|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
Pokaż wyniki sondy: Czy na siniaki (kriwaki) skuteczne są algi? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 100,00% |
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: algi maseczki
nie wiem czy o to ci chodzi, ale ja miałam maskę z algami i perłami (taki proszek który należy zmieszć z wodą),kupioną na Biochemii Urody i efekt był taki, że zamiast wygładzonej miękkiej skóry miałam 2 dni spuchniętą jak dynia twarz
![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
ja stosowalam,jednak nie te sklepowe(niby algowe)ale profesjonalne w proszku i musze powiedziec ze sa naprawde swietne!warto zamowic na allegro!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Tak, chodzi mi o takie profesjonalne, ktore trzeba wymieszać z wodą
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Tak ,chodzi o te profesjonalne, które mieszamy z wodą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Jest wiele typów maseczek algowych.
Rozrabia się je w konststencji pół na pół. Zazwyczaj są to 3 miarki proszku na 3 miarki niegazowanej wody mineralnej. Nie żadnej kranówki! Wybór alg będzie zależał od tego jaką masz cere, jakie problemy. Mamy algi wyciszające, relaksujące, gaszące zaczerwienienia do cer naczynkowych, algi dla cer trądzikowych, suchych i tłustych.
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Witam. Tak to prawda. Wybór jest ogromny! Najlepsze wg mnie są maski z Bielendy, choć są na rynku również inne trochę tańsze - za 25 dag proszku ok. 40zł w hurtowni kosmetycznej. Jaką - musisz sobie wybrać sama, w zależnosci od cery. One świetnie oczyszczają z toksyn, wygładzają i ogólnie buźka po jest super. No - oczywiście, jeśli nie jest się uczulonym.
![]()
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Crazy turtle lady
|
Uwielbiam maseczke algowa :d
W zyciu wyprobowalam 2 rodzaje, u kosmetyczki zreszta po oczyszczaniu twarzy. Jedna byla wlasnie taka uspokajajaca cere - normalnie cera super,mniejsze zaczerwienienia ,0 swedzenia czy pieczenia jak mam 99% maseczek ![]() Raz dla sprobowania wzielam algowa z efektem chlodzenia. Ta wypadla gorzej, draznil mnie ten efekt i troche na polikach szczypalo. Pierwsza wersja byla the best ![]() ![]()
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Fajne są też kataplazmy. Mają śluzy, które działają przeciwzapalnie, dezynfekują, powlekają, delikatnie natłuszczają. Przyspieszają gojenie małych ranek. Dobre dla cer wrażliwych, szczególnie do suchej cery. Tylko wyglą jest nieestetyczny, jak żabi skrzek.
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
O taaak,kataplazmy sa tez extra!choc ja bym powiedziala ze bardziej sluza cerom tlustym i nie wrazliwym,gdyz niektore ziola zawarte w kataplazmie moga dzialac alergicznie(np wiele osob ma uczulenie na rumianek).
co do alg,to moge powiedziec ze z bielendy sa bardzo dobre te do cery naczynkowej,pieknie koja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Myślę, że chodzi ci o maski algowe peel-off, które zastygają na twarzy w taką gumową maskę. Ja również byłam zachwycona efektem po takiej masce u kosmetyczki i zastanawialam się nad zakupem na All, ostatecznie wzięłam ze sklepu Naturalne Piękno takie: http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100002
http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100002 Jestem z obu bardzo zadowolona, efekt taki jak u kosmetyczki, a o niebo taniej! Maska ze spiruliny jest zupelnie inna, mnie nie odpowiadała i ten straszny smród-jakbym do bagna wpadła, a buzię mi podrazniała. Mam też maskę trójalgową z Mazideł: http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 Proporcja na samą twarz, średnio gruba warstwa-Najpierw do filiżanki wlewam 6 łyżeczek zimnej przegotowanej wody (z ciepłą wyszła klucha,która momentalnie zastygła w glut ![]() Nie widzę różnicy w działaniu pomiędzy maską rewitalizującą, z acerolą (obie z NP) a tą z Mazideł. Pod te z NP nie nakladałam żadnego serum, pod mazidlaną daję serum (tak jak zalecają):algi bioferment+hydrolat z zielonej herbaty+ekstrakt z zielonej herbaty+lecytyna+olej z zielonej herbaty. Wg mnie efekt prawie ten sam, ale kosmetyczki też nakładają jakieś sera pod te maski, to może tak lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Anna80 Czas edycji: 2009-07-31 o 09:28 Powód: Błąd ort. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Dot.: mikronizowane algi morskie
Witam
ja również polecam algi mikronizowane Dermiki, użyte sa one w zabiegu "Marokański skarb", jest to zabieg normalizujący, przeznaczony do cery tłustej i mieszanej, po zabiegu jest błyskawiczna poprawa stanu i wyglądu skóry tłustej i mieszanej, skóra jest matowa, nawilzona, rozjaśniona... Polecam ten zabieg, wcześniej sama korzytsałam z tego zabiegu w gabinecie, przekonałam się do niego i wprowadziłam go do swojego gabinetu, także zapraszam do Wrocławia na powstańców śląskich 114 do Moniki lub Kasi, tel 693 05 05 76. ![]() ![]() ![]() Wykorzystane w zabiegu aktywna glinka marokańska, algi z wybrzeża Bretanii, oraz liczne składniki aktywne decydują o unikalnych własnościach tego pielęgnacyjnego rytuału. Dzięki nim możliwa jest błyskawiczna poprawa stanu i wyglądu skóry tłustej i mieszanej. Po zabiegu skóra jest matowa, nawilżona, wygładzona, rozjaśniona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Organique ma kilka rodzajów masek algowych, dla różnych cer z różnymi dodatkami, są właśnie w proszku. Problem jest jedynie z dostępnością, najczęściej można je dostać w sklepach-mydlarniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Algi
Witam
![]() mam cere okropna.. sucha.. skórek pełno (kwasy) i spory problem z tradzikiem w zwiezku z tym wybrałam te http://allegro.pl/item880991368_mask...ik_gratis.html silnie oczyszczajace.. ale czy cena nie jest zbyt niska?? zastanawiam sie równiez nad glinka http://allegro.pl/item883099318_gabi...g.html#gallery co myslicie?
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Dot.: Algi
plecam ten artykuł <klik>
Nie wiem nic na temat alg których link podałaś, wiem natomiast trochę na temat alg liofilizowanych(prawdopod obnie tak się nazywają) , które mojej alergicznej, wrażliwej, trądzikowej bardzo pomogły. Nie jestem pewna do końca czy to liofilizowane, ale leży się pod nimi minimum 30 minut maksimum godzinę, owinięta foliowym woreczkiem i na to ocieplacz/ ręcznik zabieg u kosmetyczki ceny różne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
dzieki z artykul
![]()
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
robię je u kosmetyczki - która jest moją ciocią
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: MORSZCZYN -- Algi Morskie
podciągam wątek bo sama robię wiele w kierunku pozbycia się tego świństwa.
W internecie sporo jest na temat działania morszynu na celluit. Ja się kąpie w tym śwństwie już 3 raz z rzędu, śmierdzi okropnie ale dokupiłam sobie sól morską cytrusową i jest znacznie przyjemniej. Zakupiłam na allegro za 5 zł, ale w aptece można zakupić ponoć nawet za 3 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
czy znacie jakiś wiarygodnych sprzedawców kosmetyków Clarena na allegro?
chodzi mi głównie o algi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Algi
Witam. Ostatnio widziałam na allegro całkiem ciekawe maski algowe. Najbardziej spodobała mi się maska wybielająca, podobno dobra na przebarwienia.
Czy ktoś stosował tego typu maski? Mam brzydkie przebarwienia potrądzikowe, obecnie nie bardzo mnie stać na zabiegi kosmetyczne (kiedyś chodziłam na peeling kawitacyjny). Chciałabym stosować maskę algową, a pod nią jakieś serum w kapsułce, kosmetyczka powiedziała mi na wizycie, że moje przebarwienia są na szczęście płytkie. Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z maskami algowymi?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
BAN stały
|
witaj
A co w tej masce jest wybielającego? Jaki składnik aktywny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
z tego co słyszałam, algi są podobno bardzo dobre na poprawę urody
![]() Ale ( chyba ) nie mają jakiś właściwości wybielających przebarwienia ;/ hmmm chyba że się myle
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
tez właśnie ostatnio zainteresowały mnie algi i mam zamiar wybrac sie po jakąs maseczkę ( a powiesz mi jaką ty wypoarrzyłas- ta na przebarwienia? była bym wdzięczna
![]() Ona mają działanie łagodzące, i chyba jak chodzę do kosmetyczki to daje mi taka właśnie na twarz po wyciskaniu, ale robi ja sama co do wybielania to nie wiem, ale próbój napewno sobie nie zaskodzisz a mozesz tlyko ppmóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
BAN stały
|
algi nie mają właściwości wybielających, tylko ewentualnie składnik czynny, który wybiela a jest dodany do nich. Ewentualnie serum używte pod algę, może mieć działanie wybielające.
Ale do wybielania najlepsze są jednak kremy. Dobre są te np. z kwasem kojowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Hej!
Ja czytałam ostatnio, że algi to cud natury ![]() Mają dużo naturalnych, łatwo przyswajalnych i zdrowych dla człowieka substancji aktywnych. Podobno działają właśnie na przebarwienia, trądzik, likwidują cellulitis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Dot.: Algi na twarz!
mnie się wydaje że chodzi o maskę algowa błękitną z Bielendy ,jest godna polecenia sama jej używam w swoim gabinecie ,klientki są zadowolone .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.