|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
jestem...cukier ok, ale musze sie nadal kłuć,bez insuliny tylko sprawdzac bo od hormonow za 2 tyg moze byc wyzsze wiec lepiej sprawdzac...a juz myslalam ze to bedzie koniec ale i tak teraz lepiej bo tylko godzine o jedzeniu a przed nie trzeba
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Mówicie o zestawach Disneya? Jeśli tak to dzisiaj wysłałam
|
|
|
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WR to na choroby weneryczne, a HBS to na żółtaczkę- ja już miałam te badania ![]() Ochrzan, że TYLE przytyłaś? Przeci eż to nie jest dużo!!Moja dzidzia też 2 tyg. starsza ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
muminek
to dobre wiesci
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Może dzisiaj pośpię dłużej ... Dobrej nocki |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- spijcie dobrze mamuski |
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może tez zapytam na następnej wizycie.---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- hehe no to ja tez idę spać razem ze swoją zgagą Dobranoc dziewczynki
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
#3250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to kłucie w boku to nic takiego- tak bynajmniej powiedziała mi ginekolog, mówi że wszystko inne jest ok a takie naciąganie się i kłucia to normalka i jak będzie bardzo dokuczać to nospę brać![]() Cytat:
kurde... kilogramy kilogramom nie równe... ja mam 10,5 na plusie a wyglądam na 20 bo tak spuchłam buuuu... ja dzis kupiłam sobie sandałki bo takie ładne znalazłam że nie mogłam się oprzeć no i ostatnio moja siostra wyciągnęła mnie na zakupy i powiedziała że chce dla swojej ciężarnej siostry coś kupić.. i dostałam od niej 2 tuniczki z h&m mama takie fajne dłuuugie że zasłaniają moje ogromne opuchnięte uda![]() dzidzia zacytowałam Cię ale widzę coś nie wyszło.... co do spacerku to ja mam kochana teraz 2 minuty z domku do 3 orłów także zabardzo się nie namęczę a poza tym to mam zamiar odpoczywać, ale też bez przesady, czasem też trzeba się troszkę dotlenić... także jak tylko słonko zaświeci to trzeba będzie się spotkać... chciałam napisać że na lody, ale ja niestety nie mogę buuuu
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie zbieram do spania. brzuch mam twardy od popoludnia mam nadzieje ze nic sie nie dzieje zlego.do jutra kobiety |
|
|
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już padam. Udało mi się trochę napisać
Byle do przodu. Dobrej nocki.
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
oglądnełam ten mój filmik z usg i zła jestem ;/ musze jutro zadzwonić do gina i powiedzieć, ż ejednak nie nagrało się wszystko
i tak jak jedynie udało się na usg 3d ładnie zobaczyć rączke to nie wiem czego ale nie jest nagrana ;/ i też nie mam tej tabeli na koniec co wszytskie wyniki zamienia na tygodnie i pokazuje i nie wiem dlaczego zjadło ale jutro zadzwonie do gina i niech się uczy dalej nagrywac więc dobrze, że miałam to za darmo ![]() jedyne co wypatrzyłam to wymiar dwuciemieniowy większy o 2 tygodnie i 4 dni i obwód główki większy o 6 dni wage pamietam ze podawał ponad 1300 ale nie pamietam ile dokładnie oy mysłałam ze mi bedzie pisac a tu dupa
|
|
|
|
#3254 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ładny!!!Zawsze mi się taki podobał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co się dziwić że Twój M się cieszył jak głupi skoro to w końcu będzie córunia tatusia ![]() Cytat:
Co do wagi to ja jestem w 30 tyg i przytyłam 7,8 kg ale lekarka mówi że to dobrze, z tym że moja mała waży ok.1400-1600kg.Co do tego że duża to szybciej urodzisz to się nie zgodzę bo przecież wiele jest dzieci dużych i rodzi się normalnie.Teraz waga i wzrost naszych dzieciaczków to już sprawa indywidualna, jedne rosną wolniej a inne szybciej a to jakie się urodzą w dużej mierze zależy od genów.Może Twoja córcia zwolni troszkę tempa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Ja dziś mam samotną nockę Bardzo tak nie lubię, nie mogę nigdy zasnąć jak jego nie ma.Bedę się kręcić, przewracać, wiercić i minie sporo czasu zanim uda mi się przymknąc oko.Mała jakaś nadpobudliwa, strasznie się kręci w brzuszku, chyba też czuje że taty nie ma Macie tak czasem że tak dziwnie zaczyna brzuch drżeć ?To nie jest kopanie tylko takie trzęsienie i zastanawiam się czy to normalne i co ta mała tam wyprawia? |
||||||
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Jestem wymęczona. CHyba nyny do loza. Maly daje popalic niezle. A w dodatku mam problem nawet z siedzeniem. Macie tez juz takie problemy?
|
|
|
|
#3256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze nie jestem sama
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co te maluszki tam wyprawiają...![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Znalazłam ciekawy artykuł o jakimś zielsku, polecaja picie tego przed terminem porodu ![]() Cytuję fragment i podaje Wam link: Przywrotnik zalecany jest kobietom mającym tendencję do poronień celu wzmocnienia wiązadeł macicznych – przed zajściem w ciążę należy pić sok lub napar z przywrotnika. Kobietom w ciąży zaleca się pić przywrotnik na 4 tygodnie przed porodem w celu ułatwienia jego przebiegu. http://www.kuzdrowiu.pl/?pid=main_tresc.pl.112 |
|
|
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
zobaczcie jak ślicznie!!!
http://deccoria.pl/galeria,id,14249 |
|
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
jusdan wlasnie gdzies wyczytalam, ze te drzenia spowodowane są tym, ze dzidzia sie przeciąga i drżą jej rączki i nóżki, albo ze sie bawi i tarba pępowina
))
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
ania fajnie z tymi fotografami
muminek super, ze ok pszczolka to dobrze ze ok wiolek ja mam rozbieznoosc przy prawie kazdym wymiarze, napewno wszystko ok ![]() jusdan mój też nocki w tym tygodniu a z tym trzesieniem tez mam tak czasem i jak agravka pisała pewnie dzidzia wywija tam pepowina lub sie przeciaga etc....ciekawa ta roslina... ola piekny pokoik dobranoc
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
i tyle było mojego spania ...
Wierciłam się i wierciłam |
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę spać... coś mnie boli w podbrzuszu.
Wczoraj trochę zaczęło boleć wieczorem ale usnęłam i jak TŻ dziś o 5 wstawał do pracy, to i ja wstałam na siusiu i tak mnie złapalo, że szłam zgięta w pół... Wzięłam nospę i mi trochę przeszło ale się zestresowałam i już nie mogę spać... Jeszcze mi się jeść zachciało - zjadłam banana. Do tego biodro lewe strasznie boli ... ech ... gdzie ten błogosławiony stan?
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski
![]() TZ pojechal do pracy, za oknem pogoda do bani, musze isc dzis na poczte, i kupic kapuste i pieczarki na krokiety ![]() Ja ja cos czuje, ze moja misia szybciej zechce sie zobaczyc z mamusia Ale sie okaze w praniu, w kazdym razie jestem przygotowana ![]() Choc znam przypadki, ze dziecko urodzilo sie o miesiac wczesniej a byla tak duza jak by sie urodzila normalnie. Wazne,zeby byla zdrowa i tyle ![]() Kto ma ochote na kawusie??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3264 | ||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry!!!
Czy ktoras z Was jest meteoropatka? Wczoraj kladlam sie z bolem glowy. Myslalam, ze mi do rana przejdzie, niestety. Rano wlaczylam tv i mowili w pogodzie, ze jest niskie cisnienie i osoby szczegolnie na to wrazliwe beda odczuwac bol glowy i znuzenie. Wypilam kawke i juz jest lepiej. Cytat:
---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis wymyslilam sobie krokietki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3266 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajna masz siostre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez bede tak przemywac ![]() Cytat:
![]() HD jak nocka?? spalas jeszcze? Cytat:
Cytat:
![]() ja pije herbatke.. kawe bede jak wroce z zakupow ![]() Cytat:
![]() ja dzis na obiad w planie kurczak, mloda kapustka na gesto i mlode ziemniaczki (wiem, ze pseudo 'mlode' o tej porze roku ale taaaka mam ochote ze będą dziś )
Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-05-12 o 08:24 |
|||||||
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia ja tradycyjnie post pod Tobą
Dzień dobry. Jem śniadanko, pójdę do banku, zapłacić mieszkanie, ugotuje jakąś zupe bo lasagni będzie mało, a może mama zje z nami. Chce mi się zupki z kalarepy, kalafiora, ziemniaczków. W ogóle zjadłabym kalarepki, uwielbiam! |
|
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja dzis mialam kiepski poczatek dnia. wstalam i chcialam zrobic sobie sniadanie. i nagle mnie tak na wymioty pociagnelo ze myslalam ze zoladek wypluje 40 min wczesniej bralam leki mam nadzieje ze zdazyly sie rozpuscic
|
||
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() a co tu tak spokojnie dzisiaj ![]() ola też mam takie pobolewanie dzisiaj ale lekkie alutka mnie baaardzo rzadko boli gowa kilka razy do roku może ![]() a ja piłam kakao i do tego buła z masełkiem Zaraz ide pod prysznic i ogranąć mieszkanko....kolejne pranie włącze.... na obiad spaghetti bolońskie TZ nie przepada ,ale ja juz mam ochote
|
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Misiulka1, alutka78, sweetjoy, Miira, entertete, Abeta, marta_d1 Ja na momencik przyszlam sie przywitac ![]() Pogoda nie nastraja ale co tam... jade na zakupy ![]() Zamowilam wczoraj na all termometr do kapieli, worki na pieluszki i smoczki z tt, zastanawialam sie tez nad butelkami, smoczkami i pojemnikami do przechowywania mleka ale to wszystko raczej kupie razem z laktatorem. Dziewczyny, ktore beda mialy cesarke, kupujecie te wszystkie podklady, majtki jedn. i inne? Milego dnia dla Wszystkich Mamus |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

, termin porodu zmienil sie na 15.07, wazy tyle ile dziecko w 30tc5 dni, czyli 2 tyg do przodu
Przeci eż to nie jest dużo!!

Może tez zapytam na następnej wizycie.
buuuu... 

i obwód główki większy o 6 dni
Bardzo ładny!!!Zawsze mi się taki podobał 

a z tym trzesieniem tez mam tak czasem i jak agravka pisała pewnie dzidzia wywija tam pepowina lub sie przeciaga etc....![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)