|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część II
Hej dziewuszki
Wygląda na to, że jestem dzisiaj pierwsza ![]() Wczoraj przyjaz na ślub potwierdziły nam kolejne osoby, moje dwie ciotki i kuzynka, oraz Piotrka ciotka i dwójka kuzynów No i wieczorkiem kumpel też powiedział, że będzie na 100% Jak na razie odmowiła nam tylko jedna osoba, więc nie jest źle Wczoraj po pracy poleciałam na solarium, jutro znowu idę No i malowałam aniołki Mam już 20 wymalowanych, fakt faktem nie mają jeszcze oczu i z tyłu nie mają jeszcze napisu "Ania i Piotrek, 5 czerwiec 2010", ale już i tak jestem zadowolona bo może niedługo uda się nam zabrać za pakowanie ich i kolejna rzecz będzie z głowy ![]() Dziś popołudniu jadę do krawcowej Niby tylko z mamą, ale liczę, że zobaczę już dziś moją sukienkę Potem Piotrka krawiec, ksiądz i na sam koniec jedziemy na salę ustalać szczegóły ![]() Zaraz muszę zamówić album na All. bo chcę zrobić taki prezent dla Piotrka, ale jak na razie cały czas nie mam albumu ![]() Aha, i udało mi się załatwić Pendrive'a wiec mogę zanosić zdjęcia do wywołania Dzisiaj na pewno nie bedę miała kiedy, ale myślę, że jutro mi się uda trafić do fotografa ![]() Esti, fryzurka boska ![]() Co do tortu to przepraszam, gdzieś pominęłam ten temat, ale już nadrabiam Osobiście bardziej podoba mi się ten pierwszy, ale bez tych niebieskich kokardek. Poszłabym raczej w fiolet, skoro sala będzie też w takim odcieniu
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zawiodłam się na niektórych np. małżeństwo ona ma firmę on pracuje w dobrze płatnej pracy mają jedno dziecko i hasło nie mamy kasy |
|
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Aniu-sto lat! sto lat!
najserdeczniejsze życzenia!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
a co terminu ślubu-12.06 |
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu, z moich spostrzeżeń wynika, że bardziej jeśli chodzi o radość ze zaproszenia i obecnosć na ślubie można liczyć na rodzinę, z którą się spotyka rzadziej niż na tych pewniaków, przy ktorych nawet nie pojawiła sie myśl, że mogło by ich nie być na ślubie. Dobrze, że macie możliwośc doproszenia jeszcze kilku gości. Mnie kumpel też wkurzył. Zawsze byliśmy bardzo dobrymi znajomymi, dlatego było dla mnie oczywiste, ze na śłubie on będzie. Siedzi teraz w Anglii wiec napisałam maila, czy dosżło zaproszenie, a on mi wali tekstem, że doszło, ale nie przyjedzie bo kasy nie ma. Ale kasę na to, żeby sponsorować znajomym wycieczki na Tropical Island to ma ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Gracias Aguś
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My doprosimy w sumie 2 osoby: będzie 44 gości dorosłych, MY, Dj (mam nadzieję) i fotograf oraz 6 dzieci-koszty nam trochę się zmniejszą (nie będę na siłę gości zapraszać, bo nie mamy za bardzo kogo tak póxno informować-przewidywaliśmy ok.60 osób i tyle mniej więcej będzie)czyli łącznie 54 osoby (i to jeszcze nie na 100%-mają czas do 16maja)-zakupiłam już wizytówki i zawieszki, dziś domówię tiul na dekorację Kościoła. No i fajnie-nie wpisałam księdza-mieliśmy jechać w niedzielę, ale komunie były, no i jachaliśmy szukać dj nieszczęsnego-i chyba mieliśmy się z nim spotkać dziś.Cholercia-nie pamiętam... Wogóle to doba za krótka ![]() po pracy dentysta, potem czekam aż R. skończy pracę (może w międzyczsie tzw. skoczę na solarium), coś szybko zjemy na mieście, potem jeden dj, potem drugi, na 21 tańce... Może 19:30 do księdza....Poczekam aż R.mi napisze, bo to on się umawiał... Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-05-11 o 09:15 |
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc właśnie, przecież tu chodzi o to, żeby byc z parą młodą w dniu ich ślubu. Dużo osób jednak tego nie rozumie i starza jakieś dziwne problemy. No cóż, mowi się trudno i żyje dalej Bez tych osób wesele będzie równie udane ![]() My doprosiliśmy jedynie Piotrka kuzyna z żoną. Kolega Piotrka ze studiów cały czas mówił, że raczej go nie będzie więc zaprosiliśmy sobie kuzyna w jego miejsce, kolega jednak niedawno stwierdził, że jednak przyjedzie, kuzyn też potwierdził przyjazd Ale mój kolega odmówił z powodu braku kasy więc kuzyn wchodzi na jego miejsce ![]() Więcej nie dopraszamy, nawet jesli nam ktoś jeszcze odmówi. Nie chcemy zapraszać na siłę, poza tym głupio tak wręczać komuś zaproszenie na niecały miesiąc przed ślubem. Przecież to od razu wiadomo, że te osoby są proszone tylko dlatego, że inni odmówili przyjazdu. Zadzwoniłam dziś do księdza i mi powiedział, że mamy się cieszyć sobą na razie, a na spotkanie z nim mamy przyjść na 12 dni przed ślubem Zatem ksiądz nam dzisiaj wypada, szkoda bo chciałam mieć już wizytę u niego z głowy, a tak do samego końca będzie trzeba biegać z kalendarzem ![]() Aguś, a Wy dziś macie to spotkanie z dj'em?
|
|
#817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-05-11 o 09:43 Powód: wykasowanie błędnego wpisu |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze z boku wepnij kwiatka i normalnie cud miód orzeszkiEsti odnosnie tego tortu to mi sie podoba ten z kokarda sam jego projekt, niekoniecznie z niebieska kokarda ![]() Anulka 100 lat, spełnienia marzeń, 6 w totolotka,gromadki dzieciaczków i samych cudownych dni w ramionach Piotrka Aga jak chcesz to masz tu namiar na dj z K-lina ogłasza sie na forum że ma wolne terminy, moze akurat dobry w tym co robi mam tylko maila do niego:dj_jay_d@gazeta.pl
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym kalendarzem to nie przesada-pisze w kalendarzu, dla pewności w tel ustawiam reminder-ale księdza przeoczyłam-w sobotę sie R. umawiał, ja robiłam obiad, potem wychodzilismy-niedziela wiadomo, zajęta... A tak się teraz zastanawiam-po ślubie to chyba z nadmiaru wolnego czasu powariujemy jest jeszcze jedna kwestia-nie jadę do Szklarskiej. Jakoś tak się nam odechciało po całej tej sytuacji z dj'em (wiem,że to niby nie ma nic wspólnego,ale jednak)-tzn. mój pojedzie, bo ma szkolenie z pracy.ja zostanę w domku i może wreszcie dokończę krzesła-2 z 4 zrobione,a 2 straszą ![]() głupio, bo mówiłam, że do ślubu skończę, a teraz to niewiele mam wolnego czasu,więc mi się nie chce roboty rozgrzebywać. Będę się tylko Tacie tłumaczyć, bo mówilismy,że do jego powrotu, to skończę i blat będzie zrobiony na murku oddzielającym pokój i aneks-a Tata wraca pod koniec tygodnia, a my w lesie |
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sandałki ![]() Ja nie mam żadnych sandałek
|
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na szczęście znalazłam dwóch z K-gu. Jeden grywał w jednej dyskotece (teraz nie wiem) i nagłaśnia mecze w kosza (podkłada muzyke dla cheerliderek i takie tam), a drugi gra na stałe w dyskotece (na nasze wesele załatwi sobie tam zastępstwo-miło z jego strony i chyba lepszy będzie. Kasę chcą podobną (a mnie będzie długo telepało za tą zaliczkę dla dj-a który znikł-po slubie chcemy zgłosić to na policję, no chyba,że się pojawi Po dzisiejszym spotkaniu, jak zdecydujemy który będzie u nas grał muszę playlistę z ulubionymi utworami zmontować-mam jakieś strzępki,ale pełnej nie-i na pierwszy taniec (dzisiaj pogadamy z instruktorką i może popróbujemy do 2-3 wybranych-zobaczymy jak nam się tańczy do poszczególnych utworków). |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejcia dziękuję Justyś za życzonka Cytat:
Też mi się wydaje, że po ślubie nie będę wiedziała co mam ze sobą zrobić Wczoraj w końcu udało nam się spotkać z kumpelem, umawialiśmy się chyba pół roku i jak mi pasowało, to on miał termin zajęty i na odwrót. Masakra normalnie ![]() Szkoda, że nie jedziecie jednak do tej Szklarskiej. Byście sobie na pewno odpoczęli. Moja mama wyjeżdża do Szklarskiej teraz w czwartek Zazdroszczę jej
|
|
#823 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój błąd...sorki...jakaś dziewczyna na tamtym wątku (chyba nawet już dwie takie widziałam)-ma takie samo zdjęcie jak Ty, a nie spojrzałam kto-byłam pewna,że Ty,więc się zdziwiłam- sorki, kasuję post wyżej, co by zamieszania nie było ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() bo czuję,że by mi się przydało.... Poza tym dochodzi jeszcze kwestia urlopu-wolę,żeby mi dali bez gadania 2 tygodnie po ślubie (2okolicznościowe biorę przed slubem), tym bardziej,ze w dniach na przełomie maja i czerwca będę musiała wychodzić z pracy 1,5 godziny wczesniej, bo mam przepisane zabiegi w przychodni... Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-05-11 o 09:49 |
||
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ten kalendarz to bym sobie zostawiła na pamiątke, kiedys bedzie co wspominac i kupa smiechu jak sobie powspominasz![]() Jezu ja tez myślałam ze to Ania na PM pisze i napisalam posta, że nawet nie wiedzialam ze masz taki długi welon, patrzylam na zdjecia sukienki i wiedzialam ze masz suknie wzorowana na MS blondynka edytowałam posta i napisałam że sliczny welon
|
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakieś takie rozkojarzone jesteśmy czy coś
|
|
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nadszedł czas na jakąś zmianę, bo nie bardzo bym chciała być mylona z jakąś laską, ktora musiała ukraść "mojego" avatarka ![]() My do Szklarskiej mamy zaledwie 2 godzinki drogi, więc bardzo bliziutko. Do tego jeszcze zawsze jeździmy właśnym autem więc też droga jest o wiele szybsza. Masz rację, kasę lepiej wydać na jakieś przyjemności u kosmetyczki niż na samotne siedzenie w pokoju lub samotne podroże po górach Odbijecie sobie podczas miesiaca miodowego ![]() Cytat:
O tak boski seks też się przyda Kalendarz sobie zostawię na pamiątkę, to na pewno Choć mam zamiar zabrać się za robienie takiego albumu, gdzie powklejam wszystkie nasze bilety z kina, podkładki pod piwo, jakieś zdjęcia itd. i tam pewnie i tak zamieszczę tam też ślubne przygotowania ![]() Szukałam już albumów na All. ale podoba mi się tyle, ze muszę to jeszcze skonsultować z mamą Dziś go zamowię i może do końca tygodnia zdąży dojść i będę mogła się również za niego zabrać
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
ja narazie uciekam z mała na spacer
do pózniej
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie taka pogoda, że spacer to ostatnia rzecz na jaką bym miała ochotę
Jak na razie jestem na etapie spisywania pytań do faceta od sali ![]() Do później
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dość ładnie,ale wieje...
zamówiłam własnie zawieszki n wódkę i wizytówki na stół. A teraz wracam do pracy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz chyba zacznę szukać pogody długoterminowej. Może znajdę cosik na temat pogody w czerwcu ![]() My zawieszek na wódkę zdecydowaliśmy, ze nie chcemy Będą tylko winietki ![]() Ogólnie to nie wiem, czy pisałam, ale w piątek odebrałam już winietki i skrzyneczki na winko Wszystko wyszło cudownie!!! ![]() A co do pracy to u mniesytuacja nieciekawa, od tygodnia nie dostałam wypłaty ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Kurcze dziewczyny, ale się wkurzyłam!!! Podłączyła mi się pod GyGy ta kumpela, której mieliśmy szukać partnera na ślub i normalnie już mi się nóż w kieszeni otwiera ![]() Na dzień dobry zapytała kiedy mamy zamiar zrobić imprezkę dla znajomych, tak żeby się wszyscy mieli okazję poznać. Mieliśmy takie cosik w planach, imprezka miała być 22 maja, bo tylko wtedy Piotrek ma wolny weekend. Jednak ostatnio stwierdziliśmy, ze jednak z tego rezygnujemy, zostało nam naprawdę mało czasu, a spraw do załatwiania jest jeszcze sporo więc imprezka bedzie, ale tylko my i nasi świadkowie. Powiedziałam kumpeli, że nie mamy kiedy zrobić tej imprezki, a ona na mnie z ryjem, to kiedy ma poznać swojego partnera na wesele Powiedziałam jej, że i tak by go nie poznała, bo on siedzi w Anglii i przylatuje dopiero na ślub. Więc już mi zaczęła pieprzyć, że ona nie wie czy przyjdzie w takim razie, zaczęła pytać, do kiedy ma potwierdzić przybycie i takie tam. Ależ mnie wkurzyła Wielką łachę mi będzie robić!!! Mało, że jej załatwiliśmy partnera to teraz jeszcze fochy strzela, bo jej znowu cosik nie odpowiada ![]() Już jej napisałam, ze ma się określić do 17 maja. Jak nie przyjdzie jednak na ten ślub to jej napiszę, że następnym razem niech dwa razy przemyśli nim nas o cosik poprosi, bo my wypisujemy maile do facetów, którzy będą sami, a ona na końcu i tak mówi, że nie przyjdzie ![]() Takich ludzi powinni leczyć
|
|
#831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Później to człowiek wydoroślał i jakoś subtelniej postępował-czy ona się naprawdę nie domyśla,że ci kolesie ją po prostu olali-jak Ci się ktoś podoba i jesteś wolny, to się umawiasz-proste chyba (no dobra, przynajmniej dla mnie), albo się umawiasz i wtedy oceniasz czy ta osoba ci pasuje i wizualnie i ogólnie. Powiedz jej prosto z mostu,że masz niecały miesiąc do ślubu i nie masz czasu robić za swatkę-zrobiłaś co mogłaś, bo Cię prosiła i koniec! a co do zawieszek-ponieważ ogólnie dekoracja sali wygląda skromnie (kryształowe żyrandole, podwieszane białe płótno, obrusy białe, bordowe serwetki, dekoracji jest 6), to zawieszki i wziytówki dodadzą trochę "czegoś" (wklejam zdjęcia dla przypomnienia- stół będzie w U i nie będzie takich baloników-może jakaś ozdoba za PM-ale nie wiem jeszcze) |
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja się dzisiaj zerwałam z wykładów, stwierdziłam, że nie mam ani nastroju, ogólnie mam ich w głębokim poważaniu (uczelnie ), a do tego jest za ładna pogoda aby tam siedzieć ![]() ![]() Aniu, ta twoja "koleżanka" to jakaś psychiczna jest. Powiedz jej aby leki zmieniła, albo dilera :/ bo to normalne nie jest. no i STO LAT ANIU!! ![]() ![]() ![]() ![]() Aga, bardzo ładnie sala wygląda. Te żyrandole mi się podobają ![]()
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Anula wszystkiego najlepszego
widzę że jeszcze jesteś![]() Cześć dziewczyny ![]() Esti śliczna fryzurka jeszcze nie zamówiłam tych szpilek muszę się sprężyć a Ty który wzór wybrałaś??już Was nadrabiam ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- powiem Wam że wczoraj się nieźle wk...iłam;( TYLKO mój brat i znajomy potwierdził że będzie! pisałam Wam że do 17 mamy ale było do wczoraj (coś mi się popierniczyło..) w ogóle nie wiem co mam o tym myśleć.. w piątek chyba będę dzwonić czy się łaskawie wszyscy zjawią... wczoraj mieliśmy ostatnie spotkanie w poradni- przebiegło bardzo dobrze, aż się zdziwiłam ![]() Anka - Ty olej tą Twoją koleżankę.. w ogóle nie rozumiem jak tak można powiedzieć, przecież ona Wam łaski nie robi, tylko na odwrót!! Aguś zdaj relację z rozmowy z DJem ![]() ładna sala- i też z balonów bym zrezygnowała ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- powiem Wam że wczoraj się nieźle wk...iłam;( TYLKO mój brat i znajomy potwierdził że będzie! pisałam Wam że do 17 mamy ale było do wczoraj (coś mi się popierniczyło..) w ogóle nie wiem co mam o tym myśleć.. w piątek chyba będę dzwonić czy się łaskawie wszyscy zjawią... wczoraj mieliśmy ostatnie spotkanie w poradni- przebiegło bardzo dobrze, aż się zdziwiłam ![]() Anka - Ty olej tą Twoją koleżankę.. w ogóle nie rozumiem jak tak można powiedzieć, przecież ona Wam łaski nie robi, tylko na odwrót!! Aguś zdaj relację z rozmowy z DJem ![]() ładna sala- i też z balonów bym zrezygnowała
|
|
#834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki Madziu-mi też się podobają te żyrandole i okrągłe okna---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() a co do Twoich gości, to są niepoważni... ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Do zobaczenia jutro
|
||
|
|
|
#835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
i chetnie bym komus troszke oddala jesli ktoras chetna Co do tortu to decyzja juz podjeta bedzie jednak jasny i liliowa kokarda dzis juz zamowilismy ciacho i tort---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-05-11 o 19:02 |
|||
|
|
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tortu to juz wybrany jednak jasny i z liliowa kokarda ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Aniu sto lat !!! Wszystkiego dobrego i spelnienia marzen
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
Aniu - wszystkiego naj, naj, naj
![]() Patrzcie na to - dobrana para - http://moda.allegro.pl/item103559486...ia_slubna.html
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jestem pierwsza:P
coś pustki tu dzisiaj ![]() Esti a co tak stanęło na jasnym torcie? Ja się zastanawiałam nad B albo też C2, nie wiedziałam że można srebrne zamówić.. nie widze tutaj żadnego wyboru koloru.. Dziewczyny dziś odbieram ze skrócenia moją sukienkę więc od razu po pracy jadę do bielska i nie wiem czy Wam się chw3aliłam z ostatecznej decyzji co do wyboru piosenki na pierwszy taniec: http://www.youtube.com/watch?v=zP46_poHbF0
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawno Cię nie było![]() oj ja też lubię zakupy w Bielsku i samo BB oczywiście też![]() a co chcesz kupić??
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

No i wieczorkiem kumpel też powiedział, że będzie na 100%
Jak na razie odmowiła nam tylko jedna osoba, więc nie jest źle