|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
No ja słyszałam, szkoda chłopaka...
Fajnie, że już będziesz mogła w domku siedzieć A jak tam, objawy jakieś są?A ja leżę dzisiaj w łóżku. Wczoraj już było lepiej, a dzisiaj znowu padaka. Wypluję płuca niedługo. Ale męża zbałamuciłam i tak, bo 12,13 dc śluz wskazywał na to, że owulka była, więc mam nadzieję...
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, bałamuć
Ja zaszłam jak byłam zaziębiona Czuję się dobrze, mdłości nadal delikatne i coraz rzadsze, piersi tez mniej bolą. Trochę więcej siusiam i jakoś strasznie wcześnie się budzę rano, nie wiem czemu... Ale poza tym OK
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
bronię się we wrześniu, więc mam jeszcze sporo czasu. Niestety nie dam rady w czerwcu, przez różne życiowe zawirowania mam trochę zaległości. Ale dziś promotorka mnie pocieszyła, ze po fragmentach co oddaję widać ze mogę napisać dobrą pracę, i mam sobie pisać ze spokojną głową
|
|
|
|
#4324 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dobrze że takie lajtowe objawy masz ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
To pisz spokojnie ja jak pisałam to musiałam do czerwca skończyC bo moja promotorka miała inne plany na pozostałe miesiące Prawie po każdy spotkaniu z nią płakałam bo mi sie dosłownie każdego przecinka czepiała
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, buziakuje was dobranockowo, moj tż ma zaraz przywiezc nam nowe komórki
I śmietanę i kluski to sobie zjemy z truskawkami, ale kiedy on bedzie, olaboga:/
|
|
|
|
#4326 |
|
Wtajemniczenie
|
Helol wieczorowa pora!
![]() Ja padnieta lekko, choc nudy na pudy w sklepie. Mimo wszystko 8 godzin na stojaca, wiec nogi zmeczone ![]() Ostatnio po przytulankach pozmienialismy cala koncepcje imion dla dzieci Juz Emmy i Wojtka nie bedzie![]() Za to kombinujemy z imieniem po wladcach starozytnego Rzymu - TZ stukniety na punkcie historii Imperium, wiec mam zabawe ![]() Na liscie sa: Adriano, Antonio, Patrick, Ian. Wszystkie mozna dostosowac do polskiej, wloskiej lub angielskiej rzeczywistosci, wiec jest ok ![]() Co do dziewczynki to moze byc Anna - marzy mi sie 4 pokolenie z moim imieniem , Liliana lub Gabriela, a TZ mi wydziwia z Klaudia - po swojej ex dziewczynie czyli po moim trupie bedzie to imie![]() Ech... Jutro TZ ma ostatnia rozmowe kwalifikacyjna w sprawie nowej pracy, wiec prosze babeczki, trzymajcie mocno kciuki Dobranoc wszystkim!
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Scio powodzenia w pisaniu pracy
![]() Anesska kciuki za makaronika My wymyśliliśmy, że dziewczynka będzie Mila (nie Milena), ale to jeszcze nic pewnego, Melania też ładne, wołalibyśmy Mela na nią Pierwotnie miała być Maja, ale teraz co druga to maja, więc nie będzie. A Gabriela i Liliana też ładnie ![]() Problem większy z męskimi imionami. Chociaż podoba mi się Leon, ale już jeden jest w rodzinie, Jan mógłby być po moich obu dziadkach. Mogłabym też wybrać Jędrzeja, ale mężowi się nie podoba ![]() Pogoda dzisiaj piękna, kusi mnie żeby wyjść na dwór...Może mi się nie pogorszy znowu. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-05-12 o 09:39 |
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio coś mało piszecie
Jaka u was pogoda? Bo u mnie drugi dzień ładnie, teraz mamy słoneczko, takie nawet przyjemne ciepło. Wyjeżdżamy z mężem na weekend (juz w piątek) w okolice Tomaszowa Maz., kawał drogi dla nas, prawie 5 godz i przydałaby sie ładna pogoda, bo w domkach letniskowych wcale może nie być ciepło. A wyjazd oczywiście wziął sie z forum samochodowego, ale to już taka coroczna impreza tego klubu, dużo ludzi, jakieś atrakcje...Jak nie bedzie padać to na pewno bedzie przyjemnie.Dzisiaj też idę na wizyte do gina. Ponieważ to 20tc (już!!) to pewnie zrobi usg połówkowe, ale jakoś nie mam obaw i wiem, ze wszystko bedzie dobrze, w końcu ostatnio oglądaliśmy Małego 2 tyg temu
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
Hej ABZ! U mnie też ładnie. Ech, troche jestm zła na tżta, ostatnio nie ma zlecen i mam wrazenie, ze nie robi nnic, by zmienic te sytuyacje, chociaz on twierdzi cos przeciwnego:/ wrrrr
|
|
|
|
#4330 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Patrick i Anna są najładniejsze z ta Klaudią to masz racje walcz do upadłego ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
U na dziś jest piękna pogoda
16.08.2008r. połaczenie dwóch serc Edytowane przez weronia83 Czas edycji: 2010-05-12 o 13:33 |
||
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
WERONIA co słychać u Ciebie?
|
|
|
|
#4332 |
|
Rozeznanie
|
Czekam na wizytę u endo ma być pod koniec miesiąca a dziś byłam na USG i okazuje się że mam ładny pęcherzyk do pekniecia i wszystkie jajniczki w porzadku i macica "bardzo ładna"(słowa lekarza)
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zaciskam
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
Mąż się pucuje to niedługo pewnie będzie wolałą do przytulania
|
#4335 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!!
Weronia- no to do dzieła ![]() Sio- coś rzadko tu zaglądasz... albo mi się tylko tak wydaje... Czyżby reszta dziewczyn nas poopuszczała?? U mnie pogoda zmienna: raz słonecznie, raz pochmurno i pada. Coś mnie dzisiaj cały dzień brzusio pobolewa. Do tego max silny ból głowy, kichanie i katar. A wizyta u gina w poniedziałek.
|
#4336 |
|
Rozeznanie
|
Kretencjo mam do ciebie pytanko. jesteś na stażu jak urodzisz kto będzie ci wypłacał macierzyńskie?? Jestem zielona w tych sprawach...
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam o czym pisać.Kretencja jest na stażu nauczycielski (pierwszy etap awansu) więc chyba normalnie ZUS. Jutro spodzieana (nie chciana @)
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
Ja jutro jade do onkologa - trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Gimikis, Scio ma rację. To jest tzw. staż na nauczyciela kontraktowego, a nie staż w rozumieniu urzędu pracy. Mam normalną umowę o pracę, na czas określony. Umowę mi przedłużą do dnia porodu, a potem macierzyński będzie wypłacał mi ZUS.
Awenturyn, kciuki są ![]() Też swego czasu przechodziłam przez karuzelę z onkologiem... Wiem, co czujesz. Podejrzewano u mnie chłoniaka. Miałam powiększone węzły chłonne na szyi i nad obojczykiem, nie wiadomo było dlaczego. Robili mi biopsję (brr), potem kolejną, i mnóstwo innych badań. Chłoniaka nie znaleźli, nie znaleźli też żadnej innej przyczyny. A te węzły dalej mam lekko powiększone (minęły ponad 3 lata), choć już mniej. Jeden lekarz mi powiedział, że może po jakiejś infekcji mi tak zostały. Może i tak. Nic się nie dzieje złego, więc nie bardzo się teraz tym interesuję.
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-05-12 o 18:55 |
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno kciuki
![]() Cytat:
Oby nie przyszła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4341 |
|
Wtajemniczenie
|
gimiks, Tity - zdróweczka
![]() Awenturyn - trzymam kciuki! Dostałam wyniki z cytologii od gina, okazało się, że mam jakąś infekcję i przepisał mi Gynalgin, chyba w następnym cyklu, po tym jak wybiorę te leki, pójdę znów zrobić sobie cytologię, żeby sprawdzić czy przepędziłam to zakażenie...i czeka mnie kolejne badanie poziomu prolaktyny, chciałabym mieć pod kontrolą wszystko zanim zacznę staranka. Ale pustki.... DOBRANOC
Książkowo: 97+26 Edytowane przez Starlett Czas edycji: 2010-05-12 o 22:10 |
|
|
|
#4342 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mela po wlosku oznacza jablko - la mela Smakowita bedzie cora![]() Cytat:
![]() Cytat:
Walcze, walcze ![]() Dzien dobry w ten piekny, sloneczny, zimny poranek ![]() Ja jeszcze w szlafroczku, kawka na stoliczku, ciasto jogurtowe tuz obok, czytam sobie wizaz i nowinki na swiecie a niedlugo jade na poczte odebrac paczke z kosmetykami Czegoz chciec wiecej w wolny dzien?![]()
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
Wstyd mi trochę że nie odzywałam sie tak długo ![]() siedzę w pracy teraz i marznę trochę, nie mam bardzo co robić więc pomyślałam że zaglądnę tu do Was.......... mam nadzieję że mogę jeszcze ![]() Gratulacje Lindsley syneczka !!!!!! widziałam zdj na nk -- jest śliczny |
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko cześć
jak samopoczucie ? jasiulek odezwij się to już pojutrze Wasz wieeeeeelki dzień jak się czujecie? stres jest? ja mam jeszcze - tylko ponad 3 tyg. i już nerwy są
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Oliwka
praca fajna, jak na razie wszystko się rozkręca , całe laboratorium jest na mojej głowie a powiem szczerze że nie pracowałam jeszcze z takimi urządzeniami i nie wykonywałam takich badań więc muszę się wszystkiego uczyć i dowiadywać od innych firm, prosić o jaką kolwiek wiedzę..... czasem aż mi głupio dzwonić po innych laboratoriach...... jak przygotowywania do ślubu? już blisko
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Awenturyn
będzie dobrze ![]() infekcje to moja specjalność, ostatnią miałam na początku ciąży, a teraz kilka miesiecy spokój, zobaczymy jak będzie dalej. Obym już nic nie złapała,
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
no bardzo blisko
przygotowania idą pełną parą a z TŻ jak ? relacje macie dobre?
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka z TZ ok, chodź wolałam czas kiedy nie byliśmy małżeństwem hehehe ale teraz jest dobrze, chodź doszedł kolejny minus bo pracuję i oboje jesteśmy zmęczeni wieczorami ale jest napewno lepiej niż jak siedziałam w domu i mruczałam mu za uchem hehhee ostatnio coraz częściej mówi o dzidzi..... stwierdził że juz najwyższa pora lecz ja dopiero pracę zaczęłam i chcę jeszcze poczekać chwile żeby od razu nie iśc na chorobowe.... no chyba że już coś zmajstrowaliśmy ale to się dowiem w najbliższych dniach, ale oby nie
a co do ślubu to wiem że w czerwcu...... teraz gorący okres się zbliża więc trzymam kciuki oby jak najmniej nerwów Cie to kosztowało |
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem Maksymilian, mam 3570g i 54cm, dostałem 10pkt godz wyjścia 12.15 płaczek ze mnie niesamowity...Nie będę Was trzymać w niepewności... To synek Naszej Zgadnij
|
#4350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sliczny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

A jak tam, objawy jakieś są?

Ja zaszłam jak byłam zaziębiona 

Juz Emmy i Wojtka nie bedzie

Jaka u was pogoda? Bo u mnie drugi dzień ładnie, teraz mamy słoneczko, takie nawet przyjemne ciepło. Wyjeżdżamy z mężem na weekend (juz w piątek) w okolice Tomaszowa Maz., kawał drogi dla nas, prawie 5 godz i przydałaby sie ładna pogoda, bo w domkach letniskowych wcale może nie być ciepło. A wyjazd oczywiście wziął sie z forum samochodowego, ale to już taka coroczna impreza tego klubu, dużo ludzi, jakieś atrakcje...Jak nie bedzie padać to na pewno bedzie przyjemnie.

jak się czujecie? stres jest? ja mam jeszcze - tylko ponad 3 tyg. i już nerwy są