|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
♥
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM!
winyl ale ćwiczenia zawsze są dodatkiem obojętnie przy jakich założeniach czy celem jest redukcja czy masa czy rzeźba. Bo tutaj nie chodzi tylko o to aby mieć tylko ujemny bilans czy odpowiednią ilość kcal , ważniejsze są "składniki" tej całej diety. bo od tego zależy czy schudniesz czy nie. tak jak wcześniej powiedziałam ćwiczenia przyspieszają efekty oraz dbają o to aby ciało nie było sflaczałe i ogólnie ładnie się prezentowało
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, rozumiem.
Czy któraś tu ćwiczy na stepperze? Czy można w czasie ćwiczenia pić wodę? Może to głupie pytanie, ale jak już się zabieram za coś, to niech to będzie zrobione pożądnie :P .No i co najlepsze na brzuch i nogi - stepper, skakanka czy hula-hop?
|
|
#1203 |
|
♥
|
można pić wodę
ja bym robiła zamiennie stepper i skakankę,
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa jak się szybko nudzę to np. mogę ćwiczyć 10min na stepperze, przerzucić się na 10 min skakanki itd? I na przykład ćwiczyć tak godzinę, czy też lepiej ćwiczyć pół godziny na stepperze, a potem pół godziny skakać na skakance? Albo jednego dnia godzina steppera, a drugiego godzina skakanki? Czy nie ma różnicy?
Dobra, nie wierzę, że zacznę od godziny naraz na jednym "sprzęcie", ale myślę, że wiadomo o co pytam .
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, witam
![]() Zawaliłam na całej linii... Miałam dwa dni ochotę na rzucenie się na każdego rodzaju żarcie no i nie wytrzymałam ![]() ![]() Jestem do bani, nie umiem się wziąć za siebie
|
|
#1206 |
|
Konto usunięte
|
oj nie przejmuj sie, dasz rade, ja tez kiedys myslałam ciagle o jedzeniu, caly dzien bylo ok a wieczorem jadlam to co niedozwolone, a pozniej mega wyrzuty, teraz nauczyłam sie trzymac planu, pomysl o tym jak pieknie bedziesz wyglądac i swietnie czuć
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
ahhh fajnie by było, ale jakoś mi nie wychodzi
dlaczego?
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
winyl, a ile masz wzrostu i ile ważysz, że tak się grubo czujesz?
jakl tu nie czuc presji jak dziewczyny, które są już szczupłe jak więęększośc z Was mowią o sobie grubaski... i jesli chodzi o tą skakankę, to za chiny nie uskaczesz godziny, aczkolwiek jaka jest twoja kondycja to nie wiem ale to bardzo dużo jest...bardzo.milusia, ja jak też byłam lżejsza o 9 kg to potrafiłam się czuc grubiej niż jakbym wazyła więcej, bo chyba apetyt rośnie w miarę jedzenia Cindy u mnie dziś też jakoś nienajlepiej czasem po prostu mam zamiar to wszystko rzucic, no ale..
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że nie uskaczę, ale chciałam dać przykład, żebyście zrozumiały o co pytam, ale i tak nikt nie odpowiedział
. Moja kondycja jestm marna, bo przez ostatnie 3miesiące siedziałam w domu i żarłam czekoladę pod pretekstem uczenia się do matury (a tylko siedziałam na wizażu :P) . Ja naprawdę jestem grubasem, waże 60,3kg (nigdy tak dużo nie ważyłam!), a mam tylko 164cm wzrostu :/ .
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
No no rozumiem... nie jesteś grubasem, na pewno nie. Ile już schudłaś...?
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Jak narazie to przytyłam od marca 3 kg! :/
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Winyl - Grubasem to TY kochana na pewno nie jesteś
ja ważę też 60 kg i nie jestem grubasem z tym ze ja mam 170 cm wzrostu, no ale to nie ma specjalnej różnicy
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze powiedziawczy to wzrost ma ogromne znaczenie. Ja mam 166cm wzrostu i jak ważyłam 61 kg to na prawdę byłam grubasem, bas to miałam ogromny i boki! Od dziś się biorę za siebie, bo marnuję tylko to nad czym tak mocno pracowałam. Na pewno poćwiczę wieczorem, ale jeszcze nie wiem czy siłownia czy w domu rowerek stacjonarny. Na śniadanie owsianka na wodzie, na drugie jogurt naturalny z kromką chleba lekkiego chrupkiego i będzie jeszcze jabłko. Ok 15 obiad ;-) Bóg zapłać dziewczyny za motywacje, pomogłyście mi, bo w końcu przyszła
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, 6cm wzrostu to jest kolosalna różnica :P. Tym gorzej wyglądam, że ramiona wąskie, biodra jako kości też, ale po prostu nogi to mam taaaaakie grube, a też krótkie, no koszmar! W ciągu ostatnich 3 dni ubyło mi 0,3kg :P. Tym razem się już nie poddam, naprawdę chcę mieć udane te najdłuższe wakacje w życiu
. Wczoraj sobie poćwiczyłam na stepperze, łącznie koło 20 min. Wiem, że mało, ale szybko mi się nudzi i kompletnie nie miałam siły, a moja kondycja jest tak słaba ... I zrobiłam 25 brzuszków . Hahaha ale się namęczyłam. Kiedyś śmigałam codziennie po 100, a tutaj po 1/4 już nie mogłam :P. Pokręciłam też chwilę hula hopem, ale to tylko jakieś 5min było. Dzisiaj już zjadłam kromkę ciemnego chleba z jakimś białysm serkiem a la wieśniak, a że byłam jeszcze głodna to zjadłam małe jabłko . O 14.30 mam ustną maturę z angielskiego ... Cindy, cieszę się, że odnalazłaś tu motywację . Ja właściwie też . Oby tak dalej!
|
|
#1215 |
|
♥
|
winyl ja mam 164 i warze 61,7 kg i nie uważam się za grubasa
ile masz cm w udzie,pupie i talii ?
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz Cindy, to tylko przejsciowe bylo
![]() Wzrost wg mnie bardzo duże znaczenie, inaczej wygląda osoba ważąca 50 kg, która ma 160 ( ).aniaa a ja szczerze powiedziawszy myślałam, że Ty wazysz cos ponad 50, w sumie nie wiem na jakiej podstawie, to pewnie same mieśnie, bo Ty tak cwiczysz zawsze
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
No na reszcie powróciłam do was ;*
Na śniadanie- owsianka na wodzie (130) 2śniadanie- jogurt naturalny (110) przekąska- jabłko i 3 kromki lekkiego chlebka (36 + 75) obiad- kurcze pieczone, ziemniaki, surówka (150+140+40) = 681 no to jeszcze 300kcal muszę zjeść, ale to na kolacje może :P Widzicie jak ładnie się staram ?
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Widzimy :P Ale według mnie to kolejnosc jest trochę pomieszana...
śniadanie strasznie małe względem kaloryczności bo tylko 130 , przeciez to śniadanie jest! A kolecja mialaby byc 300kcal? To lepiej na odwrót, zdecydowanie tak powinno byc.I jak jablko może miec tak malo kcal
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
na ilewazy.pl tak pisze, że jabłko ma 35kcal (takie małe jak ja jadłam) ale ja na razie muszę jeść na odwrót, bo znam siebie i wiem, że wieczorami jadam więcej. Jak powstrzymam się od jedzenia za dużo rzeczy to zmienię kolejność.Już 1000kcal zaliczone więc nie będę już nic jadła.
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się
![]() Często gęsto brak mi si8lnej woli i motywacji, ych. Ostatnio również podwieczorne napady "ochotek" na słodkości odcisnęły się potęznie na wadze:/ Będę walczyć. Do boju! ![]()
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest dopiero 16.30 a Ty masz zamiaru juz nic nie jesc???o ile nie idziesz spac za godzine, to jest to niezbyt dobry pomysł. |
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
jak dawno mnie nie było na wizażu!!! ale witam wszystkie dziewczyny i powracam na dawny wątek
dzięki, milusia1991 za przypomnienie o nim pozdrawiam
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja wiem co mam robić
, po prostu muszę wejść w trans odchudzania, a nie ma innego sposobu jak jeść mniej! Nie chce mi się znów tłumaczyć jak wygląda mój dzień itd. Z racji tego, że zjadłam trochę chipsów nie jem kolacji dziś. Jakaś kara musi być. Poza tym nie jestem głodna, chyba mam w sobie jeszcze resztki z wczorajszego obżarstwa A przez to, że kolacji nie zjem (właściwie to można uznać banana za kolację i te nieszczęsne chipsy) to jutro rano na pewno zjem porządniejsze śniadanie itd. Ja wiem co robię, nie bójcie się. Ja tu daje rady i się do nich stosuję, ale mam swój sposób na wejście w rytm i musicie to zrozumieć na śniadanie np jajecznica będzie dobrze! see ya
Edytowane przez Cindy90 Czas edycji: 2010-05-12 o 21:54 |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio (tzn. jakieś 2 tygodnie temu) zjadłam na śniadanie jajecznicę z ... (UWAGAUWAGA) 5 jaj! I to jeszcze z serem i szynką! Hahaha myślałam, że się potem nie ruszę ;P. I zdecydowanie nie czułam się dobrze, jedak co za dużo to niezdrowo :P.
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
ja mam steeper i swietnie dziala na uda i posladki
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
A jak często ćwiczysz i przez ile czasu? No i kiedy pierwsze efekty?
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Witam
ja wczoraj weszlam na wage 57,7 kg przy zwroscie 160 cm :| - załamka totalna.\ Postanowienie zrzucic 3/4 kg?!?! ale jak?? widze ze piszecie tu o nie jedzeniu kolacji, ale ja mam taka pace ze jestem po 18 w domu :/ jakie macie inne skuteczne sposoby?
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest ranek i jak wiadomo powinnam wcinać śniadanie, ale... ja nie jestem głodna muszę coś zjeść.
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Cindy, tez sobie zobaczyłam na ilewazy.pl i juz się domyslilam, że to stamtąd wzięlas to
a ja zawsze liczę jalko 100 kcal takie srednie chyba musze mame naklonic żeby kupila wagę kuchenną, bo pewnie bym się zdziwila ile wazy te jabłko bez ogryzka ![]() A ja rozumiem w sumie, ze byla wczesna pora, juz kcal zaliczone i dlatego nie jadlas juz wiecej, ale jak jak mam cos podobnego to zeby nie opuszczac posilkow i nawet jak nie jestem glodna (rzadkosc...) i sobie chrupie wowczas kilka rzodkiwek czy ogorka i kcal tyle co nic, a żołądek powiedzmy, ze posiłek mial ![]() winyl a jak ta jajecznica to bez pieczywa taaak? Przedwczoraj dzien byl zupelnie nie po mojej mysli wiec sie balam. Dziś minely 3 pelne dni, więc ważenie -
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od dziś mam taki zamar, musze stopniowo bo odrazu tak nie dam rady co do ruchu codziennie robie ok 4,6 km dziennie na rowerze (dojazd do pracy i powrót) sadze że pewnie to i tak za mało, a skakanta to dobry pomysł?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Może to głupie pytanie, ale jak już się zabieram za coś, to niech to będzie zrobione pożądnie :P .
.

no i nie wytrzymałam
dlaczego?

czasem po prostu mam zamiar to wszystko rzucic, no ale..

).
śniadanie strasznie małe względem kaloryczności bo tylko 130
, przeciez to śniadanie jest! A kolecja mialaby byc 300kcal? To lepiej na odwrót, zdecydowanie tak powinno byc.