|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;)
Rain, opanowalaś bycie kobietą do perfekcji. A dokładniej bycie emocjonalną kobietą
![]() Ola, jakby nasikał to co? Przecież nie zamontują w suficie prysznica, żeby oddać to jak się coś leje, kiedy mają takie ładne siedzenia na sali ![]() Madziu, ten twój sie coś okropnie focha ![]() Carmi, no... to teraz będziesz wymóżdżona niczym waleń ![]()
#4172 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
nie uwierzycie jaki był miły
![]() ![]() ![]() spontanicznie.... Załącznik 3101417 mam Ptysia ! Bojowniki podobno nie potrzebują filtra ani nic, kupiłam tylko coś żeby usunąć chlor z wody, pokarm i to drzewko żeby sobie na nie patrzał i to wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do filtra i jego braku to jednak wydaje mi się, że rybka potrzebuje przynajmniej napowietrzacza do wody bo inaczej będzie się podduszać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
carmel - będę działać oj będę
![]() kurczak w sosie pieczarkowy ( z wkrojonymi pieczarkami) z ryżem i nie mam pomysłu jaką sałatkę do tego? ![]() a zupę też nei bardzo wiem jaka i jak zrobić.....:/ poza tym osiągnęłam szczyt beznadziejności...... odpisali, że nie nie wybrali mojej kandydatury z tej firmy co tak długo czekalam na odpowiedź.... ![]() wiem, że to początek poszukiwań, ale takie porażki sprawiają, że czuję się bezużyteczna...... ![]() ![]() czuje się rozbita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Bojowniki najładniej wyglądają w wysokiej, wąskiej szklance
![]() Frezyjko ![]() ![]() ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-05-12 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
rain co sądzisz o Gucci by Gucci?
Kiedy to można używać? Bo ja zielonego pojęcia nie mam, które są na wieczór, a które nie ![]()
#4179 |
Zakorzenienie
|
Zwierzaku znowu masz zmieniony avatar?! Nie rób tego, bo ja większość po avatarach kojarzę :P
Frezyjko nie wiem jak Cię pocieszyć ![]() ![]() ![]() Ale ja nie lubię sosu pieczarkowego :P ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Kurcze, rozpadło sie, ściemniło, a ja jestem rowerem i nawet parasolki nie mam, grrr... |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że rybka jest mało wymagająca to nie znaczy, że należy ją trzymać w warunkach do wegetacji - bo życie to to jest na pół gwizdka... Nie chodzi o to, żeby akwarium było nie wiadomo jak wielkie tylko, żeby było kanciaste. Męczą się tam i chorują - oczy i błędnik. W niektórych krajach jest zakazane sprzedawanie okrągłych akwariów. Niestety w Polsce panuje głupie przeświadczenie, że jak ryba nie może się poskarżyć na głos to znaczy, że nic jej nie jest. Radzę Ci, przemyśl to. Kolega najwidoczniej nie zdaje sibie sprawy z tego, że męczy swojego zwierzaka. Rybka to nie pies czy kot, że jest w stanie przekazać, że cos ją boli czy źle się czuje. Smutne to, że nawet w niektórych sklepach zoologicznych panują takie niezdrowe tendencje. Osobiście mam akwarium i nie robiłabym zakupów w sklepie, który sprzedaje ryby w szklanych kulach i wciska kity, że rybka nie potrzebuje filtra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-05-12 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Może i ładnie, ale to nie ozdóbka, tylko żywe zwierze. Nie powinno się rybek trzymać w takich naczyniach
![]() Cytat:
Powiedziałabym, że na wieczór dowolnie a na dzień do eleganckiego stroju. To nie jest mocno ogoniasty zapach, ale taki bardziej głęboki, lekko żywiczny. Z pewnością nie do adidasów - ale do szpilek w sam raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | ||
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() eeeeeeee o zadzie lepiej Cytat:
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę posłuchaj dobrej rady i zrób z tym coś. Boże, jak mnie denerwuje to polskie podejście do hodowli rybek akwariowych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
Ilsa jeśli moje gadanie Ciebie nie przekonuje, to tu masz artykuł z kwintesencją problemu:
http://www.bojownik.pl/Kula-i-ryba-t4755.html Bardzo mądrze napisane i w 100% prawdziwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Mysie moje kochane
![]() nie przejmujcie się mną ![]() ![]() ![]() ..... Matko - właśnie zobaczyłam w TV że znowu jakis samolot się rozbił - zginęły 103 osoby - jeden chłopiec przeżył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ludzie nie zdają sobie sprawy, że hodowanie w domu rybek to nie takie hop. A ja z doświadczenia mogę powiedzieć, że przy akwarium PRAWIDŁOWO prowadzonym jest więcej roboty niż przy kocie. Dlatego przeraża mnie pochopność decyzji o braniu ryb do domu. Przeraża mnie jak widzę wybiegające ze sklepów zoologicznych sześciolatki majtające w radości woreczkiem plastikowym z przerażoną welonką w środku. Przeraża mnie jak czytam o tym, że pierwszoklasiści urządzają sobie pojedynki bojowników i tłumaczenie ich rodziców z cyku "no przecież to tylko ryby". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Frezi, dzieje się to, co zawsze i codziennie. Giną ludzie, zdarzają się wypadki/katastrofy. Tylko teraz bębnią w tv o każdym rozbitym samolocie.
http://www.112.pl/
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-05-12 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z rain. Ryby nie powinny być trzymane w słojach, dlaczego- z tego powodu co rain opisała. A nie musisz kupować wielgachnego akwarium, wystarczy zamówić jakieś małe np. 20cm na 30cm wysokości i od razu lepiej niż w "kuli".
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
Ilsa, Matko Boska, doczytałam na fejsbuku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |||||||
Zakorzenienie
|
taaaak ,pośpiewaj
![]() ![]() Oż Ty Siurku ![]() ![]() Cytat:
![]() Może jak sie zobaczycie to kłótnie przestaną istnieć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też mnie denerwuje jak odrzucają takie osoby bo doświadczenia nie mają ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wlaśnie Tż napisał mi ,że też nie chce sie kłócić,że chce by bylo zawsze wszystko ok i nie chce znowu ode mnie wychodzić ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I tak jak Olka pisała, możesz kupić małe akwarium, do tego nawet zamiast filtra dać pompkę napowietrzającą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To jest tak - jedna ryba zdechnie w takich warunkach, druga przeżyje. Czy to oznacza, że takie warunki są dobre, albo chociaż "poprawne"? Nie. To oznacza, że akurat ta rybka jest bardzo wytrzymała. Proszę Cię Madziu, nie męcz tego biedaka. Dla porównania - jakby zamknąć człowieka w bardzo ciasnym pokoju, w którym musiałby za przeproszeniem robić pod siebie i gdzie miałby sprzątane raz na jakiś czas, gdzie powietrza dopływałaby jedynie malutka ilość i jeszcze gdyby kazano mu się kręcić w kółko cały czas, karmiąc przy tym normalnie (w słoju ryba nie ma możliwości pływać inaczej niż w kółko) to umarłby ? Raczej nie. Ale czy to byłoby normalne życie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
no dooooobra.... teraz jestem na etapie :
![]() etap ![]() Ilsa ... pismo obrazkowe: Twoja Ryba robi niemo ![]() ![]() jak tam chwilę posiedzi jeszcze, to będzie ![]() ![]() i jak nadal nic to wszystkie będziemy ![]() Rain, obrońco uciśnionych - piona ![]()
#4199 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
![]() W ogóle to zobaczcie jaka zależność - wszyscy normalni ludzie wiedzą, że nie należy bić czy głodzić psów/kotów i innych zwierzaków futerkowych/kopytnych i tak dalej. A jednocześnie cześć tak zwanych, w duuuużym cudzysłowie "miłośników zwierząt" sprzedaje takie kity na temat ryb akwariowych niedoświadczonym osobom i jakby nie patrzeć dochodzi do czegoś w rodzaju maltretowania, przez takich nieświadomych niczego nabywców zwierzaków. Jakby zamknąć psa w klatce i wrzucać mu jedzenie przez dziurę, to, gdyby ktoś się dowiedział, to byłaby afera na cały kraj, a to jest akceptowane, ba! nawet uważane za normalne, przez niektóre osoby pracujące w sklepach zoologicznych (osobiście wywaliłabym na zbity pysk od razu za takie gadanie) ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.