![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Mógłby mi ktoś napisać jak to jest kiedy zabieg przeprowadza się latem (bo mam za miesiąc), chodzi mi o to ile czasu nie można wychodzić na słońce i w miarę normalnie funkcjonować i korzystać z lata
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Raczkowanie
|
Kwistencjo obiecuję, że jak tylko efekt będzie już widoczny, to wkleję fotki.
Tequila przy wypisie otrzymasz zalecenia od lekarza, co możesz a czego Ci nie wolno. Przez miesiąc nie mogę uczestniczyć w zajęciach sportowych typu: fitness, aerobik. Przez okres 2 miesięcy nie mogę korzystać z basenu, solarium, sauny. Na słońcu też nie mogę przebywać. Skóra po zabiegu jest bardzo wrażliwa na promienie słoneczne. Muszę sobie odpuścić opaleniznę tego lata. Trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ; ) Od bardzo dawna myślę o operacji plastycznej nosa. Mam lekko skrzywioną przegrodę nosową i małego garba. Przez niego mam kompleksy i najchętniej nie ruszałabym się z domu. Strasznie zazdroszczę dziewczynom, które mają idealne nosy i nie muszą robić operacji plastycznej... ; ( I teraz mam do was pytanie. Szukam kliniki chirurgi plastycznej z dobrym chirurgiem w Warszawie. Jeszcze nie byłam na żadnej rozmowie z chirurgiem i mam nadzieję, że nie jest za późno. Chciałabym zrobić tę operację już na początku wakacji, żeby we wrześniu pójść z nowym nosem do szkoły ; ) A wy ile czekałyście na swoją operację? Czy za wynikiem krwi też długo się czeka? Bo czytałam tutaj na forum, że w dzień przez operacją jednej dziewczynie pobierali. ( Nigdy nie miałam pobieranej krwi i strasznie się boję... ; [ )
Bardzo proszę o szybka odpowiedz, bo zostało mi niewiele czasu, a bardzo zależy mi na tej operacji. Pozdrawiam ; ** Edytowane przez Pomaranczaa Czas edycji: 2010-05-08 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() za godzinke wyjezdzam do lublina, a jutro w poludnie zabieg............ trzymajcie kciuki!!! ![]() pozdrawiam wszystkie noski ![]() pa |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Przyczajenie
|
hallo!
Chciałabym zapytać czy ktoś z Was miał operację u dr. Kłosa z Lublina? Jakieś opinie? Komentarze? Będę wdzięczna. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Raczkowanie
|
hej.
za tydzień w poniedziałek mam operacje i strasznieeeeeeee sie boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Przyczajenie
|
Do golgi:
Jak długo musiałaś czekać na operację? I gdzie ją robisz? Nie martw się ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa.
Witam. "Klimatyczna" ma rację,jestem juz po operacji kilka tygodni u doc. Wojcickiego z Polanicy i bólu nie ma żadnego.Nie zjesz ani pół tabletki przeciwbolowej. A co do ceny to fakt.8 tysięcy jak nic. Do tego pobyt +wyżywienie+dojazd.Dodatk owa osoba do pomocy niekonieczna/nie podniesie kosztów/,ale jak kto chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Raczkowanie
|
Czarnulla trzymam kciuki!! Będzie ok!
![]() Golga jestem pewna,że nie zrezygnujesz! Strach jest naturalny ale też dopingujący. Wiem co mówię. Ja tak się bałam przed samą operacją, że nawet "głupi jaś" na mnie nie podziałał. Ale na sali operacyjnej wszystko dzieje się tak szybko,że nie masz czasu na panikę, moment i śpisz. A później, kiedy się obudzisz, będziesz szczęśliwa, że już po wszystkim. Jestem po drugiej kontroli, wszystko pięknie się goi, opuchlizna powoli schodzi. Czubek nosa jeszcze jest drętwy, szwy wyczuwalne i w miejscu garba jest opuchlizna. Ale wyglądam normalnie. Kolejna kontrol za trzy miesiące. Na efekty mam czekać jeszcze pół roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Raczkowanie
|
Pomaranczaa: operacje bede miala w Warszawie a pierwsza wizyte mialam jakies pol roku temu.
judka33: jak czulas sie po samym przebudzeniu? czy oddychanie przez usta jest az tak bardzo uciazliwe jak mowia? |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam mieć na wakacjach korektę nosa w Lublinie u dr. Adama Kłosa w tamtym roku w sierpniu byłam na konsultacji bardzo dobry lekarz ;] |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Przyczajenie
|
Do Sannttii,
ja też słyszałam bardzo pozytywne komentarze o dr. Kłosie i też chciałabym by mnie operował. Tylko okrutnie boję się efektu i bólu ![]() Powiedz mi jaką operację będziesz miała? Przegrodę nosową czy plastykę też? No napisz więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Chyba ,że dr. Kłos doradzi jeszcze coś.. Operacje planuje gdzieś w połowie sierpnia jak wrócę z zagranicy ![]() A ty na kiedy planujesz operacje? byłaś już na konsultacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedy wiesz, że masz za sobą operację, wszystko zniesiesz. Radość z podjętej decyzji i postawienia na swoim wbrew temu co mówiła rodzina, daje takiego kopa, że zatkany nos nie jest ważny!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
judka33: A było ci niedobrze jak sie obudziłas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To tak samo jak ja. Byłam na konsultacji i operację planuję na początek sierpnia, bo też jestem za granicą. Ale zbieg okoliczności. Też będę miała prostowaną przegrodę, usuwanego garba. W sumie nos ma być ładny i prosty. Boję się bo jak byłam mniejsza miałam podobny zabieg i baaaaardzo przykro go wspominam. Mimo to trzymam kciuki za Ciebie i za siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A tak wogóle to ile masz lat ![]() Ja też trzymam za nas kciuki ;D Będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Raczkowanie
|
juz w domku po zabiegu
![]() mineło 2 dni od zabiegu! nadal jednak troszke krwawie i nosek boli wiec jestem na tabletkach... Nie mam duzych siniakow ani duzej opuchlizny!Pozazdroscic dziewczynom ktore łagodnie te bole przeszły!! pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Raczkowanie
|
Jasne! Po narkozie są niestety wymioty. Trzy sztuki pawia i już było ok. Na drugi dzień normalnie jadłam. Nie martw się!
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Raczkowanie
|
Ok. Dzięki za słowa pocieszenia. Jutro juz do szpitala!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Przyczajenie
|
czesc.mam pytanie czy widoczne sa efekty po Twojej operacji? tez mam zamiar zrobic sobie opercje plastyczna nosa (mam problem z garbkiem). duzo lepiej wyglada nos po operacji ?czy trzeba czekac na efekty? bylas pod narkoza ogolna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak, bylam pod narkoza ogolna. efektow jeszcze nie widze bo mam gips, ale siniaki byly niewielkie i opuchlizna tez... Sama nie moge doczekac sie efektow, ale przyznaje ze troszke sie tez boje! Ogolnie na efekt koncowy podobno czeka sie kilka miesiecy - opuchlizna zejdzie szybciej ale nos jeszcze sie kształtuje. pozdrawiam ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() pozdrawiam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Przyczajenie
|
to jak Ci zdejma gips to powiedz jak wrazenia ok ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Raczkowanie
|
![]()
judka33 czy po zdjeciu gipsu widzialas odrazu roznice??? czytalam ze nie patrzylas do lustra, ale chodzi mi o pierwsze dni - wiem ze nosek mialas opuchniety, ale czy na pierwszy rzut oka byla roznica przed i po operacji??? czy widzialas co mialas robione? byłas zadowolona???
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
wczoraj odpadł mi gips!! wiec polecialam z ciekawosci do lustra i ......................... ........ dziwne rozczarowanie!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Raczkowanie
|
Czarnulla widzę, że jesteś niecierpliwa. Zupełnie jak ja
![]() Nie mogłam się doczekać kiedy zdejmą mi gips. Różnica była widoczna, ponieważ przed operacją miałam w miejscu złamania wystające kości, które tworzyły garb. Po zdjęciu gipsu zostały widoczne krwiaki. Jeden w miejscu garba a drugi między oczami. Ewidentnie było widać, że "coś" było robione. Niestety nie zachwycałam się swoim wyglądem ale mając wiedzę m.in. z tego forum, wiedziałam, że długo będę czekać na efekty. Dostałam uczulenia od plastrów przytrzymujących gips i czubek nosa wyglądał gorzej niż przed operacją. Na pierwszej kontroli zapytałam chirurga czy przypadkiem o czymś nie zapomniał podczas operacji. Rozbawiłam go tym pytaniem. ![]() Bądź spokojna. Nawet jeśli nie wpadniesz w samozachwyt nad swoim ulepszonym noskiem, to nie znaczy, że operacja się nie udała. Trzeba czekać, czekać... Ja mam kontrol za trzy miesiące. Ale ogólnie byłam bardzo szczęśliwa po zdjęciu gipsu. Słowa chirurga, że wszystko pięknie się goi uspokoiły mnie. I pamiętaj: jeśli ktoś postronny powie Ci, że nie widać różnicy, nie słuchaj!!!! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Przyczajenie
|
dr Szczyt
Co myślicie na temat doktora Szczyta? Czy któras sie u niego operowała? Jestem na etapie "zbierania" pieniedzy, a raczej rozpaczliwego szukania pracy, mysle że jakąs połowę funduszy mam już zaoszczedzona ale zabiegi u niego sa potwornie drogie od 8 do 10 tysiecy za korekte totalna. Najgorsze, ze do Stolicy mam dość daleko (mieszkam na granicy niemiecko-polskiej), wiec musze wliczyc w to koszty benzyny itd, a kilkakrotnie bede musiała obrucic tam i spowrotem. Co do wyżej wspomnianego doktora, mysle że jego wybór jest kluczowa decyzja, w koncu od umiejetnosci i fachu w jego rekach zależał bedzie wyglad mojego nosa, a zazwyczaj operacji nosa dokonujesz raz na całe życie... Dlatego chciałam upewnić się czy wybór, którego doknałam jest słuszny, prrzeglądałam juz setkki stron na przeróznych forach i znalazłam jedna uargumentowana negatywna opinie, więc... Postanowiłam zwrocic się do "żywych" rozmówców i upewnic sie w swojej decyzji..
![]() Edytowane przez EmiNika Czas edycji: 2010-05-16 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Raczkowanie
|
judka33 dzieki za cieple słowa i pocieszenie
![]() Tak, jestem bardzo bardzo niecierpliwa, ale chyba nie mam wyjscia i musze odczekac swoje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli możesz i nie sprawia Ci to bólu, to nawilżaj a nawet natłuszczaj skórę na nosie i w zgięciach przy dziurkach. Od opuchlizny skóra jest napięta i będzie się łuszczyć. Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.