Tabletki - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 21:20   #61
201704051255
Konto usunięte

Dot.: Tabletki

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Chodziło mi o sam fakt zajścia w ciążę. Nie o to co potem się z nią stanie czy urodzi czy nie.

A nauczkę bo samo się to dziecko nie zrobiło i na przyszłość będzie pamiętać, że należy się zabezpieczać.
co nie znaczy, ze ma za kare rodzic...
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 21:21   #62
hermajona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
To nie o TE tabletki chodzi (postinor masz na mysli)... Jej chodzi o aborcje farmakologiczną do 49 dnia ciąży, a nie o tabletki wczesnoporonne , ktore sie stosuje do 72 h po stosunku.
Poprawiasz, ale to wciąż nie to.

Tabletki do 72h zapobiegają zagnieżdżeniu się jajeczka, ale to nie są tabletki wczesnoporonne! Tabletki wczesnoporonne są nielegalne w Polsce. Tabletki wczesnoporonne to właśnie metoda antykoncepcji farmakologicznej.
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 21:23   #63
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hermajona Pokaż wiadomość
Poprawiasz, ale to wciąż nie to.

Tabletki do 72h zapobiegają zagnieżdżeniu się jajeczka, ale to nie są tabletki wczesnoporonne! Tabletki wczesnoporonne są nielegalne w Polsce. Tabletki wczesnoporonne to właśnie metoda antykoncepcji farmakologicznej.
Tak, tak, oczywiscie masz racje, źle to ujełam- chodzi o to, ze tak kazdy potocznie na nie mówi - błędnie zreszta
Stary 2010-05-11, 21:24   #64
sousa
Raczkowanie

Cytat:
Chodziło mi o sam fakt zajścia w ciążę. Nie o to co potem się z nią stanie czy urodzi czy nie.

A nauczkę bo samo się to dziecko nie zrobiło i na przyszłość będzie pamiętać, że należy się zabezpieczać.

Czy Ty sugerujesz ze ona powinna zachowac to dziecko i ' miec nauczke'? Nie no masakra.
sousa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 21:25   #65
milka8686
Zadomowienie

Powiedz rodzicom o ciazy, wybacz,ale nie wierze,ze 15latka sama sobie poradzi psychicznie. No i pod wzgledem prawny tez jestes niepelnoletnia. Mam nadzieje,ze Wasze stosunki sa jak najlepsze. Aha i zaangazuj w te sytuacje chlopaka jak najbardziej sie da, niech to nie spada tylko na Ciebie.
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 21:40   #66
hermajona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
Tak, tak, oczywiscie masz racje, źle to ujełam- chodzi o to, ze tak kazdy potocznie na nie mówi - błędnie zreszta
Napisałaś, że tabletki wczesnoporonne się bierze do 72h po stosunku, a ja mówię, że tabletki wczesnoporonne=aborcja farmakologiczna, która jest najbardziej skuteczna do 49 dni od zapłodnienia
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 21:48   #67
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
co nie znaczy, ze ma za kare rodzic...
Cytat:
Napisane przez sousa Pokaż wiadomość
Czy Ty sugerujesz ze ona powinna zachowac to dziecko i ' miec nauczke'? Nie no masakra.

Dziewczyny czy wam czytanie ze zrozumieniem wysiadło?

Jasno tam pisze, że ma nauczkę BEZ WZGLĘDU NA TO CZY URODZI CZY NIE.

Jeśli usunie dziecko i psychicznie to nie będzie miało konsekwencji, to ten strach, kombinowanie itd. itp. będą wystarczającą nauczką by myśleć w przyszłości przed a nie po.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...

Edytowane przez zagubiona89r
Czas edycji: 2010-05-11 o 21:49
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 21:50   #68
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hermajona Pokaż wiadomość
Napisałaś, że tabletki wczesnoporonne się bierze do 72h po stosunku, a ja mówię, że tabletki wczesnoporonne=aborcja farmakologiczna, która jest najbardziej skuteczna do 49 dni od zapłodnienia
Chodziło mi o to, ze positonor to nie sa tabl. wczesnoporonne (do 72 h ) a te co chce zazyc autorka juz tak . Czyli rozumiemy sie ok . Dokłdanie jest tak jak piszesz
Stary 2010-05-12, 00:18   #69
Alice_in_Wonderland
Raczkowanie

nielegalne treści, namawianie do przestępstwa

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-05-12 o 18:29
Alice_in_Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 07:55   #70
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny czy wam czytanie ze zrozumieniem wysiadło?

Jasno tam pisze, że ma nauczkę BEZ WZGLĘDU NA TO CZY URODZI CZY NIE.

Jeśli usunie dziecko i psychicznie to nie będzie miało konsekwencji, to ten strach, kombinowanie itd. itp. będą wystarczającą nauczką by myśleć w przyszłości przed a nie po.
ciążę, dziecko otrzymujemy po 9 mcach

z tym się zgadzam, choc jak pisałam wyzej niekoniecznie wszystkich to obowiazuje, corka znajomem rok po skrobance wpadla znow
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 11:01   #71
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
ciążę, dziecko otrzymujemy po 9 mcach

z tym się zgadzam, choc jak pisałam wyzej niekoniecznie wszystkich to obowiazuje, corka znajomem rok po skrobance wpadla znow

No to już zależy od poglądów. Dla mnie to jest dziecko a nie "wypływające jajeczko" jak autorka napisała.

Natomiast aborcji nie potępiam, sama bym się nie zdecydowała, ale każda kobieta o swoim ciele decyduje indywidualnie.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2010-05-12, 14:36   #72
muszynianka
Zakorzenienie

Kogoś jeszcze chcesz nawrócić?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 14:37   #73
Kathelana
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Tabletki

Zastanawiam się jaką lafiryndą, jaką nieodpowiedzialną osobą[bez SERCA] trzeba być, aby zabić dziecko!!!! twoja wypowiedź świadczy o totalnym braku jakichkolwiek uczuć!!! Świadczy o twoim PUSTOSTANIE!!!

Sypiać to potrafisz, a dziecka wychować nie będziesz potrafiła?!

Uprawianie seksu ci nie przeszkadza, ale za to mała istotka będzie ci przeszkadzać??

Pewnie zniszczy twoje życie???

NIE MAM SŁÓW NA CIEBIE!!!

Sama sypiam bez zabezpieczenia, kilka razy myślałam, że jestem w ciązy, ale na litość BOSKĄ!!!
Zanim coś się zrobi to trzeba pomyśleć, ogarnąć KAŻDY wariant, co by było gdyby...

Nie usuwaj ciąży. Oddaj je do adopcji. Gwarantuję, że tego nie zrobisz- pokochasz tą istotkę na pewno. Teraz wydaje ci się wszystko takie beznadziejne, twoja przyszłość itd, ale zacznij umieć ponosić konsekwencje!!!

Edytowane przez Kathelana
Czas edycji: 2010-05-12 o 14:43
Kathelana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 14:47   #74
Patka1904
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kathelana Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jaką lafiryndą, jaką nieodpowiedzialną osobą[bez SERCA] trzeba być, aby zabić dziecko!!!! twoja wypowiedź świadczy o totalnym braku jakichkolwiek uczuć!!! Świadczy o twoim PUSTOSTANIE!!!

Uprawianie seksu ci nie przeszkadza, ale za to mała istotka będzie ci przeszkadzać??

Sama sypiam bez zabezpieczenia, kilka razy myślałam, że jestem w ciązy, ale na litość BOSKĄ!!!
Zanim coś się zrobi to trzeba pomyśleć, ogarnąć KAŻDY wariant, co by było gdyby...

Nie usuwaj ciąży. Oddaj je do adopcji. Gwarantuję, że tego nie zrobisz- pokochasz tą istotkę na pewno. Teraz wydaje ci się wszystko takie beznadziejne, twoja przyszłość itd, ale zacznij umieć ponosić konsekwencje!!!
po 1 nie jestem lafirynda. i jakie masz prawdo zeby mnie tak nazywac?! po 2 nie wiesz jaka mam sytuacje w domu. a ja nie mam slow na ciebie.
Patka1904 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 14:51   #75
milka8686
Zadomowienie

Uwazaj Kathlena, najprawdopodobniej zaraz zostaniesz zjechana przez wiekszosc wizazanek no ale to juz jest kwestia kto jest za,a kto jest przeciw aborcji,ale lepiej juz sie nie klocic i nie dolowac autorki, ktora ma dopiero 15 lat i najprawdopodobniej zrobila to pod presja starszego chlopak ( strzelam )... Nie wiem, ludzie po prostu czasami nie patrza zupelnie na konsekwencje swoich czynow, mam ochote, no to jazda. Ja moge tylko doradzic autorce,zeby nie zostawala z tym sama, zaangazowala rodzicow w to i mimo wszytsko wziela pod uwage fakt,ze mlode matki istnieja i sobie jakos radza
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 14:52   #76
muszynianka
Zakorzenienie

Wydaje mi się że wypowiedź której forma jest tak niskich lotów nie warto w ogóle czytać.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Ja uważam że decyzja należy do autorki. Jak coś się popsuje, to ona zostanie sama z dzieckiem nie skończy żadnej szkoły. W wielu krajach europy to legalne, w Polsce nie i gdzie indziej nie rzucaliby w nią kamieniami tylko stwierdzili że to jej sprawa.
Stary 2010-05-12, 14:55   #77
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Kogoś jeszcze chcesz nawrócić?
Słuchaj o co Ci chodzi? Co do mnie masz? Bo mam wrażenie, że już 2-gi raz w tym wątku naskakujesz na mnie zupełnie bez powodu. Nikogo tu nie nawracam, nikogo nie potępiam ot rozważam sytuację i radzę autorce.

Więc o co Ci chodzi kobieto bo przestaję rozumieć? Masz coś do mnie?

Cytat:
Świadczy o tym, że ma 15 lat, zrobiła totalną głupotę i wpadła. Świadczy o tym, że jest przerażona, że się boi, że nie jest gotowa na dziecko, że sobie tego nie wyobraża. Owszem świadczy to źle o jej (i chłopaka) odpowiedzialności (sama wpadka nie ewentualna aborcja), ale nie źle jako człowieku.

Cytat:
Sypiać to potrafisz, a dziecka wychować nie będziesz potrafiła?! Uprawianie seksu ci nie przeszkadza, ale za to mała istotka będzie ci przeszkadzać??
Sex to nic w porównaniu do wychowania, utrzymania itp. dziecka. Ja mam nadzieję, że po tej sytuacji (bez względu na to co zdecyduje) będzie umiała uprawiać seks na tyle bezpiecznie, że szanse na potencjalne dziecko będą znikome.

Cytat:
Najpewniej zniwelowałoby wiele planów i zamknęło drogę na studia, a liceum byłoby ciężkie. Więc nie potępiam autorki. Sama chyba zdecydowałabym się na adopcję (bo rodzice i tak się dowiedzą, że w ciąży była), ale nie byłam w takiej sytuacji więc nie mogę wiedzieć tego na 100%.

Cytat:
Może i pokocha. Tylko, że miłością jej nie utrzyma. A 19 letni chłopak i 15 letnia dziewczyna będą mieli ciężko o finansową stabilizację, a po 1 na rodziców nie zawsze można liczyć po 2 nie zawsze ich na to stać po 3 niekoniecznie muszą mieć na to ochotę.

Stary 2010-05-12, 14:58   #78
muszynianka
Zakorzenienie

:| po prostu uważam że to sytuacja na tyle wyjątkowa, że nie warto jeszcze dodatkowo obciążać psychicznie dziecka. Dziecka, czyli autorki wątku.
Stary 2010-05-12, 15:03   #79
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
:| po prostu uważam że to sytuacja na tyle wyjątkowa, że nie warto jeszcze dodatkowo obciążać psychicznie dziecka. Dziecka, czyli autorki wątku.

A jak ja ją psychicznie obciążam?

Piszę o tym co się może stać. Będzie poronienie rodzice dowiedzą się, że była ciąża, dokona aborcji to musi się zastanowić jaki ma do tej ciąży stosunek, czy chce się jej pozbyć i traktuje ją bez emocji czy może to mieć dla jej psychiki jakieś konsekwencje.

Nie sądzę, że ją jakoś wybitnie obciążam, nie krytykuję jej, nie obrażam. Dobrze jednak będzie jak będzie miała ogląd całej sytuacji i w całości ją sobie przemyśli.

P.s A co do poglądu czym jest dla kogo płód w takim czy innym tygodniu wyraziłam swoje zdanie. Nie jest ono skierowane przeciwko autorce, ani nie jestem wojującą obrończynią życia poczętego. Więc nikogo nie nawracam i takiego zamiaru też nie miałam.

Edytowane przez zagubiona89r
Czas edycji: 2010-05-12 o 15:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 15:21   #80
Patka1904
Przyczajenie

co do tego 'wyplywajacego jajeczka' to faktycznie zle to okreslilam, wiem ze to juz zyje. nie wazne jakiego rozmiaru, ale dziecko. jednak to jest tak malutkie ze nie umialam tego okreslic w inny sposob..
Stary 2010-05-12, 15:57   #81
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:

W takej sytuacji myslenie"jakos to bedzie" jest głupiutkie. Autorka powinna przede wszystkim porozmawiac z rodzicami, a takze rodzicami chłopaka, bo bez ich pomocy nie da sobie rady na pewno, ani z aborcja, ani z wychowaniem dziecka.
Szczerze powiedziawszy, gdyby to była moja córka, poradziłabym aborcje, choc to zawsze tragiczny wybór i trudna decyzja.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 16:05   #82
muszynianka
Zakorzenienie

Ale kiedy stosować aborcje jak nie w takich ekstremalnych sytuacjach? Pewnie zaczęła współżyć nim miała 15 lat.
Stary 2010-05-12, 16:06   #83
visionAM
Zakorzenienie

wg mnie wielkim PUSTOSTANEM okazała się autorka posta, która w ten sposób najechała na Patkę1904 czyli Kathelana. I ode mnie dla Ciebie także wielkie brawa
Żałosne...

Patka - podjęłaś jakąś decyzję?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 16:08   #84
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patka1904 Pokaż wiadomość
co do tego 'wyplywajacego jajeczka' to faktycznie zle to okreslilam, wiem ze to juz zyje. nie wazne jakiego rozmiaru, ale dziecko. jednak to jest tak malutkie ze nie umialam tego okreslic w inny sposob..

Przemyśl sobie wszystkie za i przeciw, wszystko co tutaj pisałyśmy i podejmij decyzję. Nikt Cię nie ma prawa za jakąkolwiek potępiać i wyzywać od lafirynd. Tylko czego nie zdecydujesz wyciągnij z tego wnioski na przyszłość by już nigdy więcej nie znaleźć się w takiej sytuacji.

Stary 2010-05-12, 16:18   #85
Patka1904
Przyczajenie

tak dzieki wam juz wiem co zrobic.. Porozmawiam otym z rodzicami. Mam nadzieje ze zrozumieja mnie tak jak wy. Dziekuje za to
Stary 2010-05-12, 19:13   #86
Kathelana
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Tabletki

Mówcie co chcecie. Ja w jej wieku to jeździłam na rowerze, uczyłam się biegałam itd. Nie w głowie mi był seks, ale jest to już jej indywidualna sprawa. Świat dzisiaj "rozwija" się szybciej. Za szybko. Dużo zależy też od rodziców- moi zabraniali spotykania mi się z chłopakami do 17 roku życia. Oczywiście miałam im to za złe, ale teraz mając 20 lat nie mam dziecka. Na wszystko przychodzi czas.

Fakt faktem, że nie doczytałam że masz 15 lat. Myślałam, że jesteś kolejną(znam już kilka 'ofiar') imprezowiczką, która się puszcza na imprezach a potem dziwi się, że jest w ciąży, mało tego boi się o swoją przyszłość nie dając szansy swojemu DZIECKU.
Stary 2010-05-12, 19:32   #87
visionAM
Zakorzenienie

nie ważne kim jest ani co robiła, ma prawo decydować o sobie, swoim ciele a Ty powinnaś to uszanować nawet jeśli masz inne zdanie co do seksu czy aborcji. Wyzywanie dziewczyny od pustostanów itd. było żałosne, tym bardziej że ona ma zaledwie 15 lat i na pewno nie jest jej lekko ze świadomością, że zaszła w ciążę.
Trudno - takie rzeczy się zdarzają.
A świata nie zatrzymasz, zresztą 50 czy 20 lat temu nastolatki też rodziły dzieci tylko po prostu nie było takiego zakresu informacji jak teraz i nikt nie robił z tego wielkiego halo
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 20:09   #88
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Mówcie co chcecie. Ja w jej wieku to jeździłam na rowerze, uczyłam się biegałam itd. Nie w głowie mi był seks, ale jest to już jej indywidualna sprawa. Świat dzisiaj "rozwija" się szybciej. Za szybko. Dużo zależy też od rodziców- moi zabraniali spotykania mi się z chłopakami do 17 roku życia. Oczywiście miałam im to za złe, ale teraz mając 20 lat nie mam dziecka. Na wszystko przychodzi czas.

Fakt faktem, że nie doczytałam że masz 15 lat. Myślałam, że jesteś kolejną(znam już kilka 'ofiar') imprezowiczką, która się puszcza na imprezach a potem dziwi się, że jest w ciąży, mało tego boi się o swoją przyszłość nie dając szansy swojemu DZIECKU.

spoko juz zglosilam twojego posta. jak sie nie umiesz zachowac to milcz a nie uczielaj sie na forum.
ps zastanow sie jak to o tobie swiadczy ze wspolzyjesz bez zabezpieczenia i pouczasz innych.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 20:36   #89
Kathelana
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
nie ważne kim jest ani co robiła, ma prawo decydować o sobie, swoim ciele a Ty powinnaś to uszanować nawet jeśli masz inne zdanie co do seksu czy aborcji. Wyzywanie dziewczyny od pustostanów itd. było żałosne, tym bardziej że ona ma zaledwie 15 lat i na pewno nie jest jej lekko ze świadomością, że zaszła w ciążę.
Trudno - takie rzeczy się zdarzają.
A świata nie zatrzymasz, zresztą 50 czy 20 lat temu nastolatki też rodziły dzieci tylko po prostu nie było takiego zakresu informacji jak teraz i nikt nie robił z tego wielkiego halo
Po 1: Widać co wynika z tego jak postępuję i "zarządza" swoim ciałem.

Po 2: Jej ciało- ok, ale uczulam cię, abyś bardziej zainteresowała się aktami prawnymi tj.o ochronie nienarodzonego jeszcze DZIECKA[życia]. Nie liczy się ciało, a DZIECKO, które trzeba chronić.

Po 3: Żałosne to są twoje wypowiedzi.

Po 4: Nie mówię teraz o autorce postu. Jak nazwać osobę, która imprezuje, idzie do kibla się piep**yć, a potem myka po tabletki wczesnoporonne?? Bo jak to jedna dziewczyna kiedyś rzekła: "Spuścił się je"j i boi się, że wpadła z facetem, którego nawet nie zna. ja nazywam PUSTAKIEM, EGOISTKĄ I DZ* I KONIEC KROPKA. Więc jak widzisz droga koleżanko dla mnie taka dziewczyna nie jest człowiekiem, więc automatycznie jest pozbawiona szacunku. (z mojej strony)
Po 5: Musisz być super wszechwiedzącą osobą, albo dziewczyną, ba! kobietą z 60 tką na karku, skoro wiesz, że 50 lat temu nastolatki też rodziły. Z tym się nigdy nie zgodzę!!! 50 lat temu... Gdybyś powiedziała, że w starożytności to jeszcze, jeszcze bym ci uwierzyła, bo dzieci/ dziewczynki zostały wydawane za mąż, więc mogły rodzić w tym wieku. Ale 50 lat temu to musiały by być jakieś nieliczne przypadki, wręcz NIEPORÓWNYWALNE[!!!] do teraz.

W razie próby polemiki- tutaj jest link potwierdzający to, o czym mówię "Dziewczęta wydawane za mąż były już w wieku 15 a nawet 12 lat! (Co ciekawe, Platon uważał, że dopiero 20 lat jest odpowiednim wiekiem dla dziewczyny do zamążpójścia)." http://starozytnosc.pl/index.php?sec...ecej&id=517991

Z chęcią poczytałabym jakieś źródło, świadczące o porodach (tak masowych jak w Pl i na całym globie!) nastolatek 50 lat temu Niech twoje słowa mają pokrycie!

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
ps zastanow sie jak to o tobie swiadczy ze wspolzyjesz bez zabezpieczenia i pouczasz innych.
Świadczy to o tym, że CHCEMY dziecka. Jesteśmy na nie gotowi. "W razie"

Zadowolona?!

Edytowane przez Kathelana
Czas edycji: 2010-05-12 o 20:38
Kathelana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 20:47   #90
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale 50 lat temu to musiały by być jakieś nieliczne przypadki, wręcz NIEPORÓWNYWALNE[!!!] do teraz.
a ty niby masz 60 lat?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości