|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
farminka super ze dzieciaczki zdrowe nasze tez wszystkie beda zdrowe choc byc ciut wczesniej wyszly!!!!!!!
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
farminka
super ze dzieci zdrowe, piekne ciuszki niezawsze trzymaj sie, odpoczywaj anuszka jak tak bardzo boli to moze sprawdz to ![]() dzidzia rzeczywiscie fatalnie ![]() anoxa super zakupy czekalam na corcie az skonczy tance i weszlam do reala (ktorego nie cierpie) bo chcialam sprawdzic ceny kosmetykow i chusteczek. i kupilam 6pak chusteczek pampers sensitive za 20.95. uwazam ze swietna cena
|
#3483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz widze twoja mina tego focha ![]() a co do masazu nie wiem w szczegołach jak to wyglada ale wiem ze dziewczyny na ktoryms watku robily sobie te masaze i ponoc nie jest to super przyjemne.... ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
z belli sa w realu za 13,90 za 60 sztuk tez warto patyczki z ogranicznikiem za 1,99 Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-12 o 20:16 |
||
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
patyczki tez kupilam ale wkladek nie widzialam
|
#3485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
anoxa ja ćwiczyłam pozycje do porodu na SR i najwygodniej mi było na kucaka A TZ mnie z tyłu podtrzymywał.Nie napisałam wam relacji na temat TEGO wózka co kupilismy ...a wiec do lekkich nie nalezy no ale poza tym super,stabilny etc...do auta(focus kombi ) spokojnie się zmieścił ...super stan , parasolka do tego moskitiera ,folia przeciwdeszczowa ... + nosidełko baby design i za wszystko dalismy 300,- oni rok temu za całosc dali 1160 w sklepie w moim mieście..dostalismy ważną gwarancje z data zakupu.także klamka zapadła i wózek już w domu. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- u nas sa na dziale dzieciecym tzn tam gdzie pieluchy oliwki etc.... podkłady tez sa poporodowe Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-12 o 20:17 |
||
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Super brzucho
![]() Byłam dziś w aptece i zostawiłam tam nieco mniej niż 250zł! A zakupiłam tak: gaziki jałowe 5x3szt. spirytus do pępka - nasączone gaziki 2x10szt woda utleniona x1 maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki x1 duże opak. wkładki laktacyjne 2 opak. 30szt w jednym herbatka koperkowa x1 herbatka laktacyjna x1 kropelki esputicon na wzdęcia x1 maść majerankowa na katarek x1 sól fizjologiczna - 15ampułek tantum rosa x1opak podkłady poporodowe Bella x3 opak podkłady na łóżko SENI x 3 opak lewatywa x1 ![]() czopki glicerynowe x1 opak (chyba 10 czopków) krem z filtrem ochronny +30- Ziajka maść alantan plus - na odparzenia x1 Aftin - do pędzlowania, na pleśniawki x1 Nie było majtek siateczkowych tylko jednorazowe z fizeliny więc nie brałam. A na allegro mi się nie chciało bawić, za dużo pitolenia się z tymi pierdółkami. I chyba wszystko co powinnam mieć to kupiłam ![]() Niezawsze - ![]() Dzidzia - wszystko się szybko wyleczy jeśli są jakieś nieprawidłowości i będzie dobrze
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja też rodziłam w 36 tygodniu, na miesiąc przed terminem i Łucja nie musiała nawet w inkubatorze leżeć... jedynie wygrzewała się po porodzie, i potem naświetlenia miała jak żółtaczka wyszła...
Anuszka, połóż się i daj jutro znać co i jak... |
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-12 o 20:23 |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz dopisac obok ceny ? albo sume
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bylam na dworzu, ale komary gryza...zjadlam sobie gruszeczke
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide po nia
|
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mały teraz szaleje i to bardzo chyba pepek mi wypcha wkrótce
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
siala
super, czyli masz juz z glowy papeteria bardzo fajnie ze jestescie zadowoleni czekam na tosty na kolacje
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria ja w pierwszej ciąży miałam już wypchany pępek, a w tej narazie cisza, tak samo nie mam kreski przez brzuch...
ja wcinam właśnie zapiekaną bułeczkę z szyneczką i serem żółtym
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie ze juz macie wozio ![]() aaa a ja zjadlam jajecznice na kolacje i pierwszy raz od kilku miesiecy jej nie zwrocilam
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-12 o 20:33 |
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
nie ukrywam,że ogromna znaczenie miała tu kwestia finansowa...no ale wózek jest ok
|
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
No może z wyjątkiem wkładek laktacyjnych i kremu z filtrem. Ale chyba nie wszystkie te rzeczy są potrzebne od razu? Niektóre to w razie jakby się coś działo dopiero... Mam blisko 4 apteki,w tym całodobową,więc chyba sie wstrzymam.
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto z rabarbarem (bądź innymi owocami)
Białka ubij na pianę i dodawaj stopniowo cukier, a potem żółtka. Dodaj olej i zmiksuj. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy i wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojony w plasterki rabarbar i znów wymieszaj. Piecz przez godzinę w 170°C z termoobiegiem. Ja piekę taką ilość w formie prostokątnej (chyba 30cm) |
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
no jak to co ?
![]() na weselu u mnie były np.. zreszta przewaznie na weselach jadłam takie opiekane kulki rybne w occie nie wiem jak to opisac ...u nas na targu sa bardzo dobre sama jeszcze nie robiłam---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- basienka ale bym sie wgryzła w to twoje ciacho
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
papateria mysle ze bardzo udany zakup a pieniadze naprawde korzystne pamietam ze chcieliscie wydac do 600zl? wiec 300zl zaoszczedzone a to sporo
itakasia jej naprawde super cena ja pamietam ze za 2op placilam cos kolo14-15zl w makro a za op nivea ale w plastikowym pudelku placilam kolo 13zl siala na zakupy pokazne ale suma ktora wydalas tez spora ja kropelek i herbatek narazie nie kupuje
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
jestem wsciekla!!! mam tak podniesione cisnienie ze siedze i rycze
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Za wszystko razem dałam niecałe 250 zł.
Jutro jak znajdę czas to pospisuję ceny za każdy produkt z osobna.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka co się stało
![]() A co do ciasta to zapraszam, jeszcze mini kawałek został... niebawem pewnie znowu zrobię... ciekawe co mąż powie po powrocie z pracy, tzn jak mu smakowało. Teściowa zachwalała ;D ale kij z nią, najważniejsze, że mi i dzidzi smakowało
|
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
papeteria nigdy w życiu czegoś takiego nie jadłam ani nie słyszałam o tym...
basienka ja właśnie siedzę i się zastanawiam na co mam ochotę,a Ty mi z takim ciachem wyskakujesz.Jak możesz? No i gdzie mój TŻ teraz takie znajdzie? :P
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa
cena mnie zachecila bajka co sie dzieje, pisz nam szybciutko ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- basienka wyglada pysznie , dobrze ze mam kolacje
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale my z farminka z tych samych stron to moze dlatego nie znamy ![]() co sie dzieje? Basiu mi tez smaka zrobilas... |
||
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie wczytalam w te opowiesci porodowe i to dla mnie tak piekne historie ze juz sie nie moge doczekac mojego porodu i chwili jak dostane synka na rece
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka nie wiem czy znajdzie, ale jak kupi jutro rabarbar to zawsze możesz zrobić
ja lubię takie proste i szybkie ciasta... Co do kulek rybnych to tu jest choćby przepis... http://pomarancza.blox.pl/2008/11/Kulki-rybne.html u mnie są dość popularne, rodzice często robią, choć zabawy z tym jest dość trochę Itakasia, a co dobrego na kolację jesz? |
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
tez czytam i ciesze sie ze anuszka podala ten link. teraz wiem jak to wyglada bo do sr nie chodze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

juz widze twoja mina tego focha 
z belli sa w realu za 13,90 za 60 sztuk tez warto 
) spokojnie się zmieścił ...super stan , parasolka do tego moskitiera ,folia przeciwdeszczowa ... + nosidełko baby design i za wszystko dalismy 300,- oni rok temu za całosc dali 1160 w sklepie w moim mieście..dostalismy ważną gwarancje z data zakupu.

chyba pepek mi wypcha wkrótce