"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 13:22   #1051
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny oszalec z wami idzie.. teraz nie dam rady nadrobic bo maz chwilke sie zajmuje mala wiec wpadam pokazac zdjecia poaszportoo-dowodwe jak ladnie dzidzia pozuje

wieczorkiem z wami pogadam
jaka pannica

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Ferrou u Was ta wysypka zaczęła się od malutkiej niewidocznej kaszki na policzkach??? Mojej Lence pojawiła się kaszka na policzkach ale słabo ją widac, dopiero pod światło. Ma tylko na policzkach.
tak, wszystko się zaczęło od takiej bezbarwnej kaszki na buzi. Później powyskakiwały czerwone krosty, zaczęły zlewać się w jedną plamę.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
no to dawaj foteczki
my tez planujemy na sierpien
troche cena za ta witamine D

az tak bardzo sie nie przejmuje,bo gdyby byl naprawde jakis spasiony to rozumie ale nie jest,pewnie tak sie jej palło,ale dziwnie to brzmi jak ktos mowi o twoim dziecku najlepsze jest to ze osoba ktora to powiedzial to cala rodzinka jest naprawde spasiona,bo np wujek wazy 125kg a juz zapomnialam ale dziekuje Wam za wsparcie
Z mojej strony jest dużo osób z nadwagą... tłumaczę sobie że mamy to w genach Natomiast ze strony mojego męża to same chudzielce. Mam nadzieję, że Kubuś figurę będzie miał po tatusiu

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wlasnie tak myslelismy zeby dac 500 za slub a 200 za chrzciny

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

dla mnie to bez sensu tyle im placic bo do cholery za co???zeby bylo na narty w alpy ;/
nasz powiedzial ze jest co laska bo to ze chrzcin czy slubu to dziela miedzy soba...ale nie wiem nie mam pojecia jak ty piszesz to ja bym musiala 2000 szykowac kurde zdzierstwo w bialy dzien!!
Myśmy księdzu tez płacili co łaska, więc daliśmy chyba 300zł :P ale jeszcze organista sobie zażyczył 100zł mimo że do niczego nie był potrzebny bo mieliśmy skrzypaczkę, kościelny też kasę wziął. Chcieliśmy mu dać dzień przed ceremonią a on z tekstem że do ślubu nie wiadomo co się wydarzy No i jeszcze za kwiaty - na szczęście składaliśmy z dwoma innymi parami to wyszło po 150zł..aaa i przecież jeszcze nauki przedmałżeńskie..tez cena z góry 100zł a bez nich ślubu nie dadzą. A te nauki takie przydatne - np mówili o cyklu miesiączkowym czy o tzw "kalendarzyku" jako najlepsze z najlepszych zabezpieczeń, o rozwoju dziecka, jak żyć w rodzinie, jak traktować siebie nawzajem i takie tam - takie rzeczy powinni mówić gimnazjalistom a nie osobom dwudziestoparoletnim ...

Chrzcić będziemy w innym kościele, gdzie jest dziwny proboszcz. Jestem ciekawa ile oni sobie zażyczą... Na dzień dzisiejszy nie mam zamiaru dać więcej niz 200zł... A jak będzie się burzył to piszę do Wrocławia.. niech robią z tym porządek bo naprawdę mnie to płacenie wpienia. Przed ślubem się nie wykłócałam bo nie było na to czasu.. Musieliśmy przyspieszyć ślub bo już Kubuś był w drodze Ale teraz... no jazdę im zrobię. Nie dość, że My wszyscy nie ważne jakiej wiary jesteśmy płacimy na Kościół katolicki bo Państwo kasę daje, podatków też żadnych nie płacą tylko ryczałt, co drugi ksiądz jeździ takimi furami że masakra, mają pobudowane domy.......... ehh.... Wszelkie sakramenty powinny być bezpłatne, jakoś w Biblii nie znalazłam za nie żadnego cennika... ani jakichkolwiek przesłanek aby za nie płacić....

A imprezkę po chrzcinach gdzie będziecie robić? Naliczyłam, że z 30 osób będzie - i to najbliższa rodzina. Jakoś nie uśmiecha mi się gotować dla tylu osób, nawet zastawy tak wielkie nie mam, nie mówiąc o krzesłach czy stołach.. będziemy robić w lokalu.. obiad i jedzenie po obiedzie kosztuje ok 40zł...czyli pójdzie 1200zł...

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-05-12 o 13:28
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 13:24   #1052
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
to ja się też pochwalę moim 8-tygodniowym i 3 dniowym Kubulkiem na 1 zdjęciu ze mną 2 tyg temu (miał 6 tyg), na ostatnim pilnowany przez moją 13 miesięczną siostrzenicę
Gmyrelka - mój tż wanienkę po kapieli spłukuje dokładnie gorącą wodą - tyle
Dziewczyny odezwał się mój ząb...górna szóstka, spuchł mi policzek, a na dziąśle zrobił się ropień (wycisnęłam go, przyłożyłam wacik nasączony słoną wodą, teraz mam taką rankę...)łykłam nurofen i obdzwoniłam wszystkie gabinety u mnie w mieście i nikt mnie nie chce dzisiaj przyjąć - najwcześniej za 2 tyg....macie jakieś pomysły jak wytępić opuchliznę??szałwia i olejek goździkowy już nie działają
To ostatnie zdjęcie jest super
Na poblemy z dziąsłami radzę Dentosept, stomatolog mi radził, i zawsze pomaga. Ziołowy specyfik ale bardzo skuteczny.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 13:29   #1053
Ferrou
Zakorzenienie

a aa.... z tego wszystkiego zapomniałam zdjęcia wrzucić

1 zdj to z wczorajszego spacerku

2 zdj - udało mi się jako tako uśmiech złapać Kubuś tak ślicznie się śmieje, ale jak tylko wyciągam aparat to poważnieje

3 i 4 zdj - położyłam Kubusia na brzuszku aby popodnosił główkę. Z niego taki leń. Leżał, gaworzył a potem zaczął jeść swoją rączką. I nie miał zamiaru poćwiczyć sobie mięśni karku

5 zdj - to już w leżaczku, zainteresowany zabawkami
Stary 2010-05-12, 13:34   #1054
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Kubuś dziękuje za komplementy Ostatnia nadzieja w ostatnim gabinecie i co - i nico, mówię, że za 2 tyg to ja już z bólu zejdę z teg świata, a ona mnie wysyła na pogotowie....i co ja teraz zrobię
.
Kurcze, to niezbyt fajnie, przecież nie będziesz czekała 2 tyg, wszystko tam się pobabra i będzie jeszcze większy kłopot. A próbowałaś obdzwonić innych lekarzy np w pobliskim mieście. Może ktoś tam będzie miał odrobinę dobrego serca i Ciebie przyjmie.
Ja nie rozumiem takich lekarzy. Przecież to jest nagły wypadek, powinien przyjąć bez kolejki. Poza tym, ja do takiego lekarza który by mnie nie przyjał już nigdy w zyciu bym nie poszła.
Podobnie miałam kiedys, ale z okulistą. Miałam zapalenie spojówek, oko całe czerwone, boli, więc dzwonię gdzie się da - i co słyszę.. że wolne terminy za kilka tygodni... na szczęście po błaganiach jedna babka mnie przyjęła juz po godzinach pracy.
Stary 2010-05-12, 13:43   #1055
P0P70
Zakorzenienie

Dziewczyny śliczne te Wasze dzieci

Darusia - mała "pyzata"Oliwka jest prześliczna.
Libra - Twój syn ma przecudne oczęta
Klauduska - Ten smok to faktycznie wielki a mała rozczulająca na tym zdjęciu
Baobabek - na ja też zakochałam się z modelu z 3-go zdjęcia
Asiuulka - no faktycznie mała modelka Ci rośnie. I jak ładnie już się podpiera. Prześliczna.

Tylkooliwka - nie przejmuj się głupim gadaniem. Będzie tak jak napisała Ania, mały zacznie biegać i wysmukli się.
Ja niestety mam odwrotnie i jak mnie sie ktoś pyta ile moja Oliwka już ma to sama nie wiem co odpowiedzieć. Bo jak odpowiadam zgodnie z prawdę ze prawie 5 m-cy to wszyscy: " o jaka maleńka". Aktualnie waży 5 kg i mierzy ok. 60cm. Wg wieku korygowanego ma 2 m-ce. Więc jak na 2 miesiące to chyba jest ok.

Drcron - ja też sie piszę na te zaproszenia tylkomusimy jeszcze ustalić z TZ kiedy. Wieć sie zgłoszę do Ciebie trochę później. No i prześlij mi ten odruch ssania Twojej małej

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 13:52   #1056
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No to i ja się chwalę

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 14:19   #1057
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
no ja u nas rozmawialam z kolezanka to 1200 placili wiec zdębiałam strasznie.
Nie wiem jak to wszystko rozwiazac kasiadz powiedzial co laska ale ta laska pewnie tez nie moze byc zbyt niska
My kościelny braliśmy 2 lata temu i ksiądz powiedział 200-300zł dostał 200 bo z kasą krucho było... Ale my to na takim zadupiu braliśmy ten ślub więc ceny też pewnie inne...
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny oszalec z wami idzie.. teraz nie dam rady nadrobic bo maz chwilke sie zajmuje mala wiec wpadam pokazac zdjecia poaszportoo-dowodwe jak ladnie dzidzia pozuje
Jeju jaka śliczna dzidzia
Cytat:
jej u Was co łaska??? matko u nas za ślub płaciliśmy 700 zł, kościelnemu 100zł, organista 250 zł =1050 zł zostawiliśmy w kościele....pytaliśmy o chrzciny i tak: za chrzest 400zł kościelny 100 zł, organista się podniósł na 300zł= 800 zł....
Mój brat organiście płacił 100zł żeby wcale nie przychodził (tzw odstępne) a drugiemu 80zł żeby zagrał na ślubie. Ten pierwszy na stałe zatrudniony a śpiewał np tak: w alleluja - trzecie "l" zamieniał na "h" i do tego strasznie fałszował Gdybym miała 1000zł w kościele zostawić to chyba bym ślubu nie brała... albo znalazłabym inną parafię z innym cennikiem...

Drcron ja tu nowa ale jakbym mogła się też uśmiechnąć o zaproszenie (tyle że dopiero pod koniec czerwca będę znała datę...)

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 14:20   #1058
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Asiuulka- Pięknotka z Twojej córuni I widzę, że jakiś stworek podjadający z miski się załapał

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-05-12, 17:05   #1059
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziś moja Wercia po jedzeniu zwrociła/ulala pokarm. Nie wiem sama co to było, nie było tego dużo, ale wyleciało chyba szybciej niż takie zwykle ulanie i było takie gęste, ciagnące jakby ze śliną. Ale nie mialo kwaśnego zapachu, w ogóle nie pachniało. Co to mogło być??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-05-12, 17:26   #1060
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś moja Wercia po jedzeniu zwrociła/ulala pokarm. Nie wiem sama co to było, nie było tego dużo, ale wyleciało chyba szybciej niż takie zwykle ulanie i było takie gęste, ciagnące jakby ze śliną. Ale nie mialo kwaśnego zapachu, w ogóle nie pachniało. Co to mogło być??
Asia to nic takiego mojemu Maćkowi tez czasem się tak ulewa nie przejmuj się

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Wczoraj myślałam że oszaleję cały dzień byłam sama w domu mały dawał mi w kość nie miałam chwili spokoju Kochany małż pracował do późna ogólnie miał wszystko wiecie gdzie normalnie myślałam że go walne przyjechał po 22 zrobiłam mu wielką awanturę i pszłam na spacer normalnie musiałam wyjść z domu taka byłam wściekła musialam odsapnąć Miałyście już takie nerwy ? Dawno nie byłam taka wściekła
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 17:44   #1061
aixa
Rozeznanie

Cytat:
ufff nadrobiłam te 3 strony ja dziś u koleżanki byłam cały dzień u nas 26 stopni i strasznie grzeje słońce ale mój mały ma katar tylko kicha często, ale wydzieliny nie ma, temp. też nie, zakropiłam mu otrivin baby i bedę obserwować jak coś tfu tfu to jutro mnie czeka wizyta prywatnie....oby mu sie nie rozwinęło nic
czy otrivin baby jest na receptę? Moja malutka też ma katar już 9 dzień i kicha. Pediarta przepisała mi wit.C i kropelki do noska homeopatyczne ale nie pomaga.

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
moze wyjde na chwalipiętę ale chciałam wam pokazać moją różowa landrynke
ślicznotka

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
-----

DOSZŁO OD:
machaj,aniap,Baobabek,Joa nna Płóciennik (ale czemu 15 zeta przyszlo?), libra777,Pop,Ferrou,catro ,Aixa,aneczkkaaa,Asiulek 23,madziwnia

chyba dwie dziewczyny pisały że prześlą jutro. Rowniez jutro zloze to zamowienie, bo dzisiaj mialam mlyn troche. Jutro TZ wczesniej w domu to bedzie latwiej. No i jutro dowiemy sie czy przeprowadzamy sie do wiekszego mieszkania-trzymajcie kciuki!

Cytat:
chwalimy sie , w poniedzialek mialysmy 5 tygodni
Oliwka pannica

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A to mój mały solenizant
jakie piękne oczęta a te rzęski

Cytat:
to ja się też pochwalę moim 8-tygodniowym i 3 dniowym Kubulkiem na 1 zdjęciu ze mną 2 tyg temu (miał 6 tyg), na ostatnim pilnowany przez moją 13 miesięczną siostrzenicę
Dziewczyny odezwał się mój ząb...górna szóstka, spuchł mi policzek, a na dziąśle zrobił się ropień (wycisnęłam go, przyłożyłam wacik nasączony słoną wodą, teraz mam taką rankę...)łykłam nurofen i obdzwoniłam wszystkie gabinety u mnie w mieście i nikt mnie nie chce dzisiaj przyjąć - najwcześniej za 2 tyg....macie jakieś pomysły jak wytępić opuchliznę??szałwia i olejek goździkowy już nie działają
Kubuś słodki jest, duża różnica między pierwszym zdjęciem a resztą. No i zdjęcie 3 jest jak z reklamy. Pięknie pozował.

Cytat:
jej u Was co łaska??? matko u nas za ślub płaciliśmy 700 zł, kościelnemu 100zł, organista 250 zł =1050 zł zostawiliśmy w kościele....pytaliśmy o chrzciny i tak: za chrzest 400zł kościelny 100 zł, organista się podniósł na 300zł= 800 zł....
jakie kwoty????? i organista 300zł!!!!!!!???!!!!!:pala : masakra

Cytat:
No to i ja się chwalę
przecudna piękniśka kocham takie malutkie dzidziulki, moja Lenka też z tych drobniejszych

Lecę zaraz na aerobic. To jest mój sposób na dietę. Ćwiczenia. Zajęcia noszą nazwę Fat Burner i naprawdę są intensywne. Czuję, jak mi się boczki spalają

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Wczoraj myślałam że oszaleję cały dzień byłam sama w domu mały dawał mi w kość nie miałam chwili spokoju Kochany małż pracował do późna ogólnie miał wszystko wiecie gdzie normalnie myślałam że go walne przyjechał po 22 zrobiłam mu wielką awanturę i pszłam na spacer normalnie musiałam wyjść z domu taka byłam wściekła musialam odsapnąć Miałyście już takie nerwy ? Dawno nie byłam taka wściekła
Aniu i mnie się zdarzyło. Najpierw byłam wściekła na Lenkę, że taka niedobra potem na siebie, że się na nią wściekam a na końcu oberwało się mężowi, bo późno z pracy wrócił. Ach...

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 17:50   #1062
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pomyślalam, że moze to ze ślinka i smarczkami, bo czasem ma takie smarczki, wiec mogą jej tam spływać i wtedy się wydostają. Może to nawet lepiej, bo się oczyści??

A co do nerwów, to miałam już tak nie raz. Bywało, że mialam dosyć. Szczególnie w nocy szał mnie dopada i czasem to mam ochote dać malej klapsa A sama ja jestem codziennie i już czasem załapuje doła, ale cóż... taki urok macierzyństwa Jest wiele cudownych chwil ale bywają też i te gorsze...
Mnie czasem tez to wkurza jak ja się męcze w nocy z małą, bo nie chce spać, marudzi a tż śpi jak zabity i nie wie o Bożym swiecie. Ale nie budzę go bo wiem, ze rano wstaje do pracy. Na szczęście jak jest w domu w dzień to pomaga mi sporo

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Właśnie moja mała nie kicha za często ale ma wydzielinkę. Jak płacze to czasem jak prychnie to cos tam wodnistego wyleci. Ale dziś była badana i wszystko w porządku więc mam nadzieję, że nie mam sie czym martwic.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-05-12, 17:56   #1063
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
chwalimy sie , w poniedzialek mialysmy 5 tygodni
slicznotka a jaka paczusiowata

Cytat:
a to moja niunka ktora dzis konczy 4 tygodnie a w piatek miesiac
slicznne oczka

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
witaj Drcronik,dobrze,ze z Julcia lepiej
Naprawde jesli jest za malo D to szybciej rosnie bo ja mam wrazenie ze moj blyskawicznie,kazdy mowi ze wyglada jak dziecko 4 miesieczne,czy powinnam sie martwic???mam nadzieje ze to geny powoduja ten szybki wzrost,bo tatus jest nie maly.

Kurcze nie ogarniam tych szczepien musze poczytac w wolnej chwili.

Piekne foteczki maluszków,napiszczie jak mozecie wage wzrost i wiek waszych pociech,wiem ze nie powinno sie tak przyrownywac ale...
Danielek ma taka buźke pyzatką i ostatnio uslyszalam tekst ze jest spasiony,troszkę mi sie przykro zrobiło bo ja tak nie uważam,nie jest kruszynką ale to chyba oznaka zdrowia.
wiesz co mi to powiedzieli jak bylam w szpitalu i zrobili jej tez to banie dzisiaj dzwonilam po wynik tego drugiego i jest podwyzszony wiec dawke zwiekszylismy moze jak bedziesz na najblizszej wizycie to sie zapytaj swojego lekarza prowadzacego

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Witam
My będziemy dopiero chrzcili pod koniec sierpnia. Początkowo planowałam w czerwcu w długi weekend ale jakoś tak bez echa się obeszło. Jakby co to się z Kubusiem odezwiemy do Ciebie w sprawie zaproszeń
Ale słodka
Ale przystojniak i co za oczy
i następna pięknisia
Nie przejmuj się gadaniem innych. Dzieci tak mają, że są pulchniutkie - ale przecież tylko leżą, jedzą i śpią Mój Kuba też jest duży jak na swój wiek, ma niecałe 2 miesiące a wszyscy myślą że z 4 urodził się duży, bo miał 58cm długości i ważył 3785g i normalnie przybiera na wadze. Ostatnio, po 6 tygodniach ważył 5375g teraz pewnie z ponad 6kg, bo taki ciężki się wydaje :d A ile ma wzrostu to nie wiem, za każdym razem jak go mierzę to co innego wychodzi

Baobabek, Śliczny Kubuś i śliczna Mama I jakie ma jeansiki trzecie zdjęcie cudo

------------------

Dzisiaj Moje bejbe dało mi popalić od 5 nie spało, a jak juz zasypiało to na kilkanaście minut. Na szczęście nie plakał, tylko coś tam kwilił
I oczywiście, co godzinę do jedzenia... Teraz ładnie śpi w swoim leżaczku Pocykałam mu dzisiaj kilka zdjęć to zaraz je obrobię i wrzucę

Aaa... dzwoniłam dzisiaj do laboratorium u nas w szpitalu pytać się o badania i ceny. Tak więc posiew kału w kierunku bakterii i grzybów - 40zł, posiew moczu - 14zł. Natomiast badania na obecność wit D3 są dwa, jeden z moczu drugi z krwi, i odpowiednio kosztuja 80zł i 180zł... trochę przesada z tymi cenami

Darusia, świetny pomysł z tymi chrzcinami i ślubem w jednym dniu I dobrze że tak powiedziałaś księdzu... co to ma być, że się nie zgadzają... Normalnie wkurzają mnie tacy ludzie. Mają obowiązek ochrzcić dziecko a robią jakieś problemy... Wiadomo o co chodzi - o kasę!

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

ehh... i już nie śpi.. znowu tylko 20min spał...
boziu jakie ceny masakra u nas za ogolne badanie plu krew utajona plus posiew kau kosztuje 25 zlotych razem
a te badania na wit D po 15 i 25 zreszta wszystkie badania nie sa drogie w tym laboratorium

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
darusia - u mnie to jest cennik oficjalny i nie trzeba się głowić ilew dać . ślub 700 chrzciny 200zł

drcron - ja tyz sie uśmiechne o zaproszenia
my placilismy 500 za slub a najlepszy numer zrobilam jako swiadkowa u znajomych na slubie po slubie mialam zaplacic ksiedzu a ja wsiadlam do samochodu i dopiero na sali zobaczyl;am ze mam koperte dla ksiedza w kieszeni i oddalam mlodym

Cytat:

2 zdj - udało mi się jako tako uśmiech złapać Kubuś tak ślicznie się śmieje, ale jak tylko wyciągam aparat to poważnieje

3 i 4 zdj - położyłam Kubusia na brzuszku aby popodnosił główkę. Z niego taki leń. Leżał, gaworzył a potem zaczął jeść swoją rączką. I nie miał zamiaru poćwiczyć sobie mięśni karku

slodziak

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny śliczne te Wasze dzieci

Darusia - mała "pyzata"Oliwka jest prześliczna.
Libra - Twój syn ma przecudne oczęta
Klauduska - Ten smok to faktycznie wielki a mała rozczulająca na tym zdjęciu
Baobabek - na ja też zakochałam się z modelu z 3-go zdjęcia
Asiuulka - no faktycznie mała modelka Ci rośnie. I jak ładnie już się podpiera. Prześliczna.

Tylkooliwka - nie przejmuj się głupim gadaniem. Będzie tak jak napisała Ania, mały zacznie biegać i wysmukli się.
Ja niestety mam odwrotnie i jak mnie sie ktoś pyta ile moja Oliwka już ma to sama nie wiem co odpowiedzieć. Bo jak odpowiadam zgodnie z prawdę ze prawie 5 m-cy to wszyscy: " o jaka maleńka". Aktualnie waży 5 kg i mierzy ok. 60cm. Wg wieku korygowanego ma 2 m-ce. Więc jak na 2 miesiące to chyba jest ok.

Drcron - ja też sie piszę na te zaproszenia tylkomusimy jeszcze ustalić z TZ kiedy. Wieć sie zgłoszę do Ciebie trochę później. No i prześlij mi ten odruch ssania Twojej małej
Cytat:
No to i ja się chwalę
przeurocza
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
My kościelny braliśmy 2 lata temu i ksiądz powiedział 200-300zł dostał 200 bo z kasą krucho było... Ale my to na takim zadupiu braliśmy ten ślub więc ceny też pewnie inne...

Jeju jaka śliczna dzidzia

Mój brat organiście płacił 100zł żeby wcale nie przychodził (tzw odstępne) a drugiemu 80zł żeby zagrał na ślubie. Ten pierwszy na stałe zatrudniony a śpiewał np tak: w alleluja - trzecie "l" zamieniał na "h" i do tego strasznie fałszował Gdybym miała 1000zł w kościele zostawić to chyba bym ślubu nie brała... albo znalazłabym inną parafię z innym cennikiem...

Drcron ja tu nowa ale jakbym mogła się też uśmiechnąć o zaproszenie (tyle że dopiero pod koniec czerwca będę znała datę...)
Dziewczyny zainteresowane zaproszeniami prosze o przeslanie zdjec dzieciaczkow ja zrobie zaproszenia a potem sie daty powpisuje bo potem jak wyslecie wszystkie naraz to mi doby zabraknie a tak to pomalutku bede sobie robila

to i ja sie pochwale moim doroslym dzieckiem ma juz 4 tygodnie i 4 dni i nasze gotowe zaproszenia a dzisiaj bylam na zakupach i kupilam naszej krolewnie bluzke z bolerkiem hehe bedzie wyladac jak stara malenka :P no i mamy juz sukienke na chrzciny taka mega balowa koronkowa i polarkowy plaszczyk bo nasz kosciol zimny

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 17:59   #1064
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
czy otrivin baby jest na receptę? Moja malutka też ma katar już 9 dzień i kicha. Pediarta przepisała mi wit.C i kropelki do noska homeopatyczne ale nie pomaga.
u nas też przeziębienie- płuclka czyste, gardło też, dostaliśmy nasivin soft jakby to sapanie w nocy było większe, a tak to do nosa poleciła Quixx-taka woda morska ale o jakimś innym działaniu ponoć i też wit.C. Wszystko oczywiście bez recepty. Mała się uchichrała i pani doktor przy badaniu, więc humorek ma.Za tydzien do kontroli.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:33   #1065
megi-megi
Zakorzenienie

Ale dzień... byliśmy na spacerze i... moje dziecko nienawidzi wózka. Płakał na początku spaceru, uśpiłam go na rękach i poszliśmy. Obudził się w cholerę daleko od domu i płakał mi 2 godziny. Myślałam, że mnie coś strzeli - nosiłam, prosiłam, śpiewałam, skakałam... NIC. Spacery mnie dołują - czekam z utęsknieniem na chustę.

A teraz w spokoju mogę ponadrabiać Was z dzisiaj.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:33   #1066
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!

Jejku jak te Naszewizazowe dzieci szybko rosna i jaaakie sliczne!!

A co do cen w kościołach !! szok!! Instytucja kosciołą w niekltórych miejscach mnie przeraża.. nie podoba mi sie ustalanie cen z góry i to jakie kwoty
u nas co łaska.. ja dawałam 400 zł za slub za chrziny dam albo 100 albo 200.. u mnie to lipa troche bo moja babcia juz 16 lat gotuje u ksiedza wiec my bardzo dobrze go znamy i tak mi głupio dac mniej ,tylko dlatgeo..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:34   #1067
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Bez recepty. Też używaliśmy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:57   #1068
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
slicznotka a jaka paczusiowata

slicznne oczka

wiesz co mi to powiedzieli jak bylam w szpitalu i zrobili jej tez to banie dzisiaj dzwonilam po wynik tego drugiego i jest podwyzszony wiec dawke zwiekszylismy moze jak bedziesz na najblizszej wizycie to sie zapytaj swojego lekarza prowadzacego

boziu jakie ceny masakra u nas za ogolne badanie plu krew utajona plus posiew kau kosztuje 25 zlotych razem
a te badania na wit D po 15 i 25 zreszta wszystkie badania nie sa drogie w tym laboratorium

my placilismy 500 za slub a najlepszy numer zrobilam jako swiadkowa u znajomych na slubie po slubie mialam zaplacic ksiedzu a ja wsiadlam do samochodu i dopiero na sali zobaczyl;am ze mam koperte dla ksiedza w kieszeni i oddalam mlodym

slodziak

przeurocza

Dziewczyny zainteresowane zaproszeniami prosze o przeslanie zdjec dzieciaczkow ja zrobie zaproszenia a potem sie daty powpisuje bo potem jak wyslecie wszystkie naraz to mi doby zabraknie a tak to pomalutku bede sobie robila

to i ja sie pochwale moim doroslym dzieckiem ma juz 4 tygodnie i 4 dni i nasze gotowe zaproszenia a dzisiaj bylam na zakupach i kupilam naszej krolewnie bluzke z bolerkiem hehe bedzie wyladac jak stara malenka :P no i mamy juz sukienke na chrzciny taka mega balowa koronkowa i polarkowy plaszczyk bo nasz kosciol zimny
Ja bardzo chętnie z tych zaproszeń skorzystam , ale to wtedy jutro młodemu jakąś sesję zdjęciową urządzę żeby w miare aktualne było foto. Tylko daty jeszcze nie znam, bo dopiero w tą niedzielę mam iść coś zaklepać

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Jejka ale te dzieciaczki piękne, aż żałuję że tylko jednego mam a nie trojaczki.
A tak ten mój starszy wyglądał tak samo jak teraz ten młodszy, że na zdjęciach będę musiała daty pisać żeby wiedzieć którego oglądam na stare lata.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Jak 5 lat temu chrzciłam Eryka to ksiądz zaśpiewał że wg cennika 150 się należy, a wtedy na pensyjce tż i do tego że razem studia ciągneliśmy zaoczne, to się nam za wiele wydało, i poszliśmy do proboszcza sie spytać czy aż tyle, to nam powiedział że mamy dać ile uważamy, to daliśmy 50 zł. A koleżanka jak chrzciła zbiorowo to 20 zł dała, bo też co łaska jej powiedzieli. Teraz planuję 100 zł dać, bo z takimi maluchami to oni taśmowo lecą. Kilkoro w jednym rządku i na każdego ksiądz z 5 min. poświęci. Do tego z tacą przelecą, to też nazbieraja.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:33   #1069
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

aaa... bym zapomniała... w rossmann'ie jest promocja. Przy zakupie dwóch paczek Pampersów Jumbo Pack dostaje się zabawkę z Fishera http://www.allegro.pl/item1031119514...kow_71922.html
Pewnie jest to do wyczerpania zapasów, ale może komuś uda się na to trafić.
Mi znajoma opowiadala ze jak sie ludzie rzucili to po chwili nic juz nie bylo
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mój ksiądz nie zrobi ci problemu też nie mamy kościelnego i już po chrzcie

Dziewczyny jak wy dajecie rade na diecie ja to ledwo wytrzymuje vbez słodyczy
ale za to już 5 dni A6W teź ledwo daje rade ciężko jak cholera ale nie poddaje się

Właśnie gotuję zupkę z brokułami i kalafiorem zjem i zobacze czyt nic małemu nie będzie
Dzisiaj skończył 3 miesiące a starszy 12 lat
Drcron witajcie
Darusia ja dopiero składam w pudło może dzisiaj mi się uda na poczte wyrwać

A to mój mały solenizant
sliczny no iza 3 miesiace
Cytat:
a to moja niunka ktora dzis konczy 4 tygodnie a w piatek miesiac
Cytat:
ale duzy chlopiec juz sliczne zdjecia
Cytat:

kolejny przystojniaczek

Cytat:
No to i ja się chwalę
slicznosci na wizazu same piekne dzidzie
Cytat:

tez tak mialam i to nie raz wsciekam sie jak ja jestem sama caly dzien a moja Zuzia aprawde w dzien malo spi walnie sobie 3 drzemki po 30 minwiec mam co robic i ten przychodzi i jeszcze mnie informuje ze umowil sie z kumplami no szlak by go trafil

widzialam temat chrzcin.. my juz chrzcuslimy daismy 200 zl na "co laska" niestety tez byly problemy bo chcialam aby mo brat byl chrzestnym niestety on jest oo cywilnym i ksiadz sie nie zgodzil i musielismy wybrac kogos innego

po zatym mielismy w restauracji i bylo okolo 30 osob
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 19:34   #1070
P0P70
Zakorzenienie

:}

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-05-12 o 20:27
Stary 2010-05-12, 19:44   #1071
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pomyślalam, że moze to ze ślinka i smarczkami, bo czasem ma takie smarczki, wiec mogą jej tam spływać i wtedy się wydostają. Może to nawet lepiej, bo się oczyści??

A co do nerwów, to miałam już tak nie raz. Bywało, że mialam dosyć. Szczególnie w nocy szał mnie dopada i czasem to mam ochote dać malej klapsa A sama ja jestem codziennie i już czasem załapuje doła, ale cóż... taki urok macierzyństwa Jest wiele cudownych chwil ale bywają też i te gorsze...
Mnie czasem tez to wkurza jak ja się męcze w nocy z małą, bo nie chce spać, marudzi a tż śpi jak zabity i nie wie o Bożym swiecie. Ale nie budzę go bo wiem, ze rano wstaje do pracy. Na szczęście jak jest w domu w dzień to pomaga mi sporo

.
Ja jakoś teraz inaczej do tego podchodze ale z Szymkiem też nie raz miałam takie załamki .. z małą jakoś inaczej chyba mam wiecej cierpliwości niż wtedy sama nie wiem a może wiem ze dzieci tak szybko rosną i za chwilkę już o tym zapomne . choć wkurza mnie jak rano mały mnie budzi o 6 a mała w nocy np. godzine nie śpi

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ale dzień... byliśmy na spacerze i... moje dziecko nienawidzi wózka. Płakał na początku spaceru, uśpiłam go na rękach i poszliśmy. Obudził się w cholerę daleko od domu i płakał mi 2 godziny. Myślałam, że mnie coś strzeli - nosiłam, prosiłam, śpiewałam, skakałam... NIC. Spacery mnie dołują - czekam z utęsknieniem na chustę.

A teraz w spokoju mogę ponadrabiać Was z dzisiaj.
pewnie mu przejdzie jak zacznie jeździć w spacerowym i podziwiać otoczenie . Moja kocha wózek śpi jak zabita lepiej niż w domu

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!

Jejku jak te Naszewizazowe dzieci szybko rosna i jaaakie sliczne!!

A co do cen w kościołach !! szok!! Instytucja kosciołą w niekltórych miejscach mnie przeraża.. nie podoba mi sie ustalanie cen z góry i to jakie kwoty
u nas co łaska.. ja dawałam 400 zł za slub za chrziny dam albo 100 albo 200.. u mnie to lipa troche bo moja babcia juz 16 lat gotuje u ksiedza wiec my bardzo dobrze go znamy i tak mi głupio dac mniej ,tylko dlatgeo..
To wogóle pownien nic od was nie brac jak babcia gotuje .. wstydziłby się a zdanie mam to samo tylko kasa sie luczy .. u mnie jak się załatwia to od razu się płaci i baba mówi ile się nalezy .. aż miałam ochote o fakture poprosić skoro jest cennik

ale piękne te nasze dzieciaczki normalnie się nie można napatrzeć .
zaraz zamieszcze Ole a co
Stary 2010-05-12, 19:45   #1072
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też tak mam. Średnio raz na 2 tygodnie taki mały kryzysik. ALe szybko przechodzi. A potem wystarczy spojrzeć na źródło naszego kryzysu i wszystko mija, ocziwiście do następnego kryzysu

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
a może Igorek nie lubi Wawy. Moja śpi jak spacerujemy po łąkach. im większe wertepy tym lepiej.
Też zamówiłam chustę i cZekam na nią.

załamka z tymi cenami za chrzest. my chcemy mieć indywidualny wakąś sobotę więc nie wiem ile zapłacimy. a impreze robimy w ogrodzie. wynamujemy namiot wraz z kateringiem

Stary 2010-05-12, 20:03   #1073
ania p
Zakorzenienie

Pop my tez w domu zrobimy ale na tarasie . zamiast kateringu kucharka bo ja chcę wiedzieć co do gara trafi zreszta mam dobry rynek niedaleko i mogę wsio kupić

To troszkę Oli bo dawno nie pokazywałam
Stary 2010-05-12, 20:32   #1074
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u nas nauki sa za free, ale organista i koscielny i kwiaty tez trzeba liczyc, a organista 200-300 sobie zyczy z tego co slyszalam, ale nie sadze zebysmy mu tyle dali.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

my w takim malym drewnianym domku robimy na 33 osoby, sama najblizsza rodzina.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

mrowaczku wszystko powinno dojsc
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:33   #1075
mrowak
Zakorzenienie

czy u was tez tak jest, ze dzicko budzi sie na karmienie np.0 3,4 w nocy, naje sie, zasnie przy karmieniu, odkladacie do lozeczka, a ono po chwili zaczyna sie przeciagac, postekiwac i sie albo rozbudza calkiem, albo jeczy za smoczkiem i koniec koncow jazda trwa np.1,5 godziny albo dwie zamin usnie???? Mnie te momenty najbardziej wyzeraja emocjonalnie no i fizycznie, bo nie spie tylko nasluchuje tych dzwiekow a potem siedze podajac smoczek. A potem w dzien kolo 17 nie starcza mi juz do niej cierpliwosci i o wszystko sie wkurzam.
Czy tylko ja tak mam?
Stary 2010-05-12, 20:50   #1076
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
czy u was tez tak jest, ze dzicko budzi sie na karmienie np.0 3,4 w nocy, naje sie, zasnie przy karmieniu, odkladacie do lozeczka, a ono po chwili zaczyna sie przeciagac, postekiwac i sie albo rozbudza calkiem, albo jeczy za smoczkiem i koniec koncow jazda trwa np.1,5 godziny albo dwie zamin usnie???? Mnie te momenty najbardziej wyzeraja emocjonalnie no i fizycznie, bo nie spie tylko nasluchuje tych dzwiekow a potem siedze podajac smoczek. A potem w dzien kolo 17 nie starcza mi juz do niej cierpliwosci i o wszystko sie wkurzam.
Czy tylko ja tak mam?
to normalne jesteśmy tylko ludzmi tak to już bywa .
Tylko takie małe jeszcze nie rozumie , mi najbardziej przykro jest jak się wkurzam na Szymka i np. na niego krzykne bo nie wytrzymam
Potem analizuje że mogłam jakoś inaczej itp .. bo jaki przykład daje dziecku że się krzykiem coś załatwia.. a młody chłonie teraz wszystko jak gąbka . Pominę już sytuacje kiedy karmie małego a mała w tym czasie płacze itp.. oczywiście jak nie kaermie go czy nie usypiam to ona kima jak zabita a budzi sie zwykle jak coś musze zrobić .
także wierz mi takie emocje są całkowiecie normalne .
Postaraj się zostawić dziecie w domu i wyjść .. Mi pomagał wyjazd do tesco o 22 giej jak mały już smacznie kimał . jechałam na zakupy sobie .. sama jazda autem muzyczka na full i to że byłam sama ze sobą przez godzinkę pomagała
Stary 2010-05-12, 20:51   #1077
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Czy tylko ja tak mam?
Też tak mam, tyle że Michaś ostatnich kilka nocy budzi się co 2h i cała akcja trwa min 1h... Po nocy wyglądam gorzej jak przed... W środku nocy brak mi już sił i cierpliwości, zostawiam małego z tatusiem i idę np do łazienki... W dzień też mi się tak zdarza... Aż się boję dzisiejszej nocy, tym bardziej, że rano muszę wstać i jechać po przyjaciółkę na dworzec... Michaś zostanie z tatusiem, ciekawe jak sobie poradzą bo ja zamierzam przy okazji urwać się na małe zakupy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:58   #1078
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja tez tak ma ze sie naje i oczka jak 5 zl i czeka na cos

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ja mala normalnie z tz zostawiam i wychodze wczoraj prawie caly dzien w lodzi a mala siedziala z babcia i dziadkiem a potem tata a 25 maja na caly dzien jade do katowic.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:02   #1079
MadCat
Raczkowanie

Dziewczyny po jakim czasie Bobotic powinien zadziałać?

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:06   #1080
mrowak
Zakorzenienie

ja jak wychodze to nie na dluzej niz 3 godziny bo co tyle mniej wiecej karmie. Dzis wyszlam tylko na godzinke, ale pol z tej godziny przesiedzialam nad jeziorkiem kolo centrum handlowego na lawce, oparta plecami o murek i prawie zasnelam tak mi sie blogo zrobilo. Spacery codzienne tez sa oddechem niby, ale to wciaz jest czuwanie nad mala i tak naprawde do konca nie odstresowuja.
Ale nic to- wazne zeby pozbyla sie przeziebienia i ze to tylko przeziebienie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości