|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
Na kibelku przerobiłam to dziś rano, pierwszy raz... coś musi być w tej pozycji... A... i właśnie, o dziwo, nie mam problemu z zaparciami ostatnio... żadnego. Co dzień przynajmniej raz... Cud. ![]() Mnie jest gorąco od dawna, non stop. Dziś to z dupą na wierzchu spałam, choć wiało. Tylko w krzyżu nic... |
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo czasem tez mnie tak złapie jak wysiadam z samochodu.. a to podobna pozycja Ja problemów z zaparciami nie miałam wogole ![]() Ja się boje że jak ja mam teraz takie bóle w krzyżu, że spać nie moge czasami, to mogę mieć niezłe krzyżowe przy porodzie
|
|
|
|
|
#3693 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19238482]
Tak, położna nam mówiła, że jest i w maści, i jako mydło, ale cholernie trudne do zdobycia ponoć... [/QUOTE] to muszę zapolować. ![]() Cytat:
dla męża !!!Cytat:
biegam jak opętana, robię 100 rzeczy na raz. ![]() Cytat:
a podróż- tylko samolotem. Cytat:
... i pewnie nie ostatnia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale leje od 16:00- jak z cebra. |
||||||||
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3695 |
|
Konto usunięte
|
Ja w trakcie okresu mam słabiutkie bóle, teraz też. Ot, czuję krzyże i tyle. Bardziej jajniki bolą.
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-05-12 o 20:11 |
|
|
|
|
#3698 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to dopiero 35 week..Cytat:
i bożenka boli ps. mó małżónek zwie ją bobrem...mhmm
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to też boberek jest. ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19253765] moja ginka praktykuje taki system, że jeśli w dniu terminu wszystko oki, pozamykane, wody oki, przepływ oki, to daje skierowanie na wywoływanie na 7 dni po terminie. Ja w dniu terminu gina nie zobaczę. Ostatnie badanie miałam 7 maja i więcej nie będzie... Nawet L4 mam mocno na przód wypisane.
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez pare dni przed porode miałam właczonego ssaka WItajcie dziewczyny mnie zalewa mleko i to dosłownie od 2 dni mimo sciagania mam jego nadmiar dzis sie równiez dowiedziałam ile zjada moje dziecie jednorazowo 90 gram aaaaaaaaaaaaa masakra mały zarłoczek i to co 2 godz :| spie z recznikiem na cycach mimo ze odciagne sobie wieczorem pokarm na odziale pielegniarka sama sie zdziwila ze po nakarmieniu małej tak porzadnie ja sobie jeszcze sciagnełam 150 ml mleka Amelcia dzis pieknie otworzyła oczy i nie chciała spac a ja płakałam bo znów musiałam ja tam zostawic jutro bede juz wszystko wiedziała bedzie miała konsultacje chirurgiczna boje sie okropnie jest pare opcji ze to nietorbielka tylko powiekszona miedniczka ,2 ze trzeba bedzie to chirurgicznie usunąc 3 obserwować i co jakis czas badać ,no i jeszcze 2 opcje które nie sa wesołe reszty nie wiem zobaczymy jutro Dziek dziewczyny za kciuki i za moc jaka mi dajecie podziekowanie wielkie dla bratkab ![]()
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-05-12 o 20:50 |
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia
będzie wszystko ok
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3702 |
|
Konto usunięte
|
Edzia,
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Witajcie kochane. Nadrobiłam Was, ale nie mam siły już pisać. Powiem tylko, że dzisiaj była znowu położna ( ostatni raz, bo stwierdziłyśmy, że nie ma potrzeby, żeby przychodziła jeszcze), zważyła Luizę i....... taaadaaam .......znowu kruszynka przybrała 310 g i waży teraz 2860 g Jak ją kładę na brzuszku, to skubana podnosi ją i przekłada na drugą stronę Jutro jest 13.05 i coś czuję, że się któraś posypie ![]() Dobranoc
|
#3704 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a na porodówkę powinna się udać Marta i Yolanda...no ewentualnie jeszcze kardashi.
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny.melduję sie,że nie urodziłam.Za to obrzarłam się truskawek i rzodkiewek
trzeba korzystać póki można.
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siilna kobita ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19258125]ładnie Ci Luizka rośnie. a na porodówkę powinna się udać Marta i Yolanda...no ewentualnie jeszcze kardashi. [/QUOTE]Ja już byłam obstawiana do porodu od kilku tygodni.. i nic Babcia jutro tez mnie wysyła na porodówkę. Ma urodziny i od samego początku mówi że urodzę 13 maja
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19253765]
moja ginka praktykuje taki system, że jeśli w dniu terminu wszystko oki, pozamykane, wody oki, przepływ oki, to daje skierowanie na wywoływanie na 7 dni po terminie. spory chłopak. ![]() ja mam ostatnio straszną ochotę na czekoladę. ![]() [/QUOTE] u mnie ginka powiedziala, ze w szpitalu mam sie zjawic w dniu terminu, badanie ktg i usg...jesli dziecko bedzie okej i ja okej i zero skurczy to kolejna wizyta za dwa dni...pozniej te same badania i na wywolanie 7dni po terminie. spory chlopak powiadasz...a no spory i powiem Ci ze boje sie czy dam rade urodzic takiego olbrzymka ![]() dobranoc wszytkim |
|
|
|
#3708 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I babcia będzie zadowolona a Ty tym bardziej ![]() Cytat:
Ja nadal w dwupaku. Wczoraj maleńtas tak rączkami pracował, że miałam wrażenie że podkop sobie robi I mam jedno marzenie - byle nie 15 maja, poza tym może być każdy dzień.
|
||||
|
|
|
#3709 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ciekawe, czy przepowiednie bydgosi się sprawdzą... ![]() Cytat:
![]() Pochmurno dziś... aż się spać chce. ![]() A mnie czeka znów wyprawa do miasta, dziś odwiedza mnie kumpela z Niemiec z 6-miesiecznym synkiem, chce mu kupić jakąś fajną zabawkę. do potem. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Kobiety ja wciąż zastanawiam się nad zakupem chusty, ale te wiązania i w sumie nie mała cena mnie dotychczas zniechęcały... ![]() Wczoraj, przeglądając Allegro, znalazłam takie coś- chusta zawiązana "na stałe", co o tym myślicie? Wygląda fajnie, no i cena zdecydowanie bardziej korzystna. ![]() http://www.allegro.pl/item1023212087...nosidelka.html |
||
|
|
|
#3710 |
|
Zadomowienie
|
Edzia dużo zdrówka dla Twojej córeczki! Trzymam kciuki,żeby wszystko dobrze się skończyło
Ja wczoraj w szpitalu byłam...Tak mi się popołudniu w głowie kręciło jakbym pijana była...Bałam się,że może ciśnienie i pojechaliśmy dla pewności.Ale ciśnienie okazało się w porządku.Położna podłączyła mnie też dla pewności pod KTG i na szczęście też wszystko dobrze Poleżałam ze dwie godzinki,pobrali jeszcze krew,mają dzwonić z wynikami i wygonili do domciu ![]() Dziś na szczęście już dobrze jest Chyba muszę się za jakąś robotę wziąć
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
my tez w dwupaku, zalatane od rana.
od wczoraj nie opuszcza mnie uczucie kota na putstyni : "nie ogarniam tej kuwety"... mam wrażenie, że zasuwam cały czas, ciągle coś robię, a efektu brak... stara pralka odmówiła wczoraj współpracy, nową będzie można odebrać prawdopodobnie jutro. ale już przed Wrockiem nie zdążę chyba nic wyprać. zdaje się, że jadę z małżem ostatni raz przed porodem, w czerwcu nie będę już ryzykować. teraz jadę do bratanka na angielski, potem na moment do koleżanki, na koniec jakieś mini zakupy i wracam, bo tu w domu czeka na mnie praca umysłowa (napisać recenzję książki małżowi na zaliczenie ciekawa jestem, czy którejś z Was uda się dziś rozpakować
|
|
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Melduje sie w dwupaczku i po wczorajszej wizycie u ginekologa. Doslownie stwierdzone przez mojego lekarza...mala wstepnie nie szykuje sie do porodu mimo idealnej pozycji, badania ok...pozostalo tylko czekac. Na nowo moglam zobaczyc jej kochana buzie , bijace serdusio i reszte ciala i znakomicie wystawila pupe .Jezeli mala nie urodzi sie wczesniej to mam skierowanie na 20 maja na monitoryzowanie, a 21 wizyta u ginekologa... Mezus nastawia sie na narodziny 18 maja , zobaczymy czy trafi w dziesiatke .Poza tym wczoraj bylam poza domem caly dzien, z tesciowa na ostatnich zakupkach materialów na przescieradelka do kolyski (rózowe i kremowe) oraz narzute z falbana na podstawe do lózka pod materac w innym kolorze jaki mam obecnie i pod kolor narzuty, która mam na nim....potem obiadek z tesciami, wizyta w banku aby zlozyc rozliczenie podatkowe , zmiana lampy w aucie i w koncu wizyta u lekarza..do domu dotarlam o godz. 19 i troche zmeczona. Dziewczyny , moze któras z was chce przybornik z materialu na lózeczko, kompletnie nowy-oddam , ja mam inny , a ten kolorystycznie do niczego mi nie pasuje..jezeli tak to prosze o adres na prive i wysle poczta..
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19217646]zsms od kees26:
Chciałam podzielić sie z Wami radosną nowiną: wczoraj o godz. 21:30 przyszła na świat moja córeczka Lenka. Waga 3010g, 53cm., 10 punktów Apgar. Nigdy nie sądziłam, że można tak bezgranicznie pokochać taką 3kg istotkę pozdrawiam Was i życzę łagodnych i ekspresowych porodów.Gratulacje dla mamy i córki!!!
|
|
#3714 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Obstawiaj, obstawiaj, od wczoraj czuję się jak kawałek doopy, że tak powiem Sama urodziłam się 13 w czwartek Do tego dzisiaj córcia znajomych 2 lata kończy Mogiem rodzić ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19263438] Pochmurno dziś... aż się spać chce. ![]() A mnie czeka znów wyprawa do miasta, dziś odwiedza mnie kumpela z Niemiec z 6-miesiecznym synkiem, chce mu kupić jakąś fajną zabawkę. Kobiety ja wciąż zastanawiam się nad zakupem chusty, ale te wiązania i w sumie nie mała cena mnie dotychczas zniechęcały... ![]() Wczoraj, przeglądając Allegro, znalazłam takie coś- chusta zawiązana "na stałe", co o tym myślicie? Wygląda fajnie, no i cena zdecydowanie bardziej korzystna. ![]() http://www.allegro.pl/item1023212087...nosidelka.html[/QUOTE] Pochwal się prezentem potem A nad chustą kiedyś się zastanawiałam, ale teraz jakoś wcale o tym nie myślę. Cytat:
Cytat:
A jak już tak umysłowo pracujesz, to zapraszam, popiszesz za mnie mgr Cytat:
Ale niezła jesteś - dotarłam TROCHĘ zmęczona Ja bym pewnie nochalem o ziemię zaryła...Już po śniadaniu, zrobiłam sobie kaszkę mannę na mleku Z jagodami, lubię bardzo, w ogóle zupki mleczne lubię, najbardziej owsiankę taką kolonijną ![]() Dzisiaj małż z bratem przywiozą regalik, to poustawiam do końca rzeczy młodej. I muszę odkurzyć, podłogi umyć (chociaż podłogi ogólnie i odkurzacz to królestwo małża ), ale jakoś tak może mnie ruszy po tym? Czy wy też teraz zjadacie wsio, czego nie można w trakcie karmienia? Ja sobie dzisiaj zażyczyłam pyzy z mięsem - pyszne w Biedronce są, aż w szoku byłam, jak pierwszy raz je jadłam |
|||||
|
|
|
#3715 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19265476]Już po śniadaniu, zrobiłam sobie kaszkę mannę na mleku
Z jagodami, lubię bardzo, w ogóle zupki mleczne lubię, najbardziej owsiankę taką kolonijną ![]() Dzisiaj małż z bratem przywiozą regalik, to poustawiam do końca rzeczy młodej. I muszę odkurzyć, podłogi umyć (chociaż podłogi ogólnie i odkurzacz to królestwo małża ), ale jakoś tak może mnie ruszy po tym? Czy wy też teraz zjadacie wsio, czego nie można w trakcie karmienia? Ja sobie dzisiaj zażyczyłam pyzy z mięsem - pyszne w Biedronce są, aż w szoku byłam, jak pierwszy raz je jadłam Ja też coraz częściej myślę o tym,że ograniczenia z jedzeniem w czasie karmienia będą... Właśnie to dziwne jest. Wiecie,że tutaj w Anglii nie zalecają żadnej diety podczas karmienia piersią Ale ja bałabym się nażreć wszystkiego,no bo szkoda dziecka....
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no i potrawy z mala iloscia soli. Ja zamierzam sie odzywiac tak jak do tej pory
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-13 o 11:00 |
|
|
|
|
#3717 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim..
![]() My też nadal 2w1.. ale zostało już niedużo.. a ja doczekać się nie mogę ![]() jak większość.. Ani czop mi nie odchodzi ani wody się nie sączą.. a szkoda.. Z tych objawów przed porodowych co wczoraj podawałyście dziewczyny to ja mam większość i duuupa hihi a mi też wszyscy na dziś wróżą poród.. ![]() Edzia będzie dobrze..
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana,
bratka, lea...dzieki za slowa otuchy Edzia...mocno trzymam kciuki za córcię, na pewno wszystko będzie dobrze...pamietaj ze wiara czyni cuda Mała juz niedlugo bedzie z Toba.Tymczasem ja zmykam do apteki na zakup kremu antycellulitisowego. Dzisiaj kupilam juz ksiazke Anne Hills & Penelope Stone "Od piersi do talerza, czyli jak karmic male dziecko". Zapowiada sie fajnie bo oprocz teorii jak przystawiac maluszka do piersi i sposobow zywienia jest masa przepisow, a dla mnie to plus bo z gotowaniem u mnie krucho a tak maluszek bedzie mial urozmaicona diete Jeszcze tylko musze sobie sprawic jakas ksiazke o zywieniu matki karmiacej ... znacie jakies godne polecenia? Boje sie ze wroce do domu ze szpitala i nie bede wiedziala co jesc
|
|
|
|
#3719 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19265476] Czy wy też teraz zjadacie wsio, czego nie można w trakcie karmienia? Ja sobie dzisiaj zażyczyłam pyzy z mięsem - pyszne w Biedronce są, aż w szoku byłam, jak pierwszy raz je jadłam no raczej truskawki,pikantna rzodkiewka-wcinam na okrągło---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|
#3720 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skóra się napina i ma większe skłonności do rozstępów. A cellulit w ciąży to stan normalny, że tak powiem, zatrzymanie wody w organizmie. Większość z tego znika po urodzeniu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

No i bóle krzyżowe okropne.. brak łaknienia.. i mam wrażenie że ciagle mi sie chce kuupee.. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla męża !!!
Byłam dzisiaj na KTG - w przeciągu 25 minut miałam trzy skurcze 40% i co z tego... 

będzie wszystko ok 

Ale ja bałabym się nażreć wszystkiego,no bo szkoda dziecka....