(pomimo tematu na fryzjerkie sie nie nadaje) Kolor wlosow a Moje zachcianki a Facet.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-26, 23:16   #1
NoŁ_NoRmaL
Raczkowanie

Unhappy

(pomimo tematu na fryzjerkie sie nie nadaje) Kolor wlosow a Moje zachcianki a Facet..

Kurde no..Nie wiem po co psize tego posta ale msuze poklucilam sie dzis z chlopakiemi msuze cokolwiek napisac zeby nie wyjsc z sibie i nie stanac obok wlasciwie to..no wlasciwie to klutnia z chlopakiem to nic do tego co chce napsiac nie ma..a wlascwiwie to sie nie chcialm wygadac tlyko zapytac..a mzoe ejdnak..no nie wazne
W kazdym razie do rzeczy
Od jakiegos czasu poszukuje koloru wlosow dla siebie. W gre wchodza TYLKO blondy..Moj naturalny kolor to ciemny blond i taki etz mam na glowie z tym ze z pasemkami na wierzchu Swego czasu mialam balejaz platynowy i mi sie podobalo a wrecz zatesknilam za bialo glowa, takze mam ochote sobie wyczarowac cos jasnego na glowie Po prostu potzrebuje zmiany!
A facet jak facet on zawsze chcial zbeym miala swoj naturalny, nawte pasemka mu nie pasowaly...A ja sie nie lubie po rpostu w naturalnym.. no i byl czas ze wgogole odradzal mi jakie kolwiek farbowanie, mowil ze on sie nie zgadza bo uwielbia mnie w moich wloskach naturalnych(chcoiaz w calkiem naturalnych to on mnie ngidy nie widzial..). Pozatym ja wiem po rpsotu wiem i juz ze on woli ciemnowlose dziewczyny. Co potwierdza to ze praktycznie wszytkie jego byle dziewczyny mialy wlosy ciemne, sam sie przyznal ze na blondynki uwagi nie zwracal nigdy i mnie namawia ciagle na moje naturalne CIEMNE blond..mzoe histeryzuje ale az cos mi sie dzieje ze on lubi brunetki..a moze ja mam urojenia? W kazydm badz razie jak mu to mwoie to on na to:"nie wole brynetek ani blondynek. wole ciebie."Ale mnie to nie pociesza

W koncu po wielu dniach namawiania go ze w jasnym bede wygladac ladnie tez(nie weim czy bede ale msuze meic jasny i juz) powiedzial:dobrze kochanie, skoro bedziesz sie lepiej czula jak zmiensiz kolor wlosow to wybierzemy cos razem ejsli chcesz.

A wiec mam ok 1000 fotek z wlosami blond na kompie, wszysciutkie blond jasne, platyny, slomiane srednie blondy itp..po rpostu rozne odcienie..I z tego tysiaca fotek sa 3 z ciemnym blondem(cos takeigo jak mam na glowie..).
Poprosilam moejgo faceta zbey pomogl mi ktorys wybrac..a on co? Jedyne 3 kolory jakie mu sie podbalu to te ciemne blondy! A reszta(cytuje): dziwkarska, latarniana, zolta, jak barbie...
Normlanie myslalam ze mnie krew zaleje czerwonymi buraczkami! nie no boze co ja robie! tu sie nie ma z czego smiac!
Powiedzialam mu tak: takie to ja mam na glowie..chcialam cos jasnego..A on: a co ja ci poradze ze reszta jest okropna? mi sie podobaja tlyko te 3. a jak mu powiedzialam ze chce byc jasna blondynka to powiedzail zebym robila co chce tlyko zebym sie nie dziwila ze sie bedzie wstydzil ze mna na ulocy pokazac

I nie wiem co mam robic juz czy postawic na swoja zachcianke farbowania, czy mzoe na to zbey sie poosbac bardziej facetowi swojemu, a moze..juz sama nie wiem..Najglupsze ejst to ze mi podobano jest naprawde ladnie w takich wlosach jak mam teraz...ale ja bym chciala miec jasne tak tlyko chociaz na probe..ale chcialabym.. I co ja mam robic teraz?
NoŁ_NoRmaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 23:28   #2
Albertyna
Zakorzenienie

Dot.: (pomimo tematu na fryzjerkie sie nie nadaje) Kolor wlosow a Moje zachcianki a Facet..

To sa chyba Twoje włosy, a nie jego! zatem gdzie problem?
Każdy kolor inaczej bedzie wygladal przy innej buzi i to, ze ktos w tym kolorze wyglada jak barbi, nie znaczy, ze Ty tez!
zrób sobie takie jak Ci sie podobaja i w jakich czujesz sie sexi.
Stary 2006-05-26, 23:33   #3
NoŁ_NoRmaL
Raczkowanie

Dot.: (pomimo tematu na fryzjerkie sie nie nadaje) Kolor wlosow a Moje zachcianki a Facet..

Cytat:
Napisane przez Albertyna
To sa chyba Twoje włosy, a nie jego! zatem gdzie problem?
Każdy kolor inaczej bedzie wygladal przy innej buzi i to, ze ktos w tym kolorze wyglada jak barbi, nie znaczy, ze Ty tez!
zrób sobie takie jak Ci sie podobaja i w jakich czujesz sie sexi.
Hmm..No wlasnie ja sie sobie podobalam bardziej w jasnych..tzn czulam sie lepiej..bardziej sexy? mozliwe Pozatym ja zwykle wygaladalma jak barbie.. tzn no sama nie wiem..ale czasme mi koledzy tak mwoili ze niczym barbie i mozliwe z mieli racje, chcoiaz ja nigdy jak barbie bym nie powieziala ze wygladam(moge wkleic fotke zbey nie bylo), fakt faktem czasem zahcouwje sie jak glupia blondynka(bo tak ejst latwiej wykiwac ludzi..wiem perfidna ejstem. nawte facet mi wmoi ze ja z pozoru to taka glupiutka,...dopiero jak sie mnie pozna lepiej to sie oakzuje ze jestem calkiem inteligentna, szczegolnie podczas klutni Ale taka prawda, glupie blondynki czasem maja latwiej..Szczegolnie ekidy tak naprawde taka glupia blondynka sie nie jest a ze ja czasem sie lubie glupio zachowywac to mi pasuje moze to dlatego zwykle bierzmowali mnie mianem barbie, szczegolnie jak mialam balejaz platynowy..
Problem w tym ze chce sie etz podobac swojemu facetowi..tzn ja wiem z eon mi nie powie ze:a wygaladsz jak barbie, nie wyjde z toba nigdzie. Ale boje sie ze bede sie mu mniej poodbac..
Stary 2006-05-26, 23:43   #4
kuki9
Zakorzenienie

A może on ma troche racji? Naturalne jest ponoć teraz w modzie.
Nie lubie jak mi się facet wtrąca do mojego wyglądu ale czasami po jego minie wiem, że przesadziłam.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 23:52   #5
NoŁ_NoRmaL
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuki9
A może on ma troche racji? Naturalne jest ponoć teraz w modzie.
Nie lubie jak mi się facet wtrąca do mojego wyglądu ale czasami po jego minie wiem, że przesadziłam.
No wlasnie jja etz czasem wiem ze przesadzam, ale ja z natury przesadzac lubie ale zmiana koloru wlosow to az taka straszna pzresada? w koncu mam 17 lat..kiedy mam dobrac kolor wlosow w ktorym czulabym sie njalpeiej jak nie teaz? jak bede po 50?!

pozatym ja nie chce byc modna! ja chce sie zmienic hcoc trszke boze..sama nie wiem pozatym ja bym nie chciala takiego blondu nienaturalnego bardzo jak np siwy takie jak niektore panienki u nas na osiedlu..ehh..tlyko jansny..
Stary 2006-05-26, 23:55   #6
kuki9
Zakorzenienie

Wiesz ja bym nie farbowała.A jeśli już to najwyżej troche rozjaśniła.
Kilka lat temu też wpadłam w szał farbowania.Najpierw blond potem czarny.No i teraz żałuje bo to nie wpływa korzystnie na włosy.Niedawno wyłoniły sie moje naturalne włosy i stwierdziłam, że to jest to i pasuje idealnie
Stary 2006-05-26, 23:58   #7
NoŁ_NoRmaL
Raczkowanie

hmm...tlyko problem w tym ze ja siebie w naturalnych nie lubie..mam jasna karnacje, jasne niebieskie oczy...a w ciemnych wlosach wygladam jak TRUP naprawde! stad te pare pasemek na wierzchu zeby tak trupio nie wygladac
Stary 2006-05-27, 00:02   #8
kuki9
Zakorzenienie

Ja też wyglądam jak trup i bardzo mnie to cieszy.Mam wygląd podobny do tej laleczki z avatara i w sumie to mi z tym dobrze.
Ale włosy oczywiście sa Twoje i jeżeli masz tak silną chęć zmiany to farbuj na zdrowie
Stary 2006-05-27, 00:05   #9
NoŁ_NoRmaL
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuki9
Ja też wyglądam jak trup i bardzo mnie to cieszy.Mam wygląd podobny do tej laleczki z avatara i w sumie to mi z tym dobrze.
Ale włosy oczywiście sa Twoje i jeżeli masz tak silną chęć zmiany to farbuj na zdrowie
ale ja sie zle czuje wygalajac jak trup
Ja bym chciala wygladac dziewczeco.. stad jasneoczka, jasne wloski kolorowe ciuszki..nie jak barbie, albo wulgarnie tlyko tak dziewczeco..jak laleczka..ale nie taka barbie zaznaczam nie plastikowa!
Stary 2006-05-27, 00:10   #10
kuki9
Zakorzenienie

No to jak tak to nie widze problemu.Farbuj sie dziewczyno
Ostatecznie kolor włosów nie jest chyba tak istotną sprawą dla związku?
Stary 2006-05-27, 00:21   #11
NoŁ_NoRmaL
Raczkowanie

no w sumie to nie...a;e chce mu sie podobac BARDZo a nie mniej glupia jestem wiem, i na dodatek niedowartosciowana ehh..chyba bede musiala zapytac wizazanek czy dobze by mi bylo w jasnym blondziku
Stary 2006-05-27, 07:49   #12
martna
Raczkowanie

ja mam podobny problem..tez znudzily mi sie juz moje wlosyod zawsze mam proste niczym nie wyrozniajace sie kudly:Pdo tego dlugie!chce zmiany ale moj facet nie chce nawet slyszec o scieciu moich wlosow czy trwalej...(tak na probe-bo nigdy takowej nie mialam):P
co smieszniejsze gdy on obcinal wlosy z krutkich na lyso(!!!)nie spytal mnie o zdanie tylko postawil przed faktem dokonanym.doszlam wiec ostatnio do wniosku ze skoro foceci nas nie pytaja o zdanie odnosnie fryzury to my rowniez nie powinnysmy sie tym zamartwiac tylko robic to na co mamy ochote
martna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 09:12   #13
Aliszcze
Zakorzenienie

z facetami to jest tak,ze oni po prostu nie mają wyobraźni, jak się będzie wyglądało po zmianie. Przyzwyczaili sie do "starego" wyglądu i taki im się podoba, to myślą,że nowy może być tylko gorszy. Dlatego trzeba faceta stawić przed faktem dokonanym i już. Moja przyjaciółka lubi zmieniać fryzury, za każdym razem jej facet mówi,żeby tego nie robiła, że tak dobrze wyglada. Ale ona ma to w głębokim poważaniu i zmienia fryzure no i okazuje się, że jemu się podoba po zmianie Tylko raz w życiu jej powiedział taki tekst : "a kiedy Ci odrosną?" no a ona i tak ten tekst miała w głębokim poważaniu
Mój TŻ jest liberalny w tej kwestii,znaczy się mówi, że teraz jestem śliczna i zmian nie potrzebuję, ale jak chcę coś zmienić to mówi,ze jeśli będę lepiej się czuła jak zmienie to mam zmieniać i już
Ja na chyba 3 randce przypadkowo od niego (wymknęło mu się )dowiedzialam się, że wolał zawsze brunetki. Wypominam mu to czasem (of kors w żartach ). Jednak jesteśmy ze sobą 2,5 roku i jakos nie oglada się za brunetkami, więc jeśli facet jest z Tobą mimo że wcześniej mógl mieć tabuny brunetek to nie przejmuj się,widocznie blondynka mu jest pisana i tyle i tak naprawdę podobasz mu się Ty
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 15:15   #14
NoŁ_NoRmaL
Raczkowanie

no wiem wlasnie..jak keidys sobie ciachnelam grzyweczke(sama w domku wieczorem) i napislama mu po fakcie to na poczatku napisal mi esa cos w rodzaju co ja znowu wykombinowalam a poznije ze slicznie wygladam i sexi(mzoe tlyko tak zbey mnie pociszyc?:/) jak scielam wlosy i zorbilam sobie pasemka bo mialam juz odrosty to etz na poczakrtu bylo:aa po co ci to? i tak ejstes sliczna ale po fryzjerze powiedzail ze swietnie ehh..faceci..
Stary 2006-05-27, 15:49   #15
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

a mój TŻ nie ma pamięci do ludzi, więc mówi że rozpoznaje mnie tylko op tym że jestem jedynym rudzielcem na dworcu jak rano na pociąg biegnę na uczelnię i on też
ehhh...faceci...a tak na serio zaufaj sobie ale wesz, zdanie TŻ'a bardzo się dla mnie liczy więc ufam i jemu w tej kwestii. Właśnie chcę się zafarbować i z pewnością spytm go o zdanie...
Stary 2006-05-27, 16:42   #16
giganciara
Rozeznanie

GG do giganciara

wklej fote ocenimy

"uczę się sztuki życia, hip-hop to mój sensei.."

giganciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 21:06   #17
NoŁ_NoRmaL
Raczkowanie

No wiec oto ja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fsfsf.JPG (17,8 KB, 61 załadowań)
Stary 2006-05-27, 21:11   #18
kuki9
Zakorzenienie

No to przecież masz jasne włosy.Bardziej rozjaśnione będa wyglądać troche sztucznie imho
Stary 2006-05-27, 21:14   #19
NoŁ_NoRmaL
Raczkowanie

Hmm..ale ja chce cale jasne...naprawde wydaja sie ciemniejsze bo te fotki pod swiatlo..ehh..ja sie juz tak napalilam na te jasne
Stary 2006-05-28, 00:15   #20
Fresa
Zakorzenienie

A mi się wydaje,że twój chłopak ma właśnie dośc słodkiej barbie i pragnie mieć normalnie wyglądającą dziewczynę

Nie zauważyłam wcześniej fotek

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 00:48   #21
kinnka
Raczkowanie

GG do kinnka

A dlaczego my, kobitki, zawsze przed jakąś zmianą pytamy o zdanie facetów?
Też tak mam, i jak chcę obciąć włosy słyszę "ale po co?, masz takie śliczne długie, ja nie lubię którtkich". A jak już obetnę: "jak cudownie wyglądasz".
Po co my się w ogóle pytamy? Przeciez to nie operacja plastyczna! Włosy odrastają, można je znowu zafarbować...

Jak chcesz rozjaśnić włosy, rozjaśniaj! Jeśli nie będzie Ci w nich dobrze (albo chłopak będzie zdruzgotany fefektem), zawsze możesz wrócić do swojego koloru, albo "rzucić" trochę ciemniejszych pasemek.
Byle nie za dużo, żeby z nadmiaru rozjaśniacza nie powypadały

Pozdrawiam
kinnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 00:50   #22
kinnka
Raczkowanie

GG do kinnka

Taki mały dodatek:

ładniutka z Ciebie dziewczyna. co prawda mam skopany monitor, który przekłamuje kolory (wszystko wygląda jak w lekkeij sepii), więc nie widzę koloru włosów. ale i bez sprawnego monitora wyglądasz fajnie
kinnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 10:07   #23
giganciara
Rozeznanie

GG do giganciara

jeśli tak bardzo chcesz mieć jasny blondzik to może po prostu zrobisz sobie bardzo dużo cieniutkich platynowych pasemek - efekt będzie bardzo jasny ale o wiele bardziej naturalny...
to tak ode mnie

"uczę się sztuki życia, hip-hop to mój sensei.."

giganciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 10:23   #24
Blablak
Zadomowienie

Masz bardzo ładne włoski, ale wiem, jako żem też kobita że potrzebujemy czasem jakichś zmian. Nie rozumiem twojego TŻeta, przecież on kocha ciebie, a nie twoje włosy, prawda?
Ja mam taki jasny popielaty blond na główce, a jestem ciemną brunetką. Mój facet twierdzi że ładnie mi w obu kolorach i wręcz zachęca mnie do eksperymentowania i bawienia się kolorami, fryzurami. Może twój mężczyzna też się przekona do twojego nowego koloru, przecież najważniejsze jest to, żebyś ty się dobrze czuła sama ze sobą, prawda?
Blablak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 14:07   #25
NoŁ_NoRmaL
Raczkowanie

kinnka dziekuje
dziewczyny No wlasnei ja chce meic na glowce blond balejaz ale ja nie chce wygladac jak barbie..o niee chce zbey efekt byl naturalny, jasny blond, ale taki taki bioly jak barbie kiedys jako dziecko mialam jasy blond naturalny i che taki sam..nie chce farbowac calje glowy bo to chyba bardziej niz bajejaz czy pasemka(nie znam roznicy) niszczy wlosy, pozatym chce naturalnego efektu, a wiem z etaki mozna uzyckac bo moja kumpela sobie zorbila balejaz blond jasny(nie bioly) i wyglada to naprawde naturalnie..
pozatym chce zmieniny! juz dluzje nie wytrzymam
Stary 2006-05-28, 15:38   #26
Mycha
Raczkowanie

Dot.: (pomimo tematu na fryzjerkie sie nie nadaje) Kolor wlosow a Moje zachcianki a F

No to jak juz nie możesz wytrzymać to nie ma się co zastanawiać!Ja rozumiem,jak chciałabyś zmienić z blondu na czarny albo zielony,to wtedy można by się martwić,że dla chłopaka będzie to za duży szok!
Mycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości