|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)
Aniś, szukaj a znajdziesz
![]() Kasiulka, pierdzielę... powiedziałam bólowi NIE i jestem na 2 nospach i ibupromie TŻ mnie już od ćpunek wyzywa, ale leję na to Młoda śpi, poszalałyśmy tak przed snem że aż ją musiałam przebrać bo mokra była Teraz trzeba się brać za pichcenie... jak ja tego nie lubię |
|
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej. u nas dziś taki zaduch na dworze, że nie idzie wytrzymać
w nocy gdzieś obok była burza ale do nas nie dotarła i pewnie stąd to. jeszcze pełno jakiś muszek lata, włażą do oczu i nosa - a fujjj. no ale 1,5h pokisiłam się na spacerze bo przyjemnie to nie było Anka - u mnie zero czajenia o co chodzi z nocnikiem. potrafi na nim wysiedzieć nawet 25 minut ale nie zrobi nic ) kosmos normalnie, ja czuję, że będę do 4r.ż dziecka się męczyć...Kasia - co to jest kilka dni męczarni w obliczu 9 miechów z bebzolem Cytat:
![]() Cytat:
tradycyjnego opalania nie było wcale bo ja nie mogę wyleżeć a do Dubrownika pojedziemy napewno ale my chyba będziemy bliżej niż wy ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cestia - ja też nie pamiętam linka tego bloga
|
||
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
możecie mi powiedzieć czy kupujecie takie mleko słodzone w tubce? do czego go używacie jak już,
wczoraj nabyłam bo mi się dzieciece czasy przypomniały jak to się takie coś cmoktało prosto z gwinta się zasłodziłam
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuję
Teraz jak sobie o tym pomyślę to ![]() No i nie wiedziałam, że takie mleko się wykorzystuje do czegokolwiek
Edytowane przez Cestia Czas edycji: 2010-05-12 o 13:51 |
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
jak to bliżej
to nie jedziecie do miejscowości Sukosan? koło Zadaru ?jeśli tak to ja będę bliżej bo ja 10km przed Trogirem mam kwaterę (jakieś 140km dalej za Sukosanem) ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
teraz zdrowy rozsądek bierze górę i omijam szerokim łukiem jak wszystkie słodkości Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-05-12 o 13:54 |
|
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). ale tego czegoś w tubce w życiu bym nie zjadła bo mnie brzydzi kiedyś tz to kupił i mi mlaskał obrzydliwie normalnie hamowałam odruch wymiotny nawet nie wiem jak to smakuje, ponoć mocno słodkie.Cytat:
to ja nie wiem, co sobie znów ubzdurałam...szkoda, że nie jedziemy w podobnym terminie to może gdzieś w Chorwacji byśmy się wszyscy spotkali |
||
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Moja sława Allegrowa zgasła
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
szlag mnie trafi dziś
wstała 8.30, 2 godziny na dworze i spać nie chce.
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba z powodu durnej pogody i... przemeblowania łóżeczko stoi w innym miejscu i chyba jej nie pasi
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz ją zwalę z wyra bo widzę,że spania nie będzie.i do tego się zachmurzyło |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nadal duszno i szaro ![]() mam mięsko z grilla na obiad będzie mi do jutra śmierdzieć w chacie ale co tam
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
alem dziś zarobiona
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
no i drzemki nie było. małż właśnie wrócił i idziemy zrobić małej zdjęcie do paszportu.
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nurkowania, to tam wszystko dobrze widac z powierzchni wody i duzo ludzi wlasnie tak oglada podwodne tereny. |
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
jak widać meszki atakują
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-05-12 o 17:53 |
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
ale Iga poważna ![]() My wyrabialiśmy Tymkowi ostatnio dowód osobisty i co sie fotograf musiał nagimnastykować by w ogóle jakieś zdjęcie wyszło... hehehPaszport zrobimy za rok, bo do chorwacji potrzebny a i tak ważny tylko rok pozatym wilgotność powietrza prawie 90 procent, zaś pranie się kisi zamisat schnąć... ![]() Ja dzisiaj mega wyspana bo mały był u mojej babci pospałam do 17 ![]() Aha co do pływania w Chorwacji z maską- też POLECAM !!!!!!!!!!! Pływa się włąśnie na powierzchni, zanurzałam tylko twarz, tam jest takie piękne dnoooooooooo |
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
u nas wystarczyły 4 pstryki, na 2 pierwszych wargę przygryzała (nie wiem,chciała wyjść sexy czy co
teraz trwa kąpiel i idzie spać bo już wymięta po całym dniu od 8.30 na nogach ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- przypomniało mi się - oglądałam zdjęcia Matyldy i kurczę u większości naszych małych penien takie nieśmiałe loczki a u mojej ZERO. Kuźwa cała do ojca podobna (jakby ją za przeproszeniem wyssssssssssssss.. jak to się pięknie mówi ) ale proste, błahe włosy będzie miała po mnie
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Baby kochane dziękuję że cieszycie się razem ze mną z przylotu @
Maluśna kurcze wiesz co? dobrze ze nie mieszkam bliżej, bo byś mnie codziennie na obiedzie miała ![]() Igusia cudowna
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce Igulowej usta! jakie ladne!
Moj tez smiesznie wyszeld do paszportu, ale nei mam skanera wiec nic wam nie pokaze .Mala przylece do Ciebie pogrillowac
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie probuje zawsze ciebie dopatrzec w Idze no i niestety nie potrafie.
trzymajcie kciuki za mnie jutro, ide z moja zgaga jutro do gastrologa.. boje sie tego co mi powie, badania nie ![]() naczytalam sie o refluksie i mam teraz schizy
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
wczoraj już nie miałam czasu nic napisać dziś właściwie też cały dzień byłam zalatana dziś pierworodny ma urodziny juz 12 no i musiała jeszcze coś przygotować na ewentualnych gości którzy oczywiście pamiętali i przyjechali na kawkę urodzinową i ciacho ale i tak się jeszcze pozjeżdżają w niedzielę na konkretniejszą imprezę No i zapomniałam co miałam napisać pamiętam tylko że Kasiulka była zrozpaczona z powodu spóźnionej @ no ale już nadeszła więc emocje opadły nie wiem czemu ale ostatnio jak zrobi sie tylko jakiś szum trochę głośniej to mnie zaraz boli głowa a jeszcze pytanie siostrzenica tz jest teraz w 8 miesiącu ciąży i cały czas pracowała /tzn od miesiąca jest na rewirze miała w planach iść na macierzyńskie potem na wychowawcze ale pracodawczyni jej powiedziała ostatnio że po macierzyńskim ją zwolni bo nie będzie ją trzymać jak ona i tak po wychowawczym nie wróci do pracy, że niby miała by jakieś koszty przez nią i chce tego uniknąć stąd to zwolnienie a i pójdzie jej na rękę że to ona ją zwolni by się jej należał zasiłek dla bezrobotnych Ale czy jest to zgodne z prawem może ją zwolnić ?? czy nie chroni ją żadne prawo ?? jak to wygląda jeśli któraś może to proszę o odpowiedź |
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
Jowiszku - naprawdę śliczną masz córcię.Ustawiła się jak zawodowa modelka
A co do włosów to w końcu proste są teraz modne - ja na prostownicy jadę więc prostych zazdroszczę
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Jak wróciłam z pracy Tymek się coś p[rzebudził więc już go nie usypiałam- było koło 6:30. Stwierdziłam że przynajmniej pójdziemy spać koło 12, bo będzie już padał na dziób ![]() Właśnie jemy śniadanie, czeka mnie jeszcze kupa prasowania ![]() Musiałam dzisiaj właczyć ogrzewanie, bo normalnie pranie na suszarce schni 5 dzień... ręczniki nie zdążą wyschnąć od jednej kąpieli do następnej... porażka... Znów pada, w nocy lało...kraina deszczowców ![]() Ale dzięki deszczykowi trawa w ogrodku już jest prawie wszędzie zieloniutko mam
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
hello
Kristi to jest tak, że jak się siostrzenicy skończy macierzyński to nie chroni ją prawo i pracodawca może ciachnąć etat i zostanie na bruku, więc ma dwie możliwości , albo wychowawczy bezpłatny (lub zasiłek z MOPR jak są ubodzy ) lub zwolnienie przez pracodawcę i zasiłek z pośredniaka, cudów nie ma obie stony zawsze chcą zmniejszyć koszty , nie może sie jedynie sama zwolnić za porozumieniem ston bo to się nie opyla przypomnialo mi się jeszcze, że jest taka opcja że jak się chce pracować na mniejszej części etatu, to pracodawca musi cię trzymać przez rok, tak jest chyba w nowych przepisach i nie może cię zwolnić przez rok, a potem to wiadomo jak bywa ![]() ps. na wychowawczym się nie zwalnia pracownika, no chyba że cała firma idzie na bruk, tylko trzeba pamiętać, żeby w czasie złożyć podanie o urlop wych. ja z podobnego powodu bryluję po wychowawczym już półtora roku, bo w związku że ze mnie ziemianka to nawet zasiłku bym nie dostała z pośredniaka , a tak mam ponad 400 zł na pampersy z MOPRUu nas pogoda ok, korzystam z okazji i sama zapodałam pralce rzeczy do prania wczorajsze ładnie wyschło i czeka i mnie prasowanie, jak mam wilgotną pogodę, to rozstawiam suszarkę na mieszkaniu, nie suszę w łazience bo tam mam gorszy przewiew i też by mi się kisiło Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-05-13 o 08:20 |
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Jak mnie ta pogoda denerwi.. Caly czas cieplo, szaro i deszczowo... Noż ile mozna?? ![]() Ja pranie rowniez susze przy wlaczonym grzejniku, bo inaczej by skislo. Piter ma ostatnio manie zostawiania odrobiny mleka w butelce by w nocy o nią stekac. Robi ze trzy lyki i spi dalej, a rano pierwsze co robi to dopija wieczorną resztkę ![]() a jak nie ma to dotad stęka, az wstanę i zrobie mu jedzenie ![]() No co za wymuszacz
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
No... pogoda do
Przydałoby się coś zrobić, wyrwać gąszcz który zawitał na moich nogach, na przykład Ale jakoś mi się nie chce. Siedzę jak kura domowa - w szlafroku... za to mała już ubrana, uczesana i pojedzona... dobrze, że chociaż dobrą matkę potrafię udawać ![]() O wiem, kawusię sobie machnę... może mi się coś zachce
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem taki dzien szlafroka jest potrzebny ![]() Ja wyjatkowo pracuje do piatku w tym tygodniu.. a chetnie bym się poleniła w domu ![]() Ale właśnie zapracowywuje sobie na zwrot pelnego etatu, wiec się poswiecam.. mam nadzieje, ze osiagne swoj cel ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Jak mi się dzisiaj nie chce pracować... ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- ktoś tu jest o tej porze? ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- widze ze od rana sama jestem, no to spadam porabotac
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
ja wróciłam ze spaceru, chłodno trochę. ale musiałam iść na pocztę więc połaziłyśmy ponad godzinę. teraz kończę obiad.
listonosz przed chwilą przyniósł 20par majtek będę miała co prać bo zamierzam jej zdjąć pieluchę po domu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

TŻ mnie już od ćpunek wyzywa, ale leję na to
Teraz trzeba się brać za pichcenie... jak ja tego nie lubię 

) kosmos normalnie, ja czuję, że będę do 4r.ż dziecka się męczyć...
co to jest kilka dni męczarni w obliczu 9 miechów z bebzolem 

więc nadal duszno i szaro