|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Cytat:
Ja się już pożegnam Trzeba korzystać,bo czas tylko do niedzieli ,a później słomiana wdowa jestem .Miłego wieczoru Do jutra Dobranoc |
||
|
|
|
#1653 |
|
Ola-Unhola
|
Miłego wieczoru Sylko
|
#1654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
upojnej nocki ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Ja tez już mówię dobranoc, bo zaraz do domku, kapiel myszki kolacyjka i chaśku bo jutro na rano do pracy. Milej Nocki
|
|
|
|
|
#1655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wróciłam od ginki, mam to zapalenie niestety, dostałam globulki. Po kuracji ide na kontrolną cytologie. Ale z przytulanek nie muszę rezygnować chociaż jakoś mój zapał ostygł ale wróci, wróci ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Pusto jest bez Svi jakoś, niech wraca szybko do domu! |
||
|
|
|
#1656 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam taką chustę tkaną wiązaną NATI BABY. Jestem z niej zadowolona, chociaż dawno jej nie używałam. Mała na początku denerwowała się jak ją wkładałam ale im starsza tym lepiej było. Tamte lato przenosiłam ją w chuście. Jest zdecydowanie lżej niż na rękach. Zdarzało się, że nawet zimą tak wychodziłyśmy. Wtedy zakładałam większą kurtkę i zapinałam nas obie ![]() Jest trochę ciepło ale nigdy nie miałam mokrej koszulki ![]() No i ta chusta jest bez ograniczeń wagowych. Wiadomo, że nosidełko to tylko zakładasz i biegniesz a chustę trzeba zawiązać. Nie zajmuje to zbyt dużo czasu a wiązania są bardzo proste. Ostatnio nie wiąże Zuzi w nią bo zapomniałam o tej chuście ![]() Cytat:
![]() dla Bartoszka.O rany! ![]() Cytat:
![]() No my zobaczymy ile z tych obietnic będzie ![]() ![]() za nowe umiejętności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla taty i wszystkiego najlepszego
|
|||||
|
|
|
#1657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No długo jej nie było. Miejmy nadzieję, że odezwie się. Sylko upojnej nocki ![]() Cytat:
![]() U nas pięknie było
|
||||
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Czy ja sie dzisiaj meldowałam? Chyba nie Skleroza nie boli ![]() Dzien był ok, pogoda ładna wiec jak zwykle mały spedził wiekszosc dnia na dworku. Rano pospalismy do 8 Dzisiaj jezdziłam 2 godziny i naprawde nie jest juz tak zle. Załapuje szybko i jeszcze troche a jazda bedzie dla mnie prosta jak budowa cepa Miałam nawet dzisiaj jazde po placu, łuk i gorka. Trudne to było ale jak na pierwszy raz nawet niezle mi poszło. Molestuje TŻ-ta zeby rozglądał sie za autem dla mnie podoba mi sie Clio i W. Lupo (żółty albo seledynek) ![]() Kubunio grzeczny, usmiechnięty i cały czas brudny Zaczyna się, nie nadarzam zmieniac mu spodenek i myc rąk. Cały czas chce raczkowac po trawie, wszystko bierze do rączek, ślini się, pluje. ![]() Jutro z rana ide na lumpkowe zakupy, moze upoluje cos fajnego ![]() Wiecie, ja to juz teskie za Svi Tak sie przyzwyczaiłam, ze zawsze jest na wątku ![]() Zmykam obejrzec wczorajszy odcinek KSD ![]() Do jutra. Dobranoc
|
|
#1659 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... czasem tez mi sie to zdarzało,bo jest jeszcze malutki, ale babcia marudziła, ze ona nie ma cierpliwości do tego i ja mam takie zgrabniutkie paluszki ... taaaa ![]() Cytat:
u tych ulubionych kolezanek ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- albo ulubiona kolezanka nas odwiedza była dzisaij dwa razy bo chciała bluzke ode mnie pożyczyc ... i jeszcze cos na szyję, a to moze do tego kolczyki no i jakis lakier ... o czymś zapomniałam aaaaaodżywkę do paznokci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dopeiro dzisaij się zpaisałam na cytologię po porodzie i też nie wiem czy pójde bo czekam na @ inarazie sie nie mogę doczekać a do ginki za tydzień ![]() Cytat:
no to się zaczęło łobuzowanie na podwórku
|
|||||
|
|
|
#1660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
D
Cytat:
![]() Ja niestety znowu sama w nocy ![]() Ale nadrobiliśmy po południu Cytat:
Też muszę zrobić cytologię. Cytat:
No zobaczymy, zobaczymy. W sumie powinnam napisać ' będę się starała uczestniczyć w wątku na tyle, ile pozwoli mi moje dziecię' Czy będzie się to teraz liczyć![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że jazdy Ci się podobają. Ja lubię samochody/motory, ale nie widzę się zupełnie w roli kierowcy.No chyba, że drzewa byłyby gumowe, a ludzie byli bardzo wysportowani, żeby mieli siłę przede mną uciekać ![]() Jak Twoja dietka? Też muszę skoczyć na zakupy poprawiające humor.Nieco mi się schudło i spodnie z tyłka zjeżdżają.Przydałoby mi się kilka fajnych ciuchów, ale nadal nie mogę znaleźć swojego stylu.Co bardzo mnie drażni. ![]() Bartuś śpi, a ja lecę pod prysznic.
|
|
#1661 | |||
|
Zakorzenienie
|
w sprawie wysylki to laska odpisala ze zgadza sie na wyzsza kwote- w sumie tez bym sie zgodzila bo sam wozek sprzedalam za marne grosze-nie zalezalo mi na kasie tylko zeby ktos kupil bo nie mam gdzie trzymac
![]() Wercia sie tak rozszalala z czolganiem ze wszedzie wlezie i teraz musze jej pilnowac bo interesuje ja wszystko co nie powinno- glosniki, kable, ucieka na hol -masakra sie zaczelo no pare razy udalo sie jej na kolankach poraczkowac ![]() Cytat:
pewnie niedlugo wyleza dzieki napewno teraz zdrowko potrzebne mojemu tacie Cytat:
![]() ja mam prawko a nie jezdze i zaluje bo teraz musialabym pocwiczyc jazde ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
|
#1662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem też mam takie momenty, że chcę gdzieś wyjść ale ogólnie ostatnio mam wyrzuty sumienia jak robię coś dla siebie i jest to zbędne jak bym nie pracowała to pewnie sytuacja byłaby inna Cytat:
![]() ja wróciłam od fryzjera, ale nie wyszło tym razem tak jak chciałam - za duzy kontrast między włosami a refleksami ![]() ale przynajmniej odrostów nie mam ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
dobrze, że Cię uwolnili od szyny
|
|
|
#1663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Małżowi i tak się pewnie podobasz. Wczoraj byłam ze znajomą u fryzjera. O rany, co one jej na glowie zrobiły Już nie chciałam jej dołować bo i tak była wściekła ale włosy są straszne.Czeko jak dietka? ![]() Cass biegasz? I ciągle zapominam. Miramej i Morska pytały ![]() Zaczęłam Zuzię uczyć pić z kubka. Narazie wzięłam ten lovi i zrobiłam z niego kapek, wyjęłam jedną część i leci trochę wolniej niż ze zwykłego kubka ale i tak narozlewa. Codziennie wlewam ok 160 ml i wieczorem sprawdzam ile zostało (wiadomo, że część wylana a nie wypita) i jakby tu napisać. Idzie Jej nieźle ale... Jak widzi kubek to złości się od razu i odpycha rączką, a jak poczuje że leci woda to pije i widać, że spragniona bo dziubek nadstawia Będę walczyć nadal
|
|||
|
|
|
#1664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nie ma ![]() tylko kiedy wylezą, juz sie martwic zaczynam
|
|
#1665 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() sorki, ze sie wcinam w watek
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
no trzmam sie i nie podjadam
cwiczylam tez i juz widze ze mialam wode zatrzymana bo @ sie skonczyla i czuje sie lzejponosc do roczku moze trwac zanim wyleza pierwsze zabki
|
#1667 |
|
Rzabbocop
|
a tak ogolnie to wpadlam tutaj z pocieszeniem
jak mialam ok 10 m-cy to moja mama tez sie martwila i poszla do lekarza a on jej powiedzial, ze przez kilkadziesiat lat pracy zawodowej jeszcze nie spotkal dziecka ktoremu by zabki nie wyszly
|
|
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
to kiedy sie ona gryźc nauczy
![]() dobranoc słodkich snów ------ Rzabba, ja juz pytałam dentyste z m-c temu i on jej sprawdził i mówił ze juz nabrzmiałe podniebienie ma ale do dzis nic sie nie wykluło, nop coz bedziemy czekac
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-05-12 o 23:15 |
|
|
|
#1669 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie podstawa jest czarna,miękka kredka i cokolwiek ciemnego/najciemniejszego i najjasniejszego, ale...nie ukrywam...nie jest tak prosto zrobic przydymione oko by płynnie przejść od mega czerni do dymu (aż)na powiece.Najczesciej wychodzi "efekt pandy"Czyli ciemna plama na oku ![]() Polookaj na necie na tutoriale czy jak to sie tam zwie.Są różne techniki. Błyszczyk Ja uzywam art deco, od zawsze jestem przezadowolona, dobry tez jest zwyklak inglot. Trwalszy bedzie tez jesli przed make upem przypudrujesz powieki sypkim pudrem Cytat:
![]() Moja chodzi w bamboszkach.Ktoras mama wstawiala link, mam tez ładne ala lakierki rozowe, ale jeszcze jej nie zakladalam na wyjcie, bo katar miala Cytat:
buziaki laski, buziaki i ogromne dzieki Wszystkie jestesmy ksiezniczkami ![]() p.s stosujesz sie do wskazowek? Cytat:
jak nie to poszperam i jeszcze raz wkleje.Jest tam kilka szczegolowych pytan, o ktore i tak musialabym ciebie dopytac. Jeszcze chcialam dodac, zebyscie sie nie trzymały sztywno ram lata czy zimy, bo czasem kilka pieg, farbowane wlosy itp daja inny "obraz" i cos co absolutnie odradzaja dla zimy wlasnie pasuje ![]() Cytat:
![]() Miramejku, napewno nic ci nie zostawili.Musialabys goraczkowac albo plamic.Tak mysle. Czeko...wirtualne pozdrowienia dla seniora ![]() Wiecej grzechow nie pamietam dobranoc, bo mialam tylko zajrzec a godzine siedzeaaaaaaaaaaaaa sluchajcie, ja tu do zusu po zaswiadczenie a okazuje sie ze nie jestem rozliczon a na 2008 wiecej jutro po padam na buzie po winku i dlugim dniupaaaaaaaa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie dziecko uczy sie gryzc nawet jak nie ma zebow- chodzi o samo rzucie a to juz nauka gryzienia, Wercia jak zebow nie miala to tez gryzla, jedzonka nie polykala odrazu tylko przeżuwała w buzi
teraz to juz naprawde kąsa tymi dwoma zebami ze czasem dostane w palec ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------
|
#1671 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a komu masz o tym mowic, jak nie nam? No wlasnie ma , a jak juz skonczy ostatni pokoj, to zaczyna pierwszy i tak w kolko. I jeszcze ogrodek ma pod nami, a tam zawsze jest cos do roboty i wiercic tez trzeba Cytat:
Ciesze sie, ze z noga juz lepiej. Teraz uwazaj na siebie Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Jak fajnie jest miec swoj ogrodek (w takich sytuacjach, bo do pielenia to nie ) Juz niedlugo i antonio bedzie brykal po ogrodku rodzicow ![]() Cytat:
Fakt, znalezienie wlasnego stylu nie jest latwe, powiedzialabym, ze niewiele osob go ma ![]() Czasami przegladam nasza wizazowa Szafe. I co widze? Kupila sobie 235 dziewczyna taki sam stroj jak reszta Wizazanek i jak co druga osoba na ulicy i prosi o ocene . IMO, jak juz ktos komponuje wieszak, to niech zaprezentuje cos innego, cos co mnie porwie, nastroi itp itd ![]() Ja teraz nosze rzeczy, ktore tuszuja moj brzuch i inne conieco. Bez stylu. ![]() Styl mam w glowie, moze kiedys wyjdzie i sie uzewnetrzni , tak za jakies minus 15-20 kg Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje dla Zuzinki ![]() za to dlugie, w tym jedna dookola wyspy Tak powaznie, to wiecej moglabym naliczyc
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-05-13 o 01:04 |
|||||||||
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien mialam pracowity. Zakupy, spacer... itp itd
Antonio zachowywal sie adekwatnie do napisu na bluzie "I'm a little monster" , probowal sily swego glosu w kazdym sklepie, bo fajnie dzwiek niesie sie w duzych budynkach![]() Pozniej nadrabialam sprzatanie, gotowanie, bo mam pracowitych kilka dni ![]() I tak mi zeszlo
|
#1673 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciekawe skąd dzieci widzą co jest zakazane i aakuratnie tam muszą wędrować ![]() za raczki!Cytat:
Cytat:
... ale poszukam! dzieki za 2008? i jeszcze Cie nie ścigają za to? ![]() własnie chciałam to napisać ![]() spadam spac ... dobranoc robaczki |
||||
|
|
|
#1674 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zgadzam się Cytat:
Cytat:
dobrze że to ulubiona a koleżanka bo inna to by cię pewnie denerwowała, że tak pożycza Cytat:
![]() łączę się w bólu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
racjamayaha Cytat:
Ale żadne składki nie odprowadzone czy jak??Cytat:
Dzień dobry z rana mamusie małż wczoraj wieczorem zajął mi kompa..ile ja rzeczy zrobiłam
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Ale jak to możliwe? ![]() *** Kto mi potowarzyszy z kawką?
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc mamuśki!!
Przepraszam, że się nie odzywam Melduje tylko, że żyjemy, wszystko u nas w porządku, Zosia zdrowa, my też. Mam urwanie głowy- i w pracy i w domu, i nie mam na nic czasu. Zosia jest ostatnio absorbująca, a jak juz usiądę do kompa to króluje allegro , bo zamawiam różne rzeczy do łazienki i ogólnie na mieszkanko mnie wzięło ostatnio A!-wózek sprawuje się super (tylko troszkę brakuje mi "jedowskich" amortyzatorów, ale to szczegół ).Tymczasem pozdrawiam Was serdecznie i buziaczki dla Was
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze rozliczal mnie zaklad pracy, ale jak bylm w ciazy na L4 to zapomnieli zebym podpisala deklaracje.
Dziwne bo to moj dobry kolega sie tym zajmuje i o mnie zapomnial, a co roku mnie rozliczal ![]() Chcialam do opieki zaswiadczenie o dochodach za 2008 i tu sie okazalo ze nie jestem rozliczona, ale juz mąż jedzie z moim pitem i czynnym zalem, mam nadzieje ze sie uda bo kara wynosi 500zl i to jeszcze nie z mojej winy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przestaje mnie zadziwiać swoją spostrzegawczością i słownictwem dot. mojego stroju, makijażu, fryzury itd... chyba mam kobietę za męża ![]() tak, tak... ![]() Cytat:
też mi się nasuwa... "chyba nie jest tak źle", a juz na pewno nie jak Monster Cytat:
|
|
|
#1679 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na brawa jeszcze nie zasłużyła ![]() Dziękujemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja już wypiłam swoja ale Ty pewnie też ![]() Cytat:
Fajnie, że się odezwałaś. Zaglądaj w miarę możliwości Cytat:
żeby jednak żadnej kary nie było.Dzień dobry Musze zmykać bo Zuzka marudzi. Miłego dnia |
|||||||
|
|
|
#1680 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie zasiadłam, ale ty już pewnie wypiłaś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

gdzie się podziewacie?
sobie zrobic ale ona mnie namowila a ja podatna jestem i stało sie 

Tak sie przyzwyczaiłam, ze zawsze jest na wątku 
... o czymś zapomniałam 
i też nie wiem czy pójde bo czekam na @ inarazie sie nie mogę doczekać 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)