|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() aaa jaszczka nie gniewaj sie ale zgapilam hustawke i przed chwila kupilismy
|
|||
|
|
|
#3602 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Jak masz ochotę poczytać opinie z netu (on jest dość nowy, więc za dużo nie ma): http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...i_emu.html?v=2 http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...kusji.html?v=2 http://forum.dziecko-info.com/showthread.php?p=2117090 http://www.forum.alewozki.pl/t190-De...---opinie.html Cytat:
leżaczek ja bym złożyła z miesiąc przed porodem, żeby się "wywietrzył", żeby nie pachniał fabryką Alguien - Dokładnie tak - "T.J. Maxx also operates in the United Kingdom, Republic of Ireland, and Germany under the name "T.K. Maxx". we Wrocławiu też jest Cytat:
http://www.allegro.pl/item1036691707...urier_dhl.html albo http://www.allegro.pl/item1013935705...nds_kubus.html a jak nie masz leżaczka - to można taką rozważyć: http://www.allegro.pl/item1023041664...w1_nowosc.html tylko ona jest w pozycji dość siedzącej, bo te inne są bardziej w pozycji leżącej Ja zamierzam kupić większą huśtawkę z Fishera, one mają napisane, że do 9kg, a na stronach angielskich piszą, że 25 lbs czyli do 11,3kg. Mam wrażenie, że specjalnie dają na Polskę wagę do 9kg, bo Polak i tak będzie tam wsadzał dziecko "aż się zmieści". Mój Kuba będzie miał taką: http://www.allegro.pl/item1026679736...tiny_love.html Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-05-13 o 10:08 |
|||
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jak trafilam do szpitala to nie mialam jeszcze rzeczy kupionych do niego i nastepnego dnia moj tz musial sam kupic! Stanal na wysokosci zadania i kupil mi 2 przepiekne koszule ciazowe do karmienia w mothercare i szlafrok i majtasy ciazowe nawet taka zadowolona jestem moj kochany sie sprawdzil
|
|||
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od tego samego sprzedawcy bym wzięła to prostsze: http://allegro.pl/item1021099279_loz...olor_braz.html |
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Dziś mam troche pracy musze sie pouczyć z dermatologii i ratownictwa bo w sobote zaliczenie ![]() Poza tym musze napisac projekt na pracownie kosmetyczna i to wszystko na sobote ![]() Chcialabym to wszystko zrobić dzisiaj i jeszcze poprasować bo teraz to pralka chodzi dwa razy na dzień.Dziś mam zamiar włączyć pieluchy i część ubranek,tylko zastanawiam się czy jest sens bo komoda chwilowo nieczynna.Wszystkie szuflady powyciągałąm żeby się wietrzyło ale ona wciąż pachnie tym drewnem ...i myslę co tu zrobić żeby to coś znów się nie pojawilo nie wiem może mydeł tam nakłasć nie chciałąbym niczym pryskać bo wiadomo potem ubranka dzidzi chce tam trzymać ....a poza tym napewno bym się nawdychała....a o mnie mi nie chodzi jak o małego....Wczoraj prałam zapasowe pościele które były w tej komodzie a przedwczoraj ręczniki a jak drewnem wszystko przeszło fuj.....Teraz trzymam te rzeczy w szafie w dużym ,ale ciuszki i akcesoria dla malego chce właśnie trzymać w tej komodzie w małym .... Jak się wkurzę to dokupię z 4 TE wkłady(sa drogie ale matowe 60 zł wiec jeszcze nie najgorzej) i ciuchy i rzeczy małego będę trzymać na TYM regale(łóżeczko bedzie miedzy naszym łóżkiem a regałem bo akurat tam jest idealne miejsce a komoda na przeciw naszego łóżka jest)... teraz tam mamy TE 4 kartony różne rzeczy do kompa ,segregatory,ozdóbki itp..ale sama nie wiem czy w tej sytuacji nie lepiej przenieść tych pierdół z regału do komody a ciuszki właśnie na regał gdzie będę spokojna że nic mi tam się nie zalęgnie ![]() ...to sie wygadałam....nie wiem co robić ..... Cytat:
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-13 o 10:17 |
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
olakola fajne, ale bez szuflady...
ja kupiłam takie: http://www.allegro.pl/item1021993833..._lolek_ss.html |
|
|
|
#3609 | ||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=papeteria;19261138]
wiolek ja też musze swoje sztućce zabrać, wezme jakieś plastikowe chyba taa juz widze tego dostawce pizzy w szpitalu QUOTE] no mówie ci jak leżałam to zamawiałyśmy i dziewczyny, które leżały dłużej mówiły, że często tu pizza jest dowozona czasem tez pielegniarki zamawiają Cytat:
![]() Cytat:
ale ja jestem negatywnie nastawiona do wibracji bo wyczytałam w książce "język niemowląt" ze to wcale nie jest dla dzieci dobrze takie wibrowanie ale wiadomo każdy ma swoje zdanie Misiulka ty nie miej nadzieji tylko sie upominaj o swoje bo jak nie bedziesz o swoje walczyć to cię bedą wykorzystywac i g.... dadzą kwiatuszekk gratuluje synka ![]() Cytat:
a jak sie przekręci będziesz miec dość mnie tak boli pod cyckami jakbym miała jednego wieeelkiego siniaka mimo, że mały wcale mocno nie kopie po żebrach chyba wystarczy, że trzyma tam nóżkianuszka1401 dobrze, że przeszło i jaki rower nie wolno na rowerze bo wstrząsy chyba, że na stacjonarnym Cytat:
|
||||
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
papeteria ja też nakładłam mydełka, ale szczerze mówiąc nic to nie dało
I tak wali drewnem ![]() Nie zazdroszczę tej nauki, ale jak trzeba to trzeba ![]() A co do pralki, to nam się właśnie zepsuła, nie wiruje i nie pobiera wody do płukania Kurcze, zawsze jakiś niespodziewany wydatek musi być!!
|
|
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
cos cicho i spokojnie tu dzis
gdzie hd i karolcia no i marta? ja ide ogarnac szafe, bo tam bedzie stal wozek, na ktory oczywiscie nie moge sie doczekaccc!!!
|
|
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam, że od poniedziałku chodzę jakaś cała pobudzona, wszystko mnie irytuje. W poniedziałek miałam straszny ból jak przed okresem, tak o 15, jeszcze w pracy. W oczach przerażenie, bo nie miałam przy sobie ani grupy krwi, ani mojej kartki o cesarce
Wczoraj też miałam ból na dole. Spałam od 18 do dzisiaj do 7, tylko o 22 wstałam, żeby zęby umyć i się załatwić. Jutro idę do lekarza, chyba wezmę już L4, bo ten ból mnie przeraża. Chyba też już powinnam torbę spakować. I jeszcze mam takie drętwienie w lewej nodze, głównie w stopie i łydce, jakbym traciła nogę, ale na to chyba dawanie nóg do góry nie pomaga. |
|
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamuśki
Co za paskudna pogoda. Ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w SR. Było fajnie, kilka ćwiczeń na początek i takie ogólne informacje. papeteria i potwierdziło się to co mówiłaś o rozstępach, położna powiedziała, że jak ktoś ma predyspozycje to nawet najdroższy krem nic nie da i niektórym brzuch strzela dzień przed porodem. Poza tym mówiła o witaminach, ze jak lekarz nie zaleci to nie brać. I o ćwiczeniach mięśni kegla i masażu pochwy. A i mówiła żeby nie przesadzać z kosmetykami dla dzidzi, wystarczy tylko dobry płyn do kąpieli i kremik z filtrem, bo oliwkami nie powinno się oliwić bo skóra nie oddycha. papeteria a wklejałaś zdjęcie wózka bo szukam i chyba coś mi umknęło Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-05-13 o 10:22 |
|
|
|
#3614 |
|
Konto usunięte
|
olakola super ta huśtawka ostatnia,którą pokazałaś
. Sama planuję taką kupić .A ja pochwalę się,że kupiliśmy już łóżeczko-drewex Safari mały miś .
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Twoje mi sie bardzo podoba. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-05-13 o 10:25 |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
lilka ja właśnie jestem tego przykładem, do tej pory żadnego rozstępu, a teraz pełno malutkich
Tylko właśnie ja mam do nich tendencję.olakola masz rację, idź na zwolnienie, do porodu coraz bliżej to sobie trochę odsapniesz w domku, bo potem ie będzie na to czasu ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
Maciek znowu pisał
chce się spotkać... a ja nie chce... pierwszy raz w życiu mam tak, że nie cieszę się na spotkanie z nim ![]() Jest mi tak strasznie źle, sama nie wiem co mam zrobić serce się rwie żeby się z nim spotkać, a rozum podpowiada że to bez sensu, że to nic dobrego... zawsze kiedy chodziło o Maćka kierowałam się sercem... chyba czas zacząć kierować się rozumem... jakie to jest trudne
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze znalazłam takie, :
http://www.allegro.pl/item1023783667...afari_24h.html http://www.allegro.pl/item1028275718...da_120_60.html http://www.allegro.pl/item1036944858...ada_klups.html http://www.allegro.pl/item1021995148..._szuflada.html http://www.allegro.pl/item1035439967...da_140_70.html ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() Pytanie tylko, po co chce się spotkać? |
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Anuszka dziękuje |
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka fajny leżaczek
![]() kasandra prawda że człowiek od razu jakiś taki spokojniejszy ![]() Ja zarzekałam sie że poczekam na ostatnia chwile z wszystkim ale te Wasze akcje w szpitalu bardzo szybko mnie zmobilizowaly.... misiulka najlepiej z marszu zaśpiewaj stawkę przed wykonaniem pracy a co lazurowa łącze się w bólu co do nauki ![]() agravka no to zaszalałaś fajnie pochwal się ciuszkami z tym netem niezawsze faktycznie ma super ..ja ostatnio coś z moim na temat neta mówiłam jakbym była w szpitalu (kafejka u nas jest ) on tylko spojrzał się na mnie dziwnie to juz choroba ![]() kwiatuszek gratuluje a prawko zdasz nastepnym razem ![]() ania podobnie ja ... no to bedzie przymusowa dieta szpitalna ![]() mdłości możesz mieć wystarczy że mały gdzieś uciska ...chyba..tlumacze,ze może przez ucisk bo ja np. za całą ciąże tylko dwa razy i to na samym początku miałam bliskie spotkanie z kibelkiem no a teraz kilka dni temu też mi było niedobrze a tendencji do wymiotowania nie mam..Poza tym powiem wam że teraz niewiele mi trzeba aby byc pojedzoną ...chyba mi się żołądek skurczył ![]() edit: doczytałam dzidzia ma podobne zdanie wiec chyba faktycznie ucisk anuszka babo nie zwolniłaś tempa a masz ![]() myślałam że po szpitalu przynajmniej rowerek odpuściłaś szalona kobieto ... co do wózka no mnie też głównie koła przekonały....i cena ![]() Ja jeszcze nie czytałam tych porodowych relacji ale jak już pisałam mam w zakadkach i tez pewnie bede ryczeć to bardzo wzruszające jak już ta istotka jest na świecieciacho ale bym zjadłamarta mnie tez zabudowane nie bardzo ,ale fajnie bo szuflada a i wazne że tobie się podoba Cytat:
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-13 o 10:44 |
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek gratuluje synka!
Olakola na zwolnienie idz i sie nei przemeczaj, swoja droga dzis mialam tez bole okresowe, po nospie od razu przeszly no i wszystko w pozadku bo mnie zbadali, wiec nie wiem od czego one sa moze nadal od rozciagania macicy ![]() AAaaaaaaa do dziewczyn co nie sa spakowane!!!!!!!!! Zrobcie to bo naprawde nie zna sie dnia ni godziny ja nie bylam w ogole spakowana jak wiecie juz i mama z tz mnie pakowali wsadzili do torby mleczko do demakijazu, ale wacikow juz nie, majtki jakie mi spakowali... pozostawiam bez komentarza a tu co chwile przeciez podnosisz koszule i Ci brzucha sluchaja a polozne i inni patrza na to co masz na tylku! Spakowali mydlo, ale juz do higieny intymnej nie, dezodorantu tez nie spakowali Ok tz pozniej to dowozil, ale do dzis nie mam wszystkiego jeszcze W szpitalach jest mega goraco a okno mozesz otworzyc jak wszystkie chca, niestety u mnie laska po wczorajszym otwarciu okna ma juz katar, tu jest mega goraco, spie bez koldry a i tak jestem cala mokra caly czas mam wrazenie, ze jestem brudna i sie lepie fuj a na sali przedporodowej to nawet kaloryfery byly odkrecone!
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-13 o 10:49 |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki czy macie może jednego sprzedawcę u którego kupiłyście te wszystkie wkładki laktacyjne, osłonki, podkładki i inne potrzebne nam do szpitala i po porodzie?
|
|
|
|
#3624 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cos mi sie zdaje ze nie doceniamy tych tatusiow bo okazuje sie ze jak trzeba to staja na wysokosci zadania Cytat:
![]() a i komode mam tez z ikei i nie smierdzi mi drewnem. rzeczy malego tam sa i jak sie otworzy to tyyylko dzidzius ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja oliwke kupilam ale tylko na wypadek ciemieniuchy. jesli skora bedzie sucha to mam balsam dla malego i kupie jeszcze jakis krem z filtrem maz pojechal na zakupy "apteczne" i moje kosmetyki. biedny on jest bedzie musial plyny do higieny intymnej kupowac itp
|
||||||
|
|
|
#3625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trafiłam do szpitala gdy poroniłam i wtedy też byłam bez niczego, pakowała mnie mama i tż, nie dali szczoteczki do zębów, szczotki do włosów, jakieś przedpotopowe majtki (nawet nie wiedziałam, że jeszcze je mam ) Tak jak juz mówiłam, czekam na kasiorkę i pakuję manatki ![]() A w szpitalach faktycznie jest strasznie gorąco! ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11612773 |
||
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2990251 |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę umyć głowę, a taaak mi się nie chce
|
|
|
|
#3629 | |||
|
Zakorzenienie
|
wiolek no to wiem co bede jadła w szpitalu
żartuje ,ale naprawde zabawnie to musiało wyglądaćCytat:
pocieszam sie że nie utyje za bardzo dzięki temu zreszta juz i tak narazie jest + 15 ![]() olakola szwagierka ma taka huśtawkę kupiła od koleżanki po dziecku za 150 ,- jest super zadowolona .Ponad 500,- to bardzo dużo jak dla mnie. Na l 4 najwyższy czas a to drętwienie w nodze ..moja koleżanka tak miała i maly na jakiś nerw jej naciskał. anuszka współczuje awarii pralki a z tymi mydełkami to mnie pocieszyłaś ![]() Cytat:
lilka wolałabym jednak żeby smarowanie jednak coś dało bo wg tej teorii na bank popekam bo tendencje mam TEN wózek jak już pisałam szału nie ma ale ogólnie jesteśmy zadowoleni ![]() Ale ogólnie masz pozytywne wrażenia z SR ? honolinka no to fajnie kasha kochana współczuje ci bardzo ...powiedz on w końcu jest w związku z inną bo już nie czaje ? Nie zrozumiałam tego jego wpisu który tu wklejałaś... marta ja kupiłam TU ale on nie ma wszystkiego ......dziewczyny polecały chyba rodzyneczki bo ma może nie najtaniej ale dużo wszystkiego Cytat:
chyba faktycznie nafaszeruje ja teraz mydełkami...co do zakupów mnie to zawsze rozczula jak widze faceta z takimi zakupami...mój tata strzelał mamie focha jak podpaski kazała mu kupić mój na szczęście też nie ma z tym roblemu...a co do płynu do higieny to ja używam od dawna bo po normalnym żelu czy mydle zaraz mam zapalenie
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-13 o 11:09 |
|||
|
|
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
ania właśnie mówiła, że oliwka w przypadku ciemieniuchy dobra, ewentualnie jak dziecko ma dużo fałdek to żeby posmarować aby się ciałko nie kleiło do ciałka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

Ja na na zakończenie prawie każdej historii się popłakałam 

nie chciałąbym niczym pryskać bo wiadomo potem ubranka dzidzi chce tam trzymać ....a poza tym napewno bym się nawdychała....a o mnie mi nie chodzi jak o małego....Wczoraj prałam zapasowe pościele które były w tej komodzie a przedwczoraj ręczniki a jak drewnem wszystko przeszło fuj.....

nie wolno na rowerze bo wstrząsy chyba, że na stacjonarnym 

) on tylko spojrzał się na mnie dziwnie 
ale bym zjadła