|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Radiesse - nowy (stary) wypełniacz
Witajcie
![]() Radiesse® składa się z hydroksyfosforanu wapnia (hydroksyapatytu – CaHA) tworzącego zawiesinę w sodzie karboksymetylo celulozy. CaHA jest materiałem budulcowym, który wchodzi również w skład ludzkich kości i już od 25 lat jest stosowany przy wszczepianiu implantów dentystycznych i ortopedycznych. Podczas tak długiego okresu stosowania go nie odnotowano żadnych skutków ubocznych. Czy ktoś coś więcej o tym wie ? Chcę powiększyć kości policzkowe, może właśnie ten preparat będzie lepszy od kw.hialuronowego ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Radiesse - nowy (stary) wypełniacz
Osobiście wybrałabym kwas hialuronowy ponieważ jest bezpieczniejszy w końcu to substancja którą produkuje nasz organizm więc nie ma takiego ryzyka. do tego efekt jest bardzo naturalny i utrzymuje się nawet 18 miesięcy (juvederm voluma) więc jak mi się znudzi to też nie będę go miała pod skórą całe życie no i nie grudkuje się pod skórą a to jest chyba najczęstsze powikłanie sztucznych wypełniaczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jednak wybrałam ten preparat :P na policzki i okolice kości skroniowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witaj
Tez interesuje sie tym wypelniaczem, mozesz podac gdzie robilas i u kogo, ja jestem z Wroclawia i tu tez chcialabym znalezc zlota raczke do tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej Kobitki
Ja robiłam Radiesse w Krakowie. Lekarka zrobiła mi nici liftingujące. Efekt bardzo fajny. Podniósł mi się od razu trochę owal twarzy a przecież preparat działa około 18 miesięcy. ![]() Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No więc ja robiłam w Warszawie, i niestety we Wrocławiu nikogo polecić nie mogę
![]() Sabrineczka -- z tego co mi wytłumaczono preparat działa również po 18 miesiącach ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martynabcm Czas edycji: 2010-05-13 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
martynabcm - dzieki , troche daleko mi do tej Warszawy, a u kogo to robilas i jezeli nie jest to tajemnica to ile kasy to kosztowalo, szkoda ze we Wroclawiu nie ma nikogo kto ma w tym wprawe, slyszalam ze ciezko go sie wstrzykuje i jak ktos nie ma wprawy to moze sie w gule pozbijac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Do azusika to prawda, że lekarz musi być doświadczony w podawaniu tego preparatu. Moja lekarka została przeszkolona w tym zakresie i chyba jest jedyna w Krakowie, która robi Radiesse więc mam nadzieję, że efekt będzie extra i gule mi się nie zrobią ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
azusika - do tanich to nie należy
![]() Czy ciężko się wstrzykuję ? Nie wiem ![]() ![]() a za kości policzkowe i dołek w brodzie razem zapłaciłam 4 tys ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłaś może u tej lekarki w MEDestetis? bo wiem, że ona robi Radiesse chociaż nie ma o tym info na stronie. Mówiła mi o tych niciach liftingujących. Jak oceniasz efekt? Warto to zrobić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Według mnie warto. Byłam w tym Instytucie o którym piszesz. Owal twarzy mi się znacznie poprawił, a na tym mi najbardziej zależało. Polecam Ci ten zabieg bo daje fajny efekt. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
We Wrocławiu Radiesse robi dr Monika Knakiewicz, Klinika Chirurgii Plastycznej H.Knakiewicz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Temat zakończony
Edytowane przez plum_12 Czas edycji: 2011-08-24 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Witam, odświeżam temat. Gdzie można ten zabieg zrobić we Wrocławiu? Chcę go zafundować mamie, bo ostatnio między słowami wspominała o czymś takim, a zbliżają się jej imieniny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Witam ja jestem własnie po zabiegu Radiesse. Robilam go na zmarszczki wokół ust. Efekt widoczny jest od razu aczkolwiek póki co jestem bardzo opuchnieta i mam siniaki ale jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witam, zajmuje się sprowadzaniem artykułów na zabiegi do medycyny estetycznej, juvaderm voluma , princess volume itp. itd. jeśli ktoś chciałby sobie załatwć jakikolwiek preparat na bazie kwasu hialuronowego prosze o kontkat bardzo przystępne ceny Pozdrawiam
![]() reedemer@interia.eu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry wszystkim, przescrollowałam wątek, ale nie widzę, aby któraś w Was pisała jak Raidiesse działa na dłonie. Ktoś próbował?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moja mama stosowała ten zabieg na zmarszczki wokoło ust i efekt jest na prawdę super
![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dla wszystkich kobiet z Częstochowy zainteresowanych tym zabiegiem! Polecam Derma-Clinic dr Orlitz - robiłam tam zmarszczki wokół ust i jestem absolutnie zachwycona!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.