"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 11:44   #1111
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie sa sposoby na pomoc w zrobieniu kupki? Moja mała miała problem z kupkami- bo robiła ich za dużo i były wodniste. Chodziłam po lekarzach i podawałam jej leki na biegunkę. I nie wiem czy one tak podzialały ale juz od wczoraj od 11.30 nie zrobila kupki. Brzuszek ma miękki ale często się pręży, stęka puszczając przy tym baczki ale kupki jak nie bylo tak nie ma... mam sie martwić?? Co robić? Od wczoraj już nie podaję leków..
myślę że to normale że jeszcze nie zrobiła. Nie masz się czym martwić i może nic nie kombinuj. Spokojnie poczekaj.

U mnie też jakiś taki marudny poranek ale teraz zasneła co prawda już słyszę jakieś odgłosy.

U małej też ostatnio pojawiły się jakieś pojedyncze krostki i nie jest to taka kaszka tylko takie pojedyncze podskórne (większe) na ramieniu, na nodze i dłoni. I zastanawiam sie co to może być. Bo ja jej zaczęłam podawć marchewkę ale tak tylko łyżeczke dziennie aby sie zaczęła oswajać z nowymi smakami to może to od tego. Teraz przerwałam na dwa dni i nie wiem czy mogę już podawać jej znowu tę marchew czy może coś innego. Wiem że Wy jeszcze na etapie mleka ale może coś mi mogą poradzić mamy które mają starsze dzieci.
Ja to powinnam się udzielać chyba jeszcze na innym wątku bo to moje dziecko takie pomieszane z tymi miesiącami że nie mam pojęcia jak je właściwie liczyć.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:45   #1112
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
no wlasny my mamy tylko smoczki TT i tez wypadaja- kurcze moze to wina smoczka, ze ona tak usnac wieczorem nie moze, albo w nocy musze po 2 godziny smokja podawac? po karmieniu nocnym zostawilam ja u siebie w lozku. Efekt? ja sie budze co 20 minut bo ona glosno oddycha, ja leze przez 4.5 godziny na jednym boku bo i tak musze smoka podawac wiec nie oplaca sie przekrecac, o 4 przewijam, a ona w placz wiec budzi TZta ktory za poltorej godziny musi do roboty wstawac- piekna noc

u mnie pada deszcz, chyb a darujemy sobie spacer z tym przeziebieniem chociaz wiem ze to nie jest powod niby, ale mi tez sie nie usmiecha trzymac parasol przez 2 godziny, a i kichnac mi sie dzis zdarzylo wiec chyba pasuje dzis.

Darusia,40.
No, te smoczki chyba jakieś niezbyt. Takie cienkie, i dzieciom wylatują z pyszczków. Ja teraz kupiłam taki bez spłaszczenia i jest lepszy. A nasze nocki widzę wyglądają baaardzo podobnie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
zalezy jakie sa tradycje w domach czasami jest tradycją że dziecku ubiera matka chrzestna a chrzestny kupuje coś ( np łańcuszek , lyżeczke srebrną z datą urodzin czy inną pamiatke ) u mnie ja ubieram sama . chrzestna kupuje też szatkę a chrzestny świece tą swiece się trzyma potem dziecku do komuni. idzie się do kościoła na msze .. potem jakaś micha w domu czy knajpie na co kto ma . możesz obiad zrobić ale i równie dobrze kawe i słodkie co kto woli . i ot całe chrzciny
mozna tez na jakies foto się wybrać co by uwiecznić te chwile .
Dzięki, muszę się dowiedzieć jak to jest tutaj...

Moja dziś troszkę marudzi, wierci się, napina ale ogólnie tylko je i śpi, mam nadzieje, że jej się za chwile nie odwidzi
I wreszcie jest kupka!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:47   #1113
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

i fajnie moja tez usnela a niby o 12 powinna jesc ale przeciez jej budzic nie bede niech sie laska wyspi
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:56   #1114
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
to można w końcu te brokuły bo ja bardzo lubię, a omijam szerokim łukiem póki co
Brokuły można, a kalafiora nie. Ale kalafiora też jadłam i mojemu nic nie było.
Ja dzisiaj szparagi będę wcinać, jak ja je uwielbiam , ale najpierw zanim kupiłam to sprawdziłam czy można, a jak można to dzisiaj będą

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:56   #1115
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Asiulka co za bombowe spojrzenie ma diabliki w oczkach
Ferrou jaki aniołek grzeczniutki, mamy taki sam leżaczek ale mój jak był mniejszy to tam siedział a teraz apopleksji dostaje jak go tam akładam
ASIULEK-23 mała słodziutka a jaka ładna cera
Aneczka też się nieraz wściekam jak mały nie chce spać cały dzień i nic nie mogę zrobić, ale nie mogę tak sobie po prostu wyjść musze 24 być na posterunku, może mąż przyjedzie na urlop w czerwcu to sobie odsapne
Drcron mała ślicxzna i ubranko też a zaproszeniami to byłabym zaiteresowana dopiero na komunię bo my już po chrzcinach
Megi może miało zły dzień, chociaż mój na żywca jak nie śpi to za chiny ludowe się nie da do wózka wsadzić
Teraz nie wypuszczamy się nigdzie poza ogrodem
Ania p Szymuś to na rozrabiake wygląda, a Ola śliczna panienka
Jak ty sobie radzisz z dwójką małych dzieci
Mrowak u mnie też tak jest mały się zbudzi na jedzonko i już prawie śpi ja go odkładam tyle ,że koło siebie a on się rozbudza oczy otwiera ogląda się dookoła i uśmiecha nie wiadomo do kogo( może do ducha dziadka) i tak z godzinę nieraz a ja już oczy na zapałkach
Lindsley ja w nocy do łazienki to sprintem lece a mały się drze
Ferrou z kąd ja to znam też jestem na takiej diecie ,chociaż wczoraj była zupka warzywna z kalafiorem i fasolką i nic się małemu nie stało na rzodkiewke i sałate też nie reaguje pomału trzeba wprowadzać coś innego
Pl-Madzia z tą cierpliwością to się zgodzę z wiekiem ma się jej więcej ja przy pierwszym synu częściej się wkurzałam niż teraz
Ecia Pecia słodki bobasek

A propo chrzcin u nas górna granica to 200 my dawaliśmy 100
Mój mały też coś dzisiaj marudzi nie chce spać taki dzień chyba
nie ma problemu moga byc na komunie jak ktos przed slubem to moge tez zrobic na slub i tak nie mam co robic jak Julka spi a uwielbiam tak sie bawic wiec poprosze o zdjecia na meila i dane tak samo

a zaproszenia na slub mielismy takie jak w zalaczniku zwijane w rulon

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja się pomału gubię w macierzyństwie......oboje z mężem mamy kryzys.....po prostu nie wiemy czy my robimy jakiś błąd czy małemu coś dolega - od kilku dni jest strasznie marudny - czasami nawet ręce rodziców nie pomagają - płacze i wierzga nóżkami......do tego chce jeść co godzinę max co półtorej.......a pokarmu mam w sam raz - tzn. miedzy 120 - 180 ml.....

ja w dodatku dalej prycham i kicham i do tego zaczynam kaszleć
a jak mam nie przytulic malucha jak on tak płacze.......
jak bym czytala opis swojej terrorystki

Cytat:
Co do chrzcin... my dopiero bedziemy chrzcic powakacjach, bo mój tata wyjezdża na cały lipiec do pracy jako ratownik nad morze, a w sierpniu wyjeżdża moja mama a wcześniej nie planowaliśmy. Ale ja pojecia nie mam jak taka uroczystość wygląda. Co trzeba kupić, co kupuję ja, co kupuja chrzestni... jak to w ogole wszystko wyglada. Na jakie wydatki się nastawić?
Może któraś z Was ktora ma to za sobą zrobi dla mnie liste zakupów i rzeczy o których trzeba pamiętac Plisssssssss.......
z rzeczy ktore kupilismy na chrzciny to tak:
- zaproszenia< sama zrobilam> koszt papieru i tuszy do drukarki
- sukieneczke plus wszystkie dodatki - koszt 250
- ksiadz<bedziemy mieli na niedzielnej mszy>- koszt 200
- obiad w zajezdzie< ze wzgledu na to ze nie bedzie alkocholu zamawiamy sam obiad i moja mama bedzie ze mna piekla ciasta bo tam nie pieka i do tego herbatka i kawa> - koszt 75 od osoby < bedziemy mieli 29 osob
- tort <bedzie w ksztalcie misiaczka > okolo 70
- male drewniane ramki na pamiatke dla gosci z Julki zdjeciem i data chrzcin koszt 2 zlote od ramki zdjecia sama drukuje
- sesja fotograficzna - tutaj mamy duza znizke bo to znajomy i placimy tylko 50 zlotych za to ze do nas dojedzie porobi zdjecia w kosciele i na imprezie a potem zdjecia w plenerze i w studio

to by bylo natyle jesli chodz o koszta u nas nie liczylam kosztow mojego ubrania < a wczoraj poszalalam hihi

moj kochany aniolek po ciezkiej nocy w koncu zasnal spi w foteliku samochodowym hehe przygotowana juz byla zeby ja wywiezdz na wioske by ja uspac ale obylo sie bez auta oby w nocy zas nie dala popalic

a powiedzcie czy na bol brzuszka moga wplywac jeszcze witaminy i priobiotyki ?? bo ja jej wczoraj na noc dalam kropelke wit K i dwie wit D do tego pol tabletki wit B6 i wit B1 do tego Dicoflor

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:58   #1116
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
No własnie, ja boję sie podac herbatkę i w ogóle cokolwiek co moglo by jej pomóc się wypróżnić, bo boję się, że wrócą znów kupcie rzadkie i częste. Bywało, że i 12 dziennie :/ Już wole taka sytuację tylko, zebym wiedziała, ze ona się przy tym nie męczy...
Mój właśnie po kupce, i to takiej że musiałam go kąpać, bo i pod paszki trafiło. Rzadziej robi ale za to takie wielkie

Stary 2010-05-13, 11:59   #1117
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wydaje mi sie troszke duzo witamin tak na raz ale nie wiem....
A.Camus
Stary 2010-05-13, 12:00   #1118
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja się pomału gubię w macierzyństwie......oboje z mężem mamy kryzys.....po prostu nie wiemy czy my robimy jakiś błąd czy małemu coś dolega - od kilku dni jest strasznie marudny - czasami nawet ręce rodziców nie pomagają - płacze i wierzga nóżkami......do tego chce jeść co godzinę max co półtorej.......a pokarmu mam w sam raz - tzn. miedzy 120 - 180 ml.....

ja w dodatku dalej prycham i kicham i do tego zaczynam kaszleć
a jak mam nie przytulic malucha jak on tak płacze.......
Może koleczki, mój starszy jak miał kolki to wiecznie je z głodem mylił, jadł aż ulewał. I to co 15 min.

Stary 2010-05-13, 12:03   #1119
Ferrou
Zakorzenienie

EciaPecia, śliczny Maluch
Ja wiem że Mały nie ma AZS, ale tą całą wysypkę trzeba zaleczyć. Wcześniej stosowaliśmy podobne metody jak Ty, mycie buzi wodą przegotowaną, unikanie dotykania buzi dziecka, nieprzegrzewanie, wietrzenie. Ale ta wysypka zamiast słabnąć to się rozprzestrzeniała na całe ciało. Mały ma bardzo przesuszoną skórę, swędzi go. Spróbujemy z tymi maściami, nie są one na sterydach, są lecznicze, więc zaszkodzić nie powinny. Na sterydy bym się na pewno nie zgodziła. A alergia? nie wiem czy ją ma... przechodzimy na dietę aby to wyeliminować. I później powoli będziemy wprowadzać nowe pokarmy. Bo wcześniej niby jadłam ostrożnie, ale niedostatecznie.

Libra, dietę mam ale w ogóle się na nią nie przygotowałam Stwierdziłam rano, że nie mam co jeść na śniadanie

Aniap, poważna sprawa z tym AZS, uważam że Mały tego nie ma, ale trzeba tą całą wysypkę zaleczyć, bo codziennie jest coraz gorzej No i w końcu ktoś nie wyśmiał pomysłu aby zrobić posiew moczu i kału, wręcz przeciwnie, że trzeba to zrobić, aby wykluczyć bakterie i grzyby które mogą powodować problemy z brzuszkiem.

Mrowak, też się zdziwiłam, że można brokuły, aż dwa razy jej się zapytałam czy napewno o nie jej chodzi, czy może się przejęzyczyła... I można Pogooglowałam sobie trochę i ogólna tendencja w necie jest taka, że można też je uwielbiam.

Mały już drugi dzień z rzędu marudny... znowu śpi po kilkanaście minut teraz leży w leżaczku to mam wolne ręce Pogoda do , deszcz pada... może popołudniu przestanie i na chwilę wyjdziemy bo ocipieję w domu.
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:04   #1120
drcron
Zakorzenienie

Darusia tak mam podane w zaleceniach te witaminy raz dziennie a dicoflor dwa razy dziennie jedna kapsulka i najgorsze jest to ze mam to wszystko stosowac do konca 6 miesiaca te witaminy b ze wzgledu na to ze moje dziecko jest niespokojne no ale jak jej je daje to tak jakby bardziej byla niespokojna

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:10   #1121
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Mamuśki pomocy!! Co ja mogę wziąć na zaczynające się choróbsko?? Łeb mi pęka, gardło pali, mięśnie bolą - ogólna masakra Ja nie wiem jak przeżyje cały dzień z dziećmi bo tż wraca o 20 ... I kiedy ja w końcu Małego zaszczepie - jutro kończy 7 tygodni a teraz ja chora

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:10   #1122
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzisiaj byłam w Polo i są tam teraz te branzoletki przeciw owadom dla dzieci za 9,9zł, ja kupiłam dla starszego na ręke, jak będzie na kajakach, a młodszemu będę przyczepiała w wózku, to może też pomoże.

Stary 2010-05-13, 12:17   #1123
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
myślę że to normale że jeszcze nie zrobiła. Nie masz się czym martwić i może nic nie kombinuj. Spokojnie poczekaj.

U mnie też jakiś taki marudny poranek ale teraz zasneła co prawda już słyszę jakieś odgłosy.

U małej też ostatnio pojawiły się jakieś pojedyncze krostki i nie jest to taka kaszka tylko takie pojedyncze podskórne (większe) na ramieniu, na nodze i dłoni. I zastanawiam sie co to może być. Bo ja jej zaczęłam podawć marchewkę ale tak tylko łyżeczke dziennie aby sie zaczęła oswajać z nowymi smakami to może to od tego. Teraz przerwałam na dwa dni i nie wiem czy mogę już podawać jej znowu tę marchew czy może coś innego. Wiem że Wy jeszcze na etapie mleka ale może coś mi mogą poradzić mamy które mają starsze dzieci.
Ja to powinnam się udzielać chyba jeszcze na innym wątku bo to moje dziecko takie pomieszane z tymi miesiącami że nie mam pojęcia jak je właściwie liczyć.
Pop odstaw i daj coś innego . np. jabłuszko . marchewkę daj za jakieś 2-3 tyg. i zobacz czy zniknie ta wysypka.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mamuśki pomocy!! Co ja mogę wziąć na zaczynające się choróbsko?? Łeb mi pęka, gardło pali, mięśnie bolą - ogólna masakra Ja nie wiem jak przeżyje cały dzień z dziećmi bo tż wraca o 20 ... I kiedy ja w końcu Małego zaszczepie - jutro kończy 7 tygodni a teraz ja chora
może czosnek ?
Stary 2010-05-13, 12:18   #1124
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
może czosnek ?
Właśnie zalecają unikać bo może znacznie zmieniać smak mleka i większość dzieci nie chce później cycka

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:20   #1125
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Pytanie do mam co maja te ramki z gliną, bo ja odbiłam rączkę i nóżkę,odłożyłam do wyschnięcia, i tu po kilku dniach zaglądam, żeby zobaczyć czy już stwardniały, a one popękane leżą, i teraz nie wiem czy je posklejać, bo już będzie te sklejenia widać. W poniedziałek u nas są zajęcia z lepienia w glinie, to chyba pójdę to może kobieta coś zaradzi, bo jakoś mi się nie uśmiecha małego jeszcze raz męczyć żeby odbijać te nóżki i rączki.

Stary 2010-05-13, 12:25   #1126
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój właśnie po kupce, i to takiej że musiałam go kąpać, bo i pod paszki trafiło. Rzadziej robi ale za to takie wielkie
my od wczoraj czekamy na big kupe aby do badan zawiesc A tak to u nas takie zwykłe są

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
nie ma problemu moga byc na komunie jak ktos przed slubem to moge tez zrobic na slub i tak nie mam co robic jak Julka spi a uwielbiam tak sie bawic wiec poprosze o zdjecia na meila i dane tak samo

a zaproszenia na slub mielismy takie jak w zalaczniku zwijane w rulon

jak bym czytala opis swojej terrorystki

z rzeczy ktore kupilismy na chrzciny to tak:
- zaproszenia< sama zrobilam> koszt papieru i tuszy do drukarki
- sukieneczke plus wszystkie dodatki - koszt 250
- ksiadz<bedziemy mieli na niedzielnej mszy>- koszt 200
- obiad w zajezdzie< ze wzgledu na to ze nie bedzie alkocholu zamawiamy sam obiad i moja mama bedzie ze mna piekla ciasta bo tam nie pieka i do tego herbatka i kawa> - koszt 75 od osoby < bedziemy mieli 29 osob
- tort <bedzie w ksztalcie misiaczka > okolo 70
- male drewniane ramki na pamiatke dla gosci z Julki zdjeciem i data chrzcin koszt 2 zlote od ramki zdjecia sama drukuje
- sesja fotograficzna - tutaj mamy duza znizke bo to znajomy i placimy tylko 50 zlotych za to ze do nas dojedzie porobi zdjecia w kosciele i na imprezie a potem zdjecia w plenerze i w studio

to by bylo natyle jesli chodz o koszta u nas nie liczylam kosztow mojego ubrania < a wczoraj poszalalam hihi

moj kochany aniolek po ciezkiej nocy w koncu zasnal spi w foteliku samochodowym hehe przygotowana juz byla zeby ja wywiezdz na wioske by ja uspac ale obylo sie bez auta oby w nocy zas nie dala popalic

a powiedzcie czy na bol brzuszka moga wplywac jeszcze witaminy i priobiotyki ?? bo ja jej wczoraj na noc dalam kropelke wit K i dwie wit D do tego pol tabletki wit B6 i wit B1 do tego Dicoflor
heh, zapomniałam ze do chrzcin jeszcze kreacje są potrzebne i zdjęcia.. ale tez o to poprosimy kuzyna, bo dobry jest w te klocki
A w co będziecie chłopców ubierać? na biało, czy jakiś mini garniturek?

probiotyki nie powinny powodowac bólu, one usprawniają działanie ukł pokarmowego z tego co wiem
Stary 2010-05-13, 12:32   #1127
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Właśnie zalecają unikać bo może znacznie zmieniać smak mleka i większość dzieci nie chce później cycka
Kup oscillococcinum, mi w ciąży skutkowało, plus mleko z miodem( gdzieś słyszałam że do tego jeszcze masło się daje), a na kaszel Stodal.
Przytulania sie nie bój, bo jak dziecko miało coś złapac to już złapało, a karmiąc piersią, dostanie twojej odporności i szybciej przejdzie. Jak ja chorowałam to zawsze ja chora a Erykowi nic nie było, i zawsze nie przestawałam karmić. Więc widocznie niemowlakom więcej odporności z mlekiem przechodzi niż nam zostaje.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Ja mojego to ubiorę w białą koszulę, spodenki ecru jak dostanę, i jakiś jasny sweterek coś ala http://aukcja.onet.pl/item1032247154...hlopca_74.html
ale to fajne, będzie pasowało do tatusia w garniturze http://aukcja.onet.pl/item1034463742...i_produkt.html

Stary 2010-05-13, 12:43   #1128
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia tak mam podane w zaleceniach te witaminy raz dziennie a dicoflor dwa razy dziennie jedna kapsulka i najgorsze jest to ze mam to wszystko stosowac do konca 6 miesiaca te witaminy b ze wzgledu na to ze moje dziecko jest niespokojne no ale jak jej je daje to tak jakby bardziej byla niespokojna
tez wlasnie napisalam ze nie wiem:P
moja tez niespokojna jest,napina sie po kazdym papu i meczy jeszcze troche ale dla mnie najwazniejsze ze nie krzyczy.
A.Camus
Stary 2010-05-13, 12:45   #1129
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

bym sie jeszcze wstrzymała z podaniem i poczekała z kilka dni

Cytat:
Pytanie do mam co maja te ramki z gliną, bo ja odbiłam rączkę i nóżkę,odłożyłam do wyschnięcia, i tu po kilku dniach zaglądam, żeby zobaczyć czy już stwardniały, a one popękane leżą, i teraz nie wiem czy je posklejać, bo już będzie te sklejenia widać. W poniedziałek u nas są zajęcia z lepienia w glinie, to chyba pójdę to może kobieta coś zaradzi, bo jakoś mi się nie uśmiecha małego jeszcze raz męczyć żeby odbijać te nóżki i rączki.
takie ramki tez chciałam kupić dla dziadków na pamiątkę, ale coraz czesciej słyszę ze tylko problemy z tym są.

Kurcze..mały znowu w bólach kupke robił...teraz zasnął ze zmęczenia.
Stary 2010-05-13, 12:49   #1130
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my fotografa profesjonalnego tez mamy za free, wiec duuuzy koszt ok 800 zl jak pytalismy odpada, bo chcemy w kosciele plus plener z mloda i tym wozeczkiem bialym

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

teraz w sobote tez idziemy na chrzciny i za cholere nie wiem w co mam sie ubrac;/
i chyba czas do krawcowej pojechac bo do naszej imprezy miesiac zostal

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

my najblizszej rodzinie damy zdjecia z pleneru mamy o tyle dobrze ze impreza w sobote a w niedziele juz zdjecia dostaniemy
podobnie ze slubem bylo , w sobote slub a tu ranop o 10 na drugi dzien jak wszyscy powstawalismy puk puk i zdjecia dostalismy a wtym jedno wielkie na scianie i teraz tez takie dostaniemy ciesze sie bo to duzy koszt u fotografa
A.Camus
Stary 2010-05-13, 12:57   #1131
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Kup oscillococcinum, mi w ciąży skutkowało, plus mleko z miodem( gdzieś słyszałam że do tego jeszcze masło się daje), a na kaszel Stodal.
Przytulania sie nie bój, bo jak dziecko miało coś złapac to już złapało, a karmiąc piersią, dostanie twojej odporności i szybciej przejdzie. Jak ja chorowałam to zawsze ja chora a Erykowi nic nie było, i zawsze nie przestawałam karmić. Więc widocznie niemowlakom więcej odporności z mlekiem przechodzi niż nam zostaje.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Ja mojego to ubiorę w białą koszulę, spodenki ecru jak dostanę, i jakiś jasny sweterek coś ala http://aukcja.onet.pl/item1032247154...hlopca_74.html
ale to fajne, będzie pasowało do tatusia w garniturze http://aukcja.onet.pl/item1034463742...i_produkt.html

czyli coś w stylu mini garnitur
My jeszcze nie wiemy co.. choć mojemu mężowi takie garniturki się nie podobają

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
my fotografa profesjonalnego tez mamy za free, wiec duuuzy koszt ok 800 zl jak pytalismy odpada, bo chcemy w kosciele plus plener z mloda i tym wozeczkiem bialym

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

teraz w sobote tez idziemy na chrzciny i za cholere nie wiem w co mam sie ubrac;/
i chyba czas do krawcowej pojechac bo do naszej imprezy miesiac zostal

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

my najblizszej rodzinie damy zdjecia z pleneru mamy o tyle dobrze ze impreza w sobote a w niedziele juz zdjecia dostaniemy
podobnie ze slubem bylo , w sobote slub a tu ranop o 10 na drugi dzien jak wszyscy powstawalismy puk puk i zdjecia dostalismy a wtym jedno wielkie na scianie i teraz tez takie dostaniemy ciesze sie bo to duzy koszt u fotografa
heh.. my po ślubie to dostaliśmy płytkę ze zdjęciami i 100wybranych zdjęć w albumie... od kilku miesięcy próbuję się zebrać do wywołania zdjęć aby rozdac po rodzinie i jakoś mi to nie wychodzi... a teraz z Małym to w ogóle czasu brak...

Nie rozumiem Małego.. zasnął mi na rękach z wyczerpania, odłożyłam go do łóżeczka..a on oczy otworzył i jakby nic nie było - gada z karuzelą...
Stary 2010-05-13, 13:17   #1132
MadCat
Raczkowanie

Cytat:

zamiast córci kotek dla mnie będzie
Fajna wymiana
Na szczęście ja mam i kotki i córkę

Cytat:
no wlasny my mamy tylko smoczki TT i tez wypadaja
My mamy butelki TT i te smoczki w nich jakieś takie miękkie ale jak mała się przyssa to już jej nic nie przeszkadza. Chociaż mam też jedną butelkę Lovi i widzę, że to jej ulubiona. A smoczek mamy z Canpolu i też go czasem pociumka (nauczyła się w końcu) ale jakoś bardzo go nie kocha.

Cytat:
Mamuśki pomocy!! Co ja mogę wziąć na zaczynające się choróbsko??
Apap, Panadol.
Jak jeszcze karmiłam to brałam i wszystko było ok. W szpitalu też dawali.

Byłam dzisiaj z małą u lekarza na kontroli, niby wszystko ok ale była inna pani doktor i widać, że na odp*** nas przyjęła. Już wolę tą drugą, mimo, ze jest starsza mocno to przynajmniej dokładna.
Moja mała ma delikatne kłopoty z załatwianiem ale ten Bobotic pomógł i już jest bez bólu. Kilka razy mi się trochę popłakała (a ona nie płacze nigdy więc u niej to tak jak 5h płaczu Julki Drakonika).
Pani doktor mnie najbardziej wkurzyła bo mi nie chciała dać skierowania na USG bioderek bo "nie ma potrzeby, w książeczce jest P", tylko, że ten ortopeda w szpitalu to ją oglądał 2 sekundy. Powiedziałam, ze może i nie ma potrzeby ale ja chcę mieć pewność, ze niczego w tej kwestii nie zaniedbałam. To z wielką łaską mi dała.
Ciekawe jakie u nas są terminy, zaraz zadzwonię się dowiedzieć. Mamy czas jeszcze do 6 tyg ( dopiero wczoraj 3 tyg skończyła) także mam nadzieję ,że nie bardzo odległe.
Moja mała waży już ponad 4 kg.
A w dniu wypisu ważyła 3200, szybko jej idzie.

My się nie bawimy w chrzciny z wiadomych przyczyn (religijnych) więc wczoraj przyjechał do nas mój kolega fotograf i strzelił nam sesje. Oczywiście najnieszczęśliwsza byłam ja bo NIENAWIDZĘ zdjęć, ostatnie robiłam sobie przed 18 do dowodu
Ale się zdecydowałam bo stwierdziłam, że różnie bywa w życiu i niech nasza córka ma jakąś pamiątkę. Ja przez większość życia rodziców miałam tylko na zdjęciach ale przynajmniej mam pamiątkę.
Zobaczymy jak te fotki wyjdą. Najładniejsze chyba i tak będą te tatusia z córeczką
A poza tym nic mnie to nie kosztowało

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:36   #1133
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiecie co ostatnio stwierdzilam ze nasza kapiel jakas taka "szybciutka"jest
moze ja o czyms zapominam?;/
a w ogole stosuje oliwke caly czas, mala przez skaze ma sucha skore i nawet jak oliatum ma do kapieli to i tak mam zalecenia oliwkowania i kupilam oliwke bambino i bylam bardzo zadowolona i tesciowa do nas szla i mowi ze kupi moze johnsona bo "podobno" sie lepiej wchlania i na oliwke johnsona mamy uczulenie na plyn do kapieli nie ale na oliwke tak.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

jak przebiega u was kapiel?
i zaczynacie dzien od porannej jakiejs malej toaletki czy jak?
A.Camus
Stary 2010-05-13, 14:09   #1134
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
czyli coś w stylu mini garnitur
My jeszcze nie wiemy co.. choć mojemu mężowi takie garniturki się nie podobają
Tylko z chłopakami jest taki problem że w sumie żadnej alternatywy nie masz

Stary 2010-05-13, 14:32   #1135
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jak dla mnie to zawsze wiekszy klopot z chlopcem - jak ubrac, co kupic itd.
A.Camus
Stary 2010-05-13, 14:35   #1136
klaudusk_a
Zakorzenienie

ja już nie mogę się doczxekać chrzcin Zuzi ale dopiero planujemy w sierpniu żeby mama Tż wróciła z Niemiec tyle że ja wymyśliłam sobie że zrobimy przyjęcie w ogrodzie koło domu dla najbliższej rodziny

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 14:37   #1137
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

a ja tam jednak taki mini garniturek małemu na chrzciny chcę kupić i koniecznie w kolorze ecru/kawa z mlekiem no i obowiązkowo mucha muj mały właśnie od 3 godzin śpi sobie na brzusiu, bąki idą co chwilę takie smrodliwe, a kupy jak nie było tak nie ma Właśnie moja siostra mi smsa przysłała, że zrobiła mi zakupy za 115 funtów i że małemu nakupiła ciuchów już do 2 latek...matko a ja mam całą szafę zawaloną ciuchami na 74-86 nie wiem gdzie ja to poupycham Dzisiaj już wraca i jutro jadę odebrać część moich zakupów (reszta przyjdzie w paczce)
Gmyrelka, przecież Ty nie tak dawno byłaś chora o ile pamiętam jakoś pod koniec ciąży chyba nie?? Może coś na wzmocnienie odporności powinnaś brać?? Ja choruję raz w roku ale za to porządnie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 14:39   #1138
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie tez sie podobaja takie garniturki,jak laski chodza w sukienkach to faceciki w gangach;-)
A.Camus
Stary 2010-05-13, 14:43   #1139
klaudusk_a
Zakorzenienie

a ja zakochałam się w małych kapelusikach dla dziewczynek na chrzest idealne

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 14:46   #1140
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my wlasnie dostalismy kapelusik razem z sukieneczka ale nie wiem czy zaloze, chyba wole przepaske w kapelusik do zdjecia ja ubiore najwyzej i to tez jednego bo nie sadze zeby jej wygodnie bylo
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości