Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 11:03   #1501
rozgwiazda
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
A jaki sposób wybielania będziesz stosowała rozgwiazdo?
nie znam się na tym super, ale jak pytałam czy lampa czy nakładki.. to u stomatologa polecali mi te nakładki.. ale jak ktoś coś słyszał o innej metodzie to czekam na info
Cytat:
Napisane przez jatomam90 Pokaż wiadomość
Witam. Nie koniecznie jestem nowa bo kiedyś uczesticzyłam w wątkach ale nie pamiętam ani loginu ani hasła.;/

W czerwcu mijają 2 lata z aparatem. Orto powiedziała że po wakacjach ściągamy...ja bym chciała już bo przecież i tak będę nosiła retencyjny.... co wy na to?;> co o tym myślicie?

a..Co do wybielania..też bym chciała....laserowo ale nie wiem czy nie trzeba odczekać jakiś czas od ściagnięcie aparatu. ?
no ja pytałam swojego orto.. i powiedział, że 2 tyg odczekać i mozna spokojnie...
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:18   #1502
jatomam90
Raczkowanie

no to super. a jest jakaś metoda którą polecacie?

to moje zęby teraz. Warto już ściągnąć czy odczekać jeszcze? na dole mam krzywulce bo fundusze nie pozwoliły założyć łuku na dół..

i jeszcze... ostatnie zdjęcie. tak mniej więcej było przed założeniem. [ok. 2 lata temu]

Edytowane przez jatomam90
Czas edycji: 2010-05-13 o 11:24
jatomam90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:29   #1503
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
to moje zęby teraz. Warto już ściągnąć czy odczekać jeszcze? na dole mam krzywulce bo fundusze nie pozwoliły założyć łuku na dół..

i jeszcze... ostatnie zdjęcie. tak mniej więcej było przed założeniem. [ok. 2 lata temu]
Bardzo ładne masz już ząbki ale ja na Twoim miejscu posłuchałabym co radzi orto - to przecież ona jest specjalistką w tej dziedzinie a te pare miesięcy to przecież nic tyle juz nosiłaś to chyba dasz rade, co?
Stary 2010-05-13, 11:31   #1504
jatomam90
Raczkowanie

w sumie to tak . Ale ciężko wytrzymać już jak się patrzy co dzień na takie efekty :P.
Stary 2010-05-13, 11:38   #1505
Hebe5
Raczkowanie

jestem już po wizycie.turkus tym razem na górze łuk był zmianiany i nowa sprężynka jest.
oto zdjęcia:
1.dzień po wizycie
2. zmiany na dole i efekty sprężynki
3. "dziwna" asymetria

czekam na opinie
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:43   #1506
jatomam90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
jestem już po wizycie.turkus tym razem na górze łuk był zmianiany i nowa sprężynka jest.
oto zdjęcia:
1.dzień po wizycie
3. "dziwna" asymetria

czekam na opinie
mi również się tak robiło. Ale ortodontka to naprawiła.
Masz bardzo ładny kształt ząbków.
Stary 2010-05-13, 12:20   #1507
Lilllith
Rozeznanie

bardzo ladny ksztalt zabkow to prawda i jakie one juz proste beda idealne :P

jade zaraz do dentysty leczyc ostatnia malenka dziureczke a jutro jade wyrwac 1 zabka... jestescie ze mnie dumne? ze wytrwalam tyle czasu i ze w koncu poszlam do dentysty po tych kilkunastulatach ? za 2 tygodnie zakladam separacje

a wlasnie takie pytanie jeszcze :P jak mi sie nie wygoją do konca te dziurki po zebach to nie przeszkadza w zalozeniu aparatu?

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:21   #1508
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Potwierdzam w 100%!!! A ta asymetria sie zrobiła już w trakcie leczenia aparatem?

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
a wlasnie takie pytanie jeszcze :P jak mi sie nie wygoją do konca te dziurki po zebach to nie przeszkadza w zalozeniu aparatu?
Czytałam, że już nawet po tygodniu spokojnie można zakładać aparat, tzn. nie trzeba czekać aż ranka się całkiem wygoi.
Czyli już dziś będziesz mogła mówić "Mam zdrowe zęby!" Fajne uczucie, co nie? Ja musze jeszcze uzupełnić plombą jeden ząb po ponownym leczeniu kanałowym i też będę mogła tak powiedzieć A miałam do leczenia sporo zębów!

Macie tak, że jak patrzycie na swoje zęby to czasem wydają się zupełnie białe, a czasem całkiem żółte? Zęby chyba nie zmieniają koloru z dnia na dzień, co?

Czy długość korzeni wpływa na czas leczenia aparatem? Zapytam moją orto przy okazji, ale może któraś z was czytał coś o tym? Pytam bo ostatnio się okazało, że mam "wyjątkowo" duże/długie korzenie. Dla przykładu 2-ki - norma to tak max 20 mm - no to ja mam 26mm, no i jeszcze pocieszył mnie lekarz, że gdybym miała kiedyś leczyć kły kanałowo to specjalnie dla mnie narzędzia będzie musiał zamawiać bo najdłuższe jakie ma to 31mm a może nie starczyć

Edytowane przez karadisa
Czas edycji: 2010-05-13 o 12:34
karadisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:31   #1509
jatomam90
Raczkowanie

Cytat:

jade zaraz do dentysty leczyc ostatnia malenka dziureczke a jutro jade wyrwac 1 zabka... jestescie ze mnie dumne? ze wytrwalam tyle czasu i ze w koncu poszlam do dentysty po tych kilkunastulatach ? za 2 tygodnie zakladam separacje

ja też wyrywałam 2 ząbki. I nie miałam jakoś super ekstra wygojonych dziurek ;p.
Po wyrwaniu obydwu poszłam na założenie ... jakoś po 2 tyg.
Stary 2010-05-13, 13:59   #1510
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karadisa Pokaż wiadomość
Bardzo ładne masz już ząbki ale ja na Twoim miejscu posłuchałabym co radzi orto - to przecież ona jest specjalistką w tej dziedzinie a te pare miesięcy to przecież nic tyle juz nosiłaś to chyba dasz rade, co?
popieram
lepiej, żeby się ustabilizowały niż potem miałabyś załować.. że zdjęłaś za wcześnie..

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:

ja znam przypadek, że przez te "dziurki" przesunął się termin założenia o tydzień-dwa.. bo po wyrwanym ząbku znajoma miała suchodół.. i trzeba było się tym zająć A jeśli nic Ci nie będzie to spokojne możesz zakłądac aparacik
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:06   #1511
przyczajka
Raczkowanie

Cytat:

nie powinno być problemu, ja miałam zakładany po 3 dniach i dziurka równeż nie była jeszcze wygojona
przyczajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:07   #1512
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Tak to własnie z ząbkami jest szybko pracują że szok. Ja już mam aparat ponad rok, więc bólu nie odczuwam chętnie bym go juz zdjeła
a jaki masz aparat? ile miałaś go nosić?
mi orto powiedziała, że z damonem to półtora roku, ale że jeśli chodzi o mnie, to szybciej dlatego się na niego zdecydowałam, no i ogólnie już się przyzwyczaiłam, kompletnie nic mnie nie boli, ani nie bolało trochę mnie obtarł, ale nic poza tym. ale cieszę się bardzo, że go mam
chociaż trochę się wstydzę
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:38   #1513
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez Lousie Pokaż wiadomość
a jaki masz aparat? ile miałaś go nosić?
mi orto powiedziała, że z damonem to półtora roku, ale że jeśli chodzi o mnie, to szybciej dlatego się na niego zdecydowałam, no i ogólnie już się przyzwyczaiłam, kompletnie nic mnie nie boli, ani nie bolało trochę mnie obtarł, ale nic poza tym. ale cieszę się bardzo, że go mam
chociaż trochę się wstydzę
Wrzuć fotke, co? Jestem strasznie ciekawa jak wyglada ten Damon! Też się nad nim zastanawiałam ale moja orto mówi, że dla mnie nie bedzie dobry. No i bede miała zwykły metal z gumkami.
Stary 2010-05-13, 15:40   #1514
izusia1234
Raczkowanie

LOUSIE a jak wyglądała Twoja pierwsza wizyta u dr Kawki? Od razu miałaś robione wyciski? I czy dostałaś prezent w postaci 'sprzętu' do czyszczenia ząbków? (słyszałam, że kiedyś się taki dostawało )
izusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:55   #1515
noelia007
Raczkowanie

Hej.Ja mam od kilku dni aparat.
I mam takie pytanie.

Pisałyście, że gdzieś was obciera itd.
To mnie obciera do krwi po prawej stronie na policzku od wewnątrz.Wiecie o co chodzi?Na końcu 7zęba po prawej stronie to żelastwo,(jak dam palec to też mnie kłuje) zahacza(zachacza?} O skórę na policzku i ta skóra odpada i krew leci.Oczywiście co chwilkę zahacza?), ale to nie wygląda tak starsznie jak opisuje. Krew malusienko leci, bo to obdziera jeden punkcik nie cały policzek. Tylko nie wiem czy
a)mam poczekać, bo to minie?
b) mam się przyzwyczaić bo będzie mi tak przez 2 lata zaciągało? (zrobie sobie dziure na wylot w policzku) czy
c) pojsc do ortodonty?

Pisałyście coś o wargach.Ja na wargach nic nie czuje.Tzn w porównaniu z tym zadarciem to pikuśś.

I jeszcze jedna kwestia-jedzenie.

Mam aparat od 4dni a zęby mnie bolą.I spoko, wytrzymam to, tylko nie moge nic ugryźc.Nie ważne czy to jabko czy chlebek, bułka itd.czy batonik.Wszystko daje na podbiebienie i czekam aż ślinia prześlini.Ojjc wiem ta się tak wysławiam, że
a)głowa boli
b) Macie mnie za idiotkę

Ale co mam teraz przez dwa lata nic nie gryźć? Bo zeby tak mnie bolą przy ugryzieniu czegokolwiek, że nie dam rady nawet z wielką chęcia.Wystarczy, że mam chleb pomiędzy zębami, ugryzę i auććć.Odpada.Kurcze ja tylko na zupkach teraz.
minie to po jakimś czasie? Tylkio zęby bolą bo one się prostują? czy dlatego, że nie chcą tego aparatu i to jest skutek jakby takiego odrzucenia??

Bardzo prosze o odpowiedź.Może byc nawet w jednym zdaniu.ALE TO wazne. Buziaczki Aparatki

Edytowane przez noelia007
Czas edycji: 2010-05-13 o 15:57
noelia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 16:11   #1516
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
oto zdjęcia:
1.dzień po wizycie
3. "dziwna" asymetria

czekam na opinie
biore następnym razem turkus

Cytat:

Macie tak, że jak patrzycie na swoje zęby to czasem wydają się zupełnie białe, a czasem całkiem żółte? Zęby chyba nie zmieniają koloru z dnia na dzień, co?
też mi się czasami tak wydaję ale to zależy w jakim świetle

Cytat:
Napisane przez noelia007 Pokaż wiadomość
I mam takie pytanie.

To mnie obciera do krwi po prawej stronie na policzku od wewnątrz.Wiecie o co chodzi?Na końcu 7zęba po prawej stronie to żelastwo,(jak dam palec to też mnie kłuje) zahacza(zachacza?} O skórę na policzku i ta skóra odpada i krew leci.Oczywiście co chwilkę zahacza?), ale to nie wygląda tak starsznie jak opisuje. Krew malusienko leci, bo to obdziera jeden punkcik nie cały policzek. Tylko nie wiem czy
b) mam się przyzwyczaić bo będzie mi tak przez 2 lata zaciągało? (zrobie sobie dziure na wylot w policzku) czy
c) pojsc do ortodonty?

Pisałyście coś o wargach.Ja na wargach nic nie czuje.Tzn w porównaniu z tym zadarciem to pikuśś.

Mam aparat od 4dni a zęby mnie bolą.I spoko, wytrzymam to, tylko nie moge nic ugryźc.Nie ważne czy to jabko czy chlebek, bułka itd.czy batonik.Wszystko daje na podbiebienie i czekam aż ślinia prześlini.Ojjc wiem ta się tak wysławiam, że
a)głowa boli
b) Macie mnie za idiotkę

Ale co mam teraz przez dwa lata nic nie gryźć? Bo zeby tak mnie bolą przy ugryzieniu czegokolwiek, że nie dam rady nawet z wielką chęcia.Wystarczy, że mam chleb pomiędzy zębami, ugryzę i auććć.Odpada.Kurcze ja tylko na zupkach teraz.
minie to po jakimś czasie? Tylkio zęby bolą bo one się prostują? czy dlatego, że nie chcą tego aparatu i to jest skutek jakby takiego odrzucenia??

Bardzo prosze o odpowiedź.Może byc nawet w jednym zdaniu.ALE TO wazne. Buziaczki Aparatki

1. to minie... po prostu śluzówka musi przyzwyczaić się do czegoś obcego w buzi... to co Cię kłuje najlepiej zaklej woskiem i kup sobie w aptece maść na obtarcia np sachol.
2. nie martw się to też minie... po jakimś 1 tyg. (w zależności od organizmu) będziesz już mogła wszystko jeść... ja na początku też jadłam tylko serki a teraz to i twarde batony, orzechy itp.
Zęby bolą bo działa na nie pewna siła która wywiera na nich inne położenie... w końcu się przyzwyczają do tego i nie będziesz odczuwać bólu

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 16:16   #1517
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:

OTÓŻ OGŁASZAM WSZEM I WOBEC czy jak to się tam pisze że ja miałam zęby usuwane w kilka miesięcy PO ZAŁOŻENIU APARATU (dwie górne 5 na raz) i wszystko było w jak najlepszym porządeczku!
Stary 2010-05-13, 16:19   #1518
jatomam90
Raczkowanie

Cytat:
I mam takie pytanie.

c) pojsc do ortodonty?

a)głowa boli
b) Macie mnie za idiotkę

Ból minie po paru dniach...chociaż mnie bolało ok 8 dni po założeniu. Nie boli co każdą wizytę.. ale to nie wiem czy u każdego tak czy u mnie tylko. Teraz 10.05 miałam wizytę i nic mi nie zrobiła prócz zmiany łańcuszka i założenia jakiejś sprężynki, a ząbki nie bolą.. no i czekam na ostateczną decyzję o ściąganiu.

Jeśli chodzi o obdzieranie..u mnie bywało różnie, ale raczej samo przechodziło. Pamiętam taką sytuację, że drucik przy ostatnim ząbku mi się odgiął troszkę i też mi zahaczało o policzek. Bolało ale wytrzymałam do wizyty. Zrób jak uważasz. Możesz iść do orto i ona to naprawi, albo wytrzymać do wizyty Proponuję jednak nie czekać :P.
Stary 2010-05-13, 16:57   #1519
noelia007
Raczkowanie

Dziękuje Dziewczyny!

Teraz jak dotykam tego drucika to też mi się wydaje, że coś jest nie tak.To taka tycia wypustka taki odcinek, skwarek, który odlega od restzy i to on zahacza.Może go UTNE jakoś? Nawet nie wiem może ma z 1mm.Ale tak mi zahacza, ze ja nie wytrzymam.Coraz jest gorzej.Czuje jakby mi zaraz policzek miał spuchnąć.To jest takie ranienie skóry.A to chyba nic miłego.

Pamiętam, że kilka godzin po nic mi nie zahaczało.To chyba na drugi dzień.
Wiem, że ta właśnie rana, to ona już mi się obdarła na początku tego szlifowania czy czegoś tak? Taką jakby szczoteczką, czy czymś.To tak swędziało.Każdy wie o co chodzi;]

Edytowane przez noelia007
Czas edycji: 2010-05-13 o 17:00
noelia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:01   #1520
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość

ja znam przypadek, że przez te "dziurki" przesunął się termin założenia o tydzień-dwa.. bo po wyrwanym ząbku znajoma miała suchodół.. i trzeba było się tym zająć A jeśli nic Ci nie będzie to spokojne możesz zakłądac aparacik
dzieki za pocieszenie jak nie teraz to dopiero po wakacjach wolne terminy ( udalo mi sie bo ktos zrezygnowal)

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
OTÓŻ OGŁASZAM WSZEM I WOBEC czy jak to się tam pisze że ja miałam zęby usuwane w kilka miesięcy PO ZAŁOŻENIU APARATU (dwie górne 5 na raz) i wszystko było w jak najlepszym porządeczku!
u mnie napewno tez tak bedzie.. prawda? prawda???!!!

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-05-13, 17:08   #1521
jatomam90
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje Dziewczyny!

Teraz jak dotykam tego drucika to też mi się wydaje, że coś jest nie tak.To taka tycia wypustka taki odcinek, skwarek, który odlega od restzy i to on zahacza.Może go UTNE jakoś? Nawet nie wiem może ma z 1mm.Ale tak mi zahacza, ze ja nie wytrzymam.Coraz jest gorzej.Czuje jakby mi zaraz policzek miał spuchnąć.To jest takie ranienie skóry.A to chyba nic miłego.

Pamiętam, że kilka godzin po nic mi nie zahaczało.To chyba na drugi dzień.
Wiem, że ta właśnie rana, to ona już mi się obdarła na początku tego szlifowania czy czegoś tak? Taką jakby szczoteczką, czy czymś.To tak swędziało.Każdy wie o co chodzi;]
niczego radzę nie odcinać :P. Zadzwoń do ortodonty jak najszybciej i powiedz o co chodzi. Na pewno wciśnie Cię gdzieś między pacjentami.
Stary 2010-05-13, 17:22   #1522
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie napewno tez tak bedzie.. prawda? prawda???!!!
pewnie że tak i niczego się nie bój, bo wyrywanie nic nie boli. no i przestrzegaj kilku zasad typu: po wyrwaniu nie wyjmować jak najdłużej wacika, żeby zrobił się skrzep, nie płukać buzi po wyrywaniu najlepiej kilka dni, nie grzebać niczym w dziurach, starać się jeść drugą stroną. i już ryzyko suchodołu i innych minimalne
Stary 2010-05-13, 17:27   #1523
dziula881
Raczkowanie

Melduję się jako 3 dniowa aparatka

Właśnie zjadłam lody i słuchajcie one naprawde pomagają nie wiem czy bardziej na psychike czy faktycznie na ból ale czuję sie lepiej

Jeszcze mnie troszke obciera po wargach ale z dnia na dzien jest coraz lepiej
dziula881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:33   #1524
Lilllith
Rozeznanie

a 4 sa gorsze w wyrywaniu od 8? 8 nic nie bolaly :P Milutku umiesz podniesc na duchu juz tyle czekam ze chyba bym sie zalamala jakby mi teraz powiedzieli ze zakladam dopiero po wakacjach kiedy termin mam za 2 tygidnie

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-05-13, 17:36   #1525
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
a 4 sa gorsze w wyrywaniu od 8? 8 nic nie bolaly :P Milutku umiesz podniesc na duchu juz tyle czekam ze chyba bym sie zalamala jakby mi teraz powiedzieli ze zakladam dopiero po wakacjach kiedy termin mam za 2 tygidnie
Ja wyrywałam piątki i mnie nic nie bolało
dziula881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:43   #1526
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
masz na myśli tą asymetrię? w jaki sposób udało się to wyrównać? ciekawi mnie to bo myślałam że nic się z tym nie da zrobić
dziękuję
Cytat:
dzięki, mam nadzieję
Cytat:
jestescie ze mnie dumne? ze wytrwalam tyle czasu i ze w koncu poszlam do dentysty po tych kilkunastulatach ?
o matko, zęby pewnie na wylot przeżarte próchnicą
Cytat:
mój brat miał wyrywanego zęba jak już nosił aparat, więc nie sądzę aby to w czymś przeszkadzało
Cytat:
Potwierdzam w 100%!!! A ta asymetria sie zrobiła już w trakcie leczenia aparatem?
asymetrię mam od tego niedorobionego kła. pewnie kiedyś była większa, jak jeszcze 2ka stykała się z 4ką. a to że żuchwa idzie mi na lewo to już przed aparatem było.
co wy widzicie takiego w moim kształcie zębów?
Cytat:
tak! myślałam że tylko jak tak widzę. rano są żółciutkie a wieczorem bielutkie i jakie naprawde są?
Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
biore następnym razem turkus
ooo już nie na fioletowo piszesz;D
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:55   #1527
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:

o matko, zęby pewnie na wylot przeżarte próchnicą
nie miałam tylko w warstwie szkliwa ubytki... moze ty bys tak miala jakbys tyle nie chodzila... niektorzy maja w genach mocne zeby szkoda ze w genach nie maja tez prostych odrazu ale podoba mi sie ich ksztalt i odcien wiec jak beda juz rowne to beda idealne jak dla mnie chociaz tyle w moim wygladzie bedzie mnie zadowalac

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Edytowane przez Lilllith
Czas edycji: 2010-05-13 o 17:57
Stary 2010-05-13, 18:11   #1528
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo już nie na fioletowo piszesz;D

przyszła wiosna trzeba się przerzucić... mam jeszcze kilka ulubionych kolorów w zanadrzu więc starczy na wszystkie pory roku

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:16   #1529
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izusia1234 Pokaż wiadomość
LOUSIE a jak wyglądała Twoja pierwsza wizyta u dr Kawki? Od razu miałaś robione wyciski? I czy dostałaś prezent w postaci 'sprzętu' do czyszczenia ząbków? (słyszałam, że kiedyś się taki dostawało )
Moja pierwsza wizyta?
Przyszłam ze zdjęciem panoramicznym ząbków.
Asystentka zrobiła mi zwykłe zdjęcia, takie cyfrówką, pewnie do dokumentacji, potem Pani Kawka wyciski, wywiad i tyle na następnej wizycie założyłam aparat
i owszem, dostałam ten zestaw

Edytowane przez Lousie
Czas edycji: 2010-05-13 o 18:25
Stary 2010-05-13, 18:19   #1530
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Wrzuć fotke, co? Jestem strasznie ciekawa jak wyglada ten Damon! Też się nad nim zastanawiałam ale moja orto mówi, że dla mnie nie bedzie dobry. No i bede miała zwykły metal z gumkami.
oj no, gdybym tylko miała dostęp do swoich sprzętów
też żałuję, że nie mam zdjęć, nie będę miała porównania...
obiecuję, że jak tylko się ich dorobię, to je tu Wam wstawię.

ale tak na chwilę obecną, to mogę Ci powiedzieć, że wygląda tak jak na modelu. wiadomo, nie mam jeszcze takich idealnych ząbków, ale olbrzymiej różnicy nie ma

osobiście - jestem bardzo zadowolona.
NIC mnie nie boli. pierwszego dnia gryzłam czipsy haha

Edytowane przez Lousie
Czas edycji: 2010-05-13 o 18:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości