Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 18:16   #3811
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Co do przepisu na ciasto z jabłkami i żurawiną... to wrzuciłam przepis na bloga kulinarnego, muszę go wkońcu rozkręcić, bo go zaniedbałam...
http://basinepichcenie.blox.pl/html
trochę jest inny, bo jest mniej cukru ale jak coś to sobie zerknij na blog

Co do truskawek, no to jednak w carfurze się opłaca, chyba jutro się przejdę

Papeteria czego nie jadłaś? Bo się zgubiłam

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:18   #3812
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Papeteria czego nie jadłaś? Bo się zgubiłam
no tego co w biedronie kupiłaś
na bloga musze zajrzec ale nie dzis bo slinotoku dostane

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:19   #3813
bassienkaw
Zakorzenienie

hahaha no to już wiem o co chodzi... no hamburgery, ale z kurakiem... takie nijakie w sumie,ale moj Damian lubi... a ze mam cebulke prazona w domu, ogorka mam, to sobie zrobie...
kurcze marzy mi się coś dobrego na obiad jutro... ale pewnie nic nie wymysle... myslalam o racuchach, ale w sumie wolalabym cos na slono

Stary 2010-05-13, 18:23   #3814
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
ja uwielbiam TK Max zaaaawsze znajdę coś fajnego
co do bujaczków to rzeczywiście przejrzę jeszcze te do 18kg, ale ten mi się tak strasznie podoba... co do fisher price to te "tańsze" mi się nie podobają... owieczka jest przecudowna ale za droga niestety... a poza tym nie zależy mi na firmie ale dziękuję za propozycje
dziewczyny zastanowcie sie na tymi lezaczkami do 18 kilo, bo ja też się napaliłam żeby większy kupić aby się dłużej przydał a dzis rozmawialam z koleżanką i wybiła mi ten pomysł z głowy..
ona tez kupiła ten lezaczek Fisher Price do 18 kilo i mowi, ze jak maleństwo było to chciała mieć je bliżej siebie a leżaczek duży i ani go na stole postawić ani na łóżku koło siebie :/
i na szczescie dostala na chrzest taki do 9 kilo, byla bardzo zadowolona bo mały, lekki i wszedzie go miała przy sobie a jak dziecko wyrosło to chciala go na większy przesadzić a wtedy córa juz chodzić zaczynała i ani jej w głowie było ciągłe siedzenie w jednym miejscu :/ a jak juz chodzić zaczeła to wogole masakra, że probowała sie podnosić o ten leżaczek, przewracała się i w końcu efekt był taki, że sprzedała oba oba na allegro....

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Laseczki a słysząłyście coś o leżaczka 3w1 bo nie mogę na all znależć tzn. może być leżaczek, potem można zrobić z niego takie krzesełko do siedzenia a potem do karmienia i jeszcze jest regulowana wysokość???
no te wszystkie leżaczki FisherPrice do 18 kilo takie są wlasnie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Dla córeczki nie bierzesz różowego niedobra mama.
hehehe no ja tez jestem niedobra - wiekszosc rzeczy kupuje jej zielone
a i tak z ciuszkami dla dziewczynek jest masakra, bo w sklepach jesli fajne to rozowe :/ wiec skoro ciuszki czesciowo bedzie miala jak Doda to niech pozostałe rzeczy ma w innych kolorach

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
kurka dziewczyny nie ma żartów.. pieluchy się suszą a jak ta lovela pięknie delikatnie pachnie dzidzią
a plukalas w plynie? czy tylko proszek?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a moje dziecko dzisiaj ruchowo pobudzone jest heh juz 6 h bryka prawie non stop normalnie jestem w szoku bo myslalam ze z niej to raczej leniuch po mamusi bedzie
ech a moja mega spokojna jest - zaczynam sie martwic czy nie za spokojna.. wczoraj probowalam liczyc ruchy jak byla najaktywniejsza i w ciagu godziny kilka bylo ale nie 10 na pewno jak piszą :/
w sumie ja tez spokojna jestem wiec moze dziecko po mnie takie... OBY..

Cytat:
Idę robić ciacho wrócę niebawem
chyba cukiernie mozesz otworzyc.. ciagle jakies ciasto pieczesz..
no i kto to je?! hehe

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
AAAaa i przypomnialo mi sie, ja tez kupowalam od tego rodzynka na all.
Kupujecie poduche do karmienia? Jak patrze na moja kuzynke/jest 2 tyg po porodzie/ to stwierdzam, ze to swietna rzecz.
ja mam takiego rogala do karmienia
u mnie polozna na SR polecala

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A no i znalazłam te majtki siatkowe w jednej aptece (czwartej w kolejności) za 3,50zł sztuka Kupiłam 6 bo nie wiem czy będę miała głowe do ich przepłukiwania w szpitalu :P
No i pani powiedziała, ze nie ma rozmiaru ale rozciągnęła je tak, żeby zobaczyć na ile się naciągają.. i chyba mi na dupsk wlezą..zaraz zobaczę bo jak nie to tylko allegro mi zostaje i rozmiar xxxxl
Siala pamietaj ze do tych majtow musi sie zmiescic poza pupa jeszcze ta konska podpaska :/
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:23   #3815
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
AAAaa i przypomnialo mi sie, ja tez kupowalam od tego rodzynka na all.
Kupujecie poduche do karmienia? Jak patrze na moja kuzynke/jest 2 tyg po porodzie/ to stwierdzam, ze to swietna rzecz.

Ja kupilam silikonowe, tt i avent zaszalalam troche bo nie musialam kupowac az 4/2na 0-3 mies, 2 na 3-6mies/, ale strasznie spodobal mi sie ich ksztalt i przezroczystosc
Właśnie ja u niego też będę kupowac. Kupie jeden smoczek taki a jeden taki.
Ja mam ten kojec/poduszke dla kobiet w ciąży i ona potem może być stosowana przy karmieniu. Zobaczymy czy się sprawdzi.
A czy Ty przypadkiem nie powinnaś leżeć? A tu do pracy chodzisz!!

Cytat:
Ja już wsadziłam ciasto do piekarnika
Basiu ciasto wyszło i jest pyszne!! Dziekuję

Ja mykam, nie wiem czy będe dziś jeszcze.
Stary 2010-05-13, 18:25   #3816
bajka1807
Zakorzenienie

ale ma przez was chcice na slodkie... a w domu pustki - do sklepu sie nie wybieram bo wygladam niewyjsciowo ale za to zrobilam sobie mrozone malinki ze smietana i cukrem mniam prawie jak lody hehe
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:27   #3817
bassienkaw
Zakorzenienie

Pilotko, z wczorajszego ciasta z rabarbarem aż tak dużo nie zjadłam, może ze 3 kawałki... 1/3 wziął Damian do pracy, kolejną 1/3 ciasta wzięłam do teściów jak jechałam po Łucję, a z tego co zostało trochę zjadłam i trochę Damian dziś do pracy wziął... no i babcia chyba kawałek zjadła...

a dzisiejsze ciasto z jablkami i żurawiną - dwa duże kawały zjadła już Łucja, ja dwa kawałki, babcia jeden... Damian pewnie przyjdzie głodny z pracy i pochłonie z mlekiem spory kawał... do pracy dostanie kawał zejdzie

Marta cieszę się, że ciasto wyszło dobre i że smakuje... nie wiem czy widziałaś, jest już wersja z jabłkami i żurawiną

Bajko oj zjadłabym takie malinki... choć niekoniecznie teraz, ale w sumie fajny pomysł

Stary 2010-05-13, 18:28   #3818
papeteria
Zakorzenienie

pilotka prałam w płynie z loveli i płukałam też w płynie z loveli(do płukania pachnie bardziej intensywnie ale nadal delikatnie)

Stary 2010-05-13, 18:30   #3819
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka ładnie widać szaleństwa na zdjęciach
Karolcia 4,5zł za ile truskawek płaciłaś?
Siala_Bala ja te chusteczki używam obecnie najwięcej do zmywania makijażu albo jak Łucja ubrudzi rączki czy coś na spacerze... albo w domu też nieraz... sama po nie leci lubię je bardzo

a na zachętę ciasto z jabłkami i żurawiną... Łucja wcięła mi cały mój kawałek, co sobie naszykowałam zaraz wrzucę na bloga kulinarnego przepis
Wiem, że chwaliłaś te chusteczki dlatego je kupiłam
Obecnie testuję Dzidziusia na sobie - właśnie do demakijażu.. czasem mnie wokół oczu szczypie po nich :/
Jak paczka się skończy to wezmę się za Dada
Które są najfajniejsze z tych 3 rodzajów? Takie dla noworodka?
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Siala pamietaj ze do tych majtow musi sie zmiescic poza pupa jeszcze ta konska podpaska :/
Kurde no chyba wlezie
Własnie jedne przymierzyłam i złapałam załamkę bo moje nogi balerony nie chciały się mieścić w tych dziurach nogawkowych xD
Ale znalazłam na to sposób
Poodcinałam nieco z brzegów zewnętrznych - takie jakby kliniki wycięłam i już się mieszczą
Jak do porodu jeszcze urosną to podetnę je dalej :P
Najwyżej zrobię z nich stringi

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:33   #3820
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Obecnie testuję Dzidziusia na sobie - właśnie do demakijażu.. czasem mnie wokół oczu szczypie po nich :/

Kurde no chyba wlezie
Własnie jedne przymierzyłam i złapałam załamkę bo moje nogi balerony nie chciały się mieścić w tych dziurach nogawkowych xD
Poodcinałam nieco z brzegów zewnętrznych - takie jakby kliniki wycięłam i już się mieszczą
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:34   #3821
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha no to już wiem o co chodzi... no hamburgery, ale z kurakiem... takie nijakie w sumie,ale moj Damian lubi... a ze mam cebulke prazona w domu, ogorka mam, to sobie zrobie...
kurcze marzy mi się coś dobrego na obiad jutro... ale pewnie nic nie wymysle... myslalam o racuchach, ale w sumie wolalabym cos na slono
a skad bierzesz prazona cebulke ?
pilotka co do tych ruchów napewno wszystko ok tez tak czasem mam a czasem jest tak ruchliwy ze szok

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

siala już to kiedys pisałam jestes moja idolka
ja zamówiłam xl ale moze tez przymierze juz z wkladem

Stary 2010-05-13, 18:39   #3822
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
pilotka co do tych ruchów napewno wszystko ok tez tak czasem mam a czasem jest tak ruchliwy ze szok

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

nie straszcie mnie bo ja te gacie wzielam L jak nie beda wchodzic na dupsko to zastosuje sposob siali albo poprzecinam na bokach i sobie zawiaze
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-13, 18:39   #3823
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde no chyba wlezie
Wiesz co ja też mam uczulenie na jedne z tych biedronkowych, tzn nie zawsze, ale czasem szczypią mnie oczy... nie pamiętam nigdy które i to jest najśmieszniejsze hahaha
A dla maluszka może najlepsze te naturalne

Cytat:

Papeteria ja kupuję w Aldiku... ok 3,5zł za paczkę taką wcale nie taką mała

Stary 2010-05-13, 18:40   #3824
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
eee...poważnie nie dasz rady ...nie zapomnij o rowerze
misiulka to co mówisz to chyba rybiki i u moich rodziców bywało w łazience tak to od wilgoci tu akurat tego nie mamy ,
ale właśnie w komodzie znalazłam kilka sztuk TEGO paskudztwa (jak nie chcecie to nie klikajcie znalazłam nazwe szubak smirnova...chrzaszcz ) na żywo wygląda mniej paskudnie i ma kilka milimetrów ale mimo wszystko okropieństwo i nie chce tego w domku ... co ciekawe za te trzy lata co tu mieszkamy nie spotkałam sie z czyms takim tylko w tej komodzie właśnie a kupiliśmy ją we wrześniu.. brrrrr ale ze sklepu napewno tego nie przywieźliśmy bo TŻ sam składał komode.Nie widze innego wytłumaczenia jak to że przeszło szparami po prostu i zapach drewna je zwabił

A z kopertą elegancko ..mam nadzieje, że starczy Ci na waciki
tak tak to są te rybiki sprawdziałm na necie wychodzą zwłaszcza w nocy jak idę siku to ich jest pare na podłodze, a te twoje fujjjjj ochydne, wydaje mi sie, że one musiały już sobie siedzieć w drewnie może jako jajeczka, może żle była magazynowana zanim ją kupiliście np. mogły siedzieć gdzieś w pudełku no naprawdę nie wiem
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Chyba jednak to zamówię łóżeczko http://www.allegro.pl/item1027848588...a_materac.html
Co myslicie o cenie, jest z materacem.
oooo bardzo ładne, ładniejsze niż to zabudowane.
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
sms od farminki

"hej! tu farminka. Chyba jednak za slabo trzymalyscie kciuki za moja wizyte u gina Ide znowu do szpitala, chyba na tydzien. Lekarz powiedzial ze wszystko zdecydowanie za nisko jest i lepiej zebym lezala w szpitalu niz w domu pozdrowienia dla wszystkich ciezarowek"
o rany, rany, farminka żeby było dobrze
Cytat:
no wlasnie dziwne ze nie ma hd, ale moze jest zajeta i zalatwia jakies sprawy lub pisze prace. nie ma zadna z was do niej numeru ?

a ja wam moge pokazac jak moja niunia szaleje w brzuchu hehe, ma dzisiaj strasznie aktywny dzien
fajnie sie prezentuje ten twój brzucholek przybierając rózne pozycje, a co do hd to niepodobne by wogóle sie nie odezwała!!!

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:41   #3825
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
nie straszcie mnie bo ja te gacie wzielam L jak nie beda wchodzic na dupsko to zastosuje sposob siali albo poprzecinam na bokach i sobie zawiaze
No ja właśnie z boków ścięłam kilka cm bo wyżej są szersze
Ciekawi mnie czy ta podpacha się tam wciśnie.. a szkoda mi paczkę z nimi otwierać a nie wiem jak wielka ona jest Do szpitala wezmę nożyczki najwyżej i będę kombinować

Stary 2010-05-13, 18:41   #3826
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
sms od farminki

"hej! tu farminka. Chyba jednak za slabo trzymalyscie kciuki za moja wizyte u gina Ide znowu do szpitala, chyba na tydzien. Lekarz powiedzial ze wszystko zdecydowanie za nisko jest i lepiej zebym lezala w szpitalu niz w domu pozdrowienia dla wszystkich ciezarowek"
Bidulka

Cytat:

niezawsze jak sie trzymasz?
bywalo lepiej, ja sie czuje za dobrze na szpital!!!! az mnie nosi, podobno miejsca sie koncza, wiec jak dla mnie ja moge im zwolnic miejsce i czekac na wyniki posiewu w domu!

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja mam ochote na nalesniki z truskawkami i bita smietana
zabije!

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja tez widzialam ze byla

a moze ma ktoras nr do hd? zeby jej sms napisac....
W pracy byla, teraz jedzie do sr, jutro bedzie pozniej bo szpital jedzie zobaczyc co i jak i dziekuje za troske i was pozdrawia

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:43   #3827
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
tak tak to są te rybiki sprawdziałm na necie wychodzą zwłaszcza w nocy jak idę siku to ich jest pare na podłodze, a te twoje fujjjjj ochydne, wydaje mi sie, że one musiały już sobie siedzieć w drewnie może jako jajeczka, może żle była magazynowana zanim ją kupiliście np. mogły siedzieć gdzieś w pudełku no naprawdę nie wiem

oooo bardzo ładne, ładniejsze niż to zabudowane.

o rany, rany, farminka żeby było dobrze

fajnie sie prezentuje ten twój brzucholek przybierając rózne pozycje, a co do hd to niepodobne by wogóle sie nie odezwała!!!
Oj ja też mam w łazience takie maluśkie jakby srebrne robalki, chyba to te rybiki.. nie wiem skąd się biorą bo we wrzesniu był przecież generalny remont całego mieszkania, wszystko było zrywane do żywego i mamy mieszkanie nówka. Od wilgoci czy od czego one są? I jak się tego pozbyć? :/

Stary 2010-05-13, 18:45   #3828
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
dziewczyny zastanowcie sie na tymi lezaczkami do 18 kilo, bo ja też się napaliłam żeby większy kupić aby się dłużej przydał a dzis rozmawialam z koleżanką i wybiła mi ten pomysł z głowy..
ona tez kupiła ten lezaczek Fisher Price do 18 kilo i mowi, ze jak maleństwo było to chciała mieć je bliżej siebie a leżaczek duży i ani go na stole postawić ani na łóżku koło siebie :/
i na szczescie dostala na chrzest taki do 9 kilo, byla bardzo zadowolona bo mały, lekki i wszedzie go miała przy sobie a jak dziecko wyrosło to chciala go na większy przesadzić a wtedy córa juz chodzić zaczynała i ani jej w głowie było ciągłe siedzenie w jednym miejscu :/ a jak juz chodzić zaczeła to wogole masakra, że probowała sie podnosić o ten leżaczek, przewracała się i w końcu efekt był taki, że sprzedała oba oba na allegro....

ech a moja mega spokojna jest - zaczynam sie martwic czy nie za spokojna.. wczoraj probowalam liczyc ruchy jak byla najaktywniejsza i w ciagu godziny kilka bylo ale nie 10 na pewno jak piszą :/
w sumie ja tez spokojna jestem wiec moze dziecko po mnie takie... OBY..
z tymi lezaczkami to chyba ile ludzi tyle opini moja siostra znowu chwalila ten wiekszy tymbardziej ze pozniej dla starszego dzieciaczka taki fajny fotelik bujany mozna zrobic tymbardziej ze mam ten do 18kg i nie jest on jakis strasznie duzy

a co do tych ruchow moja polozna na SR mowila zeby nie popadac w paranoje i absolutnie nie liczyc bo zaraz nam beda glupie mysli przychodzily do glowy mowi zeby jedynie zwracac uwage na to czy sie rusza ale zeby nie liczyc

a ja zjadlam pycha budyn czekoladowy i bulke z dzemem pol z brzoskwiniowym i pol z jagodowym
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:47   #3829
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
dziś na obiad barszczyk czerwony (już prawie gotowy) i pierogi z mięskiem
jak do tego dorzucę ciacho z rabarbarem to mój Tż znowu powie, że was kocha za te wszystkie pomysły i smaki
jutro muszę przez Ciebie zrobić barszcz i pierogi!!!
Dziś już zrobilam pomidorówkę ale z młodej włoszczyzny i sama zrobiłam przecier pomidorowy - jest pycha!!! Do tego naleśniki z dżemem truskawkowym mamy

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
aniaa
fajna, rzeczywiscie droga, ale przydatna

ktora z was kupowala fotelik maxi-cosi, ktory model?
ja mam maxi cosi cabrio używany kupiłam na all - i jest super

Cytat:
sms od farminki

o rety bidulko ale może lepiej w szpitalu będziesz cały czas pod kontrolą a w domu to zawsze inaczej...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:48   #3830
bajka1807
Zakorzenienie

na zone reality leci jakis program o wczesniaczku, dopiero wlaczylam wiec nie wiem dokladnie, ale to takie tyci malenstwo urodzil sie w 24 tc.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-13, 18:48   #3831
ola_k11
Zadomowienie

idę z pieskiem na spacerek bo juz prosi bidul
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:49   #3832
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

W pracy byla, teraz jedzie do sr, jutro bedzie pozniej bo szpital jedzie zobaczyc co i jak i dziekuje za troske i was pozdrawia
ufff no to dobrze dzieki za info

my tez mamy te rybiki. spod wanny wuchodza w nocy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:52   #3833
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja też mam w łazience takie maluśkie jakby srebrne robalki, chyba to te rybiki.. nie wiem skąd się biorą bo we wrzesniu był przecież generalny remont całego mieszkania, wszystko było zrywane do żywego i mamy mieszkanie nówka. Od wilgoci czy od czego one są? I jak się tego pozbyć? :/
u tesciow tez sa rybiki, to wszystko przez wilgoc. chociaz ja juz ich nie widuje, moja kotka siedzi w lazience i na nie poluje
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-13, 18:53   #3834
bassienkaw
Zakorzenienie

Dobrze, że z HD wsyzstko dobrze
Ja to bym najchętniej położyła się spać... ale nie ma szans. Trza by zebrać pranie, poprasować, wrzucić jakieś nowe... ale może się wstrzymam i puszczę pralkę dopiero jutro, albo w sobotę jak się więcej uzbiera... bo aż tak dużo nie ma

Stary 2010-05-13, 18:56   #3835
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie z boków ścięłam kilka cm bo wyżej są szersze
Ciekawi mnie czy ta podpacha się tam wciśnie.. a szkoda mi paczkę z nimi otwierać a nie wiem jak wielka ona jest Do szpitala wezmę nożyczki najwyżej i będę kombinować
hahahahachcialam bym zobaczyc Twoja d w tych poobcinanych majtach!

Moj tz byl wczoraj w macro i podjal sie zakupu pieluch i chusteczek. Z 4 ray dzwonil do mnie i mowi, ze to wcale nie takie proste bo za duzy wybor. Za newborny pampersa dal 26(ok 40 pieluch tam jest) a za 4 paczki nivea soft and cream tez ok. 25zl wiec chyba tanio i w macro sie podobno najbardziej oplaca kupowac.

Wlasnie zjadlam kanapke zrobiona przez tz, postaral sie chlopak mniam mniam

Maciuś
Stary 2010-05-13, 18:59   #3836
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
ja je mam z wilgoci i raczej się ich nie pozbędę bo mój dom jest na żyle wodnej i wilgoć jest cały czas trzeba by go gruntownie wyremontować (czyt, wybuzyć do fundamentów stare fundamenty ocieplić, okopać, założyć sączki) ale nic nie możemy robić bo dom nie jest do końca nasz jest dużo spadkobierców po dziadkach i teraz to nikt się nie interesuje ale jakbyśmy zaczęli coś robić to wszyscy by byli chętni do zamieszkania, dlatego dopuki się nie wyporwadzimy musimy żyć z rybikami, chociaz niejeden ginie pod moim kapciem jak idę siku - no chyba, że idę na boso wtedy uchodzą z życiem
bajka przełączyłam na ten program, okropne takie maleństwo biedne

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 19:01   #3837
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak Bajka pisze rybiki lubia wilgoc chyba zeby sie ich pozbyc to caly blok by musieli jakos wytruc.

Znikam na kurnik w karty sobie pograc

Maciuś
Stary 2010-05-13, 19:02   #3838
bassienkaw
Zakorzenienie

Niezawsze ale masz fantazje... żeńskie dupy marzy ci się oglądać
Misiulka ja to myślę, że fajnie by się było jeszcze spotkać przed porodem

Stary 2010-05-13, 19:03   #3839
vette
Zadomowienie

Lista moich wczorajszych zakupow:
- smoczki avent i tt,/0-3,3-6/
- pojemnik na smoki,
- frida,
- 2 przescieradla,
- pieluchy tetrowe,
- pieluchy flanelowe,
- majty jednorazowe,
- podklady bella,
- paklanki,
- plywajacy termometr
- termometr z miekka koncowka,
- butelki avent 125, 240 ml
- podgrzewacz avent,
- woreczki do zamrazania pokarmu
- wkladki laktacyjne.

W przyszlym tygodniu kupie:
- laktator,
- nakladki,
- termoopakowanie,

- z apteki:
-gaziki, spirytus,bepanthen, sol, pieluszki

Z cala reszta zaplanowana na czerwiec i lipiec moj szanowny malzonek powinien sobie juz poradzic:
- wozek,
- fotelik,
- lozeczko z materacem,
- przewijak,
- posciel,
- kocyki,
- ochraniacze,
- spiworki,
- rozek,
- wanienka

Kamien z serca, ze jakas tam czesc zakupow mam juz za soba.

Cytat:
Co do poduszki do karmienia, to ja jestem zdania, że takie rzeczy, jak i laktator itd można kupić po porodzie... bo nie wiadomo czy będzie pokarm, czy będziemy karmić.
Jasne, ze tak.
Tylko, ze akurat znalazlam ta poduche u sprzedawcy, u ktorego robie duuuze zakupy i bardziej mi sie oplaca kupic teraz, niz pozniej.

Cytat:
A czy Ty przypadkiem nie powinnaś leżeć? A tu do pracy chodzisz!!
Powinnam sie oszczedzac i staram sie to robic. Gin kazal mi zwolnic tempa. Chodze tylko 3 razy w tygodniu do pracy i co dwa tygodnie jezdze w weekendy na wyklady.
Jak tylko mi zabroni calkowicie, rzucam wszystko.

Ja sie tylko modle zebym wytrzymala w takim trybie do konca czerwca. W lipcu i sierpniu mam juz wakacje od wszystkiego.

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-05-13 o 19:04
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 19:10   #3840
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
eee...poważnie nie dasz rady ...nie zapomnij o rowerze

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Chyba jednak to zamówię łóżeczko http://www.allegro.pl/item1027848588...a_materac.html
Co myslicie o cenie, jest z materacem.
Myślę, że ok, trochę podobne do mojego Moje z materacem wyszło troszkę taniej, bo brałam u tego samego sprzedawcy, ale materacyk był osobno.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
sms od farminki

Biedna, trzymaj się kochana
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości