|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Co do przepisu na ciasto z jabłkami i żurawiną... to wrzuciłam przepis na bloga kulinarnego, muszę go wkońcu rozkręcić, bo go zaniedbałam...
http://basinepichcenie.blox.pl/html trochę jest inny, bo jest mniej cukru ale jak coś to sobie zerknij na blog Co do truskawek, no to jednak w carfurze się opłaca, chyba jutro się przejdę Papeteria czego nie jadłaś? Bo się zgubiłam |
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
no tego co w biedronie kupiłaś
![]() na bloga musze zajrzec ale nie dzis bo slinotoku dostane
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha no to już wiem o co chodzi... no hamburgery, ale z kurakiem... takie nijakie w sumie,ale moj Damian lubi... a ze mam cebulke prazona w domu, ogorka mam, to sobie zrobie...
kurcze marzy mi się coś dobrego na obiad jutro... ale pewnie nic nie wymysle... myslalam o racuchach, ale w sumie wolalabym cos na slono
|
|
|
|
#3814 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ona tez kupiła ten lezaczek Fisher Price do 18 kilo i mowi, ze jak maleństwo było to chciała mieć je bliżej siebie a leżaczek duży i ani go na stole postawić ani na łóżku koło siebie :/ i na szczescie dostala na chrzest taki do 9 kilo, byla bardzo zadowolona bo mały, lekki i wszedzie go miała przy sobie a jak dziecko wyrosło to chciala go na większy przesadzić a wtedy córa juz chodzić zaczynała i ani jej w głowie było ciągłe siedzenie w jednym miejscu :/ a jak juz chodzić zaczeła to wogole masakra, że probowała sie podnosić o ten leżaczek, przewracała się i w końcu efekt był taki, że sprzedała oba oba na allegro.... Cytat:
hehehe no ja tez jestem niedobra - wiekszosc rzeczy kupuje jej zielone ![]() a i tak z ciuszkami dla dziewczynek jest masakra, bo w sklepach jesli fajne to rozowe :/ wiec skoro ciuszki czesciowo bedzie miala jak Doda to niech pozostałe rzeczy ma w innych kolorach ![]() Cytat:
Cytat:
w sumie ja tez spokojna jestem wiec moze dziecko po mnie takie... OBY.. chyba cukiernie mozesz otworzyc.. ciagle jakies ciasto pieczesz.. ![]() no i kto to je?! hehe ![]() Cytat:
u mnie polozna na SR polecala Cytat:
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ten kojec/poduszke dla kobiet w ciąży i ona potem może być stosowana przy karmieniu. Zobaczymy czy się sprawdzi. A czy Ty przypadkiem nie powinnaś leżeć? A tu do pracy chodzisz!!Basiu ciasto wyszło i jest pyszne!! Dziekuję Ja mykam, nie wiem czy będe dziś jeszcze. |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
ale ma przez was chcice na slodkie... a w domu pustki - do sklepu sie nie wybieram bo wygladam niewyjsciowo
ale za to zrobilam sobie mrozone malinki ze smietana i cukrem mniam prawie jak lody hehe
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Pilotko, z wczorajszego ciasta z rabarbarem aż tak dużo nie zjadłam, może ze 3 kawałki... 1/3 wziął Damian do pracy, kolejną 1/3 ciasta wzięłam do teściów jak jechałam po Łucję, a z tego co zostało trochę zjadłam i trochę Damian dziś do pracy wziął... no i babcia chyba kawałek zjadła...
a dzisiejsze ciasto z jablkami i żurawiną - dwa duże kawały zjadła już Łucja, ja dwa kawałki, babcia jeden... Damian pewnie przyjdzie głodny z pracy i pochłonie z mlekiem spory kawał... do pracy dostanie kawał zejdzie Marta cieszę się, że ciasto wyszło dobre i że smakuje... nie wiem czy widziałaś, jest już wersja z jabłkami i żurawiną ![]() Bajko oj zjadłabym takie malinki... choć niekoniecznie teraz, ale w sumie fajny pomysł
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
pilotka prałam w płynie z loveli i płukałam też w płynie z loveli(do płukania pachnie bardziej intensywnie ale nadal delikatnie)
|
|
|
|
#3819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obecnie testuję Dzidziusia na sobie - właśnie do demakijażu.. czasem mnie wokół oczu szczypie po nich :/ Jak paczka się skończy to wezmę się za Dada ![]() Które są najfajniejsze z tych 3 rodzajów? Takie dla noworodka? Cytat:
![]() Własnie jedne przymierzyłam i złapałam załamkę bo moje nogi balerony nie chciały się mieścić w tych dziurach nogawkowych xD Ale znalazłam na to sposób ![]() Poodcinałam nieco z brzegów zewnętrznych - takie jakby kliniki wycięłam i już się mieszczą ![]() Jak do porodu jeszcze urosną to podetnę je dalej :P Najwyżej zrobię z nich stringi ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pilotka co do tych ruchów napewno wszystko ok tez tak czasem mam a czasem jest tak ruchliwy ze szok---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- siala już to kiedys pisałam jestes moja idolka ja zamówiłam xl ale moze tez przymierze juz z wkladem
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie beda wchodzic na dupsko to zastosuje sposob siali albo poprzecinam na bokach i sobie zawiaze |
|
|
|
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla maluszka może najlepsze te naturalne Cytat:
|
||
|
|
|
#3824 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawi mnie czy ta podpacha się tam wciśnie.. a szkoda mi paczkę z nimi otwierać a nie wiem jak wielka ona jest Do szpitala wezmę nożyczki najwyżej i będę kombinować
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bywalo lepiej, ja sie czuje za dobrze na szpital!!!! az mnie nosi, podobno miejsca sie koncza, wiec jak dla mnie ja moge im zwolnic miejsce i czekac na wyniki posiewu w domu! zabije! ![]() W pracy byla, teraz jedzie do sr, jutro bedzie pozniej bo szpital jedzie zobaczyc co i jak i dziekuje za troske i was pozdrawia |
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tymbardziej ze pozniej dla starszego dzieciaczka taki fajny fotelik bujany mozna zrobic tymbardziej ze mam ten do 18kg i nie jest on jakis strasznie duzy a co do tych ruchow moja polozna na SR mowila zeby nie popadac w paranoje i absolutnie nie liczyc bo zaraz nam beda glupie mysli przychodzily do glowy mowi zeby jedynie zwracac uwage na to czy sie rusza ale zeby nie liczyc ![]() a ja zjadlam pycha budyn czekoladowy i bulke z dzemem pol z brzoskwiniowym i pol z jagodowym
|
|
#3829 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś już zrobilam pomidorówkę ale z młodej włoszczyzny i sama zrobiłam przecier pomidorowy - jest pycha!!! Do tego naleśniki z dżemem truskawkowym mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
na zone reality leci jakis program o wczesniaczku, dopiero wlaczylam wiec nie wiem dokladnie, ale to takie tyci malenstwo
urodzil sie w 24 tc.
|
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
idę z pieskiem na spacerek bo juz prosi bidul
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za info my tez mamy te rybiki. spod wanny wuchodza w nocy |
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że z HD wsyzstko dobrze
Ja to bym najchętniej położyła się spać... ale nie ma szans. Trza by zebrać pranie, poprasować, wrzucić jakieś nowe... ale może się wstrzymam i puszczę pralkę dopiero jutro, albo w sobotę jak się więcej uzbiera... bo aż tak dużo nie ma
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tz byl wczoraj w macro i podjal sie zakupu pieluch i chusteczek. Z 4 ray dzwonil do mnie i mowi, ze to wcale nie takie proste bo za duzy wybor. Za newborny pampersa dal 26(ok 40 pieluch tam jest) a za 4 paczki nivea soft and cream tez ok. 25zl wiec chyba tanio i w macro sie podobno najbardziej oplaca kupowac. Wlasnie zjadlam kanapke zrobiona przez tz, postaral sie chlopak mniam mniam
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bajka przełączyłam na ten program, okropne takie maleństwo biedne
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znikam na kurnik w karty sobie pograc |
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Niezawsze ale masz fantazje... żeńskie dupy marzy ci się oglądać
![]() Misiulka ja to myślę, że fajnie by się było jeszcze spotkać przed porodem
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Lista moich wczorajszych zakupow:
- smoczki avent i tt,/0-3,3-6/ - pojemnik na smoki, - frida, - 2 przescieradla, - pieluchy tetrowe, - pieluchy flanelowe, - majty jednorazowe, - podklady bella, - paklanki, - plywajacy termometr - termometr z miekka koncowka, - butelki avent 125, 240 ml - podgrzewacz avent, - woreczki do zamrazania pokarmu - wkladki laktacyjne. W przyszlym tygodniu kupie: - laktator, - nakladki, - termoopakowanie, - z apteki: -gaziki, spirytus,bepanthen, sol, pieluszki Z cala reszta zaplanowana na czerwiec i lipiec moj szanowny malzonek powinien sobie juz poradzic :- wozek, - fotelik, - lozeczko z materacem, - przewijak, - posciel, - kocyki, - ochraniacze, - spiworki, - rozek, - wanienka Kamien z serca, ze jakas tam czesc zakupow mam juz za soba. Cytat:
Tylko, ze akurat znalazlam ta poduche u sprzedawcy, u ktorego robie duuuze zakupy i bardziej mi sie oplaca kupic teraz, niz pozniej. Powinnam sie oszczedzac i staram sie to robic. Gin kazal mi zwolnic tempa. Chodze tylko 3 razy w tygodniu do pracy i co dwa tygodnie jezdze w weekendy na wyklady. Jak tylko mi zabroni calkowicie, rzucam wszystko. Ja sie tylko modle zebym wytrzymala w takim trybie do konca czerwca. W lipcu i sierpniu mam juz wakacje od wszystkiego. Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-13 o 19:04 |
|
|
|
|
#3840 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Moje z materacem wyszło troszkę taniej, bo brałam u tego samego sprzedawcy, ale materacyk był osobno.---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

ale jak coś to sobie zerknij na blog 

zaszalalam troche bo nie musialam kupowac az 4
/2na 0-3 mies, 2 na 3-6mies/, ale strasznie spodobal mi sie ich ksztalt i przezroczystosc
A tu do pracy chodzisz!!

to nie klikajcie znalazłam nazwe szubak smirnova...chrzaszcz
) na żywo wygląda mniej paskudnie i ma kilka milimetrów ale mimo wszystko okropieństwo i nie chce tego w domku ... co ciekawe za te trzy lata co tu mieszkamy nie spotkałam sie z czyms takim tylko w tej komodzie właśnie a kupiliśmy ją we wrześniu..
brrrrr ale ze sklepu napewno tego nie przywieźliśmy bo TŻ sam składał komode.Nie widze innego wytłumaczenia jak to że przeszło szparami po prostu i zapach drewna je zwabił 
pozdrowienia dla wszystkich ciezarowek"