|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !
Jutro mam ustny polski. Jestem taka spieta juz dziś,ze nawet z kartki tego nie potrafie przeczytać. co robić ?
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Musze, bo aktualnie gdybym miałą zdawać nie powiedziałabym z siebie wiecej niż kilka zdań wstępu. Nie wiem co mi sie stało, czytam i co 3 słowo pzrerywam,az sie duszę z tyh nerwów to co jutro? mdleć będę?
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż u mnie w kl.akurat to kupowanie było po części uzasadnione, bo większość naprawdę za pr.stylistyczne dostawała ok.15-20pkt/50.. i bali się, że nie zdadzą.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę dziewczyny muszę się pochwalić
![]() jestem dumna z mojego TŻ nikt nie był uzdolniony jako tako chodzi do technikum a miał 16/20 ale co się go naprosiłam, by zaczął się uczyć, to głowa mała :P a pracę - pisałam mu wczoraj, w szoku jestem. Chwalili go za pracę haha ^^ a ja na odpier**l napisałam ;p Edytowane przez aanettee Czas edycji: 2010-05-13 o 18:53 |
|
|
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oou jaki handel tu się rozgrywa, ale mi się podoba ta bluzka w kokardę |
||
|
|
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki |
|
|
|
|
#2018 | |||
|
Zakorzenienie
|
a Ty nie znasz ![]() ![]() jasne.ale wiecie jaki superaśny? zjeżdżaaalnieee sooom. Cytat:
![]() nie zdążyła ale czytałam i praca jest ok, Beata z resztą zna moje komentarze ![]() mówiłam, że ma się nie stresować. da pięknie radę. dziś zdaje się, że nic nie wchodzi do głowy a potem się okazuje, że wszystko super pamiętasz. ja własnie tak mam o dziwo, bo jak sie uczylam przedwczoraj to mialam wrazenie ze w glowie nic nie zostaje. ![]() nic nie wykorzystalas zeweźmij (? Cytat:
![]() a uczyłaś się już wcześniej tego? bo jeśli tak to założę się, że wszystko pamiętasz, tylko teraz ze stresu ZDAJE CI SIE, że nie. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
ale to przykre w sumie, bo ja siedze bardzo długo już nad tą prezentacją, nie ze względu na to, żeby mieć super wynik, tylko jestem ambitna i lubię mieć wszystko porządnie zrobione i dokładnie, a wiem, że pewno zeżre mnie stres, zadadzą mi pytanie z d.upy i tyle będzie mojej zabawy z prezentacją. dojdę do wniosku, że to nie fair, że ktoś się w ogóle nie stara i dostaje super wynik, a ja się męczę, żeby zrobić coś fajnego i jajco mam z tego. nie muszę mieć 20 pktów, ale niech ktoś kto nic nie zrobił nie ma 16. |
|||
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, Dziewczyny,ze we mnie wierzycie.
![]() No właśnie wcześniej tylko przeczytałam kilka razy, napisałam już w w kwietniu, potem kułam do biologii chemii i .. Moja wina.
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz 100%, ale tu nie ma powodu do dumy, bo co, wyrecytowałem czyjąś pracę i mam maksik, yeah. |
|
|
|
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na resztę trzeba samemu zapracować, zwłaszcza jak ma się kopnięte pytania z jakigoś bajronizmu(Boże nie wiedziałam co to ) czy symboliki miecza i pierścionka a prezentacja podpasowała moja, bo mielismy przybliżone tematy ![]() parę lektur jeszcze interpretowaliśmy. także dziewczęta nie uczcie się super pracy bo to tylko TYLKO 5 ptk. Pytania są najważniejsze. |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadam się z Tobą. |
|
|
|
|
#2023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że zależy Ci na tżcie i chcesz dla niego jak najlepiej, ale niczego dobrego on się w ten sposób nie uczy.. "aa, zawsze ktoś za mnie zrobi, po co mam się starać?" to jego matura i jemu ma zależeć.. Cytat:
dzięki. napisałam trochę, ale idę Fakty oglądać. [dawno tak nie zmyślałam. napisałam, że Lotta to famme fatale, a nie widać tego jasno w książce, bo widzimy wszystko z pkt.widzenia Wertera, a on ją idealizował i hiperbolizował, aw rzeczywistości jej postępowaniem kieruje próżność i chęć bycia aforowaną. sama w to nie wierzę, ale inni muszą uwierzyć. ]Cytat:
albo zadają mu pytanie o znaczenie jakiegoś słowa, które wykorzystał w pracy, a on nie wie.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|||
|
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Należy mieć jeszcze wiedzę, która się przydaje przy pytaniach. u mnie PIĄTKOWE uczennice kupowały. I to mamusie im załatwiały co są nauczycielkami ;] no żyć nie umierać
|
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak może się zdarzyć. Karolina needs a new music. holidays sounds.
|
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Hmm.. ja tylko pomogłam swojemu TŻ nikomu więcej ![]() a to że dobrze rozwinął temat to chyba nie jest złe. ![]() Kocham go i chciałam mu pomóc ![]() w ogóle kiedyś tu na forum napisałam, że mogę BEZINTERESOWNIE pomóc i dać materiały do prac ![]() i jakoś dziwnym cudem odezwało się do mnie multum osób nie z tego forum (tzn. nie udzielających się tu). I co? nie wszyscy są uczciwi Chcieli od razu gotowe i to za free. Powiedziałam: powodzenia na maturze;]
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
co do ustnych matur.
kolega z klasy wczoraj miał, nie napisał pracy, nie miał nawet planu ramowego. mówił 15 minut i zdał na ponad 50%. miał po prostu pojęcie na ten temat ![]() ale do osób dobrze uczących się nie należy. ledwo skończył LO
|
#2028 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczęta
Podczytuję ostatnio ten wątek, a że również jestem tegoroczną maturzystką postanawiam się przyłączyć Widzę, że większość z Was jest przed już lub po maturze ustnej z polskiego, muszę Wam powiedzieć, że ja wczoraj miałam ustną z polaka, zaczęłam uczyć się trzy dni przed i co , i 14/20 pkt. miałam ;D Jak wyszłam z sali to sobie pomyślałam, że ten cały stres przed był zbędny, komisja była miła, pożartowała ze mną na początku - chyba po to aby rozluźnić atmosferę . Naprawdę , nie ma się czym stresować, na pewno wszystkie pozdajecie
|
|
|
|
#2029 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i tyle. tak jakoś jestem zmęczona. kto mi rozmasuje kark :cry? |
||
|
|
|
#2030 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Drugiej wypowiedzi Marty mi nie zacytowało, ale DOKŁADNIE o to chodzi ![]() Cytat:
![]() Z drugiej strony sama piszę tą prezentację takimi trudnymi pojęciami, w zawoalowany sposób. I trochę się stracham tych pytań, że nie będę kompletnie wiedziała, co odpowiedzieć i będzie "eeee", jedyny plus, że nauczycielka mnie dobrze zna (bardzo dziwne, że te % się układały warstwowo, dokładnie tak jak nam stawiała w drugiej klasie oceny ) i nie wyda jej się ten język prezentacji dziwny ![]() Cytat:
Sama poprawiałam Tżtowi pracę. Ogólnie dostał ją od koleżanki, ale była lekko mówiąc do |
||
|
|
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przyznaję rację najbardziej się stresowałam, jak weszła dziewczyna przede mną. Jak ja już weszłam to poszło z gorki |
|
|
|
|
#2032 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto nie da, jak nie Ty ?musisz tylko przestać wciąż myśleć, co będzie jutro. pomyśl, że dasz radę a wszystko pójdzie łatwiej. Cytat:
a gdzie troche swojego wysiłku nad wyszukaniem jakiś informacji, nad przeczytaniem czegoś o tym wszystkim, o czym mówie? Cytat:
tak, wiemy, że za prezentację ma się 5 pktów a na resztę trzeba sobie zapracować, ale umówmy się, że na pytanie czemu wybrało się dany temat nie jest trudno odpowiedzieć? ![]() na resztę pytań także znajduje się odpowiedzi na ostatnim dzwonku czy innym klp ![]() ktoś nie kiwnie nawet palcem i zdobędzie super wynik, a ja się napracuję, naczytam, przeczytam lektury i okaże się, że mogłam tego nie robić ![]() nie Cytat:
nie wiem, jak można być dumnym, gdy ktoś nam napisze pracę. w końcu to ten ktoś zdobywa te 5 pktów, a nie my. więc skoro mamy 16, odejmiemy 5, bo ktoś nam w końcu na to zapracował, to... inaczej już to wygląda.Cytat:
![]() ja tak dawno nie słuchałam nic ![]() [zepsuly mi sie sluchawki norma]
|
|||||
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na 50% zdał [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19280133]Żbiku ![]() no i tyle. tak jakoś jestem zmęczona. kto mi rozmasuje kark :cry?[/QUOTE] No czo? :-0 Chodź, słonko, Tobie zawsze
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od razu praca.chodziło tylko o to, by podszedł. Nie musiał zdać, ale by podszedł. a że się udało to się cieszę. To wszystko zależy od komisji, niedni nie przepuszczają a drudzy maxy dają. Cóż, życie. Papier ma, który i tak mu jest niepotrzeby. Jakby się wybierał dalej, to z pewnością bym mu nie pomogła. |
|
|
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
po ustnych
![]() w poniedziałek chemia i wakacje!
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19280133]
no i tyle. tak jakoś jestem zmęczona. kto mi rozmasuje kark :cry?[/QUOTE] ja mam taki spięty, że hej Cytat:
![]() i zgodziły się mu te pytania z tymi zadanymi przez egzaminatorki ?
Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-05-13 o 19:28 |
|
|
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
I nie wierzę, że żadna z Was nie korzystała z Internetu pisząc pracę, czy wspierała się na czymś.
Jeśli któraś potrzebuje materiałów proszę bardzo, jestem chętna do pomocy. Nie wierzę że moj TŻ wykuł na pamięć pracę - jeśli ktoś umie lać wodę, improwizować i podchodzić CAŁKOWICIE bez stresu do sytuacji daje sobie radę
|
|
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mów, jak to? ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- cechy noweli dlaczego Potop i inne tego typu dzieła to literatura "ku pokrzepieniu serc" Cytat:
|
||
|
|
|
#2039 | |
|
Wtajemniczenie
|
No co Ty
No dobra, obiecuję ![]() A mój żółw przeszedł na dietę roślinną ![]() Cytat:
Ehh, nie ma sensu tak się przejmować tym ustnym polski, to nic takiego, pomyślcie - tyle naszego stresu i nierwów na taką pierdołę. Kiedyś się będziemy śmiać z tego, że tak to przeżywałyśmy. A każdy niech sobie robi z tą prezentacją co chce, mi to lata Nie ma sensu przejmować się 50% maturzystów, którzy z tą prezentacją nie zrobili prawie nic. No bo po co? Lepiej cieszyć się swoim wynikiem i iść to oblać tak jak ja, chociaż jeszcze egzaminu nie miałam![]() A w ogóle już umiem prawie całą stronę prezentacji
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
;o
powiedzcie że ja zdam...mimo że sie nic nie postaralam ![]() a zadna z Was nie mowila wlasnymi slowami, tzn bez napisania? naprawde?
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

zaczęła toczyć się po chodniku, aż ze zdziwieniem wpadła w czyjeś ramiona.. śmiała się, bo ten ktoś to był Lepper 

a Ty nie znasz 

zaczynam myśleć, że wykorzystałam już cały swój intelekt do nauki na maturę i nie jestem w stanie nic z siebie już wykrzesać..

najbardziej się stresowałam, jak weszła dziewczyna przede mną. Jak ja już weszłam to poszło z gorki ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
norma]