ZAZDROŚNICE VIII - majowy sabat Zazdrośnic! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 18:13   #931
sweetish
Zakorzenienie

Dot.: ZAZDROŚNICE VIII - majowy sabat Zazdrośnic!

magda1706 - Od jakiegoś czasu drażni mnie twoje podejscie do zwiazku i w ogole postrzeganie pewnych kwestii... No ale cóż, każdy wiek rządzi sie swoimi prawami. Nic mi w sumie do tego. Pozwole sobie jednak ocenic to, co napisałas i co jak widze wywołało fale zdumienia.... Równiez jestem zdumiona, że w taki sposob wypowiadasz sie na temat ZWIĄZKU. To nie jest normalne, że macie z TZ takie podejscie do tego. Jeśli sie z kimś wiaze, to nie zaklada sie z góry rozstania(bo jestesmy młodzi, bo jeszcze wiele przed nami, wiele sie moze zmienic). To nie jest zdrowe, uwierz. Może z czasem to sama zrozumiesz........
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:13   #932
Rebelious
Zakorzenienie

Szatanica, akcja z widelcem mnie mocno rozbawiła Daj znać czy się znalazł.
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:15   #933
nafiyqa
Zakorzenienie

Jupi, jest Kasia Wilk!!
Od razu Cie widac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:16   #934
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
O, super...zazdraszczam tego kuchennego blatu

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Co?! to po co w ogóle być ze sobą??????
nie doczytalas. napisalam zdanie po tym ze nie przekreslamy siebie.

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
Takiego skazywania związku z góry na porażkę również nie rozumiem.
Oczywiście Magda ma rację, są młodzi, wiele się może zmienić i w sumie popieram takie podejście, że niekoniecznie będą ze sobą na zawsze, niekoniecznie wezmą ślub i że różnie może być.
Ale nie popadajmy w skrajność. Nie mogłabym się cieszyć związkiem gdyby mi TŻ powiedział "wiesz, jesteśmy młodzi, kiedyś Cię zostawię, ale póki co cieszmy się sobą".
nigdy mi tak nie powiedzial. Sami to wiemy. po prostu kiedys o tym rozmawialismy.. i zgodnie stwierdzilismy ze kiedy bedzie sie sypac miedzy nami z powodu kogos czyli ze ja kogos poznam albo on i jesli ta druga osoba bardziej zagosci w naszym serduchu.. to po prostu sie rozstaniemy bo to jest nieuniknione. Kochamy sie, cieszymy sie soba, zdarzaja sie klotnie. Ale nie zalujemy czasu spedzone go ze soba
takie nasze zycie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:17   #935
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lagunaaa Pokaż wiadomość
ja mam pierwszy egzamin w tą sobotę
Ja miałam pierwszy w poniedziałek i muszę się pochwalić - zdałam na 4. Już 25% sesji za mną.

Laguna przestań się obżerać czekoladą!
Zaprzepaścisz miesiące męczarni! Mamy chudnąć! Mamy wystąpić w bikini na plaży i nie przestraszyć innych!

W sumie to po co się męczyć, wystarczy, że kupimy wkładki Discreet, a faceci oszaleją, będą kwiaty, serenady i tak dalej. Jak w reklamie!
Stary 2010-05-13, 18:17   #936
KroplaDeszczu
Rozeznanie

"Zawsze będziemy razem", "nigdy Cię nie opuszczę"-w takim wieku płytkie hasełka, ale zakładanie, że na pewno się rozejdziemy jest bez sensu. Bądźmy realistkami nikt nie wie, co nas spotka za 10, 20 lat, ale na chwilę obecną wiem, że chcę być z Tż jak najdłużej. Co będzie pokaże czas..

Tak apropo wypowiedzi Magdy.
KroplaDeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:18   #937
Myszunia19
Zakorzenienie

to co ja mam robic? jak sie zachowywac?
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:18   #938
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

nigdy mi tak nie powiedzial. Sami to wiemy. po prostu kiedys o tym rozmawialismy.. i zgodnie stwierdzilismy ze kiedy bedzie sie sypac miedzy nami z powodu kogos czyli ze ja kogos poznam albo on i jesli ta druga osoba bardziej zagosci w naszym serduchu.. to po prostu sie rozstaniemy bo to jest nieuniknione. Kochamy sie, cieszymy sie soba, zdarzaja sie klotnie. Ale nie zalujemy czasu spedzone go ze soba
takie nasze zycie
To jest moim zdaniem dość oczywiste. Ale nie rozumiem po co z góry zakładać, że pojawi się ktoś inny. Może się nie pojawi, może on będzie pierwszym i ostatnim, drugą połówką pomarańczy.
Stary 2010-05-13, 18:20   #939
KroplaDeszczu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
to co ja mam robic? jak sie zachowywac?
Zrelaksuj się, zrób coś dla siebie, z tego co piszesz Tż zależy na Tobie, nie wkręcaj sobie niczego.
Stary 2010-05-13, 18:21   #940
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KroplaDeszczu Pokaż wiadomość
"Zawsze będziemy razem", "nigdy Cię nie opuszczę"-w takim wieku płytkie hasełka, ale zakładanie, że na pewno się rozejdziemy jest bez sensu. Bądźmy realistkami nikt nie wie, co nas spotka za 10, 20 lat, ale na chwilę obecną wiem, że chcę być z Tż jak najdłużej. Co będzie pokaże czas..

podpisuje się pod tym
hoppipolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:22   #941
evelineau
Zakorzenienie

milego wieczoru zycze
evelineau jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 18:22   #942
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak myślę. W zasadzie nie zakładam ani rozstania ani życia aż po grób. Niczego nie mogę założyć, zaplanować, nie ma sensu. Będzie co ma być i tyle. Trzeba być elastycznym, nie bać się zmian, jak się wali, mieć siłę by powiedzieć "żegnaj", gdy trzeba walczyć, a jest o co - walczyć, starać się, dawać z siebie jak najwięcej i oczekiwać tego samego w zamian.
Stary 2010-05-13, 18:22   #943
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:

Tak, to ma sens ale Magda sama sobie zaprzecza bo pisze
Cytat:
Nie przekreslamy siebie mowiac 'ej to jak tak to ja nie pakuje sie w zwiazek' tylko dajemy sobie szanse bo jest milo, kochamy sie i zyjemy ze soba
i jednocześnie pisze
Cytat:
Moj TZ dawno stwierdzil ze nie bedziemy razem do konca zycia. Po prostu ja jestem mloda, on tez i predzej czy pozniej po prostu sie rozstaniemy.
Ja to rozumiem w ten sposób: nie przekreślamy siebie ale i tak nie będziemy razem,wiemy to tu i teraz na 100% nawet nie bierzemy tego pod uwagę bo jesteśmy młodzi i zmienimy sobie partnera później/kiedyś....nie rozumiem....dla mnie to jedno albo drugie...

Edytowane przez E.J.
Czas edycji: 2010-05-13 o 18:23
E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:23   #944
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość
milego wieczoru zycze
czemu ?
hoppipolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:23   #945
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość
milego wieczoru zycze
Co jest?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 18:23   #946
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja też wyznaję takie podejście, więc się wtrącę To nie chodzi o "kiedyś Cię zostawię więc teraz się zabawmy mała". To jest po prostu trzeźwe, realistyczne podejście. Nie ma takiego naiwnego "och już nigdy się nie rozstaniemy", "zawsze będziemy razem", i tym podobnych. Z tego co obserwuję, to takie pary gdzie "och już na zawsze" najczęściej się rozpadają, i to są fatalne, okropne rozstania, gdzie obie strony cierpią. Więc to nie jest popadanie w skrajność, przecież się nie rozglądam od razu za kimś nowym. Ale też nie przyjęłabym teraz oświadczyn, ani nie wzięła razem kredytu na mieszkanie
Trzeźwe, realistyczne podejscie zakłada, że skoro sie kochamy, jestesmy dla siebie bardzo ważni, szanujemy sie nawzajem, a takze swoje potrzeby, to możemy sprawic, że juz zawsze bedzie miedzy nami dobrze, a jesli sie coś schrzani to raczej w wyniku czegos, na co wpływu nie mamy. Na dzien dzisiejszy jednak robimy wszystko, by między nami było dobrze. Kochajacy sie ludzie są w stanie przejść przez wszystko razem, jesli tylko ta miłosc jest prawdziwa i dojrzała. Jeśli w ZWIAZEK bawią sie dzieci, ktore jeszcze niewiele w zyciu przeszły i bagaż doswiadczen tez maja niewieleki, to mowa raczej o chodzeniu ze sobą, a nie zwiazku- ot, cała filozofia. Wtedy oczywiscie to wszystko wyglada inaczej.
Co do kredytu na mieszkanie- kwestia wieku, oczekiwan w zwiazku itd. Ktos, kto ma jakies 16 lat czy jest zaraz przed 20stką raczej nie mysli o wspolnym zamieszkaniu, a tym bardziej zaciąganiu kredytu(a jesli myśli, to jest to dość nieodpowiedzialne i dziecinne, bo zazwyczaj w tym wieku jeszcze nie jest samodzielny finansowo).

Edytowane przez sweetish
Czas edycji: 2010-05-13 o 18:26
Stary 2010-05-13, 18:23   #947
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
magda1706 - Od jakiegoś czasu drażni mnie twoje podejscie do zwiazku i w ogole postrzeganie pewnych kwestii... No ale cóż, każdy wiek rządzi sie swoimi prawami. Nic mi w sumie do tego. Pozwole sobie jednak ocenic to, co napisałas i co jak widze wywołało fale zdumienia.... Równiez jestem zdumiona, że w taki sposob wypowiadasz sie na temat ZWIĄZKU. To nie jest normalne, że macie z TZ takie podejscie do tego. Jeśli sie z kimś wiaze, to nie zaklada sie z góry rozstania(bo jestesmy młodzi, bo jeszcze wiele przed nami, wiele sie moze zmienic). To nie jest zdrowe, uwierz. Może z czasem to sama zrozumiesz........
wiem ze cie to drazni.
Ale nie wiem czy zgodzic sie z kwestia ze to nie jest zdrowe?
W poprzednim zwiazku byly wielkie slowa 'ah tu pojdziemy tam... bedzie pieknie bedziemy razem' 'na zawsze' itd.. i co? Facet mnie zostawil po roku.
W tym zwiazku nigdy nie padly slowa ze 'kocham cie na zawsze' itp.. Oczywiscie plany co do wakacji jakis tam zarys mamy ale nigdy nic na 100 %. Moj TZ woli zyc chwila niz potem sie rozczarowac i z przytupem fochnac sie na swiat bo 'to nie tak mialo byc, chcialem inaczej'

Cytat:

co do pogrubionego to tak to wlasnie wszystko chcialam ujac.
a co do nie pogrubionego.. widze ze nie zgadzacie sie ze mna ja was szanuje
Stary 2010-05-13, 18:24   #948
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

takie nasze zycie
Co do pogrubionego - to jest oczywiste, chyba wiekszosc z Nas tak ma - jak zaczyna sie sypac, to trzeba uciekac.
I to akurat nie ma nic wspolnego z twierdzeniem "predzej czy pozniej i tak sie rozstaniemy" - nie wiem czy widzisz, ze to dwie inne sprawy.
Ty juz z gory zakladasz, ze z nim nie bedziesz. My po prostu dopuszczamy do siebie taka mozliwosc, ale nie mamy co do niej pewnosci. Ty albo masz te pewnosc albo zakrecilas sie w tym co mowisz.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2010-05-13 o 18:27
Stary 2010-05-13, 18:24   #949
Myszunia19
Zakorzenienie

musze sie tego jakos pozbyc... nie moge ciagle myslec o tym zeby mu tego nie okazac
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 18:26   #950
nafiyqa
Zakorzenienie

Magda, chyba chodzi o to, ze uwazasz jak wiekszosc z Nas, tylko nie umialas tego wyrazic....

Stary 2010-05-13, 18:27   #951
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
jupi, jest kasia wilk!!
Od razu cie widac
:d

Edytowane przez sweetish
Czas edycji: 2010-05-13 o 18:29
Stary 2010-05-13, 18:27   #952
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Też robiłam kiedyś peeling kawowy tylko że z żelem pod prysznic. A jakiej kawy używacie? Ja pamiętam, że chyba miałam Maxwell House... Znów bym chciała zacząć robić ten peeling ale właśnie szukam jakiejś taniej kawy do tego
Welcome

Kawa może być byle jaka, też kiedyś robiłam z żelem pod prysznic i skórą się nacieszyć nie mogłam, taka gładziutka!

Od dziś co najmniej raz w tygodniu będę go robić, głównie na pupę, uda i biust.
Stary 2010-05-13, 18:29   #953
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Welcome

Kawa może być byle jaka, też kiedyś robiłam z żelem pod prysznic i skórą się nacieszyć nie mogłam, taka gładziutka!

O, na biust też się da? I jakie ma wtedy działanie? też takie ujędrniające?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 18:31   #954
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja też wyznaję takie podejście, więc się wtrącę To nie chodzi o "kiedyś Cię zostawię więc teraz się zabawmy mała". To jest po prostu trzeźwe, realistyczne podejście. Nie ma takiego naiwnego "och już nigdy się nie rozstaniemy", "zawsze będziemy razem", i tym podobnych. Z tego co obserwuję, to takie pary gdzie "och już na zawsze" najczęściej się rozpadają, i to są fatalne, okropne rozstania, gdzie obie strony cierpią. Więc to nie jest popadanie w skrajność, przecież się nie rozglądam od razu za kimś nowym. Ale też nie przyjęłabym teraz oświadczyn, ani nie wzięła razem kredytu na mieszkanie
Właśnie takie mniej więcej podejście uważam za słuszne, ale ja wypowiedź Magdy zrozumiałam nieco inaczej. Być może na opak.

Chodzi o to by znaleźć złoty środek pomiędzy "na pewno się rozstaniemy" a "to już jest miłość aż po grób".
Stary 2010-05-13, 18:31   #955
KroplaDeszczu
Rozeznanie

Cytat:
Welcome

Peeling kawowy
Stosuję go od jakichś 2 lat, tyle że nieregularnie
Kawę mieszam tylko z żelem pod prysznic.
Stary 2010-05-13, 18:32   #956
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nafi.. tak ja zakladam ze nie bedziemy razem w dalszej przyszlosci. Poki co jestesmy ale potem nie wiem co bedzie i z tad takie cos. Ja to sama wiem po sobie. Ja chce probowac czegos innego, a nie teraz zastac sie przy jednym facecie ze stwierdzeniem 'jedyny na wiecznosc'
ja podziwiam zwiazki ktore przetrwaly od 16 lat po x wieki. Ale ja znam siebie, znam TZ. Po prostu. Ja wiem ze to dla was szokujace. Ale naprawde ja takie mam teraz podejscie do tego.
Przestaje planowac ze bede z nim nie wiadomo ile. Po prostu jestem.

Edytowane przez magda1706
Czas edycji: 2010-05-13 o 18:35
Stary 2010-05-13, 18:32   #957
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze cie to drazni.
Ale nie wiem czy zgodzic sie z kwestia ze to nie jest zdrowe?
W poprzednim zwiazku byly wielkie slowa 'ah tu pojdziemy tam... bedzie pieknie bedziemy razem' 'na zawsze' itd.. i co? Facet mnie zostawil po roku.
W tym zwiazku nigdy nie padly slowa ze 'kocham cie na zawsze' itp.. Oczywiscie plany co do wakacji jakis tam zarys mamy ale nigdy nic na 100 %. Moj TZ woli zyc chwila niz potem sie rozczarowac i z przytupem fochnac sie na swiat bo 'to nie tak mialo byc, chcialem inaczej'

co do pogrubionego to tak to wlasnie wszystko chcialam ujac.
a co do nie pogrubionego.. widze ze nie zgadzacie sie ze mna ja was szanuje
Skad wiesz, że mnie to drazni? Nigdy Ci tego chyba nie okazywałam....

Mam 24 lata i wybacz, ale nikt nigdy nie wyznawał mi miłosci w ten sposob (czyt. kocham cie na zawsze). Kocham w moim słowniku oznacza : chciałbym z toba juz byc na dobre i złe, wspierac cie, gdy tego potrzebujesz, byc po prostu obok.... tak długo, jak długo bedzie nam z sobą dobrze*.

* i tu dopisujemy nasze rozumienie słowa dobrze
Stary 2010-05-13, 18:32   #958
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
O, na biust też się da? I jakie ma wtedy działanie? też takie ujędrniające?
Tak I wygładzające. Ja stosowałam kiedyś na całe ciało, od szyi, aż po stopy.
Stary 2010-05-13, 18:33   #959
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Nafi.. tak ja zakladam ze nie bedziemy razem w dalszej przyszlosci. Ja to sama wiem po sobie. Ja chce probowac czegos innego, a nie teraz zastac sie przy jednym facecie ze stwierdzeniem 'jedyny na wiecznosc'
ja podziwiam zwiazki ktore przetrwaly od 16 lat po x wieki. Ale ja znam siebie, znam TZ. Po prostu. Ja wiem ze to dla was szokujace. Ale naprawde ja takie mam teraz podejscie do tego.
Przestaje planowac ze bede z nim nie wiadomo ile. Po prostu jestem.
W moim rozumieniu oznacza to- nie wiem tak naprawde co to znaczy milosc i zwiazek... mowiac kocham, nie wiem co mowie.
Stary 2010-05-13, 18:36   #960
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Tak I wygładzające. Ja stosowałam kiedyś na całe ciało, od szyi, aż po stopy.
Dziękuję za wyjaśnienie dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Mam 24 lata i wybacz, ale nikt nigdy nie wyznawał mi miłosci w ten sposob (czyt. kocham cie na zawsze). Kocham w moim słowniku oznacza : chciałbym z toba juz byc na dobre i złe, wspierac cie, gdy tego potrzebujesz, byc po prostu obok.... tak długo, jak długo bedzie nam z sobą dobrze*.

* i tu dopisujemy nasze rozumienie słowa dobrze
Jestem rok starsza ale mam podobną deficjencję miłości, a to co Magda pisze to brzmi jak jakiś związek-poczekalnia na tego jedynego/jedyną....dla mnie nie ma to nic wspólnego, ich miłość z tą definicją....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości