Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 15:24   #3241
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Dziewczyny dziekuje slicznie
IlonaN2 bardzo ladne zdjecia Powodzenia na usg
Atlidee co do opieki to nie narzekam jakos specjalnie, jedyne czego mi brakuje to przynajmniej jednego badania wewnetrznego oraz tego, ze tak naprawde to nie znam swoich wynikow badan i nie wiem nawet czy nie powinnam przyjmowac zadnych dodatkowych witamin. Ale tak sobie tlumacze, ze gdyby byly jakies niedobory to wtedy by mi dali znac, wiec staram sie dbac o diete i raz na jakis czas lykam witaminy dla kobiet w ciazy. Mam nadzieje, ze to wystarczy

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:28   #3242
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

an wer i bedzie ban

niestety musiscie zaakceptowac swoje cialo wiem jakie to ciezkie..
piersi beda troche obwisle... nie znam mamy ktora by na to nie narzekala.. ale taka kolej rzeczy..
faktycznie cialo juz nie jest dziewczece co nie znaczy gorsze... ja sie roztepami nie przejmuje.. mam wrecz uda pokreskowane po pierwsej ciazy ale mi to nie przekszadza bardziej zalezy mi na ogolnie ladnie zbudowanej figurze i proporcjach a rozbierac sie przed nikim nie rozbieram ( no maz ) wiec rostepy mi nie przeszkadzaja...
na plazy nie musze smigac w bikini zawsze bikini kojarzy mi sie z mlodzieza kobieco wedlugmnie wygladaja jednoczesciowe kostiumy i paleo... a teraz jest fajny wybor

trzeba przywyknac

ja sie troche zaziebilam od tego zalania brrr...

ide zaraz wrzucic kurczaka do piekarnika

ja sie bede powtarzac.. ale niestety ciagle sie martwie o moje ruchy dziecka... nie wem ja mam zle przeczucia taka kobieca intuicja i nie daje mi to spokoju..
w sobote 20 tydzien bedzie lecial a nie czuje niz poza jakims puknieciem raz ma 4 dni i w 100% nie jestem pewna czy to to... z corka bylo zupelnie inaczej, jeszcze slowa lekarza tydzien temu ze powinnam juz czuc i mnie uspokajal zeby poczekac do usg to jakos tak zle sie czujez tym. Moze uda mi sie w sobote na usg pojsc... i sprawdzic o co chodzi moze jakis inny lekarz mi wjasni czemu nic zbytnio nie czuje a to druga ciaza.

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-05-13 o 15:30
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:33   #3243
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Chcialam sie Wam pochwalic, ze dzisiaj zaczynamy 20sty tc
Z tej okazji zrobilam mala sesje ubranek, ktore do tej pory udalo mi sie kupic Coraz bardziej nie moge sie doczekac mojego Malenstwa
Śliczne ubranka-ja poluję na siwe spodenki o ogrodniczki,takie jak te twoje.Jakoś tak sobie wymyśliłam.

Dowiedziałam się dziś w przychodni,jak będzie wyglądało to moje badanie z glukozą.Na szczęście nie muszę jej kupować,bo mają na miejscu Może jakoś wytrzymam te 2 godziny

Nikuś nie przejmuj się nie jesteś sama z tymu wydatkami...My też nie mamy lepiej.W niedziele Komunia-trzeba z 200 zł dać(więcej nie daję,niech mnie w d.... cmokną),potem mamy podział działki geodezyjny-narazie 500 zł zaliczki poszło(nawet nie chce myśleć ile sobie zażyczy za całą robotę),potem notariusz i znowu nie mała kwota pewnie będzie.W lipcu mój mężu będzie podawał do chrztu dziecko siorki,więc musi odpalić jakiś lepszy prezent,teraz takie rzeczy się daje,że mnie szlag trafia,kiedyś bombonierką się można było zadowolić,a teraz...laptopem!!!Chciel iśmy też samochód zmienić przed jesienią...Do tego wszystkiego,na samym końcu zostają najważniejsze rzeczy,czyli wyprawka dla naszego Bobo i budowa domku... Po prostu nic tylko ...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:35   #3244
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Atlidee co do opieki to nie narzekam jakos specjalnie, jedyne czego mi brakuje to przynajmniej jednego badania wewnetrznego oraz tego, ze tak naprawde to nie znam swoich wynikow badan i nie wiem nawet czy nie powinnam przyjmowac zadnych dodatkowych witamin. Ale tak sobie tlumacze, ze gdyby byly jakies niedobory to wtedy by mi dali znac, wiec staram sie dbac o diete i raz na jakis czas lykam witaminy dla kobiet w ciazy. Mam nadzieje, ze to wystarczy
Tez mi sie tak wydaje, ze jak by bylo cos nie halo to by dali znac

Widze, ze jakis spam sie do naszego watku przyczepil

DZiewczyny wlasnie mi wyskoczyla OPRYSZCZKA po raz pierwszy w zyciu grrr, co za dzien! Chyba anemia sie wkurzyla, ze ja ignoruje..

Pomi- dziekuje za mile slowa. Fotografia zajmuje sie amatorsko, a ten konkurs to tak ni z gruchy ni z pietruchy sie trafil. Przynajmniej milam wymowke by do Istanbulu jeszcze raz pojechac. Uwielbiam to misto!

Moje piersi sie jeszcze trzymaja, tez by mi bylo ich szkoda. Zawsze sie preznie trzymaly do przodu i nigdy sie nie zapoznaly z brzuchem. Mama mowi, ze karmienie da im w kosc najbardziej, wiec najgorsze dopiero przed nami.
Stary 2010-05-13, 15:58   #3245
Ray
Zakorzenienie

ja ogladam rozmowy w toku ja piernicze..... mam nadzieje ze mnie to nie spotka
Stary 2010-05-13, 16:08   #3246
Lisica1
Zadomowienie

hello-ja tez bylam dzis na usg i wszystko jest ok..wymiary dobre...mierzy 12,14cm....wazy 184g.....i bedzie dziewczynka..jak narazie Małgosia ..za miesiac mamy usg 4d...
Stary 2010-05-13, 16:30   #3247
Atlidee
Raczkowanie

Cytat:
To mamy podobne podejscie... Tu brak wiadomosci to dobra wiadomosc.
A jakie witaminki bierzesz, bo ja takie Pregnacare (czy jakos tak) z omega3. Jakby to powiedziec... sama sobie je zaczelam aplikowac, jeszcze przed pierwsza wizyta (ja zawsze na diecie bylam i balam sie ze mi wszystkiego brak), a potem polozna potwierdzila, ze te sa bardzo dobre i mozna jak najbardziej. Oczywiscie jako 100% niedowiarek jeszce raz w Polsce z moja Gin. sprawdzilam i tez jej sie skald podobal i kazala brac.

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
hello-ja tez bylam dzis na usg i wszystko jest ok..wymiary dobre...mierzy 12,14cm....wazy 184g.....i bedzie dziewczynka..jak narazie Małgosia ..za miesiac mamy usg 4d...
Gratuluje malej Ksiezniczki!

Ray A o czym tam dyskutuja, bo ja niestety nie moge sobie wlaczyc...

Edytowane przez Atlidee
Czas edycji: 2010-05-13 o 16:40
Atlidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 16:48   #3248
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Egipt . Ja zaczynam poważnie myśleć o grudniowym terminie wylotu, tylko muszę dopytać pediatrę o szczepienia. Mała miałaby na koniec grudnia prawie 4 miesiące. Ale mąż jest przerażony, że za mała.
Czytałam właśnie różne fora i tylko Polki boją się takich wyjazdów, a inne Europejki nie widzą problemu.
Szokoladko, skoro ciąża jest zagrożona w najmniejszy sposób to daj sobie spokój z wyjazdem. Będziesz zmęczona, zmiana klimatu i to tak gwałtowna teraz też nie za bardzo jest wskazana, różnica ciśnień w samolocie, inne jedzenie, wysokie temperatury itd. Naprawdę sporo dziewczyn jeździ z małymi dziećmi. Można.. Znam takie co w pierwszą podróż (2.5 miesiąca) pojechało do Egiptu, drugie 3 miesiące zaliczyło Kanary, a trzecie Namibię... a czwarte Wenezuelę Nie mówiąc o sąsiadce, która regularnie latała do męża na Jamajkę z dwoma maluchami.

Głowa pęka... Panowie od remontu cały dzień jadą z wiertarami udarowymi i młotem pneumatycznym... Uciekłam ale trzeba było wrócić i już mam dość, a siedzę tu jakieś `15 minut.... Masakra

Trzymajcie kciuki Za niecałą godzinkę mam usg
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:01   #3249
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
To mamy podobne podejscie... Tu brak wiadomosci to dobra wiadomosc.
A jakie witaminki bierzesz, bo ja takie Pregnacare (czy jakos tak) z omega3. Jakby to powiedziec... sama sobie je zaczelam aplikowac, jeszcze przed pierwsza wizyta (ja zawsze na diecie bylam i balam sie ze mi wszystkiego brak), a potem polozna potwierdzila, ze te sa bardzo dobre i mozna jak najbardziej. Oczywiscie jako 100% niedowiarek jeszce raz w Polsce z moja Gin. sprawdzilam i tez jej sie skald podobal i kazala brac.
Ja biore Feminatal N, ktory mi mama przyslala z Polski

kasienka1701 dziekuje

Lisica1 gratuluje coreczki i po cichu zazdroszcze

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-05-13, 17:05   #3250
Czekooladowaa
Raczkowanie

gabisun śliczny szczeniaczek

malwina1204 kopniaczki są cudowne choc czasem faktycznie zaboli to jest to przeboskie uczucie

starapanna ponoc warto zapisac ta date, gdyz potrafi oszacowac dokladniejsza date porodu . Mnie jednak lekarka tylko sie zapytala czy czuje juz ruchy a jak powiedziala ze tak to sie "ucieszyla" i powiedziala ze to dobrze

Atlidee uzyj opcji " wielo-cytuj "

Pomidorko nic tylko pozazdroscic sasiada

Astorianka

dziewczyny piszecie o figurach.. Ja to staram sie o tym nie myslec bo bym chyba w depresje popadla.. brzucholek juz mam spory. Jeszcze rozstepow nie zauwazylam ale nie mam sie co cieszyc bo czuje ze lada moment i wyskoczą do tego boje sie tez obwislej skory po porodzie
ja ostatnio jakas taka zabiegana jestem, nie mam czasu zeby was podejrzec chyba powinnam sie polozyc bo caly dzien dzis na nogach..
wiec adijos

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:15   #3251
dra
Zakorzenienie

wiatjcie ja tylko z doskoku i znow zaleglosci przepraszam
ale dni leca prca dom i brak czasu
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
J

A ja jestem chwile przed wyjściem na USG i postanowiłam się ujawnić To ja z moim Frankiem w 100% Może któraś dziewczyna z Krakowa pozna mnie na porodówce jak się spotkamy
super wygladasz

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

ja sie bede powtarzac.. ale niestety ciagle sie martwie o moje ruchy dziecka... nie wem ja mam zle przeczucia taka kobieca intuicja i nie daje mi to spokoju..
w sobote 20 tydzien bedzie lecial a nie czuje niz poza jakims puknieciem raz ma 4 dni i w 100% nie jestem pewna czy to to... z corka bylo zupelnie inaczej, jeszcze slowa lekarza tydzien temu ze powinnam juz czuc i mnie uspokajal zeby poczekac do usg to jakos tak zle sie czujez tym. Moze uda mi sie w sobote na usg pojsc... i sprawdzic o co chodzi moze jakis inny lekarz mi wjasni czemu nic zbytnio nie czuje a to druga ciaza.
kochana nic sie nie martw,na pewno wszytsko dobrze,czasem nawet przy 2 czuc pozniej

Cytat:
gratki córy
Stary 2010-05-13, 17:20   #3252
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję córeczki

Tak piszecie o tych rozstępach tu i tam...Ja niby nic narazie nie wiedze,chociaż może,aż tak dokładnie nie sprawdzałam,może powinnam Smaruję się wieczorem kremem na rozstępy,ale tylko brzuch i mleczarnie,a powinnam chyba też tyłek i uda.Z tyłu na dole pleców mam kilka rozstępów z okresu dojrzewania,za szybko rosłam, i wolałabym nie mieć więcej,ale chyba jak będą chciały to i tak wyskoczą

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:27   #3253
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Dziewczynki, dziekuje za informacje odnosnie daty 1 ruchow.
Aniu, ciuszki cudne, ja tez takie chce.
Czy wybralybyscie sie w podroz samochodem w 32 tyg (650km w jedna strone, w Polsce, w sierpniu)? Musze dzis podjac decyzje.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:39   #3254
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Dziewczynki, dziekuje za informacje odnosnie daty 1 ruchow.
Aniu, ciuszki cudne, ja tez takie chce.
Czy wybralybyscie sie w podroz samochodem w 32 tyg (650km w jedna strone, w Polsce, w sierpniu)? Musze dzis podjac decyzje.
Dziekuje kochana Reszte planuje dokupic juz po poznaniu plci
Co do podrozy to ja bym sie nie zdecydowala ale tylko dlatego, ze zle znosze dluzsze podroze autem a do tego w ciazy dochodza jeszcze czeste wizyty w wc a z tym tez na trasie roznie bywa. Czasem trzeba skorzystac z niezbyt zadbanych i higienicznych toalet Sama za to lece do Polski na tydzien, bedac w 24 tc i mam nadzieje, ze podroz samolotem zniose dobrze

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-05-13, 18:00   #3255
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Abz, brzuszek śliczny I jak już urósł od naszego spotkania!
Racja, od spotkania sporo urósł, w końcu
A sąsiad ładnie popłynął, zmywarkę sobie nawet wymyślił, no debil no!

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
edit. mamusie październikowe dogoniły wrześniowe :P
Też zwróciłam na to uwagę

Ray nie zazdroszczę atrakcji.

Cytat:
A ja jestem chwile przed wyjściem na USG i postanowiłam się ujawnić To ja z moim Frankiem w 100% Może któraś dziewczyna z Krakowa pozna mnie na porodówce jak się spotkamy
Zgrabny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja ogladam rozmowy w toku ja piernicze..... mam nadzieje ze mnie to nie spotka
Jak słyszę tekst niby uświadomionej dziewczyny: nie używaliśmy prezerwatyw, bo myślałam, że w ciążę nie zajdę, jakby mnie to nie dotyczyło. No ratunku! No, ale większość z nich poszła w ślady swoich mamuś, bo mamuśki też je młodo rodziły, szkoda, ze nie opowiadały jakie były wtedy reakcje ich rodziców...

Cytat:
Gratuluję córuni, dużo już mamy dziewczynek na liście

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:21   #3256
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dziewczyny wszystkie wklejone brzuszki są super

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty I gratuluje udanych wizyt tym, które już zdąrzyły wrócić od lekarza.

Lisiczka, gratuluję córuni.

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Wyjazd na 18 czerwca ( boję się później, ze względu na dziecko), zresztą później jest goręcej. Hurgada.
Po 18 czerwca będzie już naprawdę gorąco. Ciężko cokolwiek doradzić, ale powiem Ci szczerze, że z dzieckiem 4 miesięcznym bym się też nie wybrała. Wcale nie odpoczniesz. Przyglądałam się na wyjazdach zagranicznych ( Egipt, Turcja) mamom z takimi maluchami i zarówno dziecko jak i mama się męczyły- przynajmniej w moich oczach. Gorąco, upał, maluch spocony, przyklejony do piersi, marudzący, mama która nie ma gdzie takiego malucha odłożyć, też jej gorąco z tym przyklejonym do ciała maluchem....
No ale z drugiej strony w grudniu nie będzie takich upałów, w dzień ok. 26-30 stopni a wieczory i nocki znacznie chłodniejsze, pewnie ok. 15.

Ja mimo, że jestem fanem ciepłych krajów postanowiłam jechać najwcześniej za dwa lata, jak maluszek będzie miła prawie dwa lata.

Cytat:
c

ja planzuje wyjzad 20 czerwca do Wiednia i Chorwacji ale samochodem. Czy uważaie że nie powinno się podróżować? Nie pytałam jeszcze doktora ale myślałam że nie ma problemu wiem że Egipt i samolot to co innego niż Chorwacja i samochód ale jak myślicie możemy śmiało planować ten wyjazd?
Musisz zapytać lekarza, ja swojego nie pytałam. Ale mojej koleżance jej lekarz powiedział, że podróże samolotem są bezpieczniejsze dla kobiet w ciąży niż wielogodzinne podróże samochodem. Szczególnie w 3 trymestrze i po polskich drogach, dziury, podskoki, trzęsiawy.

Ja ogólnie nie lubię jeździć daleko i w ciąży odpuszczamy sobie podróże dalsze niż 200 km.

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
to na taką zwykłą morfologie można iść po zjedzeniu kanapki?? bo mi też zawsze słabo jak ide na czczo
Ja na morfologię chodzę po lekkim śniadaniu, chociaż teraz po przeczytaniu Waszych postów widzę, że może nie jest to najlepsze rozwiązanie. Ale jadę do ambulatorium 20 min samochodem, zawsze przed pracą i stoję w kolejce, później szybko do pracy, więc zjeść mogę ok 1,5 h po wstaniu. A to już długo, robi mi się słabo i mdli mnie.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
t
a od jutrra 3 trymestr! 7 miesiac
WOW Ale ten czas leci. Już coraz bliżej.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o konkurs, to chyba mialam duzo szczescia. A zdjecie (wyroznienie) znajduje sie na stronie www.istanbulphotocontest.com, jest ostatnie na prezentacji, wiec mozna od razu przeskoczyc w intro.
[
Zdjęcie ciekawe, kogo uwieczniłaś na fotce? Ktoś przypadkowy?

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem co mam robić... jestem na wychowawczym jeszce rok.. no i macierzyńskiego juz nie dostanę zapewne..chyba że wróce do pracy na kilka miesięcy i póżniej na macierzyński...
Kompletnie się na tym nie znam i nie wiem co mam zrobić....
Aaneczka, na urlopie wychowawczym masz prawo do zasiłku macierzyńskiego z tytuł urodzenia kolejnego dziecka. Urodzenie kolejnego dziecka w czasie urlopu wychowawczego nie przerywa urlopu wychowawczego. Pracownica nie nabywa więc prawa do urlopu macierzyńskiego, ma jednak prawo do zasiłku macierzyńskiego

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Dziewczyny po co lekarz zapisal date kiedy po raz pierwszy czulam ruchy dziecka? Czy ta data bedzie do czegos potrzebna?
Ktoś tu kiedyś pisał, że podobno tak wylicza się datę porodu dokładnie 4,5 miesiąca od pierwszego kopa .

Cytat:
zrobilam mala sesje ubranek, ktore do tej pory udalo mi sie kupic Coraz bardziej nie moge sie doczekac mojego Malenstwa
Kolejny dowód żeby nie martwić się na zapas cieszę się że to wezwanie to był fałszywy alarm. Ciuszki fajniutkie.

Cytat:

Wczoraj na piersi zobaczyłam pierwsze rozstępy Smaruję się od początku ciąży, piersi nie urosły mi tak bardzo, jestem mimo wszystko zdruzgotana tym, że nie mogę zapanować nad swoim ciałem. Dopiero do mnie dotarło, że już nigdy nie będzie dziewczęce i takie jak przed ciążą... Ciężko mi jakoś to znieść...
Nie martw się i smaruj dalej. Kup coś co je rozjaśni. Podobno ten Fissan apteczny dobry jest na już powstałe rozstępy.

Dziś przyszły moje zamówione ciuszki z allegro. Polecam tego sprzedawcę, ciuszki dobrej jakości i szybka przesyłka.

http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=13462963

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:23   #3257
angelikaw
Zakorzenienie

dziewczyny, dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego brzuszka

Lisica1 - GRATULUJĘ córy

starapanna - jeśli możesz jeździć autem, to czemu nie?

IlonaN2 - śliczny brzuszek
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:34   #3258
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

poznajcie Filipka
Stary 2010-05-13, 18:43   #3259
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Hej
ja wróciłąm nie było za wcześnie.. Połowkowe zaliczone!!! Wszytko dobrze płeć potwierdzona na 100% będzie FRANEK : jupi:
wszytkie wymiary super dzidzia dzis w 18tygodniu waży 250g więc więcej niż na ten tydzień rozwija się pawidłowo i skacze jak szalona. Ale się cieszę Nie mam zdjęć mam filmik nie wiem jak zrobić z niego zdjęcia jak TŻ wróci to m pomoże Aha tż był ze mną bardzo się cieszył. Lekarz relacyjny Teraz mam iśc do niego w 30 tc więc dopiero w 2 połowie lipca
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:44   #3260
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
poznajcie Filipka
wow super
zakochałam się
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:45   #3261
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Kolejny dowód żeby nie martwić się na zapas cieszę się że to wezwanie to był fałszywy alarm. Ciuszki fajniutkie.
Dziekuje slicznie Twoje ubranka tez ladniutkie Co do badan to wprawdzie nadal czekam na wyniki ale jestem juz duzo spokojniejsza
Cytat:
poznajcie Filipka
Cudne zdjecia Slodziak z niego

IlonaN2 gratuluje

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-05-13, 18:59   #3262
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Kobietki a ja właśnie wróciłam od lekarza, a tu taka Wiadomośc: oooo Pisiorek, bedzie pani Miała synka hihi. a ja: Miała byc córka przeciez hihi bo tak sobie ubzdurałam. hihi, ale ubaw, a teraz tak sie ciesze ze szok, imienia trzeba szukac Mój mąż dumny jak Paw hihi. Ale cudownie
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 19:04   #3263
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
poznajcie Filipka
Cudo

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Kobietki a ja właśnie wróciłam od lekarza, a tu taka Wiadomośc: oooo Pisiorek, bedzie pani Miała synka hihi. a ja: Miała byc córka przeciez hihi bo tak sobie ubzdurałam. hihi, ale ubaw, a teraz tak sie ciesze ze szok, imienia trzeba szukac Mój mąż dumny jak Paw hihi. Ale cudownie
Gratuluję
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 19:30   #3264
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje

Cytat:
poznajcie Filipka
cudowne piekne wowwwwwwww

Cytat:
Hej
ja wróciłąm nie było za wcześnie.. Połowkowe zaliczone!!! Wszytko dobrze płeć potwierdzona na 100% będzie FRANEK : jupi:
wszytkie wymiary super dzidzia dzis w 18tygodniu waży 250g więc więcej niż na ten tydzień rozwija się pawidłowo i skacze jak szalona. Ale się cieszę Nie mam zdjęć mam filmik nie wiem jak zrobić z niego zdjęcia jak TŻ wróci to m pomoże Aha tż był ze mną bardzo się cieszył. Lekarz relacyjny Teraz mam iśc do niego w 30 tc więc dopiero w 2 połowie lipca
gratulacje!! no i jaki piekny brzuszek

Cytat:
gratuluje

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-05-13 o 19:31
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 19:35   #3265
malwina1204
Rozeznanie

Gratulacje wszystkim tym mamusia co dzis były na Usg i że wszystko jest dobrze

ja ide w poniedziałek do Mojego gina

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 19:57   #3266
ycnan
Zadomowienie

Pomi, czekam na adres e-mail

Lisica1, gratuluje córeczki

Ray, te baby-mamuśki, jakieś niedorobione. Jak się z dzieckiem na te tematy nie rozmawia, to co się potem dziwią, że zaciążyły. A babka "nieuznająca tabletek" nie rozbroiła. Córka sie zabezpieczała gumkami, bo mamuśka jej wpoiła, że tabletki są błe. No to gumcka pękła i ma.

ania13.03, ciuszki ŚLICZNE

Cytat:
poznajcie Filipka
Słodziak I jak ładnie już wygląda

IlonaN2, ciesze się, że wizyta się udała.

Angelika16, gratuluje syneczka No to, bierzcie się za wybieranie tego imienia

A ja już jutro z rańca idę na usg połówkowe Już się stresuję i nie mogę doczekać, aż zobaczę moje Słoneczko malutkie No i może w końcu poznam płeć...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 20:24   #3267
elenka1
Rozeznanie

gratuluje poznanych płci i udanych wizyt i dziewczynki dogoniły chłopców
ania 13.03 ciuszki słodziutkie
naked21 pieknosci Filipek
starapanna ja bym pojechala, zreszta tez planuje wyjazd w lipcu czyli 2 moze 3 msce przed porodem a to tez ok 650 km
Lisica1 superrrrr ze dziewczynka
szokoladka74 ja bylam w styczniu w egipcie i wcale nie bylo upalow, ok 25 stopni i wiatr taki ze 2 dni to nawet na plazy w bluzie siedzialam, kolejne dni cieplo ale naprade bez upałów, a wieczory wręcz chłodne,takze w grudniu smiało możecie poleciec z dzieckiem, tylko koniecznie zaopatrz ię w prowiancik dla siebie( typu coś lekkiego, wedlinka-bo tam nie ma takiej szyneczki pysznej) no a moja kolezanka byla w 7 msc ciazy w egipcie i bylo wszystko ok

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 20:25   #3268
Astorianka
Raczkowanie

:'( nie było usg... lekarka stwierdziła, że nie powinnam robić usg co miesiąc i że 3-4 na ciążę wystarczą, że za miesiąc będzie połówkowe i wtedy się wszystkiego dowiem... BUUUUUUUUUUUUUUUU Potem mnie opieprzyła za robienie wyników krwi co miesiąc kiedy ona chce co dwa i w ogóle jestem dzisiaj zdołowana...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 20:28   #3269
Ray
Zakorzenienie

ja dzis mam cos nerwowy dzien brrr

corka daje mi dzis sie we znaki na calego juz nie wytrzynalam i ja na dwor o 18 wyciagnelam i niedawno wrocilam polozyc spac echhh

Zdjecie Filipa boooskie!!! Ktory to bym tydzien ?

Lisiczka gratuluje corci i Angelice synka

no jak te rozmowy w toku ogladalam to mnie zatkalo hehe.... bosheee zeby moja corka mi w wieku 14 lat nie przyniosla takiej rewelacji bo padne na zawal

z podrozowaniu dzieckiem to nie wiem co doradzic...
ale nie jest to lekkie... jak sie karmi piersia to moze spoko bo sie cycka wyciagnie napoi i spokoj, ale tak jak ja mialam corke ktora nie tolerowala mleka nie chciala cyca, i te mieszanki trzeba bylo robic potem wszystko ulewala... do 3 mc wieczorem kolki.. za granice bym sie bala zupelnie wlasnie tych zmian ciepla i jakis zatruc.. ale jak ktos sie nie boi to spoko
ja moze przewrazliwiona jestem
Stary 2010-05-13, 20:30   #3270
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Chyba nie. Mnie o to w ogóle nie pytali, a jak się sama pochwaliłam to mnie babka wyśmiała, że na pewno nie czuję tylko sobie wymyślam bo w 17 tc to za wcześnie (miałam wtedy na wizycie 17 tc 4 dc) To akurat nie było zbyt miłe z jej strony, tym bardziej, że jednak to co ja odczuwam jest niepodważalne i tego co ja czuję to ona akurat wiedzieć ani sprawdzić nie może, a odkąd czuję je już tak wyraźnie to utwierdziłam się tylko w tym, że wtedy też je czułam (bo w taki sam sposób, tylko delikatniej, słabiej).
Jakaś dziwna.. Ja poczułam pierwsze ruchy na początku 18 tc, właśnie jakoś tak 17 tc +2,3 dni.

dziewczyny, wszystkie macie piękne brzuszki

ania13.03, niepotrzebnie się martwiłaś A ubranka piękne!

Cytat:
Lenko, gratuluję rozmowy z promotorem A muszę ci napisać, że twój avatar strasznie mi się podoba!
A mi coś w nim nie pasuje Szukam innego, ale nie mogę nic fajnego znaleźć.

Cytat:
Moja mama uczy mnie podobnie z ubieraniem dzieci - jedną warstwę więcej niż sama mam na sobie
Ja się tak nie odważę Ze mnie jest straszny zmarźluch, nawet teraz chodzę w kurtce, mam nadzieję że nie będę przegrzewać dziecka, tak jak moja mama mnie

Cytat:
gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych rozstępach tu i tam...Ja niby nic narazie nie wiedze,chociaż może,aż tak dokładnie nie sprawdzałam,może powinnam Smaruję się wieczorem kremem na rozstępy,ale tylko brzuch i mleczarnie,a powinnam chyba też tyłek i uda.Z tyłu na dole pleców mam kilka rozstępów z okresu dojrzewania,za szybko rosłam, i wolałabym nie mieć więcej,ale chyba jak będą chciały to i tak wyskoczą
Ja stosuję co prawda tylko oliwkę, ale jednak na całe ciało, boję się czy nie będę miała rozstępów na udach :/

Cytat:
poznajcie Filipka
cudny

Cytat:
też gratulacje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości