Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 21:34   #4801
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

O kurczę, zbliżamy się nieuchronnie do 10 części!!! Będzie jubileusz.
Stary 2010-05-13, 21:34   #4802
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Dobranoc ja już uciekam lulać
Stary 2010-05-13, 21:47   #4803
grupies
Rozeznanie

a mi tak właśnie przyszło na myśł:

moose, gdzie ty
Stary 2010-05-13, 21:58   #4804
Mo_Nika
szamanka

Ja wczoraj padłam to dzisiaj jakoś funkcjonuję... ale niechęć ogólna do wszystkiego jest...
Stary 2010-05-13, 22:02   #4805
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Powitać i dziękować za zainteresowanie
Odpowiadam na pytanka. Kolacja najczęściej jakiś kotlecik mięskowy, czasem jajka gotowane. Wody muszę pić dużo, gdyż mam tendencje do kamicy nerkowej, więc ogólnie mam zalecone około 3 litrów wody dziennie. Oczywiście mniej mi tego idzie. Kawy nie piję w ogóle, a makreli też nie jadam. Waga spadała niezależnie od ilości spożytego jadła. Nie leczę się u kardiologa, gdyż moja "wada" serducha nie wymaga opieki kardiologicznej. Kardiochirurg i kardiolog kilka lat temu stwierdzili, że taki mój urok i muszę z tym żyć, a żył z tym będę bez problemów. Ot, taka dokuczliwość czasami mnie dopada w postaci zaburzeń rytmu serca. Diagnoza postawiona i jestem pod opieką lekarza rodzinnego. Dlatego kardiologowi zgłaszać diet nie mam możliwości, gdyż takiego nie mam. A lekarz ogólny wie o mnie wszystko, gdyż jestem hipochondrykiem
hm zaczęłabym od zmiany kolacji-najpóźniej o 19, zjeść twaróg chudy z 1 łyżką jogurtu albo homo. Od 22 nie pić już nic-nawadniaj w dzień. Nie wiem o co chodzi ale jak ja zjem makrele 2 w tygodniu-chudnę bo mam lepsza przemianę materii. Herbata miętowa to też jest dobre na przemianę materii. Mam dla Ciebie propozycję spróbuj zmienić jednak jadłospis:ryby, jajka, jogurt naturalny czy homo, otręby-to jedz do południa a potem tylko mięso czy twaróg chudy. W dni warzywne ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata-tylko takie warzywa z tym,że do kolacji możesz tylko ogórka. Ja nie wiem czy na Ciebie podziała na mnie tak. Wkleje Ci swój jadłospis z wczoraj
śniadanie-cała makrela, kawa
II śniadanie- placki otrębowe z kawałeczkami małymi tuńczyka,herbata
obiad -naleśniki z serem,kawa
kolacja- salaterka twarogu z 1 łyżką homo i szczypiorkiem, kawa anatol
w ciągu dnia 1,5lwody

w innym dniu
śniadanie-placki otrębowe z kawałkami łososia ogórkiem i papryką(połowa), kawa
II śniadanie- sałatka-kawałeczki łososia z papryką i ogórkiem(druga połowa)
obiad-wątróbka duszona z cebulką, sałatka z pomidora i 1 łyżki jogurtu, kawa

kolacja twaróg, ogórek i szczypiorek
Jesteś dłużej ode mnie na diecie więc umiesz planować posiłki- ja mogłam tylko pokazać Tobie co na mnie działa. Hipochondria nie jest zakaźna hi hi-na mnie nie działa

Dziewczyny pojeździłam z instruktorką jazdy a dziś już sama na zakupy-ja chyba od tych stresów chudnę na drodze-żartuję roznosi mnie radość. Cieszę się, że grzesznice wróciły hi hi hi Dziękuje za uznanie dla moich spadków i energii Emilki kurde ciesze się z Waszych wyników. Przychodząca nocą Insane dawaj szefa na tapetę ja mu wytłumaczę jakie są kary za namawianie innych do grzechu. Dla Ciebie i naszej Koleżanki co za mąż wychodzi za 100 dni rada ta sama- to kobieta ma robić tak by jej facet ulegał(nie zdając sobie z tego sprawy oczywiście) a nie odwrotnieOd czego macie ten błysk w oku, uśmiech na twarzy-czarować miłe moje.
Dukaneczki z fazy I i początku drugiej a o Was to ja ciągle myślę bo sama jestem dopiero 13 dni na II fazie. Trzymajcie się bo my razem na III pójdziemy. Ayu ależ Ty cierpliwie umiesz tłumaczyć-podziwiam Cię.
Dziewczyny których z imienia tu nie wymieniłam czytam Wasze posty-uczę się od Was a to robienia cyckówa to deserków w pucharku i wielu cennych rzeczy- dziękuję, że jesteście. Maturzystko M.jutro trzymam kciuki. Hi hi idę poprzeszkadzać buziakami mężowi bo pracuje papierologicznie. Do jutra
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 22:11   #4806
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Dziękuje za uznanie dla moich spadków i energii Emilki kurde ciesze się z Waszych wyników.
Dzięki, ja z Twoich wyników także się cieszę.
Stary 2010-05-13, 22:11   #4807
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny pojeździłam z instruktorką jazdy a dziś już sama na zakupy-ja chyba od tych stresów chudnę na drodze-żartuję roznosi mnie radość. Cieszę się, że grzesznice wróciły hi hi hi Dziękuje za uznanie dla moich spadków i energii Emilki kurde ciesze się z Waszych wyników. Przychodząca nocą Insane dawaj szefa na tapetę ja mu wytłumaczę jakie są kary za namawianie innych do grzechu. Dla Ciebie i naszej Koleżanki co za mąż wychodzi za 100 dni rada ta sama- to kobieta ma robić tak by jej facet ulegał(nie zdając sobie z tego sprawy oczywiście) a nie odwrotnieOd czego macie ten błysk w oku, uśmiech na twarzy-czarować miłe moje.
Dukaneczki z fazy I i początku drugiej a o Was to ja ciągle myślę bo sama jestem dopiero 13 dni na II fazie. Trzymajcie się bo my razem na III pójdziemy. Ayu ależ Ty cierpliwie umiesz tłumaczyć-podziwiam Cię.
Dziewczyny których z imienia tu nie wymieniłam czytam Wasze posty-uczę się od Was a to robienia cyckówa to deserków w pucharku i wielu cennych rzeczy- dziękuję, że jesteście. Maturzystko M.jutro trzymam kciuki. Hi hi idę poprzeszkadzać buziakami mężowi bo pracuje papierologicznie. Do jutra
tabinga, czy ty miewasz złe dni?? chyba nie bo twoje posty zawsze sa takie pozytywnie podnoszące na duchu
Stary 2010-05-13, 22:18   #4808
Emilia 25
404 Not Found

Idę spać Kochane (i -ni). Oczka mi się normalnie zamykają.
Stary 2010-05-13, 22:21   #4809
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Ayu ależ Ty cierpliwie umiesz tłumaczyć-podziwiam Cię.
No i znowu się przyrumieniłam, niczym cycek kurzy na teflonie Twój optymizm zawsze, ale to zawsze mi pomaga Fajnie jest czytać Twoje posty, bo niby jesteś z nami niedługo, a podejście do diety niczym stary wyga Bardzo Cię za to cenię, wzór dla początkujących
Stary 2010-05-13, 22:22   #4810
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Dobranoc
Stary 2010-05-13, 22:27   #4811
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Dobranoc ja też
Stary 2010-05-13, 22:29   #4812
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Dobranoc ja też
Dobrej nocki i ja tez udam się w objęcia Morfeusza, skoro moose mnie nie kce

Dobranoc Wszystkim
Stary 2010-05-13, 22:33   #4813
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Ja mieszam z otrębami na sucho i potem robię placek, owsiankę... Drugą porcję mieszam z 2 białkami i żółtkiem na omleta Bardzo fajnie zagęszcza W trakcie jedzenia popijam kęsy, no i po jedzeniu też kubek wody czy herbaty.
Super pomysł, dzięki nie wiedziałam, że takie kombinacje dozwolone- spróbuję jutro! I działa jak nalezy?

Cytat:
Też jesteście dziś takie padnięte i bez sił? Ja padam na twarz, a dopiero po 21. Straszne, chyba zaraz idę spać.
Niestety tak.. ale nauka czeka, więc jeszcze dziś się zepnę a Wy spijcie jak możecie Dobranoc
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 22:41   #4814
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Super pomysł, dzięki nie wiedziałam, że takie kombinacje dozwolone- spróbuję jutro! I działa jak nalezy?
Tak, pod warunkiem, że robisz to regularnie Ja coś ostatnio właśnie mam z tym problem, no i porcelanki ani widu ani słychu Ale od wczoraj się poprawiłam, więc jest szansa na porcelain jutro
Stary 2010-05-13, 22:53   #4815
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
hm zaczęłabym od zmiany kolacji-najpóźniej o 19, zjeść twaróg chudy z 1 łyżką jogurtu albo homo. Od 22 nie pić już nic-nawadniaj w dzień. Nie wiem o co chodzi ale jak ja zjem makrele 2 w tygodniu-chudnę bo mam lepsza przemianę materii. Herbata miętowa to też jest dobre na przemianę materii. Mam dla Ciebie propozycję spróbuj zmienić jednak jadłospis:ryby, jajka, jogurt naturalny czy homo, otręby-to jedz do południa a potem tylko mięso czy twaróg chudy. W dni warzywne ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata-tylko takie warzywa z tym,że do kolacji możesz tylko ogórka. Ja nie wiem czy na Ciebie podziała na mnie tak. Wkleje Ci swój jadłospis z wczoraj
śniadanie-cała makrela, kawa
II śniadanie- placki otrębowe z kawałeczkami małymi tuńczyka,herbata
obiad -naleśniki z serem,kawa
kolacja- salaterka twarogu z 1 łyżką homo i szczypiorkiem, kawa anatol
w ciągu dnia 1,5lwody

w innym dniu
śniadanie-placki otrębowe z kawałkami łososia ogórkiem i papryką(połowa), kawa
II śniadanie- sałatka-kawałeczki łososia z papryką i ogórkiem(druga połowa)
obiad-wątróbka duszona z cebulką, sałatka z pomidora i 1 łyżki jogurtu, kawa

kolacja twaróg, ogórek i szczypiorek
Jesteś dłużej ode mnie na diecie więc umiesz planować posiłki- ja mogłam tylko pokazać Tobie co na mnie działa. Hipochondria nie jest zakaźna hi hi-na mnie nie działa

Dukaneczki z fazy I i początku drugiej a o Was to ja ciągle myślę bo sama jestem dopiero 13 dni na II fazie. Trzymajcie się bo my razem na III pójdziemy. Ayu ależ Ty cierpliwie umiesz tłumaczyć-podziwiam Cię
Kurde strasznie mądra i inteligentna z ciebie kobieta Wszystkie mozemy sie z Twoich postow wiele nauczyc
a Ayu nie masz co podziwiac, bo to my wszystkie podziwiamy Ciebie
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 22:58   #4816
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
no proste, tak jak Ty
aaa i jeszcze jedno, Ty też masz fajne pozytywne foto
Spoko co najwyzej wcisne sie chocbym miala sie tam wciskac za pomoca tloka lub innego urzadzenia .Wcisne sie w bikini i nawet stingi do tego zaloze(zartuje:b rzydalale bedzie czad na plazynormalnie ryczaca czterdziestka:co jest:WYGRAM z tymi zwalami tluszczu
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 23:03   #4817
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Spoko co najwyzej wcisne sie chocbym miala sie tam wciskac za pomoca tloka lub innego urzadzenia .Wcisne sie w bikini i nawet stingi do tego zaloze(zartuje:b rzydalale bedzie czad na plazynormalnie ryczaca czterdziestka:co jest:WYGRAM z tymi zwalami tluszczu
pewnie ze wyglasz innej opcji nie ma
Stary 2010-05-13, 23:03   #4818
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
a Ayu nie masz co podziwiac, bo to my wszystkie podziwiamy Ciebie
Mam co podziwiać, mam Jest Was tu trochę, Ty i wszyskie dzieczyny ze śmietnika, Tabinga, Lyra Bea i reszta, której nie wymieniałam, a duka jak należy i nie kombinuje

A z tymi wszystkimi nie przesadzaj, do dziś pamiętam opierdziel za wymądrzanie się

Miałam iść spać

Dobranoc
Stary 2010-05-13, 23:18   #4819
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
A z tymi wszystkimi nie przesadzaj, do dziś pamiętam opierdziel za wymądrzanie się
a tam czasami sie trzeba i powymadrzac jak sie ma cos madrego do przekazania Ja Ciebie odbieram za bardzo spokojna osobe (tak jest?), ktora zawsze sluzy rada i choc jestem tu krotko, czesto z Twych rad juz korzystalampodzieko wac

I dobranoc Wszystkim spadajcie dalej przez noc,pa
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 23:19   #4820
Windblow
Raczkowanie

Red face Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Dzień dobry, a raczej dobry wieczór

Witam wszystkie panie, jestem tutaj nowa, widzę że posty wyrastają jak grzyby po deszczu, co cieszy oczy i serce.

Byłam kiedyś na SB i wsparcie forumowiczek bardzo mi pomogło, dlatego też już nie mogę się doczekać na wspólne odchudzanie .

Mam 25 lat i troszkę za duża się zrobiłam, twarz taka okrąglutka, co z moimi lokami daje obraz iście antyczny - taki cherubinek !!! Najwyższy czas coś z tym zrobić. Magisterka już napisana od miesiąca, a ja nadal jem jak studentka ! Trzeba powiedzieć STOP i wziąć się za siebie, prawda ??
Od jutra więc zaczynam przygodę na tym forum
Myślę że to dobra data, podpisanie umowy o pracę na okres próbny... plus powrót do dawnej figury.
Będę pisać, co jem i proszę o korektę....

Na dobry początek pytanie: Czy to mięso z 1 fazy mogę przypiec na oliwie z oliwek czy też wszystko ma być robione na parze???
Stary 2010-05-13, 23:26   #4821
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Windblow Pokaż wiadomość
Dzień dobry, a raczej dobry wieczór

Witam wszystkie panie, jestem tutaj nowa, widzę że posty wyrastają jak grzyby po deszczu, co cieszy oczy i serce.

Byłam kiedyś na SB i wsparcie forumowiczek bardzo mi pomogło, dlatego też już nie mogę się doczekać na wspólne odchudzanie .

Mam 25 lat i troszkę za duża się zrobiłam, twarz taka okrąglutka, co z moimi lokami daje obraz iście antyczny - taki cherubinek !!! Najwyższy czas coś z tym zrobić. Magisterka już napisana od miesiąca, a ja nadal jem jak studentka ! Trzeba powiedzieć STOP i wziąć się za siebie, prawda ??
Od jutra więc zaczynam przygodę na tym forum
Myślę że to dobra data, podpisanie umowy o pracę na okres próbny... plus powrót do dawnej figury.
Będę pisać, co jem i proszę o korektę....

Na dobry początek pytanie: Czy to mięso z 1 fazy mogę przypiec na oliwie z oliwek czy też wszystko ma być robione na parze???
nie tylko na parze, ale tez na suchym teflonie, na grillu, w piekarniku na rozne sposoby, i w garku w postaci roznych gulaszy

oliwy nie mozna uzywac przez cala diete na Unapewno nic, a na 2 fazie chyba 3 kropelki od wielkiego dzwona
Stary 2010-05-13, 23:27   #4822
kasiuleczka25
Rozeznanie

hejka dziewczeta
dzisiaj pierwszy dzien z warzywkami mialam to moje menu
sniadanko ; 2 jajka, 3 plasterki szynki i troche twarogu ze szypiorkiem i rzadkiewká
deserek: dietetyczny pucharek ptasiego mleczka z jogurtu
obiadek; 2 zraziki z piersi indyka w srodku pieczareczki z cebulká, ogorek kiszony
podwieczorek; jedno jajko, 2 malusie kanapeczki z szynki pomidora i ogorka troche twarogu z rana
kolacja: mleczko z otrebami na cieplo
Wypilam 1,5 l wody, kawe, 2 herbaty -teraz jeszcze trzeciá popijam

A jesli chodzi o otreby jem je od pierwszego dnia i klopotow kibelkowych dzieki temu nie mam- a wczesniej przed dietá mialam ...
kasiuleczka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 23:53   #4823
adrijah
Zakorzenienie

właśnie kończy mi się piec mój pierwszy sernik ostro pojechałam, od razu z 1kg twarogu

zrobiłam dziś pyszny obiad:
pierś pokroiłam w paski, dorzuciłam posiekana czerwoną cebulkę (1/2), przeciśnięty ząbek czosnku, pieprz i polałam sosem sojowym (jasnym) i odstawiłam na jakieś 2h, po czym usmażyłam na dosłownie 2-3 kroplach oliwy (przetarłam patelnię ręczniczkiem papierowym nasączonym oliwą). Do tego zblanszowałam pokrojoną w cienkie paski cukinię i paprykę. Pychotka
Tylko nie wiem jak to nazwać żeby wrzucić na bloga przepis

Edytowane przez adrijah
Czas edycji: 2010-05-13 o 23:56
adrijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 00:07   #4824
Lily Rose
Rozeznanie

Hej ,
Za mną 1 dzień Juwenaliów, nie złamałam się i nie piłam, nawet kropli żadnego alkoholu, z czego teraz się cieszę. Ale niestety zgrzeszyłam dziś podwójnie:
Po pierwsze zjadłam dziś za mało, ale to z powodu tego zamieszania, szykowania się, siedzenia na mieście i na miasteczku.
Na śniadanie jejecznica z wedlina pokrojoną w kostkę.
Zjadłam na 2 śniadanie: rozpustne kanapki, nauczyłam się z porcji robić dwie sztuki. Na nie sałata, wedlinka, pomidor, ogórek i troszki cebulki.
No i potem był jogurt, cola light. I tyle
Po drugie zjadłam dziś pare chipsów, tak mi wstydJutro pewnie waga pokaże swoje Prawie dziś się złamałam i rzuciłabym wszystko, całą dietę, tylko przez ze chipsy solone.
Jutro jem dużo i koniec kropka.

Proszę wesprzyjcie mnie jakoś. Wszyscy gadają czego chcesz się odchudzać, jesteś w sam raz....pewnie to znacie?A ja chcę po prostu wyglądać szczupło, nie mieć drugiej brody, boczków, brzucha jak kobieta w 9 miesiącu ciąży.

Ech, w każdym razie po 3 dniach fazy I zeszłam z 63 kg na 60, 7. Ciekawe co jutro się pokaże?

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 06:34   #4825
halutkaILU
Raczkowanie

czesc wszystkim...ciesze sie jak swir, bo u mnie dzis -0,2 ...wiec zaczelam spadac. Moj oporny tluszczyk wymiekl.Wszystki m gratuluje spadkow
jeszcze 2,6 kg do celu
halutkaILU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 06:41   #4826
moose1979
Rozeznanie

Dzień dobry Wszystkim.
Jak zwykle z porannym raportem. Ogólnie to jaj już nic nie rozumiem. Przez 3 dni waga szła ostro w górę. Dojechałem do 87 kilo. Czyli około 4 kilo mniej niż miałem po skończonej uderzeniówce. Dziś rano wstałem, wziąłem relaksującą kąpiel, wszedłem na wagę, a tam... 83,6. Tak więc widać , na moim przykładzie, że facet też może mieć skoki. I do tego dość spektakularne. Nie wiem, czym to było spowodowane? Ogólnie jadłem cały czas normalnie. Mało tego. Aktualnie jestem na warzywkach. Ale chyba nie ma sensu tego rozgryzać. Ważne, że waga
sprzed 3 dni, nie dość, że wróciła, to spadła jeszcze o jakieś 0,4 kilograma. Marzy mi się zobaczyć 7 na początku
PS. Tabinga... dziękuję za wsparcie. Kurcze... czemu ja nie mam w sobie tyle optymizmu?? Dzisiaj dość ważny dzień przede mną. Taki bardzo osobiście ważny dzień. Tylko ja niestety widzę go i tak w ciemnych barwach. Jak Ty to robisz, że masz w sobie tyle pozytywnego nastawienia?? Podaj receptę
moose1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 07:00   #4827
dorotabek
Przyczajenie

cześć
kolejny dzień waga stoi.... (dobrze że chociaż nie idzie w górę)....
niech już @ przyjdzie i będzie po kłopocie i być może po kilogramach
wg Dukana powinno być 57
wg mnie 55
163 cm wzrostu
dorotabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 07:35   #4828
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

U mie też postój, 50,5. Ale porcelany nie było i coś mi łydki puchną, ta woda z @ nie chce mnie opuścić :}

Dzieńdobry dzieńdobry tak w ogóle

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
a tam czasami sie trzeba i powymadrzac jak sie ma cos madrego do przekazania Ja Ciebie odbieram za bardzo spokojna osobe (tak jest?), ktora zawsze sluzy rada i choc jestem tu krotko, czesto z Twych rad juz korzystalampodzieko wac
Raczej spokojna, ale jak ktoś mnie wyprowadzi z równowagi to nie jest dobrze Na forum jestem spokojniejsza niż w życiu codziennym I cieszę się, że jednak pomagam

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-05-14 o 07:36
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 07:38   #4829
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wszystkim.
Jak zwykle z porannym raportem. Ogólnie to jaj już nic nie rozumiem. Przez 3 dni waga szła ostro w górę. Dojechałem do 87 kilo. Czyli około 4 kilo mniej niż miałem po skończonej uderzeniówce. Dziś rano wstałem, wziąłem relaksującą kąpiel, wszedłem na wagę, a tam... 83,6. Tak więc widać , na moim przykładzie, że facet też może mieć skoki. I do tego dość spektakularne. Nie wiem, czym to było spowodowane? Ogólnie jadłem cały czas normalnie. Mało tego. Aktualnie jestem na warzywkach. Ale chyba nie ma sensu tego rozgryzać. Ważne, że waga
sprzed 3 dni, nie dość, że wróciła, to spadła jeszcze o jakieś 0,4 kilograma. Marzy mi się zobaczyć 7 na początku
PS. Tabinga... dziękuję za wsparcie. Kurcze... czemu ja nie mam w sobie tyle optymizmu?? Dzisiaj dość ważny dzień przede mną. Taki bardzo osobiście ważny dzień. Tylko ja niestety widzę go i tak w ciemnych barwach. Jak Ty to robisz, że masz w sobie tyle pozytywnego nastawienia?? Podaj receptę
Witam Was Wszystkie i Ciebie moose1979,
u mnie spadek 0,3 czyli już w sumie 3,1 kg od 5.05. Ogólnie za oknem leje wiec i zapał do pracy mniejszy. Pozdrawiam Was Wszystkich
ps. moose ciesze sie z twojego spadku :P i gratuluję, wszyskim dziewczynom rownież gratuluję spadków
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 07:42   #4830
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

I zacznę pić regularnie herbatkę z pokrzywy, bo znalazłam takie oto informacje:
Cytat:
Oczyszcza organizm ze złogów kwasu moczowego, zwęża naczynia krwionośne, hamuje krwawienie, odprowadza złogi żółciowe z dróg przewodów żółciowych, poprawia pracę wątroby i dzięki temu odtruwa organizm, wzmacnia żołądek, zmniejsza nadmierną potliwość. Ma działanie przeciwbiegunkowe, przeciwinfekcyjne, przeciwanemiczne, przeciwkrwotoczne, przeciwgośćcowe i rewulsyjne. Poprawia ogólną przemianę materii, pobudza wytwarzanie enzymów trzustkowych i zwiększa produkcję czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Pokrzywa stosowana do wewnątrz jest środkiem wspomagającym w leczeniu różnego rodzaju krwawień (krwioplucie, wymioty krwawe, krwinkomocz, krwawienia maciczne, krwawienia z nosa, hemofilia, krwawiączka), anemii, krzywicy, ogólnego osłabienia, wyrzutów skórnych, ran oparzeniowych i zapalenia skóry, dolegliwości związanych z okresem klimakterium, z gośćcowym zapaleniem stawów, pęcherza, nerek, kamicy wątroby, żółtaczki wrzodów żołądka, stanów przedcukrzycowych, biegunki, wzdęcia, moczenia mimowolnego i dzieci, nieżytu śluzowo-błoniastego jelit.

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-05-14 o 07:44
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości