|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Teraz walczymy od 18 z kolkami, drugi dzień... Nie mogę patrzeć jak on płacze Przyjaciółka przywiozła Sab Simplex, Michaś dostał już dwa razy przed karmieniem 15 kropelek... Kiedy to zacznie działać??Cytat:
Asiulek ale przecież u nas w szpitalu mówią (przynajmniej na mojej sali) przy wyjściu do domu, żeby kąpać w NIE przegotowanej wodzie. Nie słuchałaś?
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
My puki kikut nie odpadł gotowalismy wodę teraz jak Julka była w szpitalu to ja kapali w kranuwie i dostała uczulenie lekarz kazał w kranuwie kapac
dziewczyny a powiedzcie mi czym smarowac główkę? Bo tam tez ma krostki a krem się czepia wloskow ![]() ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Darusia nasza poranna toalet wyglada tak: po sniadanku cycusiowym siup na przewijak zmiana pampersa umycie piłki woda potem przebranie z pizamki umyci buzki woda nakremowanie pupci i buzki z kąpielą trochę wiecej zachodu u nas kąpiel razem z ugniataniem które jest przed i masazem trwa godzinke czasem dłużej troszkę Pop jak dużo razy cwiczysz z Oliwka w ciagu dnia? Nam kazali 4 razy dziennie po 2 razy na stronę a jeszcze czy Twoja Oliwka ma darmowe szczepionki skojazone? Z tego co wiem to powinna mieć a i możecie wszystkim dziecia się należą darmowe szczepionki skojazone które maja jakieś problemy neurologiczne i nefrologiczne albo są po opieka jakiejś poradni wystarczy złożyć wniosek albo o zwrot kosztów albo o szczepionki jak któraś będzie zainteresowana napisze co jak i gdzie
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- a ja dzisiaj padam, a normalnie człowiek powinien być rano wypoczęty a on raz ryczy, a za chwilę zagaduję i się na głos śmieje, chyba już złośliwie ze mnie.---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- jak jużsie uspokoi to zostawia sobie takie małe szparki otwartych oczu, i natychmiastowa reakcja jak przestanę bujać czy głaskać. Normalnie mam dosyć. Chyba wezmę go na spacer i jak zaśnie to go w domu w wózku zostawię przy otwartym oknie dla zmyłki.
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze ze chociaż dla zmylki przy otwartym oknie śpi bo moja to nawet jak w wózku jest to nawet okno nie pomoże jak śpi w wózku to jak ktoś tylko odejdzie od wózka to ta w ryk
tak samo jest w domu wieczorem zasnela chciałam przez Skype z mama porozmawiać i poszłam do drugiego pokoju to ta w ryk no to z laptopem wróciłam do jej i jak tylko w pokoju się pojawilam spala dalej no dosłownie terrorystka Czy u was tez tak jest ze do specjalistów są odległe terminy jeśli chodzi panstwowo? Ale jeśli pójdzie się na jedna wizytę prywatnie to potem nagle się znajdują wolne miejsca bardzo szybko ? U nas na np. nefrologa trzeba czekać nawet dwa miesiące albo na neurologa cztery ale jak pójdzie się prywatnie na pierwsza wizytę to już następna panstwowo jest wyznaczona za tydzień albo dwa tygodnie.
|
#1175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ok, już nic nie piszę
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
i tak kilka razy się do mnie pouśmiechałAsiulek ja przegotowaną wodą myję tylko buźkę, ale bratowa mojego tż gotowała wodę do roku czasu ale mały miał ciągle jakieś wysypki i dlatego.Madziwnia dobrze wiem co poczułaś na szczepieniu..ja też przeżyłam koszmar, pierwszy raz zobaczyłam i usłyszałam prawdziwy płacz mojego dziecka, płacz z bólu....serce mi prawie pękło, później cały dzień go tuliłam, bo tak mi było go żal....a miał skojarzoną Mamy butelkowe (wiem wiem, śladowe ilości nas tutuaj ) czy mogę z powrotem jak mały skończy już całe opakowanie przejść z nan active na zwykłe???bo żadna rewelacja i zero różnicy jak dla mnie...aaa mój mały odrzucił smoczki z Nuka...i wróciłam do Lovi i do TT - o dziwo zaczoł je tolerować
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jak dotąd nic nie płaciliśmy za wizyty u specjalistów.
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale biedne dzieciaczki podczas tych szczepień
![]() Madziwnia a nie szczepiłaś na pneumo i rota?? U nas znowu o tydzień przesuną się szczepienia bo boję się że mi małego nie zaszczepią bo ma trochę krostek na buźce. Ograniczę białko mleka krowiego i zobaczymy czy zejdzie ![]() Mamuśki lepsza jest herbatka bocianek sypana czy w saszetkach?? Bo nie wiem którą zamówić. Teraz miałam w saszetkach i ciekawa jestem czy jest jakaś różnica "w działaniu" Ania p to zazdroszczę że Ola czosnek toleruje bo ja uwielbiam a boję się spróbować Oprócz tego czosnku jadłam wszystko i było ok choć jakaś wysypka na buźce jest - ciekawe od czego ![]() Pochwalę się dzieciami Taką Im fotkę strzeliłam dla babć
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-05-14 o 10:02 |
|
|
|
#1179 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą też jestem ciekawa jaka jest między tymi mlekami różnica (też daję NAN Active) nie licząc ceny. U nas 600g NAN kosztuje jakieś 14-15 zł a 900g Actie 32-33 zł. AniaP chyba coś kiedyś o tym pisała.
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Pop nie sądzę ,żeby to było od marchewki,ona nie uczula chociaż kto wie ja mojemu tez już dawałam na czubku łyżeczki tak na spróbe a robisz sama czy dajesz gerbera
Drcron a dlaczego tyle witamin podajesz? czytałam różne opinie na temat wit. K niektóre mamy piszą ,że po niej dzieci płaczą i są niespokojne , u nas było to samo nie podawałam od początku bo mały zawsze później płakał ,później zaczełam ale tak dopiero od półtorej miesiąca i to nieraz zapomniałam. Kiedyś się nie podawało tej K i jakoś dzieci zdrowe były Ferrou ja to już rzygałam serkiem wiejskim na kanapkach ,zaczęłam juz jeść pomidory , ogórka, rzodkiewkę,szczypiorek i wędline tez jem chociaż lekarz mówił,że nie można .Wczoraj się skusiłam na udko pieczone na obiad bo już mi język do d.... uciekał i mały przez godzinę w nocy płakał , ale ja wiem czy to przez to? Darusia ja kąpię tylko w ojlatum nie oliwkuję już ,a rano to tyłek myjemy po nocy, ale może zacząć mu buźke przemywać niech się przyzwyczaja Mrowak mój w taki deszczowy dzień też śpi lepiej i to jeszcze na zewnętrznym , mam z tyłu domu wiatę i tam sobie idziemy opatulę go kocem to nawet 3h prześpi A co do szparagów to u mnie właśnie leżą w lodówce też nigdy nie jadłam ale kupiłam ostatni numer "SÓL I PIEPRZ" i tam jest kilka przepisów Za brokułami nie przepadam jem bo zdrowe. Pracowałam kiedyś przy brokułach i ten ich zapach tak mi się w pamięć wrył ,że jak tylko poczuję to mnie mdli ASIULEK_23 w przegotowanej???? Ja leję prosto z kranu nie można tak sterylnie dziecka wychowywać, bo później będzie łapało różne świństwa Machaj mała jest boska Ania p to dobry pomysł z tą lokatą. Ja też o tym myślałam dla swoich tylko tyle tego jest ,że cholera wie co wybrać ![]() Ja małemu podaję infacol jak jest taki niespokojny pręży się to po infacolu mu przechodzi Madziwnia ja właśnie brałam te skojarzone , jak ostatnio byłam na szczepieniu to miał dwa ukłucia w uda bo szczepiłam też rota i pneumo to tak płakał aż się zanosił, aż mi się serce krajało bardzo dobrze cię rozumiem pl_Madzia bo onpilnuje żebyś nie przestała ![]() Gmyrelka może spróbuj ten czosnek i zobaczysz czy nic się nie będzie działo ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Super zdjęcie ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- A teraz siedze i bujam go już godzinę w wózku bo co i raz się wierci ,od 3 dni już kupy nie robił może przez to ![]() Zaraz jak nawali to mu kołnierzem wyjdzie
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1182 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez licze ze nas naucza wlasnie tej pielegnacji, bo mala ma jedynie lekka asymetrie i licze na to ze nic powazniejszego nie bedzie potrzebne. Cytat:
Drewniane słuza dluzej (u rodzicow ciagle stoi takie cos po moim dzis 21 letnim bracie i stolik sie przydaje), fajny jest ten podzial: krzeseko + stolik, tylko ze jest juz dla starszych dzieci Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wiesz moze czy jest jakas lista ktore problemy nefrologicznie sie lapia? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile jednorazowo Toja mała wciąga mleczka?? Bo mój po 80-100ml, a przedwczoraj wciągnoł 170 ml....beknoł i poszedł spać
|
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam nadzieje że tak zostanie będę pamiętać ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziwczyny ja skłądam oficjalny protest przeciwko takiej pogodzie.
Od wielu lat płącę podatki, staram sie nie zaśmiecać środowiska i co? I d..a. Ciągle pada, i pada i pada. JA nie chcę takiej wiosny!! JA chcę słońce. Chyba muszę wyjechać gdzieś w ciepłą kraje tylko co zrobię z mała![]() Grumelka - zdjęcie super. A mały jak już ładnie głowę trzyma, no i dłonie ma wyprostowane. Pięknie Baobabek - myślę, że spokojnie możesz powrócić do NAN. Catro - a myślałaś o basenie z małą. To jest świetne na asymetrię. Ale Ty też chyba nie będziesz mogła ze względu na nerki małej. Libra- no oczywiście że GERBER. Ja podobnie jak Ania P jestem wyrodna i leniwa matka. Ponadto nie chciałaby mie się gotować aby dać jej 1 łyżeczkę---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Wiecie może kiedy dziecko przestajemy podnosić do odbicia?
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Maciej też ma asymetrię :/ własnie próbuje nas zarejestrowac do ortopedy
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Maciek je co posiłek 120 ml średnio co 3 h i co z tym odbijaniem któraś wie ???
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poranna toaletka widze tak samo
|
|
|
#1191 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lokate mam zwykłą narazie w PKOBP a jak coś się wiecej nazbiera zrobie jakiś fundusz z tego. jak mały dostawał kase od babć itp to tez wpłacam ile wkońcu mogę mu nabyć zabawek Cytat:
co do krzesełka to u mnie drewniane by nie zdało egzaminy . to moje ma tackę którą mozna przesunąć i nią przytrzasnąć dziecie .. dwa tacke ma pod buzią i jak sam je to nie leci mu żarło na kolana . trzy tacke się ściąga krzesełko przysówamy do stołu i mały je z nami . Można obniżać poziomy i ma koła .na drewniane u koleżanki kiedyś wlazł mi na tacke jak się tylko odwróciłamCytat:
![]() ja jako wyrodna nie podnoszę w nocy do odbicia a w dzień też nie zawsze . Układam dziecie na bok i tyle. Z Szymkiem to samo robiłam zreszta w nocy dzieci mniej ulewają bo jedzą na śpiocha i mniej łykają powietrza U nas nocka dziś na szczęscie super ale teraz oczywiście rączki .. teraz poszła w kime ciekawe na jak długo .. Oczywiscie znowu leje
|
|
#1192 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Gmyrelka;19290999]Ale biedne dzieciaczki podczas tych szczepień
![]() Madziwnia a nie szczepiłaś na pneumo i rota?? U nas znowu o tydzień przesuną się szczepienia bo boję się że mi małego nie zaszczepią bo ma trochę krostek na buźce. Ograniczę białko mleka krowiego i zobaczymy czy zejdzie ![]() Gmyrelka śliczne to zdjecie Cytat:
![]() byla u mnie pielegnirka srodowiskowa i powiedziala ze ja moge wprowadzac stale posilki dopiero po 6 m-cu ja myslalam ze po 4 m-cu chociaz i wllasnie mowila ze na poczatku najlepiej dawac te sloiczki bo nie wiadomo co na rynku kupujemy a ja bym wlasnie chciala sama robic,nie wiem jak to jest macie jakas wiedze na ten temat moze?Cytat:
ja w nocy tez nie zawsze biore do odbicia a czasami nawet jak biore to i tak mu sie nie odbija wiec ukladam na boczek i tyle. czy te tansze chusty ok 70 zł sa duzo gorsze od tych za 200? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-14 o 12:14 |
||
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
moja co 4h 150ml
|
|
#1194 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ktore maja juz chusty-jak sie nauczylyscie tych wszystkich sposobow wiazania??potrzebna jest do tego druga osoba?
mozecie cos polecic? wlasnie oglądalam na youtube,wydaje sie nieskomplikowane,pewnie kwestia wprawy
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-14 o 13:11 |
|
|
|
#1195 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja w wieku 3 tyg wciąga 90-100. Potrafi i 120 ale tylko jak jej się dłużej przyśnie. Do tego raz dziennie podaję herbatkę koperkową to wciąga spokojnie 50-60. I nie ma to wpływu na jedzenie. Chociaż coś mi się zdaje, ze na żołądek to też nie działa za bardzo. Cytat:
![]() Ja na razie na pewno mleka nie zmienię, skoro jest lepsze. A w sumie to nie ma aż tak dużej różnicy bo jednak Active ma pojemność 900g a nie 600. Jakby policzyć cenę za kilo o pewnie by nie wyszło dużo drożej. Cytat:
Tak sobie myślę, że za naszych czasów słoiczków nie było i żyjemy. Cytat:
![]() Też składam reklamacje na pogodę. U nas ciągle pada i jest zimno. Ostatnio słońce świeciło jak jeszcze w szpitalu byłam ![]() Moja mała przez 3 tyg była 3 razy na dworze i 2 na balkonie przez tą pogodę
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy zaczyna działać Sab Simplex?
Od wczoraj od 19 przed każdym posiłkiem daję 15 kropelek a Michasia ciągle boli Spokój był w czasie kąpieli, jedzenia i od 23-9 bo padł pewnie ze zmęczenia. I je co 2-3godz, nie za często jak go tak brzuszek boli?
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chustę mam dopiero od wczoraj i jak na razie nauczyłam się tylko jednego wiązania "kieszonki". Łatwe. Nie była mi potrzebna druga osoba. No chyba że jaką tą drugą policzę Oliwkę która musiała wypróbować siedzisko
.
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj, śliczna ta Twoja Mała
![]() Aniap, z Szymka niezły przystojniak wyrośnie drcron, miałaś bardzo ładne zaproszenia ślubne zdolniacha z Ciebie ![]() Gmyrelka, świetne zdjęcie Libra, niestety muszę się przemęczyć z 1-2tygodnie aby organizm Malego się oczyścił i żeby ta wysypka zeszła. i bedziemy próbować A mam ochotę na zwykłego smażonego kotleta.. od porodu tylko mięsko gotowane lub duszone... A serek wiejski mniam - teraz cokolwiek co jest na mleku pożarłabym w 1 sekundę ![]() Madziwnia, rozumiem Ciebie Mój Mały miał jedno kłócie i darł się niemiłosiernie ![]() Przyłączam się do protestu! Ja też chcę słońce!!! Dzisiaj mój mały terrorysta znowu płacze od rana. Wczoraj przeszedł sam siebie, o 20 miał kąpiel, zanim się z tym wszystkim uwinęliśmy to o 21 go karmiłam. I powinien pójść normalnie spać. No ale po co, jak można sobie wpratrywać się w sufit, wypluwać smoczka, płakać itp itd... zasnął dopiero przed 24 I tak sobie spał znowu po 15-20min...
|
|
|
|
#1199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogladam na allegro ale nie mam pojecia która bym miała wybrac mogloby juz przestac padac musze isc do galerii,kupilam bluzeczke taką delikatną-koszulową i po jednym zalozeniu juz jakies oczka na plecach poszły,mam nadzieje,ze mi przyjmą reklamacje :/ Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-14 o 13:17 |
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
MadCat - no własnie też kiedyś to przeliczałam i nie wyszło jakoś zawrotnie wiecej
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

)
Przyjaciółka przywiozła Sab Simplex, Michaś dostał już dwa razy przed karmieniem 15 kropelek... Kiedy to zacznie działać??
Czy to ma w ogóle sens Tym bardziej, że mała raczej nie ma problemow ze skorą...

a on raz ryczy, a za chwilę zagaduję i się na głos śmieje, chyba już złośliwie ze mnie.
ale mały miał ciągle jakieś wysypki i dlatego.

serkiem wiejskim na kanapkach ,zaczęłam juz jeść pomidory , ogórka, rzodkiewkę,szczypiorek i wędline tez jem chociaż lekarz mówił,że nie można .

A ile jednorazowo Toja mała wciąga mleczka?? Bo mój po 80-100ml, a przedwczoraj wciągnoł 170 ml....beknoł i poszedł spać

Mój Mały miał jedno kłócie i darł się niemiłosiernie