|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki
Załącznik 3103241
Jak wam się podoba ta kiecka? |
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dobra ta przysięga, faktycznie jak się ułoży pod swoich rodziców to napewno będzie zabawnie...pomyślę, pomyślę...bo pomysł mi się podoba , moi rodzice napewno by się uśmiali ale teściowa chyba ma inne poczucie humoru... Może podkradniemy pomysł
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2010-05-13 o 12:07 |
|
|
|
#1533 |
|
Rozeznanie
|
tekst przysięgi BOMBA
chyba się na coś takiego skusimy pokażę tż i jak go znam to wymyśli coś pasującego do naszych rodziców jeszcze![]()
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się podoba...dekold ma b.ładny..kobieca i ma coś w sobie ...nie dokońca wiem co ale podoba mi się
|
#1535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sukienka wg mnie bardzo ładna - bo prosta A takie uwielbiam ale raczej dla biusciastych z moim małym B moge tylko pomarzyć o takim dekolcie
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
sukienka bardzo ładna
co do przysięgi no to ja jestem na tak i myslałam że tz tez powie że super, a tu buba stwierdził że beznadziej ach ci faceci :/ ale jeszcze do wrzesnia dużo czasu, urobimy go odpowiednio ![]() ale wiem ze teściowa moja by się uśmiała
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
he he to tak jak moja
zresztą w jej przypadku przyda mi taka przysięga w obliczu tylu świadków i dodatkowo nagrana
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
mam takie pytanko do Was
moja kolezanka wychodzi za mąz w sierpniu czyli wczesniej od nas...a sukienki jeszcze nie ma wybranej, jakas tam kolezanka jej uszyje(ma zamiar isc do niej za miesiac) orkiestre i fotografa wziela pierwszych z brzegu, kamerzysty tez nie ma.Zaproszenia kupiła byle jakie w sklepie a sale wziela tą bo ma do niej najblizej z włosami nic nie bedzie robic a pomaluje sie sama![]() A ja natomiast wszystkim sie przejmuje, jestem podniecona slubem i chce kazdy szczegol miec dobrany ciagle cos czytam, przegladam i siedze na wizazu czy jestem jakas nienormalna? czy poprostu nie kazdemu zalezy tak bardzo na slubie? a wy jaki macie do tego stosunek?
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
e_wcia dzięki!
![]() świetny ten tekst chyba też podkradne ten pomysł... ![]() czaszka_ my chyba tu wszystkie się przejmujemy bardziej niż Twoja koleżanka
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Kochane jeszcze jedno pytanko.
Czy do tej sukienki pasowałaby wiązanka z czerwonych róż? |
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze że po przyjeździe od kosmetyczki chciała zmyć makijaż Może to nie to samo o czym Ty pisałaś, ale coś podobnego ![]() Natomiast ja patrzę na wszystkie szczegóły myślę, dobieram dla tego cieszę się że trafiłam tu na wizaż bo są tu dziewczyny podobne do mnie, a nawet jeszcze "gorsze" Dla tego Wam dziękuję że mogę się z Wami dzielić tymi różnymi rzeczami- bo w domu to już nie mogą mnie słuchać
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu mnie mają dość i TŻ tez juz chyba nie moze sluchac jestem poprostu ślubna maniaczka
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
To tak jak i u mnie..Tż czasami się ze mnie śmieje że nie umiem z nim o niczym innym rozmawiać..nawet jeśli juz o czymś innym gadamy to jak mi się coś przypomni to znów...jesteśmy maniaczki nie ma co...
takie bridezille ![]() ale z wami to można rozmawiać o każdym nawet mini szczególe ja wczoraj przeszłam się do swojej parafii do babki ktora prowdzi poradnie..i wiecie wkurzuyła mnie na maxa..nie dość że była niemiła...to jeszcze pomimo ze ksiądz nie widział problemu żebyś my z tż poradnie osobo robili (w inych proadniach jak pytałam chodząc na nauki też nie) to ona że czasu dla mnie mieć nie będzie ze teraz 2 spotaknie prowadzi i odesłała mnie do innej baby z innej parafii..która ponoc mase problemów robi...i jest jeszcze bradziej niemiła..wię zadzwoniłam do Tż..mobilizacja i zapisałam nas w poznaniu 1 spotkanie i karteczka z zaświadczeniem..szybko i bez problemów..ale co mnie baba zdenerwowała to |
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Czy macie jakiś pomysł na wierszyk do umieszczenia na zaproszeniu, żeby goście zamiast kwiatów przynieśli coś innego? Znalazłam tylko ad win, a może natknęłyście się jeszcze na jakieś inne? np kupony do lotto albo maskotki w formie wierszyka?
|
#1545 |
|
Rozeznanie
|
My też wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie w poradni... byliśmy w Krk. tż ma blisko z pracy i tak jakoś nam pasowało lepiej niż u nas w miejscowościach... trafiliśmy akurat do babki u której nie trzeba się zapisywać i poczekaliśmy trochę w kolejce i mamy pierwsze spotkanie za sobą... na następne może pójdziemy za dwa tygodnie jak nic nam nie wypadnie. chcemy jak najszybciej to załatwić... a wiecie, ze można chodzić do różnych poradni?? pierwsze spotkanie poradnia X, drugie poradnia Y a trzecie w jeszcze innej... tylko, zeby te baby się tam nie czepiały...
a była też para z nami co ślub mają w lipcu i oni dopiero się tym zajęli... babka im powiedziała,z ę teraz są wszędzie kolejki i może im być ciężko.... a co do babki to nie dziwię się, zę ludzie tak źle kojarzą poradnie... słuchać jej nie mogłam....
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie to samo :/ wczoraj mielismy pierwsze nauki , prowadziła babka z poradni jak sobie pomyślę że jeszcze 2 spotkania u niej to mnie cos trafia.
I jej teksty że nikt wam nie mówi ze macie brać ślub kościelny to wasz wybór! a juz jej miałam ochotę nazdać. Uwielbiam takich ludzi. Na koniec się zapytała czy ktos ma pytania i cisza, no bo szkoda że w trakcie jej wykładu jak ktos cos chciał powiedziec to zaraz ucinała szybko rozmowę bo ona wie wszystko najlepiej. A moi znajomi tez mają w czerwcu i teraz wszystko załatwiają. Z reszta wczoraj tez byli tacy co załatwiali na ostanią chwilę. A nas do poradni zapisała na 3 dni przed slubem
|
#1547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do wierszyków to tu jest dość sporo http://poznan.forumslubne.pl/viewtop...r=asc&start=45 a co do tej proadni to jak dla mnie to najchętniej bym jej wcale nie robiła..bo mi się do niczego to to nie przyda...a kalendarzyk po studium medycznym umiem prowadzć ale nie bede sądzę że każda z nas zna swój organizm dość dobrze żeby i bez kalendarzyka wywnioskowac kiedy ma np dni płodne..a Tż to najchetniej broniłby się rekami i nogami przed chodzeniem do takich proadni jak miszkaliśmy razem to za zadne skarby nie mogłam go wyciagnąć.. Edytowane przez ashe Czas edycji: 2010-05-14 o 12:29 |
|
|
|
|
#1548 |
|
Raczkowanie
|
My dołączyliśmy karteczkę z tekstem:
Bardzo byśmy chcieli by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte czyjeś małe oczy. A wiec zamiast kwiatów do życzeń w Kościele, dołączcie słodycze nasi przyjaciele. My do Domów Dziecka z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu malcom przekażemy. Niech z naszego szczęścia one tez coś maja, ze słodyczami w reku uśmiechy rozdają. Myślę, ze to dobry pomysł tym bardziej ze sporo gosci jest przyjezdnych
|
|
|
|
#1549 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
Witam, witam, witam
Ja Ślubuje 18.09.2010
|
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
serio takie pytanie? bo mnie to interesuje czy się pytaja jaką antykoncepcję się stosuje hehe bo mieszkać to i tak razem mieszkamy, bo dziwne żebyśmy mając 2 letnie dziecko mieszkali u mamusiek (chociaż znam taki przypadek )to tak jak ja witamy
Laura Edytowane przez mafda Czas edycji: 2010-05-14 o 14:26 |
|
|
|
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
i ja
równiez witam!my przedwczoraj zamówiliśmy obrączki, będą 2 czerwca Będą standardowe, żółte złoto, 6mm. Ja wczesniej myslalam, zeby na swojej miec jeszcze diamencik, ale przy przymiarkach jednak zrezygnowalam. Jednak bardziej podoba mi sie taka gładka ![]() A będziecie grawerować sobie cos na obraczkach? Bo my chcemy sobie cos wygrawerowac, ale zeby to byla niespodzianka. Tzn. ja TZtowi a on mi
|
|
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
hehe ja tez tak wymysliłam żeby on mi cos tam napisał a ja jemu i damy to jubilerowi w tajemnicy przed sobą ![]() to był taki kompromis
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
A my chcemy standardowy grawer imię i data ślubu- wg mnie to pasuje najbardziej.
Chcemy jak najcieńsze obrączki (u 'naszego' jubilera jest to 3,5mm) Z białego złota, moja będzie z brylancikami na dzień dzisiejszy, ale wkleję je jak już zamówimy bo do końca nie będzie pewnie wiadomo na jakie się zdecydujemy
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
ja tez musze miec cieniutką, wybrałam 4 a mój tz to zaszalał i 6mm chce bo on musi czuć że ma coś na ręce
|
#1557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
ja myslalam, ze je mozna zaczac dopiero 3 miechy przed slubem
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy kogoś z Was zainteresują pomysły zeszłorocznej wrześniówki, ale zaryzykuję
![]() Na podziękowanie dla rodziców zamówiliśmy po Ficusie Ginseng http://http://china.trade2cn.com/upl.../T04/51857.jpg do tego szkic ze zdjęcia http://www.artyna.pl/Rysowanie-portr...-zdj%EA%E6.php i grawerowaną statuetkę, coś w tym stylu http://www.allegro.pl/item1037827035...iona_data.html
|
|
#1559 |
|
Raczkowanie
|
My nauki i poradnie załatwiliśmy już w lutym, papiery są gotowe w domku i czekają na wrzesień
Za trzy tygodnie już podpisanie protokołu aniaaa84- pierwszy link mi się nie otwiera ale szkic a przede wszystkim statuetka są świetne!!! Mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko ale statuetkę na pewno skopiuje ![]() My wybraliśmy obrączki 7mm z białego złota, płaskie z prostymi brzegami (TZ nie podobają się zaokrąglone). Moja będzie z diamencikami TZa bez. Zamówimy je jeszcze w maju, poproszę naszego jubilera o foto lub adres ich strony www i wtedy wkleję zdjęcie obrączek lub już całkiem gotowych naszych Nie mam pomysłu na grawer, tez myślę ze data i imię pasują najbardziej. Moj TZ chciał wygrawerować Anna-my property lub Anna's property i z jego imieniem to samo Prosił bardzo o jeden z tych dwóch zwrotów haha i jeszcze nie wybiłam mu tego z głowy ![]()
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
MY też już mamy nauki odbębnione (u nas jest to tylko 1 potkanie)- było bardzo fajnie
oboje miło wspominamy. Poradnie mamy wyznaczoną na 19 lipca Co do obrączek to TŻ chciał grubszą, ale jak sobie odmierzył z papieru
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

pokażę tż i jak go znam to wymyśli coś pasującego do naszych rodziców jeszcze

moja kolezanka wychodzi za mąz w sierpniu czyli wczesniej od nas...a sukienki jeszcze nie ma wybranej, jakas tam kolezanka jej uszyje(ma zamiar isc do niej za miesiac)
orkiestre i fotografa wziela pierwszych z brzegu, kamerzysty tez nie ma.Zaproszenia kupiła byle jakie w sklepie a sale wziela tą bo ma do niej najblizej
z włosami nic nie bedzie robic a pomaluje sie sama

a była też para z nami co ślub mają w lipcu i oni dopiero się tym zajęli... babka im powiedziała,z ę teraz są wszędzie kolejki i może im być ciężko.... a co do babki to nie dziwię się, zę ludzie tak źle kojarzą poradnie... słuchać jej nie mogłam....