Wrześniówki - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 11:43   #1531
Sareczka1987
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki

Załącznik 3103241
Jak wam się podoba ta kiecka?

[rock]634799[/rock]
Sareczka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:02   #1532
Mała!
Zakorzenienie

Dobra ta przysięga, faktycznie jak się ułoży pod swoich rodziców to napewno będzie zabawnie...pomyślę, pomyślę...bo pomysł mi się podoba , moi rodzice napewno by się uśmiali ale teściowa chyba ma inne poczucie humoru...
Może podkradniemy pomysł

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2010-05-13 o 12:07
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:05   #1533
~ania_87
Rozeznanie

tekst przysięgi BOMBA chyba się na coś takiego skusimy e_wcia podkradnę pomysł pokażę tż i jak go znam to wymyśli coś pasującego do naszych rodziców jeszcze

~ania_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:06   #1534
Mała!
Zakorzenienie

Mi się podoba...dekold ma b.ładny..kobieca i ma coś w sobie ...nie dokońca wiem co ale podoba mi się

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:46   #1535
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sareczka1987 Pokaż wiadomość
Załącznik 3103241
Jak wam się podoba ta kiecka?
nie odzywam się za często a tez slubuję we wrzesniu, tyle że za rok

Sukienka wg mnie bardzo ładna - bo prosta A takie uwielbiam ale raczej dla biusciastych z moim małym B moge tylko pomarzyć o takim dekolcie

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:49   #1536
mafda
Zadomowienie

sukienka bardzo ładna
co do przysięgi no to ja jestem na tak i myslałam że tz tez powie że super, a tu buba stwierdził że beznadziej ach ci faceci :/
ale jeszcze do wrzesnia dużo czasu, urobimy go odpowiednio
ale wiem ze teściowa moja by się uśmiała
Stary 2010-05-13, 12:58   #1537
~ania_87
Rozeznanie

he he to tak jak moja zresztą w jej przypadku przyda mi taka przysięga w obliczu tylu świadków i dodatkowo nagrana będę miała dowody, ze obiecała

Stary 2010-05-14, 00:10   #1538
czaszka_
Zakorzenienie

mam takie pytanko do Was moja kolezanka wychodzi za mąz w sierpniu czyli wczesniej od nas...a sukienki jeszcze nie ma wybranej, jakas tam kolezanka jej uszyje(ma zamiar isc do niej za miesiac) orkiestre i fotografa wziela pierwszych z brzegu, kamerzysty tez nie ma.Zaproszenia kupiła byle jakie w sklepie a sale wziela tą bo ma do niej najblizej z włosami nic nie bedzie robic a pomaluje sie sama
A ja natomiast wszystkim sie przejmuje, jestem podniecona slubem i chce kazdy szczegol miec dobranyciagle cos czytam, przegladam i siedze na wizazu czy jestem jakas nienormalna? czy poprostu nie kazdemu zalezy tak bardzo na slubie? a wy jaki macie do tego stosunek?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 09:16   #1539
aniaczek_s
Raczkowanie

e_wcia dzięki!
świetny ten tekst chyba też podkradne ten pomysł...

czaszka_
my chyba tu wszystkie się przejmujemy bardziej niż Twoja koleżanka
Stary 2010-05-14, 09:55   #1540
Sareczka1987
Raczkowanie

Kochane jeszcze jedno pytanko.
Czy do tej sukienki pasowałaby wiązanka z czerwonych róż?

[rock]634799[/rock]
Sareczka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:21   #1541
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
mam takie pytanko do Was moja kolezanka wychodzi za mąz w sierpniu czyli wczesniej od nas...a sukienki jeszcze nie ma wybranej, jakas tam kolezanka jej uszyje(ma zamiar isc do niej za miesiac) orkiestre i fotografa wziela pierwszych z brzegu, kamerzysty tez nie ma.Zaproszenia kupiła byle jakie w sklepie a sale wziela tą bo ma do niej najblizej z włosami nic nie bedzie robic a pomaluje sie sama
A ja natomiast wszystkim sie przejmuje, jestem podniecona slubem i chce kazdy szczegol miec dobranyciagle cos czytam, przegladam i siedze na wizazu czy jestem jakas nienormalna? czy poprostu nie kazdemu zalezy tak bardzo na slubie? a wy jaki macie do tego stosunek?
Są takie co się nie przejmują. moja kuzynka na przykład (ślub w połowie września zeszłego roku) Wybrała salę- którą mieli znajomi, zespół- który mieli inni znajomi, kamerzystę i fotografa- których miała jej kuzynka, Sukienkę zobaczyła na PM, na której weselu była jako kelnerka- a że jest to mała miejscowość to znała się z tą PM więc po weselu udała się do niej przymierzyć sukienkę- stwierdziła że pasuje jej taki fason więc poszła do tej samej krawcowej, która szyła tamtej PM i poprosiła o taką samą kiecka jak miała pani X. Czesała ją kuzynka (fryzjerka) i przy okazji pomalowała kosmetyczka- ale na to to ja ją namówiłam z jej siostrą, bo Ona chciała sama się malować, albo żebym ja ją pomalowała
Dodam jeszcze że po przyjeździe od kosmetyczki chciała zmyć makijaż

Może to nie to samo o czym Ty pisałaś, ale coś podobnego

Natomiast ja patrzę na wszystkie szczegóły myślę, dobieram dla tego cieszę się że trafiłam tu na wizaż bo są tu dziewczyny podobne do mnie, a nawet jeszcze "gorsze" Dla tego Wam dziękuję że mogę się z Wami dzielić tymi różnymi rzeczami- bo w domu to już nie mogą mnie słuchać

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:53   #1542
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Natomiast ja patrzę na wszystkie szczegóły myślę, dobieram dla tego cieszę się że trafiłam tu na wizaż bo są tu dziewczyny podobne do mnie, a nawet jeszcze "gorsze" Dla tego Wam dziękuję że mogę się z Wami dzielić tymi różnymi rzeczami- bo w domu to już nie mogą mnie słuchać
haha jakbym czytała o sobie w domu mnie mają dość i TŻ tez juz chyba nie moze sluchac jestem poprostu ślubna maniaczka

Stary 2010-05-14, 12:01   #1543
ashe
Raczkowanie

To tak jak i u mnie..Tż czasami się ze mnie śmieje że nie umiem z nim o niczym innym rozmawiać..nawet jeśli juz o czymś innym gadamy to jak mi się coś przypomni to znów...jesteśmy maniaczki nie ma co... takie bridezille

ale z wami to można rozmawiać o każdym nawet mini szczególe który nas martwi a Tżci mówą że to precież nie ważne

ja wczoraj przeszłam się do swojej parafii do babki ktora prowdzi poradnie..i wiecie wkurzuyła mnie na maxa..nie dość że była niemiła...to jeszcze pomimo ze ksiądz nie widział problemu żebyś my z tż poradnie osobo robili (w inych proadniach jak pytałam chodząc na nauki też nie) to ona że czasu dla mnie mieć nie będzie ze teraz 2 spotaknie prowadzi i odesłała mnie do innej baby z innej parafii..która ponoc mase problemów robi...i jest jeszcze bradziej niemiła..wię zadzwoniłam do Tż..mobilizacja i zapisałam nas w poznaniu 1 spotkanie i karteczka z zaświadczeniem..szybko i bez problemów..ale co mnie baba zdenerwowała to
ashe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 12:08   #1544
arnama
Zakorzenienie

Czy macie jakiś pomysł na wierszyk do umieszczenia na zaproszeniu, żeby goście zamiast kwiatów przynieśli coś innego? Znalazłam tylko ad win, a może natknęłyście się jeszcze na jakieś inne? np kupony do lotto albo maskotki w formie wierszyka?

Stary 2010-05-14, 12:10   #1545
~ania_87
Rozeznanie

My też wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie w poradni... byliśmy w Krk. tż ma blisko z pracy i tak jakoś nam pasowało lepiej niż u nas w miejscowościach... trafiliśmy akurat do babki u której nie trzeba się zapisywać i poczekaliśmy trochę w kolejce i mamy pierwsze spotkanie za sobą... na następne może pójdziemy za dwa tygodnie jak nic nam nie wypadnie. chcemy jak najszybciej to załatwić... a wiecie, ze można chodzić do różnych poradni?? pierwsze spotkanie poradnia X, drugie poradnia Y a trzecie w jeszcze innej... tylko, zeby te baby się tam nie czepiały... a była też para z nami co ślub mają w lipcu i oni dopiero się tym zajęli... babka im powiedziała,z ę teraz są wszędzie kolejki i może im być ciężko.... a co do babki to nie dziwię się, zę ludzie tak źle kojarzą poradnie... słuchać jej nie mogłam....

Stary 2010-05-14, 12:20   #1546
mafda
Zadomowienie

dokładnie to samo :/ wczoraj mielismy pierwsze nauki , prowadziła babka z poradni jak sobie pomyślę że jeszcze 2 spotkania u niej to mnie cos trafia.
I jej teksty że nikt wam nie mówi ze macie brać ślub kościelny to wasz wybór! a juz jej miałam ochotę nazdać.
Uwielbiam takich ludzi. Na koniec się zapytała czy ktos ma pytania i cisza, no bo szkoda że w trakcie jej wykładu jak ktos cos chciał powiedziec to zaraz ucinała szybko rozmowę bo ona wie wszystko najlepiej.
A moi znajomi tez mają w czerwcu i teraz wszystko załatwiają. Z reszta wczoraj tez byli tacy co załatwiali na ostanią chwilę. A nas do poradni zapisała na 3 dni przed slubem
Stary 2010-05-14, 12:25   #1547
ashe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Czy macie jakiś pomysł na wierszyk do umieszczenia na zaproszeniu, żeby goście zamiast kwiatów przynieśli coś innego? Znalazłam tylko ad win, a może natknęłyście się jeszcze na jakieś inne? np kupony do lotto albo maskotki w formie wierszyka?
My będziemy rozdając zaproszenia mówić zeby zamiast kwatów winko np
Co do wierszyków to tu jest dość sporo
http://poznan.forumslubne.pl/viewtop...r=asc&start=45

a co do tej proadni to jak dla mnie to najchętniej bym jej wcale nie robiła..bo mi się do niczego to to nie przyda...a kalendarzyk po studium medycznym umiem prowadzć ale nie bede sądzę że każda z nas zna swój organizm dość dobrze żeby i bez kalendarzyka wywnioskowac kiedy ma np dni płodne..a Tż to najchetniej broniłby się rekami i nogami przed chodzeniem do takich proadni jak miszkaliśmy razem to za zadne skarby nie mogłam go wyciagnąć..

Edytowane przez ashe
Czas edycji: 2010-05-14 o 12:29
Stary 2010-05-14, 12:33   #1548
tylko_ chwilka
Raczkowanie

My dołączyliśmy karteczkę z tekstem:

Bardzo byśmy chcieli by w tym dniu uroczym,
były uśmiechnięte czyjeś małe oczy.
A wiec zamiast kwiatów do życzeń w Kościele, dołączcie słodycze nasi przyjaciele.
My do Domów Dziecka z nimi pojedziemy
i w Waszym imieniu malcom przekażemy.
Niech z naszego szczęścia one tez coś maja,
ze słodyczami w reku uśmiechy rozdają.

Myślę, ze to dobry pomysł tym bardziej ze sporo gosci jest przyjezdnych , podobały nam się także wkładki z prośba o los totolotka lecz bardzo chcieliśmy coś nie dla siebie, a uszczęśliwić tez kogoś w tym dniu.
tylko_ chwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:13   #1549
~ania_87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
dokładnie to samo :/ wczoraj mielismy pierwsze nauki , prowadziła babka z poradni jak sobie pomyślę że jeszcze 2 spotkania u niej to mnie cos trafia.
I jej teksty że nikt wam nie mówi ze macie brać ślub kościelny to wasz wybór! a juz jej miałam ochotę nazdać.
Uwielbiam takich ludzi. Na koniec się zapytała czy ktos ma pytania i cisza, no bo szkoda że w trakcie jej wykładu jak ktos cos chciał powiedziec to zaraz ucinała szybko rozmowę bo ona wie wszystko najlepiej.
A moi znajomi tez mają w czerwcu i teraz wszystko załatwiają. Z reszta wczoraj tez byli tacy co załatwiali na ostanią chwilę. A nas do poradni zapisała na 3 dni przed slubem
to macie te spotkania grupowo?? my mamy indywidualnie... choć dla mnie to bezsens bo kobieta miała wczoraj 3 pary które były pierwszy raz i gadała 3 razy to samo... a pierwsze pytanie: mieszkacie razem?? ech...
Cytat:
Napisane przez tylko_ chwilka Pokaż wiadomość
My dołączyliśmy karteczkę z tekstem:

Bardzo byśmy chcieli by w tym dniu uroczym,
były uśmiechnięte czyjeś małe oczy.
A wiec zamiast kwiatów do życzeń w Kościele, dołączcie słodycze nasi przyjaciele.
My do Domów Dziecka z nimi pojedziemy
i w Waszym imieniu malcom przekażemy.
Niech z naszego szczęścia one tez coś maja,
ze słodyczami w reku uśmiechy rozdają.

Myślę, ze to dobry pomysł tym bardziej ze sporo gosci jest przyjezdnych , podobały nam się także wkładki z prośba o los totolotka lecz bardzo chcieliśmy coś nie dla siebie, a uszczęśliwić tez kogoś w tym dniu.
słodycze to dobry pomysł bo najczęściej ludzie chcą dawać maskotki.. kiedyś oglądałam taki program w którym kobieta z domu dziecka mówiła,zę maskotki to nie jest dobry pomysłą bo dzieci mają ich dużo a to taki symbol nie mam mamy ani taty tylko maskotkę. zresztą tam maskotki są wspólne i mówiła ze dla takich dzieci najlepsze są kosmetyki(dezodoranty, kremy, toniki, żele itd) bo na to pieniędzy domy dziecka nie mają... a każdy nastolatek chce mieć myślę, że ze słodyczami może być podobnie bo wiadomo że to nie są produkty pierwszej potrzeby.

Stary 2010-05-14, 13:17   #1550
Ficka 83
Raczkowanie

Witam, witam, witam Ja Ślubuje 18.09.2010
Ficka 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:57   #1551
ashe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ficka 83 Pokaż wiadomość
Witamy
Jak tam twoje przygotowania
Stary 2010-05-14, 14:23   #1552
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ~ania_87 Pokaż wiadomość
to macie te spotkania grupowo?? my mamy indywidualnie... choć dla mnie to bezsens bo kobieta miała wczoraj 3 pary które były pierwszy raz i gadała 3 razy to samo... a pierwsze pytanie: mieszkacie razem?? ech...
nie poradnia jest osobno, tylko ona prowadziła wczoraj też nauki, a dwa spotkania pozostałe z księdzem
serio takie pytanie?
bo mnie to interesuje czy się pytaja jaką antykoncepcję się stosuje hehe
bo mieszkać to i tak razem mieszkamy, bo dziwne żebyśmy mając 2 letnie dziecko mieszkali u mamusiek (chociaż znam taki przypadek )
Cytat:
Napisane przez Ficka 83 Pokaż wiadomość
to tak jak ja
witamy

Edytowane przez mafda
Czas edycji: 2010-05-14 o 14:26
mafda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:30   #1553
molly18
Raczkowanie

Cytat:

to tak jak ja
witamy
i ja równiez witam!

my przedwczoraj zamówiliśmy obrączki, będą 2 czerwca Będą standardowe, żółte złoto, 6mm. Ja wczesniej myslalam, zeby na swojej miec jeszcze diamencik, ale przy przymiarkach jednak zrezygnowalam. Jednak bardziej podoba mi sie taka gładka
A będziecie grawerować sobie cos na obraczkach? Bo my chcemy sobie cos wygrawerowac, ale zeby to byla niespodzianka. Tzn. ja TZtowi a on mi
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:58   #1554
mafda
Zadomowienie

hehe ja tez tak wymysliłam żeby on mi cos tam napisał a ja jemu i damy to jubilerowi w tajemnicy przed sobą
to był taki kompromis
Stary 2010-05-14, 19:55   #1555
arnama
Zakorzenienie

A my chcemy standardowy grawer imię i data ślubu- wg mnie to pasuje najbardziej.
Chcemy jak najcieńsze obrączki (u 'naszego' jubilera jest to 3,5mm) Z białego złota, moja będzie z brylancikami na dzień dzisiejszy, ale wkleję je jak już zamówimy bo do końca nie będzie pewnie wiadomo na jakie się zdecydujemy

Stary 2010-05-14, 22:25   #1556
mafda
Zadomowienie

ja tez musze miec cieniutką, wybrałam 4 a mój tz to zaszalał i 6mm chce bo on musi czuć że ma coś na ręce
Stary 2010-05-14, 22:44   #1557
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez musze miec cieniutką, wybrałam 4 a mój tz to zaszalał i 6mm chce bo on musi czuć że ma coś na ręce
moj TŻ tez chcial wieksza, bo mowil ze jak ma taka mała to, że jej nie czuje i glupio wyglada jak pierscionek

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
nauki juz robicie? ja myslalam, ze je mozna zaczac dopiero 3 miechy przed slubem

Stary 2010-05-14, 22:45   #1558
aniaaa84
Zadomowienie

Nie wiem czy kogoś z Was zainteresują pomysły zeszłorocznej wrześniówki, ale zaryzykuję

Na podziękowanie dla rodziców zamówiliśmy po Ficusie Ginseng

http://http://china.trade2cn.com/upl.../T04/51857.jpg

do tego szkic ze zdjęcia

http://www.artyna.pl/Rysowanie-portr...-zdj%EA%E6.php

i grawerowaną statuetkę, coś w tym stylu

http://www.allegro.pl/item1037827035...iona_data.html
Stary 2010-05-14, 23:08   #1559
tylko_ chwilka
Raczkowanie

My nauki i poradnie załatwiliśmy już w lutym, papiery są gotowe w domku i czekają na wrzesień Za trzy tygodnie już podpisanie protokołu
aniaaa84- pierwszy link mi się nie otwiera ale szkic a przede wszystkim statuetka są świetne!!! Mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko ale statuetkę na pewno skopiuje Jest śliczna i pięknie będzie wyglądać jako pamiątka na komodzie u rodziców w salonie

My wybraliśmy obrączki 7mm z białego złota, płaskie z prostymi brzegami (TZ nie podobają się zaokrąglone). Moja będzie z diamencikami TZa bez. Zamówimy je jeszcze w maju, poproszę naszego jubilera o foto lub adres ich strony www i wtedy wkleję zdjęcie obrączek lub już całkiem gotowych naszych
Nie mam pomysłu na grawer, tez myślę ze data i imię pasują najbardziej. Moj TZ chciał wygrawerować Anna-my property lub Anna's property i z jego imieniem to samo
Prosił bardzo o jeden z tych dwóch zwrotów haha i jeszcze nie wybiłam mu tego z głowy
tylko_ chwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 23:19   #1560
arnama
Zakorzenienie

MY też już mamy nauki odbębnione (u nas jest to tylko 1 potkanie)- było bardzo fajnie oboje miło wspominamy. Poradnie mamy wyznaczoną na 19 lipca
Co do obrączek to TŻ chciał grubszą, ale jak sobie odmierzył z papieru to stwierdził że cieńsza lepsza, ale zobaczymy jak pojedziemy do tego jubilera do Krakowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości