|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Dzięki, dziewczyny
Wiecie co, nie mogę uwierzyć, że już prawie rok mija od diagnozy przerzutu. A Tata ma się nieźle, na razie wiele wskazuje na to, że wróg, przynajmniej tymczasowo, został znowu opanowany
|
#4382 |
|
Rozeznanie
|
Zgadnij - GTAULUJE ŚLICZNEGO MAXIA!!!!
Ewurka- Kretencja- za tate ![]() Awenturyn - dobrze że to nic groźnego... Tity, Scio- czekamy na waszą kolej i wspaniałe grube II
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Tity, ze pytasz
Minely juz 2 lata od rozpoznania, alez ten czas leci... Jest raz lepiej raz gorzej, jak to z panem rakiem bywa, wazne, ze inne organy sa w ok, jak na taty wiek i dziury w kosciach sie nie powiekszaja, co oznacza, ze chemia daje rezultaty A ja ostatni dzien wolnego mam i chyba musze sie zabrac za porzadki ![]() A teraz maly tescik dla kobitek ![]() Czy wiecie kto to jest i czy sie wam podoba jako mezczyzna? Bardzo ciekawa jestem
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj nie doczytałam - dla TŻeta i powodzenia w nowej pracce! Trzymam kciuki za tatę!! ![]() Cytat:
No nic, tatko mnie bierze pod kontrolę, jak będzie się taka historia powtarzać to pewnie czeka mnie wizyta u lekarza.. Cześć robaczki Wstałam dziś chyba lewą nogą bo nic mi nie idzie: od rana zdążyłam już 2 razy zrobić mini-powódź, w salonie i w kuchni (nie pytajcie jak, Virgo potrafi ), przez co miałam nadprogramowe sprzątanie (oprócz zwyczajowego). Gdzieś tam w międzyczasie zrobiłam peeling i nałożyłam maseczkę odżywczą na buźkę. A tak wgl to kicham i drapie mnie w gardle, i powieka mi 'lata', brakuje mi chyba magnezu i potasu (potas z tego co wiem, jest też chyba dobry na nadciśnienie). Jestem jakaś przymulona, zresztą dziś aura nieciekawa, więc ciśnienie pewnie znowu mi świruje.Pogoda taka, że najchętniej owinęłabym się w kocyk z książką i herbatką ale muszę przygotować coś na korki bo zaczynam o 13. Nie chwaliłam Wam się chyba jeszcze, że naciągnęłam tatę na rower? Już dziś powinnam go mieć, bo upatrzyłam go sobie już wcześniej . A tak wgl to pogoniłam wczoraj TŻeta na kanapę bo mnie *piiii*. Po korkach lecę na pidżamo party do koleżanki a jutro do galerii, może zakupy mnie odstresują? Słyszałyście nowe hasło: Zakupy są tańsze niż terapia? ![]() Zmykam,
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się średnio podoba
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
podoba mi się.. , ale nie jest dla mnie
zawsze przed takimi "uciekałam"virginia o haśle nie slyszałam wcześniej ja jakoś nie lubie robić zakupów "ciuchowych" , nic mi się nie podoba jak idę do sklepu... na obrazku super,śliczne zawsze ale co innego zakupy spożywcze i kupowanie lakierów do paznokci , wczoraj nabyłam w rossmanie zielony dostałam 5 z egzaminu
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
Doskonaly w kazdym calu...
![]() He he ![]() Tak sobie mysle od paru dni, jak oczarowac mojego faceta ![]() Ja to taka bardziej chlopczyca jestem i w sukienkach rzadko chodze ale pomyslalam sobie, ze moze powinnam od czasu do czasu go pouwodzic, bo prawie nigdy tego nie robie. 6 czerwca mina 4 lata odkad wyjechalam z Polski i zamieszkalismy razem i tak sobie pomyslalm, ze na ten dzien chcialabym wygladac suuuper I w ogole kazdego dnia Jakos tak troszke sie zmienic, dla samej siebie i dla TZa![]() Tylko nie bardzo wiem w czym wygladam dobrze, zawsze mi sie wydaje, ze sukienki to cos nie dla mnie
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa, mam ten sam problem. Chłopaczysko ze mnie, w sukience czuję się jak przebieraniec... Póki co - zapuszczam włosy dla męża
A cycki mi się same "zapuściły" i bardzo mu się to podoba Co do mężczyzn - nie lubię idealnych typów. zarówno jeśli chodzi o wygląd, jak i charakter. Czytałyście może "Samotność w sieci"? Główny bohater jest tak cudownie słodki, idealny, że myślałam, że się od tej słodyczy porzygam
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa no to dobrze, że chemia działa. Oby tak dalej
![]() A ten pan ze zdjęcia całkiem przyjemny dla oka, ale jak dziewczyny niektóre piszą "za przystojny" Taki typ urody kojarzy mi się z podrywaczem i czymś przelotnym. Ale ja wybredna jestem, żaden współczesny aktor mi się nie podoba chyba ![]() A co do kiecek. Też jestem z tych dziewczyn w portkach, ale postanowiłam sobie, że w te wakacje jak będzie gorąco to jak najczęściej będę chodzić w sukienkach. Każda kobieta pięknie wygląda w sukience, tylko trzeba ją odpowiednio do kobiety dobrać Wkładaj sukienki i nie marudź. TŻ na pewno będzie się cieszył Poprzymierzaj sobie w sklepie kilka i zobaczysz w czym dobrze wyglądasz ![]() Gratulacje!!! |
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
powiem Wam że założyłam wątek na ginekologicznym, chciałam uzyskać radę w sprawie pracy w laboratorium będąc w ciąży........ wiecie co..... zostałam skrytykowana i potraktowana jako jakaś nacągaczkaże niby to ja chcę od razu iść na L4.... masakra..... przecież każy wie że praca ze środami chemicznymi jest szkodliwa dla zdrowia..... poza tym to @ do mnie przyszła a w pracy jestem i normalnie za chwile wykorkuje..... ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko, nie przejmuj się głupimi komentarzami
Ja jestem zdania, że kobieta nawet w "bezpiecznej" pracy powinna dostać L4, jeśli ma taka potrzebę. Wiadomo, że nie zawsze czujemy się dobrze - senność, mdłości, zawroty głowy itp... Poza tym ciąża to ostatni moment (i dobry pretekst ) żeby jeszcze się porozpieszczać, powypoczywać.Zdecydowanie nie potępiam kobiet, które idą na zwolnienie, choć ich praca tego nie wymaga. A już praca z małymi dziećmi (jak moja ), odczynnikami chemicznymi, czy taka, gdzie dużo się stoi czy dźwiga, w ogóle nie podlega dyskusji jak dla mnie.
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko no tak, bo przecież najlepiej, żeby dzieci się rodziły samoistnie, a jak już kobita musi być w ciąży to niech rodzi na stanowisku pracy...Nie przejmuj się. Przeczytałam wypowiedź tej jednej "mondralińskiej". Jak to łatwo komuś planować życie...
|
|
|
|
#4394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna znam te bóle @ a laskami z ginekologicznego się nie przejmuj Labolatorium i ciążka to nie z dobra para Ja jak chodziłam na studia i miałam labolatoria (takie podstawy) to od razu na pierwszym spotkaniu mówiono że panie w ciązy kiedy inaczej zaliczą ćwiczenia żeby teraz bobaska nie truć i nikt ie robił z tego jakiegoś problemu a my tam nie wiele mieliśmy doczynienia z bardzo żrącymi chemikaliami Najfajniejsze były badania organoleptyczne (smak, zapach np chlebka)
|
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale sukienka to niezła podstawa ![]() Ja sugeruje jakieś pończochy i sexowną bielizne pod tą sukieneczke Oliwka gratuluje 5 z egzaminu Ja dziś zrobiłam test u pielęgniarki i wyszły grube dwie krechy pani mnie zapytała czy chce tego dziecka!!!! i na 1 czerwca idę do położnej, właśnie zjadłam obiadek i chyba pojade po Tż bo zostawił mi dziś samochód
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Raczkowanie
|
Zgadnij, gratuluje syneczka!
Ewurko, a Tobie dwóch, ślicznych, grubych kreseczek Ja tak tylko z doskoku, przygotowania przedślubne w toku, to już jutro! Jak już będzie po, to w końcu przeczytam dokładnie, co u Was Buziaki kobietki, lecę się odstresować![]()
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulku kciuki za jutrzejszy dzień
Na pewno będzie piękny Nie ma się czym stresować
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i może potem znajdziesz czas żeby nas odwiedzić ![]() Czytam na bieżąco co tam piszecie (w czasie karmienia) ale nie mam jak odp... Męczą nas od kilku dni kolki, to straszne patrzeć tak bezradnie jak się męczy
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley w czerwcowej M jak mamie jest artykuł o kolce u maluszka , bardzo szkoda ,że nie mam skanera
![]() jasiulek mój ślub za 3 tyg. rany...
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za jutrzejszy dzień, będzie pięknie, zobaczysz, czekamy niecierpliwie na relacje i zdjęcia. Pięknego dnia życze Oliwko kurcze Tobie też nie wiele zostało wszystko już macie????
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
ZGADNIJ GRATULACJE SLICZNE MALENSTWO
![]() ![]() ![]() ![]() LINDSLEY moj Szymek tez mial kolki i nam bardzo pomogla prasowana pieluszka na brzuszek super sprawa i szybko pomoglo na prawde |
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
ewurka w zasadzie wszystko się "realizuje"
zamówiliśmy winietki ostatnio i księgę gości, na przymiarkę sukni idę pod koniec maja, makijaż i fryz próbny 28 maja , przyszła Teściowa ma mi zamowić na dniach bukiet z frezji i na salę ustalić menu , ale to tak tydzień wcześniej. TŻ dzisiaj pojechał do kumpla po garnitur. A co kupiliście rodzicom w ramach podziękowania? bo my cały czas się zastanawiamy...
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podam Ci maila na PW. Chętnie poczytam, chociaż kropelki pomagają i synuś już spokojny... Jasiulku wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley nie mam aparatu , a telefonem nie wyjdzie dobre zdjęcie
napiszę Ci metody , które mogą złagodzić ![]() - kołysz maluszka - na rękach lub w kołysce - na brzuszku malca połóż ciepły kompres - przeprasowana tetrowa pieluszka, mały termofor - wykąp dziecko - czasami ulgę przynosi zanurzenie malucha w ciepłej wodzie -ułóż malucha na brzuszku - na pofałdowanym ręczniku -położ się na łóżku lub usiądz w fotelu , a potem połóż malca na sobie tak, by brzuszkiem dotykał twojego brzucha - możesz masować delikatnie po pleckach - zawiń malca w duży kocyk i delikatnie pokołysz w ramionach - daj maluchowi do picia heratkę z kopru włoskiego, a jeśli karmisz piersią, sama możesz pić specjalną herbatkę antykolkową - jej składniki przenikną do mleka. - przyjrzyj się swojej diecie - białko mleka krowiego najczęstasza przyczyna alergii , jak również przyprawy ostre, czekolada czy cytrusy. - podczas karmienia ułóż maluszka tak, by nie połykał zbyt wiele powietrza podczas ssania -karmiąc piersią nie zmieniaj piersi zbyt szybko - w 1 fazie pokram zawiera więcej laktozy, przez co żoładek malca szybciej sie opróżnia , a w jelitach zachodzi więcej procesów fermentacyjnych, które zwiększają produkcję gazów. to w sumie tyle , reszta to są przyczyny kolek ![]() P.S pewnie i tak wszystkie albo większość metod znasz
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-05-15 o 12:30 |
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dawaliśmy taki album ze zdjęciami jak chcesz to wklejalam kidyś zdjęcia na wiz to Ci pokażę.Jasiulku wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia - czekamy na fotki |
|
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
OLIWKA widze ze mamy ta sama gazete
a my kupilismy kwiaty dla rodzicow wybralismy takie ktore mozna ladnie ususzyc tak nam poradzila kwiaciarka i do dzisiaj kwiaty stoja slicznie wysuszoneJASIULKU WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NA NOWEJ DRODZE ZYCIA
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwka dzięki
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulku życzę Wam wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia
Spełnienia i pełnego porozumienia we wszystkim Buziaki ![]() A ja dzisiaj byłam w pracy, potem byłam na pogrzebie mamy koleżanki, potem zrobiliśmy z mężem i mamą ciasto, trochę w ogródku pomogłam i dopiero siadłam do kompa. Nie wiem czy w pon nie iść do gina, przestało mnie już swędzieć co prawda(wczoraj tylko troszkę swędziało), ale ciągle mam te kropeczki różowe(ledwo zauważalne) na majtach i boję się czy to nie nadżerka jakaś... |
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulek wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
dzięki dziewczyny że chodź Wy mnie rozumiecie, najbardziej mnie wkurzyła jedna laska co napisała żebym się zajęła pracą a dzieci później hehehhee ciekawe kiedy? i tak nie planujemy w najbliższych miesiącach ale może od stycznia kto wie? albo wcześniej jak dzidzia sama będzie chciała przyjść ![]() lindsley synek śliczny ![]() Oliwka my daliśmy piękne bukiety kwiatów rodzicom i babci bo była na weselu i oczywiście sto lat wszyscy śpiewali mojej babci , bardzo wzruszająca chwila, bardziej niż jak dawaliśmy kwiaty rodzicom byłam właśnie w tarnowie w galerii, kupiłam superowe spodnie i bluzeczkę ![]()
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka to nasz album
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3624 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3625 I do tego po jednej róży zdobionej tiulem i brokatem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

dla TŻeta i powodzenia w nowej pracce!
), przez co miałam nadprogramowe sprzątanie
(oprócz zwyczajowego). Gdzieś tam w międzyczasie zrobiłam peeling i nałożyłam maseczkę odżywczą na buźkę. A tak wgl to kicham i drapie mnie w gardle, i powieka mi 'lata', brakuje mi chyba magnezu i potasu (potas z tego co wiem, jest też chyba dobry na nadciśnienie). Jestem jakaś przymulona, zresztą dziś aura nieciekawa, więc ciśnienie pewnie znowu mi świruje.
. 
ja jakoś nie lubie robić zakupów "ciuchowych" , nic mi się nie podoba jak idę do sklepu... na obrazku super,śliczne zawsze

i na 1 czerwca idę do położnej, właśnie zjadłam obiadek i chyba pojade po Tż bo zostawił mi dziś samochód 
Jak już będzie po, to w końcu przeczytam dokładnie, co u Was
rany...