Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 10:53   #4801
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

ja ostatnio widziałam dziwczyne z wózkiem i miala wpięte nosidelko w tę dolną czesc na kółkach bardzo fajne rozwiązanie bo mało miejsca zajmuje taki wózeczek ( laska chodziła z nim po centrum handlowym)i przy tym lekki chyba jest

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 10:56   #4802
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Domi kochana ile dałaś za ten wózek i on jest lekki ???

A tak generalnie to na co trzeba patrzyc przy zakupie wózka Tez bym chciala taki rozwojowy zeby z glebokiego mozna bylo zrobic pozniej spacerowy ale takie to chyba ciezkie sa A ja chcialabym taki w miare lekki wózek bo mieszkam na drugim pietrze i wind tu nie ma .
Wiesz na zime tak jak Ty rodzisz, to bardziej gondola pasuje, bo w ogole gondola jest do pol roczku. Potem sie przechodzi na spacerowke. Ten wozek Tako wybral w koncu Tz, ale ten ktory zamowilam wczoraj Baby Design mini to wybralam sama cena 269 zl. Mi zalezalo, zeby byl w miare lekki- ten 6,5 kg, maly po zlozeniu i rozkladal sie do lezenia

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja ostatnio widziałam dziwczyne z wózkiem i miala wpięte nosidelko w tę dolną czesc na kółkach bardzo fajne rozwiązanie bo mało miejsca zajmuje taki wózeczek ( laska chodziła z nim po centrum handlowym)i przy tym lekki chyba jest

no w tych 3w1 mozna wpinac nosidelko w stelaz

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:02   #4803
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
A tak generalnie to na co trzeba patrzyc przy zakupie wózka Tez bym chciala taki rozwojowy zeby z glebokiego mozna bylo zrobic pozniej spacerowy ale takie to chyba ciezkie sa A ja chcialabym taki w miare lekki wózek bo mieszkam na drugim pietrze i wind tu nie ma .
u mnie kryteria to:
- lekki bo mieszkam na 2 pietrze bez windy
- skretne przednie kola
-pompowane kola
- mozliwosc montowania fotelika do stezala
- fotelik ma byc bezpiecnzy z baza do auta..

no w zwiazku z tym pozostaje nam x lander z fotelikiem maxi cosi z basa easy base...
sam sie droga eliminacji zrobil...
Stary 2010-05-14, 11:04   #4804
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
u mnie kryteria to:
- skretne przednie kola
-pompowane kola

no w zwiazku z tym pozostaje nam x lander z fotelikiem maxi cosi z basa easy base...
koorde, ja mieszkam na 4 bez windy

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:05   #4805
stokrotka24
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Laski trzymajcie kciuki bo moj tz ma rozmowe za 10 minut kurcze juz po 4 dzisiaj wyjezdzal zeby dojechac do tej warszawki ;/ no ale w sumie szybko mu poszlo bo byl juz 1,5 h godziny przed czasem na miejscu...

ja mam swoja rozmowe w poniedzialek na 15... w ogole sie wkurzylam bo chcialam to utrzymac w tajemnicy i powiedziec dopiero jak juz bede na 100 % pewna ze sie przenosze... a tu wczoraj pokojowe mi mowia ze slyszaly ze sie przenosze... i nie chcialy mi powiedziec od kogo tylko stwierdzily ze i tak kazdy juz wie... ehhh plotkary ;/
trzymam kciuki za tz i za ciebie oczywiście też

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:06   #4806
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
u mnie kryteria to:
- skretne przednie kola
-pompowane kola

ze co?????????

Stary 2010-05-14, 11:08   #4807
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Ja tylko na moment Jesteśmy w domu, mały powoli oswaja się z nowym otoczeniem A ja dochodzę do siebie Jak ja bym chciała Was nadrobić
Ściskam każdą z osobna
fajnie, że już jesteście z nami Miłoszek jest taki śliczny ...
co za pielęgniarka brak słów... Jakaś głupia baba, co innego jakby jakiś facet rzucił takim tekstem (bo moze myślał, że brzuch nagle magicznie znika) ale nie kobieta która pracuje w służbie zdrowia! Żal.... Nie myśl o tym, nie przejmuj się - teraz najważniejsze jest zdrowie synka i Twoje...

Cytat:
mam dzis tragiczny dzien.. hormony.. juz z piec razy ryczalam... do dupy wszytko.. tz mnie przytula pociesza a ja rycze jeszcze bardziej.. ehs... baba w ciazy... ..

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Martuś, ja też teraz płaczę z byle powodu Jak mnie przyłapał na tym mój lekarz, to się śmiał i powiedział, żebym się nie martwiła, bo to efekt spadku progesteronu i zażartował, że do łez teraz może mi wystarczyć krzywy palec
Wszystko mnie teraz wzrusza... Nawet jak słyszę, że w reklamie telewizyjnej dzieci się zwracają do swojej mamy
jak piszecie o tym to jestem ciekawa jak to możliwe... wiem o tym, że w ciaży , albo przed @ kobieta moze być bardziej wrażliwa, płaczliwa itd. To normalnie jest fascynujące, że jakieś tam hormonki wpływają na to, że płaczecie z byle powodu Martucha, dlaczego płaczesz? Tak serio? Bo mnie to naprawdę fascynuje... Martwisz się, boisz czegoś, czy to raczej z radosci

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
a propos telefonow to wlasnie sobie kupilamwreszcie moj wymarzony z klapką
ja w październiku będę miała nową umowę i nowy telefon- oczywiście z klapką a Twój jest śliczny Ale ja wolę Nokię 6650, tylko jest nadal dośś droga nawet w abonamencie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Echhhh...a ja jestem bardzo smutna, bo same zmartwienia mnie spotykają Badanie nie wyszło kolorowo...ale muszę dać radę i się z tym uporać...ech...płakac mi się chce
trzymaj się

Cytat:
dlatego ja uwazam ze jak sie idzie do dziecka "nowo narodzonego" to najlepiej jak juz oczywiscie chce sie cos kupic to zamiast robic mix ciuszkow gryzaczkow itd.. ktorych mamy mama mnostwo kupic paczke papmersow
fajny pomysł, akurat na dniach moja kuzynka rodzi i już wiem co jej kupię

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
ja slub wziełam 31 grudnia 2009 r. i dzidzius nedzie w listopadzie dołaczam sie.
witaj

Dzisiaj mamy w planach złozenie dokumentów do Fortisa a w poniedziałek do innych banków. Mam nadzieję, ze pójdzie to sprawnie. Na podpisanie umowy kupna mamy jeszcze 2,5 miesiaca a ja już przeglądam mebelki wczoraj wpadłam na pomył, że może niektóre kupimy na aukcjach All albo w komisach i je odświeżymy. Może coś fajnego, oryginalnego się trafi Uwielbiam ogladać programy o remontach mieszkań i też bym tak chciała

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 11:10   #4808
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
koorde, ja mieszkam na 4 bez windy
no to sobie pomysl codziennie nosic 16 kg wozek plus dzieko...

x lander wazy cos kolo 13 ai jest jednym z lzejszych

Cytat:
ze co?????????
wiem to brzmi kosmicznie
ale jak sie w to wczytasz to jest latwo
x lander to wozek ktory 3w1 i ma w sobie godnole siedzisko spacerowe i fotelik np. z firmy maxi cosi.. a do fotelika jest baza ktora sie nazywa esay base...
niestety taki bezpiecnzy zestawik NOWY kosztuje cos kolo 2400
wiesz szukamy uzywanego....
albo jakiejs maxi promocji...
np taki ale nowy
http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E
i tu widsz np ze wozek ma gondole siedzisko i fotelik a ten fotelik jest w aucie z tyaka jakby noga i ta noga to wlasnie basa easy base ktora jest jedna z najbespiecnziejszych na rynku....

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-05-14 o 11:12
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:15   #4809
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja bede robic taki torcik jaks iekuzynowi meza urodzi maluszek
http://alexls-destinationart.blogspo...szek-kurs.html

Stary 2010-05-14, 11:20   #4810
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
jak piszecie o tym to jestem ciekawa jak to możliwe... wiem o tym, że w ciaży , albo przed @ kobieta moze być bardziej wrażliwa, płaczliwa itd. To normalnie jest fascynujące, że jakieś tam hormonki wpływają na to, że płaczecie z byle powodu Martucha, dlaczego płaczesz? Tak serio? Bo mnie to naprawdę fascynuje... Martwisz się, boisz czegoś, czy to raczej z radosci

Dzisiaj mamy w planach złozenie dokumentów do Fortisa a w poniedziałek do innych banków. Mam nadzieję, ze pójdzie to sprawnie. Na podpisanie umowy kupna mamy jeszcze 2,5 miesiaca a ja już przeglądam mebelki wczoraj wpadłam na pomył, że może niektóre kupimy na aukcjach All albo w komisach i je odświeżymy. Może coś fajnego, oryginalnego się trafi Uwielbiam ogladać programy o remontach mieszkań i też bym tak chciała
no to ci mowie...
sytucaje wczoraj calego dnia:
zaczynam beczec bo np mi kopytka niewyszly i poszly do kosza nawet nie wiem czemu ale breja mi wyszla.. czasem to wina ziemniakow ale ja juz mialam powod ze jestem beznadziejna
po czym roztuklam jajkoo oo i to byl kolejny powod.. ze kasy nie ma a ja jedzenie marnuje
a do tego mialam sen ze jechalam na porodowke a w domu niekupione lozeczko ani nic.. i ze ciuszki niewyprane niewyprasowane ze rozp ierducha
ale to przeciez standardowe sny leki mialam takie przed slubem ze o czyms zapomnialam i wtedy to bylo smieszne bo tylko wskazywalo na to ze sie przejmuje a tu juz smieszne nie jest tylko jest dla mnie podowem do placzu

no i nie wiem czemu przed ciaza tak niebylo bylam harda nie wyszlo to nie a teraz tez tak jest - przewaznie - ale jak juz mam taki dziwny dzien to bozzzz rycze o wszytko

tzn musial mi pokazac nawsze wydatki rozpisane w exelu co musimy zaplacic kupic zrobic (do urodzenia dziecka lacznie z remontami i ile kasy juz mamy ile bedziemy mieli itd.. i udowadnial mi ze damy rade ze napewno wszystko bedzie przygotowane na dzidziusia... ostatecznie jkaby sie cos posunelo niezrobimy remontu pokoju naszego ale cala reszta bedzie cacy.. no i dopiero wtedy sie uspokoilam

potem sie poryczalam jak zobaczylam Miloszka Magdy bo juz chce mojego patrysia przy sobie a potem jeszcze raz z radosci ze to takie cudo

P.S. zastrzegam sobie ze to ja taka niejestem jak juz sie zdazylyscie przekonac twarda ze mnie baba.. a tu raz na jakis czas taki psikus hormonalny
no nic dzis jest super wiec mam nadzieje ze bedzie tak caly dzien

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-05-14 o 11:22
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:24   #4811
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
no to sobie pomysl codziennie nosic 16 kg wozek plus dzieko...
Chodzi o to, ze mysłałam o tym i zawsze ta wizja mnie z nóg zwalała. Przecież kurde sama kobita z dzieciolem i wóżkiem nie wejdzie na to 4 piętro

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-05-14, 11:29   #4812
domi7ks
Zakorzenienie

My dla wygody gondole odpinanamy i zanosimy na gore a stelaz laduje w piwnicy...i tak codziennie

ale teraz jak przyjedzie nowy wozek to juz tak nie bedzie

Stary 2010-05-14, 11:34   #4813
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dziewczyny poogladałam sobie te wózki fajne - no i ogólnie strasznie duzy jest wybór a ceny nie które straszne

A jakie preferujecie łózeczka bo ja sie zastanawiam czy takie drewniane czy takie turystyczne. Tyle ze to turystyczne to kiedys czytałam ze tam trzeba miec podwójny materac czy cos takiego . Normalnie zielona jestem

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:38   #4814
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny poogladałam sobie te wózki fajne - no i ogólnie strasznie duzy jest wybór a ceny nie które straszne

A jakie preferujecie łózeczka bo ja sie zastanawiam czy takie drewniane czy takie turystyczne. Tyle ze to turystyczne to kiedys czytałam ze tam trzeba miec podwójny materac czy cos takiego . Normalnie zielona jestem

noj turystycznie niepraktyczne..jedynie jak bedziesz gdzies czesto wyjezdzala to wtedy dodatkowo...

Ja mam drewniane sosnowe:
http://allegro.pl/item1027674676_klu...flada_mat.html

nawet u tego sprzedawcy kupowane...

Łozeczko musi miec z 3 poziomy, wyjmawane szzcebelka...Ja mam z szuflada- dla mnie bardzo wygodne rozwiazanie, bo moge tam trzymac takie rzeczy jak pieluchy itp

Stary 2010-05-14, 11:45   #4815
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Ja tak se pomyslalam ze moze ta pielegniarka od Madzi poprostu zazdrosna i ma nadzieje ze w tym brzuszku czai sie jeszcze jedna taka sliczna istotka dla niej Nie przejmuj sie Rybulko... Miloszek jest cudny a Twoja figurka juz niedlugo bedzie taka jak przed ciaza
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 11:45   #4816
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
noj turystycznie niepraktyczne..jedynie jak bedziesz gdzies czesto wyjezdzala to wtedy dodatkowo...

Ja mam drewniane sosnowe:
http://allegro.pl/item1027674676_klu...flada_mat.html

nawet u tego sprzedawcy kupowane...

Łozeczko musi miec z 3 poziomy, wyjmawane szzcebelka...Ja mam z szuflada- dla mnie bardzo wygodne rozwiazanie, bo moge tam trzymac takie rzeczy jak pieluchy itp

Dziekuje za linka - podoba mi sie to łóżeczko jak tylko bedzie to sobie chyba takie zamówie i kurierem wysle do UK . Bo u nas łóżeczka tego typu kosztuja ponad 200 funtów ale nie dam sobie głowy uciac ze sa one zrobione solidnie i ze np dziecko jak juz bedzie miało roczek to czy np tych szczebli nie urwie bo tu jakosciowo rzeczy sa do bani.

A ten materac jest oki?? i czy jest solidne bo na takie wyglada.

Kliknełam

Stary 2010-05-14, 11:47   #4817
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za linka - podoba mi sie to łóżeczko jak tylko bedzie to sobie chyba takie zamówie i kurierem wysle do UK . Bo u nas łóżeczka tego typu kosztuja ponad 200 funtów ale nie dam sobie głowy uciac ze sa one zrobione solidnie i ze np dziecko jak juz bedzie miało roczek to czy np tych szczebli nie urwie bo tu jakosciowo rzeczy sa do bani.

A ten materac jest oki?? i czy jest solidne bo na takie wyglada.

Kliknełam

super jest to łożeczko, bardzo solidne i wizualnie ładne
materac rowniez oki...ja osobiscie polecam...

Mozesz poogladac sobie inne Radki. Akurat moj jest Radek VII, ale sa tez Radek I, II itp

Stary 2010-05-14, 11:50   #4818
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

co do łózeczka to moj moz od dawna mowi ze sam zrobi drewniana kołyskę

Stary 2010-05-14, 11:52   #4819
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
co do łózeczka to moj moz od dawna mowi ze sam zrobi drewniana kołyskę

ale kołyska to tylko na poczatek
potem tak czy siak trza łożeczko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 11:52   #4820
gold-fish
Zakorzenienie

Martucha to jakaś masakra. Wiem ze jesteś twardą babeczką a tu płacz z powodu jajka wczoraj nie przypilnowałam ciasteczek francuzkich i się mocno spiekły w piekarniku, ale nawet przez moment nie pomyślałam, żeby płakać Kobiety w ciąży sa zjawiskiem

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:56   #4821
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Martucha to jakaś masakra. Wiem ze jesteś twardą babeczką a tu płacz z powodu jajka wczoraj nie przypilnowałam ciasteczek francuzkich i się mocno spiekły w piekarniku, ale nawet przez moment nie pomyślałam, żeby płakać Kobiety w ciąży sa zjawiskiem
A kurde balas, to ja i bez ciąży mam humory, czasem też jakas pierdoła spowoduje, ze odbiorę cos do siebie ... wszystkiemu winne tabsy - jak ich nie brałam, nie było takiego wariatkowa

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-05-14, 11:59   #4822
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
ale kołyska to tylko na poczatek
potem tak czy siak trza łożeczko
niekoniecznie
moze zrobic z blokada na bujanie

albo takie
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...KpTz-Qa866C0BA

zreszta z mezem stolarzem nie bede miala problemu

ps. poza tym u nas na strychu jeszcze stoją dwa wolne łóżeczka w razie czego jedno wziął szwagier bo szwagierka rodzi w sierpniu i w. bedzie je malowal i odświeżał wiec jeszcze jedno zostaje

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-05-14 o 12:00
Stary 2010-05-14, 12:00   #4823
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
A kurde balas, to ja i bez ciąży mam humory, czasem też jakas pierdoła spowoduje, ze odbiorę cos do siebie ... wszystkiemu winne tabsy - jak ich nie brałam, nie było takiego wariatkowa
No własnie ja też tak mam! Czasami ryczę z byle powodu, a najgorsze są dni, jak wstaje rano i zaczynam płakać od tak i taka poryczana idę do praca i trzyma mnie tak do wieczora. Mogę się śmiać, nic mnie nie boli, nic mi nie jest, a łzy same lecą z oczu. Najgorzej jak mam z kimś rozmawiać, albo jak mam jakieś spotkanie - MASAKRA!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 12:02   #4824
iwka28
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Widzę że rozmowa o wózkach trwa w najlepsze Ja patrząc po znajomych kiedyś zdecyduję się na zakup osobno gondoli - dużej, wygodnej, żeby wystarczyła na jak najdłużej, a osobno kupię spacerówkę. Wszyscy, podkreślam wszyscy wykorzystywali spacerówkę z wózków 3w1 max. kilka tygodni (jedni w ogóle) ponieważ: wózek był za ciężki, spacerówka za mała, niewygodna. Jedni kupili nawet wózek za koszmarne pieniądze, robiąc wykład wszystkim na około jaki to on jest super i potem i tak kupowali osobną spacerówkę.
Najlepiej pojeździć nim po sklepie

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 12:07   #4825
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to, ze mysłałam o tym i zawsze ta wizja mnie z nóg zwalała. Przecież kurde sama kobita z dzieciolem i wóżkiem nie wejdzie na to 4 piętro
dokladnie tragediaaa ja nie wiem jak ja na 2 wleze a co dopiero na 4.. tesciowie mieszkaja na 4... nie wyobrazam siebie tego...

Cytat:
to ja sie dalej powymadrzam
zgadzam sie calkowicie z domiks turystyczne super gdy duzo jezdzisz... i podrozujesz.. aczkolwiek dla nie zbedny gadzet..
bo i tam pewnie w nowym miejscu dziecko spi z rodzicami.. no ale..
wiec tak
TURYSTYCZNE PLUSY latwo sie przewozi ma miekkie boki jak sie dziecko podnosi i sie wywroci to walnie glowa w cos miekkiego MINUSY to to ze jest malo stabilne bo na kolkach dla spokojnych dzieci ok dla ruchliwych gorzej.. i dla mnie najwaznieszy minus slaba pionizacja dziecka.. jak sie podonosi i uczy wstawac to niby sa tam 2 uchwyty za ktore moze zlapac no ale dla mnie to malo...

TRADYCYJNE PLUSY szczebelki o ktore dziecko sie lapie szybciej wstaje ma wieksza mozliwosc wstawania i pionizacji, stabilne, trwalsze i latwiejsze w utrzymaniu czystosci wyciagane szczebeli albo obnizany bok usamodzielniaja dziecko moze samo wyjsc (niby w turystycznych jest wyjscie takie kolo przy nozkach no ale ...)
MINUSYno ze nieprzewieziesz do ciotki np ale z pokoju do pokoju juz da sie no i jeszze jeden minus ze jak sie przewroci to sie udezy.. no ale jak sie nieudezy to jak to mowi moja babcia sie nienauczy

wiedza ze szkoly jednak na cos sie zdala

a o materacyki jak pytalas to tak jak pisala domiks najlepsze sa gryka-kokos

Cytat:
dokladnie

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
dokaldnie hahha masakra

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Widzę że rozmowa o wózkach trwa w najlepsze Ja patrząc po znajomych kiedyś zdecyduję się na zakup osobno gondoli - dużej, wygodnej, żeby wystarczyła na jak najdłużej, a osobno kupię spacerówkę. Wszyscy, podkreślam wszyscy wykorzystywali spacerówkę z wózków 3w1 max. kilka tygodni (jedni w ogóle) ponieważ: wózek był za ciężki, spacerówka za mała, niewygodna. Jedni kupili nawet wózek za koszmarne pieniądze, robiąc wykład wszystkim na około jaki to on jest super i potem i tak kupowali osobną spacerówkę.
Najlepiej pojeździć nim po sklepie
tez sie z tym zgadzam... najlepiej pojezdzic po sklepie itd..
i slyszalam ze lepiej kupic z duza gondola a ppotem zmienic na spacerowke lekka.. tez otym myslelismy ale u nas na minus przemawia to ze rodzac w sieprniu dziecko i tak bedzie lezec... wiec lato i jesien przelezy a w zimie bedzie siadac uczyc sie wiec balabym sie ze spacerowka taka parasolkowa bedzie malo stabilna wiec wole pomeczyc sie ten rok i miec 3w1...
a i tak pewno skonczy sie na tym ze w okolicach czerwca kupimy spacerowy
Stary 2010-05-14, 12:07   #4826
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
No własnie ja też tak mam! Czasami ryczę z byle powodu, a najgorsze są dni, jak wstaje rano i zaczynam płakać od tak i taka poryczana idę do praca i trzyma mnie tak do wieczora. Mogę się śmiać, nic mnie nie boli, nic mi nie jest, a łzy same lecą z oczu. Najgorzej jak mam z kimś rozmawiać, albo jak mam jakieś spotkanie - MASAKRA!
U mnie przejawia się to bardziej irytacją z byle powodu i złością i braniem głupot zbyt do siebie
A hormony - te prawdziwe, wydzielane podczas ciązy, jak i sztuczne w tabletkach to jednak hormony i sterują nami ...

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-05-14, 12:08   #4827
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie tragediaaa ja nie wiem jak ja na 2 wleze a co dopiero na 4.. tesciowie mieszkaja na 4... nie wyobrazam siebie tego...

to ja sie dalej powymadrzam
zgadzam sie calkowicie z domiks turystyczne super gdy duzo jezdzisz... i podrozujesz.. aczkolwiek dla nie zbedny gadzet..
bo i tam pewnie w nowym miejscu dziecko spi z rodzicami.. no ale..
wiec tak
TURYSTYCZNE PLUSY latwo sie przewozi ma miekkie boki jak sie dziecko podnosi i sie wywroci to walnie glowa w cos miekkiego MINUSY to to ze jest malo stabilne bo na kolkach dla spokojnych dzieci ok dla ruchliwych gorzej.. i dla mnie najwaznieszy minus slaba pionizacja dziecka.. jak sie podonosi i uczy wstawac to niby sa tam 2 uchwyty za ktore moze zlapac no ale dla mnie to malo...

TRADYCYJNE PLUSY szczebelki o ktore dziecko sie lapie szybciej wstaje ma wieksza mozliwosc wstawania i pionizacji, stabilne, trwalsze i latwiejsze w utrzymaniu czystosci wyciagane szczebeli albo obnizany bok usamodzielniaja dziecko moze samo wyjsc (niby w turystycznych jest wyjscie takie kolo przy nozkach no ale ...)
MINUSYno ze nieprzewieziesz do ciotki np ale z pokoju do pokoju juz da sie no i jeszze jeden minus ze jak sie przewroci to sie udezy.. no ale jak sie nieudezy to jak to mowi moja babcia sie nienauczy

wiedza ze szkoly jednak na cos sie zdala

a o materacyki jak pytalas to tak jak pisala domiks najlepsze sa gryka-kokos

dokladnie

A mozesz sie wymądrzać każda rada , wskazówka dobra . Ja pytam i liczne na odp a ty jestes chodząca encyklopedia wiec miło ze sie wypowiadasz A domi znowu juz mama wiec tez wie co powiedziec takze chetnie czytam wasze wypowiedzi i zapisuje linki w ulubione

Łózeczko w sumie juz wybrałam dzieki domi oby tylko sie uchowało hehe a co do materaca to widze ze materac chyba jest juz z łóżeczkiem wiec nie musze chyba kupowac osobno

Domi ja cie jeszcze pomecze a gdzie kupowałaś posciel do łózeczka i ewentualnie do wóżka bo tu w UK sa brzydkie a ja chce miec ładne

Stary 2010-05-14, 12:11   #4828
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Wiesz Marta, wychodzi na to, że jak mąż w pracy to trzeba siedziec w domu, dopiero jak wróći, to można wyjść, bo wtedy pomoże z wózkiem na górę. Ale tak naprawde to czysta paranoja, bo cholercia, pół dnia w domu siedziec i nigdzie się nie ruszać??? No chyba, że się chce nadzwigać samemu dzieciolka i wozek ... ale jak mówię, w przypadku 4 piętra, to czysta abstrakcja.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-05-14, 12:15   #4829
domi7ks
Zakorzenienie

Sysunia zaraz podam Ci linka

no ja tak teraz mam....trzecie pietro- czyli skazana jestem pol dnia siedziec w domu

edit: kupowalam u tego sprzedawcy taka posciel:
http://allegro.pl/item1037839546_7cz...ka_gratis.html
kremowo- biała

ale zaslonki juz z rozowymi kokardkami dokupilam

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-05-14 o 12:19
Stary 2010-05-14, 12:18   #4830
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz Marta, wychodzi na to, że jak mąż w pracy to trzeba siedziec w domu, dopiero jak wróći, to można wyjść, bo wtedy pomoże z wózkiem na górę. Ale tak naprawde to czysta paranoja, bo cholercia, pół dnia w domu siedziec i nigdzie się nie ruszać??? No chyba, że się chce nadzwigać samemu dzieciolka i wozek ... ale jak mówię, w przypadku 4 piętra, to czysta abstrakcja.

Od takiego codziennego dziwgania mozna mieć potem poważne problemy. Moja kolezanka tak nosiła na 2 pietro tyle ze to kamienica to sporo tych schodów to jej macica opadła i kregosłup jej wysiadł . Tak wiec na swoje zdrowie tez trzeba patrzec.

Ja nie wiem jak to bedzie bo nie mam zamiaru dziwgac wózka musimy cos wymyslic bo dokładnie to jest chore zeby cały dzien w domu siedziec i czekac az maz wróci a co jak np maz bedzie zmeczony i nie bedzie mial ochoty na spacer, albo wyjdzie w delagacje to na pole sie wychodzic nie bedzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości