"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 13:23   #1201
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Kiedy zaczyna działać Sab Simplex? Od wczoraj od 19 przed każdym posiłkiem daję 15 kropelek a Michasia ciągle boli Spokój był w czasie kąpieli, jedzenia i od 23-9 bo padł pewnie ze zmęczenia. I je co 2-3godz, nie za często jak go tak brzuszek boli?
my dalismy pierwszy raz po poludniu przez noc 2 razy i rano juz bylo super

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Machaj, śliczna ta Twoja Mała

Aniap, z Szymka niezły przystojniak wyrośnie

drcron, miałaś bardzo ładne zaproszenia ślubne zdolniacha z Ciebie

Gmyrelka, świetne zdjęcie

Libra, niestety muszę się przemęczyć z 1-2tygodnie aby organizm Malego się oczyścił i żeby ta wysypka zeszła. i bedziemy próbować A mam ochotę na zwykłego smażonego kotleta.. od porodu tylko mięsko gotowane lub duszone... A serek wiejski mniam - teraz cokolwiek co jest na mleku pożarłabym w 1 sekundę

Madziwnia, rozumiem Ciebie Mój Mały miał jedno kłócie i darł się niemiłosiernie

Przyłączam się do protestu! Ja też chcę słońce!!!

Dzisiaj mój mały terrorysta znowu płacze od rana. Wczoraj przeszedł sam siebie, o 20 miał kąpiel, zanim się z tym wszystkim uwinęliśmy to o 21 go karmiłam. I powinien pójść normalnie spać. No ale po co, jak można sobie wpratrywać się w sufit, wypluwać smoczka, płakać itp itd... zasnął dopiero przed 24 masakra jakaś. Wczoraj miałam też kryzys około 15, Mąż przyszedł z pracy wziął małego na spacer, bo akurat przestało padać i mogłam chwilę odspanąć. W końcu normalnie zjadłam obiad, o normalnej godzinie a nie o np 19, nie musiałam się nigdzie śpieszyć ... tylko szkoda że sama.. ale coś za coś.. W nocy w miarę dobrze spał.. ale od rana znowu powtórka z rozrywki. Zbudził się przed 6, nakarmiłam, przebrałam, położyłam do łózyczka a on uśmiech od ucha do ucha i nie chce spać tylko gadac I tak sobie spał znowu po 15-20min... a od 10 to płacz bo kupki znowu nie mógł zrobić, znowu wzdęcia... ten bobotic chyba coś nie działa.. po weekendzie będę miała lefax, zobaczymy jak on sobie poradzi... niedawno padł ze zmęczenia, pospał 10min i znowu się wierci... Może to przez tą cholerną pogodę?
u mnie to samo, w dzien mala wcale nie chce spac siedzi gada, podaj smoczka to juz norma, w nocy usnela po 1
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:26   #1202
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Bardzo dziękujemy za komlementy

Ania p
ja się Szymkowi wcale nie dziwie że ucieka bo co fajnego jest w pozowaniu do zdjęć, zwłaszcza dla takiego żywiołowego faceta Rzęsy ma bombowe Może by się tak zamienił

tylkooliwka lekarze i dietetycy zalecają słoiczki bo tam każde warzywko czy owoc pochodzi z upraw ekologicznych Kupując na bazarku czy w markecie nie wiesz co tak naprawdę wkładasz do garnka ... A składniki w słoiczkach są przebadane i najwyższej jakości. Cena tego zawrotna ale czego się dla zdrowia dziecka nie robi Myślę że początkowo warto dawać słoiki (np tak do roku) a później próbować swoje

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:37   #1203
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Pochwalę się dzieciami Taką Im fotkę strzeliłam dla babć i chyba przerobię na sepię żeby było tak inaczej
swietne zdjecie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Drcron a dlaczego tyle witamin podajesz? czytałam różne opinie na temat wit. K niektóre mamy piszą ,że po niej dzieci płaczą i są niespokojne , u nas było to samo nie podawałam od początku bo mały zawsze później płakał ,później zaczełam ale tak dopiero od półtorej miesiąca i to nieraz zapomniałam.
Kiedyś się nie podawało tej K i jakoś dzieci zdrowe były

tyle kazala podawac nam Pani doktor w szpitalu wit b6 i b1 ze wzgledu na to ze Jula jest taka niespokojna ale one guzik pomagaja moze ona faktycznie po tej wit K jest taka niespokojna
a co do tej wit K to kiedys w szpitalu podawali dziecku szczepionke z ta wit teraz tez podaja ale teraz jest mniejsza dawka podawana i dlatego trzeba dziecku podawac przez 3 miesiace dodatkowo w kropelkach zeby zapobiec niedokrwistosci

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dzięki ale wiesz co odpukac wczoraj wieczorem był spokój i mam nadzieje że tak zostanie będę pamiętać i jak coś to się odezwę
ależ on jest słodki
jesli beda potrzebne to nie ma problemu mozesz wyslac malza to mu dam opakowanie u mnie stoi nie uzywane nawet go nie otwieralam i mam nadzieje ze sie nie przyda

Dziewczyny a z ytm co pisalam wczesniej to jest tak ze trzeba isc do urzedu gdzie oprzekaja o niepelnosprawnosci i wiziasc specjalny druk i jak sie idzie do poradni to tam wypelniaja i staje sie z dzieckiem przed komisja lekarska i oni refunduja wszystkie szczepionki na necie znalazlam tylko taka wzmianke
"Szczepionki skojarzone mają komponentę krztuścową acelularną, dlatego dzieci np. chore neurologicznie są szczepione TYLKO takimi szczepionkami i są one dla nich refundowane nawet w Polsce, bo są bezpieczniejsze. Poza tym nie zawierają Thiomerosalu (związku rtęci, a nie ołowiu) posądzanego o wywoływanie autyzmu." powiedziala mi o tym znajoma lekarka jak bylismy w szpitalu

Pop zazdraszczam bezplatnych poradni u nas wyglada to tak
nefrolog - 70 co druga wizyta w gabinecie platna
pediatra - 50 pierwsza wizyta kolejne bezplatne w osrodku
laryngolog - 70 wizyta kolejna jak Julka bedzie miala 6 miesiecy
czeka nas jeszcze neurolog - 80 pierwsza wizyta kolejne mam nadzieje bezplatne
fizjoterapeuta - 100 wizyty co 2 tygodnie ale moze uda nam sie wcisnac do mojego kuzyna to bedzie za free
dostalismy tez skierowanie do logopedy bo Julka < tak twierdzi lekarz ze przez smoczka ma trudnosci z ssaniem piersi > ale dla mnie to bzdura bo jelsi by miala trudnosci z ssaniem to tak ladnie by nie przybierala na wadze no ale to tylko moje zdanie no ale jak trzeba isc to trzeba

co do asymetrii to u Julki jest to bardzo widoczne bo glowke przekreca tylko na jedna strone a jak sie podlozy jej pieluszke czy taki walek pod glowke by miala z drugiej strony to sie wscieka ale ta asymetria jest spowodowana przez lekarzy fizjoterapeuta jak nas zobaczyl w szpitalu zlapal sie za glowe i stwierdzil co za glupek kazal mi rodzic naturalnie z tak waska miednica cud ze dziecko sie nie zklinowalo ot jego slowa i dlatego moje dziecko teraz sie drze w nieboglosy jak ja mecze choc przyznam ze dzisiaj nie cwiczylismy bo ona ciagle spi budzi sie krzyczac ze glodna podam cyca i odrazu zasypia a na spiocha chyba nie moge cwiczyc no nic w nocy pocwiczymy bo i tak bedzie sie darla jak zwykle wiec bynajmniej bedzie miala powody do krzyku

u nas paskudna pogoda pada pada pada i jeszcze raz pada a my musimy jechac rozwiesc zaproszenia szkoda ze nie mozna zapraszac smsem bylo by szybciej prosciej i mniej skomplikowanie

Pop ja pamietam zescie z Aniap chetne przyjechac wiec zapraszam 30 maja na godzine 11 tylko dajcie wczesniej znac zebym mogla zarezerwowac wiecej miejsc w zajezdzie :P

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:42   #1204
Ferrou
Zakorzenienie

Darusia, gdyby on chciał gadać, bawić się to nie ma problemu, wtedy wiem że jest szczęśliwym dzieckiem, tylko że on co chwilę płacze, pada ze zmęczenia i znowu budzi się i płacze, bo go ten brzuszek boli. Męczy się, a mnie to wykańcza psychicznie i fizycznie...

Ale muszę się pochwalić Buźka już lepiej wygląda Jest jeszcze trochę chropowata ale nie ma już tych czerwonych krostek reszta ciała jeszcze się leczy. Dzisiaj dopiero będziemy mieli ten Atopiclair - normalnie w aptece kosztuje 110zł :O jest taniej w niektórych internetowych aptekach, nawet na allegro jest o połowę taniej. Nie wiem skąd w tych aptekach takie ceny są

Gmyrelka, my też planujemy na początku dawać słoiczki. Po pierwsze bo są jednak zdrowsze i tak jak mówisz, nie wiadomo czym warzywa kupione w sklepie są pryskane - choć moja teściowa na działce już mały ogródek warzywny stworzyła aby dla małego świeże warzywa były, a po drugie, na początku podaje się mało tych przecierków, wiec wyciąganie całej "aparatury" aby zrobić 2 łyżeczki marchewki to się nie opłaca czasowo

Mały chyba usnął na dłużej

aaa... wczoraj się dowiedziałam ile usg brzuszka i bioderek będzie kosztować - 80zł każda... bo bioderka też zrobimy mimo że Mały ma już 8 tyg... normalnie nie wybaczę tej babie że nie chciała dać skierowania
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:45   #1205
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez chcialam robic mamy swoje warzywka wiec wiem skad pochodza

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

wiem co czujesz moja tez dzis brzuszek bolal ale po masazu przeszlo, jak wstala o 8 do jeszcze nie usnela.
A.Camus
Stary 2010-05-14, 13:46   #1206
drcron
Zakorzenienie

Darusia ja nie licze przyniesienia wyniesienia wanienki bo robi to maz my w tym czasie sie rozbieramy i ja caluje stpy Julki ona wtedy nie przestaje sie usmiechac

Ferrou dziekuje

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:51   #1207
Darusiaaaa
Zakorzenienie

takie same ceny sa u mnie. Za bioderka placilam a brzuszek na skierowanie.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

no dlatego mowie ze u mnie jakos szybko wszystko idzie. Kapiel szybciutko zeby jej zimno nie bylo, masazyk oliwka , tyleczek, pampuch, cwiczymy nozki ubranko, od razu po kapieli papu
A.Camus
Stary 2010-05-14, 13:57   #1208
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Darusia, gdyby on chciał gadać, bawić się to nie ma problemu, wtedy wiem że jest szczęśliwym dzieckiem, tylko że on co chwilę płacze, pada ze zmęczenia i znowu budzi się i płacze, bo go ten brzuszek boli. Męczy się, a mnie to wykańcza psychicznie i fizycznie...

Ale muszę się pochwalić Buźka już lepiej wygląda Jest jeszcze trochę chropowata ale nie ma już tych czerwonych krostek reszta ciała jeszcze się leczy. Dzisiaj dopiero będziemy mieli ten Atopiclair - normalnie w aptece kosztuje 110zł :O jest taniej w niektórych internetowych aptekach, nawet na allegro jest o połowę taniej. Nie wiem skąd w tych aptekach takie ceny są

Gmyrelka, my też planujemy na początku dawać słoiczki. Po pierwsze bo są jednak zdrowsze i tak jak mówisz, nie wiadomo czym warzywa kupione w sklepie są pryskane - choć moja teściowa na działce już mały ogródek warzywny stworzyła aby dla małego świeże warzywa były, a po drugie, na początku podaje się mało tych przecierków, wiec wyciąganie całej "aparatury" aby zrobić 2 łyżeczki marchewki to się nie opłaca czasowo

Mały chyba usnął na dłużej

aaa... wczoraj się dowiedziałam ile usg brzuszka i bioderek będzie kosztować - 80zł każda... bo bioderka też zrobimy mimo że Mały ma już 8 tyg... normalnie nie wybaczę tej babie że nie chciała dać skierowania
to super,szybciutko sie goi
macie racje z tymi sloiczkami
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:58   #1209
Ferrou
Zakorzenienie

Małego to dłuższą chwilkę trzymam w wodzie, bo się wtedy relaksuje Muszę go mocno trzymać, bo zaczyna pływać odbija się nóżkami z jednego końca wanienki i prawie przywala głową w drugi koniec
Po kąpieli wycieramy go, nakładamy te wszystkie maści, pampers, ubieramy, potem leki, czyścimy nosek i do jedzenia
Stary 2010-05-14, 14:03   #1210
aneczkkaa
Zakorzenienie

My na wypisie ze szpitala mamy zaleconą konsultacje ortopedyczną asymetria jest mało widoczna ale prawdopodobnie jest tez problem z bioderkami

A napiszę Wam w czasie CC okazało się że mam genetyczną wadę macicy tzw. "Macicę dwurożną" to Cud że Maciej jest na tym świecie lekarze byli zdumieni że donosiłam zdrowe dziecko. Maciuś biedaczek praktycznie do dyspozycji miał tylko połowe macicy wiec było mu bardzo ciasno <rycze> ja wiedziałam że cos jest nie tak bo czułam go tylko z prawej strony brzucha ale żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi. Dobrze że po oxy mały zaczoł świrować i mnie pocieli bo za nic w świecie nie urodziłabym naturalnie dzięki bogu tak to się skończyło. Wiec teraz o drugim dziecku mogę sobie tylko pomazyć nie będę ryzykować bo drugim razem może się nie udac albo urodzę chore dziecko na własne życzenie a tego bym nie zniosła wiec Maciuś będzie jedynakiem < rycze >
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 14:14   #1211
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moja też od trzech dni marudzi, duzo się wierci, spina, stęka, wierzga nóżkami. Myślę, że boli ją brzuszek bo zaczła robić kupki raz dziennie a dzis już mija 27 godzina. ale dużo pryka przy tym prężeniu. Czy podawać jej jakiś lek zeby jej ulżyć bo kolek to raczej nie ma bo płacze z krótko, idzie ją uspokoić... szczególnie cycem nie wiem czy cos jej podawac zeby sie tak nie meczyła

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cwaniara usypia mi na rekach a jak ja tylko odłoze do lozeczka to za 5-10 minut ryk... i takim sposobem własnie pisze jedna reka dlatego bez polskich znakow na rekach moze spac i spac... hmmm... musze ja tego oduczyc ale przynajmniej jest spokój

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 14:19   #1212
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
My na wypisie ze szpitala mamy zaleconą konsultacje ortopedyczną asymetria jest mało widoczna ale prawdopodobnie jest tez problem z bioderkami

A napiszę Wam w czasie CC okazało się że mam genetyczną wadę macicy tzw. "Macicę dwurożną" to Cud że Maciej jest na tym świecie lekarze byli zdumieni że donosiłam zdrowe dziecko. Maciuś biedaczek praktycznie do dyspozycji miał tylko połowe macicy wiec było mu bardzo ciasno <rycze> ja wiedziałam że cos jest nie tak bo czułam go tylko z prawej strony brzucha ale żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi. Dobrze że po oxy mały zaczoł świrować i mnie pocieli bo za nic w świecie nie urodziłabym naturalnie dzięki bogu tak to się skończyło. Wiec teraz o drugim dziecku mogę sobie tylko pomazyć nie będę ryzykować bo drugim razem może się nie udac albo urodzę chore dziecko na własne życzenie a tego bym nie zniosła wiec Maciuś będzie jedynakiem < rycze >
ło matko :O to nieźle musieliście oboje wycierpieć. Dobrze, że cała historia skończyła się happy end'em i Maciuś jest zdrowym dzieckiem

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja też od trzech dni marudzi, duzo się wierci, spina, stęka, wierzga nóżkami. Myślę, że boli ją brzuszek bo zaczła robić kupki raz dziennie a dzis już mija 27 godzina. ale dużo pryka przy tym prężeniu. Czy podawać jej jakiś lek zeby jej ulżyć bo kolek to raczej nie ma bo płacze z krótko, idzie ją uspokoić... szczególnie cycem nie wiem czy cos jej podawac zeby sie tak nie meczyła

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cwaniara usypia mi na rekach a jak ja tylko odłoze do lozeczka to za 5-10 minut ryk... i takim sposobem własnie pisze jedna reka dlatego bez polskich znakow na rekach moze spac i spac... hmmm... musze ja tego oduczyc ale przynajmniej jest spokój
możesz jej dać jakeś kropelki aby rozbić gazy, które mogą blokować ujscie hehe.. wcześniej też pisałam jedną ręką ,bo ciągle małego miałam na rękach, jak się uspokajał to mogłam poodpisywać
Stary 2010-05-14, 14:23   #1213
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
MadCat - no własnie też kiedyś to przeliczałam i nie wyszło jakoś zawrotnie wiecej
Dlatego ja nie zmieniam. To H.A wychodziło za to drogo bo o połowę mniejsza puszka 29 zł. A Active mam puszkę na tydzień to miesięcznie wychodzi ponad 130 zł. Myślę, że się na tym poziomie utrzyma bo potem się niby daje więcej miarek ale rzadziej się karmi więc na jedno wychodzi.
Tego zwykłego bym musiała mieć pewnie z 6 opakowań na miesiąc a to też wychodzi ponad 100 zł. Także nie wiem czy się ze 20 zł by oszczędziło o ile w ogóle.

Cytat:
To widzę, że nie tylko mnie nie chcieli dać.
Dobrze, że się uparłam.

W ogóle wczoraj nas umawiałam i się czeka ok 3 tyg i mamy wizytę (bioderka) 2.06. akurat mała będzie miała wtedy równe 6 tyg.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 14:23   #1214
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
ło matko :O to nieźle musieliście oboje wycierpieć. Dobrze, że cała historia skończyła się happy end'em i Maciuś jest zdrowym dzieckiem

możesz jej dać jakeś kropelki aby rozbić gazy, które mogą blokować ujscie hehe.. wcześniej też pisałam jedną ręką ,bo ciągle małego miałam na rękach, jak się uspokajał to mogłam poodpisywać
a jakie kropelki np

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 14:33   #1215
Ferrou
Zakorzenienie

MadCat, ja też się uparłam to mi wypisała skierowanie do szpitala. :/ A jak byłam u prywatnego lekarza to niestety nawet jakby dała skierowanie to i tak musiałabym płacić - tak to jest z tym NFZ'tem

Asiulek, moze esputicon? choć u nas nie działał.. teraz mamy bobotic.. tutaj dziewczyny zachwalają Sad Samlpex ale to bym podała w osteteczności i przy ciężkich kolkach... Możesz też jej podciągnąć lekko nóżki do brzuszka, często mój mały wtedy się odgazowuje.
Stary 2010-05-14, 14:45   #1216
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Aneczkkaa
Najważniejsze że jedno się udało. Ja mam policystyczne jajniki, do tego mięśniaka na macicy, więc szans na dziecko mi nie dawali, i jeszcze mam niedorozwój macicy, a jakoś dwuch syneczków mam. No tylko fakt po latach starań i leżenia w ciąży,i martwej ciąży, ale są

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 14:55   #1217
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Aneczkkaa
Najważniejsze że jedno się udało. Ja mam policystyczne jajniki, do tego mięśniaka na macicy, więc szans na dziecko mi nie dawali, i jeszcze mam niedorozwój macicy, a jakoś dwuch syneczków mam. No tylko fakt po latach starań i leżenia w ciąży,i martwej ciąży, ale są
no to też masz nieźle najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło

Mam do ciebie prośbę zrób pare fotek tego bujaczka fiszera chce go zobaczyc w rzeczywisości bo chce go zamówić

młody wstał na jedzonko na 15 u mnie w domu zawsze o 15 był obiad hihihi ma tą godzinę w genach
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-14, 15:05   #1218
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

o matko,to rzeczywiscie dobrze ze bylo cc

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Asiulek nie wiem ale moj tak samo robil,ale skoro nie placze z bolu to ja bym nie dawala lekow,widocznie chce do cycusia czesciej,ja tak mialam non stop ze usypial przy cycu i po odlozeniu 5 min placz,ale to nie z bolu tylko sie obudzil i nie ma cycusia w buzi wiec placze teraz juz jestem madrzejsza i jak tak robi to go rozbudzam bo wiem ze i tak nie pospi ile razy bym go nie przystawiala bedzie tak samo,a jak go rozbudze to zaraz jest usmiechniety chlopak

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Dlatego ja nie zmieniam. To H.A wychodziło za to drogo bo o połowę mniejsza puszka 29 zł. A Active mam puszkę na tydzień to miesięcznie wychodzi ponad 130 zł. Myślę, że się na tym poziomie utrzyma bo potem się niby daje więcej miarek ale rzadziej się karmi więc na jedno wychodzi.
Tego zwykłego bym musiała mieć pewnie z 6 opakowań na miesiąc a to też wychodzi ponad 100 zł. Także nie wiem czy się ze 20 zł by oszczędziło o ile w ogóle.

To widzę, że nie tylko mnie nie chcieli dać.
Dobrze, że się uparłam.

W ogóle wczoraj nas umawiałam i się czeka ok 3 tyg i mamy wizytę (bioderka) 2.06. akurat mała będzie miała wtedy równe 6 tyg.
ja tez sie dzisiaj umowilam na usg to 2-kontrolne, u mnie kosztuje 40zł a wczesniej 60 placilam

Madzia w takim razie tym bardziej gratuluje 2 dzieci-brawo

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-05-14 o 15:07
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:05   #1219
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

tylkooliwka lekarze i dietetycy zalecają słoiczki bo tam każde warzywko czy owoc pochodzi z upraw ekologicznych Kupując na bazarku czy w markecie nie wiesz co tak naprawdę wkładasz do garnka ... A składniki w słoiczkach są przebadane i najwyższej jakości. Cena tego zawrotna ale czego się dla zdrowia dziecka nie robi Myślę że początkowo warto dawać słoiki (np tak do roku) a później próbować swoje
Słoiczki bardzo oszczędzają czas i energię. Gotowanie codziennie świeżej 1 marchewki, 1 ziemniaczka itd jest nieopłacalne. Nie kierowałabym się tym, ze niby warzywka pochodzą z ekologicznych upraw. Nikt z nas tego nie widzi i lepiej żeby tak zostało. Kuzyn prowadzi taką niby "ekologiczną" uprawę a polega to tylko na tym, że ma podpisany kontrakt na dostawę produktu, spełniającego konkretne wymagania. Co to ma wspólnego z ekologią tego nie wiem. Pozatym w pobliżu położone są pola z normalnymi uprawami (chemia unosi się w powietrzu i wsiąka w ziemię razem z deszczykiem)
Słoiczki są wygodne i tyle .
Stary 2010-05-14, 15:21   #1220
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
no to też masz nieźle najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło

Mam do ciebie prośbę zrób pare fotek tego bujaczka fiszera chce go zobaczyc w rzeczywisości bo chce go zamówić

młody wstał na jedzonko na 15 u mnie w domu zawsze o 15 był obiad hihihi ma tą godzinę w genach
Pierwsza fotka z zawartością, chyba z przed tyg., a reszta przed chwilą robiona, a zawartość śpi u siebie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:28   #1221
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Słoiczki bardzo oszczędzają czas i energię. Gotowanie codziennie świeżej 1 marchewki, 1 ziemniaczka itd jest nieopłacalne.
Czy ja wiem. Koszt jednej marchewki i jednego ziemniaka to w dużym zaokrągleniu 50 gr a słoiczek to pewnie z 5 zł. A czasowo to nie wiem czy by to zajęło z 10 min.
Poza tym nie wiemy skąd są te warzywa które wrzucają do słoiczków, nie jestem pewna wcale, że są dużo lepsze niż te które my jemy normalnie.
Jak przyjdzie czas to się głęboko zastanowię nad słoiczkami.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:51   #1222
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Słoiczki bardzo oszczędzają czas i energię. Gotowanie codziennie świeżej 1 marchewki, 1 ziemniaczka itd jest nieopłacalne. Nie kierowałabym się tym, ze niby warzywka pochodzą z ekologicznych upraw. Nikt z nas tego nie widzi i lepiej żeby tak zostało. Kuzyn prowadzi taką niby "ekologiczną" uprawę a polega to tylko na tym, że ma podpisany kontrakt na dostawę produktu, spełniającego konkretne wymagania. Co to ma wspólnego z ekologią tego nie wiem. Pozatym w pobliżu położone są pola z normalnymi uprawami (chemia unosi się w powietrzu i wsiąka w ziemię razem z deszczykiem)
Słoiczki są wygodne i tyle .
Ja tam jestem zdania, że słoiczki są z produktów wyższej jakości niż te dostępne w sklepach czy na bazarze (zazdroszczę osobom które mają własne źródło surowców ) Zanim trafią do słoiczka są badane przez laboratorium akredytowane więc jak dla mnie nie ma co porównywać. Zdania rzecz jasna są podzielone i każda mama robi jak uważa To samo się tyczy szczepionek skojarzonych Faktem jest że dziwne mamy państwo bo IMiD rekomenduje danonki ... ale myślę że atestu laboratorium za darmo nie daje (a przynajmniej mam nadzieję )

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:57   #1223
mrowak
Zakorzenienie

o tym chyba jeszcze nie pisalysmy: czy Wy też macie ten problem, że ze wzgledu na rozne jazdy w ciagu dnia i poprzestawiane pory wlasnych posilkow jadacie kolacje np.o 21-21.30?? Nawet nie chce myslec co te kolacje robia z moim sadelkiem, ktore przeciez chce zgubic! No i mamy karmiace cyckiem , czy Wy tez jesteście glodne w srodku nocy???? A jesli tak, to co wtedy jecie? Bo ja juz na banany nie moge patrzec
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:00   #1224
aneczkkaa
Zakorzenienie

drcron robiłaś już Julce usg bioderek jak tak to napisz mi gdzie ? Musze mieć zrobione na wtorek bo ide do ortopedy
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-14, 16:03   #1225
P0P70
Zakorzenienie

Tak pisałyście o tych brokułach że ja dzisiaj zielona jestem. Dałam małej 2 łyżeczki. Nie smakowało i mała pluła. Ona cała zielona ja zielona i na koniec jeszcze buźkę rękawkiem wytarła. A miała oczywiście białe body. A co będzie jak będzie cały słoik jadła. Muszę byba wyfoliować kuchnię.

Drcron - dzieki za zaproszenie (w sumie to sama sie wprosiłam) ale niestety to będzie tak zwany długi weekend więc pewnie gdzieś wyjedziemy.

Aneczkkaa - jak widać nieraz lepiej żyć w niewidzy. Miałaś szczęście w nieszczęściu. Dobrze że wszystko zakończyło się dobrze i że dowiedziałaś sie jednak już po, bo tak byś całą ciąże była w stresie. No i weź pod uwagę że medycyna idzie do przodu więc nigdy nie mów nigdy

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:09   #1226
mrowak
Zakorzenienie

czy ktoras spotkala sie gdzies w necie z takim lusterkiem do samochodu ktore umozliwia kierowcy obserwacje malucha siedzacego za fotelem kierowcy TYLEM do kierunku jazdy??? Czyli nie takie na ssawke przyklejane do przedniej szyby, ale takie co np. zaklada sie na zaglowek tylnego siedzenia nad dzieckiem i patrzac w swoje lusterko kierowcy bede widzala odbite w tamtym lusterku dziecko.
Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. Bylo kiedys w jednym sklepie, ale juz nie ma i raczej nie bedzie
Stary 2010-05-14, 16:12   #1227
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
o tym chyba jeszcze nie pisalysmy: czy Wy też macie ten problem, że ze wzgledu na rozne jazdy w ciagu dnia i poprzestawiane pory wlasnych posilkow jadacie kolacje np.o 21-21.30?? Nawet nie chce myslec co te kolacje robia z moim sadelkiem, ktore przeciez chce zgubic! No i mamy karmiace cyckiem , czy Wy tez jesteście glodne w srodku nocy???? A jesli tak, to co wtedy jecie? Bo ja juz na banany nie moge patrzec
oj mamy, mamy i to dość często. Np przedwczoraj to śniadanie udało mi się zjeść o 10 a kolejny posiłek był o 21 :O bo to najpierw z Małym siedziałam, potem spacer, lekarz, po powrocie, znowu z Małym Nawet o jedzeniu się nie myśli. Natomiast dzisiaj śniadanie było o 12, hehe... w przerwie przewijanie z kupki a o 15 już zupkę jadłam. Teraz robi się 2 danie W nocy nie jadam, ale niestety kolacje są dość późne bo ok 23-24
A co do bananów, to się ostatnio dowiedziałam że banany mogą uczulać więc odstawiłam... jem jabłka

Pop, ja już nie mogę się doczekać czasów kiedy będę karmiła stałymi posiłkami podejrzewam że tak samo to bedzie wygladać
Stary 2010-05-14, 16:15   #1228
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak pisałyście o tych brokułach że ja dzisiaj zielona jestem. Dałam małej 2 łyżeczki. Nie smakowało i mała pluła. Ona cała zielona ja zielona i na koniec jeszcze buźkę rękawkiem wytarła. A miała oczywiście białe body. A co będzie jak będzie cały słoik jadła. Muszę byba wyfoliować kuchnię.

Drcron - dzieki za zaproszenie (w sumie to sama sie wprosiłam) ale niestety to będzie tak zwany długi weekend więc pewnie gdzieś wyjedziemy.

Aneczkkaa - jak widać nieraz lepiej żyć w niewidzy. Miałaś szczęście w nieszczęściu. Dobrze że wszystko zakończyło się dobrze i że dowiedziałaś sie jednak już po, bo tak byś całą ciąże była w stresie. No i weź pod uwagę że medycyna idzie do przodu więc nigdy nie mów nigdy
dokładnie czasem lepiej nie wiedzieć, z tego co mówił lekarz który robił CC nie ma nawet szans na korektę macicy wada jest spora, ale to już nie ważne bo mam Maćka jest taki kochany mój skarb

POP Już sobie wyobrażam jak musiałyście śmiesznie wyglądać hehe jak ufoludki
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-05-14 o 16:20
Stary 2010-05-14, 16:27   #1229
mrowak
Zakorzenienie

Ferrou, ja przeszlam na banany po tym, jak nie moglam juz patrzec na jablka
Stary 2010-05-14, 16:43   #1230
Ferrou
Zakorzenienie

haha to jeszcze możesz maliny no i ktoś kiedyś stwierdził że marchewka to owoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości