|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1922 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() ja tez nie zapinam malego podczas jedzenia, chyba, ze siedzi sobie o tak to wtedy zapinam wspolczuje dnia marudka pomysl sobie, ze ja mam tak codziennie od urodzenia
|
|
|
#1923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podziwiam że jeszcze nie zwariowałaś ![]() http://demotywatory.pl/1537893/Budzik
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-14 o 20:01 |
|
|
|
|
#1924 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno wiesz, co masz robić Właśnie dawno już kupowałam, w grudniu chyba To są body o takim kroju, ale nie widzę większych - dużo ma zakładki właśnie. Kurde, szkoda, gdyby ich nie było, bo miałam zamiar niebawem kupić takie same, ale jeszcze większe. Może Unholy znajdzie?---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() Ja też, ja też! Mam całą serię do dzisiaj
|
|
#1925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moze Kube wkurza fotel? Mala najczesciej je u mnie na kolanach, bo u siory 1 fotel i jej mala w nim je, bo juz je sama. Natomiast chcialam ci powiedziec ze to denerwowanie, jest jego mową i świadczy o prawidlowym rozwoju.Dzieci w tym wieku umieja juz okazywac swoje niezadowolenie, a ze mowic nie umieja, to to ich sposob na porozumiewanie.Moja np. kładzie sie podłodze i krzyczy ![]() Cytat:
Jak uda sie cicho to zartują ze krzyzyk w kalendarzu musza zrobic moje tak i to bardzo Cytat:
Cytat:
juz jestem ![]() ja tez ze 3-4 w ciagu dnia chlapne ![]() otóż to, jak wy mnie znacie i nasz harmonogram dnia ![]() Jade do dokumenty do ciotki i w pon uderzam do opieki zlozyc papierzyska. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Anulko przytulam po takim dniu Idz wyciągnij nóżki i odpoczywaj, regeneruj sie na jutro.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety - łazienka czeka na umycie
|
|
#1927 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
taki masz wzor? bo mnie sie on podoba wlasnie: http://allegro.pl/item1026337688_koj...a_solidny.html
|
|
|
#1928 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, tak ja miałam ten nie turystyczny, sztywny kojec.
n wyjazdy ię nie nadaje, choć powiem Wam, że my go braliśmy na działkę ![]() morska, mam te i te trampole magi, super zakupki Kasiu, wklejałam już przepis na sałatkę, znalazłaś? Co do opadów, podałam trochę w przenośni, ale były duże. Nie zanotowałam w głowie dokładnej liczby ![]() My pieluchę zmieniamy na leżąco. Ciężko jest ale daję radę
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie ten
|
|
#1930 |
|
Ola-Unhola
|
Aha, zapomniałam.
My nie kupujemy jeździka. Tylko pchacz i od razu rowerek trójkołowy P4w, nie kupiłam w końcu tamtego pchacza, bo się dokładniej przyjrzałam. Strasznie obdrapany był i porysowany. Chyba jednak kupię to słoneczko do ok 70 zł z przesyłką i już. Nooo chyba, że się trafi jakaś mego okazja na dniach tego, który Ty masz.
|
#1931 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marudzenie przy przygotowywaniu zwykle jest jeszcze do opanowania, ukradkiem nie dam rady, jakiś czas temu jeszcze tak, ale nie teraz. Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dwie dwugodzinne drzemki? Nieźle się urządziłaś ![]() A widziałaś co tam o mamie jest napisane? ![]() Ja też czytałam całą serię, kilka razy ![]() Czuję się pocieszona , mam nadzieję, że prędzej, czy później z tego wyrośnie, tak jak wyrósł z histerii po kąpieli, ale najgorsza jest właśnie obawa, żeby się nie zakrztusił.Myślałam już o tym (o pasach), ale Kuba się tak wierci czasem, że naprawdę boję się, że wypadnie. I jak znaleźć złoty środek w takim przypadku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O, fajne, takie mogłoby być , ale też znalazłam tylko z zakładkami i jeszcze tylko dla dziewczynek ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-05-14 o 21:31 |
||||||
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślałam, że może chodzi o krzesło, ale po obserwacjach stwierdzam, że nie Serio? Jak na filmikach o dziecku w supermarkecie? ![]() Przecież nie ucieknie ![]() Bardzo fajne
|
|
|
#1933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tak sie zastanawiam nad kupnem i chyba w tym roku i tak sobie darujemy chyba ze pod jesien dopiero bo teraz Kuba za mały. Dziekuje za odp. Cytat:
Ale gdybym miała to do jedzenia tez bym nie zapinała z tego wzgledu co Anulka. A np. wczoraj miałam taka syt.: Daje Kubie kolacje i w pewnym momencie słysze, ze cos brzeczy. Patrze a to osa (ja myslałam ze to szerszeń -taka duza była) leci prosto w strone Kuby. Wiec go szybko wyciagnełam i uciekłam do pokoju a TŻ z klepką poszedł łapac owada
|
|
|
#1934 |
|
Ola-Unhola
|
Niestety nowych body na ram. pełnych bez zakładek mothercare nie znalazłam
![]() Lecę już lulu, bo oczka się kleją. Jutro idę na wosk, ogarnąć busz, a potem moze skoczę na chwilkę z Mamą do sklepu pomóc jej wybrać jeansy. Dobranoc
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrej nocy Ja idę na masaż, Małż obiecał
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz doczytałam
tak się przedtem na tym monsterku skupiłam ![]() pewnie i nie ale po dzisiejszych akcjach zaczynam obawiać się jutrzejszego dnia ![]() a zęby pewnie niedługo i u was się pojawia..no bo jak to by było ? I jeszcze na koniec muszę pochwalić moje dziecko: Martynka dzisiaj praktycznie na oczy butelki nie widziała
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, bo mozna najesc sie strachu
![]() U mnie cały dzien okna otwarte a czasami drzewi wiec insekty wlatują Ale osy bardzo rzadko.---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Ja tez musze kupic body z krotkim bo na chwile obecna mały nie ma żadnego A miała ktoras te Tescowe z Kubusiem, Tygryskiem 3-paki? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Aha a propo owadów, to kupiłam ostatnio Kubie spray na komary, kleszcze z Zjaja. Specjalny dla dzieci powyzej 12-miesiaca zycia. Juz komary zaczynaja sie kręcic, nawet mały miał juz 2 bąble
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj akurat nie, moja mama robila. ale przyznam nieskromnie, że kopytka to ja lepsze robię, bo moja mam robi twardsze, a moje są bardziej miękkie ( choć czasem za bardzo i się rozłażą ). No ale musze dodać, ze moja mama ogólnie to bardzo dobrze gotuje
ja też chce masaż!!! ale nie mam co liczyc, TZ jeszcze z pracy nie wrocił, a wyjechał po 6 rano przyjedzie i padnie pewnie. Aż mi go szkoda.Cass a propo komarów ja testuję teraz takie plasterki . Testowałam na dworze i jakos komary nie leciały do wózka, nie wiem czy to dzięki plastrom czy przypadek. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-14 o 21:54 |
|
|
|
#1939 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuzia pije z kubka tego lovi i czasem dam z niekapka (z którego też kapek zrobiłam )Cytat:
Ja też tak mam. Szukam bluzek - kupuję spodnie ![]() ![]() Zuzi za to kiwi bardzo smakowało, średnio mango podeszło a wręcz pluła nim Spróbuję przemycić do jakiegoś deserku ![]() Cytat:
![]() Zuzka też nie bardzo chciała same jabłko. Robię jej razem z marchewką i np. kawałkiem banana i wcina aż miło Ja myślę, że rowerek praktyczniejszy będzie |
||||||
|
|
|
#1940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dwie drzemki po 2 godz? Fajnie ![]() Ja kiedyś myślałam o tych pasach i na samym początku nie zapinałam. Ale tak wszystkie alarmowałyście że bałam się że Zuzia mi wypadnie. Teraz jak Jej nie zapnę to będzie wstawała i też może wypaść... Cytat:
U nas całkiem nieźle dziś na dworku było . Poszłyśmy na spacerek. Później gotowanie obiadku dla Zuzki, dla nas, później sprzątanie i wybraliśmy się we trójkę na wieczorny spacerek. Zuzia pięknie chodziła ze mną za rączkę Jak zaczęło kropić to wskoczyliśmy do pobliskiego pubu na kawkę, posiedzieliśmy pod parasolami na świeżym powietrzu i jak tylko weszliśmy do domu to lunęło, że świata nie było widać ![]() A w domu cały czas kombinuje gdzie się wspiąć. Wchodzi już sama na łóżko w sypialni, na szafkę od telewizora, na pufę przy kompie Jeszcze sama nie umie na sofę, no chyba że ja siedzę to mnie się podtrzymuje i podciąga To gorzej niż raczkowanie bo teraz to muszę mieć Ją ciągle na oku.
|
|||
|
|
|
#1941 | ||||
|
Zadomowienie
|
Super
Cytat:
Najwyżej kupię innej firmy, bo widziałam, że są, a bardzo dobrze mi się używa tego typu body Cytat:
Biedna, szukała ![]() Czyli teraz wiadomo, że ich tam nie ma
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrabialam na raty i doczytalam w drugiej czesci lektury zrobie ![]() poka jakies pchacze? z ciekawoci oblookam, bo moje dziecko wszystko pcha.Odkurzacz,wiadro,krz eslo,wszystko i chodzi za tym.Nawet takie autko obraca na bok i sunie moze uda mi sie nakrecic film najczesciej jak zdejmie buta i chce jej zalozyc, to jeszcze dobrze nie podejde a ona juz lezy i krzyczy, bo wie co sie swieci ![]() Albo jak ma sie ubrac, bo nie lubi, ale to juz wam dawno pisalam. Jak przyniose ją spod schodow do pokoju, to tez sie walnie na podloge i pokrzyczy, właściwie usadzic jej nie idzie bo tak sie wywija jak żmijka i tak kilka x w ciagu dnia sobie zrobi moja czarowniczka ![]() u mnie tez a jak mucha zbłądzi to koty zjedza.Osę wytorturuja ![]() Dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
w domu mam zalozone na lato moskitiery w oknach i mam spokoj z owadami i komarami ale na dworku wiadomo ze kasaja![]() Cytat:
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek, wlasnie o takim naturalnym jogurcie pisałam
I zeby dodac do niego owocow. Przydałby mi sie taki kocurek Zrobiłam sobie na szybko (czyt. z torebki ) ryz z cynamonem i jabłkami...mniam, pyszny
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my mamy taki płyn przeciw insektom dla dzieci.
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusia, te plasterki na wozek naklejasz naklejasz?
Musze popytac w aptekach
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to jest pasta, a ja miałam na myśli takie sztyfty i system wybielający z serii MED dopiero znalazłam, ze pasta z serii Med też jest ![]() wcześniej jakoś nie zauważyłam, myślałam, ze seria Med to tylko te sztyfty i system dwufazowy przepraszam ![]() czyli wychodzi na to, że tej pasty ziołowej można używać
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-14 o 22:30 |
||
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, myslałam ze juz nie nadrobie ale z grubsza sie udało.
OGROMNE BUZIAKI DLA NASZYCH SOLENIZANTÓW!!! Nie bede cytowac bo ide spac, msuze sie wyspac bo juro ide w tany ![]() Co do bucików, to Zuzia ma chyba malutka stopke, bo 18 sa na nia za duze (BEFADO) Jesli chodzi o jedzenie to Zuza jak zobaczy butelke (lub usłyszy) to jest taki krzyk jakby ja ze skóry obdzierali. Płacze tylko jak kaszke skonczy wieczorna (ale ona na czas je a wtedy akurat pije z butelki z szybszym przepływem) Z przebieraniem tez nie jest wesoło. czasami juz nie mam pomyłsu czym ja zajac żeby jej pieluche zmienic ![]() Cytat:
![]() Ide spac.
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielkie (ciche ) brawa ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- p4w miałam sie pytac...jak to jest z tymi pastami dla dzieci. Ostatnio jak byłam w Rossmanie obejrzałam wszystkie pasty dla dzieci. Na kazdej zaznaczony jest przedział wiekowy. Były pasty od 0 do 3,4,5...lat. I takie powyzej 7 lat. Czy nasze dzieci juz moga uzywac past? Czy producent tak tylko napisał Bo z tego co widziałam to chyba w kazdej jest fluor. Narazie myje ząbki samą wodą ale moze juz potrzebna jest pasta? Co uwazasz na ten temat?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

podziwiam że jeszcze nie zwariowałaś
, kupowałaś na all, niedawno może? Dasz linkę? 
To są body o 
, płacze tak, że aż się zanosi 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nieźle się urządziłaś 

ładną ma Kubuś wagę.
-taka duza była) leci prosto w strone Kuby. Wiec go szybko wyciagnełam i uciekłam do pokoju a TŻ z klepką poszedł łapac owada 

Najwyżej kupię innej firmy, bo widziałam, że są, a bardzo dobrze mi się używa tego typu body 
Musze popytac w aptekach