|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
No wlasnie mialam spytac, bo moja dzidzia tez malo sie rusza jak ja w biegu jestem. Teraz juz wiem dlaczego. Dobrze, ze mamy na watku doswiadczone mamuski.
|
#4172 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Cytat:
Ja się znowu często spotykam z zachowaniem w druga stronę, tzn co pójdę do apteki to zwykle wciskają mi jakieś nowości, albo 10 specyfików na jedną dolegliwość, żeby tylko jak najwięcej sprzedać ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Ktoś pytał, chyba olakola, kiedy zwykle robi sie cesarkę, mój gin mi wytłumaczył że w 39 tc, chyba że są jakies szczególne wskazania np. problemy z sercem matki to wtedy wyciągają dzidziusia w 38 tc
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Idealnecialo mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki
Lazurowa oj nie zazdroszcze, wiem co to jest ślęczenie nad pracą mam nadzieje,ze niedługo sie z nia uporasz i będziesz miała spokojAlutka no tak ponoć jest, ja też to zauwazyłam, że w ciągu dnia, jak coś robię, to nie czuję tak ruchów dziecka, w sumie wogole nie czuje, ale jak siię położę, będę leżała, odpoczywała, to Klara od razu się odzywa... zreszta lekarkę o to pytałam w pierwszej ciąży dlaczego tak jest... i na forum, któraś dziewczyna pisała... Kasandra super te muffiny wyglądają, może i ja zrobię
|
|
|
|
#4174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem tu od niedawna (dokładnie od dziś :p ) jeszcze nie zdarzyłam się przywitać z przyszłymi mamusiami No więc mam na imię Aneta,mam 26 lat, jestem z Białegostoku, w brzuszku noszę kochaną córeczkę -Patrycję (pierwsze dziecko)..a termin mam wg OM 30.06.2010 lub wg USG 03.07.2010 Już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie są.Xawmeli, jak na zagrożenie ciąży to coś szybko chcą Cię wypuścić . Nie wiem czy to dobry pomysł, choć wiem jakie to męczące siedzieć w szpitalu... Oby wszystko było ok. Siala, ten ból na dole, to też jest twardnienie macicy. Moja się stawia albo u góry, albo na dole. Ciągnie tak mocno, że ciężko się wyprostować- jakby Ci ktoś w pęcherz kamień wcisnął. Będzie dobrze. My już w Bydgoszczy. Jutro uczelnia- a chce mi się? Jak zawsze zresztą.
|
|
#4179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trza by mieć torbę spakowaną w razie czego bo różnie to bywaWitamy ![]() Cytat:
ale mam nadzieję, że jakoś to będzie. W niedzielę jeszcze jeden egzam!
|
||
|
|
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przechodzi już Nie czuję takiego napięcia brzucha jakby mi miało go rozerwać ![]() Ciekawe czy jakbym Wam zdała relację z najbardziej krwawego i dramatycznego porodu to też by wypadła tak zabawnie jak wszystkie moje opowieści różnej treści ![]() Wolę jednak nie testować tego na sobie, conajwyżej bajkę dla dorosłych na ten temat napiszę a mój porodzik, jak i Wasze wszystkie będą tak łagodne i bezproblemowe jakich świat nie widział ![]() Razem z Misiulką będziemy sobie opowiadać dowcipy przez zasłonkę a dzidzie same będą wychodzić pod wpływem naszego śmiechu i trzęsienia brzuchami
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Siala wiesz co powiem Ci szczerze, że pozytywne nastawienie to chyba też wiele... ja przy ciąży z Łucją wszystkim wokół mówiłam, że będę miała łatwy i szybki poród, spokojnego noworodka i wogóle... i w sumie tak było. A z porodówki smsa za smsem słałam
|
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
jestem po wizycie, na USG było Super
mam zdjęcie buźki z profilu, ogólnie, to ciasno tam ma, waży 2280 !!!!!! lekarz stwierdził, że duży chłopczyk, ale tak proporcjonalnie, wszystko ma jak w około 34 tyg. Bardzo się cieszę, tylko nie wiem jak w tej sytuacji z moją cesarką. No i brzuch mam trochę za twardy, mam leżeć i odpoczywać. Dzisiaj urodziła kuzynka mojego TŻta, a termin miała na 24czerwca!!!! nagle jej wody odeszły, maleństwo ma 2400, ale są jakieś problemy. Nagle jej po prostu wody odeszły. Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-05-14 o 21:53 |
|
|
|
#4184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam do Was pytanko, a właściwie dwa -jakie jest Wasze zdanie na temat szczepień dzieciaczków (tych 5w 1 lub 6w 1) rozmawiałyście już z kimś na ten temat?(chodzi mi o lekarza)..No i drugie pytanko Jak wstawić suwaczek??? )
|
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
szybciutko
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tam nie pale mój za to tak, ale na balkonie oczywiscie basienka ładnie bajka za egzamin ..ja jutro zaliczenie z ratownictwa i dermatologii i projekt z pracowni kosmetycznej teraz praktycznie co tydzien cos do konca czerwca ...ciekawe czy zdarze z wszystkim ![]() basienka za egz. ja jutro zaliczenia ![]() xawmeli super ze juz ok siala to faktycznie z ta nospa ![]() idealnecialo ![]() aneciaslonko witaj olakola rety jaki olbrzymek super...wrzuc fotkea z kuzynka i dzidzia jejku... zeby bylo oka ja dzis tez sie troche martwilam bo maly jakby mniej sie ruszal momo ze nie chodzilam a siedzialam przy ksiazkach..wiem ze teraz ma juz malo miejsca ale mimo wszystko ulzylo mi jak mnie pokopal niezle przed chwila...nawet tz byl zdziwiony ze tak mocno kopie chwile wczesniej porzadnie pojadlam )
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-14 o 21:58 |
||
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
ola
swietne wiesci i jaki duzy chlopczyk ![]() Xawmeli super ze u was ok siala odpocznij, wyspij sie i trzymam kciuki za dobre samopoczucie idealne daj znac po wizycie a ja sie zastanawiam czy kliknac wozek, chcialabym miec to juz z glowy
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
po moich dzisiejszych wycieczkach, pracach itd. jestem strasznie zmęczona.
Wiedziałam, że nie nadaje sie do pisania pracy bo padam na twarz to wzięłam się za malowanie. Oczywiście to mnie zrelaksowało ale niestety siedziałam... Teraz czuję ból z prawej strony, górnej części brzucha. M umówił sie dzisiaj ze swoim przyjacielem więc jestem sama. Wzięłam nospę ale... jakoś nie przechodzi Nawet pies poszedł spać ... ![]() Idę pod prysznic i do łóżka. Nie wiem czy będę miała jutro siłę na wycieczkę na uczelnię... ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za Waszą troskę |
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja zaplaclam 100 razem z przesylka ![]() xawmeli super ze wszystko dobrze. siala zlapal cie potezny braxton hicks! ale dobrze ze przeszlo. hd... kobietko wez moze nospe? mam nadzieje ze prysznic pomoze. itakasia a na jaki wozek chcesz kliknac ? na tego deliti ?
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
bajka
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
czuję się jak zbity pies
Wziełam drugą nospę Prysznic pomógł bo sie troche rozluźniłam. Czuję kłucie ale od czasu do czasu M za chwilkę będzie w domu więc dam radę ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Nachodziłam się dzisiaj i to chyba jest efekt ... ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Dobranoc Czas na sen |
|
|
|
#4192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że po wizycie wszystko ok, wrzuć potem zdjęcia Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja go złapię to mu nie popuszczę bo mi stracha małego narobił Przeklęty "Hixton-Brax"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a klocus jeszcze wiekszy niz nasz oby z dzidzia i kuzynka wszystko bylo dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja sobie tak mysle... po tygodniu tego lezenia juz jest ze mna zle jesli chodzi o kondycje. wstane na chwile cos zrobie i zaraz zasapana. a jak poleze dluzej to co bedzie przy porodzie skad ja wezme sily...Siala dobrze ze przeszlo i tak sobie mysle ze twoja relacja z porodu tez nas powali ![]() trzymam kciuki za wasze egzaminy i zaliczenia |
|||
|
|
|
#4195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie jestem przekonana to szczepionek skojarzonych. Suwaczków nie wstawiamy, bo obciążają wizaż. Podajemy tylko linki.
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu uwierz mi że będziesz miała siłe na poród... oj będziesz miała! Nie będzie tu przeszkadzał ból głowy czy czegokolwiek innego, bo ból porodowy to przyćmi... hehehe
ładne pocieszenie
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu nie miałam nic złego na myśli. Ale prawdą jest, że nawet zmęczenie przechodzi... no chyba, że poród trwa bardzo długo, to zmęczenie przychodzi wtedy... ale nie ma co myślec na zapas. Już wcześniej pisałam, że grunt to dobre nastawienie, pozytywne myślenie
to naprawdę dużo daje
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
ide spac kobiety. do jutra.
jutro jade z mezem po kwiatki. do takiego sklepiku niedaleko i nie trzeba sie tam nachodzic wiec mysle ze nic sie nie stanie ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

24.12.2006 

), ale na razie nie mam ochoty... mały siedzi mi chyba głową w żołądku i cały dzień mam problem z jedzeniem... ugryzę kawałeczek czegoś i jestem taaaakaaaa pełna że prawie mi się ulewa..
może na kolację ten obiad dam radę zjeść 
no to zrypkę dostał jeszcze on biedny a i babie z apteki nie oszczędzałam różnych epitetów.. bo co ją to obchodzi, klient chce nospę, sprzedaję, kasuję i dowidzenia.. choć może dobrze że pytała o coś bo różnie to ludzie mieszają lekami.. oj w każdym razie poleciał raz jeszcze, kupił, więc wzięłam dwie o 19:30 dopiero.. chyba powoli puszcza, choć nie jestem pewna. Dzidzia się rusza, więc chyba nie ma powodów do większej paniki 

mam nadzieje,ze niedługo sie z nia uporasz i będziesz miała spokoj

teraz praktycznie co tydzien cos do konca czerwca ...ciekawe czy zdarze z wszystkim 
skad ja wezme sily...