"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 16:55   #1231
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
o tym chyba jeszcze nie pisalysmy: czy Wy też macie ten problem, że ze wzgledu na rozne jazdy w ciagu dnia i poprzestawiane pory wlasnych posilkow jadacie kolacje np.o 21-21.30?? Nawet nie chce myslec co te kolacje robia z moim sadelkiem, ktore przeciez chce zgubic! No i mamy karmiace cyckiem , czy Wy tez jesteście glodne w srodku nocy???? A jesli tak, to co wtedy jecie? Bo ja juz na banany nie moge patrzec
Ja niestety mam to samo , ale w nocy nie podjadam bo zęby przed snem myję i nie chce mi się ich myć drugi raz. I w nocy tylko wody duże ilości. A kolacje jadam między 21-22, bo do 20 dzieci obrabiam, potem trochę w domu ogarnę, i mam chwilę żeby usiąść i zjeść w spokoju, a to ważniejsze niż boczki. Po kolacji brzuszki ćwiczę. Choć tak po kolacji niezabardzo powinno się , ale cóż, wtedy mam czas

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

mrowak http://aukcja.onet.pl/item1021467602...ko_rodzic.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 17:39   #1232
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
o tym chyba jeszcze nie pisalysmy: czy Wy też macie ten problem, że ze wzgledu na rozne jazdy w ciagu dnia i poprzestawiane pory wlasnych posilkow jadacie kolacje np.o 21-21.30?? Nawet nie chce myslec co te kolacje robia z moim sadelkiem, ktore przeciez chce zgubic! No i mamy karmiace cyckiem , czy Wy tez jesteście glodne w srodku nocy???? A jesli tak, to co wtedy jecie? Bo ja juz na banany nie moge patrzec
Dokładnie. U mnie jest tak, że po kąpieli ok 20-tej, 20.30 karmię małą i usypiam. Po tym jak mała usnie ide do drugiego pokoju a w tym czasie tż szykuje mi kolację (zwykle kanapki z szynką, juz tym rzygam) , czyli jem średnio ok 21 a czasem nawet koło 22. A w nocy głód to mało powiedziane... ssawica po prostu ale rzadko kiedy jem, jeśli juz to własnie bananka przekąszę, bo szykować czegoś by mi się nie usmiechało. No i duuuże ilości wody, strasznie mnie suszy w nocy...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-05-14 o 17:40
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 18:52   #1233
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
drcron robiłaś już Julce usg bioderek jak tak to napisz mi gdzie ? Musze mieć zrobione na wtorek bo ide do ortopedy
nam robili w szpitalu w walbrzychu jak bylismy teraz ostatnio
mozesz tam podjechac zrobia na miejscu a wczesniej wczeniej robilismy w walbrzych kolo szpitala II wiem ze w swidnicy tez robia ale zapytam przyjaciolke wieczorem to napsize gdzie ona dziecia robila

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak pisałyście o tych brokułach że ja dzisiaj zielona jestem. Dałam małej 2 łyżeczki. Nie smakowało i mała pluła. Ona cała zielona ja zielona i na koniec jeszcze buźkę rękawkiem wytarła. A miała oczywiście białe body. A co będzie jak będzie cały słoik jadła. Muszę byba wyfoliować kuchnię.

Drcron - dzieki za zaproszenie (w sumie to sama sie wprosiłam) ale niestety to będzie tak zwany długi weekend więc pewnie gdzieś wyjedziemy.

Aneczkkaa - jak widać nieraz lepiej żyć w niewidzy. Miałaś szczęście w nieszczęściu. Dobrze że wszystko zakończyło się dobrze i że dowiedziałaś sie jednak już po, bo tak byś całą ciąże była w stresie. No i weź pod uwagę że medycyna idzie do przodu więc nigdy nie mów nigdy
w razie czego zapraszamy

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
haha to jeszcze możesz maliny no i ktoś kiedyś stwierdził że marchewka to owoc
ja ostatnio jadlam kiwi jem gruszki i banany po jablkach julka placze

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dokładnie. U mnie jest tak, że po kąpieli ok 20-tej, 20.30 karmię małą i usypiam. Po tym jak mała usnie ide do drugiego pokoju a w tym czasie tż szykuje mi kolację (zwykle kanapki z szynką, juz tym rzygam) , czyli jem średnio ok 21 a czasem nawet koło 22. A w nocy głód to mało powiedziane... ssawica po prostu ale rzadko kiedy jem, jeśli juz to własnie bananka przekąszę, bo szykować czegoś by mi się nie usmiechało. No i duuuże ilości wody, strasznie mnie suszy w nocy...
ja dzisiaj zjadlam plasterek dsalcesonu i Jula miala koleczke albo po kopytkach bo tez jadlam i kasze gryczana jadlam i szynke

dziewczyny czy ktoras z was byla lyzeczkowana podczas porodu ?? jak dlugo plamilyscie?? bo kurcze ja plamie juz 4 tygodnie i 5 dni juz mnie trafia bo ciagle biegam zmieniac wkladki doslownie co godzine czy to normalne ?? moze powinnam zadzwonic do gina

w ogole moj maz dzisiaj wymyslil hehe ze Julce by sie brat przydal w najblizszym czasie no z choinki sie chyba urwal ja moge chodzic w ciazy moge dziecko wychowywac ale niech sam idzie je urodzic bo drugi raz takiej rzeźni nie chce przechodzic

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

ja zas w nocy wypijam 1,5 litra zywca i zjadam banana i dwie kromki potem mykam do wc i plukam zeby plynem bo nie mam sily ich w nocy myc kromki maz szykuje mi wieczorem przed snem tak gdzies ze 2 godzinki po kolacji

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:31   #1234
mrowak
Zakorzenienie

1,5 litra to niezla jestes!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:37   #1235
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny jak wam sie to podoba ??
http://allegro.pl/item1025415846_koc...t.html#gallery

chcialabym kupic taka pamiatke dla naszej juleczki myslicie ze to dobry pomysl ??

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
1,5 litra to niezla jestes!
pije po kazdym karmieniu
a karmie o
24.00
2.00
4.00
6.00
8.00
w ciagu dnia pije wiecej bo jeszcze herbatka dochodzi i kawa anatol
ale ciagle mnie suszy jak bym byla na wiecznym kacu

a ja dzisiaj mojego aniolka nie kapie bo moj maz pojechal sobie i nas zostawil a ja nie dam rady wszystkiego przygotowac z julka na rekach bo jak ja klade to placze i tylko ja obmyje woda z miseczki i gazikami a jutro sie wykapiemy tak mocno mocno w krochmalu zas

Stary 2010-05-14, 19:41   #1236
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

chcialabym kupic taka pamiatke dla naszej juleczki myslicie ze to dobry pomysl ??

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

pije po kazdym karmieniu
a karmie o
24.00
2.00
4.00
6.00
8.00
w ciagu dnia pije wiecej bo jeszcze herbatka dochodzi i kawa anatol
ale ciagle mnie suszy jak bym byla na wiecznym kacu

a ja dzisiaj mojego aniolka nie kapie bo moj maz pojechal sobie i nas zostawil a ja nie dam rady wszystkiego przygotowac z julka na rekach bo jak ja klade to placze i tylko ja obmyje woda z miseczki i gazikami a jutro sie wykapiemy tak mocno mocno w krochmalu zas
ty pijaku

czekam na info odnośnie usg
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:44   #1237
megi-megi
Zakorzenienie

drcron - ja bez łyżeczkowania intensywnie krwawiłam około właśnie 4 tygodni, a później gwałtownie zaczęło słabnąć, by zakończyć się jak należy - dokładnie po 6 tygodniach

A dziewczynki, które walczą z wysypką u dzidzi. Mój też miał (wrzucę fotkę, jak to wyglądało - chociaż wszystkie są do siebie wysypki podobne, nie widać, ale na szyjce było gorzej - cała czerwona była, a na niej malutkie krosteczki). Na kilka dni zrezygnowałam ze wszystkiego, co mleczne (nawet masła) i w ogóle prowadziłam bardzo restrykcyjną dietę - wysypka zaczęła ładnie schodzić. Po tych kilku dniach wprowadzałam od nowa mleczne produkty, ale już mniej i póki co po wysypce nie ma śladu - ma buzię jak pupcię niemowlęcia
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:50   #1238
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym sie wstrzymala jeszcze chwilke
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:50   #1239
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mój ma taką samą wysypkę, ale tylko na buzi, i kilka na ciałku. Tylko u mojego ostatnio zauważyłam taka wysypkę kaszkowatą na kolankach(nie czerwona tylko lekko różowa). Ale jak kąpaliśmy w krochmalu to nie miał, ale dwa ostatnie dni sama kąpię to znowu cos się pojawiło.

Stary 2010-05-14, 19:53   #1240
mrowak
Zakorzenienie

alez wlochate Twe dziecie!!! moja przy nim to lysolek jest
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:03   #1241
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

Może poczekaj do chrzcin

Stary 2010-05-14, 20:08   #1242
Asiuulka89
Zakorzenienie

Drcron PlMadzia ma racje poczekaj do chrzcn ebdziesz miala super prezent a moze znajdzesz cos lepszego ???
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:20   #1243
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore maja juz chusty-jak sie nauczylyscie tych wszystkich sposobow wiazania??potrzebna jest do tego druga osoba?

mozecie cos polecic?

wlasnie oglądalam na youtube,wydaje sie nieskomplikowane,pewnie kwestia wprawy
Nic trudnego ja wiążę na krzyż nie potrzeba drugiej osoby ,mam taką http://www.allegro.pl/item996224099_...4m_ziemia.html
a tu są różne wiązaniahttp://www.chustomania.pl/
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:20   #1244
P0P70
Zakorzenienie

A ja dzisiaj sie poryczałam na wiadomościach w TVP1. Pokazywali bliźniaczki, które mają aktualnie 5 miesięcy a urodziły sie 3 m-ce za wcześnie. I mają retinopatie 5 stopnia czyli są niewidome. I potrzebuję pieniędzy na operacje w Niemczech.
Normalnie prawie jak moja mała. Tylko że my mamy 2 stopnia i mieliśmy zrobioną operację laserem.
Chciałam przesłać pieniążki ale nigdzie nie mogę znaleźć nr konta na który mogłabym przesłać. Wiem że są z Gorzowa Wielkopolskiego. Na stonie TVP też nic nie znalazłam. Może któraś z Was z tamtąd jest i wie coś więcej?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:32   #1245
trolla2405
Rozeznanie

Witam po przerwie!
Jesteśmy już w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
W poniedziałek nas wypuścili. Nie mam czasu na nic chociaż mama mi pomaga. Odsypiam pobyt w szpitalu. Próbuje doprowadzić mieszkanie do porządku, zaniedbane od ciązy. Malutka daje koncerty mniej wiecej 2-4h godzin na dobę. Na szczeście nie boli jej nic bo wrzask znika w cudowny sposób gdy ją się weźmie na ręce .

Co do zdrowia małej nic się nie zmieniło. Mamy umówioną wizytę w poradni na kontrolę i tyle. Mała wygląda w porządku- nie sinieje, nie męczy się zbytnio w czasie jedzenia, trochę problemów z kupą ale wreszcie sie udało zrobić w nocy po kilku dniach przerwy. Może to wpływ tego ze znowu ją karmię moim mlekiem. niestety cycka nie potrafi już ciągnąć.Próbuję ją dostawić ale kończy się to marnie. Więc sciągam i ściagam i niedługo będzie mi się śnic tylko ten cholerny laktator.

Z wypuszczeniem ze szpitala też nie było pięknie bo znowu im się dupcia nie podobała po weekendzie ale się zawzięlam. a miałam powód bo w jednej sali już kilkoro dzieci miało zapalenie płuc, w naszej też jedna bidulka już kaszlała. Stwierdziłam ze stane na głowie ale ją wyciągnę stamtąd bo złapie coś i nie wyjdziemy w najbliższym czasie. Tym bardziej że jako takiego leczenia kardiologicznego już nie było oprócz podawania leków (a propos przeze mnie).

Z tego co przejrzałam forum dostaniemy jakaś niespodzianke!
dzieki dziewczyny za to i za ciepłe słowa.
Stary 2010-05-14, 20:40   #1246
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Bardzo dziękujemy za komlementy

Ania p ja się Szymkowi wcale nie dziwie że ucieka bo co fajnego jest w pozowaniu do zdjęć, zwłaszcza dla takiego żywiołowego faceta Rzęsy ma bombowe Może by się tak zamienił

tylkooliwka lekarze i dietetycy zalecają słoiczki bo tam każde warzywko czy owoc pochodzi z upraw ekologicznych Kupując na bazarku czy w markecie nie wiesz co tak naprawdę wkładasz do garnka ... A składniki w słoiczkach są przebadane i najwyższej jakości. Cena tego zawrotna ale czego się dla zdrowia dziecka nie robi Myślę że początkowo warto dawać słoiki (np tak do roku) a później próbować swoje
Pominę już fakt że trzeba to ugotować , a mój czas kosztuje wiecej niż słoiczek za 2 zeta - bo te poczatkowe są za 2 z hakiem he he .. ja do roku jechałam tylko na słoikach z młodym i teraz też mam zamiar . Szykowi gotuje to jeszcze bym małej miała .. o nie

Cytat:
Pop ja pamietam zescie z Aniap chetne przyjechac wiec zapraszam 30 maja na godzine 11 tylko dajcie wczesniej znac zebym mogla zarezerwowac wiecej miejsc w zajezdzie :P
he he kochana chętnie ale jakbyś była blizej nie wiem czy bym przezyła taką drogę sama z dwójka dzieci - jakiś psychiatryk jest po drodze ?

Cytat:
My na wypisie ze szpitala mamy zaleconą konsultacje ortopedyczną asymetria jest mało widoczna ale prawdopodobnie jest tez problem z bioderkami

A napiszę Wam w czasie CC okazało się że mam genetyczną wadę macicy tzw. "Macicę dwurożną" to Cud że Maciej jest na tym świecie lekarze byli zdumieni że donosiłam zdrowe dziecko. Maciuś biedaczek praktycznie do dyspozycji miał tylko połowe macicy wiec było mu bardzo ciasno <rycze> ja wiedziałam że cos jest nie tak bo czułam go tylko z prawej strony brzucha ale żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi. Dobrze że po oxy mały zaczoł świrować i mnie pocieli bo za nic w świecie nie urodziłabym naturalnie dzięki bogu tak to się skończyło. Wiec teraz o drugim dziecku mogę sobie tylko pomazyć nie będę ryzykować bo drugim razem może się nie udac albo urodzę chore dziecko na własne życzenie a tego bym nie zniosła wiec Maciuś będzie jedynakiem < rycze >
Ważne że masz zdrowe dziecie i tylko to sie liczy .. różne sa dziwne przypadki że nie mogą miec laski a rodza zdrowe dzidziulki.
dostałam przesyłkeczkę - dziękuje

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Dlatego ja nie zmieniam. To H.A wychodziło za to drogo bo o połowę mniejsza puszka 29 zł. A Active mam puszkę na tydzień to miesięcznie wychodzi ponad 130 zł. Myślę, że się na tym poziomie utrzyma bo potem się niby daje więcej miarek ale rzadziej się karmi więc na jedno wychodzi.
Tego zwykłego bym musiała mieć pewnie z 6 opakowań na miesiąc a to też wychodzi ponad 100 zł. Także nie wiem czy się ze 20 zł by oszczędziło o ile w ogóle.

To widzę, że nie tylko mnie nie chcieli dać.
Dobrze, że się uparłam.

W ogóle wczoraj nas umawiałam i się czeka ok 3 tyg i mamy wizytę (bioderka) 2.06. akurat mała będzie miała wtedy równe 6 tyg.
A skoro mleko kobiety ma probiotyki i te dobre bakterie to znaczy że sa potrzebne

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Czy ja wiem. Koszt jednej marchewki i jednego ziemniaka to w dużym zaokrągleniu 50 gr a słoiczek to pewnie z 5 zł. A czasowo to nie wiem czy by to zajęło z 10 min.
Poza tym nie wiemy skąd są te warzywa które wrzucają do słoiczków, nie jestem pewna wcale, że są dużo lepsze niż te które my jemy normalnie.
Jak przyjdzie czas to się głęboko zastanowię nad słoiczkami.
słoiki te poczatkowe kosztuja 2 zeta z hakiem . Bywaja promocje 3za pół ceny albo gratis itp.. firmy takie jak hipp czy gerber działaja w wielu krajach i raczej nie mogą sobie pozwolić na żadne uchybienia bo by byli spaleni . oczywiście wybór jest Twój . ale zawsze mozna raz zrobić a raz dać słoik . w zalezności czy ma się czas .. bo mi np. latem szkoda było czasu na gary dla synka . wolałam iść z nim na dworek . mówie tu o zupkach wieloskładnikowych bo marchewke to racja żaden problem zrobić

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ja tam jestem zdania, że słoiczki są z produktów wyższej jakości niż te dostępne w sklepach czy na bazarze (zazdroszczę osobom które mają własne źródło surowców ) Zanim trafią do słoiczka są badane przez laboratorium akredytowane więc jak dla mnie nie ma co porównywać. Zdania rzecz jasna są podzielone i każda mama robi jak uważa To samo się tyczy szczepionek skojarzonych Faktem jest że dziwne mamy państwo bo IMiD rekomenduje danonki ... ale myślę że atestu laboratorium za darmo nie daje (a przynajmniej mam nadzieję )
Danonki maja rekomendacje tylko dziwią mnie mamy zapatrzone ślepo w danonki i serwujące je dzieciakom jako pierwszy nabiał w wieku 8 miechów np.. Bo nawet na stronie danona napisane jest że polecane są dla dzieci od lat trzech .. maja od groma cukru ( ok trzech łyżeczek na kubeczek ) i jakoś nie widze sensu ich podawania . Szymek jadł ale kilka razy tylko . zamiast tego dostaje naturalny homogenizowany z owocami zrobiony przeze mnie lub zwykły smakowy ale nie danonek

Mała dziś wyła 2h.. chyba czas nabyć Sab .. Kupiłam espumisan dałam już trzy razy ale nie widze żeby było lepiej .. nadal nie śpi
Stary 2010-05-14, 21:09   #1247
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój ma taką samą wysypkę, ale tylko na buzi, i kilka na ciałku. Tylko u mojego ostatnio zauważyłam taka wysypkę kaszkowatą na kolankach(nie czerwona tylko lekko różowa). Ale jak kąpaliśmy w krochmalu to nie miał, ale dwa ostatnie dni sama kąpię to znowu cos się pojawiło.
a jak kapiesz w krochmalu to uzywasz jakiegos plynu jeszcze czy mydelka?? a glowke czym myjesz ??

kurcze u nas po kapieli i tym kremie z emolium troszke zeszlo z buzki wczesniej wygladalo okropnie< zalacznik > a na glowke dzisiaj zakupilam mleczko emolium moze pomoze ale cos na powiece jej wyskoczylo i nie wiem co to taka czerwona dosc spora plama

Cytat:
A ja dzisiaj sie poryczałam na wiadomościach w TVP1. Pokazywali bliźniaczki, które mają aktualnie 5 miesięcy a urodziły sie 3 m-ce za wcześnie. I mają retinopatie 5 stopnia czyli są niewidome. I potrzebuję pieniędzy na operacje w Niemczech.
Normalnie prawie jak moja mała. Tylko że my mamy 2 stopnia i mieliśmy zrobioną operację laserem.
Chciałam przesłać pieniążki ale nigdzie nie mogę znaleźć nr konta na który mogłabym przesłać. Wiem że są z Gorzowa Wielkopolskiego. Na stonie TVP też nic nie znalazłam. Może któraś z Was z tamtąd jest i wie coś więcej?
jak bedziesz miala numer konta podaj dalej chetnie cos przesle i podam dalej znajomym oni tez chetnie pomoga

no skoro tak mowicie to sie wstrzymam bo cos kombinujecie

a wiecie co dzisiaj poczulam sie okropnie tak jakby moja corcia byla tredowata moja szwagierka wyslala mi sms ze ona ani jej dzieci nie przyjda na chrzest Julki ze wzgledu na to ze ona miala tego rotawirusa a ona przeciez juz nie zaraza bo to tylko do 7 dni jest aktywne a potem zanika i mozna sie zarazic poprzez brak higieny < jak ja jej kupe przebiore i ubrudze sobie rece i potem dotkne czegos a nie umyje rak i ktos pozniej tez to dotknie i cos zaraz zje nie myjac rak no ale ja jak widze ze ma kupe to zakladam rekawiczki gumowe i odrazu myje rece i psikam plynem odkarzajacym i te body i spiochy co ma na sobie albo dres odrazu daje do prania wiec nie ma mozliwosci przeniesienia bakterii > nie da sie zarazic popprzez przebywanie z nia w tym samym kosciele czy pomieszczeniu no i tak smutno mi sie zrobilo bo ona ani nie byla na naszym slubie wolala sobie pojechac na wakacje niz byc na naszym slubie teraz taki numer z chrzcinami naw wywinela no i poczulam sie okropnie a juz dzisiaj zaplacilam za wszystkich i co teraz ?? < i zrobilam numer stulecia policzylam wszystkich a o nas rodzicach zapomnialam hihi bysmy stali i patrzeli > a powiedzcie mi jeszcze czy ajk ja zaprosze ciocie i wojka i ich corke bo mieszka z nimi choc jest pelnoletnia to czy jak nie zaprosze ich syna ktory mieszka osobno i ma swoja rodzine bedzie zle odebrane?? bo tak sobie jeszcze pomyslalam ze skoro szwagierka nie przyjdzie to moze jednak zaprosze tego ich syna z rodzian i doplace do jeszcze jednej osoby ?? doradzcie mi co mam zrobic no i wyszlo nam 36 osob razem z nami i juleczka <bo nie wiem czy ja tez liczyc czy nie > a i wzielam tansza wersje obiadu ja to jestem okropna hihi zamowilam tylko obiad i kawe i herbate bo ciasto mama mi popiecze nie bedzie zadnych przystawek ani nic w tym stylu a potem wieczorem <bo moj maz bedzie mial urodzinki tego samego dnia > wiec dwa w jednym bedziemy mieli i wieczorem zrobimy grila dla znajomych to znaczy on zrobi bo ja bede mogla przez okno na nich popatrzec jak ktoras ma ochote to zapraszam w imieniu Julki

Stary 2010-05-14, 21:29   #1248
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ważne że masz zdrowe dziecie i tylko to sie liczy .. różne sa dziwne przypadki że nie mogą miec laski a rodza zdrowe dzidziulki.
dostałam przesyłkeczkę - dziękuje

Danonki maja rekomendacje tylko dziwią mnie mamy zapatrzone ślepo w danonki i serwujące je dzieciakom jako pierwszy nabiał w wieku 8 miechów np.. Bo nawet na stronie danona napisane jest że polecane są dla dzieci od lat trzech .. maja od groma cukru ( ok trzech łyżeczek na kubeczek ) i jakoś nie widze sensu ich podawania . Szymek jadł ale kilka razy tylko . zamiast tego dostaje naturalny homogenizowany z owocami zrobiony przeze mnie lub zwykły smakowy ale nie danonek

Mała dziś wyła 2h.. chyba czas nabyć Sab .. Kupiłam espumisan dałam już trzy razy ale nie widze żeby było lepiej .. nadal nie śpi
Danonki ja podziękuje ich skład jest inny niż podają na opakowaniu moja kuzynka miała ćwiczenia i sprawdzali skład danonek i to jest skandal bo nawet nie ma w nich wapnia ani grama

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

drcron cyt "> a powiedzcie mi jeszcze czy ajk ja zaprosze ciocie i wojka i ich corke bo mieszka z nimi choc jest pelnoletnia to czy jak nie zaprosze ich syna ktory mieszka osobno i ma swoja rodzine bedzie zle odebrane?? bo tak sobie jeszcze pomyslalam ze skoro szwagierka nie przyjdzie to moze jednak zaprosze tego ich syna z rodzian i doplace do jeszcze jednej osoby ?? "

mi się wydaje że raczej nie wypad tylko ich a jego nie ale zrobisz jak zechcesz
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-14, 21:29   #1249
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
a jak kapiesz w krochmalu to uzywasz jakiegos plynu jeszcze czy mydelka?? a glowke czym myjesz ??
Do mycia mydełka używam, i do głowy też to samo mydełko.
A teraz położna kazała mi robić łatwiejszą wersję krochmalu, czyli już nie gotuje rozrobionej mąki ziemniaczanej aby mieć kisiel, tylko bezpośrednio do wody wsypuję garść mąki. Efekt na skórze ten sam, a ile mniej roboty i gary czyste.

Stary 2010-05-14, 21:32   #1250
ania p
Zakorzenienie

Drcron - ja bym zaprosiła ale bym powiedział prosto z mostu jak było że nie mieliście kaski na tyle żeby ich prosić ale że ktoś tam nie przyjdzie ( z bliższej rodziny ) i chcecie zaprosić . Bo takie zapraszanie na chwilkę przed podejżane więc lepiej szczerze wyjasnić ja tak kiedyś dostałam zaproszenie na wesele na kilka dni przed od kolezenki co miała gotówki tylko na rodzinne przyjęcie i własnie mi tak powiedziała i zrobiło mi się miło a tak jakby nie z tego i owoge mnie zaprosiła na tydzień przed to dziwne by się wydało

aneczka - no własnie z tym cukrem też wiem od koleżanki co to rozpracowała na czynniki pierwsze
Stary 2010-05-14, 21:37   #1251
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

co do kapieli jakos sobie sama radze bo malz pracuje do 23 od 14 co tydzien wiec nie ma szans by byl na kapaniu takze nie ma tragedii pol godziny sobie wszystko naszykuje i jakos dajemy z mala rade

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

ja caly dzien w szkole- glowa mnie boli- maly upior nie chce isc spac
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 21:52   #1252
ania p
Zakorzenienie

Dla mnie też kąpiel nie stanowi jakiegoś problemu . Tym bardziej w tej mojej wanience

Ide kimac mała wkońcu padła
Stary 2010-05-14, 21:53   #1253
drcron
Zakorzenienie

nawiazujac jeszcze do chust to ja znalazlam cos takiego
http://www.polekont.pl/?section=product&action=manual
w pdf
http://www.mobywrap.com/t-instructions.aspx
http://store.theslingstation.com/
i zaczerpniete z innego forum filmiki :P
Babyslynge (film rodzynek - bo pokazuje młody przystojny tatuś! )
http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0

Rucksack
http://pl.youtube.com/watch?v=jbKdxwkBiRo

rucksack carry
http://www.youtube.com/watch?v=vHQay2iF ... re=related

Rucksack carry with a twist
http://www.youtube.com/watch?v=dtOUR6EJ ... re=related

baby back wrap cross carry, no wrap ends touching ground
http://www.youtube.com/watch?v=L1RifEfl ... re=related

Getting your baby into the Moby Wrap
http://www.youtube.com/watch?v=CamfWi0c ... re=related

Rucksack / Tibetan carrying with wraparound baby carrier
http://www.youtube.com/watch?v=wsewka-U ... re=related

Short Cross Carry (aka Simple Cross Carry) with a wrap
http://www.youtube.com/watch?v=NMojaYSJ ... re=related

baby front cross carry
http://www.youtube.com/watch?v=yqz_uyf9 ... re=related

Short Cross Carry
http://www.youtube.com/watch?v=B25bsVGc ... re=related

Getting Your Baby onto Your Back, Hip Scoot
http://www.youtube.com/watch?v=lKTw0hvE ... re=related

Wear Your Baby
http://www.youtube.com/watch?v=hXcmNPD6 ... re=related

Beths's hip carry
http://www.youtube.com/watch?v=F3CT-ohX ... re=related

voeden in een rekbare knoopdoek
http://www.youtube.com/watch?v=ssgdY_yd ... re=related

.. i to, najsłodsze na świecie..!!

http://www.youtube.com/watch?v=o77V0cel ... re=related

Chusta typu "kieszonka"

Choosing a size for your pouch
http://www.youtube.com/watch?v=_D0IAJ0WBzQ&feature=user

Putting on a Pouch
http://www.youtube.com/watch?v=dg8m_IOIrhc&feature=user

- Pouch - Tummy to Tummy, Hip Carry, Back Carry
http://www.youtube.com/watch?v=OWcKR4CKyj4&feature=user

Newborn carries in a pouch
http://www.youtube.com/watch?v=2CvGggmg ... re=related

tummy position for three month and more
http://www.youtube.com/watch?v=fPj1fU3l ... re=related

buddha baby sling (pouch z podtrzymaniem)
http://www.youtube.com./watch?v=hJlf0ieQy2Q

Układanie dziecka sobie na plecy, i zdejmowanie

Getting baby on your back
http://www.youtube.com/watch?v=vEuHTtUQ ... re=related

Karmienie w chuście

Nursing in a sling
http://www.youtube.com/watch?v=SwTXZTb- ... re=related

Awaryjne wiązanie, bez chusty, np. w ..ręcznik

Emergency Baby Carriers, Towel
http://pl.youtube.com/watch?v=N8-uWIf9q ... re=related

Emergency Baby Carriers, Sweatpants
http://pl.youtube.com/watch?v=Bq2KD-dBY6M

Emergency Baby Carriers, Shirt
http://pl.youtube.com/watch?v=zUXGnQ53zhE

Chusta kwadratowa, afrykańskie wiązanie

How we tie our African Kanga
http://pl.youtube.com/watch?v=K6ICsaGzx ... re=related

How to carry a baby on your back
http://pl.youtube.com/watch?v=QWItHnkfL ... re=related

Chusta Mei Tai

http://www.youtube.com/watch?v=VqYhIkGE ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=OYQEXfML ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=gI3uWHB3 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=zP6zbiDN ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=56WRn_ly ... re=related

Chusty Podaegi

http://www.youtube.com/watch?v=y81ITzE8l7E

http://www.youtube.com/watch?v=0K52HP97Itw

http://www.podaegi.pl/index.html

Różne sposoby wiązań i noszenia

http://www.chustomania.pl/online/websho ... enDocument

http://www.didymos.de/english/index.php

http://www.vbavlnce.cz/index.php?kat=1&cln=6

http://www.hotslings.com/s.nl/it.I/id.5/.f

a tutaj do czego mozna jeszcze chuste wykozystac
http://www.chusty.info/forum/showthr...szystko-vol-2-[FOTY]

a tutaj dla majacych zamiar kupic chuste
http://ekomaluchy.blox.pl/2008/11/W-...-zdrowo-i.html
i jeszcze chusta tkana
http://site.peppermint.com/girasolcarry.htm
http://www.sling.com.pl/?mod=./wiazania/kieszonka.html
http://www.sling.com.pl/?mod=./wiazania/koala1.html
http://www.thebabywearer.com/

ot to sie napisalam ale moze komus sie przyda

a wiecie co odniosl;am sukces moje dziecko pierwszy raz w zyciu zasnelo samo w swoim wiklinowym koszyku nakarmilam ja odbeklo sie przebralam pampka i ja tam polozylam bo poszlam po wode przychodze a ona spi teraz bede czekala az sie obudzi na jedzenie za 10 minut i ja na lozko przeloze

a i kupilam pampersy w rossmanie ze slimakiem ale Julka chyba ma uczulenie na pampersy albo mi na oczy sie rzuca bo ma jeden posladek czerwony oby to nie przez pampersy bo co ja zrobie z dwoma paczkami otwartymi maz mnie ubije chyba bo ostatni paczke huggisow oddalam 3 sasiadce bo ona ma roczna niunie i uzywa 3 bo Julce nie pasuja ma czerwone krrostki jak jej zaloze Darusi tez wyslalam pol paczi 2 < doszlo juz cos ?? > dada tez odpadaja bo mi nie pasuja smerdza jak dla mnie takim plastikiem czy klejem to co wielorazowe trzeba bedzie wyciagnac chyba z szafy i zaczac je uzywac

Stary 2010-05-14, 22:02   #1254
aneczkkaa
Zakorzenienie

mój mały daje czadu już mam dość wczoraj był spokój a dzis masakra spadam walnąć se kulkę w łeb jaki człowiek jest bezradny
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-14, 22:09   #1255
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Do mycia mydełka używam, i do głowy też to samo mydełko.
A teraz położna kazała mi robić łatwiejszą wersję krochmalu, czyli już nie gotuje rozrobionej mąki ziemniaczanej aby mieć kisiel, tylko bezpośrednio do wody wsypuję garść mąki. Efekt na skórze ten sam, a ile mniej roboty i gary czyste.
a nie lataja kawalki maki w wodzie ??
ja chyba wole codziennie gotowac
a buzke tez przecierasz ta sama woda ?? czy tylko zwykla przegotowana ja wczoraj przetarlam kisielem a potem jeszcze zwykla gotowana
Cytat:
Drcron - ja bym zaprosiła ale bym powiedział prosto z mostu jak było że nie mieliście kaski na tyle żeby ich prosić ale że ktoś tam nie przyjdzie ( z bliższej rodziny ) i chcecie zaprosić . Bo takie zapraszanie na chwilkę przed podejżane więc lepiej szczerze wyjasnić ja tak kiedyś dostałam zaproszenie na wesele na kilka dni przed od kolezenki co miała gotówki tylko na rodzinne przyjęcie i własnie mi tak powiedziała i zrobiło mi się miło a tak jakby nie z tego i owoge mnie zaprosiła na tydzień przed to dziwne by się wydało

aneczka - no własnie z tym cukrem też wiem od koleżanki co to rozpracowała na czynniki pierwsze
ale to nie na ostatnia chwile bo ja dopiero od wczoraj wszystkim roznosze zaproszenia wczesniej tylko do prababci dzwonilam ze beda chrzciny
a ja kiedys zostalam na slub <obecnych sasiadow > zaproszona dzien wczesniej przez mojego meza hihi wtedy znalismy sie kilka dni i zadzwonil w nocy zapytal czy pojde z nim na slub znajomych a ja ze lubie takie imprezy to odrazu sie zgodzilam i jeszcze w nocy jechalismy na moje stare mieszkanie po sukienke i tak rano pedzilam na casting do wroclawia potem z castingu odrazu do domku szybko sie przebralam i odrazu do kosciola wybawilam sie jak nigdy
Cytat:
Dla mnie też kąpiel nie stanowi jakiegoś problemu . Tym bardziej w tej mojej wanience

Ide kimac mała wkońcu padła
mi kapiel tez nie sprawia klopotu sama Julke kapie maz stoi tylko obok ale mi chodzi o przygotowania bo ja kapie ja u gory musze z dolu najpierw wanienke i stelarz przyniesc potem garnek z woda ciepla drugi z woda zimna no i potem < to najtrudniejsze > zniesc wanienke pelna wody raz probowalam to nasz korytarz plywal bo mi sie gibnela wanienka i dlatego jak sama jestem w domu to nie kapie tylko klade ja na przewijaku i myje wacikami i woda

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
mój mały daje czadu już mam dość wczoraj był spokój a dzis masakra spadam walnąć se kulkę w łeb jaki człowiek jest bezradny
ponawiam propozycje przyjazdu po kropelki jeszcze godzinke bede siedziala bo Julka wlasnie cyca ciagnie zanim ja uspie to tyle zejdzie wiec ktos moze po kropelki przyjechac bynajmniej maly nie bedzie sie meczyl

Stary 2010-05-14, 22:12   #1256
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
drcron - ja bez łyżeczkowania intensywnie krwawiłam około właśnie 4 tygodni, a później gwałtownie zaczęło słabnąć, by zakończyć się jak należy - dokładnie po 6 tygodniach

A dziewczynki, które walczą z wysypką u dzidzi. Mój też miał (wrzucę fotkę, jak to wyglądało - chociaż wszystkie są do siebie wysypki podobne, nie widać, ale na szyjce było gorzej - cała czerwona była, a na niej malutkie krosteczki). Na kilka dni zrezygnowałam ze wszystkiego, co mleczne (nawet masła) i w ogóle prowadziłam bardzo restrykcyjną dietę - wysypka zaczęła ładnie schodzić. Po tych kilku dniach wprowadzałam od nowa mleczne produkty, ale już mniej i póki co po wysypce nie ma śladu - ma buzię jak pupcię niemowlęcia
Igorek śliczny
dobrze, że wysypka schodzi, u nas nie chciała po odstawieniu wszystkiego co mleczne, ale po tych masciach co dostalismy zalecza się wszystko

Cytat:
Pop, znalazłam info o tym. Smutna historia. Szkoda mi takich dzieciaczków które już od pierwszego dnia życia muszą borykać się z takimi przeciwnościami losu

http://www.tvp.pl/gorzow-wielkopolsk...aczeni/1797084

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Witam po przerwie!
Jesteśmy już w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
W poniedziałek nas wypuścili. Nie mam czasu na nic chociaż mama mi pomaga. Odsypiam pobyt w szpitalu. Próbuje doprowadzić mieszkanie do porządku, zaniedbane od ciązy. Malutka daje koncerty mniej wiecej 2-4h godzin na dobę. Na szczeście nie boli jej nic bo wrzask znika w cudowny sposób gdy ją się weźmie na ręce .

Co do zdrowia małej nic się nie zmieniło. Mamy umówioną wizytę w poradni na kontrolę i tyle. Mała wygląda w porządku- nie sinieje, nie męczy się zbytnio w czasie jedzenia, trochę problemów z kupą ale wreszcie sie udało zrobić w nocy po kilku dniach przerwy. Może to wpływ tego ze znowu ją karmię moim mlekiem. niestety cycka nie potrafi już ciągnąć.Próbuję ją dostawić ale kończy się to marnie. Więc sciągam i ściagam i niedługo będzie mi się śnic tylko ten cholerny laktator.

Z wypuszczeniem ze szpitala też nie było pięknie bo znowu im się dupcia nie podobała po weekendzie ale się zawzięlam. a miałam powód bo w jednej sali już kilkoro dzieci miało zapalenie płuc, w naszej też jedna bidulka już kaszlała. Stwierdziłam ze stane na głowie ale ją wyciągnę stamtąd bo złapie coś i nie wyjdziemy w najbliższym czasie. Tym bardziej że jako takiego leczenia kardiologicznego już nie było oprócz podawania leków (a propos przeze mnie).

Z tego co przejrzałam forum dostaniemy jakaś niespodzianke!
dzieki dziewczyny za to i za ciepłe słowa.
Trolla, dobrze, że już jesteście w domku, teraz odpoczywajcie

Cytat:

kurcze u nas po kapieli i tym kremie z emolium troszke zeszlo z buzki wczesniej wygladalo okropnie< zalacznik > a na glowke dzisiaj zakupilam mleczko emolium moze pomoze ale cos na powiece jej wyskoczylo i nie wiem co to taka czerwona dosc spora plama

jak bedziesz miala numer konta podaj dalej chetnie cos przesle i podam dalej znajomym oni tez chetnie pomoga

no skoro tak mowicie to sie wstrzymam bo cos kombinujecie

a wiecie co dzisiaj poczulam sie okropnie tak jakby moja corcia byla tredowata moja szwagierka wyslala mi sms ze ona ani jej dzieci nie przyjda na chrzest Julki ze wzgledu na to ze ona miala tego rotawirusa a ona przeciez juz nie zaraza bo to tylko do 7 dni jest aktywne a potem zanika i mozna sie zarazic poprzez brak higieny < jak ja jej kupe przebiore i ubrudze sobie rece i potem dotkne czegos a nie umyje rak i ktos pozniej tez to dotknie i cos zaraz zje nie myjac rak no ale ja jak widze ze ma kupe to zakladam rekawiczki gumowe i odrazu myje rece i psikam plynem odkarzajacym i te body i spiochy co ma na sobie albo dres odrazu daje do prania wiec nie ma mozliwosci przeniesienia bakterii > nie da sie zarazic popprzez przebywanie z nia w tym samym kosciele czy pomieszczeniu no i tak smutno mi sie zrobilo bo ona ani nie byla na naszym slubie wolala sobie pojechac na wakacje niz byc na naszym slubie teraz taki numer z chrzcinami naw wywinela no i poczulam sie okropnie a juz dzisiaj zaplacilam za wszystkich i co teraz ?? < i zrobilam numer stulecia policzylam wszystkich a o nas rodzicach zapomnialam hihi bysmy stali i patrzeli > a powiedzcie mi jeszcze czy ajk ja zaprosze ciocie i wojka i ich corke bo mieszka z nimi choc jest pelnoletnia to czy jak nie zaprosze ich syna ktory mieszka osobno i ma swoja rodzine bedzie zle odebrane?? bo tak sobie jeszcze pomyslalam ze skoro szwagierka nie przyjdzie to moze jednak zaprosze tego ich syna z rodzian i doplace do jeszcze jednej osoby ?? doradzcie mi co mam zrobic no i wyszlo nam 36 osob razem z nami i juleczka <bo nie wiem czy ja tez liczyc czy nie > a i wzielam tansza wersje obiadu ja to jestem okropna hihi zamowilam tylko obiad i kawe i herbate bo ciasto mama mi popiecze nie bedzie zadnych przystawek ani nic w tym stylu a potem wieczorem <bo moj maz bedzie mial urodzinki tego samego dnia > wiec dwa w jednym bedziemy mieli i wieczorem zrobimy grila dla znajomych to znaczy on zrobi bo ja bede mogla przez okno na nich popatrzec jak ktoras ma ochote to zapraszam w imieniu Julki

na samym początku jak u Małego rozpoczęła się wysypka, wysmarowałam mu też buzię krochmalem... A następnie sobie, bo chciałam zobaczyć co to jest cholernie wysusza i ściąga, a skóra swędzi I wiecej mu już krochmalu nie robiłam. Ja ledwo wytrzymałam a co dopiero taki maluszek
Podobno na wszelkie zmiany skórne też jest dobra kąpiel w rumianku. stosowaliśmy przez kilka dni, ale nic nie dała
I nie przejmuj się szwagierką. Niestety tacy ludzie są, niedoinformowani i tyle. Stad pewnie jej reakcja. Julcia nie jest trędowata
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 22:18   #1257
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:

a wiecie co odniosl;am sukces moje dziecko pierwszy raz w zyciu zasnelo samo w swoim wiklinowym koszyku nakarmilam ja odbeklo sie przebralam pampka i ja tam polozylam bo poszlam po wode przychodze a ona spi teraz bede czekala az sie obudzi na jedzenie za 10 minut i ja na lozko przeloze

a i kupilam pampersy w rossmanie ze slimakiem ale Julka chyba ma uczulenie na pampersy albo mi na oczy sie rzuca bo ma jeden posladek czerwony oby to nie przez pampersy bo co ja zrobie z dwoma paczkami otwartymi maz mnie ubije chyba bo ostatni paczke huggisow oddalam 3 sasiadce bo ona ma roczna niunie i uzywa 3 bo Julce nie pasuja ma czerwone krrostki jak jej zaloze Darusi tez wyslalam pol paczi 2 < doszlo juz cos ?? > dada tez odpadaja bo mi nie pasuja smerdza jak dla mnie takim plastikiem czy klejem to co wielorazowe trzeba bedzie wyciagnac chyba z szafy i zaczac je uzywac
no to gratuluję udanych łowów. Nam się nie udało dorwać slimaka

ty masz problem z pampkami a ja z chusteczkami, Na stanie mam już 12 paczek i 3 otwarte bo mały ma chyba uczulenie od nich. Ostatnio mieliśmy chusteczki pampers te niebieskie, po pierwszym opakowaniu było ok, więc tam któregos dnia z rana zamówiliśmy szesciopak, bo taniej wychodziło.. A wieczorem Mały już miał krostki na tyłku I tak się bujamy z tymi chusteczkami. Spróbujemy za jakiś czas, moze uczulenie mu przejdzie

Cytat:
rozumiem co czujesz
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 22:21   #1258
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
chcialabym kupic taka pamiatke dla naszej Juleczki myslicie ze to dobry pomysl ??[COLOR="Silver"]
Ładne. Na poważnie, ładne.
Jestem negatywnie nastawiona do wszelkich pamiątek, spodziewałam się kolejnego badziewia i tu się miło rozczarowałam.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 23:03   #1259
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Witam po przerwie!
Jesteśmy już w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! .
Jak dobrze. Ucałuj małą od nas wszystkich. No i dużo cierpliwości, wytrwałości i siły Ci życzę. A małej oczywiście zdrowia i dodatkowych gramów

Ferrou - Dziękuję Ci za wskazanie właściwej strony z kontem bankowym. Ja weszłam na stonę ogólną TVP i tam konta nie było. No ale wiedziałam że jak tutajj napiszę to któraś znajdzie to konto. Jeszcze raz dziękuję. A pieniędzy i tak dzisiaj nie wyślę bo weszłam do mojego banku a tam .. przerwa od 22 do 02. Ale jutro też jest dzień.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 23:10   #1260
drcron
Zakorzenienie

Ferrou kurcze chusteczek tez mam spory zapas ale ostatnio zaczelam nimi wycierac lapy psa jak wraca z podworka bynajmniej do czegos sie przydadza my teraz jestesmy na etapie przegotowana woda I waciki i nie ma an jednej krosteczki tylko to uczulene na pieluchy to takie czerwone plamy na pupie albo udach i ja myśle ze ja to boli chyba to c najzwyklejsze najlepsze czyli wielorazowki i woda
a u nas była cała Polka slimakow

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości