|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie przy skończonych 21tc dziecko wazy 343g, a wszelkie parametry (BPD, AC, FL) wskazują na 20/21 tc. Lekarz powiedział, ze na tym etapie mogą być wahania nawet do 2 tygodni, więc nie ma się czym martwić! ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() |
#3392 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Witam wszystkich
![]() ![]() Tak szybko piszecie,sorry jak kogoś pomyliłam. Angelikaw-co do łóżeczka to też jestem za szczebelkami.Moja mała raniutko wstawała i dreptała do mnie -nie musiałam się zrywać,a ona jeszcze z godzinkę ze mną spała. Ania 13.03-ja wybrałam by Lilianna,bo sama mam na imię Lilia ![]() ![]() ![]() Eveliouses a ja mam córkę Karinkę.Tutaj w gminie jest jedna.W szkole wszyscy na nią wołają po imieniu.Kto ma jakieś popularne imię to po nazwisku,a mnie to drażni.W szkole i na studiach też tak było,a mi się kojarzy z brakiem szacunku zwracać się do kogoś po nazwisku- po to rodzice dają nam imiona...Podobało mi się zawsze Amelia,ale w tamtej ciąży jakoś wyleciało mi z głowy. Zuziczka aspiryny na pewno nie wolno(dziecku do 12r.ż też nie).Mój mąż jak poszedł do apteki po acard(to niskodawkowa aspiryna)wrócił wystraszony bo mu powiedzieli że w ciąży nie wolno,a ja muszę brac na rozrzedzenie krwi-mam zespół antyfosfolipidowy.Ale normalnie ciężarnym nie wolno. Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-14 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje za rozwianie moich śluzowych wątpliwości ![]() Lenko moja krecha też jest kawałeczek nad brzuchem chociaż już mniej widoczna ![]() Z tymi imionami to chyba najczęstsze od jakiegoś czasu to zuzia, nicola, julka ( niestety) i ostatnio coś często Blanka i Lenka właśnie, hmmm z imionami dla chłopców nie ma takich problemów ![]() Aneczkaaa to na Kingi też był szał? o nieeee ![]() ![]() A z tym pomiarem brzucha to sama jestem ciekawa jak szybko to przyrasta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja badanie glukozy będę miała w 26tyg i będzie to 75g (z powodu za wysokiego BMI i cukrzycy w rodzinie) Dziewczyny, a ja gdzieś wyczytałam, że sam fotelik nie za bardzo wystarczy bo producenci nie zalecają trzymania w nim dzieciaczka dłużej niż 2 godziny ze względu na pozycję ciała- wygięte plecki. Co Wy na taki argument? Prawda to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego chcemy kupić dużą zamrażarkę ![]() Żeby mrozić dla Młodego owocyki i potem cały rok świeże dawać ![]() Moja siostrzenica uwielbia tez jak siora Jej robi owsiankę i do tego mieli suszone (wcześniej namoczone) morele. Dużo dobrego zawierają ![]() Co do zamrażarki- chcę raz, dwa razy w miesiącu jeździć na porządne zakupy i mrozić mięsko. To, co sie dzieje z cenami to istna masakra, zwłaszcza w rejonach naszej przeprowadzki... Niedawno wleciałam do Intermarche i zrobiłam drobne zakupy, jedyne szaleństwo to byl arbuz. Nie kupiłam kiełbasy, obkładu, mięsa... Same takie jak jaja, troche owoców, warzywa, papier do d... i zapłaciłam 80zł ![]() Na drugi dzień byłam w Lidlu, miałam pełen bagażnik zakupów ( wtym obiady mięsne na cały tydzień) i zostawiłam 120zł... Także trza zacząć myśleć, gdzie się kupuje i mrozić ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Ja czasem mam, ale taki mleczny bardziej i gęsty- nie cieknie mi ;P Ale ostatnio swędzi mnie łechtal. I to tylko w tym miejscu, w środku nic ... i już cholery dostaję... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Raczkowanie
|
Nicole007,Ja jeszcze nie wiem co teraz będzie,ale właśnie też myślałam o Aleksandrze, bardzo mi się zdrobnienie Aleks podoba
![]() Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-14 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
anikadro ale ja watpie czy w zime bedziesz dluzej dziecko w foteliku trzymac niz 30 min
![]() ![]() ![]() ja wozka tylko do spacerow uzywalam.. w domu spalo w lozeczku.. wiem ze inni klada dzieci spac w wozku ale ja tak nie robilam chodz wtedy mysle ze mozesz sobie na plasko spacerowke rozlozyc i w takim"kokonie" go polozyc ![]() ja tak bym zrobila ![]()
#3401 |
Zakorzenienie
|
Anilkardo no u mnie też bez wkładki ani rusz
![]() ![]() Nikuś no o takim objawie jeszcze nie słyszałam ![]() ![]() ![]() ![]() A propo tych mrożonych owocków to narobiłyście mi smaka i wyżeram z zamrażarki wiśnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
nikap a to zawsze na biezaco mieso kupujesz??
ja od zawsze tak robie ze ide jak wiem kiedy jest siwerza dostawa i biore miecha na caly miesiac ![]() ![]() intermarche lubie.. u mnie nie ma w okolicy ale u mojej mamy jest i zawsze tam nakupuje wolowiny nigdy kurcze nie zdarzylo mi sie starej kupic i jest pyszna.. a tak jak dzis kupilam wolowine to kurde stara pewnie bo 2,5 h gotoealam i jeszcze nie jest dosc miekka.... juz wiecej tam nie kupie bo to drugi raz tak wrrr a ceny sa kosmiczne na prawde... ja nie wiem jak ludzie maja male pensje jak daja rade... na prawde nie wiem... jak robic zakupy ja mam zawsze liste jade do auchen bo najtaniej i 250 zl min a nic zbednego nie kupuje zazwyczaj no szalenstwo paczka chipsow czy cos.... ceny wysokie zywnosci wrrrr
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3404 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() mam termin na 25.09.2010 wg usg jestem w 20 tc wczoraj dowiedziałam sie ze zostane mamusią dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
aaaa..... tz poczul pukniecie
![]() kurde moze moje dziecko slodkosci chcialo? od dwoch dni sie objadam cukierkami i teraZ od poludnia non stop czuje pukniecia ![]() i tak werduja te pukniecia z jednej na druga gora dol... az sie zastanawam o co chodzi pierw kilka dni nie czulam prawie nic a tu nagle oswiecenie.. no skoro tz poczul to juz pomylka to byc nie moze ![]()
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() i gratuluję dziewczynki ![]() Napisz coś więcej o sobie - imię, wiek...
![]() |
#3407 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Raczkowanie
|
Magda 22 lata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
BAN stały
|
calabria gratulacje, witaj
![]() gabisun hahaha ![]() Mówie do Niego- Misiek swęęęędzi.... a On klęka i mówi: pan doktor juz gotów do pracy ![]() haha na szczęście w czwartek wizyta, to sprawdzimy co tam się dzieje ![]() Ray ja jeżdżę raz na dwa tygodnie- półtora do Auchan lub do Lidla. Ale ostatnio miałam lenia ![]() Jeszcze mam 3 paczki fląderki znad morza, ale generalnie pusto było w zamrażarce. Trudno znaleźć u nas miejsce, gdzie masz świeże mięso i do tego w cenie przystępnej. Mój mąż jada głównie drób i ryby, a z wołowino- wieprzowiny mielone, ja w ogóle nie jem zwierzaków. Filety i mielone wieprz- wołowe najlepsze są u nas w Lidlu i cenowo - świeżościowo, a za szynkę odtłuszczoną (np. na gulasz) płacę 10zł za prawie kg. Dziewczyny dzisiaj odebrałam rzeczy kupione na allegro. Przemiła babeczka, mniej więcej w moim wieku. Wklejam foty zakupików, łóżeczko turystyczne mam jeszcze w aucie, jak je przyniesiemy, to wkleję fotę Szczęśliwa ![]() I po kolei : 1. kocyk taki dwustronny grubszy ![]() 2. ręcznik kąpielowy z kaczuchą i śliniaczki (pomidorka wzięłam tez siostrzenicy) wyglądają bosko ![]() 3. gryzaki- piszczaki dla Pawełka i siostrzenicy, pływający żółwik 4. jw 5. kocyk z mikrofibry i skarpetki- dostałam od babeczki gratis, majtki jednorazowe poporodowe do szpitala 6. Tommee Tippee- smoczki 0-3m-ce, smoczki 3-6m-cy, 2 buteleczki do szpitala (potem dokupię większe), termo pojemnik na butelki, uchwyty do smoków, pudełka do smoków. Generalnie babeczka przemiła. Ma 18-miesięczną córę i siedzi na wychowawczym i sobie dorabia. Radziła mi co brać, a z czym dać sobie spokój (jednak w Poznaniu dużo daja w szpitalach). Np. podkłady poporodowe itp. Mówiła też, żeby zaopatrzyć się w psikadełko (jak np. od mgiełki zapachowej) i kupić herbatę z kory dębu- robić napar i psikać krocze po porodzie... 3 dni Jej się goiło, to sposób Jej mamy ![]() Wklejam tez foty pierścionka imieninowego, o którym wcześniej wspominałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Raczkowanie
|
a wy dziewczyny wiecie jakiej płci bedzie wasze maleństwo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
NIKaP-n - fajne zakupy. Ja muszę powoli się za to wziąć...
na pierwszej stronie jest lista (chyba aktualna). Część z nas już wie, a część nie... Ja niestety należę do tych drugich żyjących jeszcze w niepewności, bo moja Kruszyna już drugi raz się speszyła i nie chciała nic pokazać ![]()
#3412 |
BAN stały
|
Dziewczyny w mojej dzielnicy był dzisiaj wypadek- tramwaj wjechał w kamienicę... masakra co sie ostatnio dzieje najpierw Łódź, teraz my...
Niedaleko "mojego" rynku... Mama akurat jechała na zakupy, dobrze, że nie 20min wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() ![]() Gratuluje wszystkim pomyslnych usg,u mnie nadal nie wiadomo czy chlopiec czy dziewczynka na polowkowym dzidzia niestety nie chciala sie ujawnic.Najwazniejsze jednak ze zdrowa i rosnie szybciutko ![]() Wszystkie wklejone ostatnio brzuszki sliczne ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 |
Raczkowanie
|
a faktycznie jest lista nie doczytałam
![]() aż musze sie wam wygadać bo nie daje mi to spokoju! domyślam sie ze wiekszosc z was juz ma męża i wlasne mieszkanie a ja mam taki problem ze ze względu na ciąże musieliśmy wykombinować coś z mieszkaniem bo mieszkalismy osobno 20 km od siebie a nie stac nas na wynajem we dwoje bo ja nie pracuje:/wiec musimy wynając mieszkanie z siostra mojego tż ktora jest sama ale ma dwojke dzieci!i po prostu nie wyobrazam sobie tego ze mam teraz mieszkac na codzien z rozdartą i rozpieszczoną 6 latka ktora mi dziala na nerwy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do wagi to sie nie przejmuj bo na tym etapie moga byc wahania, to normalne. NIKaP-n - cudne te twoje zakupy. Gdzie kupilas recznik kapielowy i sliniaczki? A te trzy ostatnie zdjecia? bo ja chyba nie w temacie ;( czyzby zareczynowy, czy prezencik pomalzenski? piekny pierscionek ![]() Ja od wozkow dostaje juz metliku..... nie wiem jaki lepszy i zdecydowac mi sie jest trudno. Narazie podoba mi sie najbardziej: http://bejbi.eu/sklep/implast-wozek-...is-p-4360.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-15 o 06:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Mam pytanko- uzywacie kosmetyków na cellulit? Specjalnych ciążowych, czy tych samych co przed ciążą? |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak byłam na porodówce to było 6 Kacperków i 4 Julki ![]() A wiecie...znajoma nazwała sobie córę Julką..i powiedziałą żeby na nią Jukla nie mówić bo jej się tak nie podoba tylko JULIA!!! Teraz zła chodzi bo każdy zdrobnienia urzywa... ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do fotlika to np ten co mam maxi cosi jest strasznie głęboki nawet z wkładka dla niemowkaka... Zawsze jekis mały ręcznik podkładałam bo Domis normalnie się w nigo zapadał i miałam wrazenie że mu jest strasznie niewygodnie.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie muszę mrozić bo babkę mam zaufana... Wołowiny nie kupujemy bo nikt u nas nie lubi, no i strrrrasznie długo się gotuje. Wiepszowinkę też mam mrożona bo teście mają świnki i robią świnobicie 4 razy w roku....Wczoraj nawet było i tz naprzywoził schabiku, mielonego, kiełbaski swojskiej.....jeszcze ciepła była ![]() ![]() Cytat:
Moja siora chodzi do pracy i ja odbieram jej syna z przedszkola. Dawid u na sczeka na mamusie czasem 5-6 godzin...ale mi ciężko z nim wytrzymać..jest tak rozpieszczony że szok.. Wczoraj mojej mamie powiedział "żeby nim nie rządziła bo nie jest jej synem"..5-letni gównierz!! Bije Dominika, zabiera mu zabawki...masakra co ja znimi mam... Ostatnio w jeden dzień 2 razy Domika uderzył..raz go na autku wywalił, drugi raz drzwiami w głowe przywalił... Mama drze się na mnie że Domika nie pilnuje....nie se ona lepiej swojego wypieszczonego i ukochanego wnusia upilnuje.... ![]() ![]() Tak że wiem że będzie Ci cieżko zwłąszcza wtedy jak urodzi sie dzidziuś.. Będziecie potrzebować spokoju a tu figa... Do tego nic nie bedziesz mogła powiedzieć dziewczynkom bo to przecież Ty lokatorem będziesz....Ja tez nic nie mogę powiedzieć ukochanemu wnusiowi.... Aha... spytałam wczoraj swoją mame czemu opowiada sąsiadce o moich osobistych sprawach... Ta zbulwersowana zaprzeczyła wszystkiemu, powiedziałą że sąsiadka sama sobie ubzdurała... No i powiedziała (w sumie t wykrzyczałą) ze ona się w cudze życie nie wtrąca i ją nie interesuje co robimy i gdzie jeździmy i nikomu nic nie opowiada.... Teraz wiem że moja ciąża ją wogóle nie obchodzi ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-05-15 o 06:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Musi być dobrze!! Cytat:
Bidulka ![]() Leże jeszcze w łożeczku, Pawcio spi obok.. a ja pije kawusię. Za oknem szaro i buro ale nie pada, trzeba się tym cieszyć, bo ponoć jutro ma być niezłe oberwainie chmury ![]() ![]() DZIEWCZYNKI z Gdańska ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Wtajemniczenie
|
Mam problem , podoba mi sie wozek http://bejbi.eu/sklep/implast-wozek-...is-p-4360.html ale nie wiem w jakim sklepie w Krakowie moge go zobaczyc. Wpisujac w wyszukiwarce wyskakuje mi 5 sklepow ale w Wawie lub zamosciu ;(
Jak wy szukacie wozka, bo tak ptrzez internet to zamowic moge, ale wolalabym go na zywo zobaczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie nadazam z wymiana wkladek, cieknie mi woda po nogach i tak jak piszesz najgorzej jest rano.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.