Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 20:14   #3391
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny macie czasami takie wodnisty śluz? bo kurcze dzisiaj rano na majtach plama, parę dni wcześniej to nawet po nodze mi pociekło potem jest już duzo mniej, najgorzej rano. Macie coś takiego?
Tak, w zasadzie bardzo często. Wkładkę zmieniam kilka razy dziennie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja nie mam tej kresy,jestem w 23 tc i mam nadzieje,że mi już nie wylizie...
Mojej koleżance wyszła w 7 albo 8 miesiacu dopiero

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Mój w 20 tc waży 390g i jest tydzień starszy
u mnie przy skończonych 21tc dziecko wazy 343g, a wszelkie parametry (BPD, AC, FL) wskazują na 20/21 tc. Lekarz powiedział, ze na tym etapie mogą być wahania nawet do 2 tygodni, więc nie ma się czym martwić!

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/item1036902124_bre...a_fotelik.html

a oto mój faworyt wsród wózków, na wszystkim mam zamiar oszczedzac (tansze łóżeczko, ciuzki będe miała po chrześnicy, kołyskę też itp) takze na wózek w takiej kwocie sobie pozwolimy, no tak naprawde zobaczymy na jesieni jak to z finansami u nas będzie. Mam tylko nadzieje ze taki wózek się sprawdzi i nie bede musiala dokupwac po roku spacerówki bo np jest lekka, no zobaczymy jeszcze, musze poczytac opinie...
Ładny, ale ta cena ;/
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:27   #3392
kliwia7
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witam wszystkich

Tak szybko piszecie,sorry jak kogoś pomyliłam.

Angelikaw-
co do łóżeczka to też jestem za szczebelkami.Moja mała raniutko wstawała i dreptała do mnie -nie musiałam się zrywać,a ona jeszcze z godzinkę ze mną spała.

Ania 13.03-ja wybrałam by Lilianna,bo sama mam na imię Lilia .Zdrabnia się tak samo,ale ja nie cierpię jak do mnie mówią Lilka,wolę Lila(mam nadzieję że nie wyszłam na egoistkę).Zawsze byłam wdzięczna rodzicom że tak wybrali-miałam być Krysią.

Eveliouses a ja mam córkę Karinkę.Tutaj w gminie jest jedna.W szkole wszyscy na nią wołają po imieniu.Kto ma jakieś popularne imię to po nazwisku,a mnie to drażni.W szkole i na studiach też tak było,a mi się kojarzy z brakiem szacunku zwracać się do kogoś po nazwisku- po to rodzice dają nam imiona...Podobało mi się zawsze Amelia,ale w tamtej ciąży jakoś wyleciało mi z głowy.

Zuziczka aspiryny na pewno nie wolno(dziecku do 12r.ż też nie).Mój mąż jak poszedł do apteki po acard(to niskodawkowa aspiryna)wrócił wystraszony bo mu powiedzieli że w ciąży nie wolno,a ja muszę brac na rozrzedzenie krwi-mam zespół antyfosfolipidowy.Ale normalnie ciężarnym nie wolno.

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-14 o 21:11
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:34   #3393
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Tak, w zasadzie bardzo często. Wkładkę zmieniam kilka razy dziennie

u mnie przy skończonych 21tc dziecko wazy 343g, a wszelkie parametry (BPD, AC, FL) wskazują na 20/21 tc. Lekarz powiedział, ze na tym etapie mogą być wahania nawet do 2 tygodni, więc nie ma się czym martwić!
czyli teraz to już nawet nie ma co patrzeć na wiek ciąży z usg, bo każdy dzieciaczek ma swoje tempo

Dziękuje za rozwianie moich śluzowych wątpliwości

Lenko moja krecha też jest kawałeczek nad brzuchem chociaż już mniej widoczna

Z tymi imionami to chyba najczęstsze od jakiegoś czasu to zuzia, nicola, julka ( niestety) i ostatnio coś często Blanka i Lenka właśnie, hmmm z imionami dla chłopców nie ma takich problemów

Aneczkaaa to na Kingi też był szał? o nieeee w sumie w moim otoczeniu nie ma ani jednej to może nie jest tak źle

A z tym pomiarem brzucha to sama jestem ciekawa jak szybko to przyrasta fajnie będzie łatwo wyłapać każdy centymetr

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:35   #3394
nicole007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Lenka i Lilka ale bardziej Lenka.Ja mam ten sam problem.Nie umiem wybrać imienia dla dziewczynki.Jak chłopiec to Bartuś ewentualnie Radeka dziewczynka????chciałam po mojej zmarłej niedawno mamusi Bernadetka(Decia,Detka) ale już sami niewiemy.Troszkę ostatnio nasunęła nam się Karinka...niewiemy!! !
Ja jak bede miala core to bedzie miala wlasnie na imie Karina, a jak chłopiec to Aleksander lub Filip. Mam nadzieje ze jak sie wybiore na polowkowe to bedzie współpracować z mamusia i tatusiem
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:36   #3395
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze dziewczyny macie czasami takie wodnisty śluz? bo kurcze dzisiaj rano na majtach plama, parę dni wcześniej to nawet po nodze mi pociekło potem jest już duzo mniej, najgorzej rano. Macie coś takiego?
Ja zawsze miałam "mokro" od upławów. Po prostu przyzwyczaiłam się do codziennego używania wkładek higienicznych i mam spokój. I wg. mnie na wkładce można lepiej zaobserwować kolor i fakturę wydzieliny i w razie nieprawidłowości interweniować.

Ja badanie glukozy będę miała w 26tyg i będzie to 75g (z powodu za wysokiego BMI i cukrzycy w rodzinie)

Dziewczyny, a ja gdzieś wyczytałam, że sam fotelik nie za bardzo wystarczy bo producenci nie zalecają trzymania w nim dzieciaczka dłużej niż 2 godziny ze względu na pozycję ciała- wygięte plecki. Co Wy na taki argument? Prawda to?
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:41   #3396
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Ja jak bede miala core to bedzie miala wlasnie na imie Karina, a jak chłopiec to Aleksander lub Filip. Mam nadzieje ze jak sie wybiore na polowkowe to bedzie współpracować z mamusia i tatusiem
Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

Tak szybko piszecie,sorry jak kogoś pomyliłam.

Angelikaw-co do łóżeczka to też jestem za szczebelkami.Moja mała raniutko wstawała i dreptała do mnie -nie musiałam się zrywać,a ona jeszcze z godzinkę ze mną spała.

Ania 13.03-ja wybrałam by Lilianna,bo sama mam na imię Lilia .Zdrabnia się tak samo,ale ja nie cierpię jak do mnie mówią Lilka,wolę Lila(mam nadzieję że nie wyszłam na egoistkę).Zawsze byłam wdzięczna rodzicom że tak wybrali-miałam być Krysią.

Evalioses a ja mam córkę Karinkę.Tutaj w gminie jest jedna.W szkole wszyscy na nią wołają po imieniu.Kto ma jakieś popularne imię to po nazwisku,a mnie to drażni.W szkole i na studiach też tak było,a mi się kojarzy z brakiem szacunku zwracać się do kogoś po nazwisku- po to rodzice dają nam imiona...Podobało mi się zawsze Amelia,ale w tamtej ciąży jakoś wyleciało mi z głowy.

Zuziczka aspiryny na pewno nie wolno(dziecku do 12r.ż też nie).Mój mąż jak poszedł do apteki po acard(to niskodawkowa aspiryna)wrócił wystraszony bo mu powiedzieli że w ciąży nie wolno,a ja muszę brac na rozrzedzenie krwi-mam zespół antyfosfolipidowy.Ale normalnie ciężarnym nie wolno.

Dzięki

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:48   #3397
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

Ale juz sobie obiecalam ze od jutra koniec slodkie raz w tyg i tyle.. mam nadzieje ze sie uda

ja wlasnie teraz tak pomyslalam ze musze przejrzec ciuchy malej z okresu niemolectwa bo zapomnialam ze mam porod na jesien a niektore ciuskzu na 3 mc mam na typowe lato bo corka z marca wiec tak czy siak ich nie wykorzystam .. za tydzien je przejrze i to co typowo letnie sprzedam

No to życzę powodzenia ;P mi się nie udaje, a napadło mnie na słodkie na maksa

Za to mam pol zamrazalnika jagod i w niedziele bede robic pierogi z jagodami i smietana

Podziel się

wlasnie swoja droga dziewczyny jak bedzie sierpien/ wrzesien i jest pelno sezonowych owocow to polecam je pozamrazac... bedziecie mialy na zime dla dziecka do deserka.
Ja tak robilam w te lato nakupowalam truskawek, malin, jagod, wisni, i innych owocow i sobie w male woreczki i wieksze pomrozilam. I np do jogurtu mozna sobie dorzucic czy nawet teraz kompoty robilam
ze sliwek robilam dzem np i potem ma sie swoje bez konserwantow

Dlatego chcemy kupić dużą zamrażarkę
Żeby mrozić dla Młodego owocyki i potem cały rok świeże dawać
Moja siostrzenica uwielbia tez jak siora Jej robi owsiankę i do tego mieli suszone (wcześniej namoczone) morele. Dużo dobrego zawierają

Co do zamrażarki- chcę raz, dwa razy w miesiącu jeździć na porządne zakupy i mrozić mięsko. To, co sie dzieje z cenami to istna masakra, zwłaszcza w rejonach naszej przeprowadzki... Niedawno wleciałam do Intermarche i zrobiłam drobne zakupy, jedyne szaleństwo to byl arbuz. Nie kupiłam kiełbasy, obkładu, mięsa... Same takie jak jaja, troche owoców, warzywa, papier do d... i zapłaciłam 80zł byłam w szoku...
Na drugi dzień byłam w Lidlu, miałam pełen bagażnik zakupów ( wtym obiady mięsne na cały tydzień) i zostawiłam 120zł... Także trza zacząć myśleć, gdzie się kupuje i mrozić

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:

Ja czasem mam, ale taki mleczny bardziej i gęsty- nie cieknie mi ;P
Ale ostatnio swędzi mnie łechtal. I to tylko w tym miejscu, w środku nic ...
i już cholery dostaję...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:49   #3398
kliwia7
Raczkowanie

Nicole007,Ja jeszcze nie wiem co teraz będzie,ale właśnie też myślałam o Aleksandrze, bardzo mi się zdrobnienie Aleks podoba(nie Alex).

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-14 o 21:12
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:51   #3399
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Widzę dyskusja toczy sie na temat wózków
Ja mam do Was takie małe pytanie. Jestem w 23 tc i wczoraj jak położyłam się spać dostałam takich bóli kłujących strasznie w okolicach pępka i troszke wyżej tak mnie to zaczęło kłuć, że aż sie poryczałam, pozatym oddychać musiałam szybko i płyciutko bo gdy chciałam normalnie nabrać powietrza to dopiero bolało. Przeszło po około 10 minutach. Strasznie się wystraszyłam i niewiem co to takiego było. Może to jakis nerwoból?? Dodtam że wczoraj miałam troszke spraw w urzędach i nałaziłam się dużo, wszędzie szukam przyczyny ale nie mam pojecia co to i od czego. Może któraś z Was tak miała i wie co to bo nie chce zeby to sie powtorzyło
moze znerwow albo cos... polez sobie odpocznij... biedactwo...

Cytat:
gabisun nie wiem kiedy powinno sie robi glukoze Wydaje mi sie ze to nie ma naczenia duzego kiedy dokladnie... dlatego ze gin mi kazal zrobic teraz jakos do nastepnej wizyty a wizyte mam na poczatku czerwca jakos 23 tydzien.
Wpierwszej ciazy tez jakos w polowie robilam wiec chyba to mniej wiecej robi w tym okresie wydaje mi sie ze jak ktos ma zagrozenie cukrzyca to to wyjdzie od razu.
Ale glowy sobie nie dam uciac.
mi lekarz mowil ze jak sie robi przed 24 tyg to wyniki moga wyjsc zawyzone albo zanizone... wiec ostatecznie powtorzysz badanie.. ale 23 tydz wg mnie to nie jest najgorzej..

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylismy na USG genetyczne+4d. Dzidzius zdrowy. Plec sie potwierdzila, bo pokazal co ma miedzy nozkami, wiec zostal chlopcem
Bardzo jestem zadowolona z tego badania, naprawde warto. Dostalam jeszcze plytke z filmem i zdjecia
gratuluje

Cytat:
Cukrzyca w ciąży stanowi poważnie zagrożenie dla matki i dziecka, dlatego oznaczenie poziomu glukozy w surowicy krwi jest badaniem obowiązkowym. Jeżeli choroba w rodzinie nie występowała, badanie przeprowadza się dwukrotnie - na początku pierwszego i pod koniec drugiego trymestru. Na początku ciąży glukozę oznacza się na czczo. Po 24 tygodniu, wykonuje się tzw. test obciążenia glukozą. Na badanie przychodzisz przed zjedzeniem śniadania. Najpierw pobiera się krew na czczo, potem dostajesz do wypicia wodę, w której rozpuszczono precyzyjnie odmierzoną dawkę 50 glukozy, po godzinie siedzenia ponawia się badanie. W czasie tej godziny nie można spacerować, bo wyniki będą niemiarodajne. Jeśli wyniki przekraczają normę konieczne jest powtórzenie testu z 75 gramami glukozy po 2 godzinach. Nieprawidłowy test z 75 gramami glukozy oznacza cukrzycę ciążową. Glukoza w surowicy
to jest dokladnie to co pisalam zaraz po moich badaniach dziewczyna... wiec dobrze mowilam
Stary 2010-05-14, 20:52   #3400
Ray
Zakorzenienie

anikadro ale ja watpie czy w zime bedziesz dluzej dziecko w foteliku trzymac niz 30 min a z takim noworodkiem to i tak dluzej niz godzine raczej nie pochodzisz nawet w cieple dni bo zaraz kupa, karmienie i inne
ja wozka tylko do spacerow uzywalam..
w domu spalo w lozeczku.. wiem ze inni klada dzieci spac w wozku ale ja tak nie robilam chodz wtedy mysle ze mozesz sobie na plasko spacerowke rozlozyc i w takim"kokonie" go polozyc

ja tak bym zrobila
Stary 2010-05-14, 20:55   #3401
gabisun
Zakorzenienie

Anilkardo no u mnie też bez wkładki ani rusz wcześniej nosiłam descreet te koronkowe ale teraz to one za słabe są

Nikuś no o takim objawie jeszcze nie słyszałam może trzeba mężyka zmolestować? Mnie swędziało ale trochę niżej już przeszło i nie wiem może to jakaś infekcja była? czy tak po prostu? cięzko mi ocenić, bo jakoś udało mi się uchować i nigdy żadne dziadostwo mi się nie przypałętało

A propo tych mrożonych owocków to narobiłyście mi smaka i wyżeram z zamrażarki wiśnie jeszcze nie rozmroziły się całkiem, ale co tam, takie fajne chrupiące niektóre

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 20:57   #3402
Ray
Zakorzenienie

nikap a to zawsze na biezaco mieso kupujesz??
ja od zawsze tak robie ze ide jak wiem kiedy jest siwerza dostawa i biore miecha na caly miesiac co prawda na raz wydaje 150 zl ale potem w domu soie porcjuje, opisuje w woreczki i na co mam ochote to wyciagam na noc do rozmrozenia i robie
intermarche lubie.. u mnie nie ma w okolicy ale u mojej mamy jest i zawsze tam nakupuje wolowiny nigdy kurcze nie zdarzylo mi sie starej kupic i jest pyszna.. a tak jak dzis kupilam wolowine to kurde stara pewnie bo 2,5 h gotoealam i jeszcze nie jest dosc miekka.... juz wiecej tam nie kupie bo to drugi raz tak wrrr

a ceny sa kosmiczne na prawde... ja nie wiem jak ludzie maja male pensje jak daja rade... na prawde nie wiem... jak robic zakupy ja mam zawsze liste jade do auchen bo najtaniej i 250 zl min a nic zbednego nie kupuje zazwyczaj no szalenstwo paczka chipsow czy cos....
ceny wysokie zywnosci wrrrr
Stary 2010-05-14, 20:57   #3403
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Anilkardo no u mnie też bez wkładki ani rusz wcześniej nosiłam descreet te koronkowe ale teraz to one za słabe są
też ich używałam na zmianę z podobnymi z Naturelli... Teraz przestawiłam się na inne, bo tamte za cieniutkie są
Stary 2010-05-14, 21:01   #3404
calabria
Raczkowanie

Witam dziewczynkimożna sie przyłączyć?

mam termin na 25.09.2010 wg usg jestem w 20 tc wczoraj dowiedziałam sie ze zostane mamusią dziewczynki
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 21:05   #3405
Ray
Zakorzenienie

aaaa..... tz poczul pukniecie
kurde moze moje dziecko slodkosci chcialo?
od dwoch dni sie objadam cukierkami i teraZ od poludnia non stop czuje pukniecia
i tak werduja te pukniecia z jednej na druga gora dol... az sie zastanawam o co chodzi pierw kilka dni nie czulam prawie nic a tu nagle oswiecenie..
no skoro tz poczul to juz pomylka to byc nie moze
Stary 2010-05-14, 21:07   #3406
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
Witam dziewczynkimożna sie przyłączyć?

mam termin na 25.09.2010 wg usg jestem w 20 tc wczoraj dowiedziałam sie ze zostane mamusią dziewczynki

Witaj
i gratuluję dziewczynki
Napisz coś więcej o sobie - imię, wiek...
Stary 2010-05-14, 21:11   #3407
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Kurde co chwilę podajecie jakieś linki do wózków,że ja już nie wiem który lepszy...mętlik jeden wielki mam..:r oll:

Kochana mam to samo ;O juz omijam posty wózkowe, bo ammy kupiony i nie chce się wkurzać, że znajdę ciekawszy
Stary 2010-05-14, 21:21   #3408
calabria
Raczkowanie

Magda 22 lata zaszłam w ciąże po 3 latach bez antykoncepcji a wszystko przez moj nieregularny okres:/az tu nagle cudowna niespodzianka
Stary 2010-05-14, 21:34   #3409
NIKaP-n
BAN stały

calabria gratulacje, witaj

gabisun hahaha normalnie Ty to masz zapędy mojego męża :P
Mówie do Niego- Misiek swęęęędzi.... a On klęka i mówi: pan doktor juz gotów do pracy
haha na szczęście w czwartek wizyta, to sprawdzimy co tam się dzieje

Ray ja jeżdżę raz na dwa tygodnie- półtora do Auchan lub do Lidla. Ale ostatnio miałam lenia
Jeszcze mam 3 paczki fląderki znad morza, ale generalnie pusto było w zamrażarce. Trudno znaleźć u nas miejsce, gdzie masz świeże mięso i do tego w cenie przystępnej. Mój mąż jada głównie drób i ryby, a z wołowino- wieprzowiny mielone, ja w ogóle nie jem zwierzaków. Filety i mielone wieprz- wołowe najlepsze są u nas w Lidlu i cenowo - świeżościowo, a za szynkę odtłuszczoną (np. na gulasz) płacę 10zł za prawie kg.

Dziewczyny dzisiaj odebrałam rzeczy kupione na allegro. Przemiła babeczka, mniej więcej w moim wieku. Wklejam foty zakupików, łóżeczko turystyczne mam jeszcze w aucie, jak je przyniesiemy, to wkleję fotę Szczęśliwa

I po kolei :

1. kocyk taki dwustronny grubszy
2. ręcznik kąpielowy z kaczuchą i śliniaczki (pomidorka wzięłam tez siostrzenicy) wyglądają bosko
3. gryzaki- piszczaki dla Pawełka i siostrzenicy, pływający żółwik
4. jw
5. kocyk z mikrofibry i skarpetki- dostałam od babeczki gratis, majtki jednorazowe poporodowe do szpitala
6. Tommee Tippee- smoczki 0-3m-ce, smoczki 3-6m-cy, 2 buteleczki do szpitala (potem dokupię większe), termo pojemnik na butelki, uchwyty do smoków, pudełka do smoków.

Generalnie babeczka przemiła. Ma 18-miesięczną córę i siedzi na wychowawczym i sobie dorabia. Radziła mi co brać, a z czym dać sobie spokój (jednak w Poznaniu dużo daja w szpitalach). Np. podkłady poporodowe itp.
Mówiła też, żeby zaopatrzyć się w psikadełko (jak np. od mgiełki zapachowej) i kupić herbatę z kory dębu- robić napar i psikać krocze po porodzie... 3 dni Jej się goiło, to sposób Jej mamy

Wklejam tez foty pierścionka imieninowego, o którym wcześniej wspominałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 21:49   #3410
calabria
Raczkowanie

a wy dziewczyny wiecie jakiej płci bedzie wasze maleństwo?
Stary 2010-05-14, 21:54   #3411
angelikaw
Zakorzenienie

NIKaP-n - fajne zakupy. Ja muszę powoli się za to wziąć...

Cytat:
a wy dziewczyny wiecie jakiej płci bedzie wasze maleństwo?
na pierwszej stronie jest lista (chyba aktualna). Część z nas już wie, a część nie...
Ja niestety należę do tych drugich żyjących jeszcze w niepewności, bo moja Kruszyna już drugi raz się speszyła i nie chciała nic pokazać
Stary 2010-05-14, 21:54   #3412
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczyny w mojej dzielnicy był dzisiaj wypadek- tramwaj wjechał w kamienicę... masakra co sie ostatnio dzieje najpierw Łódź, teraz my...

Niedaleko "mojego" rynku... Mama akurat jechała na zakupy, dobrze, że nie 20min wcześniej
Stary 2010-05-14, 22:03   #3413
majka59
Raczkowanie

Witam dziewczynydlugo mnie nie bylo,ale juz wszystko nadrobionetak wiec;

Gratuluje wszystkim pomyslnych usg,u mnie nadal nie wiadomo czy chlopiec czy dziewczynka na polowkowym dzidzia niestety nie chciala sie ujawnic.Najwazniejsze jednak ze zdrowa i rosnie szybciutko

Wszystkie wklejone ostatnio brzuszki sliczne
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 22:13   #3414
calabria
Raczkowanie

a faktycznie jest lista nie doczytałam
aż musze sie wam wygadać bo nie daje mi to spokoju!
domyślam sie ze wiekszosc z was juz ma męża i wlasne mieszkanie a ja mam taki problem ze ze względu na ciąże musieliśmy wykombinować coś z mieszkaniem bo mieszkalismy osobno 20 km od siebie a nie stac nas na wynajem we dwoje bo ja nie pracuje:/wiec musimy wynając mieszkanie z siostra mojego tż ktora jest sama ale ma dwojke dzieci!i po prostu nie wyobrazam sobie tego ze mam teraz mieszkac na codzien z rozdartą i rozpieszczoną 6 latka ktora mi dziala na nerwy;/(druga córka jest troche starsza ale tez jeszcze dziecko)do tej pory bylam przyzwyczajona do spokoju w domu a teraz nie dosc ze musze sie wyprowadzic od mamy (nad czym ubolewam bo pomoglaby mi przy maleństwie ale niestety nie ma tyle miejsca dla naszej 3) to jeszcze bede sie codziennie denerwowac jej dziećmi no i wiadomo kazdy woli mieszkac samemu a nie ze współlokatorami:/bede musiala to jakos przezyc bo nie ma wyjscia ale bedzie ciezko
Stary 2010-05-15, 05:41   #3415
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
u mnie przy skończonych 21tc dziecko wazy 343g, a wszelkie parametry (BPD, AC, FL) wskazują na 20/21 tc. Lekarz powiedział, ze na tym etapie mogą być wahania nawet do 2 tygodni, więc nie ma się czym martwić![COLOR="Silver"]
U mnie wg USG wyszedl 21 tydz, liczac od okresu 22 - a maly wazy 420 g
A co do wagi to sie nie przejmuj bo na tym etapie moga byc wahania, to normalne.

NIKaP-n - cudne te twoje zakupy. Gdzie kupilas recznik kapielowy i sliniaczki?
A te trzy ostatnie zdjecia? bo ja chyba nie w temacie ;( czyzby zareczynowy, czy prezencik pomalzenski? piekny pierscionek

Ja od wozkow dostaje juz metliku..... nie wiem jaki lepszy i zdecydowac mi sie jest trudno. Narazie podoba mi sie najbardziej: http://bejbi.eu/sklep/implast-wozek-...is-p-4360.html

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-15 o 06:12
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 06:33   #3416
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki!

Mam pytanko- uzywacie kosmetyków na cellulit? Specjalnych ciążowych, czy tych samych co przed ciążą?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 06:37   #3417
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

Aneczkaaa to na Kingi też był szał? o nieeee w sumie w moim otoczeniu nie ma ani jednej to może nie jest tak źle
Oj był...jak wszedł serial M jak miłość ale nie trwało to długo, więc nie ma ich tu tak dużo jak Julek czy Kacperków...
Jak byłam na porodówce to było 6 Kacperków i 4 Julki
A wiecie...znajoma nazwała sobie córę Julką..i powiedziałą żeby na nią Jukla nie mówić bo jej się tak nie podoba tylko JULIA!!!
Teraz zła chodzi bo każdy zdrobnienia urzywa...

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Ja zawsze miałam "mokro" od upławów. Po prostu przyzwyczaiłam się do codziennego używania wkładek higienicznych i mam spokój. I wg. mnie na wkładce można lepiej zaobserwować kolor i fakturę wydzieliny i w razie nieprawidłowości interweniować.

Dziewczyny, a ja gdzieś wyczytałam, że sam fotelik nie za bardzo wystarczy bo producenci nie zalecają trzymania w nim dzieciaczka dłużej niż 2 godziny ze względu na pozycję ciała- wygięte plecki. Co Wy na taki argument? Prawda to?
U mnie też powódź w majtkach

Co do fotlika to np ten co mam maxi cosi jest strasznie głęboki nawet z wkładka dla niemowkaka...
Zawsze jekis mały ręcznik podkładałam bo Domis normalnie się w nigo zapadał i miałam wrazenie że mu jest strasznie niewygodnie....

Cytat:
Magda 22 lata zaszłam w ciąże po 3 latach bez antykoncepcji a wszystko przez moj nieregularny okres:/az tu nagle cudowna niespodzianka
Witam i Gratuluję

Cytat:
nikap a to zawsze na biezaco mieso kupujesz??
ja od zawsze tak robie ze ide jak wiem kiedy jest siwerza dostawa i biore miecha na caly miesiac co prawda na raz wydaje 150 zl ale potem w domu soie porcjuje, opisuje w woreczki i na co mam ochote to wyciagam na noc do rozmrozenia i robie
intermarche lubie.. u mnie nie ma w okolicy ale u mojej mamy jest i zawsze tam nakupuje wolowiny nigdy kurcze nie zdarzylo mi sie starej kupic i jest pyszna.. a tak jak dzis kupilam wolowine to kurde stara pewnie bo 2,5 h gotoealam i jeszcze nie jest dosc miekka.... juz wiecej tam nie kupie bo to drugi raz tak wrrr
A ja kupuję co tydzień na targo świerze mięsko z kurek, które jeszcze kwakały dzień wcześniej
Nie muszę mrozić bo babkę mam zaufana...
Wołowiny nie kupujemy bo nikt u nas nie lubi, no i strrrrasznie długo się gotuje. Wiepszowinkę też mam mrożona bo teście mają świnki i robią świnobicie 4 razy w roku....Wczoraj nawet było i tz naprzywoził schabiku, mielonego, kiełbaski swojskiej.....jeszcze ciepła była

Cytat:
domyślam sie ze wiekszosc z was juz ma męża i wlasne mieszkanie a ja mam taki problem ze ze względu na ciąże musieliśmy wykombinować coś z mieszkaniem bo mieszkalismy osobno 20 km od siebie a nie stac nas na wynajem we dwoje bo ja nie pracuje:/wiec musimy wynając mieszkanie z siostra mojego tż ktora jest sama ale ma dwojke dzieci!i po prostu nie wyobrazam sobie tego ze mam teraz mieszkac na codzien z rozdartą i rozpieszczoną 6 latka ktora mi dziala na nerwy;/(druga córka jest troche starsza ale tez jeszcze dziecko)do tej pory bylam przyzwyczajona do spokoju w domu a teraz nie dosc ze musze sie wyprowadzic od mamy (nad czym ubolewam bo pomoglaby mi przy maleństwie ale niestety nie ma tyle miejsca dla naszej 3) to jeszcze bede sie codziennie denerwowac jej dziećmi no i wiadomo kazdy woli mieszkac samemu a nie ze współlokatorami:/bede musiala to jakos przezyc bo nie ma wyjscia ale bedzie ciezko
No nieciekawa sytuacja...
Moja siora chodzi do pracy i ja odbieram jej syna z przedszkola. Dawid u na sczeka na mamusie czasem 5-6 godzin...ale mi ciężko z nim wytrzymać..jest tak rozpieszczony że szok.. Wczoraj mojej mamie powiedział "żeby nim nie rządziła bo nie jest jej synem"..5-letni gównierz!! Bije Dominika, zabiera mu zabawki...masakra co ja znimi mam... Ostatnio w jeden dzień 2 razy Domika uderzył..raz go na autku wywalił, drugi raz drzwiami w głowe przywalił...
Mama drze się na mnie że Domika nie pilnuje....nie se ona lepiej swojego wypieszczonego i ukochanego wnusia upilnuje....
Tak że wiem że będzie Ci cieżko zwłąszcza wtedy jak urodzi sie dzidziuś.. Będziecie potrzebować spokoju a tu figa... Do tego nic nie bedziesz mogła powiedzieć dziewczynkom bo to przecież Ty lokatorem będziesz....Ja tez nic nie mogę powiedzieć ukochanemu wnusiowi....

Aha... spytałam wczoraj swoją mame czemu opowiada sąsiadce o moich osobistych sprawach... Ta zbulwersowana zaprzeczyła wszystkiemu, powiedziałą że sąsiadka sama sobie ubzdurała...
No i powiedziała (w sumie t wykrzyczałą) ze ona się w cudze życie nie wtrąca i ją nie interesuje co robimy i gdzie jeździmy i nikomu nic nie opowiada....
Teraz wiem że moja ciąża ją wogóle nie obchodzi

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-05-15 o 06:41
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 08:13   #3418
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Wklejam tez foty pierścionka imieninowego, o którym wcześniej wspominałam
Hej Nikunia zakupy super i do tego ten pierścioenk ślicczny, uwielbiam fioletowy kolor

Cytat:
domyślam sie ze wiekszosc z was juz ma męża i wlasne mieszkanie a ja mam taki problem ze ze względu na ciąże musieliśmy wykombinować coś z mieszkaniem bo mieszkalismy osobno 20 km od siebie a nie stac nas na wynajem we dwoje bo ja nie pracuje:/wiec musimy wynając mieszkanie z siostra mojego tż ktora jest sama ale ma dwojke dzieci!i
Oj kochana to rzeczywiście nie ciekawa sytauacja, ale tłumacz to sobie tym, że będziesz z ukochanym. Dla miłości czasem trzeba pocierpiec
Musi być dobrze!!

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Aha... spytałam wczoraj swoją mame czemu opowiada sąsiadce o moich osobistych sprawach... Ta zbulwersowana zaprzeczyła wszystkiemu, powiedziałą że sąsiadka sama sobie ubzdurała...
No i powiedziała (w sumie t wykrzyczałą) ze ona się w cudze życie nie wtrąca i ją nie interesuje co robimy i gdzie jeździmy i nikomu nic nie opowiada....
Teraz wiem że moja ciąża ją wogóle nie obchodzi
Przykre to bardzo, ale mama napewno tak nie myśli, powiedziała to pewnie w złościach. Znajdz czas i z nia pogadaj- powiedz, ze nie mowilas o ciazy bo czujesz, ze ja to nic nie onchodzi, ze jest ci przykro...
Bidulka

Leże jeszcze w łożeczku, Pawcio spi obok.. a ja pije kawusię.
Za oknem szaro i buro ale nie pada, trzeba się tym cieszyć, bo ponoć jutro ma być niezłe oberwainie chmury prawie jak codziennie

DZIEWCZYNKI z Gdańska zdjacie potem relacje jak było na tych targach brzuszka-maluszka czy jak tam
Stary 2010-05-15, 09:06   #3419
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Mam problem , podoba mi sie wozek http://bejbi.eu/sklep/implast-wozek-...is-p-4360.html ale nie wiem w jakim sklepie w Krakowie moge go zobaczyc. Wpisujac w wyszukiwarce wyskakuje mi 5 sklepow ale w Wawie lub zamosciu ;(
Jak wy szukacie wozka, bo tak ptrzez internet to zamowic moge, ale wolalabym go na zywo zobaczyc.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 09:33   #3420
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Ja nie nadazam z wymiana wkladek, cieknie mi woda po nogach i tak jak piszesz najgorzej jest rano.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości