|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tajemnica ślicznych ciuszków reklamowanych przez Japonki cz.II
Niestety musze tu wystawic negatywa sklepowi japan style24, który kilka osób zachwalało, a ja się skusiłam. Minęły 2 tygodnie od potwierdzenia wysłania mi przesyłki z dwoma sweterkami. Nie dotarły. Pare dni temu pan twierdził, że sie ze mną w tej sprawie skontaktuje. Niestety kontaktu nie ma. Zadzwoniłam kilka razy do tej firmy, ale nikt nie odbiera. Pusty sygnał. Bede jeszcze pare dni próbowac sie z nimi skontaktowac. Jak na razie nie polecam!
--- 11.05.2010 Anuluję wypowiedz Paczki odnalazły się na poczcie.
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-05-11 o 13:18 |
|
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam dla siostry takie haremki: http://allegro.pl/item975347324_pt_0...n_style_m.html nosimy z siostrą rozmiar 38. Dobrze że nie zamówiłam dla siebie tych spodni...Wyglądają prawie jak te ze zdjęcia, ale materiał taki kaszaniasty, że szkoda tych paru groszy + dużo za przesyłkę. Szmira. Rozmiarówka jakaś dziwna chyba, na mnie są te spodnie tak mega obcisłe (zamawiałam 38), te patki po bokach wcale nie są tak duże jak na zdjęciu, nie ma takiego efektu po prostu. A ta szeroka jakby guma w pasie jest też badziewna, raz założyłam spodnie i wygląda, jakby się lekko rozciągnęła Może jakbym zamówiła rozmiar 40 to ładniej by leżały, ale biorąc pod uwagę jakość tych spodni - odradzam. Wyblakną pewnie po 3 praniach...
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o ciuchy Japan style to na zdjęciu wyglądaja ekstra, a w realu... najczęsciej szmatki, w których co najwyżej mozna robić generalne porządki w domu.
Wykonanie kiepskie, materiał średniej jakości. Po pierwszym praniu najczęściej wyglądają już jak stary znoszony ciuch, który na dodatek się pruje... Jesli chodzi o rozmiary to też Japońska numeracja, czyli ich 38 to u nas rozmiar 34
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam z 6 roznych ciuchow japan i jakosciowo sa siwene a kupowalam na asia-fashion
|
|
#2675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
W wolnej chwili zerknę na asia-fashion. Może się jeszcze kiedyś na coś pokuszę. Mam jednak opory, bo tyle ciuchów kupiłam i niektóre były nawet ok ale zdecydowana większość tak fatalnie uszyta, że żadne przeróbki nie wchodziły w grę.
A jeszcze plus koszty przesyłki - szkoda gadać! Za każdą dodatkową rzecz trzeba sporo dopłacać. Chyba lepiej wydać więcej kasy, kupić 2, 3 ciuszki porządnej firmy i mieć pewność, że spokojnie można pokazać się w tym w miejscu publicznym
|
|
|
|
#2677 |
|
Przyczajenie
|
Witam jeśli już ktoś z was to komentował to przepraszam ale jest tu tyle stron ze nie moge nigdzie znalezc zdjec w realu i opinii o tej bluzce. Jeśli ktoś bedzie coś wiedział to będę wdzięczna.
http://allegro.pl/item1010882369_jap...38_czarna.html |
|
|
|
#2678 |
|
Przyczajenie
|
to jest fotka
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Złozyłam reklamację. W ogóle nie mogłam sie dodzwonic, odpisali na maila w koncu, ze nadali ta paczke 3tyg temu. A telefonicznie wczesniej pan wzruszjac ramionami stwierdził, że cytuję: 'prosze pani 1 na 700 paczek ginie na poczcie, to normalne'..Licze na zwrot kasy. Chociaz wolałabym te sweterki.. tak bardzo mi sie podobały
(((----- juz niewazne. Paczki czekały sobie na poczcie.. <zły>
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-05-11 o 13:19 |
|
|
|
#2681 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Ja tez zostalam oczarowana przez ciuszki japan style. Mam w swojej szafie juz 3 azjatyckie rzeczy z allegro i generalnie nie jestem zawiedziona. Jakość ciuszkow nie jest zła jak na cenę za jaką je kupiłam. Mam bolerko, tunikę z cekinami i czarną tunikę (daje zdjecie bialej bo czarna sie zlewa i nie widac na zdjeciu fasonu). Bolerko troszke za duze w ramionach, jednak wyglada jak na zdjeciu i pasuje do wielu moich rzeczy. Material nie jest badziewny, raczej porzadny. Tunika z cekinami ma od srodka grube szwy jednak na zewnatrz to nie przeszkadza, material jest przewiwny i przyjemny. Cekiny troche za bardzo sie blyszcza wiec nie chodze w niej szokoły;p Czarna tunika - jestem z niej bardzo zadowolona, jest dluga i mozna ja nosic jak bluzke, tunike a nawet jak sukienke. material jest rozciagliwy i przyjemny. jedyne co mi sie nie podoba to ze sciagac troche jest za luzny, ale dam babci to przeszyje i bedzie sie lepiej trzymal na pupie ![]() Moim zdaniem grunt to wybrać dobrego sprzedawce, zawsze patrzcie na ilosc komentarzy negatywnych! Nie znajdziecie takiego ze 100% pozytywow raczej ale jesli delikwent ma ich juz ponad 50 na koncie to wiadomo ze jest podejrzany. I nie liczcie na ciuchy jakosci od projektanta bo wiadomo ze nie bez powodu kosztują 30 zł, moim zdaniem sa jednak warte zainteresowania. Ostatnie zdjecie jakie daje to sukienka na ktora czekam Trzymajcie kciuki zeby byla jak na zdjeciu i ładnie lezala!
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To są rzeczy szyte na wzór tych z fotki. Te ciuchy wcale nie są tanie... oryginalne. Asia-fashion też szyje na wzór. Wkurza mnie to, ze jest tylu sprzedawców na allu, którzy wciskają taki shit! A ci co mają ten towar oryginalny (nie tani niestety bo się nie da) nie mogą z nimi konkurować, bo niektórym się wydaje, ze to ten sam shit tylko za wyższe pieniądze ![]() Odbijają sobie na kosztach wysyłki z tego co widzę ale klientek, które lubą byle co im nie brakuje
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
MAM PACZKI!!!
Zwracam honor sklepowi Japan style 24 ![]() Zawiniła oczywiscie Poczta Polska. Obie paczki, zarówno od Kayee, jak i od Japna od 2 tygodni lezały i czekały na zmiłowanie. Listonosz nie zawizował mi ani jednej.. 1- KaYee Sukienka jest ładnie wykończona, staniczek podwójny- nie przeswituje. Tzn jak da sie pod światło, to tak, ale na ciele nie. Wszysta pod spodem czarna haleczka z przyjemnego materiału, siegająca do kolan. Sukienka ma długosc do kostek. Ja mam 163. Super! Kolory i wykonanie identyczne jak na zdjęciu 2- KaYee Sukienka trochę rózni się w kroju od tej na modelce, co widac w tej wartwie pod stanikiem- jest krótsza, ale lezy bardzo ładnie. Dobrze obrebiona, wiec nic się nigdzie nie pruje. Poza tym identyczn ajak na zdjeciu. Kolor na żywo jest jasnomorsko-zielony. Do sukieneczki jest halka w bardzo maleńkim rozmiarze! To małe XS! W mojej halce jest mała dziurka przy zmarszczeniu, ale mozna to bez problemu załatac. Halka jest błyszczaca jak satyna, ale leko rozciągliwa. Mozna nosic na gołe ciało bez stanika, bo dobrze opina i na to sukienke- efekt bomba. Jednak sukienka jets króciutka. Mnie sięga ledwo za pupę, ale pupę zakrywa. Halka nie podjeżdza do góry, bo ma na dole ściągacz na gumce. A wiec ok- jestem zadowolona. 3-Japan style 24 Tuniczka ma zupełnie inny kolor niz ta ze zdjęcia, ale fason idealny. Wysoki stan. Dzianinka, ale nie przeswituje i bardzo miła w dotyku. ięknie się układa. 4- Japan style 24 Sweterek w renifery. Zawiedziona. Wykonany jest byle jak. Na pierwszy rzut oka, na zdjeicu tego nie widac, ale w wielu miejscach wełenka jest pozaciągana. Biel nie jest czysta tylko miejscami pstrokato beżowobrązowa- ma takie plamki. To wygla jakbym się opryskała kawą z mlekiem. Dekolt z tyłu zszyty nitką, tak na odczepnego. To wygląda jak szew z lewej strony wyciagnięty na wierzch. Swterek jest bardzo ciepły, jak wełniany. Rękawy sa 7/8- przykrótkie. Długosc zgodna ze zdjęciem i fason równiez. Leży ładnie. Przepraszma za takie byle jakie zdjęcia, postaram sie potem dodac lepsze juz na sylwetce, ale teraz chciałam podzielic się uwagami
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się niezmiernie
|
|
#2685 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się cieszę
Co do ostatniego sweterka to gdzieś już kilka razy czytałam że się okazał nie taki super...
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez się ciesze
Szkoda, ze nie znalazłam negatywnych opinii o tym sweterku, bo jest kiepski. Teraz juz wiem, że te ciuszki japońskie to ruletka. Trzeba wiedziec na co zwracac uwagę. Bede go nosic do kozaków zima pod kurtke na spacery, ale do knajpy na grzanca to chyba w nim nie wyjdę.. chociaz.. moze jak narzuce futrzana kamizelke, to cos z tego będzie.
|
#2687 |
|
Przyczajenie
|
Ja zamówiłam z Japan Style 2 bluzy: misia z uszami i taką jasno różową. Zamawiałam w sklepie z Polski. Z tym, że to były to te droższe ciuchy, bo ponoć oryginalne,a nie podróby. Z misia jestem bardzo zadowolona, z tej różowej też tylko cały czas trzeba ją golić
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
A mozecie mi wytlumaczyc dlaczego na niektorych aukajach haremki JS sa w rozm s,m,l a na innych maja rozm uniwersalny?
|
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
te haremki to jak dla mnie pic na wodę, nie radzę Ci ich kupować. We wcześniejszych postach wklejałam linka do aukcji z nimi. Moja siostra raz je założyła i po krótkim czasie ściągnęła, bo ta guma w pasie jest taka licha, że jej leciały z tyłka i widać było zadek
|
|
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
. Poczytałam trochę waszego wątku (przebrnęłam tylko do 25 strony Na real fotki szarej się nie napotkałam, ktoś może ma? Którą wybrać?
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
o tej szarej bylo pare negatywnych opinii i zdjecia tez - nie polecam, sama chcialam sie na nia skusic, ale po real zdjeciach nie radze jej kupowac.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ta z uszkami, mozna zobaczyc zdjecia na moim wieszaku
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
ładnie wygląda
to ten sam kolor jak na zdj z japonką? bo Twój wydaje mi się jakiś taki bardziej karmelowy
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewuszki
posiadam juz kilka ciuszków z japan zamawianych na allegro kilka super nosze czesto niestety dwie nigdy nie ujrzały światła dziennego niestety materiał zostawiał wiele do życzenia aktualnie zastanawiam sie nad dwiema sukienkami możne ktoś już zamawiał i powie mi jakiej sa jakości czy warto zainwestować te 30 zł
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Ten sam kolor byla na zdjeciu , a moj jest prawie identyczny moze moj aparat przeklamal :P
|
|
#2696 |
|
Raczkowanie
|
ma ktoś może tę bluzke i od jakiego sprzedawcy zamawiał ( odp na priv jeżeli chodiz o sprzedawce bo nie wime czy można to tu pisać)
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
mogłybyście mi powiedziec coś na temat tej bluzki lub wkleic real foto ? http://moda.allegro.pl/item102550486...y5_059_cr.html
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś może ma tą tunikę?
|
|
|
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo mam 45, a wszędzie jest napisane, że te uszatki mają 40 cm i nie chcę ryzykować, że się nie dopnę.
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

Paczki odnalazły się na poczcie.

Może jakbym zamówiła rozmiar 40 to ładniej by leżały, ale biorąc pod uwagę jakość tych spodni - odradzam. Wyblakną pewnie po 3 praniach...

(((