Wszystko o Avonie - część 11 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-15, 22:25   #3421
violka888
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 11

i przepraszam za błędy na poprzedniej stronie jesli kogos to tak bardzo denerwuję a widzę że są tu takie osoby
violka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 23:21   #3422
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość

tat, płacisz kwotę pomniejszona o wypracowany opust tak samo jakbyś zamawiała paczkę z tą różnicą, że w COKu musisz zapłacić gotówką od razu, ewentualnie kartą Avon, bo wydaje mi się, że chyba w żadnym COKu nie można płacić inną kartą (w krakowskim na pewno )

dziękuję Ci bardzo serdecznie fajna sprawa z tym COKiem

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 23:29   #3423
smerfetka25
Zakorzenienie

Mi się strasznie wolno strony otwierają, jeśli będzie tak samo podczas składania zamówienia to nie wiem czy uda mi się je w ogóle złożyć
Stary 2010-05-15, 23:39   #3424
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Witam Mam parę pytań dotyczących rzeczy z katalogu 7/2010:

1) str. 15 - podkład rozświetlająco-antystresowy za 19,90zł. Czy wart jest swojej ceny? Dobrze rozprowadza się na skórze, nie powoduje smug? Wygodny w aplikacji? Najjaśniejszy odcień to Ivory? Jest napisane, że rozświetla on koloryt cery... Tzn.że ma jakieś świecące drobinki? I jaka jest jego data ważności?

2) str. 63 - lekki podkład "Idealny kolor", kosztuje 19,90 zł. Czy on jest lepszy niż ten, o który pytałam wyżej? Nie tworzy smug, wygodny w aplikacji itp. itd. - czyli zestaw pytań ten sam, co do pierwszego pytania.

3) str. 76 - odświeżony podkład do twarzy, 12,90zł. I ten sam zestaw pytań co do poprzednich podkładów.
no i niestety ceny ulegną zmianie i to znacznie
ja podkładów nie używam bo nie lubię wystarcza mi puder sypki więc ekspertem w dziedzinie n9ie jestem, ale z doświadczenia jakie zebrałam głównie przez opinie klientek i dziewczyn z forum to tak: rozświetlający nie nadaje się dla osób z tłustą cerą, nie ma w sobie drobinek tylko daje taki efekt rozpromienionej cery, jest raczej średniokryjący dla osób z trudną cerą może być zbyt lekki, siostra ma i sobie bardzo chwali, nie robi smug dobrze się nakłada, fajnie dozuje, z lekkim podkładem "idealny kolor" nie miałam niestety jeszcze do czynienia, ale wydaje mi się że skoro w nazwie ma lekki to też będzie z tych raczej średniokryjących choć pewności nie mam, natomiast odświeżony to jest z nim różnie, ma dość dziwne odcienie i jest raczej taki typowo dla nastolatek szału nie ma generalnie, więc wg mnie jeśli nie masz bardzo dużych problemow z cerą i nie masz tłustej skóry to ten rozświetlający może Ci pasować, poszukaj może jeszcze opinii na KWC

PS. jeśli jesteś z Krakowa chętnie udostępnię Ci próbki

Edytowane przez ashiva
Czas edycji: 2010-05-15 o 23:42
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 23:42   #3425
smerfetka25
Zakorzenienie

Jeśli złoże domówienie to nie musi być na 50zł, może być na dowolną kwotę, zgadza się?
Stary 2010-05-15, 23:45   #3426
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Jeśli złoże domówienie to nie musi być na 50zł, może być na dowolną kwotę, zgadza się?
jeśli robisz to na zasadzie edytowania zamówienia i dopisywania do niego jakiś produktów to tak, natomiast jeśli chcesz zamówić coś już po spakowaniu paczki i wystawieniu faktury to już musi być to min 50zł no chyba, że się coś pozmieniało, a ja to przeoczyłam
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 07:35   #3427
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

a mnie nowa strona się nie otwiera, tzn jakby wolno sie ładuje - tak to ma wygladać że będę czekała 10 minut na otawrcie?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 07:37   #3428
alloffkowa
Zakorzenienie

ja mam internet 1 GB , stałe łącze i normalnie śmiga
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 07:51   #3429
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

U mnie też wszystko śmiga, niestety ja również nie znalazłam rozwiązań krzyżówki
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 08:40   #3430
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
No właśnie, kiedy pytałam jakiś czas temu konsultantki o próbki, mówiła, że nie ma już czegoś takiego
Tylko właśnie mam dylemat... Bo jeśli teraz zamówię próbki podkładów, które mnie interesują, to przyjdą z przyszłym katalogiem i w tym przyszłym katalogu cena tych podkładów może ulec zmianie, i co wtedy
Mnie denerwuje, że te próbki są tylko w formie elektronicznej. Nowa konsultantka to nawet może tego nie zauważyć jak nie przeszpera plików do pobrania
Ja najczęściej zamawiam próbki na pierwszy termin, a potem komuś podkład/szminkę na drugi lub trzeci.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 08:59   #3431
klekotka10
Raczkowanie

Cytat:
jeśli robisz to na zasadzie edytowania zamówienia i dopisywania do niego jakiś produktów to tak, natomiast jeśli chcesz zamówić coś już po spakowaniu paczki i wystawieniu faktury to już musi być to min 50zł no chyba, że się coś pozmieniało, a ja to przeoczyłam
A mnie właśnie zastanawia taki fakt. Miałam juz nie skladać na 2 i 3 termin z k 07. Ale ze zdjęć z katalogowego spodobała mi sie torba Heidi. I chyba zamówie na 2 termin jedynie ją. Wiec jeśli np. nie będzie jej w magazynie to chyba wcale mi nie wyślą paczki i nie bede musiała płacić tych 10 zł, prawda? czy może przyślą mi w paczce jeden katalog i bezpłatna literature i jednak bede musiała zapłacić. Co wy o tym myślicie?

http://www.suwaczek.pl/cache/b194546531.png?html
klekotka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 09:21   #3432
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klekotka10 Pokaż wiadomość
A mnie właśnie zastanawia taki fakt. Miałam juz nie skladać na 2 i 3 termin z k 07. Ale ze zdjęć z katalogowego spodobała mi sie torba Heidi. I chyba zamówie na 2 termin jedynie ją. Wiec jeśli np. nie będzie jej w magazynie to chyba wcale mi nie wyślą paczki i nie bede musiała płacić tych 10 zł, prawda? czy może przyślą mi w paczce jeden katalog i bezpłatna literature i jednak bede musiała zapłacić. Co wy o tym myślicie?

w katalogu nie widać, żadnej informacji by była do wyczerpania zapasów więc powinna być dostępna
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 10:21   #3433
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

dziewczyny mam problem.
spoznilam sie z wplata, dopiero w czwartek wplacilam a w piatek wieczorem skladalam zamowienie.
zazwyczaj tak robilam i w pon pobierali mi i saldo bylo 0.00.
i status byl "czeka" a teraz patrze ze pobrane i faktura niewystawiona, nie ma tez ilosci kartonow wpisanej,nawet 0.
i nie wiem, czy dopiero w poniedzialek mi wystawia, czy zablokuja?
bo jakby juz zablokowli to mialabym wystawione 0 kartonow chyba...
tylko baza opustu wpisana 0 zl.

jak myslicie? czy juz zablokowali mi paczke?
chyba w poniedzialek zadzwonie do avonu i sie dowiem,bo moze pieniadze dojda(fakt,wplacalam w czwartek po poludniu ale mowila ze z piatkowa data, i w innym miejscu niz zawsze,zazwyczaj wplacalam w piatki i do pon bylo ok...)
Stary 2010-05-16, 10:25   #3434
klekotka10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
w katalogu nie widać, żadnej informacji by była do wyczerpania zapasów więc powinna być dostępna
Tak, tak, ja wiem, że nie ma takiej informacji. Ale ja zakładam "co by było gdyby"??

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem.
spoznilam sie z wplata, dopiero w czwartek wplacilam a w piatek wieczorem skladalam zamowienie.
zazwyczaj tak robilam i w pon pobierali mi i saldo bylo 0.00.
i status byl "czeka" a teraz patrze ze pobrane i faktura niewystawiona, nie ma tez ilosci kartonow wpisanej,nawet 0.
i nie wiem, czy dopiero w poniedzialek mi wystawia, czy zablokuja?
bo jakby juz zablokowli to mialabym wystawione 0 kartonow chyba...
tylko baza opustu wpisana 0 zl.

jak myslicie? czy juz zablokowali mi paczke?
chyba w poniedzialek zadzwonie do avonu i sie dowiem,bo moze pieniadze dojda(fakt,wplacalam w czwartek po poludniu ale mowila ze z piatkowa data, i w innym miejscu niz zawsze,zazwyczaj wplacalam w piatki i do pon bylo ok...)
Zadzwoń do avon i wyjaśnij im sytuacje, a jeśli coś będzie nie tak, zaproponuj może, że wyślesz im skan dowodu wpłaty.

http://www.suwaczek.pl/cache/b194546531.png?html
klekotka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 11:46   #3435
ololufe
Zakorzenienie

@in bloom
Dzieki za informacje Ja z tej nowej serii Clearskin jeszcze nic nie zamawialam, stad to moje niezorientowanie

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

@zlotqo
W COKu obowiazuje Cie zawsze opust wypracowany. Jesli dokonalas juz zamowienia z danego katalogu, to zakupy w COKu powieksza Ci baze opustu w danej kampanii. Jezeli natomiast zakupy w COKu sa pierwszymi z w danej kampanii (nie dokonywalas w niej zamowienia) do analogicznie jak przy zamowieniu w zaleznosci od wartosci zakupow zostanie Ci "od poczatku" liczony opust. Platnosci dokonujesz po obliczomym opuscie.
Pamietaj jednak, ze zakupow w COKu mozesz dokkonywac jesli suma Twoich zamowien w beizacej, badz poprzedniej kampanii przekroczyla 150zl.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Dzieki tej nowej stronce dowiedzialam sie, ze nad soba mam tylko oms Tak wiec brak mi lidera, z czego bardzo sie ciesze
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 11:49   #3436
smerfetka25
Zakorzenienie

Domówienie złożone poszło nawet dość gładko tylko przy 3 punkcie musiałam trochę dłużej poczekać bo strona nie chciała sie przerzucić, reszta bez zarzutów i od razu pobrane do realizacji. Rozwiązań krzyżówki niestety nie znalazłam
Stary 2010-05-16, 11:54   #3437
ololufe
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby sie okazalo, ze tej torby nie bedzie to nie maja prawa Ci nic przysylac odplatnie.
Stary 2010-05-16, 11:57   #3438
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
W COKu obowiazuje Cie zawsze opust wypracowany. Jesli dokonalas juz zamowienia z danego katalogu, to zakupy w COKu powieksza Ci baze opustu w danej kampanii. Jezeli natomiast zakupy w COKu sa pierwszymi z w danej kampanii (nie dokonywalas w niej zamowienia) do analogicznie jak przy zamowieniu w zaleznosci od wartosci zakupow zostanie Ci "od poczatku" liczony opust. Platnosci dokonujesz po obliczomym opuscie.
Pamietaj jednak, ze zakupow w COKu mozesz dokkonywac jesli suma Twoich zamowien w beizacej, badz poprzedniej kampanii przekroczyla 150zł.
Jak to? To znaczy że jeśli chcę zrobić zakupy w cok-u to muszę najpierw złożyć zamówienie na kuriera?
Stary 2010-05-16, 11:57   #3439
ololufe
Zakorzenienie

@smerfetka25
Ale jak to od razu pobrane do realizacji? W niedziele? To przy tej nowej stronie od razu pobieraja do realizacji czy jak?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 12:00   #3440
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
@smerfetka25
Ale jak to od razu pobrane do realizacji? W niedziele? To przy tej nowej stronie od razu pobieraja do realizacji czy jak?
Nie wiem pisze że pobrane do realizacji ale fakturę pewnie wystawią dopiero jak będzie termin...
Stary 2010-05-16, 12:02   #3441
ololufe
Zakorzenienie

@smerfetka25
W tej albo w poprzedniej kampanii musisz miec zlozone zamowienie na co najmniej 150zl. W przeciwnym razie nalicza Ci koszt realizacji malego zamowienia.
Stary 2010-05-16, 12:08   #3442
Hosenka*
Zakorzenienie

Dostałam wczoraj paczkę a w niej m.in. krem cytrusowy do rąk - pachnie bardzo delikatnie, ale nuty cytrusowe są wyczuwalne Mam wrażenie, że lepiej nawilża niż zwykły glicerynowy. Jak narazie - przypadł mi do gustu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 12:14   #3443
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
@smerfetka25
W tej albo w poprzedniej kampanii musisz miec zlozone zamowienie na co najmniej 150zl. W przeciwnym razie nalicza Ci koszt realizacji malego zamowienia.
Nawet jak zrobię zakupy powyżej 150zł?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dostałam wczoraj paczkę a w niej m.in. krem cytrusowy do rąk - pachnie bardzo delikatnie, ale nuty cytrusowe są wyczuwalne Mam wrażenie, że lepiej nawilża niż zwykły glicerynowy. Jak narazie - przypadł mi do gustu
Ja zamówiłam na razie 2szt na próbę, poczekam na reakcję klientów
Stary 2010-05-16, 12:16   #3444
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:

tak, chociaż wiem, że są konsultantki, które niechętnie zamawiają klientkom probki (czego osobiście nie rozumiem ) ceny są w granicach 1zł/szt a pojemność hmm nie ma nigdzie napisane na saszetce ale stawiałabym ok 5ml
Domyślam się, że dlatego, iż muszą za nie zapłacić Głównie z tego powodu nie chcą brać na siebie dodatkowych kosztów - wiadome.

Chociaż ja na prośbę klientki o próbkę, nie wyobrażam sobie brać pieniądze
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 12:18   #3445
ololufe
Zakorzenienie

@smerfetka25
Mowa jest o zamowieniu za powyzej 150zl, iz mozna wtedy dokonywac zakupow bez kosztow realizacji zamowienia... skoro rozrozniaja "zakupy" od "zamowienia", to wydaje mi sie, ze chodzi o dostawe (jaka by ona nie byla).

Czy to zamowienie pobrane do realizacji mozna jeszcze ewentualnie usunac? Jest taka opcja zanim nie wystawia faktury?
Stary 2010-05-16, 12:23   #3446
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli zamówisz tylko torebkę i jej nie będzie na stanie, to do Ciebie zadzwonią.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 12:28   #3447
katharsist
Raczkowanie

Witam po troszę dłuższej przerwie
Zamówienie otrzymałam w piątek, a jako że nie mam fv elektronicznej to do końca nie wiedziałam czy przyślą mi Maje... Ale wracam z uczelni, patrzę do pudełek i Chwila konsternacji, czy będą pasować do dopinek, ale nie było najmniejszego problemu. Wykonanie solidne, nie wiem czy któraś z dziewczyn (widziałam w poprzednich postach narzekania) pechowo trafiła, czy to ja mam takie szczęście, ale torba prezentuje się b. ładnie i jest solidnie wykonana. Podoba mi się jej rozmiar, jest pojemna a jednocześnie zgrabna. Idealna jak na weekendowy wypad
Puder "Idealny kolor" nad którym się zastanawiałam zamówiłąm jednak w kolorze Fair gdyż udało mi się sprawdzić u znajomej kolor "Light Medium" i jednak bardziej się odznaczał od mojej buźki.
Krem cytrusowy pierwsze wrażenie po nałożeniu na ręce- zapach, zupełnie jak taki sprzed kilku lat apteczny cytrynowy, wiem że u babci często taki gościł trochę przypomina mi wkład do WC, ale może to pierwsze wrażenie tylko. Konsystencję ma fajną, rzeczywiście b. nawilżającą- ale i tak wolę ten z olejkiem ryżowym, za tą niewidzialną powłokę którą pozostawia na rękach
Oj, troszkę się rozpisałam
Stary 2010-05-16, 12:33   #3448
dudi83
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie. Jeżeli składając zamówienie w drugim terminie, przekroczę kolejny próg opustu (czyli np. wartość zam. I 450 zł a II 150 zł) to czy będzie jakieś wyrównanie z pierwszego zamówienia. Jestem świeżą konsultantką i nie miałam jeszcze takiej sytuacji, stąd moje pytanie.

73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
dudi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 12:38   #3449
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudi83 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie. Jeżeli składając zamówienie w drugim terminie, przekroczę kolejny próg opustu (czyli np. wartość zam. I 450 zł a II 150 zł) to czy będzie jakieś wyrównanie z pierwszego zamówienia. Jestem świeżą konsultantką i nie miałam jeszcze takiej sytuacji, stąd moje pytanie.

wyższy opust będzie tylko w tym zamówieniu, nic nie wyrównują jeśli chodzi o opust w stosunku do I zamówienia już złożonego
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 12:40   #3450
dudi83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
wyższy opust będzie tylko w tym zamówieniu, nic nie wyrównują jeśli chodzi o opust w stosunku do I zamówienia już złożonego
Dziękuję bardzo

73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
dudi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości