|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Witajcie wieczorową porą.
Ja sobie właśnie odpoczywam. Byłam na Uczelni i z pracą mgr i jej obroną nie ma aż takiego ciśnienia jakby się wydawało. Po za tym mam zapewnioną taryfę ulgową ![]() Jutro mam cały dzień zajęcia.. od 8:00 do 19:30 Jak tak czytam o tym, że narzekacie na swoich Tżtów, to sobie myślę, że nie warto narzekać, zawsze może być gorzej, zawsze można było trafić na gorszego. I nie chodzi mi tutaj o to, żeby cieszyć się nie wiadomo jak z faktu, że nie bije i nie pije. Myślę, że nad wszystkim można pracować, można próbować, można się starać. Przede wszystkim jednak trzeba ze sobą rozmawiać. Myślę, że nie ma sensu narzekać i czekać żeby się samo poprawiło. Mężczyznami trzeba czasem pokierować żeby zrozumieli o co nam chodzi. Szkoda czasu na narzekanie. Kochajcie tych swoich panów, bo macie kogo. I życzę Wam żeby żadna nie musiała się przekonywać i doceniać mężczyzny dopiero po tym jak go straci... Znów mam doła...
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
ale macie tempo
ania dobrze ze wszystko pod kontrola bajka sliczne te ubranka ![]() kasandra mufinki wygladaja smakowicie ![]() a moj tz sie troche zmienil z uplywem lat, ja tez . wiele przeszlismy razem i dzis moge powiedziec ze nasza milosc jest bardzo silna. wymaga to wiele pracy ale warto---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- roztrzepaniec 11kg ile masz wzrostu?lazurowa dobre wiesci z uczelni. i pieknie napisalas a dolek zakopuj
|
#4353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[ale ogólnie z niego dobry chłopak jest]... właśnie poszedł do sklepu i kupił mi lody z białą czekoladą - Magnum [od kiedy jestem w ciąży czarna/mleczna mi nie smakuje
|
|
#4354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza, że moja mama miała łatwe porody (ja "wyskoczyłam" w 40 minut ) ale czasem załapię takie głupie fazy i du.pa :/
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
chcialoby sie powiedziec - pozycze ci swoja
jestes dzielna, wierze, ze z czasem bedzie lepiej
|
#4358 |
|
Rozeznanie
|
itakasia 164cm
lazurowa super, że nie pocisną Cię dodatkowo na uczelni - i tak masz dużo stresów pamiętaj o maleństwie Dziewczyny, zdarza wam się spać na brzuchu? Staram się zasypiać na lewym boku, czasem na prawym, ale bardzo często rano budzę się właśnie na brzuchu... Może dlatego on taki dziwny czasem i bardziej na boki rośnie? Qrcze, zaczęłam się denerwować, czy to aby nie moja wina te mdłości/kolki/wymioty...
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracuje od 8 do 18:00 i nic go nie obchodzi, nawet nie wie gdzie trzymamy rachunki, jakie i po ile xD EDIT: następna majówka na porodówce zaczęło się o 6 rano lekkimi skurczami... o 15:00 pojechała do szpitala, narazie ponoć rozwarcie na 2 cm i z tego co pisała to nieprędko coś ruszy dalej Może lekarze coś popędzą
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-15 o 21:54 |
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
roztrzepaniec
szok, ja tez mam 164cm i waze 63kg ale wygladam zupelnie iaczej co do spania, ja zasypiam na lewym boku, ale budze sie roznie, na prawym, na plecach, czasem tak lekko na brzuchu, nie panuje nad tym
|
#4361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem lepiej powiedzieć coś nie wprost. A ja chcę wierzyć w to, że jestem dzielna i że jakoś to będzie. Cytat:
Do niedawna budziłam się na brzuchu ale już jest za duży i nawet noga zadarta do góry nie jest w stanie umożliwić mi spania na brzuchu. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Dobra idę sobie, nie będę Wam tu smęcić. Umyję się i idę spać. Dobranoc.
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Co do szczepionek to siala idealnie wszystko powiedziala
![]() Co do powiazan z autyzmem, to nie jest to udowodnione. Tak samo mowi sie, ze zbyt duza liczba usg podczas ciazy powoduje autyzm. Nikt tak naprawde nie wie ![]() roztrzepaniec a lekarz nic nie mowil na to, ze caly czas masz jeszcze wymioty? podpinam sie pod wiolek - aniaa zapytaj ta dziewczyne, czemu jej dzidzia tak malo wazy
|
|
|
|
#4363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz już dochodzę do 80 ![]() [najwięcej przytyłam po ślubie - w ciągu miesiąca] Jedynie co mnie pociesza to to że poszło w brzuch i piersi - mało w nogi i w ogóle a ręce mam chude co zabawnie wygląda ![]() Mąż się śmieje że wyglądam jak beza
|
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
Mój ma mamę, która robi wszystko, ma/miała 3 dzieci (no bo już się powyprowadzali), pracowała, gotowała i sprzątała...
Jak się go pytam - Kotku, nie powiesiłam prania, powiesisz? -Tak, powieszę. -Ale kochanie, dzisiaj??? -No i po co pytasz tak. (on liczy na to, że nie powiesi, a jutro rano ja wstanę i będę wieszać...) Zawsze jak się pytam, czy coś zrobi - to tak, zrobi. Tylko potem ... pytam znowu i słyszę, że "tak, tak, zrobi". Żarówkę mam w aucie przepaloną od .... października, w styczniu kupiliśmy (no ale było zimno). Pewnie w październiku mi wymieni... Dobrze, że to od światła postojowego. |
|
|
|
#4365 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne że czujesz się już lepiej i że te skurcze minęły,oby jak najszybciej puścili cię do domku!!!Cytat:
Cytat:
Basieńko jak ja tam zawitam na tym śląsku to ty pożałujesz ![]() Pocieszam się tym,że też planujemy w długi weekend czerwca, wtedy kiedy będzie Boże ciało skoczyć na kilka dni nad morze bo co roku z Martynką jeździmy a potem jak urodzę to już całkiem wakacji nie będzie miała, wtedy to sobie rybek podjem Cytat:
|
||||
|
|
|
#4366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do jego obowiązków należy zmywanie i wieszanie prania, teraz jak jestem w ciąży to też wyrzucanie śmieci i zbieranie śmieci z podłogi [ja się nie schylam] I wie że jak nie powiesi prania to będzie musiał wstawić jeszcze raz [bo zaśmierdnie] - tak ja wstawiam, on nie potrafi i nie lubi Jak nie pozmywa to rano przed pracą będzie musiał [bo mu nie daruje, jak nie będę miała w czym zrobić sobie jedzenia] Jak nie wyrzuci śmieci to nie wejdę do kuchni jak będzie z kosza jechać etc... to uczy się coraz szybciej wykonywać to o co go proszę
|
|
#4367 | |
|
Zadomowienie
|
Po trzech dniach zabierania się w końcu zrobiłam ciasto z rabarbarem - bassienkaw - wyszło super, już tylko 1/4 została !!!!!
Następnym razem dam więcej rabarbaru, bo 0.5kg to za mało, ja lubię takie bardziej owocowe ciasta, przynajmniej .75kg, a może nawet 1kg. No i już myślę o tym chlebku czosnkowo-cebulowym i mufinkach truskawkowych, ale te to chyba jak truski będą w normalnej cenie. A ma któraś może przepis na coś "zjadliwego" z OTRĄB ? Muszę otręby jeść, żeby do wc chodzić, ale nie wchodzą mi.... ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Śmieci wyrzuci, ale jak worek stoi obok drzwi, bo jak się z kosza wysypuje, to nie zrobi nic, jeszcze dorzuci na górę... |
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() _________ Znowu mnie brzuch boli... Ale młoda się rusza, więc chyba ok
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-05-15 o 23:23 |
||
|
|
|
#4369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nawet do kosza nie mogę podejść - drażnią mnie te zapachy - a ja zawsze na intensywne zapachy mdlałam/robiło mi się słabo
|
|
#4370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, robię drobne zakupy częściej.No też jest tak, że oboje pracujemy więc jest zrozumienie, że trzeba się dzielić, bo nie można pracować na 2 etaty , w sensie praca plus drugi w domu.Siala, możesz próbować wypracować sobie podział, nawet kilka drobnych rzeczy, warto. I z tym się z człowiek nie rodzi, mój tż w domu miał wszystko pod nos podstawiane (ja też zresztą, w sensie moja rodzina, dlatego może sobie sami wypracowaliśmy inny model). Roztrzepaniec - niezła figura Aniaaa trzymam kciuki, masz termin tego samego dnia co ja, więc jakoś tak się z Tobą utożsamiam Pisałyście o chęci wcześniejszego urodzenia, też bym chciała jakoś tak w 38 tyg (tak mi z ruchów wychodzi, ale ja wiem????) choć czytałam, że jak dziecko nie wychodzi nawet po terminie a ogólnie jest okej to znaczy, że ono tego potrzebuje i to jest dla niego korzystne. Choć życzę nam, żeby nas za długo dzieci nie "męczyły". |
|
|
|
|
#4371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kupilam dzis w carrefourze 2xbody za 24 zl z kubusiem jutro wkleje fotki, w ogole juz laktator tez kupilam, masc purelan na popekane dojki, butelki do mrozenia pokarmu i mam juz wszystko oprocz kosmetykow |
|||||
|
|
|
#4372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potwierdzam - spanie na brzuchu jest lekko wykluczone... już częściej zdarza mi się przekręcić na plecy - ale dosłownie na chwileczkę bo od razu mnie bolą [czuję ucisk] i przewalam się na drugi bok Czekamy na fotki z łowów
|
|
#4373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy na fotki zakupow ![]() aniaa to dobrze, ze na klinicznej lezysz, bo podobno wojewodzki jest najgorszy Bylismy wlasnie w kinie na Robin Hood. Mozliwe, ze ostatni raz przed porodem... ![]() A zaraz zrobie chyba jeszcze szybko jakies ciasto czekoladowe ![]() Dobranoc brzuszki i mamuski |
|
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko przyszłam się przywitać- dzień dobry i zaraz się zbieram na uczelnię.
Będę wieczorem dopiero. Wczorajszy dół nie minął...
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja nie spie od 5.40 juz po ktg zmianie kroplowki i drugiej dawce sterydow. skurcze znowu mam ale malo i nie bardzo silne ![]() niezawsze ale isoptin tez bierzesz? podobno jeszcze magnez jest dobry na to. ja po 24h sie cieszylam ze wreszcie sie skonczyla kroplowka a tu dostalam nowa i znowu do jutra bedzie kapac ![]() tej dziewczyny narazie nie bede pytac bo ona taka dziwna jest prawie sie nie odzywa. moze wyjdzie w jakiejs rozmowie to wam napisze. w weekend to tu sie nic nie mozna dowiedziec. lekarz wczoraj sie mnie na obchodzie pytal co na badaniu ginekologicznym wyszlo. ta jak bym ja wiedziala.... zobaczymy co dzis bedzie. Lazurowa |
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, u nas jest znow zimno, ja dopiero sie obudzila, zjadlam musli i pije kawusie
![]() Kolejna majowka rozpakowana, a druga na porodowke jedzie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-16 o 08:50 |
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() zaraz zabieram się za prasowanie pieluszek (w zasadzie to część już dziś poprasowałam) i chyba zrobie szyszki bo składniki mam ![]() Zawagarowałam dzisiaj , pogoda wstrętna i nie poszłam na pracownie kosmetyczną... i tak w moim stanie nie można na mnie za wiele eksperymentować a ja też się nie mogę wysilać i bawić prądami więc pożytek tam ze mnie żadeń..projekt oddałam, czyszczenie twatrzy zaliczone ![]() hd leż póki możesz ![]() bajka no mój też jest lew ale jakiś taki potulny w porównaniu do mnie barana Sliczne ciuszki roztrzepaniec wogóle nie widać po tobie tych kg na brzuchu nie spie aniu dobrze ,że chociaż z oknem na świat oczywiściealguien śliczne prezenty siala odnośnie szczepionek mam takie samo zdanie kasandra apetyczne mufinki jusdan widze nowy avek ładnylazurowa |
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wczoraj zasnelam na lozko z laptopem ![]() mlmfm normalnie waze 53 a teraz brzuszek mam zgrabny, ale duzo poszlo mi w pupe trudno sie mowi. jak ktos zjada min 1-2 snikersy dziennie to sie nie ma co dziwic![]() ania trzymam kicuki za szybkie wyjscie lazurowa slonca zycze, na wszystkich plaszczyznach papeteria fajne plany na dzien ja szafy nie odebralam wiec tz dopiero jutro bedzie skladal. a na najblizsze dni/tygodnie zaplanowalam porzadki. codziennie jakas szafa, kolejno kuchnia, salon, pokoj dzieci, sypialnia na koniec bo tam bedzie pokoj Zosi
|
#4380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lazurka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

ile masz wzrostu?
a dolek zakopuj
[ale ogólnie z niego dobry chłopak jest]... właśnie poszedł do sklepu i kupił mi lody z białą czekoladą - Magnum [od kiedy jestem w ciąży czarna/mleczna mi nie smakuje
gdybym tego nie widziala bylabym spokojniejsza. byla jedna dziewczyna ktora miala termin na za 3 tygodnie, zapisywala wszystko w zeszyciku a pozniej jak przyszedl czas na pytania to jej maz sie zapytal w jakiej wodzie kapac dziecko destylowanej czy przegotowanej

pamiętaj o maleństwie

Basieńko jak ja tam zawitam na tym śląsku to ty pożałujesz 
oczywiście