Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 20:00   #1201
8joja8
Raczkowanie

Dot.: Przedluzanie wlosów-czesc IV wątek zbiorczy.

Hej wszystkim zrobiłam wreszcie zdjęcia,
Dobrewłosy kolor 22 - niestety robiłam wieczorem i na zdjęciach wyszły żółte. W rzeczywistości to fajny dość zimny blond.

Dziewczyny proszę o szczere opinie. Czy ja tak mogę chodzić po ulicy?? Czy to się aby nie za bardzo rzuca w oczy. Widać dokąd są moje włosy. Może to mi się tak wydaje? A może trzeba je pocieniować?

1 i 2 zdjęcie po przeczesaniu no ale nie będę się non stop czesać
3 normalnie

Edytowane przez 8joja8
Czas edycji: 2010-05-14 o 20:02
8joja8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:06   #1202
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Z przodu bardzo ładnie to wygląda, jednak na 3 zdjęciu widać różnice pomiędzy twoimi a doczepionymi. Tzn kolor bardzo ładnie dobrany,ale brakuje mi tu jeszcze rzędu doczepionych pasm aby róznicę zniwelować. Ale niech się wypowiedzą inne wizażanki

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:20   #1203
carmen84
Raczkowanie

Moim zdaniem kolor jest swietny, czy to kolor 613? rozjasnialas jeszcze te pasma do Twojego koloru wlosow? mam dokladnie taki sam kolor wlosow obecnie ale na slub bede miala o ton jasniejszy czy moglabys mi doradzic czy kupic kolor 613 czy jasniejszy? pliss. co do dlugosci to widac roznice powinnas Swoje troszke wycieniowac i bedzie OK

carmen84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:47   #1204
ryba2071
Przyczajenie

Łał kolor świetnie dobrany i wyglądają na bardzo gęste. A co do różnicy to wydaje mi się, że na żywo tego tak bardzo nie widać, zdjęcia co innego i na żywo też. Super!
ryba2071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:58   #1205
8joja8
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź- można na was polegać

Jest to kolor 22. Nic nie rozjaśniałam, niektóre pasma są wypłukane w płukance fioletowej . W dzień wygląda tak.

A jednak tak jak myślałam- coś tu trzeba pocieniować. Szkoda mi moich włosów , czy mogę pocieniować te doczepiane?

A może tą górną taśmę dać jeszcze wyżej? A jak wy zakładacie swoje włoski? Gdzie macie najwyżej, bo ja na poziomie oczu.

Carmen84, myślę że jak kupisz 613 to będzie ok- zresztą nie ma jaśniejszych, JAk będą za żółte to - płukanka
Stary 2010-05-14, 21:23   #1206
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

To może faktycznie najpierw daj taśmę wyżej i oceń efekt. Jeśli nadal będzie widać róznicę pocieniować będzie trzeba włoski doczepiane do wysokości twoich wlosów i powynno być ok

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 21:40   #1207
iizzaa4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8joja8 Pokaż wiadomość
Dobrewłosy kolor 22 - niestety robiłam wieczorem i na zdjęciach wyszły żółte. W rzeczywistości to fajny dość zimny blond.

Dziewczyny proszę o szczere opinie. Czy ja tak mogę chodzić po ulicy?? Czy to się aby nie za bardzo rzuca w oczy. Widać dokąd są moje włosy. Może to mi się tak wydaje? A może trzeba je pocieniować?

3 normalnie

jeeezu kochana są śliczne! ;****
to Ja zamówię 613 kolor.. tylko,że jak bd miały trochę takiego żóltego odcienia to muszę jaką dokładnie kupić PŁUKANKĘ ? ;oo
bo Ja się teraz już nie orientuje ; p

niby te tasmy wyglądają na innych zdjęciach (przed włożeniem) bardzo ubogo .. jakby było ich bardzo mało , ale po włozeniu z tego co widzę to jest ich dużo .
ile taśm wkładasz i po ile cm ?
iizzaa4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 21:49   #1208
8joja8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
To może faktycznie najpierw daj taśmę wyżej i oceń efekt. Jeśli nadal będzie widać róznicę pocieniować będzie trzeba włoski doczepiane do wysokości twoich wlosów i powynno być ok
Właśnie tak zrobię dzięki kochana

iizzaa4 Dzięki.
Rzeczywiście wydaje się ich być mało ale jak się założy to są super gęste. MAm 5 taśm- 2 krótkie( 12 i 16 cm) na dół i 3 długie okalające całą głowę( 26, 29,26) + 2 te doczepki 3cm. Ale to nie można tak patrzeć no bo każdy ma inne wymiary

Jeżeli chodzi o płukankę to moiżesz kupić zwykłą: Delie ( w rossmanie) ja używam akurat fioletynu gencjanowego z apteki. Do zlewu napuszczam wodę , daję 3-4 kropelki, płukam i już.
Stary 2010-05-14, 22:00   #1209
iizzaa4
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie tak zrobię dzięki kochana

iizzaa4 Dzięki.
Rzeczywiście wydaje się ich być mało ale jak się założy to są super gęste. MAm 5 taśm- 2 krótkie( 12 i 16 cm) na dół i 3 długie okalające całą głowę( 26, 29,26) + 2 te doczepki 3cm. Ale to nie można tak patrzeć no bo każdy ma inne wymiary

Jeżeli chodzi o płukankę to moiżesz kupić zwykłą: Delie ( w rossmanie) ja używam akurat fioletynu gencjanowego z apteki. Do zlewu napuszczam wodę , daję 3-4 kropelki, płukam i już.

hmm bo Ja kupię : 4 taśmy po 15 cm , dwie po 10 cm .. to wystarczy mi ? długość : 55 cm ; - ****
dziękuję za radę. to też kupię taką płukaneczkę. i ile trzymać to w zlewie ? pare minut i suszyć ?
ale właśnie ogólnie one mają same schnąć i później można je wyprostować czy jak ?
**
Stary 2010-05-14, 22:09   #1210
prezesowaaa
Raczkowanie

kupiłam clipy od long hair na wesele ale kolor sie rozni..
musze je zafarbowac ale nie wiem jaka farbe kupic..
czy Casting chwyci na takie wloski czy trzeba jakas mocniejsza farbę użyc?
Stary 2010-05-14, 22:09   #1211
8joja8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iizzaa4 Pokaż wiadomość
hmm bo Ja kupię : 4 taśmy po 15 cm , dwie po 10 cm .. to wystarczy mi ? długość : 55 cm ; - ****
dziękuję za radę. to też kupię taką płukaneczkę. i ile trzymać to w zlewie ? pare minut i suszyć ?
ale właśnie ogólnie one mają same schnąć i później można je wyprostować czy jak ?
**
Powinno starczyć przecież to standart- po prostu troszkę inaczej się je zakłada.

Każdy włos inaczej chłonie płukankę więc sprawdź najpierw na pasemku. Zanurz potrzymaj z 5 sekund i wyjmij, jak zobaczysz że kolor się ochłodził to znaczy że starczy bo jak wyschną będzie fajny blond. Zresztą lepiej potem płukać jeszcze raz niż myć włosy( jeżeli będą lekko fioletowe).

Ja je wszystkie wypłukałam , przyczepiłam spineczkami do kartonu i dałam na balkon do wyschnięcia. Potem nałożyłam troszkę jedwabiu i wyprostowałam.
Stary 2010-05-15, 00:12   #1212
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

To teraz ja zaprezentuje swoje włosy Kupione od sandritki kolor numer 60, 55 cm. Byly troche zółte ale znalazlam w domu szampon z plukanka typowo fryzjerski umylam i są platynowe Zdjecia niestety są robione telefonem wiec troszke słaba jakosc.
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 07:57   #1213
iizzaa4
Raczkowanie

Cytat:
Powinno starczyć przecież to standart- po prostu troszkę inaczej się je zakłada.

Każdy włos inaczej chłonie płukankę więc sprawdź najpierw na pasemku. Zanurz potrzymaj z 5 sekund i wyjmij, jak zobaczysz że kolor się ochłodził to znaczy że starczy bo jak wyschną będzie fajny blond. Zresztą lepiej potem płukać jeszcze raz niż myć włosy( jeżeli będą lekko fioletowe).

Ja je wszystkie wypłukałam , przyczepiłam spineczkami do kartonu i dałam na balkon do wyschnięcia. Potem nałożyłam troszkę jedwabiu i wyprostowałam.

Okej to tak zrobię. Trochę się boję,że będą fioletowe haha. dam dosłownie na pare sekund
i później na balkon dam.
a ogólnie to czym mogę jeszcze je odżywiać ? oprócz jedwabiu?
jakaś odżywka normalna do spłukiwania może być ?

to myślisz ,że tyle pasm mi styknie,tak ?
będę zapewne musiała zrobić tak , że po 15 cm dwie koło siebie, wyżej tak samo.. a resztę to się zobaczy
Stary 2010-05-15, 10:54   #1214
8joja8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iizzaa4 Pokaż wiadomość
Okej to tak zrobię. Trochę się boję,że będą fioletowe haha. dam dosłownie na pare sekund
i później na balkon dam.
a ogólnie to czym mogę jeszcze je odżywiać ? oprócz jedwabiu?
jakaś odżywka normalna do spłukiwania może być ?

to myślisz ,że tyle pasm mi styknie,tak ?
będę zapewne musiała zrobić tak , że po 15 cm dwie koło siebie, wyżej tak samo.. a resztę to się zobaczy
Sama zobaczysz i pokombinujesz jak najlepiej je zakładać. A co do odżywek to niech się wypowiedzą inne kobitki co mają już długo z tym do czynienia.

NeverGoodEnough18 fajny ten kolorek i dobrany idealnie a włoski fajnie się prezentują. Dokąd masz swoje? tak lekko za ramiona?
Jaką farbką robisz swoje włosy, czy to może rozjaśniacz??albo fryzjer
Stary 2010-05-15, 11:30   #1215
iizzaa4
Raczkowanie

Cytat:
Sama zobaczysz i pokombinujesz jak najlepiej je zakładać. A co do odżywek to niech się wypowiedzą inne kobitki co mają już długo z tym do czynienia.

NeverGoodEnough18 fajny ten kolorek i dobrany idealnie a włoski fajnie się prezentują. Dokąd masz swoje? tak lekko za ramiona?

Ahmm no okej to coś wykombinuje bo muszę ;* Myslę,że mi tyle wystarczy z tej strony dobrewlosy ;D ciekawe czy mi zagęści troszkę.. hm ; D bo wydłuży to raczej tak bo 55 cm zobaczymy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-15, 12:55   #1216
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:

Tobie sie podoba moj kolor, a mi Twoj
Tak, swoje włosy mam lekko za ramiona. A włosy to robilam kiedys rozjasniaczem, teraz tylko odrosty maluje bo są praktycznie białe Na odrosty to roznie klade rozjasniacz albo farbe platynowy blond Na szczęscie mi nie żółknął więc nawet nie musze robic plukanek
Stary 2010-05-15, 22:07   #1217
8joja8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość
Tobie sie podoba moj kolor, a mi Twoj
Tak, swoje włosy mam lekko za ramiona. A włosy to robilam kiedys rozjasniaczem, teraz tylko odrosty maluje bo są praktycznie białe Na odrosty to roznie klade rozjasniacz albo farbe platynowy blond Na szczęscie mi nie żółknął więc nawet nie musze robic plukanek
No to jestem pod wrażeniem, możesz zdradzić jaka to farba ( jeżeli można w tym wątku) bo na wątku Najlepsze farby blond niektóre dziewczyny dałyby się zabić za taki kolorek jaki masz
Mój kolorek w dzień jest inny bardziej zimny. Tamte zdjęcia robione wieczorem. Jak będę miała chwilkę zrobie w dzień.
Od dziś już zapuszczam włosy bo jednak jak są za ramiona o wiele lepiej to wygląda
Stary 2010-05-16, 00:19   #1218
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:

3 normalnie
sliczne masz te włosy, naprawde kolor pasuje idealnie co do odznaczenia sie, to dopiete sa idealnie proste dlatego sie odznaczjaja od twoich naturalnych, przejechac ciutke prostownica po granicy i idealnie sie stopią pisze ciutke bo nie jestem zwolennikiem parzenia włosów
Stary 2010-05-16, 03:00   #1219
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
No to jestem pod wrażeniem, możesz zdradzić jaka to farba ( jeżeli można w tym wątku) bo na wątku Najlepsze farby blond niektóre dziewczyny dałyby się zabić za taki kolorek jaki masz
Mój kolorek w dzień jest inny bardziej zimny. Tamte zdjęcia robione wieczorem. Jak będę miała chwilkę zrobie w dzień.
Od dziś już zapuszczam włosy bo jednak jak są za ramiona o wiele lepiej to wygląda
hehe odrosty ostatnio robilam tak
kupilam rozjasniacz i troche zolte byly wiec polecialam do spozywczaka po farbe, wzielam londe platynowy blond bo nic inengo nie bylo Koncowki i reszte włosow malowalam chyba z rok temu rozjasniaczem i o dziwo są biale i w ogole nie zółknąl. Raz probowalam ten kolor zdradzic z jakims ciemniejszym blondem ale moje wlosy chyba juz sa tak wyplowiale ze zaden kolor nie chwyta, a na eksperymenty troszke szkoda włosów wiec zostaje przy tym. Jak powiedzialam kolezance ze chce kolor zmienic to malo co mnie nie walnela:P Fakt ciezko jest taki kolor uzyskac bo ona własnie probowala i jej zolte wyszly

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 12:00   #1220
iizzaa4
Raczkowanie

KOCHANE .. a mam jeszcze jedno pytanie do tych dziewczyn , które zamawiały na stronie dobrewlosy.pl ; D
Ile Wam paczuszka szła ?
Stary 2010-05-16, 15:36   #1221
8joja8
Raczkowanie

1985SiWA dzięki, napewno tak popróbuje.

NeverGoodEnough18 acha dzięki , co do kolorku Twojego to masz racje , bardzo bardzo trudno taki osiągnąć. A jak teraz masz do roboty tylko odrosty i na dodatek włosy nie żółkną to nie psuj ich koleżanka ma racje.

iizzaa4 ja zamówiłam w czwartek wieczorem , o 13 w piątek wysłali. a paczka doszła do mnie w poniedziałek po południu. Wiem wiem, już nie możesz się doczekać
Stary 2010-05-16, 20:21   #1222
iizzaa4
Raczkowanie

noo troszkę tak . ;D
boję się ogólnie tego koloru .. i tego , że będę żółte ; o
i wiecie co ? jak coś to spróbuję z tą płukanką.. ale również się boję oto ,że zostaje mi jakiś kolor na nich hahah masakra z tym jest ;\ ...
aa i jeszcze jedno MODLĘ SIĘ , aby te włosy mi przynajmniej rok wytrzymały. piszą , że niby nawet dwa .. ;o
Stary 2010-05-17, 13:30   #1223
Dirvina
Raczkowanie

Hello dziewczyny dodaję obiecane zdjęcia włosów z dobrewlosy.pl, na mnie, jest to polowa kompletu nie mialam juz miejsca na pozostale
aha... nie są idealne, ale za to udalo mi sie dopasowac kolorek.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=520464
Dirvina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 17:22   #1224
galanonim111989
Przyczajenie

Smile Dot.: Przedłużanie włosów metodą "clip-in"co o tym sądzicie?ktoś z was przedłuża tak

Witam wszystkich przymierzam się do kupienia włosków clip in dużo czytałam o tej metodzie ale na 2 tematy jest mało informacji mianowicie :
Czy można te włoski nosić dzień w dzień a jeśli tak to przez jaki czas takie włoski będą się nadawać do użytku ( mam na myśli naturalne )
Chciałabym się dowiedzieć również jakie kosmetyki (o przyzwoitej cenie) polecacie do pielęgnacji takich włosków.
A także: Chce zamówić włoski na allegro interesuje mnie różnica cen są włosy naturalne o stróktórze europejskiej za 100 zl i za 130, 180 o takiej samej długości i z taką samą ilością taśm wszędzie pisze to samo. Ma ktoś włoski za 100 zł ? jak one się sprawują ? Bo po co wydawać 180 jak za 100 można kupić i bd dobre. A może macie jakiegoś sprzedawce godnego polecenia była bym wdzięczna po zakupie włosków napewno podzielę się spostrzeżeniami

Edytowane przez galanonim111989
Czas edycji: 2010-05-17 o 17:25
galanonim111989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 20:11   #1225
iizzaa4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dirvina Pokaż wiadomość
Hello dziewczyny dodaję obiecane zdjęcia włosów z dobrewlosy.pl, na mnie, jest to polowa kompletu nie mialam juz miejsca na pozostale

ojj kochana są takie jakie własnie chcę ! o taki odcień mi chodzi hm ; ***
to co dokładnie robiłaś żeby takie były ? I ile jeszcze raz cm zamawiałaś długości ? I jakie tasmy w zestawie?
Ja będę miała 4x 15 cm , 2x 10 cm.. nie wiem czy tyle mi starczy kurczę no ; D haa ; ****
Stary 2010-05-17, 20:28   #1226
Dirvina
Raczkowanie

4 x taśma o szer. 15cm
2 x taśma o szer. 10cm
4 x taśma o szer. 5cm

dlugosc 55cm

pewnie takie jak Ty... mi w zupelnosci wystarcza, miedzy innymi dlatego ze glowa ludzka nie jest w stanie pomiescic nie wiadomo ile tasm

no a jesli chodzi o uzyskanie koloru... rozjasniacz-jako jedyny srodek podzialal i rozjasnil ale potem jeszcze plukanka i dopiero jest taki efekt, kolor.

Stary 2010-05-17, 22:20   #1227
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
no niezle niezle, a ty kupowalas gotowy komplet clipow czy cala tasme 100 gr??
ja to wogole zazdroszcze czasami blondynkom ze im te blond wlosy pasuja bo bym sie chciała choc na jakis czas zmienic w rasową blondi, niestety nie da rady z moim tylem urody typowa czoorna
Stary 2010-05-17, 22:31   #1228
Dirvina
Raczkowanie

a ja chcialabym choc raz zmienic sie w czarnulę ale tez nie mogę tak to juz jest

Stary 2010-05-17, 22:57   #1229
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
a ja chcialabym choc raz zmienic sie w czarnulę ale tez nie mogę tak to juz jest
fajnie jak ktos ma uniwersalnie ze w tym i w tym mu ładnie
Stary 2010-05-18, 12:00   #1230
molly1991
Przyczajenie

Witam was kochane ) jestem tu nowa)
Za 2 tygodnie jadę na wesele ) zawsze marzyłam o dość długich włoskach ) moje niestety są bardzo zniszczone i nie rosną wcale ;P zastanawiam sie nad kupieniem włosów syntetycznych "clip on" bądź "clip in" (nie wiem czy się różnią ) ale w każdym bądź razie ma być to zakup na jeden wieczór ) nie chce wydawać majątku na włosy naturalne które założę tylko ten jeden raz ;P i chce zakupić włoski syntetyczne ;p ale obawiam się ze będą miały taki lalkowaty połysk ;p czego bardzo bym nie chciała ;p i teraz moje pytanie do Pań :Czy któraś z was zamawiała kiedyś włoski u tego sprzedawcy : http://allegro.pl/item1042019020_wlo...wyprzedaz.html

Niby pisze ze wyglądają naturalnie ;p ale mam obawy co do tego ) a nie mam czasu na zabawę w zamawianie jednego pasemka by sprawdzić )
molly1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości