|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Ja miałam zakładany aparat z dziurką na zębie. Myślę, że jeżeli dziurka nie jest centralnie w miejscu, gdzie będzie zamek albo pierścień, to możesz zakładać... ale z drugiej strony nie rozumiem. Twoja dentystka chce czekać, aż dziurka będzie na tyle rozwinięta, aby ją leczyć czy jak?
![]() Ja miałam dzien przed zakładaniem dołu leczoną piątkę. Pierwszy raz bez znieczulenia, do tego nic nie czułam, więc dziurka musiała być naprawdę malutka
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Betti_888
buziacz kiolasia99 Moja dentystka nie chce mi dwóch zębów robić bo dziurki są malutkie... chce poczekać aż będą większe... nie wiem na czym to polega, ale chyba na tym żeby zdrowego zęba nie borować bo musiałaby zrobić miejsce na plombę... Edytowane przez mazia23 Czas edycji: 2010-05-15 o 19:12 |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, ja się na tym nie znam, ale w sumie uważam, że przyjemniejsza jest malutka dziurka, której nie czuć
Ale powinnaś się spytać też ortodontki. Jeżeli nie będzie to w miejscu, gdzie powinien być pierścień albo zamek, to myślę, że raczej nie powinno być przeszkód
|
|
#1624 |
|
Raczkowanie
|
hello dziewczęta (bo rodzynki widzę wywiało na dobre)
![]() tak sobie pomarudzić wpadłam.. wizyta u orto w zeszły wtorek, góra - jedna wielka ligatura, znaczy się łańcuszek taki, różowy ofkors boli dalej dziadostwo..na 2 mam dorobiony haczyk i znów wróciły wyciągi 6-2. i jest problem, bo boli jak szlag obudziłam się dziś w nocy, tak bolało że musiałam wywalić w pi*du ![]() o tym, że nadal mam pół pyska pociętego przez zamki, nawet nie mówię (znaczy mówię, ale nie rozwijam tematu), bo cholery dostaję. połowa leczenia, a ja mam kryzys. sporo jeszcze do poprawy, zęby mi zżółkły, boli i ogólnie mi źle ![]() poza tym zapisałam się na ćwiczenia, i po 3 nadal nie jestem chuda życie jest takie niesprawiedliwe...
|
#1626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie przejmuj się a co do kilogramów to chętnie je przyjmę ciesz się że chociaż są ćwiczenia na schudnięcie... bo na przytycie nie ma
|
|
#1628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziąsło mnie rozbolało oO'
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny ja też chętnie wezmę kilka kg ze mnie rodzice się śmieją ze więcej waże teraz ze względu na aparat w buzi i że dla mnie to dodatkowy plus
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mam za dużo na dole, a za mało za górze. muszę sobie przessać tłuszcz
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio mama podczas wizyty u orto wspomniała moje zdjęcie z dzieciństwa z nad morza, na którym robię za największy dziurkacz świata albo jakiegoś małego zombie...
Miałam 7 lat i zgryz otwarty najstraszniejszy ze strasznych ![]() To taka ciekawostka zoologiczna dla Was Miałam 7 lat.Zgryz się cudownie zamknął i chociaż nadal w znacznym stopniu jest otwarty to w porównaniu do tych wrot z dzieciństwa jest pięknie... Wiele razy było mi smutno przez to zdjęcie, bo wiadomo - powakacyjne oglądanie zdjęć, komentarze, opisy - a tam taki dziw... nie sposób nie zauważyć.
|
#1633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niby wada a jednak u dzieci wyglada słodko :PP.
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Karton jasię zgadzam z tym co napisała jatomam90
|
#1635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ładny uśmiech
|
|
#1636 |
|
Raczkowanie
|
na przytycie to jest czekolada dobra, bez recepty:P
ja bym sobie poradziła z takim problemem:P a tak to wyłażę z tych ćwiczeń taki mokry czerwony szczur, normalnie sam sex ![]() ps. znów mam dziś dzień brzydala, nie chce mi się iść umyć zębów po spaghetti... boże jak ja się zapuściłam z tym aparatem w porównaniu do pierwszego miesiąca, kiedy się szorowałam co chwile
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj uwierz że czekolada nie pomaga nawet;p właśnie kończę tabliczke bombolady i ogólnie nie stronie od jedzenia ani słodyczy a waga do 50 kg nie chce dobic ;/ ale u mnie to chyba rodzinne.. wiem wiem zaraz powiecie ze to nie problem ale jak juz się zaczał temat to się żale ;p;paa i moja dieta zaczyna być coraz bardziej urozmaicona. 5 dzien z aparatem a ja zjadłam dziś normalny obiad tj kotlecik ziemniaczki i suróweczke zajeło mi to co prawda prawie pół godziny ale za to jaki był pyyyyyszzzznnnyyy
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Raczkowanie
|
Boooże
![]() to ja pierwszego dnia z aparatem czipsy jadłam ![]() i teraz to samo, jem co chcę ![]() zero bólu. ale nie wiem, może to nie dobrze... tzn ja czuję, że tam się coś dzieje, nie mogę gryźć lewą stroną, bo jest taki dyskomfort.. i ogólnie czuję siłę na ząbkach.. ale.. tak jak mówię, kroić sobie nic nie muszę ![]() a poza tym dziewczyny, to wczoraj był mój tydzień z Damonem ![]() dziula881 - znam ten ból, jak zerwałam z chłopakiem, to schudłam 5 kilo w tydzień.. i do tej pory nie mogę przekroczyć 50 kilo ;/ więcej moje cycki ważą niż reszta. to nie jest fajne. ale co do tycia to polecam wszelkie pizze, kfc, mc donaldsy etc. sama muszę się za to wziąć, gwarantowane + parę kilo już po kilku sesjach
Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-16 o 16:54 |
|
|
|
#1639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe ja tyłem już spokojnie mogę gryźć ale problem mam zeby "urwać "kęs przodem dlatego musze wszystko kroic na drobne kawałki. A ja zawsze byłam taka chuda... |
|
|
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
no ja stoję na 50 kilogramach od kilku lat już... a mam 174 wzrostu.
więc te minus 5 kilo to wiesz... :/ to znaczy ja mogę gryźć.. ale jeśli się uprzeć, to mogę powiedzieć, że tam mnie "najbardziej" boli. tylko co to za ból :p |
|
|
|
#1641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to ja podobnie - 47 kg przy 172cm a teraz po mojej cudownej "diecie" przez ostatnie 5 dni wole się nie ważyć
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
tak sobie czytam wasze wypowiedzi... hmm
![]() i boze dziewczyny jakie wy chude :O ja bym tak chciala z 55kg wazyc... ale niestety jest wiecej :/ moj wzrost to 177cm ;P no ale ja nie w tej sprawie ![]() pisze do was poniewaz chce sie czegos dowiedziec... czy to prawda ze Damon nie tylko prostuje zeby ale i rozszerza szczeke no i co za tym idzie zmienia ksztalt twarzy? tak jest to ukazane na tym filmiku np.: http://www.youtube.com/watch?v=rllrB...eature=related a czy zwykły aparat tez rozszerza szczeke i zmienia ksztalt twarzy?
|
#1643 | |
|
Raczkowanie
|
kurczaki dwa
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
zwykły aparat prostując zęby, na pewno zmieni troszkę buzię, ale aparaty ligaturowe działają trochę inaczej, to jest wysokie tarcie i generalnie nie formują nowego, a ustawiają zęby w tym łuku, który jest ![]() jak coś namotałam, to mnie poprawcie, ale wydaje mi się, że dobrze wytłumaczyłam. Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-16 o 18:31 |
|
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
no ale najgłówniej mi tu chodziło o rozszerzanie
![]() no i jestem ciekawa czy tez takie wlasciwosci ma zwykly aparat czy tez rozszerza? |
|
|
|
#1645 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
Mam chyba głupie pytanie ;p od razu mówie ze nie jestem blondynką :P
Jak zrobić żebym pod moimi wypowiedziami mogla umieścić jakiś tekst?? Np jak niektóre z Was mają od kiedy są aparatkami itp?? Chyba jakaś ułomna jestem ale nigdzie nie moge tego znaleźć
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
W ustawieniach swojego pofilu masz "Edytuj podpis"
Chętnym oddam ze 12 kg :P
|
|
|
|
#1649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... i to wszystko w ciągu jakiś 1,5-2 godzin i przytyć nie mogę przy wzroście 174 waże 54 a chciałabym 59 ![]() Cytat:
|
|
#1650 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz widac skutki... przestalam je jesc schudlam a cellulit zostal trzeba tyc ale z glowa ... zdrowo :P trudniej owszem i czesto niemozliwe w takim wieku mlodym ale lepiej bys chudszym z ladna skora niz taka jakby ktos wlozyl sobie pod nia kalafior ![]() Cytat:
ne mozna byc egoista
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

boli dalej dziadostwo..
obudziłam się dziś w nocy, tak bolało że musiałam wywalić w pi*du