|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Basia jak czujesz tak na dole wszystko i mocno, to moze synek jeszcze sie nie obrocil? Bo ja najwieksze (najsilniejsze kopniaki) dostaje wysoko u gory, przy zebrach, wiec to na pewno nozkami mnie mala uderza.
itakasia zdrowka dla corci |
|
|
|
#4442 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
lazurowa
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaraz jej zaserwuję lody miętowe z grycana to się może obudzi trochę ![]() Coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam co
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
lody miętowe
mam w lodówce czekoladowe ale ta mięta mnie kusi.... |
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
no i teraz moj maz ma misje... znalezc lody mietowe
biedny on
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Alguien
no i oficjalnie sie zdecydowalam na wozek http://www.allegro.pl/item1026884161...wka_scott.html fotelik bedzie jednak maxi cosi cabrio ale jeszcze nie wiem jaki kolor ![]() a teraz tz przygotowuje tosty na kolacje
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięło mnie na wspomnienia.
Za oknem deszcz paskudna pogoda... Oglądałam stare zdjęcia między innymi z Amsterdamu Kocham to miasto Załącznik 3112046Załącznik 3112047 Załącznik 3112048Załącznik 3112049 Załącznik 3112051Załącznik 3112052 Załącznik 3112053Załącznik 3112063 Rozmarzyłam się ... Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-17 o 12:51 |
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4448 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=hd2005;19350394]Wzięło mnie na wspomnienia. Za oknem deszcz paskudna pogoda... Oglądałam stare zdjęcia między innymi z Amsterdamu Kocham to miasto Spedzilam troche czasu w Holandii, bardzo milo wspominam ten pobyt.
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko kilka dni ale było warto
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzis na obiadek zrobilam kielbaske z cebulka, cukinie z serem kozim i pieczarki faszerowane cebulka i boczkiem
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
bajka
mi sie bardzo podoba hd piekne fotki. bylam w Amsterdamie jako nastolatka z bratem i sie zgubilismy
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ostanio ogladalam foteliki dla starszych dzieci
wybralam sobie juz mniej wiecej jaki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio nazbieram kase na chrzciny i kupie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ja właśnie wróciłam ze szkoły, tak mnie dupa boli, że już nie wiem jak siedzieć! Planowo miałam od 8 do 19.40, ale babka puscila nas o 18.30 i dzięki temu jestem ![]() ania to fajnie, że masz z nami kontakt, trzymaj się ![]() alguien super te rzeczy dla małej dostałaś ![]() Basia fajny pomysł mieli znajomi, ja kiedyś czytałam o tym w gazecie, tak to bym nie wiedziała, że coś takiego jest Chociaż widziałam na allegro tort z ciuszków i pieluch ![]() Co do tż, to ja tez nie mogę narzekać, bo mój tż gdyby mógł, wszystko robiłby za mnie, ale nie ma czasu, zresztą ja też tego nie chcę. Oczywiście ma wady, jak każdy Ale dziś przyniósł mi wieeelki bukiet z narcyzów i żółtych tulipanów- to nie w jego stylu, strasznie miłe Wystarczyło kwiatków na 4 wazoniki ![]() Tak czytam o tym, co Wam mówią w SR i dochodzę do wniosku, że zbyt wiele nie tracę, bo wszystko to wiem od mamy Dobrze, że mam ją "pod ręką" ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Aha i rozmawiałam dziś w szkole z 2 dziewczynami które niedawno rodziły i jedna rodziła niecałe 2 godziny, a córeczka ważyła 4200 Mówiła, że skurcze miała jak na okres, że prawie ją nie bolało...Druga za to miała komplikacje, ciemnozielone wody i dzidziuś jak się urodził to miał szpotawe nóżki, bo miał za ciasno w brzuszku Ona rodziła 12 godzin i miała skurcze z krzyża, mówiła, że to uczucie jakby jej plecy siekierą rąbali. A na koniec powiedziała, że mimo wszystko poród to piękne przezycie
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
TZ wlasnie zrobil kisielek wisniowy
![]() A do SR pojdziemy na jakis 2 zajecie jak beda o ciekawych rzeczach, bo ostanio nic ciekawego nie bylo, kolezanka mi mowila
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Hd ja juz nie bede chodzila do SR niestety, ale musze lezec i nie chce sie i dzidzi narazac niepotrzebnie
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie musialam czekac na meza bo za chwile przyszla polozna z kolejna tabletka i cudowna informacja zew mam anemie
no i jej zapytalam o ten antybiotyk. mam amotax (lub amotaks) pisalam do kolezanki co wie co nieco i odpisala ze pewnie mi bakteria w wymazie wyszla jakas i zeby sie nie martwic tylko ze pewnie poleze w takim razieniezawsze czyli mimo ze te skurcze przeszly masz lezec caly czas? ja wogole ni zdazylam isc do szkoly rodzenia
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
no to skoro piszecie, że na płasko to nie będe kupowac żadnego klina i jak faktycznie będzie ulewac to dopiero wtedy będe się zastanawiać czy podnosić jakos materacyk czy tam całe łożeczko
![]() Lilka ja ubranka wyprasuje przed urodzeniem 1 raz a potem jak będzie dzidzia to raczej nie będe prasować. niby ma to zabijac bakterie ale jakoś nie wydaje mi się konieczne a teraz ubranka sa bardzo mięciutkie i milusie ![]() Cytat:
ale mimo wszystko i tak już bym chciała ![]() itakasia no to gratuluje wyboru i po problemie widze, że jest bardzo lekki fajnie mój bedzie ważyć 13-14 kg a ja na 3 piętrze ale chyba będe trzymać w piwnicy bo nie wyobrażam sobie go wciągać hd2005 piękne zdjęcia takie artystyczne
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci szczerze, ze wole lezec w domu niz w szpitalu bo wszystko na to wskazuje, ze znow moze mnie to spotkac, nie mialam tak wczesniej Jeszcze troche i rodzimy i wtedy bedziemy biegac przy maluszkach ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- aaa no i moja szyjka ma "tylko2,8" |
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
byla polozna taka fajna bo sie zmienila zmiana. powiedziala ze jutro pewnie mnie zbadaja jak tam szyjka i ze jak bedzie wszystko ok to do domu. ja mowie ze antybiotyk dostalam to zapytala czy w tabletkach bo jak w tabletkach to nie przeszkadza
zapytalam ja czy to mze byc cos groznego ta bakteria to powiedziala ze nie poprawila mi troche humor i tak jakos na duchu podnisla. nie nastawiam sie na wyjscie wazne ze z ta bakteria to nic powaznego
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Ania mam w takim razie nadzieje, ze wyjdziesz i wtedy wyslesz meza by Ci tez takie kupil tylko dla chlopca niebieskie seria disneya jest w carrrefourze za 24 zl 2 body i np mala myszka miki w przebraniu slodkie sa!
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
meza to wysle nawet jak nie wyjde
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
hihi no wlasnie to jest najgorsze, ze nie mozna isc na zakupy
Jak to dobrze, ze wczesniej lkupilysmy wszystko prawie, wyobrazasz sobie swojego tz kupujacego to wszystko, moj by co 5 min dzwonil i na pewno nie poradzilby sobie tak abym byla w pelni zadowolona
|
|
|
|
#4467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(((((((((((((((ale rozumiem... My jeszcze się tam pojawimy o ile maluch pozwoli ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Do tej pory byłaś bardzo aktywna ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
miałyśmy rację z wcześniejszymi zakupami. Twoja i Ani sytuacja pokazuje, ze lepiej się wcześniej przygotować ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- to dzieło M ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Wymyśliliśmy sobie wycieczkę do jakiejś podmiejskiej miejscowości (nie pamiętam juz nazwy, z pięknym pałacem itd). Błądziliśmy po tym miasteczku ... nachodziliśmy się ... Jak już zobaczyłam ten pałac to mi ulżyło i jedynie myślałam o powrocie do hotelu, o kąpieli i łóżku Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-16 o 22:03 |
||||
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no szkoda ze nie mozna do sklepu nawet pojsc
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
![]() Wróciliśmy z działki potwornie zmęczeni! Niby nic nie robiłam ale jednak to podać , tamto zanieść i powietrze świeże i się umęczyłam. TŻ jeszcze bardziej i już śpi, tym bardziej, że rano do pracy wstaje. Pisałyście o mężach: Mój jest bardzo opiekuńczy, pomaga mi we wszystkim, o co nie poproszę to zawsze zrobi, umie wszystko naprawić, remontuje ale też pomaga mi w codziennych czynnościach domowych jak odkurzanie, zmywanie naczyń, mycie wanny itp. Teraz w ciąży zabrania mi sprzątać, bo boi się o maleństwo. Czyta książkę o ojcostwie, bo chce wiedzieć jak najwięcej. Pyta jak się czuję. Do SR też chce chodzić i to bardziej On naciskał, bo chce się dowiedzieć jak maluchem się zajmować. Poza tym jest czuły, troskliwy. Zawsze ja jestem najważniejsza. Mam w Nim bardzo duże wsparcie ale ... bo jest też ale Czasem też przychodzi z pracy i zamiast wysłuchiwać moich opowiadan o tym co wypatrzyłam na all albo o ruchach opowiada mi różne głupoty z pracy tak jakby one byly ważniejsze. Czasem kiedy dzidziul bardzo się rusza i prosze aby obrócił się w moją stronę, położył dloń i wczuł się po prostu zasypia. Tłumaczę to sobie tym, że pracuje na 2 etapy. Czasem jest uparty i dziecinny...Także nie ma mężczyzny idealnego ale i tak kocham Go najbardziej na świecie!!! ![]() Odnośnie szczepionek 5w1: My nic nie ustalamy, zastosujemy się do sugestii pediatry. Ania22 jak dzidzia tej dziewczyny co z Tobą rodzi waży tak mało to znaczy, że najprawdopodobniej ma histo...coś tam (nie pamiętam nazwy). Moja koleżanka miała, urodziła w 32tc i mały ważył 1090g (tyle co mój teraz). Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-05-16 o 22:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.