|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla
Czesc wszystkim!! Ja bardzo lubie chodzic do Lidla, znam go jeszcze z czasow jak jezdzilam do babci do Niemiec ;-)). Uwielbiam kupowac tam nabial, zwlaszcza serki homo i jogurt pilos, bo lubie taki gesty. Poza tym niezly jest ten pilos grecki. U nas czesto na czesto jest ten losos norweski na 30%- rewelacja, a moje psy lubia te psie dropsy i ciastka.
|
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Ja do lidla jeżdżę najczęściej po pieczywo, sery, wodę mineralną gazowaną saguaro (jak dla mnie, to smakuje lepiej od żywca) no i wszystko co na promocji
![]() Jeśli ktoś lubi kminek, to są fajne tanie precelki z kminkiem - chyba jeszcze nie było tu mowy o nich
|
|
|
|
#3753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te produkty są w zamrażarkach.
Edytowane przez dorly Czas edycji: 2010-05-13 o 14:33 |
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastka wafelki, które są obecnie w promocji, są pyyyyszne
Zaręczeni od: 09.07.2011 r. http://www.suwaczek.pl/cache/008a20f1c3.png Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png Niech się stanie... ! ![]() KCP Edytowane przez tamonita Czas edycji: 2010-05-13 o 16:24 |
|
|
|
#3755 |
|
Marudziara
|
Pyszne te wafelki prawda 180 g za 1,49 mi najbardziej smakują kakaowe i kokosowe
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam z lidla kefiry fruit jumbo 1,3 % - waniliowy zwłaszcza jogo grecki pilos bardzo dobry do sałatek, pieczywo chrupkie o wiele tańsze od wasy a w zasadzie niczym się nie różnią ![]()
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2010-05-13 o 22:36 |
|
|
|
|
#3757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w zamrazarkach widzialam na pewno kiedys kluski slaskie ale nigdy jeszcze nie kupila wiec nie wiem czy dobre, natomiast uwielbiam Knedle ze sliwkami, juz kiedys sie o nich tu rozpisywalam , PYSZNE! z mrozonek lubie jeszcze paelle, frytki karbowane za 2,69 cudo!, lody litrowe w granatowych opakowaniach, skrzydelka hot wings, paluszki rybne tyle pamietam na teraz
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Dorly i Klaustrofobia, dziękuję bardzo za odpowiedzi! Co do knedli ze śliwkami, to też mi bardzo smakują
Mam nawet jeszcze kilka sztuk w domu i zamierzam zjeść je jutro na obiad. O, pamiętam, że kiedyś nagminnie kupowałam paluszki surimi, bo były tam niesamowicie tanie i smaczne. Ale chyba od jakiegoś czasu sporo podrożały, o ile dobrze pamiętam.
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
mi barrdzo smakują ciastka z tej serii tassino cyzjak to tam, sa wafelki, marmoladki, jest ten tofelek.
w tofelku czuję piernik, albo przyprawę korzenną ale jets dobry jak dla mnie
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z Lidla gorąco polecam:
- lody w polewie czekoladowej z migdałami(nie pamiętam nazwy) - mieszankę wafli 500 g za 4,99 - wszelkie owoce - serek wiejski Pilos - serek wiejski z Ananasem Fruit Jumbo - sałatki VitaKrone - zwłaszcza tą z kurczakiem i mandarynkami - filety z kurczaka - czekolady za 1,99 - ostatnio zauważyłam, że pojawiła się nowa - z migdałami - olej rzepakowy - markizy czekoladowe w dużej paczce za 4,99 - masło Pilos - jogurt Fruit Jumbo Straciatella Nie polecam natomiast serka wiejskiego Light Linessa - kwaśny i niedobry. Poza tym herbaty Lord Nelson - moim zdaniem nic nadzwyczajnego, a bardzo drogie
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
czy i ja mogę się przyłączyć?
kiedyś kiedy mieszkałam koło Lidla przez 4 lata robiłam w nim zakupy praktycznie każdego dnia, znam produkty na pamięć, mam taki sentyment, teraz mieszkam troche dalej ale po lekturze tego wątku jutro pobiegne tam pokupować pare rzeczy ![]() jakość niektórych jest naprawde super, zwłaszcza czekolady, kminkowych precelków, cheapsów, wafelków no i oczywiście te cudowne lody w czekoladowej polewie z orzechami albo z migdałami świetny wątek!! pozdrawiam
|
#3762 |
|
Raczkowanie
|
Może troche OT, ale uwielbiam bielizne modelujaca z lidla- swietnie lezy i naprawde daje efekt! Poza tym lubie tam kupowac slodzik- i niedrogi i wydajny . Poza tym nieraz maja fajna wloczke na promocji gazetkowej, tylko trzeba wczesnie jechac bo szybko sie konczy, albo kolory sa przebrane
|
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
jesteż pewna, że nie była to przypadkiem taka większa, zbita gruka serka? Mi się takie zbite w serku Pilosa właśnie często trafiały, też były bardzo duże
|
|
#3764 |
|
Rozeznanie
|
Jestem pewna, bo niestety jej sobie "posmakowalam"
|
|
|
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
ja co tydzien kupuje zakupy w lidlu. A kupuje filety z indyka, ktore sa pyszne! albo sznycle z indyka, czasem udka, czasem schabowe, czasem karkowke, i szkielety czy wogole kuraka ;p mrozonki chinskie , fasole zielona, kapuste czerwona w sloiku. jest za 3 zl a jaka pyszna!! normalnie genialna na cieplo do klusek. Wode, czasem salate zielona, rzodkiewki, i ziemniaki (zdecydowanie tylko w lidlu ) czasem kielbaski wiedenskie,moje ulubione., no i jakis tam nabial. ogolnie lubie robic w lidlu zakupy. niestety sos do spagheti czy makarony sa drozsze niz np w biedronce.
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak już temat słodyczy się pojawił to dobre są wafelki a`la knopersy. Sprzedawane są po 10 sztuk, granatowe opakowanie. Moje ulubione lody to rożki czekoladowe ![]() Kupiłam kilka dni temu pierogi ruskie z lodówek (już ugotowane) i są całkiem smaczne. |
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i kakaowe i są naaaaprawde mniaaami ![]() Jestem niestety zawiedziona serkami serii Linessa (te do smarowania pieczywa), których cena podskoczyła z 2.79 na 3.49...
Zaręczeni od: 09.07.2011 r. http://www.suwaczek.pl/cache/008a20f1c3.png Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png Niech się stanie... ! ![]() KCP Edytowane przez tamonita Czas edycji: 2010-05-14 o 16:05 |
|
|
|
|
#3768 |
|
Raczkowanie
|
A polecając serki wiejskie Pilosa mówicie o tym 0,5kg? Czy są jakieś mniejsze?
|
#3769 |
|
Raczkowanie
|
zdaje mi się że są małe, 200-gramowe kubeczki, ale nie dam sobie głowy uciąć ;D
|
|
#3770 | |
|
Wtajemniczenie
|
są na pewno 200 gr
|
|
|
#3771 |
|
Raczkowanie
|
W sumie ten duzy i ten maly (200g) Pilos to jedno i to samo i one sa dobre, ale ten drugi, zarowno Linessa jak i PicFrisch mnie nie smakuja. Nie maja takiej fajnej smietanki i bardziej przypominaja Twarozek Domowy z Piatnicy. Ja lubie jeszcze te serki Pilos pakowane po 330g w zamykanych pudelkach. Ten waniliowy smakuje zupelnie jak taki robiony w domu do nalesnikow. Poza tym pyyyyszne jest mascarpone Lovilio czy jakos tak. Nie jest takie slodkawe jak Piatnica i pasuje tez na slono.
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam te rożki w smaku super, zawsze chrupiący wafelek i ta czekolada w końcówce wafelka
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A tak przy okazji inni faworyci (kolejność przypadkowa )- ciastka typu delicji- do omijania szerokim łukiem z powodu diety -wafelki w czekoladzie-to samo niestety -żelki owocowe za ok 5zł-typ córci, ponoć lepsze od haribo.. -batoniki muesli w polewie jogurtowej, słodki dodatek do szkolnych kanapek (ale się zrymowało ![]() -serki takie lekkie z warstwą owoców na dole -okrągły serek typu włoskiego -pesto zielone -makarony-nawet te za złotówkę są dobre -parówki za śmieszne 1,39 całkiem dobre -masy czekoladowe na kanapki-tanie i smaczne czyli do omijania -bagietki, te pieczone na miejscu, pyszne były te ciemne ale u nas chyba wycofali ![]() -konfitury malinowe za chyba 2,99-znakomite -pomidory gałązkowe-pachną pomidorami a nie niczym -salami w plasterkach paprykowa za 2,49 chyba, tłusta jak to salami ale pyszna do pizzy -kocia karma w puszce za 1,99 -kicia podpowiada, że jest ok ![]() ..acha..i zapomniałabym ostatnie odkrycia przybliżyć..tj szpinak mrożony-tak pyszny, że można sam nawet jeść choć brzmi niewiarygodnie bo...o szpinaku przecież mowa i warzywa mrożone-bukiet warzyw To by było na tyle. |
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rozpuszczam 2 albo 3 tabletki Sussina Gold w odrobinie gorącej wody, polewam tym serek, wsypuje cynamon i już pychotka Albo dodaję curry, vegetę i przyprawę do kebabu/gyrosa/kurczaka i jest git ![]() Ale tak szczerze mówiąc to nawet same bez niczego mi smakują Kupiłam dziś ANIMATION - Erdbeer Joghurt - te małe czekoladki z nadzieniem, myślicie że w smaku podobne do Yogurette? Kupiłam też ciasteczka do kawy Sondney - Walnuss-Karamell, ponieważ uwielbiam karmel, jaka jest wasza opinia o nich? ![]() I jeszcze jedno pytanie, jakie są kraje w tych dniach kuchni? Pamiętam że napewno Grecki, Hiszpański, Francuski i Amerykański, nie pamiętacie może jakie jeszcze?
Edytowane przez wliczer Czas edycji: 2010-05-16 o 20:23 Powód: literówka :) |
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też je czasem kupuje Niezłe są, kruchutkie tylko szkoda, że nie są z orzechami laskowymi, bo włoskie mają lekko gorzkawy smakJa tam najbardziej lubie Sondey'e maślane
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Meksykański i chyba włoski.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam że jeszcze był chiński czy tajski - jakiś egzotyczny i indyjski tez.
|
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj po dłuższej przerwie na zakupach w Lidlu i kupiłam m.in:
- kluski śląskiej (bardzo dobre, jadłam dziś na obiad) - mieszanki warzyw mrożone - fasolkę mrożoną - paluszki surimi - lody w polewie czekoladowej i rożki - oba bardzo je lubię - moje ulubione gumy w dużym niebieskim opakowaniu - kaszki i kilka jogurtów - niestety kaszki z owocami zostały już tylko dwie. Mam nadzieję, że są tak samo dobre jak te zwykłe. - sałatę lodową, rzodkiewki - przyprawy (bardzo tanie tam są, więc też zawsze biorę, jak jestem w Lidlu) - musli kilogramowe - smaczne, choć trochę dużo tych płatków owsianych (no ale oczywiście cena bardzo korzystna) - 2 paczki promocyjnych wafelków za 1,5 - chyba jeszcze coś, ale w tej chwili nie pamiętam Ogólnie jestem bardzo zadowolona z zakupów.
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Od dzisiaj w Lidlu francuzki tydzień mają być fajne produkty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

) i kakaowe i są naaaaprawde mniaaami 

....