|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
witam, juz tyle osob mnie wywolywalo ze glupio sie nie odezwac..nic nie pisze bo zwyczajnie nie mam czasu, wiec podczytuje sobie tylko, bo zawsze czegos mozna sie od was dowiedziec ![]() u nas ok Adas ladnie raczkuje i wstaje przy wszystkim przy czym sie da, wiec nie mozna go juz z oczu spuscic. chodzi trzymany za raczki, ale leniuszek jest i czesto jak ja go biore zeby pochodzil to on klap na pupcie![]() mowi caly czas tata tata,ale chyba jeszcze tego z mezem nie kojarzy:p dzisiaj slyszalam tez baba, a wczoraj podobno powiedzial mama, jak ja wlasnie wracalam z zakupow i otwieralam drzwi, no ale ja nie slyszalam. mam maly problem bo adas nie bardzo je jedzonko z kawalkami 2 dni temu mu dawalam zupke z kluseczkami i mieskiem to ciezko mu to szlo i w koncu nie mogl polknac i zwymiotowal tak samo z bananem bylo kilka dni wczesniej-dalam mu malutkie kawaleczki i stanelo mu w gardle i zwrocil..ehja juz po praktykach w pracy i od wrzesnia wracam,nie moge juz sie doczekac a teraz znowu siedze w domku z adasiem ale pogoda mnie dobija i meczy mnie to siedzenie jak normalnie nie mozna na spacer iscpoza tym to gratuluje wszystkim maluszkom postepow jakie czynia ![]() wieczorkiem postaram sie uzupelnic fotki w galerii |
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
czyli maly lobuz jak wiekszosc naszych dzieciaczkow ![]() widocznie jeszcze nie jest gotowy na wieksze kawalki w jedzeniu a pogoda chyba na wszystkich dziala depresyjnie
|
|
#2103 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nigdy kaszki przez smoczek nie dawałam ale wieczorne mleczko to rzeczywiście problem jest, Martynka zazwyczaj po kąpieli już na półspiąco ciągnęła - przy niekapku nie ma na to szans więc staram się tak ułożyć posiłki żeby przed kąpielą wypiła Cytat:
książę Krasnoludek nie może przecież czekać Cytat:
kasiulka dobrze że się odezwałaś w końcu Cieszę się że u was w porządku, co do jedzonka to wszystko moim zdaniem przyjdzie z czasem, trzeba próbować Adaś od września "pracuje" z Tobą? ![]() A ja się jeszcze nie witałam: dzień doberek ![]() Leje u nas os wczorajszej nocy, piwnice mamy pozalewane, rzeka już pełniutka, na polach stoi woda...a podobno to dopiero początek
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję wszystkich osiągnięć Adasia Kuba też ma problem z większymi kawałkami, nie wymiotował jeszcze, ale płakał i nie chciał jeść, więc Mu blenderowałam. Ale próbowałam cały czas, teraz jest lepiej, chociaż mnie się wydaje, że i tak nie gryzie tylko od razu łyka ![]() Czekamy na nowe fotki ![]() Cytat:
nie śmiej się ![]() ![]() Ojej, to niewesoło
|
|
|
#2105 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przyjdzie pora na Kubusia Tak,po skończonym dziesiątym. ![]() Cytat:
dla AntoniaCytat:
dla ZuzkiCytat:
Cytat:
dla Twojej córeczkiCytat:
dla Martynki.Pięknie Kubuś wygląda w tej pozycji Cytat:
Cytat:
Wypowiadał się kiedyś taki ksiądz,że przez tą prezentomanię,dziecko nie zdaje sobie sprawy z powagi tego wydarzenia jakim jest Pierwsza Komunia Św,ono czeka tylko na prezent,na to co dostało,bądź ile dostało.I coś w tym jest.A pomyśleć,że dawniej dziecko było szczęśliwe jak dostało zegarek,czy złoty łańcuszek |
|||||||||
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
u nas pogoda paskudna pada od rana, a właściwie od wczoraj ... mieszkam na wiosce i u nas mało brakuje do wylania rzeki ...u teściów bylis,my wczoraj wiec dzisiaj siedzimy w domku ![]() Siedzę własnie w necie i szukam inspiracji na umeblowanie i wykończenie naszego domku -cieżka sprawa ![]() A tak wogóle to zjadła bym coś słodkiego tak za mnąchodzi od rana że szok! ale wcale się nie dziwie, w końcu @ przyszła
|
|
|
|
#2107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy macie szansę na przeprowadzkę?
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem ![]() ![]() Cytat:
Zjedz, a co sobie będziesz żałować ![]() Aniu, kropka dzisiaj urodziła synka
|
|
|
#2109 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tfu,tfu-oby się mylili.Cytat:
dla Adasia.Kasiulka,a gdybyś spróbowała od początku tzn.od całkowitej papki i potem jeszcze raz stopniowo,stopniowo po troszeczkę więcej grudek. Przyjdze pora na Adasia Kochana odzywaj się czasami ![]() Cytat:
To i ja się witam dzisiaj ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Tak myślałam Gratulacje dla kropki |
||||||
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wasze maluchy też cały czas się wiercą,kręcą,przekładają z miejsca na miejsce w trakcie snu?Tej nocy wstawałam chyba milion razy.Nie wiem czemu Bartosz tak niespokojnie śpi ostatnio-wcześniej przekręcił się od czasu do czasu i dość,tej nocy mam wrażenie że nie zmrużyłam oka.Może to na zęby
tamte mu wychodziły a spał spokojniej![]() Skierko a co z Tobą? |
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
aannuullaa, tak, bedziemy razem z adasiem pracowac
![]() kiedys napewno nauczy sie jesc normalne kawalki, tylko widze ze wasze dzieciaczki juz raczej nie maja problemow z tym i troche sie martwie adas kreci sie w nocy, ale nie musze do niego wstawac, no chyba ze sie troche rozbudzi i sobie siadze albo wstanie i wtedy nie chce wracac spac u siebie w lozku tylko u nas niestety, ale sa tez takie dni ze tylko sobie zmienia boczki |
|
|
|
#2113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaliczylismy krotki spacerek, ale cały czas zachmurzone niebo i szybko ucieklismy do domu. Kuba ucina drzemke.
Cytat:
Szkoda, ze tak rzadko do nas zaglądasz. ![]() Kuba tez miał problemy z duzymi kawałkiami właściwie to nadal ma bo jak zje za duzy kawałek to czasami ma odruch wymiotny. Cały czas miksuje mu jedzonko. Mysle, ze kazde dziecko w swoim czasie nauczy sie jesc wieksze kawałki Koniecznie wstaw aktualne fotki Adasia ![]() Cytat:
![]() Jak juz wyzej napisałam Kuba tez ma z tym probrem, moze mniejszy niz kiedys ale staram sie nie dawac mu duzych kawałkow a jesli juz to jakies miekkie zeby sobie z nimi poradził.
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
Pusto tu strasznie, gdzie jesteście?
![]() U nas masakra - bo innego słowa mi brakuje, w ogrodzie pływa, straż jeździ tam i z powrotem a TŻ od 15 tej non stop siedzi w piwnicy i pompuje wodę...Cały czas leje, nie wiem co będzie jak rano wstaniemy
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pije z niekapka sporadycznie, bo kubek w kąpieli jest swietną zabawka i sie nim polewa woda heh Ładnie pije z normalnego kubka-jak jej go trzymam-oczywista sprawa ![]() Z butelki bedzie pic mleko,herbatki itp dopoki nie nauczy sie trzymac kubeczka i pic sama,a moja juz w tym glowa by szybko sie tego nauczyla. Tak samo jak z myciem zabków.Nie widze tu zadnej zasadnosci na przestrzeni kilkudziesieciu osob, a w szczegolnosci na przykladzie moim i męza Moja mama dbala o nasz higiene, do dentysty to najlepszego, co krocie brał-sprzet z NRD Mąz od 3 r.ż pod skrzydalmi ojca.Higiena itp pozsotawiala wiele do zyczenia... Przez 7 lat jak jestesmy razem ani razu nie byl u stomatologa i ma 1 plombe.Dzien pelen wrazen. Z nowosci mamy nowa umiejetność.Laura przykuca i tak sobie w tej pozycji "posiedzi". wstaje i znów. Hmmm tak mysle czy znacie to slowo...Jesli nie to to taka pozycja w jakiej panie turystycznie robia sioo-sioo ![]() Co myslicie o tym http://mleko.ojoj.pl/ Wpadlam na to z przypadku bo porbowalam przekonac kogos by nie dawal dziecku 8-9mc krowiego mleka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z zębami u nas identycznie ja mam plombę praktycznie w każdym
|
|
#2117 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo lubię grecką ![]() Cytat:
dla Adasia.Z gryzieniem z czasem sobie poradzi ![]() Cytat:
![]() Anula oby przestało padać u Was i żeby nie zalało ![]() U nas oberwanie chmury ![]() Cytat:
Niestety ale to prawda... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O apetyt chodziło mi, że dobrze że Kubusiowi dopisuje, niż miałby być niejadkiem. |
|||||||
|
|
|
#2118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
myslalam ze leniuchowalas a ty pracus jestes
|
|
#2119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki
|
|
#2120 |
|
Ola-Unhola
|
Witajcie wieczornie
Pożyczę Wam tylko spokojnej nocki i znikam. Zmęczona jestem po tym weekendzie jak koń po wyścigach...Padam na pysk.... Niestety padało, a wręcz lało jak jechałam do mamy autobusem, aby razem pojechać (też autobusem) do sklepu...Masakra totalna. W jednym ręku wózek, w drugim parasol, zacinający deszcz, potem marudzący i śpiący Antoś na stojaka w wózku, jadąc napakowanym po brzegi autob. i do tego z kupą w pieluszce...Nie wszystkim takie dodatki do podróży pasowały...Ja na jednej nodze, trzymająca się uchwytu i Antosia, żeby nie wysiadł z wózka, Mama z torebkami, parasolami itp... Pan, który stwierdził, ze nie da rady pomóc nam sprowadzić wózka ze schodów, karmienie w toalecie siedząc (ja) na wózku, usypianie, karmienie słoiczkiem. Dodatkowo jak Małż nas odbierał to tuż przed Mamy domem zaczęło dymić się nam spod maski...smród, wysiadka...Na szczęście "tylko" chyba reklamacja naprawy z grudnia (rozrząd)... Określę to tak... ![]() :md leje:Wczoraj dodatkowo kłótnia z Małżem (stąd te wczorajsze i dzisiejsze moje podróże autobusem), ale to może na dniach napiszę w klubie. Jedyny plus, kupiłam sobie za***iste buty platformy z wolnym paluszkiem w kolorze koralowym do mojej sukienki na wesele ![]() Jutro wkleję fotę, bo są jeszcze w bagażniku. Tak lało, jak wysiadaliśmy pod domem, że nie było czasu na bawienie się w wypakowywanie wózka itp. No o jednak coś napisałam. Teraz życzę dobrej nocki i do jutra
|
#2121 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a nawet siadają przez sen i próbują wstawać , co kończy się tym, że biedny tatuś pół nocy siedzi przy łóżeczku, bo boi się, żeby synek w główkę sobie nie przyłożył ![]() Cytat:
Cytat:
, ale tak na środku pokoju, bez trzymania?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anula, miałam Cię już jakiś czas temu zapytać - czy Twój TŻ nadal wkłada Martynce ubrania przez nogi? ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Odpocznij kochana gorgulku, napisz swoje przemyślenia o tych zabawkach, które kupiłaś ostatnio
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2123 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ok. Zacznę od tego, że książeczka rymowanka, na której najbardziej mi zależało przyszła zepsuta i musiałam ją odesłać ![]() Żyrafa piłeczkowa - Zuzia najbardziej lubi piłeczki Czasem lubi przy niej potańczyć jak gra Jak ma chęć to wrzuci piłeczkę i obserwuje jak zjeżdża, pcha tam też klocki ale one już tak ładnie nie turlają się I klocki wkłada również w te miejsca z których piłeczka wypada. Ogólnie w ciągu dnia podchodzi do niej kilka razy, zainteresowanie jakieś jest ![]() Centrum muzyczne z matą. Jak stanie się na macie to zaczyna grać, tańczy małpka i kręci się. Hmmm czasem Zuzia przy tym potańczy i całuje małpkę ale rzadko bawi się tym. Żyrafa z klockami sensorycznymi - niewiele mogę powiedzieć bo wczoraj Jej to dopiero dałam i nie wiem jeszcze czy lubi ![]() Ale klockami lubi się bawić bo wcześniej kupiłam Jej same klocki. Hitem jest kosiarka. "Chodzi" przy niej cały dzień. Jak jedzie do przodu to piłeczki w środku się ruszają. Jest dźwięk odpalanej kosiarki, przekręcania kluczyka, są różne melodyjki, uczy alfabetu. Bardzo ją lubi ale nie potrafi przy niej chodzić bo ta część za którą można trzymać nie jest sztywna i ucieka Jej ta kosiarka. No i to by było na tyle. Małż poleciał sprawdzić czy garażu nam nie zalało, bo pisał znajomy że u niego woda po kostki a nadal leje
|
|||||
|
|
|
#2124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko zależy od opadów rzeka nam bezpośrednio nie grozi ale poza ty pływamy...teraz przestało padać, zobaczymy ![]()
|
|
#2125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo Ci dziękuję , kusi mnie właśnie ta piłeczkowa żyrafa i chcę jeszcze książeczkę, ale nie rymowankę, tylko tą drugą. A ta żyrafa rzeczywiście jest stabilna?I co? Zalało? Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Idę spać, dobranoc
|
|
|
#2126 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !
Unholy ale mialas dzien , mam nadzieje , ze Antos po dniu z przygodami bedzie ladnie spal i sobie odpoczniesz. Miramej Daniel tez przyjmuje takie pozycje przy spaniu , a najlepiej lubi wlasnie tak z podkurczonymi nogami i wystawiona dupka .Cass fajnie tak pewnie miec takiego malego chodzacego skrzata , ktory przyjdzie zobaczyc do kuchni co porabiasz . Sylka Daniel rowniez strasznie sie wierci w nocy bardzo czesto go znajduje w dolnej czesci lozeczka gdzie skulonego w rogu. Czasami w nocy podchodze do lozeczka i szukam dziecka , bo go w ciemnosci dobrze nie widze a on gdzies skulony w rogu. Danielek nie ma juz temperatury!
|
#2127 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
nie zaglaalam dzis bo nie mialam czasu rano pojechalam na solarium i zawiezc Eryka do ojca potem obiad i przyjechali tescie potem pojechala z TZ do miasta po tenisowki dla Eryka na jutro a tescie zostali z malym i dopiero pojechali zmeczona jestem Cytat:
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1082 Unholy ale mialas przezycia
|
|
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co , niedawno tz poprosil mnie czy bym z nim nie zaczela onz , bo uwaza , ze jest troche za gruby. No to zaczelismy , no i ile wytrzymal ? DWA DNI , i teraz chodzi i mnie kusi , bo podjada jakies slodkie
.
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Jest tu ktos??
![]() Nudy... ![]() Nagrałam dzisiaj filmik z Kubciem w roli głownej, jak macie ochote obejrzec to wkleje link
|
|
#2130 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ide sie kapac i do lozka bo padam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

witam, juz tyle osob mnie wywolywalo ze glupio sie nie odezwac..
2 dni temu mu dawalam zupke z kluseczkami i mieskiem to ciezko mu to szlo i w koncu nie mogl polknac i zwymiotowal

książę Krasnoludek nie może przecież czekać
Cieszę się że u was w porządku, co do jedzonka to wszystko moim zdaniem przyjdzie z czasem, trzeba próbować

nie śmiej się 

Patrzyłam na długoterminową (wiadomo, że może się nie sprawdzić, ale mniej więcej daje jakiś obraz), ale do końca maja jakaś wielka rewolucja pogodowa się nie szykuje
tamte mu wychodziły a spał spokojniej

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)