|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
ola
super ze dzien udany, nie padalo? chyba chodzi o hipotrofie?
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
aaaaa ale my nie rodzimy tylko na patologii lezymy
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnośnie poduszek dla dzidzi: Moja siostra mowi, że bała się dzidzie całkiem na płasko kłaść, bo jak się ulewa, to dzidzia się może zakrztusić i udusić. Ona nie kładła samych poduszek pod główkę żeby nie krzywić kręgosłupka tylko kładła tak aby całe ciałko było lekko w pozycji ukośnej - najczęściej w rożku. Sama już nie wiem jak to ma być, bo gdzie nie czytam, to piszą, że najlepszą pozycją jest pozycja leżąca ale z drugiej strony jest bardzo ryzykowna ze względu na śmierć łóżeczkową związaną z uduszeniem...
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
cześć!
ale macie nieciekawie z tym leżeniem dziewczyny ja bym chyba kota dostała jakbym musiała tak leżeć... no ale to wszstko dla dobra dzidzi ![]() Aniaa - fajnie że chociaż jedna położna fajna a mam nadzieję że jutro dorwiesz lekarza i wszystko ci wytłumaczą, przecież masz do tego pełne prawo Niezawsze - świetne te body hd - fajowe zdjęcia! też spędziłam w Holandii trochę czasu, tak z półtora roku razem wzięte, piękny kraj i super ludzie!! we mnie też obudziłaś miłe wspomnienia Tak piszecie o swoich Tż, mój też nie jest ideałem, ale ideału przecież nie ma jesteśmy już razem 6,5 roku, 1,5 po ślubie, trochę musieliśmy się dotrzeć, w sumie dalej się docieramy, czasem też ścieramy ja jestem rozrzutna - on raczej skąpy, ja bałaganiarz (nie mylić z brudasem tylko taki "artystyczny" nieład preferuję) - on z tych uporządkowanych, ja wariat - on spokojny, ale przeciwieństwa się przyciągają, nie? poza tym w wychowaniu też jesteśmy całkiem różni, mnie rodzice wszystkiego nauczyli, u mnie w domu wszystko robiliśmy wspólnie, np. obiad to była praca zespołowa - ja obierałam ziemniaki, tata robił mięsko, mama surówkę a brat zmywał - i zamienialiśmy się rolami... i tak było ze wszystkim, każdy brał czynny udział w życiu domowym (bardzo chciałabym to przenieść na własne dzieci, bo mile wspominam). A u niego wszystko robiła i robi mama. Szła na rano do pracy, to jeszcze wszystkim kanapki do szkoły/pracy porobiła, wracała z pracy - brała się za obiad, wołała wszystkich żeby łaskawie przyszli i zjedli, a potem szprzątała i zmywała... Łukasz nie jest nauczony robić "babskich" prac, ale stara się (hmmm czasami...) i ja to doceniam on za to docenia, jak stoję czasem z nim godzinami przed domem i podaję mu narzędzia, albo przytrzymuję jakieś części od samochodu (jego małe zboczenie - naprawiactwo, nawet jak nie jest zepsute to można coś zawsze "poprawić", nie? )ojej ale się rozpisałam! ale chodzi mi to, że nie ma par idealnych, tylko potrzeba jest troszkę zaangażowania z obu stron i będzie dobrze, bo jak stara się tylko jedna strona, a druga ma gdzieś to już nie jest związek partnerski tylko pasożytnictwo... zaraz zrzucę zdjęcia z telefonu i wkleję ze spacerku dzisiejszego, piękna pogoda była
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Padało niestety
ale my na razie domek kończymy remontować a działkę na zewnątrz to dopiero zaczniemy, bo do tej pory nie było czasu w końcu tam nie mieszkamy tylko w wolne weekendy jeździmy.Tak dokladnie chodzi o hipotrofię!!! Dzieki za przypomnienie nazwy ![]() Na szczęście wszystko się ułożyło i jest dobrze. Nota bene jestem Jego chrzestną ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Doczytałam wszystko co pisałyście pisarki Idę zrobić TŻ kanapki na jutro do pracy i idę luli. |
|
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koleżanka musiała się biedna strachu i nerwów najeść zanim dzidzia była w domku cała i zdrowa... wklejam zdjęcia, teraz dopiero widzę, że mam zamknięte oczy na większości z nich ![]() 33 tydzień (32 tygodnie 4 dni):
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Jaszczka - super brzucholek
Jak tak patrzę na Wasze to mój mi się wydaje przystępniejszy ![]() A ja po wielkich trudach zakupiłam takie oto coś: http://www.allegro.pl/item1040873105..._bujaczek.html tu większe zdjęcia: http://img12.allegroimg.pl/photos/or.../56/1036535664 http://www.inkopol.pl/afoto/deluxe.jpg Babeczka miała wpisany tylko dobiór osobisty ale zapytałam czy mogłaby wysłac pocztą lub kurierem bo widziałam, że inne rzeczy wysyła... odpisała mi, ż enie wie jak to bujadło rozkręcić bo nie ma instrukcji obsługi i też nie wie czy ja bym poradziła potem to skręcić w całość.... napisałam, ze może porobić dokładne zdjęcia ze zbliżeniem na połączenia, które rozkręca i niech rozkręci co się da a ja na podstawie zdjęć dam radę - w końcu to mój problem Allleeeee znalazłam na necie instrukcję obsługi w pdf i wysłałam babce, co prawda nie ma języka polskiego ale są.. obrazki Odpisała, ze dała radę i że już zapakowała, nacisnęłam kup teraz, pieniążki wysłałam i jutro jak babka je dostanie to mi wyśle paczkę kurierem ![]() Nie wiem czy nie postąpiłam pochopnie ale wydaje mi się, że dobry interes zrobiłam, szczególnie, że nowa taka "maszyna" kosztuje nieco poniżej 500zł.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-16 o 23:44 |
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Siala - fajna ta huśtawka
i wygląda właściwie jak nowa moim zdaniem to był naprawdę udany zakup i dzięki za miłe słowa o moim brzuszysku jak dla mnie to jest on ogromniasty!! mam tak między 106 a 108cm a pępku i rośnie z dnia na dzień - dosłownie
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ma nieco więcej ale ja mam szerokie plecy
![]() W takim stadium czuję się jak wańka-wstańka Ponoć ok 8,5; 9 miesiąca najbardziej brzuch wybija.. zgroza xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-16 o 23:53 |
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie się tego boję, że on jeszcze sporo urośnie
a w ciągu ostanich 2 tygodni po prostu z dnia na dzień jest większy... mam nadzieję, że mały w środku nie rośnie w takim tempie jak brzucho bo jak tak to chyba z 6 kilo będzie miał na ostatnim usg (dzień przed pełnym 31 tygodniem) miał 1680g no i jak ja go potem wycisnę??
|
#4482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chętnie zakupiłabym te z myszką miki małą, tylko muszę jakiegoś carrefour'a znaleźć w miarę blisko mnie ![]() jaszczka kolejny śliczny brzuszek ![]() Małż Battlestar Galactica przyszedł do mnie na lapka oglądać )
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-05-17 o 07:36 |
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc nie dość , ze dzieciaczki wagowo podobne to i nasze brzuchy ![]() Tyle, ze ja ze swoją wagą mam problem xD Oby tylko mi seta nie stuknęła.. a niewiele mi brakuje
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie!mam badania w szpitalu chyba 25 maja - może zrobią mi usg (chociaż wątpię) to bym zobaczyła co to za gigant tam rośnie hmm.. może zrobią a jak nie zrobią to będę na twoich pomiarach bazować bo praktycznie takie same ![]() roztrzepaniec - ani się obejrzysz, a brzuch ci wyskoczy! teraz to już nie ma siły, ja do tego 27-29tc też nie miałam aż takiego dużego brzucha, a teraz jak mi wywaliło to szok! co się w lustrze widzę to oczom nie wierzę ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- idę się położyć, coś mnie kłuje w brzuchu :/ chyba za długo siedzę i gniotę dzidziola i mi się teraz odpłaca ![]() dobranoc!
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Branoc
![]() Ja wizytę mam 31 maja Ty jesteś tydzień starsza, więc badania/wizyty mamy mniej więcej w tych samych dniach ciąży ![]() Będziemy się porównywać Jak narazie idzie równo.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
jaszczka jak teraz popatrzylam na pierwsza strone to u nas tylko jeden roznicy
![]() tak piszecie a swoich mezach to ja tez napisze o swoim. jako ze z zawodu jest kucharzem to gotuje i to bardzo dobrze, mi sie zdarza zadziej bo akurat do gotowania mam dwie lewe rece, no chyba ze mi sie chce cos zrobic to tez wyjdzie dobre. odkad jestem w ciazy gotuje, sprzata (tak z grubsza), pomaga mi przy praniu, jedyne co to podloge musze ja umyc. przed ciaza wszystko musialo byc u mnie na swoim miejscu i latalam i poprawiam a teraz juz nie mam sily bo wracam zmeczona z pracy i to moj maz sie na mnie drze ze robie balagan, a wczesniej bylo na odwrot . naczynia myjemy na zmiane, jeden dzien ja, drugi on z tym ja myje od razu po jedzeniu a on czeka az sie uzbiera kupka ale staramy sie nie zostawiac nic w zlewie na nastepny dzien. hmmm no i nie moge narzekac na mojego meza, rezczywiscie bardzo mi pomaga, musielismy sie dotrzec ale ja mysle ze kazdy tak ma. przed slubem mieszkalismy ze soba 4,5 roku i tak sie kiedys smialismy ze poprzejmowalismy po sobie pewne czynnosci, np on sie zrobil bardziej pedantyczny a ja zaczynam rozrzucac skarpetki tak jak on nie zamienilabym go na nikogo innego kazdy ma jakies wady ale staram sie nieraz na nie przymykac oko a jak juz sie o cos poklocimy to do nocy bedzie zgoda bo nie potrafimy lezec kolo siebie obrazeni zobaczymy jak bedzie wygladalo zycie w trojke, nie chcialabym zeby cos sie miedzy nami zmienilo, mamy znajomych ktorzy odkad maja dziecko to prawie wogole ze soba nie rozmawiaja. obiecalismy sobie ze codziennie jak dziecko bedzie spalo to chociaz pare minut bedziemy miec tylko dla siebie i zawsze bedziemy ze soba rozmawiac.... ehhh ale sie rozpisalam to chyba by bylo na tyle.....
|
|
|
|
#4487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TZ pojechał do pracy i znów cały dzień sama...pogoda za oknem nijaka...wiec nic ciekawego mnie nie czeka
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#4488 |
|
Rozeznanie
|
U nas też pogoda nieciekawa. Zimno, wieje... miałam iść się do lekarza zarejestrować, ale tak mi się strasznie nie chce...
|
|
#4489 |
|
BAN stały
|
nie spie juz.... w nocy miałam skurcz... potem przeszło... dobrze ze wizyta dzisiaj, boje sie ze znowu w szpitalu wyladuje..
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze wszystko bedzie oki i nie bedziesz musiala isc do szpitala
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4491 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moja gin mi pow ze jak z 4 kg bedzie ti ze wzgledu na moja drobna budowe cc zrobia... |
|
|
|
|
#4492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Wczoraj najadłam się strachu bo prawie cały dzień nie czułam małego tzn jak się poruszył to jakoś leniwie. Brzuch mnie bolał jak na @, kuło mnie w pochwie , sikałam chyba z 1o razy ..wyraźnie czułam że to sprawka malego, poza tym czułam brzuch masakrycznie wzdęty od gazów i na dodatek co chwile się stawiał .Byliśmy najpierw u rodziców a potem u siostry TŻ i właśnie u nich zaczął mi się tak stawiać ten brzuch ...mimo że siedziałam to mały nie za bardzo chciał kopać.Uspokajali mnie że przez to że już nie ma tyle miejsca a i przez pogodę może no ale wiadomo że martwiłam się. Przyjechaliśmy do domu , wziełam nospe, ciepły prysznic i puściło.Położyłam się do wyrka i mały popukał mi pare razy a o 3 w nocy to mnie obudził tak się ruszał .Chyba nadrabiał Teraz też nie śpiWogóle to mam wrażenie że on czuje kiedy jest w domu ![]() Na szczęście pojutrze wizyta ,zobaczymy co tam słychać.... No w sumie tak ![]() Ja to mam wrażenie ,że babka która prowadzi z nami zajęcia wogóle troszkę przesadza ...traktuje mnie bardzo ulgowo tzn ocenia jak każdego, zaliczyć muszę ale jest gadka typu "może nie rób tego nie rób tamtego niech tobie nie robią tego" etc....np mogłam czyścić twarz ale bez użycia pary i prądów tylko za pomocą samych kosmetyków masek rozpulchniających etc...i nie mechanicznie... ![]() Za to na drugim roku mamy mieć zabiegi na ciało i babka powiedziała że sobie odbije i będą moje ciało doprowadzać do formy ![]() Cytat:
żabka Cytat:
![]() bajka dobrze że roboty postepują ![]() basia slicznie bardzo miły gest alutka jeżeli chodzi o ból dupny to mnie bolała kość ogonowa ale to było coś koło 20 tc i krótko .Teraz mam bardziej bóle krzyzowe i kręgosłupa ale tylko w jednym miejscu a z załatwieniem nie mam takiego problemu jak na początku kiedy to kilka dni mogłam nie iść ![]() ania ja już pisałam wcześniej że brałam na początku ciąży antybiotyk bo mi paciorkowiec własnie wyszedł i brałam duomox ale można powiedzieć że skład mają ten sam bo zawiera amoksycylinę która powinna wypędzić dziada lub inną bakterię cokolwiek masz... Cytat:
lilka super koleżanka ![]() ja bedę prasować.. choć jezeli chodzi o mnie samą rzadko używam żelazka... Teraz wogóle czekam na pogodę aby się zabrać za ciuszki. itakasia by córci szybko przeszłoFajny wózek Cytat:
hd świetne wspomnienia ![]() anuszka chyba najbardziej się tych krzyżowych bóli boje własnie. Coś czuje,że mnie nie ominą. ha już wiem co jem na śniadanie ![]() niezawsze fajne zakupy ![]() jaszczka slicznie i pogoda do pozazdroszczenia siala fajne zakupy Cytat:
![]() zuziunia
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-17 o 08:21 |
|||||
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostalo mi 69 dni do porodu jutro zaczynamy 31 tc - zaraz 8 miesiac, bo zaczyna sie od 31,5tc
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-17 o 08:21 |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
papeteria ciesze sie ze minely dolegliwosci i ze maluszek sie zaczal ruszac. moj jak mam skurcze to tez przestaje sie wiercic. a to stawianie brzucha to moze dlatego ze troche sie przeforsowalas. dziewczyny na moim przykladzie. NAPRAWDE TRZEBA SIE OSZCZEDZAC ja juz to wiem bo z wlasnej glupoty w szpitalu leze u mnie jak narazie bez zmian. na ktg wyszly male skurcze takie jak zwykle. antybiotyk biore i zelazo. kroplowke mi rozkrecily tak ze rece mi lataja jak alkoholikowi jakiemus ![]() teraz czekam na obchod i na meza ze sniadankiem ![]() jezu ile tu studentek sie kreci no masakra jakas |
||
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
M sie przeziębił nie chce mnie zarazić więc spał w drugim pokoju ((a ja za nim tęskniłam Dawno nie spałam bez niego Kiedyś dość często wyjeżdzałam służbowo, on też i byliśmy przyzwyczajeni, że czasem jesteśmy daleko od siebie. Od początku ciąży nie było takiej sytuacji i chyba te szalejące hormony spowodowały, że miałam jakieś straszne sny ![]() Pomyślałam rano o dziewczynach, które pisały, że M czy TZ wyjeżdżają na tydzień czy dłużej ... Dziewczyny, podziwiam Was... W ciąży jeszcze bardziej potrzebuję obecności i bliskości M ... Cytat:
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-17 o 08:46 |
|
|
|
|
#4497 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
Nie było mnie cały weekend, a to dlatego, że chyba dopadła mnie jakaś grypa żołądkowa, bo bolał mnie żołądek i wymiotywałam parę razy, ale już jest dobrze. Nie chciałam jechać na pogotowie, bo wiedziałam, że zostawią mnie na weekend w szpitalu, a ja nie chce tam już wracać. W czwartek idę do mojego gina, bo teraz chodzę już co 2 tyg. a w przyszłym tyg. umówiłam się na usg 3d
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Kochane!
U nas dzis 100 dni do porodu Tak bardzo sie ciesze, ze juz blizej niz dalej. |
|
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4500 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

ja bym chyba kota dostała jakbym musiała tak leżeć... no ale to wszstko dla dobra dzidzi 
tylko taki "artystyczny" nieład preferuję) - on z tych uporządkowanych, ja wariat - on spokojny, ale przeciwieństwa się przyciągają, nie?
poza tym w wychowaniu też jesteśmy całkiem różni, mnie rodzice wszystkiego nauczyli, u mnie w domu wszystko robiliśmy wspólnie, np. obiad to była praca zespołowa - ja obierałam ziemniaki, tata robił mięsko, mama surówkę a brat zmywał - i zamienialiśmy się rolami... i tak było ze wszystkim, każdy brał czynny udział w życiu domowym (bardzo chciałabym to przenieść na własne dzieci, bo mile wspominam). A u niego wszystko robiła i robi mama. Szła na rano do pracy, to jeszcze wszystkim kanapki do szkoły/pracy porobiła, wracała z pracy - brała się za obiad, wołała wszystkich żeby łaskawie przyszli i zjedli, a potem szprzątała i zmywała... Łukasz nie jest nauczony robić "babskich" prac, ale stara się (hmmm czasami...) i ja to doceniam
)

a w ciągu ostanich 2 tygodni po prostu z dnia na dzień jest większy... mam nadzieję, że mały w środku nie rośnie w takim tempie jak brzucho bo jak tak to chyba z 6 kilo będzie miał 

a jak nie zrobią to będę na twoich pomiarach bazować bo praktycznie takie same 
by córci szybko przeszło