|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 11
1. co najbardziej wkurza Cię w Avonie?
- ceny katalogów, próbek (miło było by dotać chociaż po 5 próbek nowość z katlogu - tak dla nas do spróbowania...) - co do próbek, to miło by było gdyby pojawiły się próbki żeli pod prysznic (kiedyś były) linii Planet SPA czy innych kosmetyków pielęgnacyjnych - wkurza mnie jeszcze to, że w COK-u można płacić tyklo kartą kredytową AVON (tzn. że nie można płacić innymi kartami) - brak możliwość zakupu w COK-u próbek i demo 2. ulubiony zapach? Spotlight, Make me wonder, Treselle Seduction 3. jakich produktów uzywasz do pielęgnacji twarzy? ( z avonu) SPA - maseczka z MM, maseczka Biała Herbata Cleaskin - peeling przeciw wągrom, peeling (srebrny) Solutions plus+ pure pore - fection - pianka i tonik Solutions krem z granulkami koloryzującymi Anew krem przeciw oznakom fotostarzenia to tyle na ten moment... hehe... dzisiaj przychodzi paczka ![]() 4. w jakim jesteś okręgu? 532 5. jesteś/ konsultantką,liderem czy starszym liderem? konsultantka 6. chodzisz na szkolenia? byłam na 1 i 2 ale bardzo dawno temu...
"Egoista - ten, który więcej dba o siebie niż o mnie." — Julian Tuwim Edytowane przez nocandy Czas edycji: 2010-05-17 o 10:46 Powód: lit |
|
|
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
Info ze strefy:
Odbiór własny w Centrach Obsługi Konsultantek w ciągu 48 godzin. Droga Konsultantko / Drogi Konsultancie Z przyjemnością informujemy, że już od połowy maja będziemy dostarczać paczki z odbiorem własnym w Centrach Obsługi Konsultantek w systemie 48 godzinnym. Oznacza to, że jeśli złożysz swoje zamówienie np. w poniedziałek – już w środę będziesz mogła je odebrać. Dlaczego warto odbierać swoje zamówienia w Centrum Obsługi Konsultantek? - Zamówienie możesz złożyć w dowolnym momencie trwania kampanii; - Przesyłkę możesz odebrać już po 48 godzinach; - Nie musisz czekać na kuriera z przesyłką w domu, odbierzesz ją w dogodnym dla Ciebie czasie; - Twoi Klienci mają możliwość szybkiego zaopatrzenia w produkty, które zamówili, a to z pewnością wpłynie na ich zadowolenie z obsługi; W swoim COK możesz także: - Zrobić zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów nawet, jeśli chcesz kupić tylko jedną rzecz. - Opłacić fakturę bez opłaty manipulacyjnej od płatności w kasie - Skorzystać ze stanowiska internetowego. Nie zawsze masz dostęp do komputera czy Internetu? Zapraszamy do naszego stanowiska internetowego. Pracownik Centrum Obsługi Konsultantek pomoże złożyć zamówienie lub nauczy, jak sprawnie korzystać z dostępnych na naszej stronie opcji. - Obejrzeć nowości. Chcesz sprawdzić, jak w rzeczywistości wygląda prezentowany w katalogu kosmetyk lub produkt niekosmetyczny? Zapraszamy do naszych gablot i testerów. |
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy edt Extraordinary została już wycofana?
wyczułam ją na siostrze ostatnio i strasznie mi się spodobała...
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
po ilu dniach od wpłaty, zmieniają saldo? wpłaciłam w sobotę rano i jeszcze nie zmienili
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Przez weekend przelewy nie idą.... więc zmienią ci saldo albo jeszcze dziś albo jutro
|
#3516 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
ololufe i smerfetka25:
My to wiemy, klientki tez to wiedza, ale jezeli w katalogu TTA Diamond kosztuje 80 zł a one na allegro z przesyłką płacą polowe...i tak jest z większością produktów, to nie przemawia do nich, że u mnie mogą zwrócić, że zamawiając na allegro nie ma pewności co do towaru itp. Niby to do nich dociera ale tak naprawdę liczy sie kasa. U mnie źle nie miały, co prawda nikt nie zamawiał za jakieś duże kwoty, ale zawsze dostawały próbki, udostępniałam netto a jeśli nic z HT nie brałam to również pokazywałam. Co do nowych klientek... Mieszkam w małej mieścinie, cudem jest to miasto, a konsultantek jak mrówek, gdzie nie próbowałam zanieść katalogu to słyszałam, że już mają swoją konsultantke. Gdyby nie allegro jakoś bym dalej ciągła bo zazwyczaj miałam 250-300 zł. Ale jak jedna zobaczyła ceny na allegro, powiedziała drugiej i sie tak roznosi. No niestety. Jak sama bede cos chciała to zawsze mogę sobie zamowic z mamą coś i uwzględniając 15% upustu i 10 zł za przesyłkę wyjdzie parę złotych drożej a może i to samo. A może kiedy zaczne studia uda sie znaleźć całkiem nowe klientki xP chociaż studenki biedne ... :PP |
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Kupując na allegro można zwrócić produkt(więc to żaden argument). Wg prawa kupując przez internet każdy ma prawo zwrócić towar.
|
|
|
|
#3520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja za to nie wiem jak wejść w FALA :/ |
|
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
ja jak nie byłam konsultantką Avon i nie znałam żadnej konsultantki Avon to postanowiła zrobić małe zakupy na allegro i szczerze mówiąc to przysłali mi jakieś śmieci!! nie wiem moze były po terminie czy coś bo opakowania te same były. Zamówiłam wtedy np podkład rozświetlająco-antystresowy Cream robiły się po nim dziwne ciemniejsze i jaśniejsze plamy nie wiem czemu bo nigdy tak się mi nie działo z żadnym podkładem. Gdy tylko wstąpiłam do Avon zamówiłam jeszcze raz ten podkład i jest po prostu idealny... i pokazałam klientka które również chciały zacząć zamawiać na allegro to im po prostu kopary opadły i teraz nie mają zamiaru zamawiać na allegro.
Do tego dla niektórych klientek dałam stałą zniżkę na wszystko z katalogu (10%), udostępniam ofertę netto, oraz niewykorzystane oferty z HT. Do tego robię dodatkowe zniżki w katalogu np w katalogu 7 dałam 15% zniżki na True Force czy np dałam 10% zniżki na produkty Avon Color. Zamówienia zawsze mam powyżej 500zł a tym razem nawet przekroczyło 1400zł. Daję także próbki. Wiem że tracę na tym swoje zarobki ale za to pozyskuję nowych klientów, klientki widząc takie zniżki kupują więcej. U moich klientek allegro przegrało. |
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, możecie polecić coś do demakijażu ?
|
|
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
ja używam: preparat do demakijażu oczu z odżywką a później oczyszczający tonik z białą herbatą z Planet Spa i jestem bardzo zadowolona.
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Ma może ktos ulotke co mozna zamowic po szkoleniu Warsztaty MakijazU??
Byłabym bardzo wdzieczna gdyby ktos ja wzucił na katalogowy
25.01.2008 Ważne rzeczy nigdy nie przychodziły łatwo. Dlatego były ważne. Początkująca scraperka ![]() Zapraszam https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/ https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/ |
|
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam własnie to mlezko i jescze pianke z tej serii. I jak dla mnie oba produkty sa swietne.
To mleczko jesat takie delikatne i dobrze usuwa makijaz.
25.01.2008 Ważne rzeczy nigdy nie przychodziły łatwo. Dlatego były ważne. Początkująca scraperka ![]() Zapraszam https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/ https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/ |
|
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
To mleczko stosuje się normalnie na wacik? Jaką masz piankę "Matowa Perfekcja" czy "Źródło Energii" ?
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz mozna stosowac na wacik albo tez mozna myc tym twarz jak np. mydłem. Ja czasami stosuje tak a czasami tak I powiem CXi ze fajne uczucie zostawia po umyciu
|
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Mam problem, w sobote kurier przywiózł mi zamówienie i w kartonie brakowalo jedengo z trzech lakierów do paznokcji i czarnej kredki z gąbeczką i odrazu napisałam do nich ze strefy, że na fakturze to jest a w kartonie nie bylo no i mineły już te 48godziny a oni do tej pory nie odpisali nic.
|
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
KarolaKG a czy to mleczko nadaje się to skóry mieszanej? "moc nawilżenia" więc chyba jest tłusty..
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
Co do mleczka to można go stosować też do oczu? Wcześniej używałam mleczko Garniera i było do oczu i twarzy też.
Edytowane przez dudi83 Czas edycji: 2010-05-17 o 12:25 |
|
|
|
#3533 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you. I gotta mark my territory." 😻 A. Edytowane przez adie94 Czas edycji: 2010-05-17 o 12:39 |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Używam go od prawie 10 lat i nie zamierzam go zamieniać na inny, bo sprawdza się, a to najważniejsze
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie był naderwany ani nic. W sumie to miałam duże zamówienie i przyszło w dwóch kartonach, ale każdy był w stanie takim jaki powinien być więc już sama nie wiem czy oni zapomnieli włożyć czy co, a to było akurat dla klientki co strasznie na I termin chciała alkier oddałam swój ale kredka była tylko jedna zamówiona, ale naszczęście powiedziała, że bez kredki przeżyje i poczeka. Tyle dobrego..
|
|
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wizażanki
czy któraś z Was zamówiła perfumy Bali Bliss? bardzo interesuje mnie ich zapach.. mogłybyście go do czegoś porównać? jak pachnie? bardzo proszę
|
|
#3538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
To była dostawa regularna i kartony były nieuszkodzone. Poza tym jestem nową konsultantką to dopiero moj czwarty katalog i pierwszy raz takie cos mi się zdażyło..
|
|
|
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tam nie jest napisane ze nie wolno, ja przyznam sie ze oczy tez tym zmywam
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

wyczułam ją na siostrze ostatnio i strasznie mi się spodobała...