|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wesele w Lesznie i okolicach
nie jestem aangel ale mogę ci odpowiedzieć napis zaproszenie to takie naklejki stickersy..pełno ich na allegro ale w sklepach też można kupić...a ten wzór robiony jest dziurkaczem narożnikowym
|
|
|
|
#1262 |
|
Przyczajenie
|
No dokładnie tak jak napisała ashe (pozdrawiam
) a papier kupowałam też na Chrobrego,bo o to pytałaś wcześniej
|
|
|
|
#1263 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Macie namiary na fajną i dobrą fryzjerkę i kosmetyczkę, która specjalizuje się w fryzurach/makijażu ślubnych/ślubnym? Byłabym wdzięczna. Pozdrawiam |
|
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Wam bardzo za pomoc
|
|
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o fryzjerów i kosmetyczki to kilka stron wcześniej znajdziesz...ja Ci moge polecić swoją i z tego co wiem to aangel
tez jest zapisana? (romawiałyśmy o tym naszym dniu i coś wspominała) Natalia robi zazwyczaj makijaże ślubne i na sesje fotograficzne...i jest w tym naprawdę dobra...nie wiem tylko jak z terminem ale to możesz zapytać..co do fryzjrea to pomimo że mam już fryzjera to ide jeszcze testować jej znajomą fryzjerkę i zobaczymy
|
|
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy zamawiałyście już tort? jeśli tak to gdzie?
Ja chce tort piętro na piętrze... taki styl angielski. Byłam w Rydzynie u Hoffmana. Babka mi powiedziała, że taki jak ja chce tort nie są mi w stanie zrobić bo nie mają stelaża kwadratowego. Będą mieli okrągły ale dopiero w czerwcu i muszę się na niego zapisać. Koszt tortu to 40 zł kg. Pojechałam później do "U Kowolki" i tam jakoś żadnego problemu ze stelażem nie ma. Mają jednak tylko okrągłe ale do sierpnia może i będzie kwadratowy.Wręcz pani się zdziwiła jak chciałam zarezerwować sobie- bo po wizycie u Hoffmana byłam pewna ,że tak trzeba. Kowolka też ma tańczy tort i to o 10 zł. Kg kosztuje 30 zł. A jak u Was z tortami???? zastanawiam się dlaczego jest taka różnica w cenie. Czyżby Hoffman robił torty całkiem inne i lepsze? Hoffman wykańcza tort śmietaną lub białą czekoladą, natomiast Kowolka białą czekoladą albo białym marcepanem. jakie torty zamawiacie i gdzie??? pozdrawiam, |
|
|
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
ja mam tort i ciasta w cenie menu na sali moge sobie zażyczyć jaki ale sądzę że z marcepanu mi nie zrobią, z resztą nieznosze marcepana więc będę miała białą czekoladę
![]() powiem ci tak, że ciasto jak się je od kowolki i hoffmana pomimo że wyglada prawie identycznie to już ze smakiem jest tak że hoffmana są faktycznie lepsze ..ale z gustem co do jedzenia też nie można uogólniać bo kazdy lubi co innego Co do wyglądu jesli chcesz taki typowy z masą marcepanową to sprawa chyba załatwiona skoro hoffman takich nie robi |
|
|
|
#1268 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie na weselu będzie grać zespół WOO BOO DOO z Rawicza ponoć są fajni. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
Dawno tu nie zaglądałam
i widzę że przygotowania do tegorocznych ślubów i wesela idą pełna parą ![]() paulla2509 kilka postów wcześniej pytałaś o noclegi dla gości i jeśli mogę podpowiedzieć to sprawdź ile kosztują noclegi gdzieś w okolicy waszej sali czasami można coś wynegocjować przy większej liczbie gości i może będziesz mogła jednak opłacić przyjezdnym z daleka noclegi (my opłacaliśmy noclegi dla wszystkich gości ale też nie mieliśmy ich za dużo bo dokładnie 60 0sób i za wszystkie noclegi zapłaciliśmy 2100zł) Z tego co pamiętam to na jednym noclegu udało nam się wynegocjować obniżkę o 10 zł z ceny że tak powiem hurtowej (45zł) a cena indywidualna w tym hotelu za dobę zaczyna się od 175zł a my zapłaciliśmy 35zł za osobę więc czasem warto spróbować po negocjować ceny. Spotkaliśmy się też z tym że młodzi dzwonili do gości i informowali ich o możliwości zarezerwowania noclegu i jego cenie to też jest jakiś sposób Anulka_86 u nas był tort od Kowolki taki zwykły pietrowy (już go gdzieś w tym wątku wklejałam) i bardzo wszystkim smakował a cena kilograma tortu zależy pewnie głównie od tego z czego jest zrobiony a ostateczna cena i tak zależy od masy Jeśli mogę coś doradzić to na Twoim miejscu wybrałabym jednak taki tort z każdym piętrem osobno można go pewnie udekorować tak jak taki w stylu angielskim a będzie się prezentował bardziej okazale no i każdy z gości będzie sobie mogł wybrać smak jaki będzie chciał a przy takich tortach jedno piętro na drugim trzeba tort kroić od góry i wyboru nie ma No ale to tylko taka moja sugestia
|
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
alabasterek84- dzieki za informacje napewno sprawdze... :P
a masz może ich strone internetową ?? Edytowane przez patiss89 Czas edycji: 2010-05-15 o 21:29 |
|
|
|
#1271 |
|
Raczkowanie
|
Lonia a mogłabyś nam zdradzić gdzie dokładnie te noclegi załatwialiście? Bo też jestem właśnie na etapie załatwiania pokoi i każda informacja mi się przyda
|
|
|
|
#1272 |
|
Przyczajenie
|
Hej, chcialabym sie dowiedziec, czy ktos z Was byl lub slyszal jakies opinie o wesele na "Sadybie" w Boszkowie?jakie i ile jest jedzenia i ogolnie wszystko na ten temat. Pozdrawiam
|
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry :)
Heh mogę się przyłączyć? ;) Jestem świeżo-upieczoną leszczyńską narzeczoną ;) Wczoraj dostałam śliczny pierścionek. I aaaa! nie wiem co dalej ;) Od czego zacząć? Od sali? W sprawach ślubnych jestem totalnym świeżakiem ;) Ślub planujemy albo w październiku w tym roku albo przyszłym w kwietniu ;) Przyjmiecie mnie do grona leszczyńskich panien młodych? ;) |
|
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Przyjmiemy.... 1 zasada poczytaj troszkę co na forum było na poprzednich stronach a dużo się dowiesz ![]() 2 sprawa to to, że jeśli planujesz ślub w tym roku i to w październiku to musisz się zdrężyć i to bardzooooooo szybko ponieważ czas ucieka i nie chcę Cię martwić ,ale z sala będzie problem... Chyba ,że robisz małe wesele...i nie mam jakiś wygórowań co do wyglądu sali itp. Orkiestra też już przeprana, sukienka tak ok. pół roku przed ślubem- jeśli ma być zamawiana w salonie i przyjedzie z innego kraju np. Chyba ,że chcesz wypożyczyć albo uszyć u swojej krawcowej. O wszystko pytaj- ja też pytam, i zawsze ktoś odpowie ![]() Tak więc życzę powodzenia i... wpadłaś w wir przygotowań, które czasem nie są łatwe... ale większość to przyjemne sprawy. pozdrawiam Ania |
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie właśnie pomyślałam, że skoro z tym październikiem może być taki problem, to może jednak kwiecień ;) Do kwietnia chyba się uwiniemy z przygotowaniami i może z salą nie będzie takiego problemu... ;) Co do wesela chciałabym najbliższą rodzinę (której i tak jest dużo jeżeli wezmę pod uwagę kuzynostwo), hihi ale pod tym względem boję się przeprawy z teściową przyszłą, one lubi duuuże imprezy ;D A forum poczytam, już widzę dużo ciekawych porad ;) Pozdrawiam Ania ;) |
|
|
|
|
#1276 |
|
Przyczajenie
|
hej Patiss 89 !!!!!!!!!!!
jest mały problem gdyż niemaja strony internetowej, podam numer telefonu i jak bedziesz miała ochote to do nich zadzwoń (65) 546-17-31, pozdrawiammmmm Edytowane przez alabasterek84 Czas edycji: 2010-05-17 o 12:37 |
|
|
|
#1277 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ma foto i video terminy oni najprędzej mają pozajmowane terminy następnie sala bo inaczej nie będzie się gdzie bawić oraz zespół który zabawi gości zespołów jest sporo warto zasięgnąć opinii na forum, mnie malowała natalia pawlisiak ma gdiześ jej numer telefonu.
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
Mnie na ślub czesała i malowała www.qferpracownia.pl
Naprawde polecam...suuuuuuper;-)
|
|
|
|
#1279 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Planujemy wesele za 2 latka jednak już planujemy je małymi krokami. Nie mamy pojęcia gdzie moglibyśmy je wyprawić ponieważ mamy problem. Ja jestem z Wielkopolskiego on z Dolnośląskiego chcielibyśmy je tak zaplanować aby było mniej więcej na połowie drogi. Czy zna może ktoś jakąś fajną sale? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź Pozdrawiam
|
|
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chcesz gdzieś na pograniczu województw to może w Rawiczu. Są tam piękne restauracje - Hotel "Maria" (chyba w Dębnie Polskim albo w samym Rawiczu) i "Diament". Ja osobiście mam wesele w "Zajeździe pod Różą" w Miejskiej Górce (koło Rawicza). Więc możesz tam też się rozejrzeć. Ceny bardzo przystępne i restauracja piękna.
|
#1281 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Czy ktokolwiek bawil sie przy muzyce zaspolu California? Co o nich myslicie i jak prowaza wesela. Szukam zaspolu ktory nie tylko fajnie gra ale rowniez potrafi poprowadzic wesele. Jak kazda kobitka chce zeby moj slub byl niezapomniany I jeszcze sala konferencyjno-bankietowa Sułkowski w Boszkowie... mial ktokolwiek tam wesele? Bede wdzieczna za opinie.---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Moglabys napisac gdzie ten salon sie miesci? na stronie www nie ma ich adresu.. Edytowane przez Syla_Dz Czas edycji: 2010-05-21 o 12:59 |
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Salon jest w Poznaniu...ale dziewczyna jeździ również na zlecenie do domku...świetna babka z niej...naprawde
|
|
|
|
#1283 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie może gdzie można kupić takie małe bezbarwne grzebienie jakie są przy welonach.. chciałam żeby storczyki były umocowane na grzebieniach by łatwiej się je wpinało i by mi nie wypadły z włosów czasami
Edytowane przez ashe Czas edycji: 2010-05-21 o 19:55 |
|
|
|
#1284 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny!!
czy któras z was moze miala załatwione poradnie przedmałżeńska?? kurcze do slubu zostały nam dwa miesiace a my jeszcze nie mamy zaliczonej poradni... gdzies obilo mi sie o uszy ze ponoc u jana mozna zagadac?????? |
|
|
|
#1286 |
|
Przyczajenie
|
hej wszystkim, czy może ktoś się wypowiedzieć na temat wesela w Boszkowie na Sadybie?bo nie wiemy czy wybrać Sadybę czy Ruedę. Będę wdzięczna za każdą opinię. I czy znacie jakiś zespół godny polecenia?
|
|
|
|
#1287 | |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ponownie. Jeszcze raz prosze o opinie o zaspole California z okolic Leszna oraz zaspol PLAY rowniez z Leszna. Dziekuje za opinie o sali w Boszkowie, wybieramy sie tam w czerwcu;-) mam nadzieje ze cany nie sa tam wygorowane;-)
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Kiedy macie wesele, jesli mozna spytac. A z cenami jak wyglada?Dziekuje za odp;-) ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Kiedy macie wesele, jesli mozna spytac. A z cenami jak wyglada?Dziekuje za odp;-) ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Syla_Dz;19502190]Witam wszystkich ponownie. Jeszcze raz prosze o opinie o zaspole California z okolic Leszna oraz zaspol PLAY rowniez z Leszna. Dziekuje za opinie o sali w Boszkowie, wybieramy sie tam w czerwcu;-) mam nadzieje ze cany nie sa tam wygorowane;-)
O zespole california już wcześniej było duże piane. Ja mam właśnie ten zespół, moim zdaniem są genialni i mają konkurencyjną cene. Pozdrawiam. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez marcia620 Czas edycji: 2010-05-23 o 10:11 |
|
|
|
|
#1289 |
|
Raczkowanie
|
żółta.ciżemka
my mieliśmy wesele w "Centrum Sułkowski" w Boszkowie i tam też mieliśmy noclegi. Ale myślę że wszędzie można negocjować ceny zwłaszcza przy większej liczbie gości. W naszym przypadku pierwotna cena za nocleg wynosiła 45zł ale udało nam się wynegocjować ostatecznie 35zł dużo też zależy od terminu bo latem jednak jest większe zapotrzebowanie na noclegi i pewnie o negocjacje cen będzie trudniej. Życzę powodzenia ![]() Syla_Dz Restaurację La perla polecam jak najbardziej my mieliśmy tam wesele i było super. Organizacja, jedzenie bez zarzutu. Jedynym problemem może być brak klimatyzacji zwłaszcza w upalny dzień. W naszym dniu było pięknie słonecznie i ciepło ale nie było upału w granicach 30stopni i w sali nie dało się odczuć że jest za gorąco ale trudno mi stwierdzić jak by było gdyby na dworze było ciplej Więcej na temet sali pisałam we wcześniejszych swoich postach w tym wątku więc nie chcę się powtarzać
Edytowane przez Lonia Czas edycji: 2010-05-23 o 12:17 |
|
|
|
#1290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

) a papier kupowałam też na Chrobrego,bo o to pytałaś wcześniej