Melina Zazdrośnic...ciąg dalszy zmagań z marzeniami cz. 18 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-17, 10:23   #511
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: Melina Zazdrośnic...ciąg dalszy zmagań z marzeniami cz. 18

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Nie, mnie nie zalało i raczej nie zaleje. Po prostu od piątku non stop pada. Jest ciemno, ponuro, zimno. Nie chce się wstawać z łóżka. Wczoraj przebimbałam calutki dzień, bo mi się cały czas oczy zamykały. Dzisiaj zamiast wstać o 7-8 rano żeby się pouczyć to wstałam godzinę temu. Nie chce mi się wychodzić z domu, nie chce mi się nic robić w domu. Nic tylko jakieś harakiri popełnić.
Ja Ci zaraz zrobie jakieś harakiri

Pogoda faktycznie do kitu,człowiek chodzi wiecznie śpiący,zmeczony i nie do życia
Stary 2010-05-17, 10:23   #512
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Jakbym siebie słyszała :/ masakra z tą pogodą... ostatnio palę światło w pokoju prawie cały dzień, bo tak siedzę jak w jakiejś jaskini... i to ma być maj? Mój ulubiony miesiąc w roku
Kicha straszliwa. Jeszcze mnie jakieś pseudoprzeziębienie złapało. Pseudo bo nie wiem od czego. Miałam najpierw alergiczny katar a teraz niedość że sikam z miliard razy dziennie to jeszcze kicham, prycham jak stary palacz. Nie ma co... Chce się żyć
Stary 2010-05-17, 10:26   #513
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma co... Chce się żyć
Taa... Wiosna pełną gębą
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:27   #514
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Najlepsze, że tż jest na 100% pewien że on zwróci tą kasę!!! Ciekawe na jakiej podstawie, on po prostu za łatwo ufa ludziom. Wymyśliłam pod prysznicem i napisałam tżtowi smsa, bo juz śpi, żeby chociaż może część tej kwoty np. połowę, a resztę niech kołuje od kogoś innego, no dzizas, jeszcze jakby oni się jakoś przyjaźnili, ale od skończenia studiów nie mieli praktycznie kontaktu a ten koleś też durny, wie że mamy ślub, wydatki, meble kupujemy, zaraz obrączki, mi na jego miejscu byłoby zwyczajnie głupio o coś takiego prosić. btw. a fajki jara najdroższe lucky strike i jakoś na nie ma kasę

Pokazę Wam mebelki
Mebelki cudne. Jak ja uwielbiam sypialnie
Powiedz TŻ-towi, że macie wydatki związane ze ślubem i nie chcesz ryzykować, że jak kolega spóźni się ze zwrotem pożyczki to zabraknie wam na obrączki/kwiaty/księdza. Ja rozumiem chęć pomocy koledze ale teraz trzeba myśleć przede wszystkim o waszych wydatkach.
Remedios współczuję tej sytuacji. Mam nadzieję, ze woda szybko opadnie i będzie można do was dojechać.
Swoją drogą nie straszcie, ze w Krk taka masakra bo mam w czwartek jechac do promotora.
Mój TŻ wpadł przed chwilą jak chmura gradowa. Był umówiony na rozmowę w spawie pracy. Firma przekładała termin 3 razy. A dziś okazało się, ze pani dyrektor utknęła w korkach i nie będzie jej. Niepoważne.
Poza tym pożalę się - potłukłam wczoraj nowe perfumy. 2 w tym roku a mamy dopiero maj Nie mam już żadnych i nie mam za co kupić nowych Jestem wściekła na siebie, za to, że taka ciamajda ze mnie.

Poza tym:
Aanix wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo szczęśliwych chwil

Ilsa wszystkiego dobrego z okazji imienin.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:28   #515
madziamacius8786
Zakorzenienie

Ola może masz przeziebiony pecherz?
Stary 2010-05-17, 10:32   #516
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Poza tym pożalę się - potłukłam wczoraj nowe perfumy. 2 w tym roku a mamy dopiero maj Nie mam już żadnych i nie mam za co kupić nowych Jestem wściekła na siebie, za to, że taka ciamajda ze mnie.
Ajjjjjj.
Może zajrzyj na wspólne zakupy perfumowe? Tam można niewielkim kosztem się zaopatrzyć w coś pachnącego
Stary 2010-05-17, 10:33   #517
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Ola może masz przeziebiony pecherz?
Nie wiem.
Ale od tego się nie umiera... chyba... niestety.

Idę zaraz na kolokwium z fizjologii.... jesli ta kobieta nie pozwoli nam pisać tylko będzie się upierała przy odpowiedzi ustnej to tam umrę. Dlaczego?
Nas dwoje, 2 kolokwia, przynajmniej po 2 pytania z jednego koła dla każdego= 4 pytania po 10-15min odpowiedzi każde= godzina- półtorej siedzenia w gabinecie pani doktor=> UMRĘ!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 10:34   #518
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ajjjjjj.
Może zajrzyj na wspólne zakupy perfumowe? Tam można niewielkim kosztem się zaopatrzyć w coś pachnącego
Ja chciałam tam zajrzeć, żeby jakiś nowy zapaszek przetestować, ale póki co funduszy brak, więc żal mi tam wchodzić Może w lato jak coś zarobię to się przyczynię do jakiejś rozbiórki
Stary 2010-05-17, 10:41   #519
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Zgadzam się! Poza tym jak koleś nie ma kasy to a) może poczekac, b) kupic tanszy. Na pewno takiej sumy bym nie pożyczała, kumpel kumplem ale ma nieciekawą przeszłośc (w banku nie dostanie kredytu) a i sam wyjazd zapowiada, jeśli zostanie tam to co?
Właśnie on jest taki durny, taki cwaniaczek, bo akurat jego laska wraca teraz w czerwcu z tej Anglii i on sobie wymyślił, że właśnie tu w Polsce chce się jej oświadczyć, jakby nie mógł w tej Anglii gdy już razem wyjadą... A pierścionek oczywiście wybrał sobie z kruka, a jakże. Nie gadałam jeszcze z tżtem od wczoraj o tym, ale coraz bardziej utwierdzam się w tym, zeby mu tej kasy nie dawać i tyle

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
nie, nei co roku. ostatnio rzeka wylała 10lat temu...

jestem już w pracy, ale wiem, że już że nie mam gdzie wracać przez najbliższe dni... nadal pada....

mnie nie zaleje, musiałoby jeszcze długo padać, ale wszystkie węzły komunikacyjne są przy rzece i dlatego moja rodzinka została tam jak na wyspie... ech
Współczuję strasznie (( i wszystkim innym, których zalało. Niech juz przestanie padać prognozy mówią, ze tak może być do końca maja....

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość

Claris - ładne mebelki i pościel na tym łóżku bardzo mi się podoba - jest też do kupienia w tym sklepie?
Pewnie jest, to w black red white, tam są różne dodatki, pościele właśnie itp, także myślę, że ta z ich sklepu właśnie była, ale teraz w ogóle produkują piękne pościele
Dziękuję Wszystkim za opinie dot. mebli

Cytat:
uuuuuu to jest ból a jakie?

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

a jeszcze co do tego kumpla od pożyczki to wiecie co on na początku sobie wymyślił? Zaręczyny na wawelu ale okazało się to niewykonalne. To ja już wiem kto byłby sponsorem tych zaręczyn jak powiedziałam tżtowi, to sie tylko głupio zaśmiał, no masakra jakaś
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:42   #520
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem.
Ale od tego się nie umiera... chyba... niestety.

Idę zaraz na kolokwium z fizjologii.... jesli ta kobieta nie pozwoli nam pisać tylko będzie się upierała przy odpowiedzi ustnej to tam umrę. Dlaczego?
Nas dwoje, 2 kolokwia, przynajmniej po 2 pytania z jednego koła dla każdego= 4 pytania po 10-15min odpowiedzi każde= godzina- półtorej siedzenia w gabinecie pani doktor=> UMRĘ!!
Dasz rade

Claris ten kolega Twojego Tża to jakiś wyzyskiwacz:/
Stary 2010-05-17, 10:47   #521
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

uuuuuu to jest ból a jakie?

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

a jeszcze co do tego kumpla od pożyczki to wiecie co on na początku sobie wymyślił? Zaręczyny na wawelu ale okazało się to niewykonalne. To ja już wiem kto byłby sponsorem tych zaręczyn jak powiedziałam tżtowi, to sie tylko głupio zaśmiał, no masakra jakaś
Amor Amor Cacharel
Wawel? Ma chłopak rozmach Ale w sumie to czemu niewykonalne? Chciał jakiejś specjalnej oprawy czy coś? Bo przecież klękać na dziedzińcu czy w jakiejś komnacie podczas zwiedzania można.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 10:50   #522
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Amor Amor Cacharel
Wawel? Ma chłopak rozmach Ale w sumie to czemu niewykonalne? Chciał jakiejś specjalnej oprawy czy coś? Bo przecież klękać na dziedzińcu czy w jakiejś komnacie podczas zwiedzania można.
To ładny zapach.
Nie wiem gdzie konkretnie on sobie to wymyślił, ale z tego co mówił to dzwonił tam w tej sprawie i nie wiem czy oni się nie zgodzili, czy strasznie grubą kasę sobie zaśpiewali za to.. już nie wnikałam, bo byłam w szoku
Stary 2010-05-17, 10:51   #523
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Może marzy mu się dyskretny podkład muzyczny w wykonaniu kwartetu smyczkowego. A to jednak kolejne tysiączki do wydania
Stary 2010-05-17, 11:01   #524
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może marzy mu się dyskretny podkład muzyczny w wykonaniu kwartetu smyczkowego. A to jednak kolejne tysiączki do wydania
W sumie trzeba mieć fantazję

Stary 2010-05-17, 11:03   #525
carmelova
Zakorzenienie

Claris moim zdaniem powinnaś jasno powiedzieć Tżtowi co o tym myslisz. Planujecie razem przyszłość i to jednak juz nie są tylko jego pieniądze. 100-200 zł ok, jego sprawa, ale 1000 zł to niezły wkład w domowy budżet.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Jeju, jak można się tak rozbijać za cudzą kasę? Dla mnie to było zawsze niepojęte. Mam prostą zasadę: nie stać mnie - nie kupuje.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 11:07   #526
Claris
Zakorzenienie

Tak dokładnie tak mu powiem co o tym myślę, a on niech robi z tą wiedzą co uważa
Stary 2010-05-17, 11:12   #527
magda2109
Zakorzenienie

Cześć Kochane Nadrobiłam, ale chyba zeżarło mi parę cytowań
Cytat:
Dziewczyny mam problem Chodzi o to, że dzis kolega tżta, w którym widział się ostatnio 2 tygodnie temu i zaprosił go na nasz ślub, a wcześniej to chyba prawie rok temu się widzieli (studiowali razem), w kazdym razie poprosił go o pożyczkę 1000zł na pierścionek zaręczynowy dla jego laski. Tylko, że ten kolega ma nieciekawą przyszłość, swego czasu okradał empik na ciężkie tysiące, ma wyrok w zawiasach. Niby dużo go to nauczyło i się zmienił, ale wiecie jak jest... No i w lipcu jedzie z tą dziewczyna do Anglii (ona tam pracuje) i tam ma zarobić i do końca lipca mu tego tysiaka oddać. TŻ chce mu pozyczyć i jest zdecydowany, ale ja mu wcale nie ufam. Jak nie odda tej kasy i co tż zrobi, przecież nie pojedzie go do Anglii szukać I co z tym zrobić, zgodzić się na pożyczę czy pokłócić się z tżtem, żeby mu nie pożyczał i w efekcie ochłodzić jego stosunki z kolegą?
Doła przez to złapałam

A tak poza tym to wybraliśmy meble do sypialni, ale nawet mnie to nie cieszy przez tą zasraną pożyczkę
Mebelki super
A co do kasy, to ja bym poprosiła TŻ-a, żeby mu powiedział, że macie teraz wydatki związane ze ślubem, itp., itd. Jeżeli już koniecznie chce mu pożyczyć, to 200-300 zł, ale nie 1000 zł W ogóle to jestem w szoku, bo w życiu nie potrafiłabym poprosić o pożyczenie 1000 zł na pierścionek. Skoro nie ma kasy to niech kupi tańszy. Przecież to nie cena pierścionka się liczy w takim momencie. Calkowicie rozumiem Twoje zdenerwowanie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
powodzenia na randce

o już 17. maja wszystkiego najlepszego aanix z okazji urodzinek a mi z okazji imienin, hihi
Dołączam się do życzeń dla aanix (mimo, że nie znamy się chyba ) oraz dla Ciebie Ilsa (Ciebie pamiętam z poprzednich części, gdy Was podczytywałam )
Cytat:
z tego wszystkiego zapomniałam napisać Claris, że ładne meble

mną zaopiekuje się TŻ, ale strasznie się martwię o rodzinkę... moja siostra nie dojedzie na matury, mam nadzieje, że uda się to jakoś załatwić... normalnie mam dziś stresa, że hej...
Jejku, strasznie mi przykro z powodu tej sytuacji
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześc Lachonki, ale pogoda... Tż powiedział, że póki pada i nie mogę jeździć na rowerku, to będzie mnie codziennie woził do pracy, żebym była wyspana i pełna energii do nauki, jasne... ;-)
Kochany ten Twój TŻ
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
O nie! ja się na to nie zgadzam! Ja mam imieniny 2 razy w roku, jeśli chodzi o pierwsze imię i chcę mieć 2 razy w roku A potem są jeszcze 2 imiona, więc + urodziny chcę pławić się w prezentach!
Ja mam 29 maja Bo 24, czy jakoś tak, to nie w każdym kalendarzu jest
Cytat:
Mebelki cudne. Jak ja uwielbiam sypialnie
Powiedz TŻ-towi, że macie wydatki związane ze ślubem i nie chcesz ryzykować, że jak kolega spóźni się ze zwrotem pożyczki to zabraknie wam na obrączki/kwiaty/księdza. Ja rozumiem chęć pomocy koledze ale teraz trzeba myśleć przede wszystkim o waszych wydatkach.

Popieram Twoje zdanie, oraz przykro mi z powodu perfum
Mi się ostatnio moje skończyły i też nie mam kasy na nowe (a raczej szkoda mi )

A tak w ogóle to byłam wczoraj na Komunii Św. i strasznie zmarzłam, a dziś non stop do ubikacji chodzę W pracy też zimno, dopiero co włączyli grzejniki... Okropna ta pogoda, ja chcę już ciepło
Stary 2010-05-17, 11:13   #528
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
to zostaje mydło albo kupienie miniaturki ale współczuję
Cytat:

Jeju, jak można się tak rozbijać za cudzą kasę? Dla mnie to było zawsze niepojęte. Mam prostą zasadę: nie stać mnie - nie kupuje.
kurczę, to inne dziewczyny dostają pierścionki za 200 zł a ten się zapożycza byleby jej dać jakiś Wawel ? liczą się słowa, które się wtedy powie a nie że się pojedzie do miejsca pochówku królów

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 11:14   #529
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane Nadrobiłam, ale chyba zeżarło mi parę cytowań

Ja mam 29 maja Bo 24, czy jakoś tak, to nie w każdym kalendarzu jest

A tak w ogóle to byłam wczoraj na Komunii Św. i strasznie zmarzłam, a dziś non stop do ubikacji chodzę W pracy też zimno, dopiero co włączyli grzejniki... Okropna ta pogoda, ja chcę już ciepło
Cześć

ja też mam 29 maja

O masz nastepna ..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 11:24   #530
pagka
Wtajemniczenie

Oj biedne jesteście dziewczynki z tymi pęcherzami...

Przerzuciłam się właśnie na Safari i nie wiem co, jak i gdzie, ale przynajmniej szybko chodzi

I właśnie się dowiedziałam, że w niedziele mam dwa egzaminy, a nawet się nie zabrałam za naukę

Madzia jak tam we Wrocławiu, też pada?
Stary 2010-05-17, 11:26   #531
madziamacius8786
Zakorzenienie

a ja w pt mam duże koło z kosm i wczoraj troche sie pouczyłam a narazie nie mam ochoty na szczescie mam wolne dziś

Tak we Wrocławiu pada i wieje i tak podobno do końca tyg a na początku miało padać tylko do środy a obejrzałam pogode i do piatku
Stary 2010-05-17, 11:32   #532
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cześć,
Claris - meble super a kasy bym nie pożyczała - powiedziałabym, że wesele w drodze i nie mamy. ale to sprawa Twojego faceta, ja bym nie zaufała takiemu kolesiowi. no i w sumie Twój facet mógłby z Tobą uzgadniać takie kwestie, nie? za niedługo będziecie małżeństwem, wtedy już będzie musiał się liczyć z Twoim zdaniem no nic, moim zdaniem nie ma szans na zwrot pieniędzy, niestety... ja jestem nieufna wobec takich ludzi.

Remi - przykro mi, dobrze, że wyjechałaś. mam nadzieję, że wszystko się szybko uspokoi...

Aanix - najlepszości z okazji urodzin

swoją drogą, ciekawe jak tam Bisia
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 11:37   #533
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cześć Naj
Stary 2010-05-17, 11:43   #534
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
a ja w pt mam duże koło z kosm i wczoraj troche sie pouczyłam a narazie nie mam ochoty na szczescie mam wolne dziś

Tak we Wrocławiu pada i wieje i tak podobno do końca tyg a na początku miało padać tylko do środy a obejrzałam pogode i do piatku
Do piątku masz jeszcze trochę czasu
Ja muszę trochę pokombinować w tym tygodniu
Nawet nie mam pojęcia, kiedy zrobię zakupy na przyjazd Tż
(Tu sklepy między pon a czw są czynne mniej więcej do 19:30, a ten do którego chodzę do 19 :/)

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 11:45   #535
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Przerzuciłam się właśnie na Safari i nie wiem co, jak i gdzie, ale przynajmniej szybko chodzi
a masz to na osobnej partycji czy musiałaś robić gdzieś kopie plików ?

środek maja a ja mam na sobie dwa swetry, ciepłe rajtuzy i majty antygwałty ale za to zaraz się widzę z kolegą od shake'a, odbierzemy dwa wygrane kubeczki
http://www.facebook.com/#!/photo.php?pid=114757&id=1 06545086045327
http://www.facebook.com/photo.php?pi...06545086045327

musiałam ten 'kocham Cię' wygrać od Mateusza bo mi nie działał facebook a podobał mi się też ten drugi więc go poprosiłam żeby wziął na siebie a jedziemy wybierać prezent urodzinowy dla jego kolegi

Stary 2010-05-17, 11:45   #536
skimos
Zakorzenienie

bry
jest okres
no i lepiej z TŻtem
a imieninki też mam 29 maja

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 11:48   #537
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
jest okres
sukces ja też mam i w dodatku mnie w tym miesiącu ani troszeczkę nie bolało na dole - tylko piersi przed okresem były wrażliwe na dotyk i ucisk

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 11:50   #538
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Eee ja imienin nie obchodzę, dla mnie najwazniejsze są urodziny
Ha! ciekawe czy będziesz zadowolona jak przyjdzie Ci liczyć np 79

Cytat:
nie wiadomo, ale wyobrażacie sobie mieć taką świadomość, że nie ma się gdzie wracać?? masakra...

gadałam przed chwilą z mamą, nie mamy w domu prądu...

Choji a Ty mieszkasz gdzieś w stronę Olkusza, czy gdzieś tam...?
uuuu to nie dobrze współczuję

Cytat:
widać można :/ straszne to!

ja właśnie wróciłam z rynku..... beznadziejna pogoda.... ale dużo załatwiłam....

kupiłam płytę dla TŻta - soundtrack z filmu Chicago
kupiłam prezent dla mamy na Dzień Matki - szminkę i płyn do demakijażu
kupiłam prezent dla taty na Dzień Ojca - dwa krawaty
odebrałam żel nabłyszczający od koleżanki...
załatwiłam (przy okazji napiłam się kawki z długo niewidzianą znajomą) numer do pewnego gościa dla TŻta

i mimo tej pogody jestem bardzo zadowolona, że tak sprawnie mi to wszystko poszło
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 11:53   #539
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:

Madziu, Ty z Wrocławia jesteś? Idę tam zaocznie na studia mgr od października A mieszkam (tzn. mam dom rodzinny) godzinę jazdy od Wrocławia
Stary 2010-05-17, 11:55   #540
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Madziu, Ty z Wrocławia jesteś? Idę tam zaocznie na studia mgr od października A mieszkam (tzn. mam dom rodzinny) godzinę jazdy od Wrocławia
Też jestem z Wrocławia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości