|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
ładna fryzurka
a sukienki tak strasznie sie nie prezentowały... można przymknąć oko ![]()
|
#3602 |
|
BAN stały
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
U mnie na odwrót ciepło 2 stopnie na słońcu,jak zaszło i zawiało to chłodno.
Tak czy siak było dusznawo wręcz. ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Łoo Boże,ja tu odpisuje,pisze też o pogodzie a nie zajrzyłam,że to ty Dana. Zono opowiadaj ??
|
|
|
|
#3603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Wodeczka gdzie?
|
|
#3604 |
|
Konto usunięte
|
Ok, to teraz kolej na moją relację
![]() U mnie czas ślubny zaczął się w czwartek, kiedy przyjechali po nas teściowie i pojechaliśmy do mojego rodzinnego miasta. Cały dzień w drodze. Potem obiadek i przerażenie mamusi, jak ja się zmieszczę w moją spódnicę, bo była potwornie wąska ![]() W piątek rano pobudka, śniadanie i do Kościoła do spowiedzi. Potem poszłam do kosmetyczki, a TŻ w tym czasie odwiózł rodziców do ośrodka, w którym było wesele, ponieważ przyjeżdżała tam już ich rodzina. W domu było ciągłe oglądanie pogody i ciągle to samo - będzie padać. Więc się kontaktowaliśmy z fotografem i kamerzystą, że na plener się ewentualnie zdecydujemy w sobotę, w zależności od tego jak będzie. Na 16 poszliśmy do kancelarii w Kościele, żeby donieść ostatnie dokumenty, złożyć co łaska i spotkać się z organistą, żeby coś tam omówić. Przy okazji obejrzeliśmy wystrój Kościoła, bo akurat zaraz miał być jakiś ślub. W tym czasie tata odebrał świadka z dworca i przyjechali z dziewczyną na obiad. A potem niestety TŻ pojechał z nimi do ośrodka i już nie wrócił. Ja spędziłam wieczór przy komputerze i telewizji dla odstresowania się. No i koło północy poszłam spać. W sobotę wywlokłam się z łóżka o 7:30, szybka kąpiel i umycie włosów, bo na 8 przyjeżdżała do mnie świadkowa, makijażystka i fryzjerka. No i ładnie się nami zajęły, tak że o 10:30 było już po wszystkim. Na 12 był umówiony fotograf i kamerzysta, ale to odwołaliśmy, bo ciągle padało i padało i padało... Więc o 11 spokojnie zasiadłyśmy do śniadanka i plotek. Potem tata pojechał po TŻ i świadka do ośrodka i przyjechali do nas na przygotowania. O 14 przyjechali fotograf i kamerzysta no i się ubieraliśmy itp. itd. A potem to już przyjechała po nas nasze autko ślubne i wyruszyliśmy w mega długą - kilkuminutową podróż - do Kościoła. Zaraz z autka szybki przelot w deszcze do środka. Na dzień dobry podpisaliśmy papierki, potem wyszedł po nas ksiądz i zaczął się ślub TŻ miał mały problem z założeniem mi obrączki, ale się udało... Było potwornie zimno, ale zaczęłam marznąć dopiero pod koniec mszy. Udzielał nam jej w ogóle ksiądz wyświęcony miesiąc wcześniej, to był jego pierwszy ślub i był bardziej zestresowany od nas Ale wszystko wyszło pięknie... Życzenia odebraliśmy w przedsionku Kościoła i potem wszyscy się zmyli do ośrodka, a my do domu zostawić prezenty. Żaden gość się nie wyłamał i dostaliśmy książki zamiast kwiatków. Kwiatki były tylko od tych osób, które były na samym ślubie.Dojechaliśmy w końcu do ośrodka i zostaliśmy przywitani przez kierowniczkę Na początek kazali nam przepiłować gałąź drewna, bo tam mają taki "zwyczaj" - że jak sobie poradzimy z tym, to ze wszystkim innym również Potem przywitanie chlebem, solą, woda do wypicia i stłuczenie kieliszków. I akurat na dwie minuty przestało padać, więc szybko zrobiliśmy grupowe zdjęcie. Potem na salę i obiadek. A potem już wesele - pierwszy taniec skróciliśmy do minimum, a jeszcze dołączyli w międzyczasie moi rodzice i nasi świadkowie, żeby nas wspomóc ![]() Rodzice i świadkowie byli bardzo zdziwieni podziękowaniami i prezentami. Dla rodziców było pudełeczka drewniane z czekoladkami w środku (banderolki z naszym zdjęciem) - później chcemy dać w krysztale zdjęcie ślubne. A dla świadków alkohol ![]() Z oczepin było tylko rzucanie podwiązką i musznikiem. Ja w ogóle w czasie zabawy którejś zgubiłam podwiązkę - tak szalałam. Ale świadkowa znalazła... Mamusia w ogóle była w szoku, że ja się tak bawię... My się zmyliśmy o pierwszej nad ranem, bo my nie z tych imprezowych i nam to już starczyło. Poza tym pokoik czekał zachęcająco... Rano skorzystaliśmy z jacuzi i na śniadanko... A potem do domku i cały dzień z jakimiś gośćmi, bo się powoli rozjeżdżali. I tak do wieczora. A potem pakowanie, spać i dzisiaj powrót... Na mini podróż poślubną, czyli długi weekend czerwcowy jedziemy do Lądka Zdroju - mama nam załatwiła przez mamę swojego ucznia 50% zniżkę na noclegi, więc zapłacimy za 4 noce 180zł tylko No i tyle. Jeszcze dodam, że byłam w szoku, bo mnie głowa nic nie rozbolała, mimo że wystąpiły wszystkie czynniki, które na to wpływają. No i było dokładnie zero stresu z naszej strony A pleneru w końcu nie zrobiliśmy, bo już nam się wczoraj nie chciało
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
relacja piekna, szkoda tylko ze padało ale najwazniejsze ze sie wesele udalo, dla mnie troche dziwne zeby mlodzi sie zmyli przed goscmi i wogole o tak wczesnej godzinie no ale co region to inny zwyczaj (albo nawet co rodzina)
|
#3606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mimo pogody, ale na to wpływu nie mamy
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2010-05-17 o 20:32 |
|
|
|
|
#3607 |
|
BAN stały
|
Dana za relacje
Gratulacje Czekamy jeszcze na relacje Wody.
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Dana, gratulacje i wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas było malusieńskie wesele (39 osób i dzieciak), praktycznie rodzina i przyjaciele i nikt nam nie miał za złe Większość zresztą i tak już uciekała ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jeszcze raz dołaczam sie do zyczen, wszystkiego najlepszego
|
|
#3611 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja cały czas się usmiechałam ze szczęścia Bylam przekonan, że gdzieś bedzie się mi głos trzęsł albo cos, ale byliśmy tak pewni tego co robimy, że powiedzielismy bez zająkniecia ![]() Cytat:
Własnie, chyba mimo okropnej pogody pójde do sklepu po czekoladkę i mleczko do kawy bo przespałam się 2 godzinki po pracy i senna nadal jestm. TŻ dalej śpi ... chyba bo obudzę bo tak to prześpi do jutra.. Cytat:
My tez planujemy dopiero na sobote plener , ciekawe jaka będzie pogoda..
|
|||
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
chyba czas najwyzszy odejsc od kompa
![]() dobranoc
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Dana świetna relacja
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Wody A jakie ksiązki dostaliście? Mówiliście, że chcecie jakies konkretne? Bo nas się pytają jakie chcemy... Cytat:
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a o tłuczeniu butelek tez się dowiedziałam tutaj... normalnie jak ten wizaż rozwija Dana a pamiętasz dużo z tego dnia... bo co pytam ludzi którzy są już po to mówią, że wiele rzeczy nie pamiętają z wesela i ślubu, wiedza z opowiadań albo jak płytę z wesela oglądają
|
|
#3615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy w całej ale w Lesznie i okolicach tak
|
|
#3616 |
|
Konto usunięte
|
No ja pewnie pamiętam dlatego, że nic się nie stresowałam. W sumie jeszcze mnie stres nie dopadł żaden
Pewnie też to z tego wynikało, że mi wszystko było bez różnicy - autko, kwiaty, dekoracje, tort, jedzenie, suknia, fryzura, makijaż itp. itd. Taka nietypowa panna młoda byłam Guśka - my w ogóle nie będziemy mieć pleneru. Mieszkamy daleko daleko od mojej rodzinnej miejscowości i nie mamy kiedy przyjechać nawet razem, bo weekend jest za krótki Ale fotograf nam dużo zdjęć robił w takiej fajnej małej salce obok tej głównej, więc zdjęć będziemy mieć trochę Na razie czekamy na te od rodziny / znajomych |
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Czołem kobietki! Jak się tu nie zagląda ze dwa dni to zaległości spore
![]() no ale dobra nadrobić nadrobiłam ale nie wiem już co miałam odpisać ![]() A ja w sobotę byłam na przymiarce sukni i co się okazało... krawcowa do mnie:schudła pani? ja: niee, no może troszkę... ![]() ona: chyba więcej niż troszkę... ![]() ja: a ona mi się pyta czy się odchudzałam? No to jej mówię że nie, no bo w prawdzie to nie jedynie ograniczyłam jedzenie. Ale cieszę się bo dużo lepiej wyglądam w sukni bardziej zgrabnie A no i zostawiłyśmy z mamą jej jeszcze sukienki na drugi dzień do poprawki bo kupiłyśmy ale w biodrach były za szerokie i jak poprawiła no to super się dopasowały. No a wczoraj byliśmy u orkiestry dogadać szczegóły... A jutro jadę na drobne zakupy i odbierzemy obrączki( z Tż-tem jak skończy pracę) ![]()
|
|
|
|
#3618 |
|
BAN stały
|
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-05-17 o 21:40 |
|
|
|
#3619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że sa osoby podzielające moja wizję Kupiłam pouszki z turkusowym motywem i mam zamiar połączyć to z lazurem, może jakimś fioletem i fuksją właśnie, bo nie chcę, żeby turkus dominował, chce taki delikatny mix W załączniku fotka kanapy, poduszek i ściany Przez ten tydzień mm z tż próbe generalną przed mieszkaniem razem po ślubie, bo przez ten tydzień mieszkamy w mieszkanku razem![]() Danaa kurcze powiem Ci, że nieładnie tak zostawić gości, w końcu przyszli tam dla Was, ale to Wasza impreza także zrobiliście jak chcieliście. Mam nadzieję, że goście nie odebrali tego źle ALe grunt, że Wy jesteście zadowoleni
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2010-05-17 o 22:41 |
|||
|
|
|
#3620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas wszyscy nieimprezowi, więc było wiadomo, że się szybko zmyją. I tak byliśmy zdziwieni, że jednak niektórzy tyle wysiedzieli No i jestem pełna podziwu dla moich rodziców Ale żeby nam za dobrze nie było, to mieliśmy wczoraj wieczorem bardzo nieprzyjemną sytuację z teściową i cały wieczór przepłakałam
|
|
|
|
|
#3622 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak mówi Danee pewnie dlatego , że nie było stresu. Cytat:
A w ogóle to mi tu nie płakać bo masz się cieszyć i być szczęśliwa!!!! ![]() Kiedy zobaczymy zdjątka? |
||
|
|
|
#3623 |
|
Konto usunięte
|
Na szczęście do teściów mamy 150km
Nie wiem właśnie kiedy zdjęcia od fotografa będą, ale od znajomych coś ma być na dniach. Mało kto robił zdjęcia, chociaż mieli dobre pozycje, bo głównie siedzieli przy stołach Ale udało mi się obtańcować wszystkich mężczyzn, którzy byli na weselu, mimo marudzenia niektórych, że nie wyjdą na parkiet Dla mnie robili wyjątek |
|
|
|
#3624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A druhenki tez super wyglądają,ale skoro nie czułaś sie za dobrze w tej sukience, to dobrze, że mogłaś się przebrać |
||
|
|
|
#3625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piekna relacja! ![]() Oto kolejny przykład, że nie ma czym się stresować i przejmować się pierdółkami jak własnie tort, dekoracja itd., bo i tak wszystko dobrze się będzie Jak ja bym chciała wszystko jeszcze raz przeżyć ![]() Tymczasem jutro raniutko ruszamy w podróz poślubną, w trakcie podrózy przeżyjemy rocznicę miesięczną naszego ślubu
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
znam ten humor "przedciociowy"
jak dostaniesz ,to Ci minie jak reka odjał ide zzzzzzzzzzzz do łóżeczka, mam nadzieje , ze jutro bedzie mniej lalo , bo mam przemokniete buty
|
#3627 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w niej będziemy brać ślub. farciarz![]() Cytat:
Cytat:
Co do butów to ja polecam firmę GROWIKAR- zobacz sobie stronę w internecie- bardzo ładne mają butki i obcasy różne, ja mam wysoką szpilkę, bo TŻ też sporo wyższy no i w srodku skórka, wierzch mam akurat satynowy, są też sandałki i w ogóle mnóstwo wzorów. ja kupiłam w ciemno bez mierzenia i są bardzo wygodne. Cytat:
Danae, cieszę się ze się wszystko udało, życzę duzo szczęscia! Cytat:
![]() Cytat:
Nie przejmuj się, nie będziesz jej na szczęscie za często widywać. Dziewczynki, proszę o kliczki w mój banerek ![]()
|
|
#3628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
b.fajnie życze jeszcze raz wszystkiego najlepszego
|
|
#3629 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet ich nie rozchodziłam przed ślubem, bo niezbyt było jak... Ale nic mnie nie obtarły i były mega wygodne |
|
|
|
|
#3630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

opowiadaj ??

Przepyszna belgijska czekolada z owocami 

Ale fotograf nam dużo zdjęć robił w takiej fajnej małej salce obok tej głównej, więc zdjęć będziemy mieć trochę
Jak będę mieć synka to mu kupię turkusowy wózek z brązowymi wzorkami, a jak będę mieć córcię to wózek w kolorze fuksji z czarnymi wzorkami
ALe grunt, że Wy jesteście zadowoleni

No minie jak dostane wkońcu @.