![]() |
#3301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Wtajemniczenie
|
Tak jak zapowiedziałam wcześniej, "Elling", znowu produkcja norweska, film zrobił na mnie wrażenie, sprawił że mam mieszane uczucia, bo sam film przedstawia smutki i radości, czasami nawet skrajne emocje. Film opowiada o parze przyjaciół Ellingu i Sielu, którzy są nieco opóźnieni w rozwoju i po 2latach przebywania w zakładzie zamkniętym dostają od państwa mieszkanie socjalne(swoją drogą całkiem spore, nie wiem czy to na potrzeby filmu czy rzeczywiście w Norwegii dają tak wielkie mieszkania socjalne) oraz opiekuna, który przychodzi do nich od czasu do czasu, a zadaniem tych dwóch przyjaciół jest usamodzielnienie się. Oboje przeżywają różne problemy, rozterki ale także dużo radości. Film jest momentami wzruszający, momentami śmieszny, ale przede wszystkim miło i przyjemnie się go ogląda. Ma zdecydowanie inne zakończenie niż "Matka Ellinga" i to zakończenie bardzo mi się podobało. Stwierdzam że chyba zagłębię się bardziej w filmy europejskie a zwłaszcza te skandynawskie. Moja ocena 8/10
Edytowane przez rinoa_woman Czas edycji: 2010-05-15 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Konto usunięte
|
Jaśniejsza od gwiazd – reż. Jean Campion
Nowy film twórczyni „Fortepianu” jest pierwszym od dłuższego czasu filmem kostiumowym, który mnie autentycznie poruszył. Czym? Przede wszystkim czystym romantyzmem i naturalnością. Na szczęście nie można mu zarzucić epatowania tanim sentymentalizmem. To, że akcja filmu jest niespieszna, w niczym nie popsuło mi pozytywnego wrażenia. Aktorstwo na wysokim poziomie. Zwłaszcza talent Bena Whishaw’a lśni na ekranie. Jego fizjonomia i mimika jest wręcz stworzona do grania bohaterów romantycznych w filmach kostiumowych- KLIK. Bright Star jest w porównaniu z wcześniejszymi obrazami Campion o wiele skromniejszy. Nie ma w nim tego rozmachu, co w Fortepianie i Portrecie damy. Stąd mały niedosyt. 8/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
Freedom writers - film opowiadający prawdziwą historię nauczycielki, która zatrudnia się po raz pierwszy w szkole i od razu trafia na klasę trudnych uczniów, z przeszłością, często po poprawczakach, żyjących na ulicach itp. No i pomaga im wyjść na prostą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Rozeznanie
|
kijanka to mnie przekonałaś!
![]() Oglądnę na dniach pewnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
Green Zone 2010 - Matt Damon i reżyser Paul Greengrass ponownie połączyli siły w thrillerze "Green Zone", którego akcja rozgrywa się podczas pierwszych chaotycznych dni wojny w Iraku, kiedy to nikomu nie można było ufać, a każda decyzja mogła skończyć się nieprzewidywalnymi konsekwencjami. Mojemu Tz towi nie podobala sie akcja krecona kamera z reki. Mi owszem i to bardzo. Film ma wiekszy potencjał niz pokazano ale ogolnie calkiem calkime. 7/10
Robin Hood 2010 - hmmm mowiac szczerze spodziewalam sie czegos mega fajnego i interesujacego biorac pod uwage Ridleya Scotta. tylko sie rozczarowalam. Duzy, drogi film, ale nudny, malo akcji i jakis taki mdly. nie polecam. 4/10 Scarface - ja wiem ze to historia, mega hit, must watch itp ale mnie absolutnie nie powalil. Ja wiem ze od tego filmu wszytsko sie zaczelo, ale to nie moj gatunek. nie potrafie sie tym zachwycic. 5/10 Toy Story 1 - ze niby taki smieszny i ciekawe teksty, ale niestety nie obejrze ani dwojki ani 3ki. 4/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Konto usunięte
|
Mnie przekonała Wesna
![]() Powinnam jeszcze lojalnie dodać, że w czasie seansu wyszły dwie osoby. A i przed ich wyjściem nie było nas wielu na sali, oj nie ![]() ![]() Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2010-05-16 o 11:09 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
Załoga G -jedna z gorszych bajek jakie chyba kiedykolwiek widziałam (mówię tu oczywiście o pełnometrażówkach). Dialogi i historia średnia, kilka momentów było śmiesznych, ale to naprawdę rzadkość. Film ciągnął się jak flaki z olejem. Nie polecam - 3/10
9 - Tim'a Burton'a, kolejna animacja. Pomysł na film ciekawy - zresztą jak zawsze w wykonaniu tego pana - wykonanie świetne, w niektórych pacynkach to się zakochałam, potrafią śmieszyć, a nawet czasem siedziałam z zapartym tchem ![]() ![]()
#3309 | |
Wtajemniczenie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;19339899]Mnie przekonała Wesna
![]() Powinnam jeszcze lojalnie dodać, że w czasie seansu wyszły dwie osoby. A i przed ich wyjściem nie było nas wielu na sali, oj nie ![]() ![]() ![]() Może te osoby to pracownicy kina? Kiedy pracowałam w kinie to często chodziłam na połowę filmu, bo tyle miałam akurat czasu, a drugą połowę oglądałam innym razem ![]() ![]() Inną rzeczą, którą zauważyłam podczas pracy w kinie było to, że klienci bardzo nierozważnie wybierali seanse (przykład: chodźmy na Wojnę polsko-ruską, bo to podobno zaje*** komedia o dresiarzu ![]() Ja, kiedy mam wydać 16zł na bilet, najpierw bardzo uważnie czytam recenzje, żeby zdecydować czy warto. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez wesna Czas edycji: 2010-05-16 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to przepraszam bardzo ![]() ![]()
![]() |
#3311 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2010-05-16 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Rozeznanie
|
Back up plan: Samotna kobieta (Jennifer Lopez) decyduje się za sztuczne zapłodnienie. Dochodzi ona do wniosku, że jej "biologiczny zegar" tyka. W dniu kiedy okazuje się, że jest w ciąży spotyka faceta swoich marzeń (Alex O'Loughlin).
O ile trailler był naprawdę fajny i strasznie się napaliłam na ten film to niestety w rzeczywistości wyszła kupa. Lubię Lopez większość filmów z nią mnie się podobała, zarówno komedie jak i inne gatunki, ale ten film jest mało śmieszny i mało interesujący. Dla mnie ponieżej oczekiwań 4/10
![]() |
#3313 |
Klientka w krawacie
|
Rumba może nie jest to inteligentny film z rozbudowaną fabułą, ale ogląda się przyjemnie. Momentami naprawdę pękałam ze śmiechu. Na pewno jest to film z kategorii absurdalnych, więc nie każdemu się spodoba.
Dla mnie 7/10
#3314 |
Wtajemniczenie
|
Kwiat pustyni (desert flower) - 8/10 właściwie ciężko ocenić ten film.
Ja oceniam go przez pryzmat, jego przesłania, które jest moim zdaniem bardzo bardzo ważne. Podziwiam tę kobietę, za to że zdecydowała się tak nagłośnić swoją historię ( mogę się tylko domyślać jak trudno jest zdobyć się na takie wyznania). Najbardziej wściekła byłam w momencie gdy lekarz z somalii, zaczął ją obrażać gdy przyszła do szpitala. Strasznie mnie to bulwersuje gdy ludzie, po których można by się spodziewać że są inteligentni mają takie ograniczone przez religię poglądy. Poza tematyką filmu bardzo podobały mi się zdjęcia kręcone w afryce. Może skuszę się na przeczytanie książki i bardziej szczegółowe zapoznanie się z losami bohaterki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zakorzenienie
|
Millenium: Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet.
Przyznam że nie znam tej pozycji jeśli chodzi o książkę, nie wiedziałam do pewnego momentu że jest jakaś saga ![]() Powiem tak, bardzo fajna pozycja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3317 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Co do filmu, to ja zakochałam się w muzyce. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mDe1z8rr5YE
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Wtajemniczenie
|
Kick-ass obejrzany za namową męża, pewnie sama bym nie chciała go oglądać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Rozeznanie
|
Game - uwielbiam takie filmy, które są świetne, ale mało kto o nich słyszał.
![]() 9/10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3321 |
Wtajemniczenie
|
Samotny mężczyzna- historia meżczyzny, który cierpi po stracie swojego wieloletniego ukochanego. Akcja rozgrywa się w ciągu jednego dnia. Obserwujemy cierpienie głównego bohatera, to jak usiłuje sobie z nim poradzić. Film jest piękny wizualnie, urzeka zdjęciami, kolorem,muzyką.
Jeśli ktoś oczekuje wartkiej akcji to się rozczaruje. Film jest powolny, liryczny i dość smutny. No i duży plus: świetna rola Colina Firtha 8/10
![]() |
#3322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nie polecam oglądania filmu bez czytania książki. Cały zachwyt traci urok ![]() Amerykanie kręcą już swoją własną wersję. Reżyserią zajmie się David Fincher, twórca Siedem, Fight Club, Zodiaka i Ciekawego Przypadku Benjamina Buttona. No ciekawe co z tego wyjdzie, ciekawe.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
Oj nie... jakoś już teraz nie przekonuje mnie amerykańska wersja
![]() Zaraz lecę oglądać The girl who played with fire ![]() Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2010-05-17 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz czytalam o tym z miesiac temu i sie boje. Nie wiem co to z tego bedzie, głowna role ma dostac Brad. Wiem, nie czytalam ksiazek a obejrzalam filmy. Przeczytam obiecuje. Ale po prostu mi sie w glowie nie miesci jak mozna robic po tak fantastycznych filmach, kolejne, hollywoodzkie. Po prostu profanum. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
no właśnie o to chodzi, a w roli Lisabeth obsadzą jakąś laskę grającą buntowniczki, więc albo Angie, albo Christinę Ricci itp. Nie zgadzam się i nie zamierzam oglądać wersji z USA
![]() ![]() Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2010-05-17 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Wtajemniczenie
|
To wszystko wynika zapewne z tego, że Larsson jest niesamowicie poczytnym pisarzem w Stanach, więc ekranizacja książki w USA będzie murowanym hitem. Co więcej, ogólnie wiadomo, że przeciętny amerykański widz nie jest zbyt skory do czytania napisów, a to nieuniknione przy oglądaniu wersji szwedzkiej
![]() Ja też uważam, że chłodny, oszczędny i taki "szwedzki" klimat obecnej ekranizacji jest niezwykle trafny.... ale ksiązki i tak lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Rozeznanie
|
Alicja w krainie czarów: No cóż, nie widziałam w 3d, ale nie wiem czy moja ocena byłaby wyższa. Bardzo chciałam iść do kina, ale jakoś tak wyszło, że nie miałam kiedy, a potem grali już tylko z dubbingiem . Nie żałuję, kompletnie nie wciągnęła mnie fabula, aktorka grająca Alice strasznie mnie irytowała, Depp zagrał b. dobrze, ale jego postać doprowadzała mnie do szału. Z całego filmu najbardziej podobał mi się głos Rickmana
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3328 |
Wtajemniczenie
|
Przerwane objęcia - Almodovar w pełnej krasie czyli zagmatwane romanse, morderstwo, pedały i gołe cycki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ankasz, nie ma się co dziwić, że się gubiłaś w tej politycznie zawiłej fabule,bo ja nawet po bardzo uważnym przeczytaniu książki miałam problem z nadążeniem za akcją filmu. No i nie ma się co dziwić, bo potężne tomisko liczy sobie 800 stron - trudno, żeby tyle treści zmieścić w 3h filmu. Obawiam się, że nawet 24-odcinkowego serialu mogłoby nie starczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.