|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
To wszystko jest w ogóle porypane. Mój mąż ma super kontakt z moimi rodzicami i to jego mamo, tato do nich jest taki naturalne i normalne. Rozmawia z moimi rodzicami jak ja z nimi...czyli do mamy mówi słyszałaś? widziałaś?. Ja do teściów nie umiem tak mówić ![]() Strasznie mnie to wkurza ale... no nie umiem...więc to mamo, tato to jest tak na prawdę zamiennik dla Pani, Pan...czyli słyszała Mama?, widziała Mama? <shit> nienawidzę tego.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-05-17 o 12:33 |
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Odliczanie do kolejnej powaznej rozmowy z Tztem ;-)
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Matko to Wy sobie termin na poważną rozmowę ustalacie
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kurka, ale pogoda, paskudny dzień i w dodatku poniedziałek...blah... Ale mieliśmy intensywny weekend...w sobotę goście (nagotowałam się, naprzygotowywałam, a oni wszyscy poszli do domu o północy ), w sobotę obiad u mojej siostry, potem TŻ grał koncert...jestem zmęczona po weekendzie
|
|
|
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mi z tym dziwnie, choć powoli się przyzwyczajam. Zresztą mieszkamy wszyscy razem, nieco inne mamy relacje. Za to mówię im "dzień dobry", jeszcze się nie przemogłam, żeby powiedzieć "cześć", chyba, że przez telefon ![]() Cytat:
Potem pojechałam do przyjaciółki, spotkałyśmy się w knajpie, T. dołączył do nas za jakiś czas. Fajnie było. Za to niedziela - nuda.
|
||
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. ja też zawsze po weekendzie padam na pysk.W piątek spontanicznie mieliśmy w domu imprezkę...nagle naschodzili sie znajomi, a każdy z flaszką pod pachą ![]() W sobotę praca, po pracy zakupy, sprzątanie, wieczorem wyjazd do Krakowa, powrót o 6 rano pobudka w niedzielę o 13..wyścig F1 i ogólna umieralnia z powodu kaca....wieczorem jeszcze kumpel przyszedł i zrobiła się niedziela 2 w nocy
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, nie ma jak weekend...czas odpoczynku
![]() Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś używałą kiedyś bazy pod makijaż? Jaka jest godna polecenia? |
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, to nie tak
Po prostu mój Tż nie lubi planować, a ja jestem typem zorganizowanym. Nie chcę go co chwilę zamęczać rozmowami o przyszłości, więc taki suwaczek pomaga mi się zmotywować do trzymania buzi na kłódkę ;-)
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaręczyny, ślub, dzieci itp?
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej chodzi o zaręczyny, ślub, kredyt, zmianę pracy, wakacje itp. Bo mam poczucie, że ja wszystko ustalam (no nie wszystko, zaręczyn sama nie mam zamiaru planować :P ) a Tż nie przejawia inicjatywy. Poza tym jestem typem strasznej gaduły, więc chcę poskromić swoje mielenie ozorkiem, żeby dać mu szansę na wykazanie się
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2010-05-17 o 15:49 |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero wróciłam wiec wracam do tematu mam
![]() dziewczyny a to wy nie mówici do swojej tesciowej "Mamo" ?? bo jesli mówici, to chyba wypada jej złozyć życzenia na Dzien matki. Ja będe składała napewno. Tak samo nie wyobrazam sobie aby TZ nie złozył życzen mojej mamie. a prezent pewnie kupimy taki sam i jednej i drugiej. |
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo,że "mamo" do niej nie oznacza mamo normalnie
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do teściowej spokojnie mówię "mamo" jakoś mi to nawet tak naturalnie wychodzi. Zresztą teraz często się widzimy. raz w tygodniu zaprasza nas do siebie na obiad (ale to trwa godzinkę góra dwie i wracamy do siebie). Za to codziennie się z nią widzę na rehabilitacji. Bo ma swoj gabinet od razu obok pokoju gdzie ja chodzę no.. i potem mnie zawsze do domu odwozi
Za to z Tesciem kontakt jest taki sobie, a to dlatego, ze sie nie widzimy. Ostatni raz kiedy go widziłam i kiedy z nim rozmawiałam to była połowa wrzesnia kiedy nas z lotniska w wawie odbierał. A tak to nic.... wiec nawet nie miałam kiedy u tego "tato " powiedziec.ale u nas leje Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-05-17 o 16:33 |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście na razie nie mam teściowej jeszcze
ale jakoś nie wyobrażam sobie przychodzić do niej w dzień matki z życzeniami. Dzień matki to dla mnie święto dla prawdziwej mamy. Poza tym teściowa, czy teść nigdy nie będą dla mnie tak bliscy, jak moi rodzice... Swoją drogą, ciekawa jestem czy się będę mogła przemóc, żeby mówić im 'mamo' i 'tato'... Chyba będę mówić tak jak Hania 'czy może mama?' 'czy był tata?' to takie bezpieczne...
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo "dzien dobry mamo" nie mówię cześc ![]() To znaczy ja to widze tak, ze pójdziemy z TZ do mojej mamy i do tesciowej i razem damy prezent i razem złozymy zyczenia. |
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja używałam, nawet niejednej. Chodzi ci o bazę pod cały makijaż? pod podkład i osobno pod cienie czy pod szminkę? W zależności jeszcze, co ta baza miałaby robić u ciebie, bo jest masa baz na różne "dolegliwości" cery - inna na tłustą, inna na suchą, rozświetlająca, liftingująca, czy jeszcze milion innych. Spytaj bardziej konkretnie |
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butter ja używałam bazy Sephory, tej osławionej bardzo. Ostatnio nie używam wcale i jakoś nie czuję potrzeby na codzień, stosuję ją na imprezy, bo mam wrażenie że makijaż dłużej się trzyma i troszkę wygładza-ale naprawdę minimalnie ![]() Cześć |
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Polecam gorąco bazę pod cienie ArtDeco - jest rewelacyjna i fajnie pachnie. Używam jej codziennie. Na większe wyjście używam fixatora Kryolana, zamówiłam na Allegro. Makijaż jest nie do zdarcia Cytat:
Cytat:
Nie wiem, być może w tym roku się przemogę i razem z TŻ złożę jej życzenia.Dziewczyny, posłuchałam Was - że starania o dziecko trwają parę miesięcy minimum - i we Wrocławiu pofolgowaliśmy sobie z T. bez zabezpieczenia. I co? Dwa testy ciążowe nie pozostawiają złudzeń, za tydzień idę do lekarza. Ale ciiiiicho, oprócz TŻ nikt nie wie |
|||
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę ? Kurcze, chyba miałaś dobre przeczucia co do Waszej płodności , bo miałaś właśnie takie przekonanie pamiętam....Miałaś akurat dni płodne może ? Jesli tak jest to gratulować mam ?
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Cytat:
![]() Ja do teściowej ani razu jeszcze nie powiedziałam "mamo". Przez 9 lat mówiłam do niej "pani" a potem nagle miałam się przestawić i do tej pory tego nie zrobiłam. Asiuk to szybciutko się udało. Po cichu gratuluję.
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
asiuk
rewelacja, za pierwszym razem wam sie udało ![]() dziewczyny jak tam u was z pogodą?? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc...a ja sobie leze w łóżeczku, obok TŻ i nasz Bonczysław... obydwoje z TŻ mamy dziś urlop
![]() Misku, już precyzuję. Chodzi mi o bazę pod cały makijaż, do cery tłustej, czyli głównie, żeby matowała no i trochę ujednolicała twarz... O tej bazie z art deco już słyszałam wiele, że jest cudowna. Muszę kupic, bo fatalnie mi się cienie rolują...bleee... A pokażcie ten fixator z Kryolana...ile kosztuje? Faktycznie jest taki cudowny? Asiuk, no to gratuluję cichutko, a jak TŻ zareagował??
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie szybko wam poszło
|
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...ara-wersja.htm Ja bardzo to lubię i przyznam, że stosuję jak mam jakiś ciężki dzień, spotkania wieczorem jakieś ważne/wilgoć w powietrzu i nie mam czasu odświeżyć makijażu wtedy też jest to ratunkiem
|
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Artdeco swoją drogą - to baza tylko pod cienie. Jak chcesz ją kupić, to warto teraz w douglasie, bo jest na nią promocja. A pod makijaż polecam smashbox matującą, albo YSL matt touch czy jakoś tak - białą w każdym razie. używałam też z sephory, była gorsza, ale też sporo tańsza. Może warto się nią zainteresować. Na pewno każda z nich przedłuża żywotność podkładu na cerze, nie schodzi tak szybko i łatwiej się też rozprowadza, bo wygładza cerę. w spehorze dają sporo próbek tej bazy, bo mam ich kilkanaście chyba, więc może wato podpytać o nie. Z doświadczenia z tłustą cerą wiem, że ważna jest pielęgnacja, jesli chodzi o tłustą cerę, więc oprócz bazy zainteresuj się kremami np. Fixator kryolana też mam. Uzywam raz na ruski rok, w dodatku ciężko go dawkować, ale faktycznie jak się już popsikasz, makijaż nie do zdarcia. Potem powklejam linki z KWC, jak będę miała chwilę |
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie uzywałam jeszcze nigdy podkładu pod makijaz czy cienie. Zresztą mój codziennie makijaz zajmuje mi dosłownie minutę
jak nie mniej nawet |
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...a-matujaca.htm
to smashbox, ale nie ma opinii http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...od-makijaz.htm to YSL, jak na razie mój faworyt (niestety też cenowy) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...od-makijaz.htm to sephora http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-kompakcie.htm to taki kompakt sephorowy - doraźny. Też to mam, ale w sumie szkoda kasy, lepiej sobie dołożyć do porządnego pudru A fiksator to Dori już wkleiła Jak widzisz doświadczenie mam w tej kwestii dość długie, męczę się ze świeceniem od wielu lat i wypróbowałam już wiele. W dodatku nienawidzę świecącej twarzy, więc tym bardziej mam hopla na tym punkcie. W każdym razie jakby co, to pytaj, służe radą
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Moja baza pod cienie Artdeco już się chyba przeterminowała od ślubu
, bo nie używałam wcale, moje cienie to beżowy transparentny pod łukiem brwiowym i tyle, takie mam beznadziejne oczy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

), w sobotę obiad u mojej siostry, potem TŻ grał koncert...jestem zmęczona po weekendzie

.. ja też zawsze po weekendzie padam na pysk.

rewelacja, za pierwszym razem wam sie udało