|
|
#361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Cytat:
Wstałam z godzinę temu ale jak wstawałam w nocy (a teraz wiadomo z dużą częstotliwością ) to raczej nie padało, ale za chwilę budził mnie dźwięk jak by ktoś wiadrem wodę lał na dach Tż pojechał do pracy koło 5 i mówił, że po drodze pełno połamanych drzew, gałęzi, droga fatalna... Tylko współczuć tym Waszym TŻ-tom takiej pogody i to na dworze... Ja gdyby nie to, że się umówiłam w zeszłym tygodniu do fryzjera to pewnie bym nosa za drzwi nie wyściubiła. Cytat:
Ania normalnie masakra tam u Ciebie.... Współczuję...
zawsze mi się wydawało fajnie jak się koło rzeki mieszka, ale przy takiej pogodzie to normalnie tragedia. U nas rzeczka przecina główną ulicę w mieście, ciekawe jak to dziś wygląda. W zeszłym roku jak tak zdrowo popadało to podchodziła woda do brzegów koryta mimo, że koryto było pogłębiane. A kilka tak temu zalało mam deptak i kilka sklepów, ale od tamtej pory podnieśli ten odcinek deptaka. Wcześniej był to najniższy punkt i niefartownie nad rzeczką. Ja mieszkam na zboczu małej górki więc nic nas nie zalewa mamy tylko przy każdych opadach zamiast ulicy rzekę, no i po takiej ulewie cały asfalt jest czerwono-żółty od naniesionego z góry piachu. |
||
|
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny jak u Was?? słyszałam że kiepsko jest z Cieszynem?? podobno wieczorem od Czech ma iść fala kumulacyjna wiem z Źródła Wydziału Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego bo ewakuowałyśmy serwery komputerowe
Buziaczki trzymajcie się ciepło
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że u Was coś pogoda niezbyt dobra, a u mnie nie jest wcale tak źle
byłam w weekend w domu i chyba tylko raz w ciągu czterech dni trochę popadało, a tak, to w miarę przyjemnie było. Wczoraj wróciłam do akademika, wieczorem towarzyszyło mi w drodze zachodzące słonko, a dzisiaj też świeciło, tylko że zimny wiatr wiał i przez to chłodno było. Ale deszczu ani trochę. Jutro chyba będzie u nas padać, bo już teraz się chmurzy i jak oglądałam pogodę, to może i mnie deszcz sięgnąć. Coś szczęście mam do tej pogody Jak dzisiaj z mamą rozmawiałam przez telefon, to mnie tylko zapytała, czy u mnie też tak leje, bo u nich przez cały dzień...aania_20, współczuję... Mam nadzieję, że niedługo będziesz mogła się stamtąd wydostać, bo ile można siedzieć w domu? |
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!
wczoraj nawet się z domu wydostałam, po południu miałam przymiarkę sukni ślubnej Droga była dobra, przejechałam bez problemów trasą - 4ką, ale widoki z drogi nieciekawe... Najgorzej w sumie u mnie było do południa, potem woda trochę opadła to dało się przejechać, ale dziś znów to samo... drogi zalane... nie pojechałam na uczelnię i w sumie dobrze, myślałabym czy mam jak wrócić - w Krakowie trochę ulic zalało a u mnie znów mosty zamknęli bo drogi podmyło. No to przymusowo nie mam jak jechać... a u mnie na całe szczęscie jest spokojnie, reszta powiatu pływa.... Wojsko w amfibiach pomaga.... współczuję tym ludziom strasznie. I jednocześnie cieszę się że mieszkam na tyle wysoko że możemy spokojnie spać.
|
|
#365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kobieto gdzie ty mieszkasz ???? Może mogłabym się do Ciebie przeprowadzić Cytat:
Ania chyba na twoim miejscu też bym została w domu, bo rzeczywiście tylko by człowiek myślał o powrocie... Słyszałam wczoraj w radio, że sporo maturzystów nie dojechało na matury przez tą wielką wodę.
U mnie wczoraj przez cały dzień tylko mżyło, za to co noc mam pokaz siły wiatru i deszczu. Dziś jak wstałam w nocy, to nad górką było jasno tak jak wieczorem przy zachodzie a zaraz obok niebo czarne jak atrament od tych chmur. Pewnie tam jakaś burza przechodziła, bo to przecież środek nocy i nie zachodnia a północna strona była. Okropnie jest co gorsza prognozy mówią, że do piątku ma padać |
||
|
|
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
Za to w Opolu cały czas leje i rośnie stan wody Odry
trochę się boję bo pracuję zaraz koło wałów ale cóż jeszcze nie ogłoszono krytycznie w Opolu tylko na Opolszczyznie słyszałam że Czesi mogą nam puścić wody bo się nie mieści z Wydziały Zarz Krytycznego no i zbliża się fala w moją stronę ![]() lovebird mogę się przeprowadzić?? aania_20 też mieszkam wysoko ale i tak się boję .... Dokładniejsze dane są www.pogodynka.pl lub http://www.pogodynka.pl/podest/hydro.php?s=2
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Wita Was stara wizażowa sklerotyczka (a tak nie chciała przegapić
)15 maja minął mój roczek tutaj z Wami wszystkimi, rok pełen niepokoju ale i radości. Wszystkim Wam ogólnie i z osobna dziękuję za wsparcie i okazaną życzliwość ![]() Ładnie to ujęłam? ![]() No dobra a teraz do rzeczy, kto się ze mną napije? ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Dziś możemy zacząć wcześnie bo pogoda do ... bani
![]() Edytowane przez Karola82 Czas edycji: 2010-05-18 o 12:44 Powód: Dopisek |
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładnie
![]() To ja mogę się już przyłączyć? Wszystko mi zalewa to ja się też mogę ![]() A w ogóle no to gratulacje! Szybko ten rok zleciał ![]()
|
|
#369 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sporo ludzi nie miało jaks ię tam dostać....Cytat:
![]() Cytat:
oj jak to szybko leci
|
|
#370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo to gratulacje, za wytrwałość I mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszego oblewającego grona choć ja na razie zaocznie, ale kiedyś to ja się urżnę, oj urżnę Cytat:
No proszę i następna się znalazła do imprezowanie
Także gratuluję. |
||
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny mundurowki
![]() ![]() Ja nei jestem stricte mundurowa, moj TZ jest oficerem pokladowym na handlowce. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swoje grona ![]() ![]()
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
vandros witam na pokładzie
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Również witam nową
Wpadłam znowu na chwilkę coś zjeść a przy okazji zajrzeć do was. Dziś mam znowu dzień w pracowni, ale strasznie mi się nie chce pracować ![]() Jednego pacjenta mam tylko na jutro reszta na piątek więc mam czas i pewnie dla tego tak się obijam ![]() |
|
|
|
|
#374 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tż został wezwany do jednostki... wysyłają go na akcje powodziową... plany nam to pokrzyżowało bo miał dziś umówioną wizytę u lekarza w sprawie tego nieszczęsnego palca... ma przełożyć na czwartek ale jak ta pogoda się nie poprawi to tż może dalej siedzieć w Krk.. a u mnie dalej pada... mam wodę w garażu... mało bo mało ale jest... ziemia w ogrodzie jest tak nasiąknięta, zę szok... ugina się pod nogami... normalnie bagna ja chcę słońca!!!!!!aniu20 zapomniałam zapytać jak tam przymiarka??
|
|
#375 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Eh.. no tak... ciężko było ale jakoś z Wami wytrwałam ![]() Cytat:
Właśnie aaniu20, co z tą Twoją przymiarką? I trochę prywaty, wybaczcie ale musiałam wrzucić: http://www.dogomania.pl/threads/1857...ONIE!!!-Powódź!
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo dobrze, suknia ma być gotowa na początku lipca, pojadę wtedy jeszcze raz jakby trzeba coś poprawiać. Choć mam nadzieję że nie. Oczywiście musiałam coś pozmieniać, wywaliłam z sukni koło, troszkę zmieniłam dekolt.... ale mam nadzieję że wszystko będzie ok ![]() Przymusowo kolejny dzień w domu - Wisła w Krakowie wylała więc nawet się tam nie wybieram....
|
|
|
#377 |
|
Przyczajenie
|
Widzę dziewczynki, że wiele sie u Was dzieje. Ja nie miałam jak pisać, bo jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej i mam 2 tygodnie na napisanie 3 rozdziałów... ale obserwuje co u Was.
U mnie pogoda pod zdechłym psem, ale nie pada... zimno, wieje.... brrrrr....
|
|
|
|
#378 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania pomyśl tylko jak by się nie chciało jak by piękne słonko za oknem było Ja bankowo bym sobie na fotelu na balkonie leżała ![]() Cytat:
Karola oby tak dalej z tą wytrwałością Cytat:
Mój Tż wrzucił wczoraj fotki na nk ze stanu Wisły w Kraku i wody jest moooc. Myślę, że się nie obrazi jak mu je ukradnę i wam tu wrzucę
![]() ![]() Dobrze kobieto, że coś zostało z tej Twojej sukienki po tym wywalaniu ![]() |
|||
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Zostało zostało, bez obaw
Tylko zamiast koła halki z tiulem. Bardzo wygodne a w wyglądzie prawie nie ma różnicy ![]() Ja chcę słońca! ! ! ! Protestuję!!!!
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Przyłączam się do protestu ! ! !!
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co będziecie tak we dwie protestowały.
Ja też popieram protest i się przyłączam ![]() ODDAĆ SŁOŃCE !!!!! ![]() |
|
|
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też popieram!!!!!!!
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
tym razem brak słońca u Was to nie moja wina
Też mam niedostatek
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kobietki
![]() siedze własnie przed tvn24 i płakac mi sie chce mormalnie ![]() u nas trzeci dzien wody nie ma, bo stacje uzdatniania zalało a w moim rodzinnym Tarnobrzegu ewakuacja 4 osiedli, pod Sandomierzem, to niecałe 10km dalej przerwało wały ,z tego co słysze to tragedia tam jest
|
#385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam martyś1984, ~ania_87 i wszysctkie inne chętne - wpadajcie Wczoraj koło 21 deszcz i do nas dotarł, trochę popadało, dzisiaj rano też, ale koło południa już przestało, wieczorem tylko trochę mżyło. Źle nie jest Ale naprawdę współczuję Wam wszystkim; jak słucham codziennie radia, to nie mam ochoty się stąd ruszać...Tak, podobno w piątek ma się poprawiać, zaczynając od zachodu. Więc możecie wpadać do mnie ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze jestem chętna na imprezę ![]() Cytat:
Ja na weekend wybieram się do Krakowa i boję się myśleć, co mnie tam czeka... mnie też doliczcie Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2010-05-19 o 21:18 |
|||
|
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Hej
melduję się jeszcze mnie nie zalało ale falę już mamy niektóre miejsca zalane... http://www.pogodynka.pl/podest/hydro.php?s=3 http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...AT01/802092452 liczę że tylko zalane pola będą a nie jak Kraków :/ jadę do rodziców w okolice Działoszyna ciekawa jestem jak tam jest... Buziaczki
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
Witam was przebijającym się z za chmur słonkiem ![]() Dziś jeszcze muszę trochę popracować, bo na 13 mam oddanie 10 prac, ale potem już luzik więc wracam do sprzątania zapuszczonego domku Wyrzucę pranie na balkon może wreszcie szybciej wyschnie |
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na uczelni siedzę, dość tego przymusowego urlopu... ale chciałam się tylko pochwalić że słońce wyszło! ! !
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2010-05-21 o 10:02 |
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Ja skorzystałam z pogody i wreszcie posadziłam moje ogóreczki
Zrobiłam jedno zdjęcie, ale jest już trochę późno więc nie wyszło za dobre. Jutro jak pogoda dopisze to zrobię wam zbliżenie kwiatuszka ![]() Na ostatniej fotce zrobiłam Wam prawie cały taras z truskawkowymi i poziomkowymi doniczkami |
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie to się wszystkie kobiety podziały ??
U mnie przepiękne słoneczko i temperatura powyżej 22 stopni Zjedliśmy z TŻtem śniadanko na balkonie. Super jest choć strasznie się rozleniwiłam. Wczoraj spędziliśmy bardzoooo milutki dzień ze przyjaciółmi i ich dziećmi. Nie ma to jak odrobina odpoczynku i to jeszcze w miłym towarzystwie Dziś miały być burze i deszcze a to śliczne niebo i cieplutko, może się coś jeszcze zmieni do wieczora ale zawsze człowieka cieszy każdy dodatkowy promyk słoneczka. Wrzucam wam obiecane zdjęcia kwiatuszka i Ania zamówioną truskawkę ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

) naszą choinkę świąteczną na balkon w styczniu, tak jest tam do tej pory
bo się nie możemy zebrać żeby ją do teściów wywieźć (czyt. u nas brak miejsca) to ciekawe jak ona się ma teraz na tym balkonie
przynajmniej ją umyło 

Tż pojechał do pracy koło 5 i mówił, że po drodze pełno połamanych drzew, gałęzi, droga fatalna... 

trzymajcie się ciepło 

co gorsza prognozy mówią, że do piątku ma padać

klask i:
Wyrzucę pranie na balkon może wreszcie szybciej wyschnie