|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
No, zobaczymy czy imieniny przegapi...a tak miło czasem dostać kwiatek bez okazji...TZ ma jednakowoż wiele innych zalet więc nie-kwiatowanie można mu wybaczyć. MadCat, proszę fotki w kolejności "starszeństwa": Bolesław, Ciacho i Czesław
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
Bolesław ma zdecydowanie "zły wzrok"
Ciacho? Chyba Biszkopt ![]() Czesiek wygląda jak aniołek Zdecydowanie mi się Twoje futra podobają! Chociaż bym się chyba nigdy nie mogła zdecydować na zakup rasowca (rasowy=rodowodowy ) bo ja mam za dużo w sobie Matki Teresy z KalKOTA Mnie przyciąga to co chore, brzydkie, kalekie.Aż dziwne, że Tża mam niewybrakowanego i sprawnego (umysłowo to może nie zawsze ).
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
zajrzałam na chwilkę, obejrzałam fotki... śiczne te Wasze pociechy
![]() a u mnie (jesli ktoś bylby ciekaw ) pomału jakoś leci, nic ciekawego po 8 tygodniach macierzynskiego wróciłam do pracy... znaczy teraz leci 4 tydzien jak pracuje... jest co robic to i sie za duzo nie mysli... aktualnie planuje przeprowadzkę, ale najpierw remont ;] same przyjemności![]() pozdrowienia dla wszystkich mamusiek
|
#1446 | ||
|
Zakorzenienie
|
ania p, ja spałam tylko 5h bo położyłam się po 24
Ale i tak to dużo, bo od 2 miesięcy śpi się po 2-3h ![]() tylkooliwka, sądzę że pogoda jest taka usypiająca Większość dnia mały przespał. I teraz też po kąpieli po jedzonku od razu oczy zamknął. Z tego co wiem, ryby można jeść, ja przynajmniej jadłam i gotowane i wędzone i z puszki. Tatara ogólnie wszyscy odradzają bo to surowe mięcho ![]() Darusiaaaa, daję jedną kropelkę w wewnętrzny kącik a później wycieram wacikiem. Albo nalewam na wacik tą sól i przemywam oczka. mrowak, na początku myślałam że tak nazwałaś tego kota - Kornisz Dopiero później wygooglowałam i okazało się że jest taka rasa. Ciekawe kto wymyślił taką nazwę, pewnie jakiś zapaleniec ogórków korniszonych ![]() libra777, E tam przesadzasz, nie jest aż takie złe ![]() TŻ jak zobaczył zdjęcie to stwierdził że wygląda jak pojazd kosmiczny Nie można używać poduszki? bo mój Mały normalnie śpi na niej, jakoś już od miesiąca. Jest ona bardzo płaska, główkę swobodnie przekręca ![]() machaj, to ja Ci będę zazdrościć bo u nas to pierszy raz tak długo spał, zobaczymy jak będzie dzisiaj A leżaczek jest bardzo fajny. Mały go lubi, często go w nim kładę a on wpatruje się w zawieszone zabawki, często też w nim śpi. Także zastanawialiśmy się nad lwem albo żabą... i padło na żabę bo bardziej kolorowy mi się wydał ![]() pl_madzia, Ale się wpatrują w siebie ![]() megi-megi, piękny uśmiech ![]() MadCat, Jestem pod wrażeniem i pełna podziwu. Nie zdecydowałabym się pracować w schronisku, nie wiem czy bym wytrzymała psychicznie, wszystkie te biedne zwierzaki chciałabym przygarnąć do siebie. Wydaje mi się że jestem bardziej uczulona na krzywdę zwierząt niż na krzywdę ludzką... Zbyt wielu kociaków nie odchowałam - 2 mioty zdziczałych i zapchlonych kociąt - najpierw odropaczanie, odpchlanie, a później oddziczanie, miot mojej kotki (przybłąkała się kiedyś do nas) bo nie zdążyłam jej wysterylizować; i kociątko do którego najbardziej się przywiązałam - Piratka bo znaleźliśmy ją z chorym oczkiem, którego nie dało się uratować. Ale była taka pocieszna ![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze świetne są syberyjskie.
|
||
|
|
|
#1447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Isis witaj
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
o jakich fotelikach piszecie ?? bo my narazie uzywamy takiego ale on ma wibracje ktorych Julka nie cierpi
|
#1449 | |
|
Raczkowanie
|
Angole
![]() ![]() Cytat:
Tak Ci się tylko wydaje. Nie reagujesz tak, tzn na początku ale szybko się przekonujesz, że nie ma czasu na płacz nad jednym bo inne czekają na pomoc. Jak usiądziesz i się rozpłaczesz to nikomu to nie pomoże - prosta kalkulacja. Da się przyzwyczaić (nie mylić ze zobojętnieniem - po 4 latach nie znam takiego uczucia). A satysfakcja bezcenna Zresztą każdy kto uratował choćby jedno stworzonko wieIsis23 - Powodzenia przy przeprowadzce i cierpliwości podczas remontu życzę
|
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
pop- ale nie przygarnę go z powrotem jeśli go nie 'ułożysz' do porządku:P
ferrou- zamówiliśmy lewka... aukcji z żabką już nie było... a i tak stwierdziliśmy lewek nam się podoba bardziej aixa- jeśli mąż nie zechce wrócić to pop będzie miała jeden "problem" więcej na głowie, a ja złapie sobie nowego męża na dziecko... no bo który oprze się jej spojrzeniu? (zdj) ![]() próbowałam dziś po kąpieli złapać jej uśmiech, ale się tak kręciła że większość zdj jest rozmazanych... |
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Isis- dobrze że się od czasu do czasu odzywasz
. Pl_Madzia - ja też chce takiego pomocnika. Świetne chłopaki. Megi - piękny uśmiech Igorka. Jak ja uwielbiam uśmiechnięte dzieci Drcron - Twoja Julka to prawdziwa modnisia. Cytat:
![]() . I na pewno zwrócę w stanie nienaruszonym . A na twoją małą to sama polecę , bo ja nie jestem w stanie oprzeć sie tenu spojrzeniu .
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-05-17 o 23:02 |
|
|
|
|
#1452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i juz sie doczekac nie mogeCytat:
Cytat:
|
|
#1453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julka wydaje się zadowolona I jaką kieckę ma Mamusia wystroiła dziecię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oczy ma śliczne A też wrzucę zdjęcia z hipciotermoforem
|
|||
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak wogóle to dawno pierwsza nie byłam ![]() Mam już dość tej pogody od soboty siedzimy w domu bo wieje jak cholera i leje non stop dobrze, że teściowa napaliła, bo wczoraj to siedziałam z małym w pokoju na górze i ledwo farelką udawało mi się 22 stopnie utrzymać
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze jak od roku na nowym a jeszcze parapetówki nie zrobiłam a już o nowym myślę
|
|
|
#1456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój juz za duży na dokuczanie małemu
Cytat:
Cytat:
A z rasowych to norweg albo syberyjski mi się marzy.Tylko ,że pewnie nigdy go nie będe miała.Mój tż by mnie chyba udusił jak bym tyle na kota wydała. Isis Witaj! Powodzenia w urządzaniu mieszkania Ferrou może i faktycznie on z kosmosu jest Mój mały tez na takiej płaskiej poduszce śpi. Widze,że takie same koty nam się podobają. Leżaczek mamy taki sam , tylko na razie stoi bezuzyteczny , mały przedtem siedział a teraz za chiny nie chce, może mu się odwidzi jeszcze. Drcron Julka wygląda na zadowoloną i jaka kiecka ho ho Machaj ale udało się uśmiech sliczny A mój chłopczyk dzisiaj chorutki wstał, nosek zapchany , lekki stan podgoraczkowy,dostał ibufen i śpi , czekam na Adriana jak wróci ze szkoły i do apteki skoczę po jakąś maść majerankową chociaż,żeby mu się lepiej oddychało. Mam nadzieje ,że obejdzie się bez lekarza, chociaż jeśli do jutra ten stan podgoraczkowy się utrzyma to idziemy. A mielismy mieć szczepienie na jutro, teraz to trzeba będzie przełożyc co najmniej o tydzień. |
||
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Isis, cieszę się, że Cię "widzę"
Cytat:
wiecie co- wlaśnie do mnie dotarło, że na poczekalni lada dzień powstanie wątek mamuś marcowo-kwietniowych 2011! Rany, to było ROK temu!!! Czy Wy też jesteście w szoku jak ja? A moja pyza spała dziś od 22 do.... 5! A ja razem z nią. Spałam jak zabita. Potem ją nakarmiłam i od 6 spałyśmy znów do 8 z groszami. Że zacytuję szanowną PoP "Tak to ja mogę mieć dziecko" Idę karmić, a za oknem burza wiosenna.
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego naszego nikt nie mógł głaskać bo warczał dosłownie chyba że sam chciał i się przyszedł połasić, a jak ktoś na jego krzesło usiadł to też warczał albo jak on siedział i ktos przed nim stanął, niestety zaginął nam wyszedł któregoś razu i juz nie wrócił strasznie szkoda mi go było. |
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam witam
Pogoda do Cytat:
i teraz mały znowu śpi ![]() Dzwoniliśmy do laboratorium, bo mieliśmy sprawdzić czy nie będzie trzeba powtarzać posiewu moczu. I nie trzeba. Ale wykryli jakieś 2 bakterie, jutro będą wyniki - ciekawe co tam wyszło... A.. i jeszcze musimy dopłacić 26zł bo antybiogram trzeba zrobić ![]() Idę coś porobić w domu, bo jeszcze w pidżamie siedzę
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wy to robicie ,że wam dzieci tyle śpią
![]() U nas to max 4 h |
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, mało osób łapie to od kota, najczęściej od zjedzenia nieumytych owoców (chyba każdy jak był mały jadł np truskawki prosto z krzaczka lub jabłka podniesione z trawy ) albo zjedzenie surowego mięsa Często sami nie odczuwamy że chorujemy na toxo, bo najczęściej przechodzi ona bezobjawowo albo wygląda jak grypa ![]() Może jak będzie starszy to polubi leżaczek Może się wystraszył tych grzechotek z czarnobyla... ja bym tam się bała gdybym zobaczyła osę z dwoma twarzami ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- hehe mój to tak dopiero od dwóch dni wcześniej to w dzień prawie w ogóle nie spał, a w nocy pobudki co 3h To ta usypiająca pogoda
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou właśnie ta pszczoła go nawet interesuje ale poza leżacxzkiem.
Może i polubi |
|
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedzcie mi gdzie moge kupic smoczka do podawania lekarstw ?? na allegro szukalam ale nie widzialam czy w zwyklym markecie albo dzieciowym sklepie dostane ?? i jeszcze jedno to juz dla mnie doradzcie prosze ![]() bo ja mam szary kostium <tak to sie chyab nazywa > jest kiecka i marynarka taka ala bolerko i do tego biala koszula i jakie buty mam do tego kupic ?? kurcze ja nie cierpie eleganckich ubran tego typu i nie mam takich butow i czy jesli to jest szare a koszula biala to jaki kolor butow mam dobrac szary czy bialy ?? i jakie te buty botki chyba raczej nie beda pasowaly gladiatorki tak samo wiec co ?? z gory dziekuje za propozycje no i jeszcze sie borykam z pojsciem do fryzjera ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- ja bym sie cieszyla ze 4 h Julka sie budzi co 2 godziny nie sppi od 4 rano do 10 teraz zasnela ale za 2 h zas sie obudzi a ja jestem dzis leniwa zreszta wczoraj tak samo bylam < maz zrobil obiad i posprzatal a ja trzymalam dziecko na rekach hihi byla to wymowka ze inaczej nei ebdzie spala > i dzisiaj tylko u nas na gorze posprzatam na dol nawet nie zchodze chyba ze do kuchni albo wc
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron a może czarne i czarna torebka.
Jakie macie termometry elektroniczne i jak wam się sprawują ja mam brauna i coś w kulki leci ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Mój to sporadycznie śpi 4h a średnio to 2,5 ja posprzątałam na dole a na górze mi się nie chce |
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszające jest to, że wczoraj kolejne już osoby ktore byly u nas w domu powiedziały, że kompletnie nie czuć że mamy koty. UF!Aixa, Boluś ma takie właśnie spojrzenie, że wydaje Ci się, że z Tobą rozmawia i wszystko rozumie. Bo Czesiek to właśnie ma spojrzenie pt. "Ale o co chodzi?" Aixa, Isis, skoro tak lubicie remonty to może coś doradzicie / doradzicie wszystkie, bo wszystko wskazuje na to, że będziemy się przeprowadzać w lipcu Libra, Gabryśka w taką pogodę jak dziś to tak własnie spi- teraz po karmieniu tez mi odleciala. Drcron, na wiosnę i lato to może blond?
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie a u mnie czuć a nie mam kotów.Kot sąsiadów przychodzi i leje mi pod drzwi
![]() |
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny my mamy duchy na strychu jak tam dzisia strasznie cos halasuje jakby kto cos ciezkiego przesuwal az sie boje tam wejsc zeby sprawdzic co sie dzieje Libra bede miala torebke a raczej torbe z pampersami Julki z wozka wiec moja torebka juz sie nie zmiesci braknie mi rak ![]() i ponawiam swoje pytanie dotyczace jakis dobrych i szybkich przepisow na żarełko na impreze bo po chrzcinach zejdzie nam sie kilka osob i trzeba cos zrobic a cos takiego bym i ja mogla troszke zjesc
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
ja obstawiam ze na strychu orzesznica siedzi
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem własnie przez to bardzo płacze bo chyba ja to męczy. Już myślalam, że to kolka... ale mam nadzieje, ze jednak nie...Cytat:
nawet suszarka nie pomagała... ech... kiedy jej sie ustabilizuje??Dziewczyny jak to jest z tymi szczepieniami? Dziecko musi być takie zupełnie, zupełnie zdrowe?? Nawet katarku? Bo moja ma na jutro przewidziane szczepienia a wydaje mi sie, że ma zawalony nosek bo ciężko oddycha i jak mocno płacze to czasem wylatuje wydzielinka wodnista z noska. Jakos fridą nie umiem jej tego wyciagnąc A wczoraj zakaszlała 2 razy i raz w nocy zawsze po jedzeniu więc nie wiem czy podniosło jej się mleczko do góry czy co? Boje sie, że jak lekarka ją zbada i nic nie usłyszy na płuckach czy oskrzelach to bedzie chciała ją szczepić... jakoś jej nie ufam. I nie wiem czy się godzić?? Gorączki nie ma, czasem tylko podwyzszona temp. ok 37.3 ale to po karmieniu wiec jest zgrzana...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

.
Mnie przyciąga to co chore, brzydkie, kalekie.

) pomału jakoś leci, nic ciekawego po 8 tygodniach macierzynskiego wróciłam do pracy... znaczy teraz leci 4 tydzien jak pracuje... jest co robic to i sie za duzo nie mysli... aktualnie planuje przeprowadzkę, ale najpierw remont ;] same przyjemności
Zbyt wielu kociaków nie odchowałam - 2 mioty zdziczałych i zapchlonych kociąt - najpierw odropaczanie, odpchlanie, a później oddziczanie, miot mojej kotki (przybłąkała się kiedyś do nas) bo nie zdążyłam jej wysterylizować; i kociątko do którego najbardziej się przywiązałam - Piratka
dałam mu espuminas i nic nie pomaga