"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-17, 21:03   #1441
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Pakuj Cześka do paczki wysyłaj. Może jak mój zobaczy latającego kota to sobie przypomni że też kotem jest.
nie mów dwa razy!

No, zobaczymy czy imieniny przegapi...a tak miło czasem dostać kwiatek bez okazji...TZ ma jednakowoż wiele innych zalet więc nie-kwiatowanie można mu wybaczyć.

MadCat, proszę fotki w kolejności "starszeństwa": Bolesław, Ciacho i Czesław
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:09   #1442
ania p
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
nie mów dwa razy!

No, zobaczymy czy imieniny przegapi...a tak miło czasem dostać kwiatek bez okazji...TZ ma jednakowoż wiele innych zalet więc nie-kwiatowanie można mu wybaczyć.

piękne są
Stary 2010-05-17, 21:16   #1443
MadCat
Raczkowanie

Bolesław ma zdecydowanie "zły wzrok"
Ciacho? Chyba Biszkopt
Czesiek wygląda jak aniołek
Zdecydowanie mi się Twoje futra podobają!
Chociaż bym się chyba nigdy nie mogła zdecydować na zakup rasowca (rasowy=rodowodowy) bo ja mam za dużo w sobie Matki Teresy z KalKOTA Mnie przyciąga to co chore, brzydkie, kalekie.
Aż dziwne, że Tża mam niewybrakowanego i sprawnego (umysłowo to może nie zawsze).

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:27   #1444
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie mów dwa razy!

boskie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:28   #1445
Isis23
Zakorzenienie

zajrzałam na chwilkę, obejrzałam fotki... śiczne te Wasze pociechy:love :małe słodziaki

a u mnie (jesli ktoś bylby ciekaw) pomału jakoś leci, nic ciekawego po 8 tygodniach macierzynskiego wróciłam do pracy... znaczy teraz leci 4 tydzien jak pracuje... jest co robic to i sie za duzo nie mysli... aktualnie planuje przeprowadzkę, ale najpierw remont ;] same przyjemności

pozdrowienia dla wszystkich mamusiek

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:43   #1446
Ferrou
Zakorzenienie

ania p, ja spałam tylko 5h bo położyłam się po 24 Ale i tak to dużo, bo od 2 miesięcy śpi się po 2-3h

tylkooliwka, sądzę że pogoda jest taka usypiająca Większość dnia mały przespał. I teraz też po kąpieli po jedzonku od razu oczy zamknął.
Z tego co wiem, ryby można jeść, ja przynajmniej jadłam i gotowane i wędzone i z puszki. Tatara ogólnie wszyscy odradzają bo to surowe mięcho

Darusiaaaa, daję jedną kropelkę w wewnętrzny kącik a później wycieram wacikiem. Albo nalewam na wacik tą sól i przemywam oczka.

mrowak, na początku myślałam że tak nazwałaś tego kota - Kornisz Dopiero później wygooglowałam i okazało się że jest taka rasa. Ciekawe kto wymyślił taką nazwę, pewnie jakiś zapaleniec ogórków korniszonych

libra777, E tam przesadzasz, nie jest aż takie złe U mnie po mieście coś podobnego jeździ ale ró$offfeee...
TŻ jak zobaczył zdjęcie to stwierdził że wygląda jak pojazd kosmiczny

Cytat:
raczej ropka

A czemu on zalatwil Ci poduszke- skad ja wytrzasnal?
Nie można używać poduszki? bo mój Mały normalnie śpi na niej, jakoś już od miesiąca. Jest ona bardzo płaska, główkę swobodnie przekręca

machaj, to ja Ci będę zazdrościć bo u nas to pierszy raz tak długo spał, zobaczymy jak będzie dzisiaj A leżaczek jest bardzo fajny. Mały go lubi, często go w nim kładę a on wpatruje się w zawieszone zabawki, często też w nim śpi. Także zastanawialiśmy się nad lwem albo żabą... i padło na żabę bo bardziej kolorowy mi się wydał

pl_madzia,
Ale się wpatrują w siebie

megi-megi, piękny uśmiech gratuluję upolowania uśmiechu

MadCat, Jestem pod wrażeniem i pełna podziwu. Nie zdecydowałabym się pracować w schronisku, nie wiem czy bym wytrzymała psychicznie, wszystkie te biedne zwierzaki chciałabym przygarnąć do siebie. Wydaje mi się że jestem bardziej uczulona na krzywdę zwierząt niż na krzywdę ludzką... Zbyt wielu kociaków nie odchowałam - 2 mioty zdziczałych i zapchlonych kociąt - najpierw odropaczanie, odpchlanie, a później oddziczanie, miot mojej kotki (przybłąkała się kiedyś do nas) bo nie zdążyłam jej wysterylizować; i kociątko do którego najbardziej się przywiązałam - Piratka bo znaleźliśmy ją z chorym oczkiem, którego nie dało się uratować. Ale była taka pocieszna

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
dziś mamy kolki dałam mu espuminas i nic nie pomaga jak on biedny cierpi nawet suszarka już nie pomaga
Myśmy też mieli dzisiaj chwilę grozy, pół godziny ciągłego płakania, pomógł nam termofor.

Cytat:

Piękne koty brytyjskie bardzo mi się podobają jeszcze świetne są syberyjskie.
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:45   #1447
aixa
Rozeznanie

Cytat:
nie mów dwa razy!

jakie śliczne kociaki do schrupania są Zdecydowanie wygrywa Bolesław. Najstarszy,doświadczony,m ądry i to spojrzenie
Isis witaj No to rzeczywiście same przyjemności Cię czekają Remont nie koniecznie ale potem urządzanie mieszkania i dużo nowych rzeczy do kupienia uwielbiam .

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 21:57   #1448
drcron
Zakorzenienie

o jakich fotelikach piszecie ?? bo my narazie uzywamy takiego ale on ma wibracje ktorych Julka nie cierpi

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:12   #1449
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Ciekawe kto wymyślił taką nazwę
Angole
Cytat:
MadCat, Jestem pod wrażeniem i pełna podziwu. Nie zdecydowałabym się pracować w schronisku, nie wiem czy bym wytrzymała psychicznie, wszystkie te biedne zwierzaki chciałabym przygarnąć do siebie. Wydaje mi się że jestem bardziej uczulona na krzywdę zwierząt niż na krzywdę ludzką...
Już kiedyś o tym pisałam Tak Ci się tylko wydaje. Nie reagujesz tak, tzn na początku ale szybko się przekonujesz, że nie ma czasu na płacz nad jednym bo inne czekają na pomoc. Jak usiądziesz i się rozpłaczesz to nikomu to nie pomoże - prosta kalkulacja.
Da się przyzwyczaić (nie mylić ze zobojętnieniem - po 4 latach nie znam takiego uczucia). A satysfakcja bezcenna Zresztą każdy kto uratował choćby jedno stworzonko wie

Isis23 - Powodzenia przy przeprowadzce i cierpliwości podczas remontu życzę

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:37   #1450
machaj
Raczkowanie

pop- ale nie przygarnę go z powrotem jeśli go nie 'ułożysz' do porządku:P
ferrou- zamówiliśmy lewka... aukcji z żabką już nie było... a i tak stwierdziliśmy lewek nam się podoba bardziej
aixa- jeśli mąż nie zechce wrócić to pop będzie miała jeden "problem" więcej na głowie, a ja złapie sobie nowego męża na dziecko... no bo który oprze się jej spojrzeniu? (zdj)
próbowałam dziś po kąpieli złapać jej uśmiech, ale się tak kręciła że większość zdj jest rozmazanych...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:57   #1451
P0P70
Zakorzenienie

Isis- dobrze że się od czasu do czasu odzywasz . Zaglądaj tu czasem i napisz co u Ciebie .

Pl_Madzia - ja też chce takiego pomocnika. Świetne chłopaki.

Megi - piękny uśmiech Igorka. Jak ja uwielbiam uśmiechnięte dzieci

Drcron - Twoja Julka to prawdziwa modnisia.

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

aixa- jeśli mąż nie zechce wrócić to pop będzie miała jeden "problem" więcej na głowie, a ja złapie sobie nowego męża na dziecko... no bo który oprze się jej spojrzeniu? (zdj)
próbowałam dziś po kąpieli złapać jej uśmiech, ale się tak kręciła że większość zdj jest rozmazanych...
Ułożę. I na pewno zwrócę w stanie nienaruszonym.
A na twoją małą to sama polecę , bo ja nie jestem w stanie oprzeć sie tenu spojrzeniu.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-05-17 o 23:02
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 23:02   #1452
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Isis witaj No to rzeczywiście same przyjemności Cię czekają Remont nie koniecznie ale potem urządzanie mieszkania i dużo nowych rzeczy do kupienia uwielbiam .
tez uwielbiam i juz sie doczekac nie moge

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość

isis23 - Powodzenia przy przeprowadzce i cierpliwości podczas remontu życzę
dzięki.. cierpliwosc sie przyda.. zwłaszcza ze remont to generalka..ehh

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Isis- dobrze że się od czasu do czasu odzywasz . Zaglądaj tu czasem i napisz co u Ciebie .

.
postaram sie cos tam kiedys naskrobac

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 23:16   #1453
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
o jakich fotelikach piszecie ?? bo my narazie uzywamy takiego ale on ma wibracje ktorych Julka nie cierpi
piszemy o leżaczkach z fisherprice Julka wydaje się zadowolona I jaką kieckę ma Mamusia wystroiła dziecię

Cytat:
Angole

Już kiedyś o tym pisałam Tak Ci się tylko wydaje. Nie reagujesz tak, tzn na początku ale szybko się przekonujesz, że nie ma czasu na płacz nad jednym bo inne czekają na pomoc. Jak usiądziesz i się rozpłaczesz to nikomu to nie pomoże - prosta kalkulacja.
Da się przyzwyczaić (nie mylić ze zobojętnieniem - po 4 latach nie znam takiego uczucia). A satysfakcja bezcenna Zresztą każdy kto uratował choćby jedno stworzonko wie

Isis23 - Powodzenia przy przeprowadzce i cierpliwości podczas remontu życzę
Być może masz rację, na pewno z początku byłoby trudno...

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ferrou- zamówiliśmy lewka... aukcji z żabką już nie było... a i tak stwierdziliśmy lewek nam się podoba bardziej
Lewek też ładny i na pewno Małej się spodoba
Oczy ma śliczne i te rzęsy

A też wrzucę zdjęcia z hipciotermoforem
Stary 2010-05-18, 06:47   #1454
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
napisalam sie dzisiaj chyba z 6 postow i za kazdym razem nie moglam wyslac bo albo prad mi zabierali albo herbatka mi sie na laptopa wylala i musialam go ratowac albo Julka plakala a jak doszla do lapa to sie wylaczyl w tym czasie a teraz nie pamietam co mialam odpisac
Pop gratulacje dla Oliwki
Tylkooliwka rowniez gratulacje dla Danielka

moje dziecie w dzien sie dzisiaj wyspalo a teraz wieczorem uzadza ekscesy ryczy nie wiadomo dlaczego i po co najedzona jest sucho ma kolki nie ma bo jak jej sciagnelam spodnie to na golasa grzecznie lezala chwile

a i poleccie dobra butelke dzisiaj TT wyprowadzily mnie z rownowagi i polecialy przez okno wiecej z nich wyciekalo niz Julka jadla w dodatku maz i tesc mnie zdenerwowali ten dzien chyba tak na mnie pesymistycznie dziala
ale jest jeden plus dzisiejszego dnia w koncu skonczylam plamic brudzic krwawic
U mnie dopiero teraz TT wróciły do łask i korzystam na przemian z nich i z LOVI. Lovi mi życie uratowały jak mały odrzucił TT na początku. Póxniej kupiłam butelki z NUKA z tymi żółtymi smoczkami i te najbardziej lubił - zero dławienia się, stękania i prężenia przy jedzeniu. A teraz pewnego dnia odrzucił NUKA i powrót do TT i LOVI. Jak z tych wszystkich mam coś polecić to zakup sobie te LOVI.
A tak wogóle to dawno pierwsza nie byłam Ja dziś wyjątkowo wyspana, tzn, zawsze jestem wyspana, ale dzisiaj to już suuuper. Mały jak zjadł po kąpieli o 20ej, tak obudził się o 1 w nocy, zjadł i poszedł spać dalej, i wstał dopiero o 6 ej, zjadł i znowu sobie śpi
Mam już dość tej pogody od soboty siedzimy w domu bo wieje jak cholera i leje non stop Nawet mi się malować nie chce przy tej pogodzie Chyba jeszcze się wsunę pod kołderkę dobrze, że teściowa napaliła, bo wczoraj to siedziałam z małym w pokoju na górze i ledwo farelką udawało mi się 22 stopnie utrzymać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 07:44   #1455
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
zajrzałam na chwilkę, obejrzałam fotki... śiczne te Wasze pociechy:love :małe słodziaki

a u mnie (jesli ktoś bylby ciekaw) pomału jakoś leci, nic ciekawego po 8 tygodniach macierzynskiego wróciłam do pracy... znaczy teraz leci 4 tydzien jak pracuje... jest co robic to i sie za duzo nie mysli... aktualnie planuje przeprowadzkę, ale najpierw remont ;] same przyjemności

pozdrowienia dla wszystkich mamusiek
Życze szybkiego i bezproblemowego remontu
Kurcze jak od roku na nowym a jeszcze parapetówki nie zrobiłam a już o nowym myślę

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:45   #1456
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ale ten starszy niestety dość często mu dokucza
Mój juz za duży na dokuczanie małemu
Cytat:
nie mów dwa razy!

Bolesław jest the best, wogóle wszystkie są boskie
Cytat:
Ciacho? Chyba Biszkopt
Chociaż bym się chyba nigdy nie mogła zdecydować na zakup rasowca (rasowy=rodowodowy) bo ja mam za dużo w sobie Matki Teresy z KalKOTA Mnie przyciąga to co chore, brzydkie, kalekie.
Aż dziwne, że Tża mam niewybrakowanego i sprawnego (umysłowo to może nie zawsze).
Umnie tez jest przytułek dla bezdomnych kotów, było juz kilka takich co ktoś wyrzucił,teraz nie mam żadnego ze względu na moją toxo poszły na słuzbę (bałam się) ale tylko patrzec jak Adrian z babcią coś znajdą i przyniosą do domu.
A z rasowych to norweg albo syberyjski mi się marzy.Tylko ,że pewnie nigdy go nie będe miała.Mój tż by mnie chyba udusił jak bym tyle na kota wydała.

Isis Witaj! Powodzenia w urządzaniu mieszkania

Ferrou może i faktycznie on z kosmosu jestPegaz jakiś czy jak.
Mój mały tez na takiej płaskiej poduszce śpi.
Widze,że takie same koty nam się podobają.
Leżaczek mamy taki sam , tylko na razie stoi bezuzyteczny , mały przedtem siedział a teraz za chiny nie chce, może mu się odwidzi jeszcze.

Drcron Julka wygląda na zadowoloną i jaka kiecka ho ho

Machaj ale udało się uśmiech sliczny

A mój chłopczyk dzisiaj chorutki wstał, nosek zapchany , lekki stan podgoraczkowy,dostał ibufen i śpi , czekam na Adriana jak wróci ze szkoły i do apteki skoczę po jakąś maść majerankową chociaż,żeby mu się lepiej oddychało.
Mam nadzieje ,że obejdzie się bez lekarza, chociaż jeśli do jutra ten stan podgoraczkowy się utrzyma to idziemy.
A mielismy mieć szczepienie na jutro, teraz to trzeba będzie przełożyc co najmniej o tydzień.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:46   #1457
mrowak
Zakorzenienie

Isis, cieszę się, że Cię "widzę" oczywiście wpadaj tutaj jak tylko będziesz miała ochotę-buziaki wielkie!

Cytat:
Ciacho? Chyba Biszkopt
hmmmm....coś w tym jest, bo jak ktoś widzi Cześka to taki śmieszny, głupol taki, a potem jak pojawia się Bolesław to zwykle słyszymy "ooooo kurde!" "Ale kocisko!" Wzbudza respekt. Jest kotem ktorego zaufanie trzeba sobie zdobyc. Na kolana poza nami wchodzi wyłacznie do naszej koleżanki z Wawy i do mojego taty (szok!)

wiecie co- wlaśnie do mnie dotarło, że na poczekalni lada dzień powstanie wątek mamuś marcowo-kwietniowych 2011! Rany, to było ROK temu!!! Czy Wy też jesteście w szoku jak ja?

A moja pyza spała dziś od 22 do.... 5! A ja razem z nią. Spałam jak zabita. Potem ją nakarmiłam i od 6 spałyśmy znów do 8 z groszami. Że zacytuję szanowną PoP "Tak to ja mogę mieć dziecko"
Idę karmić, a za oknem burza wiosenna.
Stary 2010-05-18, 09:50   #1458
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
wiecie co- wlaśnie do mnie dotarło, że na poczekalni lada dzień powstanie wątek mamuś marcowo-kwietniowych 2011! Rany, to było ROK temu!!! Czy Wy też jesteście w szoku jak ja?
ja tam pewnie z sentymentu będę zaglądać jejjjj faktycznie to już prawie rok.... u Ciebie chociaż burza jest wiosenna a u mnie ulewa jesienna

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 09:57   #1459
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Isis, cieszę się, że Cię "widzę" oczywiście wpadaj tutaj jak tylko będziesz miała ochotę-buziaki wielkie!

hmmmm....coś w tym jest, bo jak ktoś widzi Cześka to taki śmieszny, głupol taki, a potem jak pojawia się Bolesław to zwykle słyszymy "ooooo kurde!" "Ale kocisko!" Wzbudza respekt. Jest kotem ktorego zaufanie trzeba sobie zdobyc. Na kolana poza nami wchodzi wyłacznie do naszej koleżanki z Wawy i do mojego taty (szok!)

A moja pyza spała dziś od 22 do.... 5! A ja razem z nią. Spałam jak zabita. Potem ją nakarmiłam i od 6 spałyśmy znów do 8 z groszami. Że zacytuję szanowną PoP "Tak to ja mogę mieć dziecko"
Mrowak mieliśmy kiedyś takiego kocura(znaleziony w lesie za małego) nazywał się "Kokurzyc"- dzieci go tak nazwały ,nie dość ,że był wielgachny , to jeszcze to jego spojrzenie podobnie jak Bolesław .
Tego naszego nikt nie mógł głaskać bo warczał dosłownie chyba że sam chciał i się przyszedł połasić, a jak ktoś na jego krzesło usiadł to też warczał albo jak on siedział i ktos przed nim stanął, niestety zaginął nam wyszedł któregoś razu i juz nie wrócił strasznie szkoda mi go było.
Stary 2010-05-18, 10:04   #1460
Ferrou
Zakorzenienie

Witam witam
Pogoda do Ciągle pada i pada.. siedzimy w domu...

Cytat:

Mój też spał od 22 ale do 6 znowu 5h spałam i jest super. Później nakarmiłam, przewinęłam i od 7 do 9 znowu drzemaliśmy i teraz mały znowu śpi chcę takich nocy więcej

Dzwoniliśmy do laboratorium, bo mieliśmy sprawdzić czy nie będzie trzeba powtarzać posiewu moczu. I nie trzeba. Ale wykryli jakieś 2 bakterie, jutro będą wyniki - ciekawe co tam wyszło... A.. i jeszcze musimy dopłacić 26zł bo antybiogram trzeba zrobić

Idę coś porobić w domu, bo jeszcze w pidżamie siedzę
Stary 2010-05-18, 10:13   #1461
libra777
Zakorzenienie

Jak wy to robicie ,że wam dzieci tyle śpią
U nas to max 4 h
Stary 2010-05-18, 10:16   #1462
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mój juz za duży na dokuczanie małemu

Bolesław jest the best, wogóle wszystkie są boskie

Umnie tez jest przytułek dla bezdomnych kotów, było juz kilka takich co ktoś wyrzucił,teraz nie mam żadnego ze względu na moją toxo poszły na słuzbę (bałam się) ale tylko patrzec jak Adrian z babcią coś znajdą i przyniosą do domu.
A z rasowych to norweg albo syberyjski mi się marzy.Tylko ,że pewnie nigdy go nie będe miała.Mój tż by mnie chyba udusił jak bym tyle na kota wydała.

Ferrou może i faktycznie on z kosmosu jestPegaz jakiś czy jak.
Mój mały tez na takiej płaskiej poduszce śpi.
Widze,że takie same koty nam się podobają.
Leżaczek mamy taki sam , tylko na razie stoi bezuzyteczny , mały przedtem siedział a teraz za chiny nie chce, może mu się odwidzi jeszcze.
Libra, jak wyszło że przechodziłaś toxoplazmozę to nie ma co się bać, jesteś uodporniona Poza tym, mało osób łapie to od kota, najczęściej od zjedzenia nieumytych owoców (chyba każdy jak był mały jadł np truskawki prosto z krzaczka lub jabłka podniesione z trawy ) albo zjedzenie surowego mięsa Często sami nie odczuwamy że chorujemy na toxo, bo najczęściej przechodzi ona bezobjawowo albo wygląda jak grypa
Może jak będzie starszy to polubi leżaczek Może się wystraszył tych grzechotek z czarnobyla... ja bym tam się bała gdybym zobaczyła osę z dwoma twarzami

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
U nas to max 4 h
hehe mój to tak dopiero od dwóch dni wcześniej to w dzień prawie w ogóle nie spał, a w nocy pobudki co 3h To ta usypiająca pogoda
Stary 2010-05-18, 10:20   #1463
libra777
Zakorzenienie

Ferrou właśnie ta pszczoła go nawet interesuje ale poza leżacxzkiem.
Może i polubi
Stary 2010-05-18, 10:29   #1464
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
U mnie dopiero teraz TT wróciły do łask i korzystam na przemian z nich i z LOVI. Lovi mi życie uratowały jak mały odrzucił TT na początku. Póxniej kupiłam butelki z NUKA z tymi żółtymi smoczkami i te najbardziej lubił - zero dławienia się, stękania i prężenia przy jedzeniu. A teraz pewnego dnia odrzucił NUKA i powrót do TT i LOVI. Jak z tych wszystkich mam coś polecić to zakup sobie te LOVI.
A tak wogóle to dawno pierwsza nie byłam Ja dziś wyjątkowo wyspana, tzn, zawsze jestem wyspana, ale dzisiaj to już suuuper. Mały jak zjadł po kąpieli o 20ej, tak obudził się o 1 w nocy, zjadł i poszedł spać dalej, i wstał dopiero o 6 ej, zjadł i znowu sobie śpi
Mam już dość tej pogody od soboty siedzimy w domu bo wieje jak cholera i leje non stop Nawet mi się malować nie chce przy tej pogodzie Chyba jeszcze się wsunę pod kołderkę dobrze, że teściowa napaliła, bo wczoraj to siedziałam z małym w pokoju na górze i ledwo farelką udawało mi się 22 stopnie utrzymać
ale u nas smoczki ztych butelek zdaja rewelacyjnie test Julka je uwielbia tylko ze te wszystkie cholerne butelki ciekna do okola z pod nakretek my mamy butelki z ta wkladka w srodku i raz na milion idzie zalozyc tak zeby nie cieklo po kazdym podaniu herbatki czy mleka trzeba ja przebierac bo ona mokra ja mokra wszystko do okola mokre tylko dziecko nie najedzone i dlatego wczoraj polecialy przez okno maz jak wracal wieczorem zdziwil sie ze butelki wywalone dzisiaj sie nie mam jak ruszyc z domu bo nie mam czym zreszta pogoda o kant D......y rozbic i jakby co to bede podawala Julce plyny lyzeczka

a powiedzcie mi gdzie moge kupic smoczka do podawania lekarstw ?? na allegro szukalam ale nie widzialam czy w zwyklym markecie albo dzieciowym sklepie dostane ?? i jeszcze jedno to juz dla mnie doradzcie prosze
bo ja mam szary kostium <tak to sie chyab nazywa > jest kiecka i marynarka taka ala bolerko i do tego biala koszula i jakie buty mam do tego kupic ?? kurcze ja nie cierpie eleganckich ubran tego typu i nie mam takich butow i czy jesli to jest szare a koszula biala to jaki kolor butow mam dobrac szary czy bialy ?? i jakie te buty botki chyba raczej nie beda pasowaly gladiatorki tak samo wiec co ??
z gory dziekuje za propozycje
no i jeszcze sie borykam z pojsciem do fryzjera wlosy BLOND czy CZARNE ????????????? DORADZCIE CO MAM ZROBIC ????? prosze
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja tam pewnie z sentymentu będę zaglądać jejjjj faktycznie to już prawie rok.... u Ciebie chociaż burza jest wiosenna a u mnie ulewa jesienna
u nas kumulacja dzisiaj burza wiosenna i jesienna ulewa a dotego halny wieje jeszcze chwila i galezie beda lecialy

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
U nas to max 4 h
ja bym sie cieszyla ze 4 h Julka sie budzi co 2 godziny nie sppi od 4 rano do 10 teraz zasnela ale za 2 h zas sie obudzi
a ja jestem dzis leniwa zreszta wczoraj tak samo bylam < maz zrobil obiad i posprzatal a ja trzymalam dziecko na rekach hihi byla to wymowka ze inaczej nei ebdzie spala > i dzisiaj tylko u nas na gorze posprzatam na dol nawet nie zchodze chyba ze do kuchni albo wc

Stary 2010-05-18, 10:37   #1465
libra777
Zakorzenienie

Drcron a może czarne i czarna torebka.

Jakie macie termometry elektroniczne i jak wam się sprawują
ja mam brauna i coś w kulki leci

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Mój to sporadycznie śpi 4h a średnio to 2,5
ja posprzątałam na dole a na górze mi się nie chce
Stary 2010-05-18, 10:47   #1466
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne koty brytyjskie bardzo mi się podobają jeszcze świetne są syberyjskie.
Tak, syberyjczyki i norwegi są piękne, takie dostojne i wielgachne, ale takiej ilości kłaków już bym nie zniosła Pocieszające jest to, że wczoraj kolejne już osoby ktore byly u nas w domu powiedziały, że kompletnie nie czuć że mamy koty. UF!

Aixa, Boluś ma takie właśnie spojrzenie, że wydaje Ci się, że z Tobą rozmawia i wszystko rozumie. Bo Czesiek to właśnie ma spojrzenie pt. "Ale o co chodzi?"

Aixa, Isis, skoro tak lubicie remonty to może coś doradzicie / doradzicie wszystkie, bo wszystko wskazuje na to, że będziemy się przeprowadzać w lipcu Mieszkanie jest po remoncie, ale będziemy zmieniać kolory na ścianach, potem napiszę jakie są moje pomysły- może coś podpowiecie?

Libra, Gabryśka w taką pogodę jak dziś to tak własnie spi- teraz po karmieniu tez mi odleciala.

Drcron, na wiosnę i lato to może blond?
Stary 2010-05-18, 10:56   #1467
libra777
Zakorzenienie

No właśnie a u mnie czuć a nie mam kotów.Kot sąsiadów przychodzi i leje mi pod drzwii śmierdzi walerianą, mielismy kotkę więc pewnie jeszcze ją czuje.
Stary 2010-05-18, 11:03   #1468
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, syberyjczyki i norwegi są piękne, takie dostojne i wielgachne, ale takiej ilości kłaków już bym nie zniosła Pocieszające jest to, że wczoraj kolejne już osoby ktore byly u nas w domu powiedziały, że kompletnie nie czuć że mamy koty. UF!

Aixa, Boluś ma takie właśnie spojrzenie, że wydaje Ci się, że z Tobą rozmawia i wszystko rozumie. Bo Czesiek to właśnie ma spojrzenie pt. "Ale o co chodzi?"

Aixa, Isis, skoro tak lubicie remonty to może coś doradzicie / doradzicie wszystkie, bo wszystko wskazuje na to, że będziemy się przeprowadzać w lipcu Mieszkanie jest po remoncie, ale będziemy zmieniać kolory na ścianach, potem napiszę jakie są moje pomysły- może coś podpowiecie?

Libra, Gabryśka w taką pogodę jak dziś to tak własnie spi- teraz po karmieniu tez mi odleciala.

Drcron, na wiosnę i lato to może blond?
tez tak myslalam

dziewczyny my mamy duchy na strychu jak tam dzisia strasznie cos halasuje jakby kto cos ciezkiego przesuwal az sie boje tam wejsc zeby sprawdzic co sie dzieje

Libra bede miala torebke a raczej torbe z pampersami Julki z wozka wiec moja torebka juz sie nie zmiesci braknie mi rak

i ponawiam swoje pytanie dotyczace jakis dobrych i szybkich przepisow na żarełko na impreze bo po chrzcinach zejdzie nam sie kilka osob i trzeba cos zrobic a cos takiego bym i ja mogla troszke zjesc

Stary 2010-05-18, 11:07   #1469
mrowak
Zakorzenienie

ja obstawiam ze na strychu orzesznica siedzi
Stary 2010-05-18, 11:24   #1470
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Współczuję. Mój nie śpi przez bąki i Espumisan też jakoś średnio działa. Spróbuję SS - może silniejszy środek da radę.
Moja tez własnie gorzej śpi przez bąki. Nie wiem co mam jej na to poradzić. Co chwila sie wybudza i stęka i wtedy idą mega bąki Czasem własnie przez to bardzo płacze bo chyba ja to męczy. Już myślalam, że to kolka... ale mam nadzieje, ze jednak nie...

Cytat:

Mój też spał od 22 ale do 6 znowu 5h spałam i jest super. Później nakarmiłam, przewinęłam i od 7 do 9 znowu drzemaliśmy i teraz mały znowu śpi chcę takich nocy więcej
O Boże, jak ja zazdraszczam... U nas dzis było wyjątkowo źle w nocy. Zwykle przesypiala 3-4 godziny, najadła si i spała dalej a dziś- pobudka co 2 godziny i od 3-ej juz nie myslała o spaniu tylko o zabawie I tak męczyłam się do prawie 6 nawet suszarka nie pomagała... ech... kiedy jej sie ustabilizuje??

Dziewczyny jak to jest z tymi szczepieniami? Dziecko musi być takie zupełnie, zupełnie zdrowe?? Nawet katarku? Bo moja ma na jutro przewidziane szczepienia a wydaje mi sie, że ma zawalony nosek bo ciężko oddycha i jak mocno płacze to czasem wylatuje wydzielinka wodnista z noska. Jakos fridą nie umiem jej tego wyciagnąc A wczoraj zakaszlała 2 razy i raz w nocy zawsze po jedzeniu więc nie wiem czy podniosło jej się mleczko do góry czy co? Boje sie, że jak lekarka ją zbada i nic nie usłyszy na płuckach czy oskrzelach to bedzie chciała ją szczepić... jakoś jej nie ufam. I nie wiem czy się godzić?? Gorączki nie ma, czasem tylko podwyzszona temp. ok 37.3 ale to po karmieniu wiec jest zgrzana...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości