Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 09:56   #1681
Lilllith
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

pod zniecuzleniem bolec? :P 8 pod znieczuleniem nic nie bolaly a to tylko 4 ? :P poza tym mam dostac dzis tylko nie wiem o ktorej :/ a za tydzien separacje zakladam wiec musze 2 zeby wyrwac do tego czasu... poprostu musze... inaczej apaat dopiero po wakacjach

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:50   #1682
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
pod zniecuzleniem bolec? :P 8 pod znieczuleniem nic nie bolaly a to tylko 4 ? :P poza tym mam dostac dzis tylko nie wiem o ktorej :/ a za tydzien separacje zakladam wiec musze 2 zeby wyrwac do tego czasu... poprostu musze... inaczej apaat dopiero po wakacjach
Nie przy znieczuleniu, raczej chodziło mi po, nie miałam wyrywanych zębów stałych, ale po mlecznej siódemce mnie bolało, nie wioem czy to norma, raczej nie ale nigdy nie wiadomo
Jeśli nie masz czasu, to idź na żywioł, ptrzetrwasz, a tyle czekać na aparat? Lepiej teraz pocierpieć

Bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź na moje pytania na poprzedniej stronie
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:57   #1683
Lilllith
Rozeznanie

e tam :P bolu po sie nie boje :P ja sie dentystow boje i przeraza mnie fakt ze moze mi cos w paszczu robic zaboli mnie mocno i poprostu uciekne stamtad z wyrwanym jednym zebem a z 2 juz nie wroce zeby dokonczyc.... poprostu nie chce sie zraniz juz do konca... bo jeszcze aparatu nie zaloze i wyrwe niepotrzebnie zeba

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-05-18, 11:07   #1684
_analiza
Raczkowanie

Dziewczyny, potrzebuję pomocy, 02.06 mam wizytę, zmiana drutów i już powoli ściąganie 4ki i 6tki do siebie, ale do tego czasu muszę kanałowo przeleczyć 6tkę ....

Właśnie dzwoniłam do gabinetu, gdzie przyjmuje moja ortodontka, i zawołali ode mnie 975 złotych... !! szok jakiś konkretny, niby wiem, że to wiele korzeni ale widzałam na internecie oferty gabinetów w krakowie - za 350 - 400 złotych... W "moim" gabinecie leczą mikrospokowo i za 1 wizytą - tak tłumaczą tą cenę, ale i tak trzeba jeszcze doliczyć plombę...;/ czyli kolejna 100ka ;(((

Może leczyłyście już kanałowo zęby w krakowie i kogoś polecacie?
Stary 2010-05-18, 11:13   #1685
Lilllith
Rozeznanie

1000 zl za leczenie zęba? ......................... ..................... omg... przeciez to w wiekszości wypadków ponad połowa łuku metalowego.... :/ ja bym szukala kogos innego... 1 raz spotykam sie z taka cena... moja dentystka leczy za 400 i to i tak drogo jest bo inni lecza do 300 zl...nie jestem z krakowa wiec Ci nie pomoge ale kurcze... szukaj szukaj ... nie daj sie naciagnac na tyle kasy :/

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-05-18, 11:17   #1686
_analiza
Raczkowanie

675, 675 a nie 975 !
gupek jestem, nie zauważyłam pomyłki...

jak dla mnie tak czy siak za dużo, no ale jak nic nie znajdę innego to w środę idę wydać resztki oszczędności na maj... ;/
Stary 2010-05-18, 11:18   #1687
kania_jaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karadisa Pokaż wiadomość
Czytam to forum, oglądam fotki ale nie zauważyłam, że jeden z pierścieni ma jeszcze wypustkę od strony wewnętrznej... hmm to normalne czy tylko ja mam jakieś dziwactwo? Drugi pierścień jest narmalny, z wypustką od strony zwenętrznej.

u mnie jeden ma drugi nie (od wewnątrz)
gdzieś się jedna dziewczyna już o to pytała - w moim przypadku ten bez wypustki jest dużo cieńszy (chodzi o grubość ścianek) i innej firmy niż ten z tym wystającym elementem, drugi taki z wypustką nie chciał wejść mi na ząb bo był za gruby (albo ja miałam za mało miejsca, zależy jak patrzeć) i poszukała tego cieniutkiego
swoją drogą dobrze ,że miała
dorzucę fotki skoro żadnych nie znalazłaś
kania_jaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:22   #1688
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _analiza Pokaż wiadomość
675, 675 a nie 975 !
jak dla mnie tak czy siak za dużo, no ale jak nic nie znajdę innego to w środę idę wydać resztki oszczędności na maj... ;/
Jak dla mnie to też dużo
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:25   #1689
przyczajka
Raczkowanie

Cytat:
a to normalne ze bede miala separacje 2 dni
Nie martw się ja miałam separacje może z 20 minut, wcisnęła mi je na początku, a gdy skończyła kleić zamki itp zabrała się za wciskanie pierścieni
przyczajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:31   #1690
n0emi
Zakorzenienie

Lilith u mnie separacja trwa tak dlugo bo widzialam w notesie, ze najblizsze terminy miala zajete, a i tak mnie musiala wepchnac
Najchetniej wyjelabym te cholerne gumki bo przeszkadzaja mi w domykaniu szczeki Dlatego zazdroszcze, ze ty bedziesz nosic 2 dni
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:35   #1691
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Ależ mi napier....ją zęby od tych wyciągów!!!! Mam już dość
Stary 2010-05-18, 12:52   #1692
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez kania_jaw Pokaż wiadomość
u mnie jeden ma drugi nie (od wewnątrz)
gdzieś się jedna dziewczyna już o to pytała - w moim przypadku ten bez wypustki jest dużo cieńszy (chodzi o grubość ścianek) i innej firmy niż ten z tym wystającym elementem, drugi taki z wypustką nie chciał wejść mi na ząb bo był za gruby (albo ja miałam za mało miejsca, zależy jak patrzeć) i poszukała tego cieniutkiego
swoją drogą dobrze ,że miała
dorzucę fotki skoro żadnych nie znalazłaś
Dziękuje za fotki właśnie o to m i chodzi. Dziwne to jakieś. Mam nadzieje że jest jakis powód tego a nie że męczy mi mój język na darmo!

Cytat:
Ja miałam wyrywaną szóstkę w czasie okresu i jeszcze brałam antybiotyki... żadnych dolegliwości po zejściu znieczulenia! A ranka po 2 tygodniach była tylko lekko zaczerwieniona. Dodam jeszcze, że korzenie mam nieziemskie! Jedna 6 zrośnięta była z kością! Naprawdę nie ma się czego bać Zobaczysz, że nic nie będzie boleć mogę Ci to z pełną świadomością obiecać Tym bardziej, że usuwałaś już 8-ki. 4-ki to dużo mniejsze ząbki, z duuużo mniejszymi korzonkami zresztą zobacz na zdjęciu RTG

Cytat:
Napisane przez _analiza Pokaż wiadomość
675, 675 a nie 975 !

To i tak kosmos! Wiem, że Kraków o co innego niż jakieś tam Chojnice ale u mnie to takie leczenie kanałowe pod mikroskopem zęba z wiecej niż 1 korzeniem to max 300 zł. Do tego dochodzi późniejsze zaplombowanie zęba.

Cytat:
e tam :P bolu po sie nie boje :P ja sie dentystow boje i przeraza mnie fakt ze moze mi cos w paszczu robic zaboli mnie mocno i poprostu uciekne stamtad z wyrwanym jednym zebem a z 2 juz nie wroce zeby dokonczyc.... poprostu nie chce sie zraniz juz do konca... bo jeszcze aparatu nie zaloze i wyrwe niepotrzebnie zeba
Złoto dla wytrwałych Jeszcze będziesz się śmiała z tych swoich obaw, zobaczysz

Edytowane przez karadisa
Czas edycji: 2010-05-18 o 13:50
karadisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 13:43   #1693
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za fotki właśnie o to m i chodzi. Dziwne to jakieś. Mam nadzieje że jest jakis powód tego a nie że męczy mi mój język na darmo!
Ja na górnych mam te wystające, które swoją drogą bardzo mnie raniły.. a teraz przeszkadzają nieco w innych sytuacjach
Były potrzebne do tzw łuku podniebnego (czyli takiego drucika) :P
A na dole takie gładkie, nie wystające...
Stary 2010-05-18, 13:50   #1694
eukaliptus39
Raczkowanie

moja separacja trwała 3 dni więc też nie dużo, a i tak zęby sie wystarczająco rozeszły bo jedna sama wyleciała.
a co do tych wypustek to ja mam po obu stronach mimo iż łuku podniebnego mieć nie bede bo (po) na wakacjach ściagam góre
eukaliptus39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 14:00   #1695
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
Ja na górnych mam te wystające, które swoją drogą bardzo mnie raniły.. a teraz przeszkadzają nieco w innych sytuacjach
Teraz to mnie zaciekawiłaś tymi innymi sytuacjami Jak to są takie jak myśle a myśle czesto i dużo to już sie martwie
Stary 2010-05-18, 14:13   #1696
Lilllith
Rozeznanie

kania_jaw masz czerwone gumasy na aparacie... moglabys zrobic zdjecie z przopdu i tu wstawic? chce tez wziac takie :p tylko sie jeszcze nie zdecydowalam do konca :P

Cytat:
Ja miałam wyrywaną szóstkę w czasie okresu i jeszcze brałam antybiotyki... żadnych dolegliwości po zejściu znieczulenia! A ranka po 2 tygodniach była tylko lekko zaczerwieniona. Dodam jeszcze, że korzenie mam nieziemskie! Jedna 6 zrośnięta była z kością! Naprawdę nie ma się czego bać Zobaczysz, że nic nie będzie boleć mogę Ci to z pełną świadomością obiecać Tym bardziej, że usuwałaś już 8-ki. 4-ki to dużo mniejsze ząbki, z duuużo mniejszymi korzonkami zresztą zobacz na zdjęciu RTG

Złoto dla wytrwałych Jeszcze będziesz się śmiała z tych swoich obaw, zobaczysz
juz po tzn 1 po druga w piatek :P ofc nic nie bolalo ale ten strach... prawie sie poplakalam jak juz usiadlam na fotel no a wlasnie powiem Ci ze na zdjeciu mam w 8 prawie o polowe krotszy korzen... w calej reszcie sa mega dlugie i mega pokrzywione ... dzis mi po wyrwaniu dentysta pokazal zeba... normalnie harmonijka nie korzenie... powiedzial ze mamy szczescie ze nie pekl... bo bym mi dlubal albo odrazu do chirirga slal bo za gleboko by siedzialo....

ta zloto... czekolada wystarczy... milka... z orzechami

Kmee w jakich sytuacjach ?...? :P

Edytowane przez Lilllith
Czas edycji: 2010-05-18 o 14:15
Stary 2010-05-18, 14:28   #1697
mazia23
Raczkowanie

Ja separację będę nosić 10 dni zazdroszczę że nie którzy mają dwa buziaczki
mazia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 14:29   #1698
dwi071
Doncia

W piątek miałam usuwaną 8PG a od wczoraj zupełnie nic mnie nie boli, jestem tylko lekko opuchnięta i gdyby nie to to właściwie nie wiedziałabym że coś się działo, a moja 8PG była usuwana chirurgicznie bo nie wyrżnęła się. Aż się dziwię że tak pięknie poszło - oby tak dalej i następna ostatnia już 8PD też poszła bezboleśnie.

Ja swoje ósemeczki dostaję na pamiątke, albo dla Zębowej Wróżki, niestety 8LD nie dostałam bo była za wielka i trzeba było ją pociąć.
Stary 2010-05-18, 14:30   #1699
Kmee
Zakorzenienie

hahaha ale żeście podłapały!
Się domyślcie w jakich sytuacjach cwaniury
Stary 2010-05-18, 14:38   #1700
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
nikt mi nie odpowie? a moze chociaz na to czy bardzo niebezpiecznie jest wyrywac zeby podczas okresu?
wiesz, w trakcie okresu krew jest bardzo rozrzedzona, dlatego nie można pić alkoholu i tak dalej... nie wskazane są również wszelakie zabiegi, przy których występuje krwawienie.. ale i tak musisz zapytać lekarza, być może przy wyrywaniu zębów to nie jest jakiś wielki problem, ja tego nie wiem

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mazia23 Pokaż wiadomość
Ja separację będę nosić 10 dni zazdroszczę że nie którzy mają dwa buziaczki
ja nie miałam wcale

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 14:39   #1701
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
hahaha ale żeście podłapały!
Się domyślcie w jakich sytuacjach cwaniury
No ale ten wosk to chyba z takich sytuacjach też spełnia swoją rolę, co? He he jak powiem TŻ to mi chyba palete wosku kupi
Stary 2010-05-18, 14:47   #1702
Lousie
Raczkowanie

haha, dziewczyny ^^
tyle się nagadałam, że mnie nic nie boli, a potem wieczorem jak mnie piąteczka moja w poprzek stojąca zaczęła ćmić, to ojejku
to znaczy nie boli sama z siebie, ale jak ją tylko dotknę, czy przygryzę, to czuuuć, haha ale bardzo się cieszę, w końcu czuję tego mojego demonka

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
No ale ten wosk to chyba z takich sytuacjach też spełnia swoją rolę, co? He he jak powiem TŻ to mi chyba palete wosku kupi
bezbożnice

Aparatka

~
Stary 2010-05-18, 14:52   #1703
_lato
Rozeznanie

Dziewczyny miała z Was któraś problem z 3jką? Nosze aparat juz 2 lata prawie no i generalnie poprawy zadnej. Reszta ząbkow slicznie poszła do przodu co mi sie bardzo podoba. No i przez ta nieszczesna trójke (górną) musze nosic staly aparat, a zeszta zębow prosta jak by wymierzona co do centymetra...

_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 14:58   #1704
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez idontknow13 Pokaż wiadomość
aha
mówisz ze duże zmiany są po tyłozgryzie? ja go mam ;P ale nie że jakiś wielki, mały ale jest...
tak. też mam;p z profilu widać takie wgłębienie między dolną wargą a brodą. po wyleczeniu to wgłębienie wypełnia się że tak powiem i automatycznie broda idzie do przodu
Cytat:
No i jestem po wizycie u Orto. Miała założyć separacje ale sie rozmyśliła i założyła od razu pierścienie Dobrze, że wosk dała bo byłoby cieżko. Najgorzej obciera mi jezyk pierścień jakiś dziwny (no może normalny) ale dość że wystaje na zewnątrz to jeszcze od wewnętrznej strony ma tez takie coć co znęca się nad moim jezykiem!
Czytam to forum, oglądam fotki ale nie zauważyłam, że jeden z pierścieni ma jeszcze wypustkę od strony wewnętrznej... hmm to normalne czy tylko ja mam jakieś dziwactwo? Drugi pierścień jest narmalny, z wypustką od strony zwenętrznej.
też mam takie wielkie coś od wewnętrznej strony pierścieni. na początku ciągle musiałam woskiem to obklejać, teraz jest wporządku. a na dole nic się nie działo bo to coś jest dużo mnijesze.
Cytat:
a to normalne ze bede miala separacje 2 dni
tak, też miałam 2dni
Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Ależ mi napier....ją zęby od tych wyciągów!!!! Mam już dość
aż tak bolą zęby od wyciągów? nie straszcie mnie
Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Nie przy znieczuleniu, raczej chodziło mi po, nie miałam wyrywanych zębów stałych, ale po mlecznej siódemce mnie bolało, nie wioem czy to norma, raczej nie ale nigdy nie wiadomo
Jeśli nie masz czasu, to idź na żywioł, ptrzetrwasz, a tyle czekać na aparat? Lepiej teraz pocierpieć

Bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź na moje pytania na poprzedniej stronie
ty miałaś siódemkę mleczną?

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:05   #1705
_lato
Rozeznanie

Na czym polega ta separacja?

Stary 2010-05-18, 15:13   #1706
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez _lato Pokaż wiadomość
Na czym polega ta separacja?
Są takie gumki, które wkłada się między zęby, żeby zrobić miejsce na pierścienie Ten zabieg potocznie nazywany jest separacją Ehhh zabłysnęłam wiedzą, co? Ale to m.in. dzięki naszemu nieocenionemu FAQ Studnia wiedzy bez dna

Byłam dziś w aptece, chciałam się zaopatrzyć w wosk ortodontyczny laska najpierw zrobiła duże oczy, potem zajarzyła o co chodzi i na końcu powiedziała, że czegoś takiego to u niej nie ma! I końcówkę Ortho chciałam sobie kupić do mojej szczoteczki elektrycznej, na 5 sklepów agr/rtv tylko jeden sprzedawca zjarzył, że coś takiego w ogóle istnieje! Co ja kraj! Co za miasto! Gdyby nie Allegro to chyba bym w ogóle w epoce kamienia łupanego żyła Nie sądziłam, że to tak "żadkie" akcesoria!!!

Edytowane przez karadisa
Czas edycji: 2010-05-18 o 15:28
karadisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:32   #1707
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Są takie gumki, które wkłada się między zęby, żeby zrobić miejsce na pierścienie Ten zabieg potocznie nazywany jest separacją Ehhh zabłysnęłam wiedzą, co? Ale to m.in. dzięki naszemu nieocenionemu FAQ Studnia wiedzy bez dna
Ach tak juz o tym zapomnialam mialam to zalozone jak babeczka miala mi aparat zalozyc juz zapomnialam co nosilam, widze ze chyba najdluzej bo ja to mialam tydzien

Stary 2010-05-18, 15:33   #1708
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lousie Pokaż wiadomość

bezbożnice
e tam :P

ej dziewczyny... moj skrzep po zebie wlasnie mi wyplywa....??? juz zwisa z zeba.. z 5 .. wiem ze to jest obrzydliwe ale kurde.... nie moge miec zadnych komplikacji a on jakby nigdy niz... wypełza i ucieka....

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-05-18, 16:11   #1709
Lousie
Raczkowanie

mam prośbę do 1000days,
dodaj mnie proszę do obecnych aparatek kochana,
i przepraszam, że nie na privie, ale jakieś błędy mi wyskakują co chwilę

Lousie> góra 8.05.2010>dół po dwóch miesiącach od założenia góry> Damon Q> Wrocław

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
e tam :P

ej dziewczyny... moj skrzep po zebie wlasnie mi wyplywa....??? juz zwisa z zeba.. z 5 .. wiem ze to jest obrzydliwe ale kurde.... nie moge miec zadnych komplikacji a on jakby nigdy niz... wypełza i ucieka....
smacznego

Aparatka

~
Stary 2010-05-18, 16:35   #1710
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
tak. też mam;p z profilu widać takie wgłębienie między dolną wargą a brodą. po wyleczeniu to wgłębienie wypełnia się że tak powiem i automatycznie broda idzie do przodu

aż tak bolą zęby od wyciągów? nie straszcie mnie

ty miałaś siódemkę mleczną?
Hebe5, możesz mi powiedzieć ile masz lat? Bo z tego co piszesz będziesz miał wyleczony tyłozgryz a nie zakamuflowany (czyli wyrwane zęby, jakoś dociągnięte itd. po czym profil się niejednokrotnie się pogarsza właśnie to wglębienie w brodzie się czasami powiększa).

Strasznie mnie bolą zębiska, narazie tylko przyzwyczajam, czyli parę godzin ponoszę, później ściągam, orto powiedział, że mogę zacząć nawet za tydzień jak mi się stan zdrowia poprawi

Mi się bardzo zmienił profil, z czego niezmiernie się cieszę.

Tak mlecznobiałą, rozpuszczała się w ustach

O taką miałam tzn, piątkę, chodzi o ostatni ząb, specjalnie dla Hebe5 - http://pl.wikipedia.org/wiki/Zęby_mleczne

Edytowane przez CatchyKathy
Czas edycji: 2010-05-18 o 16:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości